💡 حقوق دیگران را بشناسیم:
🔰 هرکس با یک عنوانی به دیگری وصل است. یکی دوست است، یکی پدر است فرزند است مادر است.
🔰 نقشی که به عهده می گیریم، حقوقی را بر ما لازم می کند و اینکار توان ما را بالا می برد.
🔰 انواع سطوح ارتباط، انواعی از حقوق را به همراه می آورد.
🔰 مثلا وقتی ازدواج می کنیم بالاترین سطح روابط را با همسر ایجاد می کنیم و با کسی همنشین می شویم که هم حق انسانی بر گردن ما دارد هم همسایگی هم همشهری هم برادری هم ایمانی و از همه مهمتر ولایی (آقا نسبت به خانم).
🔰 اینکه ما بدانیم هر رابطه و اتصالی، چه شئوناتی را به گردنمان می آورد خیلی موضوع مهمی است.
🔰 توان اتصال یعنی توان ادای حقوق در سطوح مختلف.
🔰 اگر نمیدانم هر اتصالی چه حقوقی بر گردنم می آورد باید بخوانم و بدانم تا بتوانم ادا کنم.
🔰 این توان ها همه کسب کردنی است. اینطور نیست که کسی بگوید من نمی توانم ارتباط برقرار کنم. من نمی توانم به این صورت ارتباط برقرار کنم.
🔰 وقتی حرف از توان به میان می آید یعنی انسان ها قابلیت کسب توان دارند. پس با دانستن حقوق سطوح روابط توانمند می شویم.
📚 بلوغ با هم بودن- خانم سها
#شنبه
#ارتباط_با_فرزند
@davat_namaz
💠 رفتارهای اشتباه والدین
👈 دعوا کردن
🔰 گاهی به دلایلی والدین و مربی تاب رفتارهای کودک را ندارند و به او پرخاش میکنند و یا برخوردهای نسنجیدهای انجام میدهند که باید بلافاصله از این حالت در آمده و جبران کنند.
🔰 برخوردهای اشتباه مکرر والدین و مربی، کودک را به داشتن این اشتباهات ترغیب میکند.
🔰 امید است که والدین و مربیان هر چه زودتر متوجه تبعات منفی برخوردهای بد شده و با پشیمانی شروع به جبران کنند.
🔰 در صورت استمرار یافتن جبران و ترک رفتارهای نامطلوب میتوانند تبعات آن رفتارها را کم کنند.
🔰 بر اساس روایات، برخی از اشتباهات مانند عدم مراعات عفاف/ حفظ حریم که منجر به مشاهده برخی ارتباطات والدین میشود به سادگی قابل جبران نیست و دعاها و توسلات و مراقبت های عمیقی احتیاج دارد.
🔰 رفتارهای اشتباه والدین نسبت به یکدیگر، در درون کودک ناامنی را نهادینه میکند. بدترین تاثیر آن احساس بد بودن و حقیر دانستن خود است.
🔰 بد خطاب کردن کودک و رنجش و ابراز ناراحتی مداوم از وی نیز همین تاثیر را دارد.
🔰 به عکس رفتارهای کریمانه و خوب کنار آمدن با کاستیها که احساس ماندگاری از خوب بودن و دوست داشتنی بودن را به جای می گذارد و این نوع درک از خود، زمینه رفتارها و صفات بهتر بعدی می شود.
📚 سند بایسته های کودک
#یکشنبه
#دوره_اول_رشد (۷سال اول)
@davat_namaz
🌀 سوال: وقتی بچه کار بدی می کند و مادر از کوره درمی رود و او را دعوا می کند، اگر یک ثانیه نشده مادر پشیمان شود و او را بوسیده و در آغوش بگیرد، کار خوبی است؟
🌀 جواب: والدین و مربیانی که متوجه اشتباهات قبلی خود می شوند بهتر است به جای دچار شدن به خودخوری و اضطراب دائمی که صرفاً آزار دهنده هست و سودی ندارد، از ذکر «یا جبار» و «یا جامع کل فوت» خداوند مدد خواسته و گاهگاهی آنرا زمزمه کنند و درخواست جبران بسیار و جمع آمدن آنچه که جا مانده را داشته و در کنار آن به رفتارهای جبرانی بهتری رو بیاورند.
#یکشنبه
#دوره_اول_رشد (۷سال اول)
@davat_namaz
10.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 *مستند باغبان ۱* - ویژه کودکان ۲ تا ۷ سال - قسمت ۲۱
📚 *روابط نامطلوب و مشاجره والدین چه تاثیری در رشد و آینده کودکان دارد؟ راه حل رفع این اختلال چیست؟*
🎙 کارشناس: *دکتر فاطمه فیاض - روانشناس خانواده*
🔻 مشاهده با کیفیت "Full HD" در صفحه آپارات
🎥 www.aparat.com/v/JKDLC
#فیلم #دوره_رشد #مستند_باغبان
#مسائل_دینی #مسائل_شرعی #والدین #تعلیم_تربیت #ایمان #کودکان_2_تا_7_سال #مشاجره_والدین
@TareQMedia
@QuranEtratSchool
www.QuranEtratSchool.ir
مثال عملی تعبد فرزند نسبت به خلقت و سلامتی
🔰 والدین و مربیان از مواقف بیماری غافل نشوند.
👈 بیماری دیگران: توجه دادن فرزند به محدودیت ها و رنج های افراد بیمار و دیدن سلامتی خود و شکر زبانی و عملی (مراقبت از سلامتی) و تفکر در این که چه عواملی بیماری زا هستند و چه عواملی موثر در حفظ سلامتی اند. دعا برای شفای بیماران.
👈 بیماری خود فرزند: توجه به دوران سلامتی، ایجاد روحیه صبر در فرزند به کمک پدرومادر، دعا نمودن همه اعضای خانواده برای سلامتی فرزند. طی مراحل درمان با مشورت از طبیب حاذق.
👈 معلولیت ها: دیدن افرادی که در اندام ها دچار نارسایی هایی هستند. مثلا افراد نابینا یا کم بینا یا افراد ناشنوا یا افرادی که قادر به راه رفتن نیستند. و حتی کمی بلند بودن یک پا نسبت به پای دیگر و... . ایجاد روحیه شکرگزاری.
🔰 تعمیم بیماری های جسمی به بیماری های روحی: همان طور که جسم یا خوردنی ها و نوشیدنی های ناسالم دچار بیماری می شود، روح نیز با دیدنی و شنیدنی های ناسالم، دچار بیماری می شود پس هرچیزی را نباید دید و شنید. (در هفته گذشته اهمیت رعایت موارد سلامتی ابتدا توسط والدین ذکر شد)
🔰 دیدن مخلوقات دیگر: دیدن نحوه زندگی آنها (خوراک، پوشش بدنی، راه های دفاع از خود در برابر بیماری و دیگر دشمنانشان، محل زندگی، مقدار غذایی که می خورند، فوایدشان، زندگی اجتماعی دارند یا نه؟ ، روز می خوابند یا شب، چه وقت بیدار می شوند و...)
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد (دبستان)
@davat_namaz
💠 پرسش: سلام
پسر کوچکم هنوز کامل طهارت خودش رو رعایت نمی کنه و پسر ۱۱ ساله ام مدام چکش می کنه و می گه نجس کردی، روی تخت من نیا.
خلاصه اینکه پسر کوچکم وقتی می خواد دستشویی بره جیغ می زنه و ناراحتی می کنه.
البته مدت هاست من هیچ نگران نجس شدن لباس و خانه نیستم ولی مشکل باقیست.
🔅 پاسخ:
می توان فرضهای مختلفی برای تبیین دلیل این واکنش درنظر گرفت:
آمادگی پسر برای رفتارهای وسواسی، حساسیت بیش از حد خانواده در مورد نجس پاکی، برخوردهای تند و تنبیهی در مورد نجس پاکی و مانند ان میتواند مطرح گردد که برای رفع آن باید از حساسیتها کاسته شود.
📚 خانم دکتر فیاض
#پرسش_پاسخ
#دوشنبه
@davat_namaz
احـــოــڪام با طعم خوشـــمزه😋
اوستا مراد از اینکه هفته قبل نمازهای مسجدی ها رو خراب کرده بود، خیلی ناراحت بود.😢
به جبران اون کارش، با خودش تصمیم گرفت برای مسجد کارهایی انجام بده که ثواب نمازهاشون رو بیشتر کنه🤓.
❓ به نظرتون اوستا مراد چه کارهایی انجام داد؟
💐 تا ساعت ۲۲ امشب منتظر ارسال جوابهای قشنگ شما دبستانی های عزیز هستیم.
@maedeh_mahsolat
#احکام
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد
@davat_namaz
همانطور که در هفته های قبل راجع به حضور قلب و عوامل آن مطالبی مطرح شد، یکی دیگر از راهکارهای طهارت خیال (که یکی از مهم ترین عامل حضور قلب در نماز است) پرهیز از شک و تردید است.
🔰 پرهیز از شک و تردید
وسوسه، شک، تزلزل، شرک و اشباه آنها از القائات شیطانی است که در قلوب مردم می اندازد، چنانچه طمأنینه و یقین و ثبات و خلوص و امثال اینها از افاضات رحمانی و القائات ملائکه است.
قلب انسانی بین نشئه ملک و ملکوت و عالم دنیا و آخرت قرار دارد، پس قلب به منزله دورویی است که یک روی آن به عالم غیب است و یک روی دیگر به عالم شهادت است و صُوَر دنیایی در آن منعکس می شود. اگر وجهه دنیوی قلب قوّت گرفت و توجه آن یکسره به آبادانی دنیا معطوف شد، عالم خیال نیز متوجه و متمایل به ملکوت سفلی میشود و چون قلب تماما متوجه دنیاست، به آن تخیلات باطل اشتیاق پیدا می کند. تخیلاتی از قبیل وسوسه، شک و تردید و چون وجهه قلب به عالم شیطان بوده، القائات در آن از سنخ شیطانی می شود و در نتیجه از باطن انسان، وسوسه، شک و شرک و شبهات باطل بروز یافته و تا اعمال بیرونی انسان سرایت می کند.
📚 کتاب تفکر مشاهده ای نوشته استاد اخوت
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد
#طهارت_خیال
#حضور_قلب
@davat_namaz
🌀 تمرین عملی:
یکی از وسوسه ها و شک هایی که در مورد یکی از گناهان برایتان رخ می دهد را به کتب مربوطه مثل "گناهان کبیره" آیه الله دستغیب یا "معراج السعاده" ملا احمد نراقی و.... ارائه داده و راهکار مناسب برای رویارویی با آن استخراج نموده و به آن عمل نمایید.
پس از مدتی خواهید دانست که شک موجود به دلیل عدم آگاهی از متن دین بوده است و این خود شاهدی است بر اینکه وسواس و اعمال از بازیچه های شیطانی و القائات آن ملعون است و پای دین در کار نیست.
#سه_شنبه
#دوره_سوم_رشد
#تمرین_عملی
@davat_namaz