45.mp3
30.99M
💢خانواده موفق
#دکتر_سعید_عزیزی
💠قسمت چهل و چهار
#ققنوس_آتشین
🔹️ما را در ایتا دنبال کنید:
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢بدن نمایی در دانشگاه علوم تحقیقات!
وقتی خبر این واقعه پیچید به عنوان کسی که سالهاست در این دانشگاه تدریس میکنم، حساس شدم و سعی کردم تا جایی که ممکن است نسبت به بازنشر آن سکوت کنم، ولی چه کنم که دنیای بی رحم مجازی مجال پوشاندن نمی دهد و چون پرده برون افتاد، «نقل کفر، کفر نیست!». اینترنشنال فریاد برآورد که «اعتراض به حجاب اجباری» بود و دانشگاه قسم و قرآن که «بیمار روانی» بود!
از دو منظر به این پدیده می توان نگریست؛ اول از منظر فاعل (انجام دهنده) و دوم از منظر سایر (تماشاگران)!
از منظر فاعل، باید گفت که فرد مرتکب «بدن نمایی»، یا عورت نمایی شد، چه اعتراض به سیاست باشد و چه اعتراض به رویدادهای زندگی، « اختلال» است. اصلیترین ویژگی اختلال بدن نمایی، عریان شدن در جایی است که میتواند منجر به ترحم شود. رفتاری که در اکثر کشورها جرم محسوب میشود، مگر بیمارگونه بودن آن به صورت اکید اثبات شود. در همه جای دنیا اگر بازیکن فوتبال لباس خود را درآورد مصداق بدن نمایی محسوب می شود و کارت زرد دریافت می کند.
عوامل روانشناختی (استرس، اضطراب، افسردگی، نگرانی و وضعیت روحی نامناسب)، عوامل فیزیولوژیکی (اختلال هورمونی، مشکلات عصبی و عروقی، دیابت، اختلالات تیروئید)، عوامل اجتماعی و فرهنگی( محدودیت ها و قوانین اجتماعی) و فرهنگ جنسی یک جامعه می تواند پیشران این نوع رفتار باشد.
اگر به رویکردهای روانشناسی مراجعه کنیم تحلیل های مختلف وجود دارد، مثلاً فروید علاوه بر عامل خودشیفتگی، محرومیتهای جنسی و رشک آلت مردی را باعث پیدایش اختلال نمایشگری میدانست، به همین علت است که «لوئی» دانشمند فرانسوی عقیده دارد که اگر درب فاحشه خانههای پاریس بسته شود، در هر کوچه و خیابان شهر پاریس نمونههای شگفتانگیزی از اشخاص نمایشگر خودنمایی خواهند کرد.
رویکرد رفتار گرایی، بدن نمایی را محصول یادگیری در کودکی و تربیت اشتباه میداند؛ یعنی زمانی که فرد هنگام نشان دادن خودش تحریک جنسی شده و ناراحتی و رفتار تند دیگران (والدین) از این رفتار، موجب برانگیختگی او شدهاست.
رویکرد زیستی آسیب مغزی، به ویژه آسیبهای قطعهٔ گیجگاهی، را با بدن نمایی مرتبط دانستهاند.
اینکه چرا این فرد تصمیم گرفت که در دانشگاه بدن نمایی کند، نیازمند مصاحبه تشخیصی است که فعلا دست ما کوتاه است.
👈اما از منظر دوم، واکنش سایر افراد قابل بررسی است، که در یک کلمه خلاصه می شود، «بی تفاوتی» و یا نهایتا «فیلمبرداری و نشر»!
در بازی پایانی کبدی بانوان بازی های آسیایی اینچئون بین تیم های ایران و هند، در صحنه ای بازیکنان هندی با یورش به سمت بازیکن ایران برای گرفتن یا خارج کردن او از بازی اقدام به کشیدن مقنعه او می کنند که این کار باعث افتادن مقنعه اواز سرش می شود.
داور کره ای این بازی، در حرکتی ستودنی کت خود را از تن در می آورد و روی سر بازیکن ایرانی می اندازد تا حجاب او از بین نرفته باشد. بازیکنان هندی هم در همان لحظات اوج حساسیت بازی به بانوی کبدی باز ایران کمک می کنند تا با سر کردن مقنعه خود سریع تر به بازی بازگردد.
اما چرا در این صحنه، همگان «بی تفاوتی» را انتخاب کرده اند؟ سوالی است که در این مجال نمی گنجد!
#خویگانی
#ققنوس_آتشین
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢شاخصه های مهم تیمهای موفق
✅بسیاری از ما ممکن است فکر کنیم اگر استعداد چیزی را نداریم، یعنی با آن چیز متولد نشدهایم؛ بنابراین، هرگز نمیتوانیم آن را بهدست آوریم. برخی دیگر از ما فکر میکنیم استعداد معنایی ندارد و همهچیز را میتوان با یادگیری بهدست آورد. واقعیت این است که بیشتر از آنچه فکر میکنیم، حق انتخاب داریم و اغلب حقیقت چیزی بین این دو تفکر است.
✅در اینجا، این سؤال پیش میآید: آیا همه میتوانند در تیمشان فرهنگی عالی و مؤثر داشته باشند یا به استعداد خاصی نیاز است؟ فرهنگ عالی از کجا میآید؟ چگونه میتوان آن را در گروه خود ایجاد و آن را حفظ کرد؟ چگونه میتوان فرهنگی تیم نیازمند اصلاح را شناسایی و تقویت کرد؟
✅در تحقیقی بهنام «سیب سالم» که در دانشگاه ساوتولز استرالیا روی گروههای مختلف انجام شد، نتایج نشان داد الگویی مختصر از رفتارهای ظریف بیش از تواناییهای اندازهگیریشدنی نظیر هوش و مهارت و تجربهی افراد اهمیت دارد. در این تحقیقات، فردی بهنام نیک بهعنوان «سیب بد» در هر گروه حضور مییافت و سعی میکرد رفتارهایی چون بیمسئولیتی و از زیر کار دررفتن و رفتار عضوی دلسردکننده و ناامید یا رفتار فردی نادان و مخالف را به گروه تزریق کند. اغلب گروهها تحتتأثیر رفتارهای او قرار میگرفتند، تا اینکه در گروه فردی بهنام جاناتان بهدلیل حضور احساس امنیت در فضای گروه و ارتباط یکپارچهی اعضا، این رفتارها نتوانست خللی ایجاد کند. گروه جاناتان موفق شد؛ اما علت موفقیتش باهوشتر یا ماهرتر بودن اعضایش نبود؛ بلکه عامل اصلی احساس امنیت اعضای گروه بود که جاناتان با الگوهای ظریف رفتاری مثل گوشدادن دقیق، پاسخ گرم، برقراری آرامش و پرسیدن دیدگاههای دیگران بهوجود آورد.
✅برای موفقیت در کارهای گروهی و تعامل سالم در گروه، مدیران قرار نیست کارهایی را تکرار کنند که معمولا رهبران بزرگ انجام میدهند. نیازی نیست کارهای دیگران را به آنها دیکته کنند یا مسئولیت کارهای آنها را برعهده بگیرند. حتی تشویق و شرح دیدگاهی خاص هم الزامی ندارد و موضوع مهم این است که اعضای گروه ارتباط یکپارچهای با یکدیگر پیدا کنند و هریک از آنها در گروهشان به احساس امنیتی پایدار دست یابند. همچنین، گروه را مثل خانوادهشان تصور کنند و به آن احساس تعلق داشته باشند.
✅مسئله اینجا است که تا پیش از این تحقیق، محققان فکر میکردند احساس امنیت صرفا حالوهوایی احساسی در گروه است و اهمیت چندانی ندارد؛ اما تحقیقات چیزی برعکس این ماجرا را نشان داد. احساس امنیت بسترساز عاملی است که تفکرات قوی براساس آن شکل میگیرند؛ اما سؤال این است: احساس امنیت از کجا بهوجود میآید؟ پاسخ گروههای بسیار موفق به این سؤال یکسان است. همهی آنها گروهشان را مانند خانوادهی خود میدانند.
برگرفته از کتاب کد فکری نوشته دنیل کویل
#ققنوس_آتشین
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢 مدیران محترم! به آینه نگاه کنید...
برخی مدیران که تعدادشان هم زیاد است، فکر میکنند داشتن رفتار بد با دیگران مسیری به سوی موفقیت شخصی است. بسیاری از کارشناسان هم این مدیران را تحسین میکنند.
مدیران قلدر به افراد و سازمانها آسیب میزنند. تحقیقات مختلف نشان میدهد افرادی که با بیادبی، توهین و تحقیر مواجه میشوند، عملکردشان تحتتاثیر قرار میگیرد؛ از جمله مهارتهای تصمیمگیری، بهرهوری، خلاقیت و تمایل به سختکوشی و کمک به همکاران.
🔸هرچقدر جایگاه شما در سازمان بالاتر رود، ریسک بیاحساس بودن نسبت به دیگران افزایش مییابد. تحقیقات زیادی نشان میدهند قدرتمند بودن و احساس قدرت داشتن باعث میشود افراد بیشتر بر خواستههای خودشان متمرکز شوند و نسبت به نیازها و احساسات دیگران بیتوجه باشند.
🔸انسان میل شدیدی به انکار و فریب دارد. اغلب ما اطلاعی در مورد نقصهای خودمان نداریم و حتی وقتی به کمبودها اعتراف میکنیم، شدت و اثرات منفی آن را دستکم میگیریم.
دنیل کانمن، برنده جایزه نوبل، معتقد است مشکل اعتمادبهنفس بیش از حد، مخربترین سوگیری بشر است. در این حالت، افراد دوست دارند تصویری تحریف شده و بیش از حد مثبت از خود به نمایش بگذارند و اطلاعات منفی در مورد خودشان را انکار کنند. بیشتر ما اگر میخواهیم بدانیم چه زمانی به افراد آسیبزننده تبدیل میشویم، باید بر جانبداریهایمان غلبه کنیم.
🔸اوضاع زمانی بدتر میشود که مدیران نخواهند واقعیت را بشنوند. اگر سعی کنید واقعیت را بشنوید، ریسک داشتن رفتار بد با دیگران را کم میکنید.
هرقدر شکاف بین دیدی که نسبت به خودمان داریم و دیدی که دیگران نسبت به ما دارند بیشتر شود، روابط بدتر خواهد شد. بنابراین پذیرفتن اینکه نظر دیگران نسبت به ما چیست، دستاورد خوبی محسوب میشود.
◀️ به هر حال، برای اینکه به چنین دستاوردی برسید، به افرادی نیاز دارید که شما را بشناسند و واقعیت را از شما پنهان نکنند؛ افرادی که هر بازخوردی را از آنها بپذیرید. اگر موضوع بدی را در موردتان میگویند، تشکر کنید و جبهه نگیرید.
نویسنده: Robert I. Sutton
#ققنوس_آتشین
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢پرسش:
دختر ۵ سالهای دارم که جدیدا رفتارهایی داره که منو خیلی نگران کرده وقبلا اصلا اینطور نبود، ایشون اصلا دوست نداره ازخونه بریم بیرون ومخصوصاپیاده نباشیم یعنی میگه باماشین بریم وبرگردیم یااینکه اگه دری باز باشه باید حتما ببنده یا لامپی در روز روشنه حتما خاموش میکنه میریم بیرون میگه تلویزیون وخاموش کردین وچندبار میپرسه درو بستین از این مدل کارها ورفتارها زیاد پیداکرده وخیلی مارو اذیت وناراحت کرده لطفا منو راهنمایی کنید.
👈پاسخ:
مسالهای که مطرح کردید اضطراب هست و متاسفانه باید عرض کنم اضطراب و استرس که بعضا از آن به عنوان بیماری قرن حاضر هم یاد میکنند، کودک و بزرگسال نمیشناسه و همه افراد به یک اندازه در معرض خطر درگیری با آن هستند، بیشتر مردم با اضطراب و استرس در بزرگسالان به نوعی درگیر هستند. اما واقعیت این است که کودکان و بزرگسالان به یک اندازه مستعد ابتلا به عارضه اضطراب و استرس هستند. علاوه بر این متخصصین معتقدند از آنجا که مردم گمان میکنن که نمیشه کودکان هم از اضطراب و استرس رنج ببرند، این اختلال در کودکان معمولا ناشناخته باقی میمونه
حالاچطور باید اضطراب و استرس در کودکان را تشخیص بدیم؟ پاسخ اینه که این کار فقط از عهده یک متخصص روانشناسی برمیاد. با وجود این بد نیست کمی در باره نشانههای این اختلال در کودکان آگاه بشیم.
👈 اضطراب جدایی در کودکان
اختلال اضطراب جدایی بیشتر بین خردسالان شایع است. این کودکان معمولا به کسی یا کسانی وابستگیهای شدید داشته و حاضر نیستند که از آنها جدا شوند. و فکر جدا شدن از این افراد در کودک ایجاد استرس و نگرانی میکند.
مثلا کودک خردسالی که به پدرش وابستگی خاصی دارد حتی خروج روزانه پدر از منزل برای رفتن به محل کار میتواند کودک را پریشان کند. این کودکان معمولا دچار نگرانی افراطی در مورد شرایط خود و افرادی که به آنها وابستگی دارند، میشوند.
از نشانههای این نوع اضطراب میتوان به دل درد، استفراغ، حالت تهوع، کابوس شبانه، سردرد، تعرق، سردرد و لرزش در اندامها اشاره کرد.
👈 اختلال وسواس ناشی از اجبار در کودکان
کودکی که درگیر این نوع اختلال است، در شرایطی قرار دارد که از تحمیل عقاید و فشار برای انجام کارهایی خاص رنج میبرد. به طوری که این عقاید تحمیلی و کارهایی که بالاجبار کودک وادار به انجام آنها میشود دنیای عادی و کودکانه وی را مختل میکند. این نوع اختلال از آنجا ناشی میشود که کودک نمیتواند این اجبارها را بپذیرد و آنها را بیهوده میداند.
این کودکان هر کاری را ناخواسته بارها و بارها انجام میدهند. مثلا چندین بار دستان خود را میشویند یا هر چیزی را چند بار میشمارند. عملکرد این کودکان در مدرسه نیز ضعیف میشود.
👈اختلال اضطراب عمومی در کودکان
کودکان مبتلا به اضطراب عمومی نگرانی معینی ندارند بلکه در مورد چیزهای مختلف و بسیاری دچار نگرانی هستند. این کودکان حتی در مورد مسایل کم اهمیت هم دچار اضطراب میشوند و نگرانی آنها طیف وسیعی از اتفاقات معمول و غیر معمول روزانه را در بر میگیرد.
نشانههای این اضطراب در کودکان عبارت است از: پریشانی دایم، خستگی، بیخوابی، کج خلقی و پرخاشگری و عدم تمرکز.
کودکان درگیر اختلال واقعه آسیب زا
کودکانی که با پشت سر گذاشتن واقعهای ناگوار دچار اضطراب و استرس شدهاند در این گروه قرار میگیرند. برای مثال کودکی که شاهد حادثه رانندگی وحشتناکی بوده میتواند مبتلا به این عارضه شده باشد. این کودکان اغلب سعی میکنند از کسانی یا جاهایی یا شرایط و چیزهایی که یادآور آن حادثه آسیب زا هستند دوری کند.
از نشانههای این اختلال میشود پریشانی و اندوه، شکنندگی، ترس، ترشرویی، بیخوابی و کابوس شبانه را نام برد.
👌 حالا درمان اضطراب کودکان چطوریه؟
درمان اضطراب کودکان، بسته به نوع آن متفاوت است و نیاز به بررسیهای دقیق از سوی متخصصین روان شناسی کودک دارد. در صورتی که مشکوک به استرس در کودک خود هستید حتما با افراد واجد صلاحیت و متخصص این رشته مشورت نمایید. اما نکته حایز اهمیت اینکه هیچگاه اجازه ندهید درگیریهای روزمره، شما را از حال فرزندتان غافل کند.
حتما برای کمک بیشتر به کودک با یک مشاور کودک ونوجوان درارتباط باشید. در پناه خدای متعال
#ققنوس_آتشین
🔹️ما را در ایتا دنبال کنید:
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢 سیاستهای زنانه
خوشخلقی در خانه🍂
✅وقتی که شوهر از سرکارش بر می گردد و از چشمهایش پیداست که خستگی در عمق جانش نشسته،
سزاوار است که همسر او به استقبالش برود و با چهره باز و نشاط و آکنده از محبت، او را بپذیرد
🌹رسول اکرم (ص) فرمودند:
👌🏼وظیفه زن این است که تا درِ خانه به پیشواز شوهرش برود
#ققنوس_آتشین
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
💢 چرا برخی مدیران عامل نظرات مشاوران خود را قبول ندارند
برخی مدیران عامل ممکن است نظرات مشاوران خود را نپذیرند، و این مسئله میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد:
🔸اعتماد به تجربه و دانش شخصی: بسیاری از مدیران عامل با تکیه بر تجربیات و موفقیتهای قبلی خود، احساس میکنند که دیدگاه و درک کاملی از مسائل دارند. این اعتماد به نفس ممکن است باعث شود که نظرات مشاوران را کمتر جدی بگیرند.
🔸تفاوت دیدگاهها و استراتژیها: گاهی مشاوران و مدیران عامل رویکردهای متفاوتی به مسائل دارند. مدیرعامل ممکن است به دلیل اولویتهای استراتژیک متفاوت، نظرات مشاور را مخالف با اهداف سازمانی ببیند.
🔸عدم همخوانی با فرهنگ سازمانی: مشاوران ممکن است پیشنهاداتی ارائه دهند که با فرهنگ یا ساختار سازمان سازگار نباشد. در این صورت، مدیران عامل ممکن است پیشنهادات را غیرعملی یا ناسازگار با واقعیتهای سازمان بدانند.
🔸ترس از تغییرات گسترده: برخی از پیشنهادات مشاوران ممکن است به تغییرات بزرگی نیاز داشته باشد که برای مدیرعامل پرریسک و دشوار بهنظر برسد. این ترس از تغییر میتواند مانع از پذیرش نظرات مشاوران شود.
🔸نقص در اعتماد یا ارتباطات: اگر رابطهای مبتنی بر اعتماد و ارتباطات مؤثر میان مدیرعامل و مشاوران وجود نداشته باشد، احتمال پذیرش نظرات مشاوران کاهش مییابد. ارتباطات ضعیف یا عدم اعتماد، ممکن است به مقاومت مدیرعامل در برابر نظرات مشاوران منجر شود.
شناخت این دلایل میتواند به مشاوران کمک کند تا نظرات خود را به شیوهای ارائه دهند که احتمال پذیرش بیشتری داشته باشد.
#ققنوس_آتشین
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روابط متقابل زوجین در خانواده
🎙استاد:پناهیان
#ققنوس_آتشین
🔹️ما را در ایتا دنبال کنید:
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥وظایف شوهر نسبت به همسرش
چی هستش⁉️
حق الناس فقط پولی و مالی نیست⁉️
#ققنوس_آتشین
🔹️ما را در ایتا دنبال کنید:
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
رفتار مناسب در بی پولی همسر
👈 اگر همسرتان به یکباره شغلش را از دست داده: برای مدتی به همسرتان فشار نیاورده و به او برای یافتن یک کار مناسب، فرصت دهید.
👈 در مورد بیکاری همسرتان حتی المقدور با نزدیکانتان صحبت نکنید.
👈 او را به کسب توانایی ها و مهارت های جدید تشویق کنید.
👈 از همسرتان حمایت کنید و او را تحت فشار مالی قرار ندهید.
👈 با کلام و رفتارتان احساس رضایت خود از زندگی زناشویی تان را نشان دهید.
👈 اگر تغییرات خلقی مانند افسردگی، غمگینی، اختلال در خواب و خوراک و ... را در وضعیت عمومی همسرتان مشاهده می کنید، حتما از متخصص کمک بگیرید.
#ققنوس_آتشین
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
46.mp3
26M
💢خانواده موفق
#دکتر_سعید_عزیزی
💠قسمت چهل و پنج
#ققنوس_آتشین
🔹️ما را در ایتا دنبال کنید:
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─
enheraf-tarashion.mp3
16.51M
🍂 دوره انحراف جنسی نوجوان و راه های پیشگیری
🔹جلسه اول(انحراف جنسی)
مدرس: استاد_تراشیون
#ققنوس_آتشین
🔹️ما را در ایتا دنبال کنید:
🌐 @diba_313
─┅═ঊঈ☘️🌼☘️ঊঈ═┅─