💢 گزارش Bitpanda نشان می دهد که تقریباً 9% از مردم در ایتالیا در ارزهای مجازی سرمایه گذاری می کنند که تا 16% برای نسل هزادا و 13%برای نسل Z.
💢 نظرسنجیای که توسط Bitpanda به اشتراک گذاشته شده نشان میدهد که نسبت جوانان ایتالیایی که تمایل دارند در آینده در داراییهای کریپتو سرمایهگذاری کنند، "حتی بیشتر" از نسبت کسانی است که در حال حاضر ارزهای دیجیتال دارند؛ به طوری که ۱۷٪ از نسل Z و هزارهایها قصد دارند در سال آینده در داراییهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند.
صرفنظر از اینکه آیا تاکنون سرمایهگذاری کردهاند یا نه، ۴۱٪ از هزارهایها و ۵۱٪ از نسل Z معتقدند که ارزش بیتکوین "در ۱۲ ماه آینده افزایش خواهد یافت.
---
پیشتر مشابه چنین تحقیقی را هم در کار کوکوین برای ترکیه دیده بودم، جذابیت این بازار برای نسل جدید بسیار بیشتر از نسل پیشین است. جای یک تحقیق مستند در ایران خالی است.
🔰 @digital_economy_analysis
💢تجربه شخصی!
🔸 برای بررسی خبر منتشر شده در بالا👆 رفتم در وب سایت Bitpanda
(https://www.bitpanda.com/en/uk)
چون با IP انگلستان وارد شدم، نوشت که: "لطفاً توجه داشته باشید که Bitpanda در حال حاضر نمیتواند حسابهای جدیدی را برای مشتریان خردهفروشی مستقر در انگلستان باز کند! اما ما قصد داریم به زودی کاربران را وارد کنیم." (اهمیت حساب پس دادن صرافی در کشوری که میخواهد خدمات ارائه کند)
پایین هم اشاره کرد: سرمایه گذاری نکنید مگر اینکه آماده باشید همه پولی را که سرمایه گذاری می کنید از دست بدهید. این یک سرمایه گذاری پرخطر است و نباید انتظار داشته باشید که اگر مشکلی پیش بیاید محافظت شوید!
🔰 @digital_economy_analysis
تحلیل های اقتصاد - سیاسی
💢 رگولاتور دبی دستورالعملهای بازاریابی برای داراییهای مجازی را بهروزرسانی کرد. طبق قوانین جدید،
💢 در خود لینک هم بروید، نوشته است:
*شما ممکن است تمام پولی را که سرمایهگذاری کردهاید از دست بدهید*
عملکرد اکثر داراییهای رمزارزی میتواند بسیار نوسانی باشد، بهطوری که ارزش آنها ممکن است به سرعت کاهش یا افزایش یابد. شما باید آماده باشید که تمام پولی را که در داراییهای رمزارزی سرمایهگذاری میکنید، از دست بدهید.
بازار داراییهای رمزارزی عمدتاً بدون نظارت است. خطر از دست دادن پول یا هر دارایی رمزارزی که خریداری میکنید به دلیل خطراتی مانند حملات سایبری، جرایم مالی و شکست شرکت وجود دارد.
۲. *نباید انتظار داشته باشید در صورت بروز مشکل، از حمایت برخوردار شوید*
طرح جبران خسارت خدمات مالی (FSCS) از این نوع سرمایهگذاری حمایت نمیکند زیرا تحت رژیم نظارتی بریتانیا به عنوان یک "سرمایهگذاری مشخص" شناخته نشده است – به عبارت دیگر، این نوع سرمایهگذاری به عنوان نوعی سرمایهگذاری که FSCS میتواند از آن حمایت کند، به رسمیت شناخته نشده است.
[خدمات دادخواهی مالی (FOS) نمیتواند شکایات مربوط به این شرکت را بررسی کند.]
۳. *ممکن است نتوانید سرمایهگذاری خود را زمانی که میخواهید بفروشید*
هیچ تضمینی وجود ندارد که سرمایهگذاریها در داراییهای رمزارزی بتوانند در هر لحظه به راحتی فروخته شوند. امکان فروش یک دارایی رمزارزی به عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا در آن زمان بستگی دارد.
اختلالات عملیاتی مانند خرابیهای فناوری، حملات سایبری و اختلاط منابع مالی ممکن است باعث تأخیرهای ناخواسته شوند و ممکن است نتوانید داراییهای رمزارزی خود را در زمانی که میخواهید بفروشید.
۴. سرمایهگذاری در داراییهای رمزارزی میتواند پیچیده باشد
سرمایهگذاری در داراییهای رمزارزی میتواند پیچیده باشد و درک خطرات مربوط به سرمایهگذاری را دشوار کند.
شما باید تحقیقات خود را قبل از سرمایهگذاری انجام دهید. اگر چیزی بیش از حد خوب به نظر میرسد که باورکردنی نباشد، احتمالاً همینطور است.
۵. همه تخممرغهای خود را در یک سبد نگذارید
سرمایهگذاری تمام پول خود در یک نوع سرمایهگذاری خطرناک است. پراکندن پول در سرمایهگذاریهای مختلف، وابستگی شما به عملکرد یک سرمایهگذاری را کاهش میدهد.
یک قانون سرانگشتی خوب این است که بیش از ۱۰٪ از پول خود را در سرمایهگذاریهای پرریسک قرار ندهید.
---------
پ.ن: قواعد تبلیغات اینجا رسما رهاست، از کوروش کمپانی و توکن زر و انواع پروژه های پانزی بگیرید تا تبلیغات در سایت ها یا تبلیغ نوبیتکس در اوپال
لسه فر واقعی اینجاست!
🔰 @digital_economy_analysis
تحلیل های اقتصاد - سیاسی
💢 اقتصاددانان خودخواهتر هستند!
در پژوهشی که مارول و ایمز (1981) انجام دادند، مشاهده بسیار جالبی صورت گرفت که نتایج خیره کنندهای را به همراه داشت. در این پژوهش، افراد در گروههای چندین نفره قرار میگرفتند و به هریک از آنها250 ژتون داده شد. این افراد اختیار داشتند ژتون خود را یا در یک سرمایه گذاری فردی و یا در یک سرمایه گذاری گروهی قرار دهند. سرمایه گذاری گروهی به تمام افراد گروه سود میدهد و سرمایه گذاری فردی تنها به کسی که سرمایه گذاری کرده است سود میدهد. از افراد سوال میشد که چند ژتون را به سرمایه گذاری فردی و چند ژتون را به سرمایه گذاری گروهی تخصیص میدهند. افراد میدانستند که اگر همگی آنها با تمام ژتون هایشان در سرمایه گذاری گروهی وارد شوند، منافع و عایدی تمام آنها حداکثر میشود و اگر همه آنها با تمام ژتون هایشان در سرمایه گذاری فردی وارد شوند، مجموع عایدیهای افراد حداقل خواهد بود. اگرچه افراد میدانند که سرمایه گذاری جمعی منفعتی بیشتری برای تمام آنها در پی خواهد داشت، اما هر فرد میداند که تصمیمش تاثیری بر تصمیم سایر افراد گروه ندارد و در نتیجه ممکن است فرد با نگاهی خودخواهانه، سهم بیشتری از ژتون هایش را به سرمایه گذاری فردی اختصاص دهد و امیدوار باشد که از سرمایه گذاری جمعی سایرین نیز عوایدی بدست آورد تا به این صورت منافع شخصی خود را حداکثر کند. لذا امکان تمایل به سواری مجانی مطرح میشود. در این مسئله که تمایل افراد مختلف به سواری مجانی مورد واکاوی قرار گرفت، مشخص شد که اکثر افراد به طور میانگین تمایل دارند 41 درصد از ژتونهای خود را به سرمایه گذاری گروهی اختصاص دهند و الباقی را به طور شخصی سرمایه گذاری کنند. نکته جالب اینجا است که دانشجویان رشته اقتصادی که در این آزمایش شرکت کرده بودند تنها حاضر شدند 20 درصد ژتون هایشان را به سرمایه گذاری گروهی تخصیص دهند. با پرس و جوی بیشتر پیرامون علت این امر، معلوم شد که بسیاری از دانشجویان رشته اقتصاد که مورد مطالعه قرار گرفتند آشکارا نوعدوستی و انصاف را مفاهیمی غریب میپنداشتند و در نتیجه در مقایسه با سایرین کمک بسیار کمتری به گروه کردند تا منافع شخصی خود را به حداکثر برسانند.
🔰 @digital_economy_analysis
تحلیل های اقتصاد - سیاسی
#منهای_اقتصاد_دیجیتال
اینم کار دانشگاه هاروارد هست که نشان میدهد، چطور این نظام آموزشی دانشجویان اقتصاد را بر اساس نفع شخصی به بار می آورد!
سوالی که اینجا مطرح است این است که تقریبا همگی اقتصاددانان در جهان به تبعیت از آدام اسمیت، پدر اقتصاد مدرن، انگیزه اصلی انسان را نفع شخصی میدانند، بسیاری از آنان نیز تنها انگیزه انسان را نفع شخصی میدانند و منکر انگیزههایی همچون نوعی دوستی، دگر خواهی و... هستند؛
حال سوالی که اینجا مطرح میشود، این است که کسانی که چنین تفکری دارند، در نظریه پردازی، چطور نظریه پردازی میکنند؟ در نظریه پردازی نفع چه فرد یا افرادی را در نظر میگیرند؟ بین منافع جامعه و نفع خود چه کسانی را در نظر میگیرند؟
اصلا چرا با نظریات اقتصاددانان همچون مصلحان اجتماعی برخورد میشود؟!!
چرا اگر صحبت از نظریه کارآفرینی (entrepreneurship) شومپیتر صحبت کنیم یا ایده خلق پول از هیچ وی (money creation out of nothing) یک حرف علمی زده ایم ولی اگر یگوییم وی که مدافع خلق پول از هیچ بانکهاست، خود یک بانکدار بوده است، یک حرف کاملا غیر علمی زده ایم!
نگاهی به رابطه هایک و پروژه سنگینی که از آنتونی فیشر گرفت، بیاندازید.
همینطور ساموئلسون، بوم باورک، توبین و بانکداران
و انجمن MPS با هایک، میزس، فریدمن، موریس آله، کوز، گری بکر، بوکانون و.... بندازید. کمی جریانات مالی را کنکاش کنید!
همین روند در همه جا مطرح است، ما دنبال چگونگی عوامل تورم هستیم (از فشار هزینه ، فشار تقاضا، ساختاری و....) ولی یکبار بررسی نمیکنیم که ذینفعان تورم چه کسانی هستند و از چه جریاناتی حمایت میکنند. متضررین و ذینفعان تورم چه کسانی هستند؟
🔰 @digital_economy_analysis
برخی برایشان سوال پیش آمده چرا از سوال 97 مسئله صرافی ها در ایران حل نمیشود - چگونه راهکاری درست چیست؟
باید بگویم مسئله بر سر چرایی است نه چیستی ها!
در پست زیر کمی این موضوع را شرح خواهم داد
💢مسئله بر سر چراییهاست نه چگونگیها
یکی از اشتباهات نظام حکمرانی مواجهه با پدیدههای سیاسی از جنس چگونگی است. مثلا در قضیه تورم ، علت نقدینگی است؟ نرخ ارز است؟ ترکیبی از این دو هست و....
در نهایت سیاستگذار هم بین چند راهکار فنی گیر کرده و راهکاری انتخاب میشود که صدا و رسانه بلندتری داشته باشد.
اما یک موقع میپرسیم تورم چرا حل نمیشود؟
بگذارید مثالی بزنم – در دهه 90 رشد اقتصادی تقریبا صفر بوده و قدرت حقیقی اکثریت مردم کاهش یافته و از آن طرف باستی هیلزهایی در شمال شهر رشد کرده اند. خب این ذیننفعان تورم چه کسانی هستند؟ از کدام سیاست ها دفاع میکنند ؟
🔰مثالی دیگر: در شرایطی هستیم که همه مسئولین هشدار انفجار نقدینگی را داده و از آن طرف تا خرده فروشی ها رو به فروش اقساطی آورده اند! که نشان میدهد مردم حداقل نقدینگی مورد نیاز را هم ندارند – خب این نشان میدهد توزیع نقدینگی بشدت نابرابر است – خب نقدینگی کجاست؟
❌چرا کسی سوال نمیپرسد که چرا یک بانک باید دانشکده اقتصاد تاسیس کرده و بهترین دانشجویان را با بورس سنگین جذب کند؟ در این دانشکده کدام مکتب اقتصادی تدریس میشود و چرا؟ آیا موارد تدریس شده یکسری گزارههای کاملا علمی یا به قول خودشان همچون فیزیک است یا در نهایت این نظریات به نفع کارفرما تورش دارد
مثالی دیگر: چرا فولاد مبارکه که مشتریانش در صف هستند، باید در یکسری از رسانههای خاص پول تبلیغات دهد؟ مگر فولاد مثل چیپس و پفک است که دنبال مشتری باشد
اگر نگارنده توصیهای درباره سیاست ارزی داشته باشم و همزمان عضو هیات مدیره فلان شرکت سبدگردانی باشم – آیا نظریاتم تورش دار نیست
اینها سوالاتی که پرسیده نمیشود و بسیار مهم هستند
🔰 @digital_economy_analysis
🔰 لسه فر واقعی اینجاست!
❌❌در شرایط جنگ اقتصادی و جنگ نظامی هستیم، *رسما آقایان رها کرده اند*!
این از وضعیت بازار طلا، آن از وضعیت بازار ارز که به خاطر سود چندتا شرکت و پکیج فروش نرخ را بالا میبرند
این هم از وضعیت اکوسیستم فینتک کشور!
صرافی رسما وام میدهد، خرید و فروش انواع معاملات فارکس را انجام میدهد. خروج سرمایه انجام می دهد و عین خیالش نیست!
به تازگی طلا هم خرید و فروش میکنند. 😐
آخر کجای جهان این مدلی کشور را اداره میکنند. طلایی که اصلا معلوم نیست وجود داشته باشد و خالی فروشی نباشد
رمزینکس تبلیغ گذاشته برای خرید بدون مالیات و اجرت طلای 18 عیار، اصلا صحت سنجی شده واقعا اینقدر طلا وجود داره
(واقعا کسی که میتواند سود مفت و هنگفت از دلالی بدون مالیات به دست آورد، دیوانه است در کشور مشغول تولیدی شود که یا نرخ مواد اولیه اش در حال افزایش است و یا با اداره های نظارتی از مالیات و .... سر و کله بزند! )
کوینکس و والکس به طریق دیگر
نوبیتکس که در شرف تحریم اوفک است و خطر مسدود سازی دارایی اش در هر لحظه وجود دارد، وبینار سرمایه گذاری در طلا گذاشته!
همگی تبلیغ تترگلد را گذاشته اند.
اما امان از کوچکترین اطلاع رسانی یا هشدار به کاربران
قوانین تترگلد را ببینید، عین تتر است. ایران جز مناطق ممنوعه بوده و خود سایتش میگه هر موقع بخواهیم مسدود میکنیم.
در زمانی که هر لحظه ممکن است میلیون ها دلار اموال ملت در صرافی بلوکه شود
هیچ کس کوچکترین اطلاع رسانی یا هشداری نمیدهد!
💢مساله رویکرد مواجه سلبی / دوستانه یا چه مدل تنظیم گری مناسب کشور است، نیست؛
ما هم اکنون شاهد رویکرد *رها کن هستیم*.
💢 بیشترین ضرر این شرایط را هم در نهایت خود اکوسیستم نوآوری کشور میخورد. آن هم بر سر بی عملی متولیان و لابی گسترده بازیگران بزرگ برای به جیب زدن پول مردم
https://eitaa.com/digital_economy_analysis