May 11
مبانی نقد داستان معصومین- کتاب حیدر.pdf
1.92M
📌مبانی نقد داستان تاریخی معصومین
📖کتاب حیدر/ نوشته ازاده اسکندری
✅جلسه اول
◀️جلسات دوشنبه حوزه هنری
❌نوشته ها-تخته وایت برد جلسه
May 11
نشست بررسی و نقد کتاب داستان فاطمه (ع).mp3
24.08M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت نشست بررسی و نقد کتاب "داستان فاطمه (ع)"
🎙 با حضور:
حجتالاسلام علیرضا نظری خرم (نویسنده کتاب)
حجتالاسلام #محمدباقر_پورامینی
دکتر ناصر عابدی
دکتر #محمدرضا_سنگری
✍️ دبیرعلمی: حجت الاسلام #مهدی_جهان
📅 یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳
🏢 قم و تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
درباره کتاب حیدر.pdf
392.4K
♨️درباره کتاب حیدر
📌نوشته آزاده اسکندری
📖طرح درس
🔴رئوس موضوعات مورد بحث
🟠شواهد درون متنی
🔍جلسات نقد دوشنبه حوزه هنری
۱۵ بهمن ۱۴۰۳
May 11
جلسه دوم نقد کتاب حیدر.mp3
63.44M
♨️نقد کتاب حیدر
📌نوشته آزاده اسکندری
🎤صوت جلسه
🟠پیشاپیش از اینکه ناگزیر به ارائه شواهد درون متنی این کتاب که مشتمل بر وهن مقام معصومین صلوات الله علیهم است بوده ام عذرخواهم
🔍جلسات نقد دوشنبه حوزه هنری
۱۵ بهمن ۱۴۰۳
📖جمال و جلال رمان
✒احمد شاکری
🔍واکاوی پنج رمان (نامزدهای بخش رمان و داستان بلند شانزدهمین دوره جایزه جلال ال احمد)
♨بیروط؛ نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه
♨غمسوزی؛ نوشته اعظم عظیمی
♨فصل توتهای سفید؛ نوشته سیده عذرا موسوی
♨گروگانکشتگی؛ نوشته نوید ظریف کریمی
♨سفر به آتش؛ نوشته مریم مطهری راد
🟡انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
چاپ اول:1403
📎۷۶۰ صفحه
📌جمال و جلال رمان
نقد و واکاوی مجموعه اثار برتر جشنواره های ادبی اگر کاری بی پیشینه نباشد، کم مانند است. چنانکه خاصه درباره مهمترین جایزه ادبی رسمی کشور یعنی جایزه ادبی جلال ال احمد با وجود برگزاری شانزده دوره، انتشار مجموعه نقدی بر اثار منتخب امری کاملا بی پیشنه است.
از جمله نواوری های این مجموعه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نخست انکه در ابتدای نقد هر داستان خلاصه تفصیلی از ان داستان امده است. این خلاصه کمک خواهد کرد تا مخاطب حتی بدون مطالعه داستان در جریان فصول و صحنه های مهم داستان باشد. از دیگر سوی تهیه چنین خلاصه ای خاصه برای داستانهایی که واجد پیچیدگی ها، ابهامات و تطویلاتی هستند از ضرورت بیشتری برخوردار است. به نحوی که در برخی داستانها تصور کلی از فرایند داستان حتی برای کسانی که کتاب را خوانده اند بدون خلاصه ای دقیق به راحتی ممکن نخواهد بود. این البته در مواردی می تواند در رمانهای قصه محور افشای پایان بندی داستان را نیز به همراه داشته باشد. با این وجود نگارنده معتقد است مخاطبان خاص مجموعه نقد در مواجهه با خلاصه ها انگیزه بیشتری برای مواجهه با متن خواهند داشت. چرا که مواجهه انتقادی پرسشها و انتظارات جدیدی را درباره متن مطرح کرده و لذت اکتشاف ساختار و محتوای متن داستان را جایگزین لذت پرسش ابتدایی ؛بعدا چه خواهد شد؛ خواهد کرد. در مجموع، نقد بر توجه مخاطبان به اثر داستانی خواهد افزود.
دوم انکه مجموعه نقدهای گرد امده در "جمال جلال رمان" تنها تطبیق معیارها و مبانی و کاربست روش ها برای تولید نتیجه و محصول نیست. بلکه در نقدها تمرکز ویژه ای بر مسئله ی محوری مورد نظر در نقد و تبیین مبانی و معرفی ساختارهای نقد صورت گرفته است. این بدان جهت برای نگارنده با اهمیت بوده تا از قِبَل ان بتواند چارچوبهای نظری مورد نظر خود را با مخاطبان این مجموعه به اشتراک گذاشته و بحث را از محصول نقد در ساحت هایی به مبانی و ساختارها و رویکردهای نقد بکشاند.
سوم انکه نگارنده تلاش داشته تا در پرداخت به مبانی و وجوه انضمامی نقد، برخی موضوعات و مسائل واجد اهمیت و کمتر پرداخته شده و فکر شده را مورد توجه و اهتمام نظری قرار دهد. لذا بحث ارایه شده در نقدها صرفا مصداقی و موردی نیست بلکه به مسائلی می پردازد که در تئوری گونه هایی چون داستان فلسفی، داستان دینی، داستان انقلاب اسلامی و داستان دفاع مقدس محل اظهار نظر بوده و بعضا پاسخ درخوری نیافته اند.
چهارم، انکه نگارنده در نقد تفصیلی مشتمل بر مستندات و مراجع متعدد، از نمونه یادداشتهای متداول، گزارش نقدهای شفاهی، نمونه نقدهای موجود در ضمن مقالات علمی پژوهشی و پژوهش های صورت گرفته در ضمن پایان نامه های دانشگاهی فاصله معنی داری گرفته است. به نحوی که تلاش شده هر نقد به مرحله بسندگی ارجاعات و مستندات و مبادی نظری نایل اید.