May 11
هدایت شده از عصر حقوق بشر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷چالشهای حقوقی تبلیغات انتخاباتی در ایران
📶 یادداشت (1) مناسبتی کانال عصر حقوق بشر:
۱)#اصل_برابری_در_فرصتهای_انتخاباتی، نه فقط برابری نامزدها در استفاده از اموال دولتی و عمومی (مانند صدا و سیما) را شامل میشود، بلکه استفاده از سایر فضاها مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیز باید برابر باشد.
اما متاسفانه در این روزها عمده سایتهای خبری، اجتماعی و ورزشی که با جستجوی حتی طرز پخت یک غذا، بالا می آیند درخواست حمایت از یک کاندید خاص را به کاربر نمایش میدهند. (#نقض_اصل_برابری و نیز #اصل_بیطرفی_رسانه ای).
۲)گرچه قوانین انتخاباتی به دنبال تعیین قواعدی برای #شفافیت و تعیین «#منابع_مالی» تبلیغات هستند، ولی کسب #حمایتهای_معنوی یله و رها مانده؛ مثلا در روزهای اخیر برخی رسانه های یک کاندیدا از طریق نقض #حق_تصویر برخی چهره ها (مانند #علی_دایی یا #مولوی_عبدالحمید) به دنبال جلب رای بوده اند یا حمایت متهمان و سران تبلیغ و اقدام عملی علیه نظام سیاسی ایران از کاندید، که حتی می تواند باعث از دست رفتن شرط شماره ۱۱(از ماده ۱) دستور العمل #شورای_نگهبان در خصوص معیارهای رجل سیاسی و مذهبی/بند ۶ ماده ۳۵ قانون انتخابات #ریاست_جمهوری (ایمان و اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی ایران) در مورد آن کاندید شود (با وجود تایید صلاحیت قبلی)
۳)همچنین انتشار #نظرسنجی_ها و تکذیب و تاییدهای پس از آن در روزهای اخیر نیز نشان از وجود یک خلأ حقوقی در خصوص نظارت بر نظرسنجی ها دارد، خصوصا که نظرسنجی ها ممکن است از طریق اعلام مغرضانه و نادرست نظرات مردم و سوءاستفاده تبلیغاتی از آن، بر نتایج انتخابات تاثیر سوء بگذارد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
یادداشت (۲).....
1️⃣رأی شهروندان در انتخابات، یک «رأی سیاسی» است یا «حکمی قضایی»؟
2️⃣رأی، حق تعیین سرنوشت نسبت به «🔜آینده» است یا انتقام و التیام از «گذشته🔙»؟!
🔺یکی از جلوه های #نظارت_مردمی بر سیاستمداران، محاکمه و سلاخی سیاستهای آنان در پای #صندوق_رأی، در قالب رأی ندادن به افراد شاخص یا نمایندگان آن گفتمان است.
📣#انتخابات_به عنوان_جلسه_دادگاه، امری همیشه پذیرفته شده است-حتی در آن کشورهایی که قضاوت در مورد نقض وعده ها را از جهت حقوقی نمی پذیرند- و این شیوه «نه» گفتن، بسیار پیشروتر از انتظار برای محاکمه آنان توسط قوه قضاییه است.
🔔 نه به گفتمان آنها در صندوقها، گرچه جبران گذشته نمیکند، اما «التیامی» است که راحت تر از «اثبات رابطه علیت میان خسارتها و اقدامات آنان» و «اثبات تقصیر مسئولان سابق» است.
📢در این شیوه، #شهروند هم #قاضی است، هم رنج کشیده و هم مُجری حکم و #دادگاه، تنها وجدان اوست.
🔴🔴امروزه این دادرسی در روز انتخابات نه تنها محاکمه مسئولان ریاست جمهوری سابق-ولو کاندید نباشند- است، بلکه گفتمان آنها در معرض #دادرسی_افکار_عمومی قرار گرفته و وزرای حاضر آنها در کمپین های در کمینِ تشکیل دولت سومشان نیز از این طریق، #تنبیه_سیاسی می شوند.
به قول آن ضرب المثل انگلیسی:
Actions speak louder than words
اعمال بلندتر از کلمات صحبت می کنند
#دادگاه_وجدان
#دادگاه_انتخابات
#آناتومی_سقوط_دولتهای_هشت_ساله
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
رای، حق تعیین سرنوشت فردی 🧍♂️است؟ یا تعیین سرنوشت جمعی👨👨👧👧؟
#نسل_سوم_حقوق_بشر با این ادعا شکل گرفت که در نسل اول و دوم، به دلیل سایه انداختن «#فردگرایی غرب»، #حقوق_مردم به خوبی تامین نمیشود. مثلا حق رای، حقی است فردی، اما آثار انتخاب هر کسی، دامن دیگری را گرفته و سرنوشت دیگری را تا 4 سال، تحت تاثیر قرار می¬دهد. پس با اینکه نحوه اعمال حق رای، تکی است؛ ولی اگر مردم یا بخشی از آنان پای صندوق نیایند، پس چه کسی سرنوشت آنان را مشخص نماید؟!
✌️در گذشته، پاسخ این سوال از طریق رای اجباری و تبدیل #حق_رای به #تکلیف_رای تعیین میشد؛ اما امروزه در حقوق بشر، با توضیح آثار «اجتماعی» رای، سعی در این است که سایه فردگرایی از روی این حق برداشته شده و چهره اصلی حق_رای دیده شده و گفته شود، #تعیین_سرنوشت، جمعی است.
یا همان که پروین اعتصامی سرود:
«پندار من ضعیفم و ناچیز و ناتوان
بی اتحاد من، تو توانا چه می کنی»
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
حقوق مصرف کنندگان سیاست
❌در کشورهای مختلف، تلاش در رام کردن اسب چموش «سیاست» به دستان «حقوق» است.
🌇یکی از این تلاشها در آمریکا، توسعه مقررات قانونیِ راجع به «#گفته_های_تجاری» به «بیانهای سیاسی» (مانند صحبتهای نامزدهای انتخابات) است. در این تلاش، پیشفرض آن است که سیاست و تجارت، قواعد مشابهی دارند؛ در تبلیغ کالا، در ضرورت حمایت از مصرف کنندگان و... .
⚖️بر همین اساس است که، کاندید نباید اهل فریب و #عوام_گرایی باشد، باید «کالا یا همان #برنامه/ #وعده»ای را عرضه کند و تعهدی را بر عهده بگیرد تا بتوان بعدها اقدامات او در عرصه مدیریت قوه مجریه کشور را ارزیابی کرد که آیا منطبق بر برنامه و وعده هایش بوده یا نه؟
❌#حق_بر_دانستن_حقیقت میگوید نامزد بایستی اطمینان حاصل کند که شهروندان، اطلاعات لازم را برای ترجیح دادن او بر دیگران دارد؛ اما وقتی نامزدی، برنامه ای ارائه نمیکند و به حرفهای کلی اکتفا میکند، بعدا امکان شکایت علیه او و پیگیری حقوق و منافع مردم در بسیاری موارد، نخواهد بود؛ چون علیه «هیچِ» یک فرد «هیچگو»، نمی توان «هیچ»کاری کرد.😔😔
بنابراین، نداشتن برنامه و زدن حرفهای عوام پسندانه، راهی برای فرار از «#پاسخگویی_سیاسی کاندیدا» است و نقض صریح «#حقوق_مصرف_کنندگان_سیاسی» و «#حق_بر_دانستن_حقیقت».
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا ببینید
👇👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
صدای بی صداها باشید🎤🎤🎯🎯🇮🇷🇮🇷🇮🇷 (باز نشر به مناسبت انتخابات 1403)
⬅️در #تبلیغات_انتخاباتی_آمریکا به درستی، برای افزایش #مشارکت_در_انتخابات از حقوق نسلهای آینده سخن به میان آمده؛ با شعارها و پویش هایی مثل:
Speaking for the Voiceless
Shaping Democracy for future generations
Voting on Behalf of a Future Generation
⬅️گرچه شاید رأی شما در انتخابات های قبل نتوانسته برخی مشکلات را رفع کند اما باید صدایی برای بی صداها شد و در انتخاب، تجدید نظر کرد، نه در اصل استفاده از حق انتخاب.
⬅️گویا عدم شرکت در انتخابات، نقض #حقوق_نسلهای_آینده و نسلهای بی صداست و باید در خصوص شرکت نکردن در انتخابات، تجدیدنظر کرد.
⬅️ در واقع «#جهانشمولی_حقوق_بشر» برای فردای فرزندان و آنانکه دوستشان داریم❤️ و حق زیستن عزتمندانه آنان و #اصل_عدالت_و_انصاف_بین_نسلی، دلیلی است برای آنکه نسلهای کنونی با رای دادن، بار نسلهای آینده را به دوش بکشند و ایران را سرزمینی خوب برای آنان بسازند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
20.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سکانس فیلم و #حقوق_بشر
آنچه در قطعه گمشده بالا از سریال نوستالژیک «سیمرغ» می بینید، چند چیز است:
۱)تمنای #مشارکت_مردم در #انتخابات و مدیون کردن #حکومت به واسطه مشارکت در انتخابات
۲)سختی های فراوان دو شهید سرافراز «شیرودی» و «کشوری» برای زمینه سازی تحقق #حق_تعیین_سرنوشت_مردم
۳)#اصل_برابری مردم کوهستان و عشایر با مردم مرکز در تعیین سرنوشت
۴)اهمیت رأی «همه» مردم حتی چند نفر در ارتفاعات برفی
۵)استنادناپذیری #حق_تعیین_سرنوشت به بهانه هایی مانند: #ضرورت، #اضطرار و تکلیف مالایطاق
۶)صیانت از «#رأی_مردم و رأی در صندوق» تا پای جان
#شهدای_حق_تعیین_سرنوشت
#حق_الناس_بودن_رای
#انتخابات
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld