فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو کی هستی؟؟
بسیار ارزشمند و انذار دهنده است،
ببینید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺شعرخوانی غرورانگیز و جالب این شاعر قمی را از دست ندهید
👌سیدحمیدرضا برقعی در مدح امام علی(علیه السلام) میخواند
🌹ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز دویست و چهاردهم
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
📜 #خطبه91 خطبه اشباح
0⃣1⃣ نقش پديده های جوی در زمين
♦️و بين زمين و جو فاصله افکند و وَزِش بادها را برای ساکنان آن آماده ساخت. تمام نيازمندی ها و وسايل زندگی را برای اهل زمين استخراج و مهيّا فرمود، آنگاه هيچ بلندی از بلندی های زمين را که آب چشمه ها و نهرها به آن راه ندارد وا نگذاشت، بلکه ابرهايی را آفريد تا قسمت های مرده آن احيا شود، و گياهان رنگارنگ برويند. قطعات بزرگ و پراکنده ابرها را به هم پيوست تا سخت به حرکت درآمدند، و با به هم خوردن ابرها، برق ها درخشيدن گرفت، و از درخشندگی ابرهای سفيدِ کوه پيکر و متراکم، چيزی کاسته نشد. ابرها را پی در پی فرستاد تا زمين را احاطه کردند، و بادها شيرِ باران را از ابرها دوشيدند، و به شدّت به زمين فرو ريختند، ابرها پايين آمده، سينه بر زمين ساييدند، و آنچه بر پشت داشتند فرو ريختند که در بخش های بی گياه زمين انواع گياهان روييدن گرفت، و در دامن کوه ها، سبزه ها پديد آمد.
1⃣1⃣ زيبايی های زمين
♦️پس، زمين به وسيله باغ های زيبا، همگان را به سرور و شادی دعوت کرده، با لباس نازک گلبرگ ها که بر خود پوشيد، هر بيننده ای را به شگفتی واداشت. و با زينت و زيوری که از گلوبند گل های گوناگون، فخرکنان خود را آراست، هر بيننده ای را به وجد آورد، که فرآورده های نباتی را، توشه و غذای انسان، و روزی حيوانات قرار داد. در گوشه و کنارِ آن، درّه های عميق آفريد، و راه ها و نشانه ها برای آنان که بخواهند از جادّه های وسيع آن عبور کنند، تعيين کرد.
2⃣1⃣ داستان زندگی آغازين آدم عليه السّلام و اعزام پيامبران عليهم السّلام
♦️هنگامی که خدا زمين را آماده زندگی انسان ساخت و فرمان خود را صادر فرمود، آدم(علیه السلام) را از ميان مخلوقاتش برگزيد و او را نخستين و برترين مخلوق خود در زمين قرار داد. ابتدا آدم را در بهشت جای داده و خوراکی های گوارا به او بخشيد و از آنچه که او را منع کرد پرهيز داد و آگاهش ساخت که اقدام بر آن، نافرمانی بوده و مقام و ارزش او را به خطر خواهد افکند. امّا آدم(علیه السلام) به آنچه نهی شد، اقدام کرد و علم خداوند درباره او تحقّق يافت، تا آن که پس از توبه، او را از بهشت به سوی زمين فرستاد، تا با نسل خود زمين را آباد کند، و بدين وسيله حجّت را بر بندگان تمام کرد. و پس از وفات آدم(علیه السلام)، زمين را از حجّت خالی نگذاشت و ميان فرزندان آدم(علیه السلام) و خود، پيوند شناسايی برقرار فرمود، و قرن به قرن، حجّت ها و دليل ها را بر زبان پيامبران برگزيده آسمانی: و حاملان رسالت خويش جاری ساخت، تا اينکه سلسله انبياء با پيامبر اسلام، حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)به اتمام رسيد و بيان احکام و انذار و بشارت الهی به سر منزل نهايی راه يافت.
3⃣1⃣ آفرينش امكانات زندگی
♦️روزیِ انسان ها را اندازه گيری و مقدّر فرمود، گاهی کم و زمانی زياد، و به تنگی و وسعت به گونه ای عادلانه تقسيم کرد تا هر کس را که بخواهد با تنگی روزی يا وسعت آن بيازمايد، و با شکر و صبر، غنی و فقير را مورد آزمايش قرار دهد. پس روزیِ گسترده را با فقر و بيچارگی درآميخت، و تندرستی را با حوادث دردناک پيوند داد. دوران شادی و سُرور را با غصّه و اندوه نزديک ساخت، اَجل و سرآمد زندگی را مشخّص کرد، آن را گاهی طولانی و زمانی کوتاه قرار داد، مقدّم يا مؤخّر داشت، و برای مرگ، اَسباب و وسائلی فراهم ساخت، و با مرگ، رشته های زندگی را در هم پيچيد و پيوندهای خويشاوندی را از هم گسست تا آزمايش گردند.
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز 214.mp3
6.83M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز دویست و چهاردهم خطبه ۹۱ از بند ۱۰ تا ۱۳
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
شرح حکمت ۶۹ بخش ۱ حفظ روح امیدواری.mp3
1.94M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت69 1⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت69 ( 1 )
🔹حفظ روح امیدواری
💠 « إِذَا لَمْ يَكُنْ مَا تُرِيدُ فَلَا تُبَلْ [كَيْفَ] مَا كُنْتَ »
⚜ امیرالمؤمنین(علیه السلام) ، در حکمت ۶۹ نهجالبلاغه میفرمایند:
" اگر به آنچه که می خواستی نرسیدی، از آنچه هستی نگران نباش. "
✅ یعنی انسان اگر چه اهداف بلندی دارد که دوست دارد به آن برسد، برایش تلاش هم میکند، اما اگر به آن اهداف_همه اش_نرسید، همان مقداری را که به آن رسیده، وضعی را که الان دارد باید قدر بداند.
🔰 دربارهٔ این نکته، در نهجالبلاغه مصادیق پنجگانه ای آمده؛ یعنی چیزهایی که به بهانه ای که ما زیاد نداریم، کم آن را هم نباید از دست بدهیم:
1⃣ اوّلی تقواست؛
🔻در حکمت ۲۴۲ حضرت میفرمایند:
« اتَّقِ اللَّهَ بَعْضَ التُّقَى وَ إِنْ قَلَّ » ؛
" از خدا تقوا داشته باش، ولو اینکه کم باشد. "
2⃣ دوّمی، اعطا و بخشش به نیازمندان است؛
🔻در حکمت ۶۷ میخوانیم:
« لَا تَسْتَحِ مِنْ إِعْطَاءِ الْقَلِيلِ فَإِنَّ الْحِرْمَانَ أَقَلُّ مِنْهُ »؛
" هیچ وقت از اینکه چیز کمی در اختیار داری که بخواهی به نیازمند اعطا کنی، خجالت نکش؛ چون محروم کردن از این هم کمتر است. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد..
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
🫖 صبحانه با معرفت
هر روز صبح قبل از خروج از منزل یا مشغول به کارهای شخصی شدن فقط ۱۵ دقیقه برای صبحانه ای لذیذ با طعم نهج البلاغه از بیان استاد مهدوی ارفع ، وقت بگذار.
✅ شرکت برای عموم آزاد و رایگان است اما شرط حضور ثبت نام از طریق بارکد داخل پوستر یا لینک زیر می باشد.
https://formafzar.com/form/r8f2p
✅ از فردا یکشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۲ ساعت ۵:۴۵ تا ۶ صبح
✅ پخش آنلاین از کانال مهدوی ارفع از طریق لینک زیر
🆔 http://eitaa.com/mahdavi_arfae
#مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
بسمالله الرحمن الرحیم
📜بخش خطبه ها
🔺سؤال جلسه دویست و چهاردهم:
🔻مولا امیرالمؤمنین برای کم و زیاد بودن ،و تنگی و وسعت روزی بندگان توسط خداوند ، چه دلایلی را مطرح نموده اند؟ و این دلائل در کدام خطبه ، فراز چندم و تحت چه عنوانی آمده است؟
@asheghenahjolbalaghe
دوستان لطفا پاسخ های خود را تا قبل از ساعت ۱۸ به پیوی @Bayatsh ارسال بفرمایید.
تشکر
@asheghenahjolbalaghe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸𒈟
#کلیپ
ثواب یاعلی گفتن چقدر هست؟
عرض سلام و ادب حضور عاشقان مولا🤚🙏
#مبلغ_غدیر_باشیم
🔺پاسخ سؤال جلسه دویست و چهاردهم:
📝 مولا امیرالمؤمنین در خطبه ی ۹۱ فراز ۱۳ با عنوان آفرینش امکانات زندگی ،
دلیل تنگی و وسعت روزی و نیز شکر و صبر غنی و فقیر ، را آزمایش آنسان ها بیان فرموده اند
@asheghenahjolbalaghe
14.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کار زیبای میلاد پسندیده برای امام علی علیه السلام از تولد تا شهادت / نشر بدید تا ببیینند شیعیان ایرانی چه کردند در هنر
بسیار زیبا
🌹 ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز دویست و پانزدهم
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
📜 #خطبه91 ، خطبه اشباح
4⃣1⃣ تعريف علم خداوند
♦️خداوند از اسرار پنهانی مردم و از نجوای آنان که آهسته سخن می گويند و از آنچه که در فکرها بواسطه گُمان خطور می کند، و تصميم هايی که به يقين می پيوندد، و از نگاه های رمزیِ چشم، که از لابلای پِلک ها خارج می گردد، آگاه است. خدا از آنچه در مخفی گاه های دل ها قرار دارد، و از اموری که پشت پرده غيب پنهان است، و آنچه را که پرده های گوش مخفيانه می شنود، و از اندرون لانه های تابستانی مورچگان، و خانه های زمستانی حشرات، از آهنگ اندوهبار زنان غم ديده و صدای آهسته قدم ها، آگاهی دارد. خدای سبحان از جايگاه پرورش ميوه در درون پرده های شکوفه ها، و از مخفی گاه غارهای حيوانات وحشی در دل کوه ها، و اعماق درّه ها، از نهانگاه پشه ها بين ساقه ها و پوست درختان، از محل پيوستگی برگ ها به شاخسارها، و از جايگاه نطفه ها در پشت پدران، آگاه است. خدا از آنچه پرده ابر را به وجود می آورد و به هم می پيوندد، و از قطرات بارانی که از ابرهای متراکم می بارند، و از آنچه که گردبادها از روی زمين برمی دارند، و باران ها با سيلاب آن را فرو می نشانند و نابود می کنند، از ريشه گياهان زمين که ميان انبوه شن و ماسه پنهان شده است، از لانه پرندگانی که در قلّه بلند کوه ها جای گرفته، و از نغمه های مرغان در آشيانه های تاريک، از لؤلؤهايی که در دل صدف ها پنهان است، و امواج درياهايی که آنها را در دامن خويش پروراندند، آگاهی دارد. خدا از آنچه که تاريکی شب آن را فرا گرفته، و يا نور خورشيد بر آن تافته، و آنچه تاريکی ها و امواج نور، پياپی آن را در بر می گيرد، از اثر هر قدمی، از احساس هر حرکتی، و آهنگ هر سخنی، و جنبش هر لبی، و مکان هر موجود زنده ای، و وزن هر ذرّه ای، و ناله هر صاحب اندوهی، اطّلاع دارد. خدا هر آنچه از ميوه شاخسار درختان و برگ هايی که روی زمين ريخته و از قرارگاه نطفه و بسته شدن خون و جنين که به شکل پاره ای گوشت است، و پرورش دهنده انسان و نطفه، آگاهی دارد، و برای اين همه آگاهی، هيچ گونه زحمت و دشواری برای او وجود ندارد و برای نگهداری اين همه از مخلوقات رنگارنگ که پديد آورده، دچار نگرانی نمی شود و در تدبير امور مخلوقات، سُستی و ملالی در او راه نمی يابد، بلکه علم پروردگار در آنها نفوذ يافته و همه آنها را شماره کرده است، و عدالتش همه را در برگرفته و با کوتاهی کردن مخلوقات در ستايش او، باز فضل و کرمش تداوم يافته است.
5⃣1⃣ نيايش امير المؤمنين (عليه السّلام)
♦️خدايا! تويی سزاوار ستايش های نيکو، و بسيار و بی شمار تو را ستودن، اگر تو را آرزو کنند پس بهترين آرزويی، و اگر به تو اميد بندند، بهترين اميدی. خدايا! درهای نعمت بر من گشودی که زبان به مدح غير تو نگشايم، و بر اين نعمت ها غير از تو را ستايش نکنم، و زبان را در مدح نوميدکنندگان، و آنان که مورد اعتماد نيستند باز نکنم. خداوندا! هر ثناگويی از سوی ستايش شده پاداشی دارد، به تو اميد بستم که مرا به سوی ذخائر رحمت و گنج های آمرزش آشنا کنی. خدايا! اين بنده توست که تو را يگانه می خواند، و توحيد و يگانگی تو را سزاست، و جز تو کسی را سزاوار اين ستايش ها نمی داند. خدايا! مرا به درگاه تو نيازی است که جز فضل تو جبران نکند، و آن نيازمندی را جز عطا و بخشش تو به توانگری مبدّل نگرداند، پس در اين مقام رضای خود را به ما عطا فرما، و دستِ نيازِ ما را از دامنِ غيرِ خود کوتاه گردان که تو بر هر چيزی توانايی.
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز 215.mp3
6.76M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز دویست و پانزدهم خطبه ۹۱ بند ۱۴ و ۱۵
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe