🔻یکی از فرماندهان عصائب اهل حق در جنوب عراق ترور شد
🔹 این جنبش شامگاه جمعه (سوم آبان) در بیانیهای اعلام کرد که «وسام العلیاوی»، رئیس دفتر عصائب حق در این استان به همراه برادرش «عصام العلیاوی»، در حمله افراد مسلحی که صورت خود را پوشانده بودند، ترور شدهاند. معترضان عراقی از ظهر روز (جمعه)، دومین دور از تظاهرات خود در اعتراض به بیکاری، فساد در بین مسئولان و شرایط نابسامان اقتصادی و معیشتی آغاز کردهاند.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
اعتراضات مردمی در #تظاهرات #عراق به سمت آشوب پیش رفته است.
معترضانی که با جدا شدن از مراکز تجمعات مسالمتآمیز امروز به سمت مقرهای حکومتی و حزبی رفتند تا آنجا را اشغال و به آتش بکشانند آشوب طلب هستند.
قتل زخمیها، تصفیه حسابهای حزبی، تخریب و سرقت بانک خصوصی آشوب طلبی است.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
⭕️ بیانیه کمیته مرکزی هماهنگ کننده اعتراضات عراق
🔹پیش از این از تهدیدات وضعیت امنیتی تظاهرات به دلیل موج سواری احزاب حاکم بر این تظاهرات هشدار داده بودیم.
🔹 از انقلابیون هم خواسته بودیم برای روشن شدن سفید از سیاه اعتراضات را به تعویق بیندازند.
🔹امروز دهها نفر در استان های کشور در نتیجه نفوذ عناصر تخریب گر وابسته به احزاب و سفارتهای خارجی که به دنبال تحریف اعتراضات هستند شهید و زخمی شدند.
🔹مرجعیت دینی عراق یک نقشه راه اصلاحی و واضح برای حکومت تعیین کرد بنابراین از نظر ما مرجعیت دینی ضامن بقای این دولت است.
🔹از این رو تصمیم به تعویق اعتراضات بغداد و استانها به روز ۱/۱/۲۰۲۰ گرفتیم تا به دولت برای اجرای اصلاحات وعده داده شده فرصت بدهیم.
تا مرجعیت دینی، ضامن انجام این وعدهها توسط دولت باشد زیرا در حال حاضر معتبرترین بیطرف صحنه است.
🔹افزون بر این، عدم مسؤولیت خود را از آشوبهای امروز اعلام می کنیم.
🔹همه تجمعات انسانی که در خیابانها بمانند نماینده جنبش انقلابی نیستند و نماینده احزاب فاسد موج سوار به شمار میروند.
کمیته مرکزی هماهنگ کننده اعتراضات عراق
جمعه ۲۵ اکتبر ۲۰۱۹
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
حزب الله عراق در اطلاعیهای با حمایت از خواستههای به حق تظاهرکنندگان اعلام کرد، از اقدامات عملی عادل عبدالمهدی در حل بحران بیکاری و مبارزه با فساد حمایت میکنیم و گروهها نیز برای تحقق برنامههای عبدالمهدی از نخستوزیر حمایت کنند.
حزبالله عراق، عامل فساد در این کشور را قوانین وضع شده از سوی آمریکا خواند و افزود: طرحهای آمریکا بعد از سرنگونی صدام و برخی اقدامات یک طرفه در صادرات خودسرانه نفت بدون پرداخت هزینههای مالی آن به دولت مرکزی و تاسیس شورای بازسازی عراق توسط آمریکا بدون اینکه فعالیت مثبتی محقق شود از جمله عوامل فساد در عراق است.
حزبالله عراق افزود: به امریکا و اسرائیل و عربستان هشدار میدهیم بر تظاهراتهای عراق موج سواری نکنید، چرا که توطئههای شومتان شکست خورده است و اگر در امور عراق دخالت کنید و در صدد راهاندازی فتنهای جدید باشید، این فتنه شما را همانند فتنه داعش شکست میدهیم و سپس شما را آماج حملات خود قرار خواهیم داد.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تحرکات_مشکوک_بغداد
🔺 طرح های رنگی برای ایجاد ناامنی در عراق
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴 حسن روحانی؛ ناقل تاریخ ژلهای
🔺یکی از اساتید حرف جالبی زدند. ایشان گفتند حسن روحانی تاریخ را مثل ژله گرفته که تصور میکند هر فرمی بخواهد میتواند به آن بدهد.
🔹او برای بار چندم برای توجیه نظراتش دست به دامن تحریف تاریخ اسلام شد و شرایط الان مملکت را با مقاطع صلح حدیبیه، صلح امام حسن علیهالسلام و پذیرش ولایت عهدی مأمون توسط امام رضا علیهالسلام تشبیه کرد؛ (جهان نیوز - ۲ آبان ۹۸ - کد مطلب: ۷۰۵۰۴۰) تشبیهی که در آن هیچ یک از ادات تشبیه سر جایش نیست.
🔹شرایط امروز مملکت شبیه صلح حدیبیه است؟ در صلح حدیبیه پس از عهدشکنی کفّار، نوبت به «فتح مبين» رسید یا صلح مجدد؟
🔹آیا ما در شرایطی شبیه به صلح امام مجتبی علیهالسلام هستیم؟ صلح امام حسن علیهالسلام در شرایطی بود که مکر معاویه، سستی مردم در مقاومت و خیانت برخی فرماندهان امام را وادار به صلح کرد. اگر امام قوای نظامی پا به رکابی داشت هیچ گاه ناچار میشد برای حفظ اسلام به صلح مشروط با دشمن تن دهد؟
🔹پذیرش ولی عهدی مامون توسط امام رضا علیهالسلام آیا در شرایطی نبود که امام هیچ تعهدی را در قبال این ولایت عهدی نپذیرفتند؟
🔻متاسفانه توجیهگری و ایدئولوژیسازی و آسمان و ریسمان به هم بافتن با تحریف تاریخ هم نمیتواند حسن روحانی را از تناقضاتی که حرف و عملش برای مردم ایران ساخته نجات دهد. بهتر است بجای اینها، یک بار برای همیشه اشتباه خود را بپذیرد و یک سال و نیم باقی مانده را به خدمت به مردم و انجام وظایف قانونیاش بپردازد.
🖌 رها عبداللهی
#دولت_بی_کفایت
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
هدایت شده از دفاع همچنان باقیست
📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
✍ منبع: روزنامه فرهیختگان
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
👇👇👇
دفاع همچنان باقیست
؞.........خ※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند
؞..........د※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
👥 چهرهها و انتخابات
در کنار همه وقایع مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی، نمیتوان از نقش #افراد_موثر در این فضا گذشت، افرادی که حتی گاهی #تاثیرشان از #احزاب یا حتی یک #جناح_سیاسی بیشتر است و حضور یا عدم حضورشان در انتخابات و #نوع_کنش و #سیاستورزی آنها میتواند موثر و قابلتوجه باشد، البته افراد موثر دیگری هم در انتخابات حضور دارند که در فرصتهای آتی به آنها خواهیم پرداخت .
👤حسن روحانی
رئیسجمهور مستقر و نظراتش همیشه در همه ادوار بر انتخابات و نتیجه آن موثر بوده است، مخصوصا امروز که حسن روحانی مواضعی نزدیک به یکی از جریانهای سیاسی کشور دارد. روحانی اخیرا #کنشهای_پرسر و #صدایی داشته که #موردتوجه_اصلاحطلبان قرار گرفته است.
💢 #چالش_باشورای_نگهبان بر سر ماجرای اصل 113 یا #ماجرای_برگزاری_همهپرسی حرفهایی بود که مورد #استقبال_اصلاحطلبان واقع شد و #سعیدشریعتی، عضو #حزب_اتحادملت گفت که نقطه آغاز خوبی برای انتخابات است.
روحانی اما برای تاثیرگذاری در انتخابات آتی چندین #محدودیت بزرگ دارد؛
1⃣ اولین آنها #وضعیت_اقتصادی_کشور است که به هیچ عنوان #قابل_دفاع_نیست.
2⃣ #شکست_ایده_برجام که حالا بسیاری از #مردم خواهان #خروج_ایران از آن هستند، چالش دیگر او است و میتواند هر نوع کنش انتخاباتی او را با #نتیجه_معکوس مواجه کند.
3⃣ روحانی اما مسیر دیگری را نیز برای تاثیرگذاری بر انتخابات پیشرو دارد. #تغییر 86 درصدی #فرمانداران و #مسئولان برگزاری انتخابات #به_نفع_اصلاحطلبان در یکی، دو سال اخیر که حالا مورد #نقدرسانهها هم واقع شده ازجمله همین مسیرهاست.
👤 علی لاریجانی
مهمترین مساله فعلی درباره علی لاریجانی این است که او #آیا_دوباره برای #انتخابات_مجلس نامزد خواهد شد یا خیر؟
هنوز هیچ خبر موثقی در این مورد نیست و حرفهای ضد و نقیضی درباره تصمیمات او به گوش میرسد. این ابهام البته بهصورت کامل به رفتارهای او در چند سال گذشته برمیگردد. از طرفی او #فاصله_جدی با #بدنه_جریان #حزباللهی گرفته است. در انتخابات گذشته مجلس این فاصله نمود کاملی یافت و لاریجانی در قم #پایینتر از #احمد_امیرآبادی قرار گرفت.
معرفی وی به عنوان #نماینده_لیست_امید از سوی اصلاحطلبان در انتخابات سال 94 که ادامه #حمایت او از #برجام و #حسن_روحانی بود، ائتلاف نزدیکان لاریجانی در تهران با اصلاحطلبان و انتشار لیست مشترک و تداوم فاصله با نمایندگان اصولگرای مجلس در سالهای اخیر از جمله چالشهای رئیس ادوار اخیر مجلس برای فعالیتهای سیاسی آینده است. او البته احتمالا میان یک دوگانگی بزرگ هم گیر کرده و آن انتخاب بین حضور در انتخابات مجلس یا ریاستجمهوری 1400 است، جایی که احتمال میدهد بتواند دوباره با #اصلاحطلبان و مخصوصا جریان #کارگزاران ائتلاف کند.
👤محمد خاتمی
رئیس دولت اصلاحات امروز با واقعیت بزرگی بهنام #ریزش_بدنه_اجتماعی و #کاهش_محبوبیت مواجه است. او در دو انتخابات مجلس و ریاستجمهوری از سر اجبار تمام داشتههای سیاسی خود را به پای کسانی ریخت که بعدها و در زمان #حضور_در_قدرت، مردم را #ناامید کردند و #نتوانستند به کمترین خواستهها و مطالبات رایدهندگان پاسخ دهند. همچنانکه بسیاری از فعالان اصلاحطلب میگویند سیدمحمد خاتمی بهخوبی میداند که دیگر تکرار میکنمها جوابگو نخواهد بود و حتی تا زمانی که تکلیف تکرار میکنمهای گذشته روشن نشود او نمیتواند دوباره با مردم تعامل موثر داشته باشد. شاید همین هم باشد که او از تابستان گذشته تاکنون در چند مقطع تمام و کمال به میدان آمده و #دولت را #مورد_انتقاد قرار داده است.
علاوه بر این، خاتمی چالش بزرگتری هم دارد. او هنوز نتوانسته مشکل #سال_88 را برطرف و بهاصطلاح #اعتماد #حاکمیت را به خود جلب کند و همین هم مانع دیگری در مقابل کنشگری او در انتخابات است. ناگفته نماند که وجه سوم چالشهای خاتمی، #درگیری_درونحزبی و #نقدهای زیادی است که #فعالان_سیاسی_اصلاحطلب با او دارند. در ماههای اخیر بسیاری از فعالان این جریان نسبت به او نقدهای تند و تیز مطرح کردهاند و حتی #منکر_رهبری او بر جریان اصلاحات شدهاند و از همین منظر هم بهنظر میرسد اگر خاتمی میخواهد در آینده نقش موثری ایفا کند باید حتی به قانعکردن نزدیکترین افراد در جریان اصلاحات به خود نیز بپردازد.
ادامه دارد...
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
؞..........د※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند
؞...........ذ※ 📳 تحلیلی جامع از #هدفگذاری، #استراتژی و چالشهای #بازیگران_اصلی در انتخابات دوم اسفند ۹۸
👤محمود احمدینژاد
رئیسجمهور سابق، همچنان #بزرگترین_چالش خود در مسیر سیاستورزی را #تندرویهای_گذشته و #ایستادن مقابل #اصل_ساختار میبیند. احمدینژاد با وجود اینکه عملکرد نامناسبی در دولت دهم در جریان اداره کشور داشت، اما شاید با گذشت زمان و وقوع تجربه ریاست جمهوری حسن روحانی #میتوانست_دوباره_خود را #احیا کند، اما با مسیری که در پیش گرفت و از سال 90 از آن بهصورت تمام و کمال پرده برداشت، آنقدر از ساختار سیاسی کشور دور شد که شاید هرگز امکان برگشت برایش فراهم نباشد.
وقتی که بهواسطه #جریان_انحرافی حتی نزدیکترین افراد به رئیس #دولتهای_نهم و #دهم از او فاصله گرفتند، احمدینژاد بهجای #اصلاح_مسیر خود، حتی تندتر هم شد و #جریان_اصولگرایی و #حزباللهی کشور را نیز #پس_زد و به نقطهای رفت که دیگر در دایره قانون و عرف سیاسی کشور نمیگنجید. از همین وجه هم هست که او عملا امکان تاثیرگذاری مستقیم بر میدان سیاست کشور را از دست داده و بعید است به این سادگیها بتواند پلهای تخریبشده پشت سرش را دوباره بسازد و برگردد. البته هیچ نشانهای هم از این تمایل در او وجود ندارد. احمدی نژاد احتمالا در انتخابات پیشرو از #کاندیداهایی در #شهرهای_کوچک حمایت خواهد کرد.
👤محمدباقر قالیباف
شهردار اسبق تهران که #تجربه_موفقی در #شهرداری، #نیروی_انتظامی و #نیروی_هوایی_سپاه داشته و از قضا #کارنامه_مثبت و #ملموسی هم در این زمینه در نظر بخشهایی از مردم دارد، این روزها ایده جدیدی بهنام #نواصولگرایی را مطرح کرده است و تلاش میکند از این مسیر با #حزب_پیشرفت و #عدالت وارد انتخابات شود. او با وجود کارنامه مثبت و ایده نسبتا جدید اما محدودیتهای قابلتوجهی هم دارد که مسیر را بر او تنگ کرده است.
▪️اول اینکه #سایه_شکستهای_پیاپی در انتخاباتهای گذشته بر سر او قرار دارد،
▪️دوم اینکه او در این سالها با #هسته_سختی از جریان #حزباللهی_فاصله_جدی داشته و هنوز که هنوز است نتوانسته نظر مثبت آنها را به خود جلب کند، چنانکه در انتخابات 96 نیز از این امکان محروم بود.
▪️سومین محدودیت او #عدم_توازن در #توانمندیهاست. قالیباف همانقدر که در #میدان_کار و تلاش #موفق بوده در #سیاستورزی_تیغ_کند و حتی #شکستهای دارد و نشان داده حتی اگر در جایگاه برتر نسبت به رقبای خود قرار گرفته باشد، نمیتواند جایگاه خود را حفظ کند و به پیروزی برسد. انتخابات سال 92 نمونه کاملی از این مساله است.
👤محمدرضا عارف
از میان اصلاحطلبان نام محمدرضا عارف همیشه بهعنوان یک فرد محوری مطرح بوده، او در جریان انتخابات 92 با کنار کشیدن موجبات پیروزی حسن روحانی را فراهم آورد و همچنین در انتخابات سال 94 توانست رکوردی از رایآوری را در تهران به نام خود ثبت کند. قرار گرفتن او در #صدر مجموعههای #تصمیمگیر_اصلاحطلبان در این سالها نیز گویای نقش موثر او بوده است. عارف اما امروز شرایط گذشته را ندارد.
#عملکرد_ناامیدکننده او در #جایگاه_رئیس_فراکسیون #امید،
#شکستهای_پیاپی او از #علی_لاریجانی در مجلس و #روایت_ناکارآمدی بزرگی که اصلاحطلبان درباره فعالیت رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان دارند، همه با هم باعث شده احزاب اصلی جریان اصلاحات از اتحاد ملت گرفته تا کارگزاران سازندگی از وی عبور کنند و حتی خبرهایی از اینکه خاتمی هم توجه گذشته را به او ندارد، به گوش برسد.
در زمان فقدان همراهی اصلاحطلبان با محمدرضا عارف که تجربه سال 92 را هم پیش چشم دارد، بعید بهنظر میرسد بستر حضور موثر رئیس فراکسیون امید مجلس دهم در انتخابات اسفندماه وجود داشته باشد. البته با این وضعیت مسیر 1400 برای او مسدودتر از اسفندماه 98 هم خواهد بود.
منبع: فرهیختگان
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔴 ورود ۱۳ تن «سنگپا» با ارز دولتی
🔺 حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
🔹مجلس در بودجه سال ۹۸ اختیار توزیع ۱۴ میلیارد دلار ارز دولتی را به دولت داد اما دولت این قانون را به خوبی اجرایی نکرد و دیگر نمیتواند ادعا کند که اختیار و منابع لازم را نداشته است.
🔹همچنین قرار بود که دولت هر سه ماه یک بار گزارشی درباره نحوه توزیع ۱۴ میلیارد دلار ارز دولتی به مجلس ارائه کند اما متأسفانه هنوز این مسئله هم تحقق نیافته است.
🔹در بودجه آمده است که «۱۴ میلیارد دلار ارز دولتی باید فقط صرف تأمین کالاهای اساسی شود»، اما متأسفانه این بودجه بیشتر به واردات و به ویژه واردات کالاهای غیرضروری اختصاص یافته است.
🔹(وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد ارز دولتی را با رانت در اختیار گرفتهاند و کالاهای غیرضروری وارد میکنند، اظهار داشت) بعضاً ارز دولتی برای واردات کالاهای غیرضروری چون سنگپا اختصاص یافته و بنده اخیراً از وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره سؤال کردم که «چرا ۱۳ تن سنگپا به کشور وارد شده است؟» که در پاسخ به بنده گفت «۸ تن سنگپا به کشور وارد شده است» که به اعتقاد بنده حتی وارد کردن یک سنگپا در این شرایط اقتصادی هم ضرورتی نداشت.
🔹سؤال ما این است که چرا با وجود آنکه مردم در تأمین بسیاری از کالاهای اساسی خود در مضیقه هستند، کالاهای غیرضروری چون سنگپا با ارز دولتی وارد کشور میشود که قطعاً پشت این قضیه عدهای سودجو و رانتخوار وجود دارند.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
⭕️ قوه قضائیه به نحوه مدیریت «آخوندی» و «زنگنه» ورود میکند؟
قوه قضائیه در زمانی که رئیس جدید وارد این حوزه کاری شده است تحولات شگرفی را به خود دیده است. این موضوع نشان میدهد که علاوه بر قوانین خوب بایستی مجری و جاری کننده قوانین نیز به خوبی عمل کند تا در یک سیستم همه موارد به سمت انجام صحیح امور هدایت شود.
اخیرا آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه درباره بررسی عملکرد مدیرانی که در زمان مدیریت خود نتوانستند به انتظارات جامعه پاسخ مثبت بدهند و در مواقعی هم باعث ایجاد ضرر و زیان شدید شدند، گفت: « از همان ابتدا سازمان بازرسی را مامور کردم که نسبت به این بخش سوم و نظارت به آن دو بخش دیگر اقدام کنند که بخش اول امداد رسانی و بخش دوم پرداخت خسارتها و بازسازیها بود. اما بخش سوم برای ما بسیار مهم است و این بخش است که میتواند از حوادث مشابه آتی پیشگیری کند. باید معلوم شود که مسئولان در زمان خودش کار خود را انجام دادهاند یا خیر؟ ما نباید فقط فعلها را پیگیری کنیم که کسی تخلف داشته است یا خیر؟ بسیاری از ترک فعلها گاهی خسارتش از فعلها بیشتر است؛ یعنی یک مدیر و مسئول، وقتی وظیفهاش را در زمان خودش انجام نمیدهد، این موضوع قابل پیگیری است. سازمان بازرسی گزارشش آماده شده است و نسبت به بخش سوم یعنی کوتاهیهایی که بخشهای مختلف در این رابطه انجام داده اند، پیگیری خواهیم کرد.»
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
🔻اصلاحطلبان بر سر دوراهی؛ شکست انتخاباتی یا عبور از نعش اصلاحات
🖊کیهان نوشت:
🔹هوای انتخاباتی اردوگاه اصلاحات صاف نیست. تشتت بنیانی و ستیزهای محوری متأثر از تضاد نظرهای اساسی در سطوح بالاتر عناصر اصلاحطلب در حیطه اتخاذ رویهشان نسبت به انتخابات مجلس در اسفندماه فصل خزان را در مجموعه اصلاحطلبی نیز حاکم کرده است. این شرایط بیش از هر مؤلفه دیگر ناشی از ادراک آنها از احاطه مردم بر پیوستگی و پیوندشان با مجموعه دولت و ناکارآمدی آن است. امری که نه نتیجه باریکبینی و ژرفنگری که به دلیل گرفتاری و دست و پنجه نرم کردن با آن، روشن، محسوس و قابل درک برای آحاد مردم است. وضعیت فعلی آنها همچنان که از پاییز سوی زمستان میرویم، سردی و شدت و حدت بیشتری به خود میگیرد.
🔹آشفتگی اردوگاه اصلاحات همچنان ادامه دارد. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران حضور یافت و درباره اظهارات اصلاحطلبان درخصوص جدایی اعتدالیون و حزب توسعه از مذاکرات انتخاباتی مجلس در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان، گفت: ما الان آنقدر گرفتاریم که وارد بحث انتخابات نشدهایم. نه ائتلاف را میشود تایید کرد نه جدایی را میشود تایید کرد. ما در شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه هم بحث انتخابات زیاد کردهایم و استانهایمان فعال هستند. ولی اینکه ما چگونه میخواهیم وارد شویم را گذاشتهایم تا کمی پیش رود. ضمن اینکه ما از خود اصلاحطلبان نیز یک صدا نمیشنویم.
🔹در سوی دیگر نیز احمد زیدآبادی، روزنامهنگار اصلاحطلب در میزگردی که مصطفی تاجزاده معاون سیاسی وزیرکشور دولت اصلاحات نیز حضور داشت و تبدیل به مناظره شد، گفت: اگر این بساط اصلاحطلبی برچیده شود کلی سود دارد و از وضعیت ضررناک فعلی بهتر است... اصلاحطلبان اعتبار اجتماعی ندارند که بخواهند یک جنبش اجتماعی راه بیاندازند. وی در این میزگرد که خبرگزاری فارس از آن بهعنوان ادامه پینگپنگ اصلاحات ـ کارگزاران چهار ماه مانده به انتخابات تعبیر کرده است، برای مثال میگوید اگر شکوری راد بهعنوان پزشک به فشافویه برود و 10بیمار را معالجه کند اثرگذارتر است.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
🔻مصوبه تشدید تبعیض در مدارس🔻 منبع: روزنامه فرهیختگان دفاع همچنان باقیست https://eitaa.com/defa_ba
⭕️ مصوبه تشدید #تبعیض در مدارس!
🔹با اجرای مصوبه حذف تنوع از مدارس، نه سمپادی میماند، نه نمونهدولتی و هیاتامنایی و شاهد و بزرگسالان و... پس برای بررسی آن در فضای آموزشی اول، یعنی فضای موجود، دولت باید قاطعانه از این تنوع حمایت کند؛
🔺چراکه این تنوع در مدارس دولتی خصوصا استعدادهای درخشان و نمونهدولتی و... تنها دستاویز دانشآموزان و خانوادههای کمبرخوردار برای دستیابی به آموزش مطلوب و رسیدن به موفقیت است و حذف آنها به معنی گرایش دانشآموزان به سمت مدارس دولتی با این کیفیت پایین موجود نیست، بلکه پروپیمانتر شدن سبد آموزش پولی و سنگین شدن هزینههای خانوار و سبک شدن هزینه دولت در حوزه آموزش است.
🔸اما در فضای دوم، یعنی فضای ایدهآل آموزشی مبتنیبر اصل ۳۰ قانون اساسی باید قویا از حذف تنوع حمایت کرد و از این تنوع بهعنوان یکی از علل اصلی بیعدالتی آموزشی نام برد.
🔹مدارس اقلیتهای مذهبی برای تحصیل فرزندان پیروان اقلیتهای مذهبی، مدارس آموزش از راه دور و شبانهروزی با هدف پاسخدهی به نیاز دانشآموزان مناطق کمتر توسعهیافته، مجتمعهای آموزشی تطبیقی، برای آموزش فرزندان اتباع سایر کشورها در ایران، مدارس نمونهدولتی با هدف ایجاد عدالت آموزشی در مناطق محروم و ویژه مدارس مستعد محروم و مدارس بزرگسالان نیز برای افرادی که در سنین متداول آموزش عمومی موفق به طی دوره آموزش عمومی نشدهاند، تاسیس شده و فعالیت میکنند.
🔸اجرای این مصوبه، جامعهی درگیر با انواع مدارس را دچار مشکل جدی خواهد کرد و عملا مدارس عنوانشده با چالشهای متعددی روبهرو خواهند شد. مضاف بر مشکل در اجرا، لطمه به #عدالت_آموزشی ماجرای جدیتری است که با اجرای مصوبه حذف تنوع مدارس آن هم در نظام آموزشی فعلی رخ خواهد داد.
🔹بر کسی پوشیده نیست که دانشآموزان مستعد خانوادههای کمبرخوردار در مناطق مختلف کشور و همچنین دانشآموزان مستعد مناطق محروم تنها راه نیل به آرمان تحصیلی و موفقیت را تحصیل در مدارس استعدادهای درخشان و نمونهدولتی یافتهاند و با حذف این تنوع، ضربه سختی به عدالت آموزشی در نظام آموزشی فعلی خواهد خورد و پاس گل مناسبی به #مدارس_غیردولتی و منتفعان آن داده خواهد شد،
🔸چراکه این دانشآموزان با این سطح از کیفیت حتما به سمت مدارس دولتی سوق داده نخواهند شد و خانواده با هر مشقتی سهم بیشتری از درآمدش را برای تحصیل و آموزش فرزندان هزینه خواهد کرد و این سوای داغکردن تنور غیردولتیها، مسیر خصوصیسازی بیشتر در حوزه آموزش را هموار میکند.
📌برشی از یادداشت #روزنامه_فرهیختگان با عنوان «مصوبه تشدید تبعیض در مدارس»
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
⭕️ مصوبه تشدید #تبعیض در مدارس! 🔹با اجرای مصوبه حذف تنوع از مدارس، نه سمپادی میماند، نه نمونهدول
⭕️ همه چیز درخدمت #مدارس_غیردولتی است!
🔹۲۱ مهرماه بود که مجلس مصوب کرد وزارت آموزش و پرورش، مدارس را منحصراً به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره نماید و بهجز مدارس استثنایی، مدارس دولتی متنوع در کشور نباشد.
اجرای این مصوبه نظام آموزشی را حداقل با چند آسیب مواجه میسازد:
1️⃣ اختلال در ارائه همگانی خدمات آموزشی به دلیل حذف مدارس اقلیتهای مذهبی، مجتمعهای آموزشی تطبیقی و بزرگسالان که مختص گروه مخاطب خاص تأسیس شدهاند
2️⃣ نقض #عدالت_آموزشی به دلیل محرومسازی دانشآموزان مستعد #مناطق_محروم از مدارس نمونهدولتی
3️⃣ هموارسازی مسیر خصوصیسازی مدارس به دلیل حذف مدارس دولتی باکیفیت و هدایت خانوادهها به سمت #مدارس_غیردولتی
ابراهیم سحرخیز، معاون اسبق متوسطه آموزش و پرورش:
💬 در دولت یازدهم و زمانی که آقای فانی وزیر آموزش و پرورش بودند در گزارش ۱۰۰ روزهای که به رئیسجمهور محترم تقدیم کردند مدارس خاص را بزرگترین مانع برای توسعه مدارس غیردولتی ذکر کردند ؛ مدارس خاص ذکر شده در این گزارش شامل مدارس سمپاد، نمونه دولتی و شاهد میشود.
💬 طی گزارشی که مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری به سرپرستی آقای حسامالدین آشنا، در سال ۹۴ به رئیسجمهور ارائه داده است، تاکید شده که مدارس خاص (سمپاد، نمونه دولتی و شاهد) مانعی برای توسعه مدارس غیردولتی هستند؛ در همین باره از وزیر آموزش و پرورش خواسته شد که دو سیاست را پیگیری کند؛ اول برونسپاری مدارس از طریق خرید خدمات آموزشی و دوم هموارسازی راه برای خصوصیسازی آموزش و پرورش!
💬 اگر این مصوبه از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده و تبدیل به قانون شود، راه توسعه مدارس غیردولتی و کوچ این دانشآموزان به این مدارس فراهم میشود.
🔸به عقیده سحرخیز، دولت در ۶ سال اخیر تمام تلاشش را برای خصوصیسازی آموزش و پرورش بهکار گرفته است که همین مسئله موجب تضعیف مدارس دولتی و باعث شده تا جایگاه این مدارس در بین عموم جامعه تنزل پیدا کند.
معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش در تایید اظهاراتش به مطالعات اخیر مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود:
💬 طبق این مطالعات مردم آمریکا ۱۸ درصد هزینههای آموزش و پرورش را پرداخت میکنند، این در حالی است که در جامعه ما مردم بیش از ۳۳ درصد هزینههای آموزش و پرورش را به دوش میکشند.
💬 پیش از روی کار آمدن دولت آقای روحانی نزدیک به ۳ درصد از تولید ناخالص ملی به آموزش و پرورش اختصاص داده میشد، اما در حال حاضر سهم آموزش و پرورش از تولید ناخالص ملی کمتر از ۲ درصد است.
🔹دولت در سالهای اخیر برای فرار از اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی یعنی آموزش رایگان تلاش کرد تا با اجرای برخی سیاستها یا انجام ندادن کامل برخی وظایف، مدارس دولتی را #تضعیف کند.
📌 برشی از یادداشت #روزنامه_کیهان با عنوان «حذف تنوع مدارس یا خصوصیسازی آموزش؟»
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist
دفاع همچنان باقیست
⭕️ همه چیز درخدمت #مدارس_غیردولتی است! 🔹۲۱ مهرماه بود که مجلس مصوب کرد وزارت آموزش و پرورش، مدارس
⭕️ مصوبهای برای خدمت به #مدارس_غیردولتی!
🎙بخشی از گزارش کارشناسی مجلس شورای اسلامی دربارۀ مصوبۀ «حذف تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش»:
1️⃣ نخست حذف مدارس نمونه دولتی، تیزهوشان، شبانهروزی، عشایری، شاهد و ... سبب كاهش دسترسی دانش آموزان مناطق محروم و كم برخوردار به فرصتهای آموزشی میشود و عدالت آموزشی را خدشهدار خواهد كرد
2️⃣ و دوم آنكه حذف مدارس دولتی با كیفیت بالا منجر به سوق دادن دانش آموزان به سمت مدارس غیردولتی میشود و روند #خصوصیسازی_آموزش و پرورش را تسهیل میكند.
➖رشد فزاینده خصوصیسازی آموزش و پرورش و توسعه مدارس غیردولتی:
🔹از آنجایی كه عموماً مدارس عادی دولتی از كیفیت نامطلوب و بسیار پایینی نسبت به مدارس باكیفیت دولتی همچون مدارس وابسته، شاهد و ایثارگر، تیزهوشان، مدارس ماندگار و ... برخوردارند، بنابراین دانشآموزان متقاضی ادامه تحصیل در این مدارس با كیفیت بالاتر، بعد از حذف آنها بهصورت اجباری به سمت مدارس غیردولتی متناظر سوق داده خواهند شد.
➖كاهش عدالت آموزشی:
🔸فلسفه تأسیس و راهاندازی برخی از مدارس دولتی همچون مدارس نمونه دولتی، مدارس عشایری، مدارس شبانهروزی، مدارس از راه دور و مدارس بزرگسالان برای از بین بردن #نابرابریها و تفاوت در برخورداریهای اجتماعی است. برای مثال، مدارس نمونه دولتی با اولویت دانشآموزان مستعد مناطق كمتر برخوردار و مدارس شبانهروزی بهمنظور توسعه امكانات آموزشی و پرورشی و ایجاد فرصت تحصیلی برای دانشآموزان روستاهای پراكنده و کمجمعیت تأسیس شدهاند.
🔹حذف مدارس باكیفیت دولتی به رشد فزاینده مدارس غیردولتی خواهد انجامید و ضمن از بین رفتن دسترسی دانشآموزان مناطق محروم و کم برخوردار به مدارس باكیفیت بالا، عدالت آموزشی را خدشهدار خواهد كرد.
🔸عبارت «مدارس خاص» در متن تبصره دارای ابهام است و ملاک و سنجه خاص بودن مشخص نشده است، چهبسا كه وضعیت #درآمدی يا طبقه اجتماعی بتواند به مثابه ملاكی برای تأسيس مدارس خاص قرار گيرد و تحت اين عنوان، طبقه جديدی از مدارس در نظام آموزش و پرورش شكل گيرد.
دفاع همچنان باقیست
https://eitaa.com/defa_baghist