مسابقه ی رمضانی
هر روز یک پیام، یک آیه
⏳مهلت پاسخگویی به سؤال هر روز از ساعت ٨ تا ساعت ٢٠ همان روز
در پایان ماه مبارک رمضان به افرادی که بیشترین پاسخ صحیح را برای خادم کانال 👈 @shnabavi ارسال کرده باشند، به قید قرعه هدایایی 🎁 تقدیم می گردد.
به کانال جامعة القرآن الکریم و اهل بیت (ع) دزفول بپیوندید. 👇
https://eitaa.com/dezfuljameatulquran99
جامعة القرآن الکریم دزفول ٩٩ 🌿
مسابقه ی رمضانی هر روز یک پیام، یک آیه ⏳مهلت پاسخگویی به سؤال هر روز از ساعت ٨ تا ساعت ٢٠ همان روز
برای ارسال پاسخ، استثنائا تا ساعت ٢۴ امشب فرصت دارید.
بسم الله النور
روز بیست و پنجم رمضان در خدمت قسمت دوم تدبرسوره لیل با طرح پرسش و پاسخ هستیم.
✨✨✨✨✨✨✨
✅آیات ۵ تا ۱۱ سوره لیل ضمن شرح نقطه اصلی فضای سخن ،از چه چیزی بحث می کندو آن را به چه چیزی سوق می دهد؟
پاسخ :بحث تفاوت اعمال را به بحث انفاق و بخل سوق می دهد.،تفاوت همواره دو طرف دارد وبرای تفاوت اعمال باید هردو طرف جریان را بررسی کرد، خدا از دوگروه سخن می گوید،عمل هر گروه ،عقیده ای که پشتوانه عمل آن هاست ،عاقبتی که نتیجه آن عمل است.
وَأما مَن أعطی وَأتَّقی پس اما کسی که عطا کرد و تقوی پیشه کرد
وَصدَّق بالحسنی و نیکو ترین را تصدیق کرد
فَسَنُیَسِّرُهُ لِلیسری پس بزودی او را برای آسان ترین آماده خواهیم کرد.
این آیات شرح آیه ۴ هستند گروه اول اهل عطا و بخشش اند که اشاره به بُعد کنشی انسانکه همان رفتار و عملکرد انسان است ،دارد. و تقوا پیشه کرد که در لایه قلبی اشار ه به گرایش او نسبت به این رفتار عملی دارد ،عطا می کند و زمینه برای تقوایی الهی را فراهم می کند و نیکو ترین را تصدیق می کند،تصدیق نشانه صدق ایمان اوست یعنی باور و اعتقاد او (بینش)به این عطا و بخشش
عطا و بخشش مقدمه برای رسیدن به تقواست پس لازمه تقوا عمل است که ریشه در باور و اعتقاد او دارد لذا خدا برای چنین کسانی آسان ترین راه را آماده میکند و یسری راهی است که با فطرت انسان همراه است.
✨✨✨✨✨✨✨✨
واما گروه دوم
وَأما من بخل واسْتغنی و اما کسی که بخل ورزید و بی نیازی جست
وَکذَّب بالحسنی و نیکو ترین را تکذیب کرد
فسَنُیَسِّرُهُ لِلیسری پس بزودی او را برای دشوارترین آماده خواهیم ساخت
ما یُغنیِ ماله إذا تردَّی و آن گاه که سقوط کند مالش او را بی نیاز نمیکند
کسی که بخل ورزد خود را بی نیاز از تقوایی الهی می داند برای همین نیکوترین را (که عطا و بخشش است ) تکذیب و دورغ می داند و به آن عمل نمی کند ،یعنی در واقع عمل و رفتار او بخل است که در لایه قلبی گرایش او بی نیازی از عطا و بخشش است وآن را تکذیب می کند پس بزودی برای عاقبتی سخت برای او را مهیا می کنیم و سقوط می کند ومالش به دادش نخواهد رسید.
عمل ها و گرایش ها و عقیده های این دو گروه کاملا متفاوت است پس بنابراین نتیجه عمل آنها هم متفاوت است ،خدا با این بیان و معرفی دوگروه در صدد بیداری انسان از غفلت است ،غفلت از تفاوت عمل و نتیجه آن.
✨✨✨✨✨✨✨✨
✅چه ارتباطی بین قسم ها و جواب قسم وجود دارد؟
پاسخ : همان خدایی که آثار متفاوت برای روز و شب قرار داده است برای تلاش انسان ها نیز آثار و نتایج متفاوتی قرار داده است ،تلاشی که مبتنی بر انفاق و تقواست با تلاشی که بنایش بربخل و تکذیب است یکسان نبوده و نتایج یکسانی ندارد.
آیات در صدد ترغیب مخاطبان به انتخاب مسیرانفاق و بخشش است وروی سخن هم با مردان است هم زنان،خدا همه را دعوت به این امر می کند.
✨✨✨✨✨✨✨✨
پایان سیاق اول سوره لیل
نذر ظهور مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🤲🏻
صلواتی
https://eitaa.com/tadabbor_dezful
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸دعای روز #بیست_و_ششم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیْبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین
خدایا، کوششم را در این ماه مورد سپاس و گناهم را آمرزیده و عملم را پذیرفته و عیبم را پوشیده قرار ده، ای شنواترین شنوایان !
27.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت تحدیر (تند خوانی) تصویری جزء 26 قرآن کریم
مسابقه ی رمضانی
هر روز یک پیام، یک آیه
⏳مهلت پاسخگویی به سؤال هر روز از ساعت ٨ تا ساعت ٢٠ همان روز
در پایان ماه مبارک رمضان به افرادی که بیشترین پاسخ صحیح را برای خادم کانال 👈 @shnabavi ارسال کرده باشند، به قید قرعه هدایایی 🎁 تقدیم می گردد.
به کانال جامعة القرآن الکریم و اهل بیت (ع) دزفول بپیوندید. 👇
https://eitaa.com/dezfuljameatulquran99
بسم الله النور
روز بیست و ششم رمضان در خدمت قسمت سوم تدبر سوره لیل با طرح پرسش و پاسخ.
✨✨✨✨✨✨
سیاق دوم آیات ۱۲تا ۲۱
✅آیات این سیاق در چه فضایی بر پیامبرخدا نازل شد؟
پاسخ : خدا از مقایسه عاقبت دو گروه نسبت به آتش شعله ور عذاب سخن می گوید معلوم میشود برخی عذاب الهی را تکذیب می کنند و از دستور انفاق روی گردان می شوند،تقابل دو گروه یعنی «الأشقی_الأتقی» نشان می دهد گروه گرفتار عذاب مکذب آن بودند و از انفاق روی گردان،وگروه دور داشته از عذاب مصدّق آن بوده واهل انفاق،مقدم شدن أشقی بر أتقی در این آیات حکایت از آن دارد که روی سخن خدا با أشقی است و بیان عاقبت نیکوی اهل انفاق به هدف ترغیب اهل بخل به سیر و سلوک اهل انفاق است پس درد جامعه مشخص شد این سیاق منطق با سیاق قبل و در یک راستا است ،درسیاق اول خدا آنها را ازنتیجه تفاوت اعمال خود آگاه کرد و در صدد بیداری آنها از خواب غفلت نسبت به تفاوت اعمال و نتیجه آن بود ولی ادامه آیات در سیاق دوم نشان میدهد هنوز نپذیرفتند و خدا در این سیاق به عاقبت آنها عذاب الهی اشاره می کند یعنی عذاب را هم تکذیب می کردند.
✨✨✨✨✨✨✨
✅خدا در آیات ۱۲و ۱۳ دومقدمه مهم رامورد تاکید قرار می دهد ،برای چیست ؟
«إنَّ علینا لَلهدی» بی شک هدایت تنها برعهده ماست.
«و إنَّ لَنا لَلآخرةَ والأولی» بی شک واپسین و پیشین از آن ماست.
منظور از واپسین ،آخرت است و منظور از پشین دنیاست.
منظور از هدایت در این آیه هدایت تکوینی یعنی حقیقت عالم است،خدا انسان را مختار آفرید لذا هرچند هم بخواهند عمل کنند در این باره جبری نیست هدایت تکوینی عالم برعهده خداست اومالک هر دو جهان است بنابراین انتخاب مسیر با انسان است ولی تعیین مقصد در دست خداست،همین امر تفاوت اعمال را نشان می دهد یعنی عمل از انسان و تعیین مقصد از خداست. خدا با توجه به این دو مقدمه انسان ها را از آتش زبانه کش انذار می دهد ودر واقع این انذار راه درمان آنهاست تا عذاب را باور کنند.
انتخاب سبک زندگی با انسان است اما نتیجه این سبک زندگی با خداست ،حواسمون باشه که سبک زندگی مون الهی باشه ودر مسیر الهی حرکت کنیم ،مسئولیت خود را در قبال این مسیر الهی به نحو أحسن عمل کنیم، ان شاءالله.
✨✨✨✨✨✨
✅آتش زبانه کش نتیجه چیست ؟
پاسخ : «فأنذرتُکُم ناراً تلظی»پس شما را از آتشی زبانه کش بیم دادم.
با این سخن مخاطب در ترس و ابهام است که چه کسانی گرفتارو چه کسانی در امان هستند و چگونه باید در امان ماند. این ترس و ابهام نتیجه تکذیب و تولی آنها بود تکذیب عذاب الهی و روی گردانی از انفاق
پس حواسمون باشه که انفاق خیلی در زندگی مهم است،چه دارا و چه ندارباید به این امر اهتمام داشته باشند البته هر کس به اندازه وسعش باید انجام دهد.
انفاق در جامعه زمینه سازی ظهور حضرت حجت را فراهم می کند واگر جامعه به این بلوغ فکری برسه خدا هم ما را به ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می رساند. ان شاءالله
✨✨✨✨✨✨✨
نذر ظهور مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🤲🏻
صلواتی
ادامه سوره در روز آینده ان شاءالله
https://eitaa.com/tadabbor_dezful
🌷🌼🌷🌼🌷🌼🌷
جزء 26 ص 502 - 511.mp3
9.75M
ترتیل و ترجمه تدبری جز ۲۶ ص ۵۰۲ - ۵۱۱
💐با انفاق و حمایت مالی در توسعه و ترویج تدبر و سبک زندگی قرآنی سهیم باشید
۶۰۶۳۷۳۷۰۰۵۱۶۵۷۹۸
موسسه تدبر و سبک زندگی
🆔@tadabborvasabkezendeg
گزارش تصویری مراسم احیای شب ۲۵ رمضان
پنج شنبه شب ١٤٠٣/٠١/١٦
🕌جامعة القرآن الکریم و اهل بیت (ع) دزفول
(تحت پوشش بنیاد خیریه امام خمینی(ره))