🔴ترامپ دستور کمک چند میلیون دلاری به گروه نزدیک به تروریستهای سوریه را صادر کرد
▪️سخنگوی کاخ سفید: رئیس جمهور آمریکا با کمک ۴.۵ میلیون دلاری به گروه موسوم به «کلاه سفیدها» در سوریه موافقت کرده است.
▪️گروه کلاه سفیدها یک گروه تروریستی است که از سال ۲۰۱۳ در سوریه نقش زیادی در حمایت از عناصر داعش و مخالفان دولت سوریه داشته و توسط «انگلیس» و «آمریکا» حمایت مالی میشود.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴 نیروهای آمریکایی نمیتوانند در خاک عراق بمانند
▪️ارتش عراق اعلام کرد نیروهای آمریکایی که از سوریه به آن کشور منتقل شدهاند، "برای ماندن در سرزمین عراق مجوز ندارند".
در اطلاعیهای که خبرگزاری رسمی عراق منتشر کرده گفته میشود که نیروهای آمریکایی برای ورود به قلمرو خودمختار کردستان مجوز دریافت کرده، اما پس از آن باید خاک عراق را ترک کنند.
به نظر میرسد این موضع ارتش عراق به دنبال اظهارنظر مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، اتخاذ شده باشد. اسپر گفته بود تمام نیروهای آمریکایی پس از خروج از سوریه در غرب عراق مستقر میشوند
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقاد مدیر شبکه مسیحی به رواج فساد اخلاقی در کلیساهای خانگی در ایران
🔻در کلیساهای خانگی، هر روز خبرهای مختلفی از فساد اخلاقی به گوش میرسد؛ خبرهایی که شبکههای مسیحی آنها را دروغ دانستند؛ اما وخیمشدن اوضاع، حالا زبان به انتقاد از این وضعیت تاسفبار گشودهاند.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
⭕️ روزنامه صهیونیستی: ایران قادر به تغییر توازن قدرت در جهان است
🌐یدیعوت آحارونوت:
🔹توانمندیهای ایران و نائبان مختلف این کشور به سطحی رسیده است که هماکنون قادر به تغییر توازن قدرت در سراسر جهان هستند
🔹اسرائیل چهارسال از طریق حملات در سوریه تلاش کرد تا مانع از نفوذ ایران این کشور شود اما هماکنون ایران اثبات کرده است که قادر به اجرای اهدافش است
🔹ایران بازدارندگی خود را تقویت کرده است و توانسته تهدید آمریکا را در منطقه تضعیف کند و واشنگتن را وادار به خارج شدن از غرب آسیا کند.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
⭕️ یک #مدیر_نفتی بازداشت شد اما دلیلش جالب است؛ او مسئول شناورهای دریایی بود، صاحبان شناورها را تهدید میکرد اگر پورسانت وی را ندهند اجازه کار را به آنها نمیدهد....
فقط در دو فقره بیش از ۳۰۰ سکه بهار آزادی دریافت کرده است؛ پولها هم در حساب خواهر زنش تجمیع میشد!!
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سؤال چالشی یک دانشجو از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی:
"حرکت کنونی حوزه و روحانیت- بر خلاف گذشته که دائم در حال تولید علم بوده است- نا امید کننده است!"
🔹پاسخ حجت الاسلام قمی:
"حوزه در پاسخگویی به مسائل روز جامعه جا مانده است. / فاصله حوزه از نیازهای جامعه مورد گلایه شدید رهبری است. / 40 سال زمان زیادی بود تا ساختار اداری کشور اصلاح یابد."
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
لاوروف از پایان یافتن عملیات نظامی ترکیه در سوریه خبر داد
🔹وزیر امور خارجه روسیه: عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه با عنوان «چشمه صلح» در پی توافق مسکو و آنکارا پایان یافت.
🔹روسیه و ترکیه در جریان مذاکرات روسای جمهوری دو کشور تفاهم نامهای ۱۰ مادهای را درباره اوضاع امنیتی شمال سوریه امضا کردند
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
مجلس زندان برای مهریه را ممنوع کرد
🔹براساس قوانین تازه مصوب مجلس، زندان برای مهریه ممنوع میشود و همچنین با اضافه شدن بند اکراه به بندهایی که حق طلاق را به زنان می داد، راه طلاق گرفتن زنان سهلتر میشود./ تابناک
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴لبنان از سرنگون کردن یک فروند پهپاد صهیونیستی در مرز جنوبی خود خبر داد .
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
✍ منبع: روزنامه فرهیختگان
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
👇👇👇
دفاع همچنان باقیست
📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ ✍ منبع: ر
؞.الف※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
عبور جمهوری اسلامی از چالشهای بزرگی که در ۳ دهه اول انقلاب وجود داشته، کار را بجایی رسانده که بهتدریج ایدهپردازان غربی به این نتیجه رسیدهاند که شاید تنها مسیر تاثیرگذاری بر انقلاب، از مسیر صندوقهای رای میگذرد و لاغیر.
دقیقا ۴ماه تا برگزاری انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده است، هرچند فعالیت جریانهای مختلف برای حضور در عرصه رقابت آغاز شده، اما هنوز گرمای انتخابات آنقدر نیست که قابلتوجه باشد و بتوان به آن فضای انتخاباتی گفت. در چنین فضایی تصمیم گرفتیم بجای پرداختن به برخی جزئیات، بصورت کلانتری و از نگاهی جامع مجموعه عوامل و بازیگران فعال در میدان سیاست را بررسی کنیم. آنچه درادامه میخوانید، بررسی مساله مشارکت، موضع جریانهای سیاسی، کنشگری برخی افراد، نقاط قوت و ضعف هرکدام و البته درکنار آنها تاثیر فضای خارجی بر انتخابات است.
♦️انتخابات ایران و اپوزیسیون خارجنشین
آنچنانکه بسیاری از کارشناسان سیاسی طرح میکنند، عبور جمهوری اسلامی از چالشهای بزرگی که در ۳ دهه اول انقلاب وجود داشته اعم از جنگ تحمیلی و فشار خارجی، کار را بهجایی رسانده که ایده دشمنان برای تاثیر بر انقلاب با ابزارهای سختی مانند جنگ و حتی تحریم و آشوب داخلی کمرنگ شده و بتدریج ایدهپردازان غربی به این نتیجه رسیدهاند که شاید تنها مسیر تاثیرگذاری بر انقلاب چه کاهش دُز انقلابیگری و چه حتی تغییر محتوا و ایدهها، از مسیر صندوقهای رای میگذرد و لاغیر.
از همینرو برخلاف گذشته که ایده تحریم انتخابات و تلاش برای کاهش مشارکت برای تضعیف ایدههای نظام مطرح میشد، در انتخاباتهای اخیر مساله تحریم انتخابات میان ضدانقلاب و اپوزیسیون کنار گذاشته شده و از قضا حضور مدیریتشده برخی اقشار خاص و گرفتن رای برای فرد، جناح و گروه خاصی مساله اول آنها شده است، چیزی که با بررسی برنامه و محتوای منتشرشده در رسانههای این جریان، قابل مشاهده است.
در این میان غرب و بهواقع جریانی خاص در آمریکا (بخوانید دموکراتها) نگاه به ابزارهای نرم دارد و بدش نمیآید حامی موفقیت یکی از جریانهای سیاسی در ایران باشد چه سلبی و چه ایجابی، چنانکه تمنای این همکاری نیز به دفعات از درون کشور و از جانب برخی سیاسیون مطرح شده است. برای مثال میتوانید به یادداشت ۴ نفر از اصلاحطلبان رادیکال در «نیویورکتایمز» در تیرماه گذشته مراجعه کنید و ببینید #محسن_امینزاده معاون وزیر امورخارجه در دولت اصلاحات، #مصطفی_تاجزاده معاون وزیر کشور وقت، #محمدرضا_خاتمی نایبرئیس مجلس ششم و #عبدالله_رمضانزاده سخنگوی کابینه اصلاحات نسبت خود با آمریکا را چگونه تعریف کرده و به سران ایالات متحده یادآوری کردهاند اگر سیاست خارجی آمریکا با آنها همکاری نکند، در انتخابات آتی شکست خواهند خورد.
یا حتی بالاتر از آن نوشته #محمدخاتمی رئیس دولت اصلاحات در روزنامه «گاردین» میتواند بهعنوان یک سند مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود فعالان اصلاحطلب در میانه درگیری ایران و آمریکا بهدنبال چه چیزی هستند. در این میان البته غربیها هم بدشان نمیآید جریان خوشبین به سیاستهایشان در ایران روی کار بیاید و از این مسیر اقدامات موثرتری علیه ایران سازماندهی شود.
♦️ترامپبازی بههمزن!
ماجرای ترامپ و تیمش البته با رویکرد آن جناحی که نامشان را بردیم، متفاوت است. او خیلی به رویکرد نرم و سیاستورزی پیچیده اعتقادی ندارد و به تندترین حالت ممکن میخواهد بر ایران تاثیر بگذارد و هرطور که شده تا در قدرت است از ایران یک کشور فروپاشیده یا مجموعهای ازهمگسیخته و بیخاصیت بسازد، برای این هدف نیز استراتژیهای تند و تیزی را داشته و همچنان هم بخشی از آن کلیت اولیه را در دستورکار دارد.
ترامپ برای رسیدن به این هدف یک استراتژی کلی داشت و دارد، چیزی که اسم آن را فشارحداکثری گذاشته و ذیل آن بهاصطلاح مجموعهای از فشارها را به ایران وارد کرده است.
ترامپ ابتدا کار را با فشار سیاسی و اقتصادی آغاز کرد، یعنی هم از برجام بعنوان یک دستاورد سیاسی برای ایران در فضای بینالمللی خارج شد و هم تحریمهای سنگینی را که گفته میشود تاکنون در تاریخ سابقه نداشته علیه ایران مدیریت کرده است. در این مسیر هدف میانمدت به صفر رساندن فروش نفت ایران از سوی آمریکا پیگیری و همزمان با آن تلاش شد همه همکاران اقتصادی ایران بگونهای تحتفشار قرار گیرند که قید همکاری اقتصادی با تهران را بزنند. در گام دوم مانور نظامی با تحرک مداوم نیروهای نظامی آمریکا در منطقه همراه با تبلیغات رسانهای برای غالب کردن این تحرکات بعنوان جدی بودن گزینه جنگ علیه ایران، کلید زده شد و تمام توان تبلیغاتی آمریکا و متحدانش برای ایجاد رعب و وحشت در ایران بسیج شد.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
؞.الف※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ عب
؞..ب※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
♦️ایجاد دوقطبی جنگ - صلح یکی از دستاوردهای نصفونیمه آمریکا در زمستان و بهار گذشته بود. نهایتا تلاش برای ایجاد آشوب چه در سطح افکارعمومی و چه در خیابانهای شهر که تجربه آن در دی 96 هم وجود داشت، پیگیری و مرداد ۹۷ بهعنوان نقطه اوج و تحقق آن هدفگذاری شد.
در این میدان البته آمریکا نهتنها موفقیت حداکثری خود را به دست نیاورد بلکه از یک مقطع زمانی به بعد نتیجه عکس نیز گرفت.
حدود یکسال بعد از آنکه ایران با موجی از فشار روبهرو شد، و تلاطمات سنگین بازارهای اقتصادی را درنوردید و کاهش فروش نفت تاثیرگذار شد، درون کشور با تغییر برخی رویهها مدیریت و با وجود اینکه در بهار گذشته فشارها به اوج خود رسید بهتدریج تلاطمات گذشته و افزایش جدی تورم، بیکاری و تعطیلی فعالیتهای اقتصادی کاهش یافت.
از میانه بهار و دقیقا از اواسط اردیبهشتماه، آمریکا هر چه کرد به در بسته خورد و در مقابل؛ این ایران بود که نشان داد میتواند نفت خود را هرچند محدود بفروشد، با همان مقدار فروش نفت و با جایگزین کردن روشهای دیگر کشور را اداره کند. ایران در عرصه امنیتی و نظامی هم توانست با هدف قرار دادن پهپاد متجاوز آمریکا و توقیف نفتکش انگلیسی با یک تیر دو نشان بزند، هم #تهدید_خارجی را دفع کند و هم #انسجام_ملی برای مقابله با فشارهای خارجی را ترمیم سازد.
امروز اما آخرین گزینهای که روی میز غرب قرار دارد و هنوز از آن قطع امید نکرده، #عملیات_روانی و استفاده از #موجهای_تبلیغاتی در خصوص آینده ایران است،
🔻ایجاد رعب و وحشت از شرایط بد اقتصادی و سیاسی هدف این سیاست است
🔻و ابزار آن هم رسانههای متکثر خارجی
🔻و معالاسف برخی رسانههای داخلی نزدیک به غرب
🔻و حتی برخی فعالان سیاسی هستند.
آمریکا از این مسیر البته تلاش میکند جریان نزدیک به خود را که میگوید #اگر_با_غرب_نسازیم_فرومیپاشیم، در ایران تقویت کند.
♦️استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات
در فاصله ۴ ماه مانده به انتخابات اسفندماه و در شرایطی که گویا تنور فضای انتخاباتی هنوز روشن هم نشده! و جامعه ارتباط معناداری با این فضا برقرار نکرده، #گروههای_سیاسی رفتهرفته از خواب زمستانی بیدار شدهاند و آنطور که از ظاهر امر برمیآید، کمکم #آرایش_انتخاباتی به خود گرفتهاند. این را از مجموع فعل و انفعالات و موضعگیریها و خبرهایی که از گپوگفتهای طیفهای مختلف دیده و شنیده میشود، میتوان فهمید.
▫️در این فضا، #اصولگرایان همچون همه دورههای قبل از #لزوم_وحدت میگویند و هر یک از نیروهای #ریشسفید این جریان نیز تلاش دارد در مرکزیت این وحدت جایی مناسب برای خود دستوپا کند.
▪️اصلاحطلبان هم البته حال و روز بهتری ندارند و اگر در آن سوی رقابت لااقل تکلیف استراتژی انتخاباتی روشن است و جریان رقیب همچنان زیر علم وحدت سینه میزند، در این سو گروههای سیاسی اصلاحطلب هنوز بر سر استراتژی هم #بلاتکلیفند و هر طیف به رویکرد خاص خود قائل است.
🔳 در این میان گروهی میانه دوگانه استقلال-ائتلاف جانب اولی را میگیرند و با بازخوانی تجربه انتخابات مجلس دهم و آنچه بر سر #لیست_امید رفت از لزوم ارائه #لیست_تماما_اصلاحطلب سخن میگویند. #محمدرضا_عارف، رئیس فراکسیون امید را بهجرأت میتوان یکی از #جدیترین قائلان به این نگاه تلقی کرد. کسی که ریشه همه #ناکارآمدیهای فراکسیون متبوعش را #عملکرد_رفقای_نیمهراهی میداند که از همان فردای حضور در پارلمان دست اصلاحطلبان را در پوست گردو گذاشتند و به #یاران_رئیس_مجلس پیوستند.
اصرارهای عارف و رفقا البته مخالفانی هم دارد. مخالفانی که در #حزب_کارگزاران و #طیف_نزدیک_به_دولت صف کشیدهاند و معتقدند اینبار هم اگر شرایط اقتضا کند، میشود به #همپیمانی با #یاران_رئیس_مجلس فکر کرد.
به هر ترتیب این دو طیف اگرچه در نوع ورود به انتخابات اختلافاتی دارند، اما بر سر #اصل_مشارکت_متفقالقولند و ترجیح میدهند اراده سیاسیشان را از مسیر صندوق رای در حاکمیت پیگیری کنند.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
؞..ب※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ ♦️ا
؞...پ※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
🔘 گروهی دیگر اما نگاه صفر و صدی به انتخابات را در دستور کار قرار داده و معتقدند یا باید با #کاندیداهایی حداکثری و #بدون_توجه به ملاحظات #شورای_نگهبان وارد انتخابات شد یا آنکه #قید_انتخابات_را_زد و به این وسیله #برای_نظام_خطونشان_کشید.
#سعیدحجاریان
#مصطفی_تاجزاده و... را بهعنوان حامیان ایده #مشارکت_مشروط باید شاخصترین عناصر این دسته نامید. براساس این ایده اصلاحطلبان صرفا به شرط تایید صلاحیتهای حداکثری وارد انتخابات خواهند شد و درغیر این صورت، این جریان انتخابات را ولو بصورت چراغ خاموش #تحریم_کرده و این یعنی نظام باید #تبعات افت مشارکت احتمالی را به دوش بکشد.
هرچه هست سیاست «انتخابات در تعلیق» در فاصله ۴ ماه مانده تا انتخابات ۲ اسفند با هدف استندبای نگهداشتن بدنه اجتماعی از سویی و #بالا_نگهداشتن_چماق_مشارکت بر سر #حاکمیت از سوی دیگر همچنان ادامه دارد. اصلاحطلبان اما علاوه بر این، چند استراتژی دیگر را نیز بهطور همزمان در دستور کار دارند.
1⃣ تلاش برای مرزبندی با دولت
پر بیراه نیست اگر بگوییم نگرانی جدی اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس نه شورای نگهبان، نه لیست و آدمها و نه استراتژی انتخاباتی نیست. نگرانی اصلی آنها در حقیقت بابت #عملکردی است که بواسطه #پیروزی در دو انتخابات 92 و 96 خواه و ناخواه به پای آنها نیز نوشته شده است. هرچه باشد اصلاحطلبان از همان ابتدا خود را #دندانههای_کلیدروحانی خواندند و همه #کوپنهایشان را #خرج او کردند.
#وضع_بیسابقه_کنونی که رشد اقتصادی منفی 9.5 درصد و تورم 35.7 (براساس آمار صندوق بینالمللی پول) و بلکه 100درصد و بیشتر از 100درصد در برخی:
▪️مواد غذایی
▪️مسکن
▪️خودرو و...
▪️گرانی چندصددرصدی دلار، طلا و سکه در دو سال گذشته
▪️شکست حداکثری #ایده_مرکزیدولت
▪️نارضایتی اجتماعی بیسابقه در 40 سال اخیر و... فقط چند پرده از آن است در سایه انباشتی از #ناکارآمدیها و #سوءعملکردها جایی برای دفاع از این دولت باقی نگذاشته و کار را بهجایی رسانده که #اصلاحطلبان یکی پس از دیگری به #قافله_عابرین_از_دولت میپیوندند.
آش حالا آنقدر شور شده که رئیس دولت اصلاحات هم چندین و چندبار تعارفات مرسوم را کنار گذاشته و از در نقد دولت در آمده.
تلاشهایی از این دست البته همانطور که تا امروز نیز ملاحظه شده، احتمالا راه بهجایی نخواهد برد و مرزگذاری با دولت به گشایش ویژهای برای حامیان اصلاحطلب روحانی ختم نخواهد شد. #اظهارات_خاتمی در جمع اعضای #فراکسیون_امید را از این زاویه باید نگریست. جایی که رئیس دولت اصلاحات در #اعترافی_تلخ تاکید میکند که:
«دیگر خیلی سخت است به مردم بگوییم بیایید رای بدهید» و «آیا فکر میکنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوقها خواهند آمد؟»
این موضوع را میتوان جدیترین محدودیت اصلاحطلبان در آستانه انتخابات مجلس یازدهم دانست.
2⃣ بازتولید ادبیات محدودیت اختیارات
محصول عملکرد دولت مورد حمایت اصلاحطلبان، فضایی را پدید آورده که نیروهای این جریان حالا همزمان با تلاش برای مرزگذاری با دولت، #استراتژی_توجیه_تراشی برای کارنامه بهبار آمده را نیز در دستور کار قرار دهند. استراتژیای که از نخستین ماههای آغاز به کار دولت دوازدهم در دو سطح دنبال شد؛
❗️نخست محدودیت اختیارات معاون اول دولت (بهعنوان برجستهترین چهره اصلاحطلب حاضر در کابینه)
❗️و دوم محدودنمایی دامنه اختیارات رئیسجمهور.
سطح دوم حالا چند ماهیست که به مدد #مسالهسازیهای رئیسجمهور کلید خورده و در ششمین سال از عمر دولت هر از چند گاهی زمزمههایی در این باره مطرح میشود. فارغ از #فضاسازیهای_سیاسی در این باره، در شرایطی که حدود 70 درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت قرار دارد، این استراتژی عملا نمیتواند در عالم واقع چندان مورد اتکا واقع شود. محدودیتی که البته اصلاحطلبان به پشتوانه رسانههای خود در تلاشند بهنوعی با فضاسازی رسانهای از آن عبور کنند.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
استوری شرم آور رحیم بلالزاده فرماندار سابق دولت تدبیر و امید در چاراویماق و کاندیدای احتمالی انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه هشترود و چاراویماق!
برخی از کاربران فضای مجازی در این منطقه با تغییر عکس پروفایل و انتشار مطالبی با مضمون #امام_حسنیام از توهین این فرد اعلام برائت کردند.
⭕️ ننگ اصلاحات_استفاده ابزاری از دین و ائمه
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
هدایت شده از دفاع همچنان باقیست
📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
✍ منبع: روزنامه فرهیختگان
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
👇👇👇
دفاع همچنان باقیست
؞...پ※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ 🔘
؞....ت※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
3⃣ مانور سیاسی رسانهای درباره بررسی صلاحیتها
اصلاحطلبان در تلاشند از موضوع #رد_صلاحیتها در انتخاباتهای قبلی بهعنوان #پلی_برای_فرار از وضع موجود بهره ببرند.
تقریبا عمده نیروهای سیاسی این جریان همواره یکی از عوامل ضعف عملکردها را #رد_صلاحیتهای_شوراینگهبان تلقی میکنند. رد صلاحیتهایی که به گفته آنها این جریان را به نیروهای دسته چندم متوسل کرد و مانع از حضور اصلاحطلبان با گزینههای اصلی و حداکثری در انتخابات شد.
#تجربه_شورای_شهر_یکدست_اصلاحطلب_تهران در دوره پنجم که همانند سایر ادوار این انتخابات در #غیاب شورای نگهبان برگزار شد و #دست_این_جریان نیز برای انتخاب گزینهها در هر سطحی #باز بود، این سناریو را به کلی بر باد میدهد. نتیجه کنش انتخاباتی اصلاحطلبان در چنین بستری از یک سو، #لیستی_رانتی و برآمده از #بده و #بستانهای_مالی_آنچنانی بود و از دیگر سو، به شهرداری #محمدعلی_نجفی و #تزلزل_کمسابقه_کرسی_شهرداری تهران ختم شد.
4⃣دوقطبیسازی در سیاست خارجی
در شرایطی که #ایده_توسعه_کشور از مسیر #مذاکره با غرب تا انتها #شکست_خورده و از #برجام، تنها جسمی #نیمهجان روی دست حامیان آن باقی مانده، اصلاحطلبان همچنان درصددند با #دوقطبیسازی در #حوزه_سیاست خارجی توجه افکار عمومی را معطوف به این حوزه نگه دارند.
❗️دامنزدن به دوگانههای مجعولی چون جنگ-صلح (بهرغم آنکه گزینه نظامی از همیشه دورتر از دسترس است) برای همراه نگهداشتن افکار عمومی
❗️با ایده تعامل با غرب
❗️یا تلاش برای شکل دادن دو قطبی ظریف - جلیلی گواه این ادعاست.
دوقطبیهایی که به هر ترتیب هرچه بیشتر افکار عمومی را به خود مشغول سازد، #طفره_رفتن_از_پاسخگویی بابت #وضع_اقتصادی در داخل را سهلتر میکند.
5⃣اصرار بر دوقطبیهای اجتماعی با موضوع آزادی
درکنار دوقطبیهای سیاست خارجی، اصلاحطلبان، توقف بر #دوقطبیهای_اجتماعی را نیز مناسبترین گزینه برای #مدیریت_افکار_عمومی در داخل و به بیان دقیقتر #سر_کار_گذاشتن_جامعه و #سرگرم_کردن_آن میدانند.
دوقطبیهایی که این روزها هر بار حولوحوش #مصداقی خاص سامان مییابند.
💣روزی موتورسواری زنان
💣روزی دیگر ورود زنان به ورزشگاه
💣روزی دیگر موضوع کودک همسری و... .
طبیعی است که در چنین فضایی که همهچیز در نسبت با مفهوم آزادی تعریف میشود، هرگونه #کنش_نسجیدهای از سوی #نیروهای_جریان_رقیب_اصلاحطلبان به تقویت این دوقطبیها کمک میکند.
📌همین موضوع #حساسیت_تریبونهای برخی #ائمهجمعه را تشدید میکند و فیالمثل از همین رو است که دوقطبی #علمالهدی- #خاتمی برای این جریان به فرصتی طلایی میماند که بهرههای فراوانی میتوان از آن برد.
♦️کلید معمای مشارکت
در انتخابات اسفندماه نیز مثل همه انتخاباتهای قبلی #مساله_مشارکت، اولویت اول دستاندرکاران انتخابات اعم از #برگزارکنندگان و عمده #گروههای_سیاسی است. در فاصله یک ماه و 9 روز مانده به موعد شروع ماراتن انتخابات و ثبتنام داوطلبان، اما اصلاحطلبان (10 آذر) هنوز تکلیف خود را با سطح حضور در انتخابات روشن نکردهاند و میان
#مشارکت_حداکثری
#تحریم
یا #مشارکت_مشروط به جمعبندی روشنی نرسیدهاند.
لااقل شواهد میدانی که اینطور نشان میدهد و هنوز که هنوز است بگومگوها بر سر نوع و سطح حضور این جریان ادامه دارد.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غرق رویاها در دریای فرداها
حجتالاسلام سیدشجاعالدین ابطحی
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
؞....ت※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ 3
؞.....ث※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
🔍 میان همه بحثها و جدلها دراینباره بهنظر میرسد بهطور مشخص #دو_تفسیر_متفاوت از #مشارکت میان گروههای مختلف اصلاحطلب وجود دارد.
1✓ تفسیر نخست: که عمدتا در میان قائلان به مشارکت حداکثری - اعم از #حامیان_حضور_مستقل یا #طرفداران_ائتلاف_با_نیروهای_معتدل- هوادار دارد، ناظر به نگاهی خوشبینانه به شورای نگهبان شکل گرفته و براساس آن میتوان از مسیر چانهزنیهای درونحاکمیتی و مذاکره با شورای نگهبان، رد صلاحیتها را به حداقل رساند و با حضور تعداد بیشتری از کاندیداهای اصلاحطلب، دامنه انتخاب میان کاندیداها برای بستن لیستهای انتخاباتی را گستردهتر کرد.
اتفاقی که از نگاه این عده میتواند زمینه ارائه فهرستهایی قویتر از دورههای قبل را فراهم آورده و به همین واسطه به افزایش مشارکت عمومی در روز انتخابات منجر شود.
#اصلاحطلبان_رادیکال البته در این خصوص جمعبندی دیگری دارند و هرگونه افزایش مشارکتی اعم از حضور پررنگ گروههای سیاسی در انتخابات و نیز پای کار آمدن بدنه اجتماعی را به #حذف_نظارت_استصوابی و #کنارگذاشته_شدن_ردصلاحیتها گره میزنند.
این البته حرف امروز آنهاست و مثالهای متعددی وجود دارد که بهرغم حضور همین نظارت استصوابی و رقم خوردن رد صلاحیتها در بالاترین سطوح - نظیر انتخابات 92 و #ردصلاحیت&هاشمی یا انتخابات 94 و رد صلاحیت بسیاری از #نیروهای_اصلاحطلب - اصلاحطلبان سخنی از تحریم یا شرط و شروطگذاری به میان نیاوردهاند.
#بهزاد_نبوی هم کل این بازی را از #زاویه_ترس_ازشکست تحلیل میکند،
میگوید: «اصلاحطلبان اگر بابت پیروزی در انتخابات خاطرجمع بودند در هر شرایطی در انتخابات شرکت میکردند.» او خیلی روشن و بدون تعارف با طرح این سوال که «آیا در انتخابات مجلس دهم خیلی نامزد گردنکلفت داشتید؟ و اگر داشتید چرا از طریق اینترنت آگهی دادید که هرکس اصلاحطلب است ثبتنام کند؟»
در جمع اعضای حزب اتحاد میگوید: «چرا آنموقع [این حرفها را] نگفتید؟ آنموقع فکر میکردید رای میآورید در هر شرایطی در انتخابات شرکت میکردید، اما الان میترسید رای نیاورید و انتقاد میکنید.»
هرچه هست بهنظر میرسد استراتژی معقول برای افزایش مشارکت، تا جایی که به شورای نگهبان مربوط است، بیش از هر چیز عمل به مر قانون در بررسی صلاحیتها و چشمپوشی بر مصلحتسنجیهای سیاسی کاذب و بیتوجهی به این دست فضاسازیها باشد. چراکه شواهد تاریخی متعددی وجود دارد که نشان میدهد حضور یا عدم حضور اصلاحطلبان رادیکال اساسا علت تامه افزایش یا افت مشارکت نیست. برای یافتن این شواهد البته نیازی نیست راه خیلی دوری برویم و انتخابات دوره قبل مجلس -مجلس نهم- به اندازه کافی بیانگر ماجرا است. انتخاباتی که دو سال بعد از حوادث 88 و در سایه تحریم جریان اصلاحطلب برگزار شد، اما در حوزه مشارکت، چیزی کم از دورههای قبلی نداشت و بیش از 60 درصد از مردم را پای صندوقهای رأی کشاند.
این البته تنها شاهد مثال این مدعا نیست. انتخابات شورای شهر دوم تهران هم از همین زاویه قابل تحلیل است. انتخاباتی که در #غیاب_شورای_نگهبان و با حضور حداکثری و پرشور همه گروههای سیاسی برگزار شد و حتی #نهضت_آزادی نیز از رقابت در آن باز نماند. نتیجه اما چیزی بهتر از مشارکت 12 درصدی مردم تهران در این انتخابات نبود.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist