♨️ ظریف و پایان شکیبایی
👤محمد زعیمزاده، سردبیر روزنامه فرهیختگان
✳️ «پزشکیان یک هفته قبل از انتخابات ۳ درصد رأی داشت، من از او حمایت کردم، به ۵۰ درصد رسید». اشتباه ویرایشی رخ نداده است؛ این شاید یک گزاره از صفحه ۱۱۷ کتاب راز سربهمهر ۲ باشد یا حتی یک پانویس در کتاب جدید خاطرات محمدجواد ظریف به نام «پایان شکیبایی» (پایاب شکیبایی۲) که احتمالاً در سال ۱۴۰۵ منتشر خواهد شد. او هنوز این جمله را به زبان نیاورده است؛ اما خیلی دوست دارد به تأسی از مرحوم هاشمی که در اسفند ۹۴ پیروزی دوسال قبل روحانی را به این سبک قاببندی کرده بود، چنین اثری از خود به یادگار بگذارد.
❎ اصل نگارش مقاله او در فارنافرز - فارغ از محتوایش - با چنین فهم روانشناختیای بهتر قابلتحلیل است. روشن نگهداشتن چراغ مذاکره با آمریکا در این مقاله بیش از آنکه اثری واقعی در سیاست خارجی داشته باشد، معنایی مهم در سیاست داخلی دارد.
❇️ بهطورکلی موضوع سیاستورزی ظریف در دوره جدید از منظر سه طیف ذینفع قابلارزیابی است؛ اول خود ظریف و حامیانش در دولت، دوم پزشکیان و سوم منتقدان ظریف.
1️⃣ از منظر ظریف کنشهایی اینچنینی با سه هدفگذاری انجام میشود:
🔘 نخست آنکه همگان بدانند نقش او در دولت قرار نیست در حد یک معاون حاشیهای که پژوهش برای پژوهش انجام میدهد و تولیداتی برای کاغذ خردکن دفتر رئیسجمهور دارد، تقلیل پیدا کند. برای درک این موضوع آن پسزمینه روانشناسی را به یاد بیاورید.
⭕️ دوم آنکه نیچه در زایش تراژدی بر مبنای الهیات یونانی دو چهارچوب تفسیری راجع به کنشها ارائه میدهد؛ نخست چهارچوب آپولونی که بر مبنای فضائلی چون قانون، چهارچوب، نظم خشک و... نظام مییابد و دوم چهارچوب دیونوسوسی که بر مبنای کنش عاطفهمدارانه، رهابودگی و آزادی صورتبندی میشود. اگر در دیپلماسی دولت پزشکیان، عراقچی نماد چهارچوب نظممدارانه و سختگیرانه است، آیا نمیتواند از بینالسطور یادداشت ظریف به نقش رهابودگی دیپلماتیک او پی برد؟ او میخواهد آلترناتیوی ناخواسته و همیشگی برای وزیر خارجه هم باشد.
✖️سوم آنکه «چه خوش بود که برآید ز یک کرشمه دو کار»؟ حالا که منتقدان ادامه حضور او در دولت را در بستر غیرقانونی بودن تفسیر میکنند، چه راهی بهتر از انداختن توپ به زمین مذاکره؟ ظریف بااطلاع از روانشناسی منتقدان میداند با اسمبردن از مذاکره حملات به او تشدید میشود.
⭕️ در این وضع ماندن یا رفتن او از سمت معاونت رئیسجمهور به هرکدام از این احتمالها معنای دیگری میدهد؛ اگر با فشار منتقدان برود معنایش مخالفت با مذاکرات میشود و... با این کار او میخواهد از انگ قانونگریزی هم فرار کند.
❌ بازیگر دوم در این ماجرا پزشکیان است. رئیسجمهور با دادن مسئولیت تزیینی به ظریف چند هدف را دنبال میکرد؛ اول اینکه با حکم دادن به ظریف از سایه سنگین او در انتخابات رها شود، دوم با حضور او در دولت بخشی از بدنه سیاسی اصلاحطلبان پایکار دولت بماند و سوم کارنامه دولت، هرچه باشد مثبت یا منفی پای ظریف هم نوشته شود.
❇️ بهاینترتیب خطر حضور ظریف بهعنوان آلترناتیو درون جریانی برای آینده کم میشود. با این تفسیر احتمالاً خروج او از موقعیتی که تحقق این سه هدف را به مخاطره بیندازد مورد تأیید پزشکیان نیست.
🛑 بازیگر سوم منتقدان ظریف هستند. تبدیل ماجرای کنار رفتن ظریف به یک کنش سیاسی ابتکار اولیه تیپهایی مثل رسایی و جریان نزدیک به پایداری بود. آنها از همان روز اول میخواستند خود را آلترناتیو دولت پزشکیان معرفی کنند و این وسط راحتترین کار غیریتسازی با ظریف بود.
⭕️ از میانه راه قالیباف هم برای تبصره زدن به معنای وفاق ذیل ادبیات مقابله با قانونگریزی این موضوع را دنبال کرد.
💢به نظر میرسد منتقدان حالا با سه انتخاب روبهرویند؛ اول: کنارآمدن با همین ظریف فعلی که علاوهبر معاونت حاشیهای به سیاست خارجی هم سرک میکشد. دوم: ادامه مسیر اصرار بر کنار رفتن او و کمک به جداکردن مسیرش از دولت. سوم: کنارآمدن با یک ظریف حداقلی که بهمرور بخشی از وضع موجود میشود. کدام یک عاقلانهتر است؟
➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 بهترین تحلیل ها و موثق ترین اخبار روز را در دیده بان بخوانید،
👈 دوستانتان را به دیدهبان دعوت کنید.
👈 لینک کانال دیدبان در پیامرسان ایتا 👇
http://eitaa.com/didehban313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا ما در کنار سوریه ایستاده ایم؟!
☝️بشنوید سیاست جالب مرحوم حافظ اسد (پدر بشار اسد) در زمان جنگ ایران و عراق به نقل از صدام ملعون که اخیرا از آرشیوی عراق بیرون آمده که میگوید:
«آزادی فلسطین بدون ایرانی ها ممکن نیست!»
15.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴پنجره متفاوتی از دومین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۳/۹/۱۳
9.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تذکر شدید حجةالاسلام روانبخش نماینده مردم قم در مجلس به عملکرد فراقانونی دولت و شخص پزشکیان:
🔹 اگر بناست که مجلس سه شیف کارکند و قانون بنویسد اما دولت که مجری قانون است به قوانین عمل نکند چه فایده ای دارد؟
🔹رئیس جمهور قسم یاد کرده تا مجری قانون باشد اما در برنامه صدا و سیما اعلام میکند من قانون عفاف و حجاب را به دلیل برهم خوردن وفاق اجرا نخواهم کرد.
🔹روانبخش گفت چرا دولت قانون بکارگیری دوتابعیتی ها در مشاغل حساس را رعایت نمیکند.
🔹فردی که جایگاه قانونی ندارد در قامت معاون راهبردی رییس جمهور برای نظام خط و نشان میکشد و اعلام میکند حاضریم فراتر از هسته ای هم مذاکره کنیم.
فراتر از هسته ای یعنی موشکی؟
➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷 بهترین تحلیل ها و موثق ترین اخبار روز را در دیده بان بخوانید،
👈 دوستانتان را به دیدهبان دعوت کنید.
👈 لینک کانال دیدبان در پیامرسان ایتا 👇
http://eitaa.com/didehban313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خلاصهی زندگی آنهایی
بود که به دنیا آلوده نشدند..
#در_راه_فتح_قله_ایم
#خوش_آمدی_قهرمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همسر شهید لبنانی: ما در لبنان از زنان ایرانی یاد گرفتیم چگونه کنار حق بایستیم
به برکت این زنان که در کنار امام خمینی (ره) ایستادند و شهید تقدیم کردند چیزی به اسم جمهوری اسلامی داریم.
♨️ تکنیک های عملیات روانی
❇️ نتایج جنگ به عنوان حربهای روانی
سابقهی به کارگیری این تکنیک به زمان مغولها بازمیگردد. آنها قبل از حمله، افرادی را برای انتشار شایعات و دیگر اشکال تبلیغات به مناطق هدف اعزام میکردند تا درباره توان ارتش وی و سرعت خیره کنندهی سپاهیانش در فتح سرزمینها اغراق نمایند.
در جنگ 2003 نیز انتشار اغراقآمیز نتایج جنگ از سوی نیروهای ائتلاف، ضربه روانی زیادی بر سربازان عراقی وارد نمود. به عنوان نمونه، فیلمهای ساخته شده از پیشروی نیروهای ائتلاف در خاک عراق که نقش شایعه پراکنان مغول را ایفا میکردند، به سرعت در جهان منتشر میگردید و باور شکست ناپذیری آمریکاییها را در ذهن سربازان عراقی القا میکرد.
یا وقتی والتر راجرز خبرنگار مشهور سی.ان.ان گزارش میداد که بعد از سیزده ساعت پیشروی به سوی شمال عراق، آن هم سوار بر تانک، با هیچ خطری مواجه نشدهاست، در واقع میخواهد فروپاشی ساختار دفاعی عراق را آن هم در نخستین روزهای جنگ شرح دهد.این شرح ممکن است به طور کامل صحتت نداشته باشد، اما با توجه به گزارش خبرنگار، آثار روانی خود را بر خواننده، شنونده و بینندهی رسانههای خبری می گذاشت و در مقابل ضربهی روحی مؤثری بر روان و اعتماد به نفس نیروهای عراقی وارد میکرد.
اخباری هم که این روزها از مناطق درگیر جنگ، مخصوصاً سوریه مخابره میشود، شامل همین تکنیک عملیات روانی است. که با بررسی خبر از منابع متعدد و معتبر و کمی تأمل، می توان اخبار درست را دریافت کرد و از انتشار اخبار قبل از اطمینان از صحت داشتن آن پرهیزکرد.
از سردار سلیمانی پرسیدند که اخبار سوریه نگران کننده است و برخی منابع نوشتهاند فلان شهر هم سقوط کرد...
سردار در جوابشان گفت: ما دو سوریه داریم، «سوریه دراخبار» و «سوریه در میدان»! آنها در رسانه پیروز میشوند و ما در میدان...
#سوریه
#عملیات_روانی
#سوادرسانه
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فاطمیه اول و دوم و وسط نداریم...
تا روز لقا پروردگار....