#اهمیت_فقه
#اساس_حوزه
💢 اساس حوزه های علمیه
🔅رهبر انقلاب:
در حوزه ها، اساس، #فقاهت است. فقه باید پیشرفت بکند. فقاهت به معنای خاص خود مورد نظر ماست.
🔸 #فقه به معنای عام - که آگاهی از دین است - در اینجا فعلا مورد بحث ما نیست؛ فقه به معنای خاص، یعنی آگاهی از علم دین و فروع دینی و استنباط وظایف فردی و اجتماعی انسان از مجموعه متون دینی، که خیلی هم مهم است.
🔹 انسان از قبل از ولادت تا بعد از ممات احوالی دارد، و این احوال شامل احوال فردی و زندگی شخصی اوست، و نیز شامل احوال اجتماعی و زندگی سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و بقیه ی شئون اوست. تکلیف و سرنوشت همه اینها در فقه معلوم می شود. فقه به این معنی مورد نظر ماست، که اسمش همان احکام فرعی است؛ استنباط احکام فرعی از اصول. این، اساس حوزه هاست. ۱۳۷۰/۶/۳۱
📌 البتّه در مورد فقه حرف خیلی زیاد است. فقه خیلی اهمیت دارد؛ یک عدّهای خیال میکنند فقه، چون اسمش فروع دین است یعنی کارهای فرعی؛ نخیر، فقه #استخوانبندی و در واقع #ستون_فقرات زندگی اجتماعی است؛ فقه این است. ۱۳۹۸/۲/۱۸
@darsvareg
▫️حاج آقا حسین قمی؛ اولین مجاهد مقابله با کشف حجاب رضاخانی
▪️مشهد تیرماه ۱۳۱۴
🔻حضرت آیتالله خامنهای:
«نکته محوری قضیه مسجد گوهرشاد مرحوم حاج آقا حسین قمی است. ایشان یک ملّای مجاهدِ فی سبیلالله نترسِ آمادهای بود که حاضر بود برود در دهان شیر؛ ایشان سر مسئلهی کشف حجاب گفت من میروم با رضا شاه صحبت میکنم و مجبورش میکنم گوش کند.» ۹۶/۰۱/۰۸
#کشف_حجاب_رضاخانی
#مسجد_گوهرشاد
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🌀 اجتهاد یعنی یادگیری #متد و #طریقه_استنباط
🔸عالم دین میخواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل ... خب باید بداند که چه جوری به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است. #اجتهاد یعنی #چگونگی استفاده از منابع؛ یعنی #متُد استفاده از منابع؛ این اجتهاد است.
🔻این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید #تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما می خوانید و لو طهارت باشد، به شما این #شیوه_استنباط را یاد می دهد ... شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.
🔸اگر این طریقهاستنباط را یاد گرفتید، آن وقت [به جز احکام]، ارزشهای اخلاق ی را هم درست از کتاب و سنت استنباط میکنید، برای فراگیری معارف اسلامی اجتهاد لازم است.
🔻طلبه روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، [این] درس ها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است]. زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب میگفتیم، کفایه میگفتیم، بعضی از طلبههای پرشور میگفتند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها میگفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمیتوانید به درد #نظام_اسلامی بخورید، نمیتوانید به #مردم چیزی یاد بدهید؛ درس #فقه را جدی بگیرید.
(۱۳۹۸/۲/۱۸)
@darsvareh
sound.mp3
25.04M
💠 «از فقه فردی تا فقه تمدنساز»
🔹ارائه: استاد #علیدوست
📅 ۱۳ تیرماه ۱۴۰۰ حوزه علمیه مشهد
📎مباحث محوری نشست:
۱_ ابعاد مختلف روش استنباط فقه تمدنی
۲_لزوم استنباط فقه تمدنی با رویکرد شبکه دلالی (نظام حلقوی، نظام هرمی) در مقابل رویکرد گزارهای»
#فقه_فردی
#فقه_حکومتی
@darsvareh
⛔️به #لغزشگاهها نزدیک نشوید
رهبر انقلاب: جاهایى هست که انسان پایش مىلغزد: «چوگل بسیار شد، پیلان بلغزند»؛ آدمها که جاى خود دارند.
🔹جاهایى لغزشگاه است. به آنجاها نزدیک نشوید. لغزشگاهها انواعى دارد. هر کس نقطه ضعفى دارد. یکى نقطه ضعفش پول است؛ یکى نقطه ضعفش #رودربایستى و رفاقت است؛ یکى نقطه ضعفش #احترام کردن است؛ یکى نقطهى ضعفش #زن است؛ یکى نقطه ضعفش #سورچرانى و #شکمچرانى است.
🔹هر کس نقطه ضعفى دارد. آدم خودش نقطه ضعف خودش را خوب مىفهمد. به آن نزدیک نشوید. اگر نزدیک شدید، براى خودتان خطر درست کردهاید.
🔹علاوهبر نزدیک نشدن به نقطه ضعفها، باید در تقویت معنوى خودتان کوشا باشید.
🔻 اول قدمش این است که همین نمازى را که در شبانه روز پنج نوبت مىخوانید، با توجه بخوانید. ۷۱/۵/۱۹
@darsvareh
موݪاے منــ✨
▫️سر شد بہ شوق وصل تو فصل جوانیَم
هرگز نمےشود ڪه از این در برانیَم
▫️یابن الحسن براے تو بیدار مےشوم
روزٺ بخیر اے همۂ زندگانیم
#اللهمعجللولیڪالفرج
#امام_زمان
#جمعه
@darsvareh
35. نقش امام باقر علیه السلام در روایتگری عاشورا.pdf
520.1K
نقش امام باقر(علیه السلام) در روایتگری نهضت عاشورا
سیری در کلمات امام باقر(علیه السلام) پیرامون سیدالشهدا(علیه السلام) و مقتل ایشان
▫️بخشی از فرازهای مقتل که توسط امام باقر(علیه السلام) به ما رسیده است و همچنین تلاش آن حضرت در پیگیری نهضت عاشورا و بزرگداشت آن
▪️گفتار اول: مقتل امام حسین از زبان امام باقر(علیه السلام)
▪️گفتار دوم: ترغیب مردم به گریستن برای سید الشهدا
▪️گفتار سوم: توصیه به زیارت سیدالشهدا
▪️گفتار چهارم: تجلیل از شاعران عاشورایی
🌐 روضه های مکتوب
@darsvareh
🔳 شهادت امام محمد باقر علیه السلام تسلیت باد
▪️الإمام الباقر عليه السلام :
كانَ فيما وَعَظَ بِهِ لُقمانُ ابنَهُ : ... جَدِّدِ التَّوبَةَ في قَلبِكَ ، وَاكمَش في فَراغِكَ قَبلَ أن يُقصَدَ قَصدُكَ ، ويُقضى قَضاؤُكَ ، ويُحالَ بَينَكَ وبَينَ ما تُريدُ .
▫️امام باقر عليه السلام :
در نصايح لقمان به پسرش اين بود كه: « . . . توبه را در دلت تازه كن ، و پيش از آن كه كارَت فرا رسد و قضايت قطعى شود و بين تو و آنچه مى خواهى ، فاصله بيفتد ، در ايّام فراغتت، [براى توبه] شتاب كن ».
📙 الكافي : ج ۲ ص ۱۳۵ ح ۲۰ ، بحار الأنوار : ج ۱۳ ص ۴۲۶ح ۱۹
#امام_باقر
#شهادت_امام_باقر
@darsvareh