#احکام_شرعی
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
💠 بعضی از مردم پیش خودشون فکر میکنن چقد خوبه که آدم مثل حضرت مریم(س)، بعضی وقتها روزه سکوت بگیره.
📛 در حالی که این درست نیست.
✍️ شاید باورتون نشه، اما روزه سکوت یکی از انواع روزههای حرومه و اگه کسی قصد روزه سکوت کنه، گناه کرده.
🔸 ساکت بودن اشکال نداره، اما نباید به نیت روزه باشه.
👌درباره جریان روزه سکوت حضرت مریم(س) هم گفتن که این نوع روزه در بنیاسرائیل جایز بوده، اما در اسلام حروم شده.
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
http://www.dinyaran.ir
1_437514828.pdf
219.6K
📚مقایسه امتحان حضرت ابراهیم (ع) و امام حسین (ع) و پاداش آنها
#_تاریخ
وقایع روز دوم محرم سال ۶۱ ق
✅ پس از اینکه قافله حسيني در سرزمین کربلا فرود آمد و خيمههاي مظلوميت و شرافت خود را برافراشت، در طرف ديگر، حر بن يزيد با ياران و سپاهيان خويش نازل شد و خيمههاي دشمني و قتال با آل پيامبر صلی الله علیه و آله را برپا نمود.
✅ روزی که کاروان امام حسین علیهالسلام به کربلا رسید روز دوم محرم سال 61 هجری قمری بود. پس از این روز، کار بر آنان سخت شد و هر روز محاصره سپاه کوفه تنگ و بر تعداد سپاهیان دشمن افزوده میشد به نحوی که امام علیهالسلام جنگ را قطعی میدانست.
✅ در این روز امام علیه السلام به اهل کوفه نامه ای نوشت و آنان را از حضور خود در کربلا آگاه کرد. حضرت نامه را به "قیس بن مسهّر" دادند تا عازم کوفه شود. اما ستمگران پلید این سفیر امام را دستگیر کرده و به شهادت رساندند. زمانی که خبر شهادت قیس به امام علیه السلام رسید، حضرت گریست و اشک بر گونه مبارکش جاری شد و فرمود:
اللّهُمَّ اجْعَلْ لَنا وَلِشِیعَتِنا عِنْدکَ مَنْزِلاً کَریما واجْمَعْ بَینَنا وَبَینَهُمْ فِی مُسْتَقَرٍّ مِنْ رَحْمَتِکَ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَییءٍ قَدیرٌ؛
خداوندا! برای ما و شیعیان ما در نزد خود قرارگاهِ والایی قرار ده و ما را با آنان در جایگاهی از رحمت خود جمع کن، که تو بر انجام هر کاری توانایی.
---------------------------------
پی نوشت:
الارشاد، ص 416؛
منتهی الآمال، ج 1، ص 320؛
الفتوح (ابن اعثم كوفي)، ص 871
آبروے حسین به ڪهڪشان می ارزد
یڪ موے حسین بر دوجهان می ارزد
گفتم ڪہ بگو بهشٺ را قیمٺ چیسٺ
گفتا ڪہ حسین بیش ازآن می ارزد
#پاسخ_به_شبهات
#شبهات_عاشورا(٢)
❓سؤال:
آیا امام حسین (علیه السلام) با یزید و یا سپاه او مذاکره کردند؟
🖊️ پاسخ: منطق قرآن کریم در مواجهه با منکران شریعت الهی روشن است. خداوند در سوره بقره می فرماید: «قل هاتوا برهانکم ان کنتم صادقین» (١). در جای دیگر میفرماید: «ادعوا الی سبیل ربک بالحکمة و الموعظةالحسنة و جادلهم باللتی هی أحسن» (٢). طبیعی است که پیامبر اکرم(صلیالله علیه و آله و سلم) و اهل بیت ایشان بالاترین مجریان شریعت الهی هستند و طبیعی است که ابتداءً با منطق مبین و لسان نرم و استدلال کافی با مخالفان وارد بحث میشوند پس اصل قضیه جای بحث ندارد.
👈 اما چند نکته مطرح است که باید به آن دقت نمود:
✔️اول آن که لفظ مذاکره یک معنای لغوی دارد و یک معنای اصطلاحی. معنای اصطلاحی آن که در عصر حاضر مطرح است و به معنای بده و بستان سیاسی به کار میرود در آن زمان معمول نبوده است.
✔️دوم آن که بر فرض رواج چنین معنایی در صدر اسلام، باید جایگاه آن را شناخت و بایستهها در مقدمه آن را مورد توجه قرار داد. مذاکره با یزید به این معنا نبود که دو امتیاز بدهیم و چهار امتیاز بگیریم و خلاصه به نحوی مشکل حل بشود و جلوی خونریزی گرفته بشود؛ بلکه به معنای از بین رفتن تمام دین و تمام زحمات پیامبر اسلام است. مثلا امروز اگر جمهوری اسلامی بر سر چند موضوع منطقه ای و بین المللی با دشمن مذاکره میکند، اولا بر سر ارزشها این کار را انجام نمی دهد و شریعت را تحویل دشمن نمیدهد؛ تانیا از لحاظ قدرت سیاسی به یک تثبیت جهانی رسیده است و جایگاه حقوقی او در میان سایر ملل معلوم است، در حالی که سیدالشهداء حکومتی نداشتند تا از لحاظ حقوقی در جایگاه مذاکره با دشمن قرار گیرند. بماند که مذاکرات اخیر در جمهوری اسلامی نیز مورد تایید اهل خرد و عقل سلیم نبوده است و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب تجربه ای برای ملت ایران بود.(۳)
✔️سوم آن که گفتوگوهایی که قبل و حین واقعه عاشورا در تاریخ ثبت شده است، اولا از جانب دشمن بوده است و ثانیا پاسخ امام از جنبه هشدار بوده نه درنگ و مهلت خواستن. یعنی در هر زمان که دشمن وارد شد امام پاسخ کوبنده به دشمن دادند. از باب نمونه وقتی مروان حکم که بزرگ بنیامیه بود، در مدینه به امام حسین علیه السلام پیشنهاد میکند که برای حفظ دین و دنیای خودش با یزید بیعت کند اما امام به او میفرمایند: «و علَى الاِسلام، السَّلام اِذ قَد بُلیَتِ الاُمّة بِراع مِثل یَزید» در زمانی که اسلام مبتلا به حاکم جائری همچون یزید شده است باید فاتحه اسلام را خواند و به صراحت میفرمایند: کسی چون من با فردی چون یزید بیعت نمیکند.(۴)
و یا در شب عاشورا خطاب به عمرسعد ملعون میفرمایند: «وَیحَکَ ! أما تَتَّقِی اللّهَ الَّذی إلَیهِ مَعادُکَ ؟ أتُقاتِلُنی وأنَا ابنُ مَن عَلِمتَ یا هذا؟ ذَر هؤُلاءِ القَومَ وکُن مَعی.»واى بر تو! آیا از خدایى که بازگشتت به سوى اوست، پروا نمى کنى؟ اى مرد! آیا با من مى جنگى، در حالى که مى دانى من، فرزند چه کسى هستم؟ این قوم را وا گذار و با من باش.(۵)
در تمام این پاسخها امام در موضع تقابل است نه انفعال، پس مذاکرهای به معنای امروزی در کار نبوده است.
✔️و دیگر آن که با مطالعه کتاب شریف نهجالبلاغه و سیر حکومت سیاسی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) درمییابیم که ایشان نیز حتی با داشتن حکومت، هرگز در موضع انفعال و امتیازدهی به دشمن قرار نمیگرفتند بلکه ادبیات ایشان با دشمن از باب هشدار و حتی تهدید بوده است،(۶) چرا که بنی امیه از اساس اهل منطق و وفای به عهد نبوده اند. چنانچه صلح امامحسن مجتبی(علیهالسلام) (که در جای خود نیاز به بحث دارد) نیز گواه تاریخی بر این امر است.
...............
١. بقره ١١١.
٢. نحل ١٢۵.
٣. ٢٣ خرداد ٩٨ و سایر سخنرانیهای معظمله.
۴. بحارالأنوار، ج ۴۴، ص ٣٢۴.
۵. مقتل الحسین، ج ١، ص ٢۴۵.
۶. رجوع شود به نامههای امام به معاویه در نهجالبلاغه.
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه چیست؟
✔استاد پناهیان
#کلیپ
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
#تفسیر_قرآن
🔺إِنَّ الَّذِینَ لَا یَرْجُونَ لَقَآءَنَا وَرَضُواْ بِالْحَیَوةِ الدُّنْیَا وَاطْمَأَنُّواْ بِهَا وَالَّذِینَ هُمْ عَنْ ءَایَتِنَا غَفِلُونَ
أُوْلَئِکَ مَأْوَیهُمُ النَّارُ بِمَا کَانُواْ یَکْسِبُونَ
آیه ۷ و ۸ یونس
🔻ترجمه
قطعاً آنان که به دیدار ما (و دریافت نعمتهاى اخروى) امید ندارند و (تنها) به زندگى دنیادل خوش کردهاند و به آن آرام گرفته وتکیه مىکنند و نیز کسانى که از نشانههاى (قدرت) ما غافلند.
آنان به خاطر آنچه که عمل مىکردند، جایگاهشان آتش است.
🔸رسول خدا فرمود: «مَن اَحبّ لقاء اللَّه احبّ اللَّهُ لقائه»، هر کس دیدار #خدا را دوست بدارد، خداوند نیز ملاقات با او را دوست دارد. و در آیه آخر سوره کهف مى خوانیم: «فمن کان یرجو لقاء ربّه فلیعمل عملاً صالحاً» معتقدان به #قیامت و دیدار پروردگار، باید عمل #صالح انجام دهند.
🔸پیام ها
۱- امید و یأس، در اصلاح و افساد انسان، نقش مؤثّرى دارد. «لایرجون لقاءنا»
۲- انسان، هر چه بیشتر از قیامت غافل و مأیوس شود، دنیاگراتر مى شود. پس معتقدان به قیامت نباید دنیاگرا باشند. «لایرجون لقاءنا ورضوا بالحیوة الدنیا»
۳- اطمینان واقعى تنها با یاد خداست و دنیا، آرامبخش کاذب آن هم براى غافلان است. «اطمأنّوا بها... غافلون»
۴- عوامل دوزخى شدن عبارت است از:
الف: انکار معاد و پاداش هاى اخروى. «لایرجون لقاءنا»
ب: راضى شدن به دنیاى زودگذر. «رضوا بالحیوة الدنیا»
ج: غفلت از آیات الهى. «هم عن آیاتنا غافلون»
د: عملکرد ناپسند. «بما کانوا یکسبون»
۵ - جهنّم، دستآورد خود انسان است. «بما کانوا یکسبون»
#کانال_دین_یاران 👇👇👇👇👇
http://www.dinyaran.ir
✨﷽✨
🔶شیخ جعفر آقا مجتهدی
🔷#عکس_نوشته
✨✨
🏴 گریستن بر اباعبدالله 🏴
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
39.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کلیپ: توصیه های دکتر رفیعی در آستانه محرم به سخرانان ، مداحان ، هیاتی ها
✔قسمت دوم
#کلیپ
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
☝️📰 #عکس_نوشت📰☝️
#احکام_عزاداری
❌حکم حضور فرد مبتلا به #کرونا، در مراسمات عزاداری امام حسین (ع)
┄┅═══••☘️🌹☘️••═══┅┄
✔️ کانال دین یاران 👇👇👇
🌐 http://www.dinyaran.ir
#سیاسی_تحلیل
🔴 یادداشت اختصاصی/
❇️نخستین و ریشهایترین جهاد؟
🔷انقلاب ملت ایران در چهار دهه گذشته فراز و نشیبهای زیادی داشته است و تهدیدات گوناگونی را دفع کرده و در پس هر تهدیدی قویتر از گذشته به راه خود در مسیر تعالی و پیشرفت ادامه داده است. اما در دوره کنونی تهدیدات بیرونی با آسیبهای درونی همافزایی تأملبرانگیزی پیدا کرده اند، برخی کمکاریها و سوء تدبیرها در کنار تبلیغات خارجی و همنوایی برخی عناصر داخلی در ناامید کردن جامعه تاثیر انکارناپذیری دارند.
🔶اگر در گذشته این رسانههای بزرگ بودند که حرف اول را جنگهای تبلیغاتی و روانی میزدند، امروزه رسانههای خُرد، سازنده و جهتدهنده بخش اعظمی از افکار عمومی شده و سهم رسانههای بزرگ را در ارتباط مستقیم با عامه مخاطبان کم کردهاند. لذا رسانههای بزرگ با تغییر تاکتیک علاوه بر هدفگیری افکار عمومی جامعه، صاحبان رسانههای خُرد و نخبگان را نیز هدف قرار گرفته تحت شمول ایدههای خود قرار دادهاند.
🔻از اینرو دو ضرورت عمده پیش روی جریان انقلابی و جوانان حزباللهی وجود دارد که رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرازی از بیانیه گام دوم انقلاب از آن به «نخستین و ریشهایترین جهاد» یاد کرده اند؛ اول آنکه در روند و نبرد روایتها، ترس و ناامیدی را از خود و دیگران برانند و دوم آنکه در راهاندازی و بهرهگیری از رسانههای خُرد (کانالهای طرح ثامن) در دام صحنهسازیهای رسانههای بزرگ قرار نگیرند چراکه تاکتیک نوین رسانههای بزرگ تعیین زمین بازی برای رسانههای خُرد است. ما برای شکستن محاصره تبلیغاتی ایران اسلامی نیازمند حرکت رسانهای جبهه ای هستیم، لذا کانالهای طرح ثامن باید از پراکندهکاری پرهیز نمایند و محور جلسات دو هفته یکبار خود را، از کانال مرجع این طرح یعنی از کانال معیار (پیامرسان های سروش ایتا و روبیکا) برداشت نمایند و همچنین برای جذب مخاطبان موردنظر به کانالهای خود، طرحهای ابتکاری و بومی و محلی، تدوین و اجرا کنند.
12.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سیاسی_تحلیل
🎥بلایی که مالی شدن اقتصاد و ربای موجود در آن بر سر دولت آمریکا و اقتصاد جهانی آورده نتیجه همین نظام ربوی است. وقتی اقتصاددان آلمانی حرام بودن ربا در اسلام را نور امیدی برای خود میداند اما...
#سیاسی_خبر
نتیجه بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی
🔹رئیس سازمان هواپیمایی: ۱۹ ثانیه پس از انفجار موشک اول cvr ضبط مکالمات را متوقف کرده است.
🔹۳ نفر کرو در کابین بودهاند که هر سه متوجه شرایط غیرعادی شدهاند، اما صداها نشان میدهد مشکلی از نظر جسمانی در ابتدا نداشتهاند.
🔹از صدای مسافران و کابین مسافران هم اطلاعاتی در دست نیست.
@Farsna - Linkمنبع