#نکات_خانه_داری
تمیزکردن کابینت چوبی
اگر کابینت های شما چوبی است بهتر است نگاهی دقیق تر به آن باندازید، تا با لکه های ریز چربی و روغن که روی آن جمع شده ات بیشتر آشنا شوید و سریع تر اقدام به تمیز کردن آن نمایید، برای این منظور کافی است روغن گیاهی را با جوش شیرین مخلوط کنید و با کمک یک مسواک قدیمی شروع به تمیز کردن کابینت ها کنید،
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havv
#نکات_خانه_داری
تمیز کردن سر دوش آب
برای تمیز کردن اثرات آهک و مواد معدنی روی سر دوش آب کافی است محلولی برابر از آب و سرکه را داخل یک کسیه پلاستیکی بریزید و سر دوش با کش ببندید، پس از مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه آن را باز کرده و آب کشی کنید تا مثل روز اولش شود.
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#حلیم_بادمجان
#آموزش_آشپزی
دوست جونا حتما اطلاع دارید که حلیم بادمجان در مناطق مختلف کشور با عدس یا لوبیا سفید یا برنج پخته میشه...
و در این بین شیرازیا معمولا حلیم بادمجون رو با برنج میپزن که خیلی خوشمزه و لطیف میشه.
#حلیم_بادمجان
این مقدار مواد حدودا برای 15 تا 20 نفر کافیه البته بستگی داره که قراره به صورت غذای اصلی سرو بشه یا در مهمانی و کنار غذاهای دیگه ...
ابتدا 2 عدد پیاز رو ریز نگینی یا رنده کنید و کمی در روغن تفت بدید تا سبک بشه.
سپس نیم کیلو گوشت گردن را اضافه و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کنه و بعد فلفل+زردچوبه اضافه کنید.
بهتره برای کشدار شدن و طعم بهتر
از گوشت گردن گوسفند استفاده بشه.
میتونید به دلخواه یکی دو حبه سیر هم برای عطر بهتر گوشت به اون اضافه کنید.
آب اضافه کرده و صبر کنید تا گوشت بپزد.
در اواخر پخت نمک اضافه کنید اگه نمک رو از ابتدا بریزید گوشت دیر پز میشه.
بعد از اینکه گوشت پخت اونو ریش ریش کنید و کنار بذارید.
در قابلمه دیگه ای حدود 2 لیوان سرخالی خرده برنج معطر ایرانی که از قبل اونو شستید به همراه مقداری آب گوشت اضافه و صبر کنید تا برنج خوب بپزه و کامل له بشه.
به هیچ عنوان در طی مرحله پخت برنج اونو هم نزنید وگرنه ته میگیره و مجبورید مدام قاشق به دست پای گاز بایستید.
بعد از اینکه برنج خوب پخت و نرم شده حدود 3 کیلو بادمجان که از قبل سرخ کردید رو بهش اضافه و مقداری آب گوشت هم اضافه و صبر کنید تا بادمجان هم خوب بپزه و بعد با گوشت کوب خوب اونو نرم کنید تا یکدست بشه.
به جای آب گوشت میتونید از آب معمولی هم استفاده کنید ولی با آب گوشت حلیم بادمجان لذیذ تر میشه
.
حالا گوشت پخته و ریش شده را هم اضافه و دوباره با گوشت کوب بکوبید تا همه مواد داخل حلیم یکدست و کشدار بشه.
.
در انتها کشک اضافه کنید(من حدود 2 لیوان کشک پاستوریزه استفاده کردم ...ولی میزان کشک به سلیقه شما بستگی داره)و صبر کنید تا خوب جا بیفته.
در این بین در تابه پیاز داغ بگیرید و کمی فلفل و زردچوبه اضافه کنید تا خوشطعم تر بشه به همراه چند حبه سیر ریز نگینی شده کمی تفت بدید تا عطر سیر خارج بشه و بعد یکی دو قاشق پودر نعناع اضافه و هم بزنید و بلافاصله حرارت رو خاموش کنید چون اگه نعناع زیاد روی حرارت بمونه تلخ میشه.
حالا چند قاشق از مخلوط نعناع داغ+سیرداغ+پیازداغ رو به مواد حلیم بادمجان اضافه و هم بزنید و حرارت رو ملایم کنید تا مرحله نهایی جا افتادن انجام و حلیم بادمجان آماده سرو بشه
دقت داشته باشید که حلیم بادمجان بعد از سرد شدن سفت تر میشه.
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم_آموزش_حلیم_بادمجان
#آموزش_آشپزی
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#حرف_آخر
زن طراوت زندگی نیست . . .
زن روغن مابین چرخ دنده های نخراشیده ی زندگی نیست . . .
زن بخش مهمی از زندگی نیست . . .
زن مُسکن دردهای زندگی مرد نیست . . . . . .
زن
تمــــــــــامِ تمــــــــــــامِ تمــــــــــام زندگی مرد است . .
#شبتون_زیبا
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#ارسالی_از_یک_بانو
#سوپ_چربی_سوز
مواد اولیه : برای 3 نفر
کرفس (خرد شده) 1پیمانه
گل کلم (سفید و خرد شده) 2پیمانه
هویج 3عدد
پیاز 3عد
فلفل دلمه ای 2عدد
گوجه فرنگی (درشت) 5عدد
آب 3پیمانه
آبلیمو به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زعفران (آبکرده) 1قاشق سوپخوری
درست خواندید این سوپ غذایی چربی سوز است و خوردن آن به جای آنکه شما را چاق کند لاغر میکند!!مواد تشکیل دهنده این سوپ همگی دارای کالری منفی هستند یعنی برای هضم شدن بیشتر از آنکه به بدن شما کالری بدهند از آن کالری دریافت میکنند!این سوپ بر عکس همه غذاهای رژیمی خوشمزه است و خوردن آن نه تنها شما را آزار نمیدهد بلکه لذتبخش نیز هست!
طرز تهیه :
ابتدا درون قابلمه آب و مقداری آبلیمو بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید.گوجه فرنگی را پوست کنده و پوره کنید و به همراه سبزیجات شسته شده و خرد شده(به صورت نگینی ریز)داخل قابلمه در حال جوش بریزید.
به مدت 1 ساعت اجازه دهید سوپ آرام بجوشد و آماده شود( در این مدت چند بار سوپ را هم بزنید ) سپس نمک و فلفل را اندازه کرده و زعفران و آبلیمو به مواد اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر بگذارید سوپ جا بیفتد سپس در ظرف بکشید و میل کنید.
نکات:
1)در صورت تمایل از ادویه جات دلخواه برای تهیه سوپ استفاده کنید.
2)مزه سوپ را با اضافه کردن آبلیمو و زعفران و همچنین فلفل زیاد بهتر کنید.
3)در صورت تمایل سوپ را بعد از آماده شدن میکس کرده و بعد سرو کنید.
4)برای پوست کندن گوجه فرنگی آن را چند ثانیه داخل آب در حال جوش بیندازید و بعد داخل ظرف آب سرد قرار دهید و بعد به راحتی با چاقو پوست بکنید.
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#کدبانوگری
#نحوه_نگهداری_برنج
🌸🍃کیسه یا سطلهای نگهداری برنج را حتما در جایی عاری از نم، خنک و به ویژه خشک انبار کنید تا رطوبت درون دانهها تبخیر شود.
از گذاشتن کیسهها روی هم خودداری کنید.
بین هر کیسه فاصلهای برای عبور هوا بگذارید.
افزودن مقداری نمک و چند دانه سیر همراه با سرکشی و هوادهی گاهبهگاه، از آفتزدگی جلوگیری میکند.
به هیچ وجه از قرصهای شیمیایی استفاده نکنید.
هر چند وقت یک بار محتوای کیسه یا ظروف را زیر و رو، آن را از لحاظ رخنه و حمله حشرات و آفات بررسی کنید.
در صورت آفتزدگی، پیش از تخمگذاری بیشتر آفات و افزایش حشرات، برنج را در هوای آزاد، دور از تابش نور خورشید پهن و با الک کردن از لطمه و خسارت بیشتر جلوگیری کنید.
دقت کنید نمک بجا مانده از برنج آفتزده را به سبب پرهیز از انتقال مجدد تخم آفات به ظروف یا کیسهها مجددا استفاده کنید.🌸🍃
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#آموزش_آشپزی
#کیک_دورنگ 🍰
✍️مواد لازم:
آرد 3 پیمانه
تخم مرغ 5 عدد
شیر یک پیمانه سرخالی و ولرم
روغن مایع یک پیمانه
شکر 1 و 1/2پیمانه
بیکینگ پودر یک ق غ پر
وانیل یک پنس
3-4 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
زعفران مقدار لازم
♨️طرز تهیه کیک:
فر رو روشن کنید بذارید روی حرارت 175 درجه سانتیگراد . آرد و بیکینگ پودر رو 3 بار با هم الک کنید. تخم مرغ ها و شکر و وانیل رو خوب با هم بزنید تا سفید بشه. روغن رو اضافه کنید و هم بزنید
شیر رو اضافه کنید و هم بزنید .آرد و بیکینگ پودر رو که از قبل 3 بار با هم الک کردید رو کم کم به مایع اضافه کرده و با لیسک هم بزنید. خمیرر و دو قسمت کنید یک قسمتش رو کاکائویی و یک قسمتش رو زعفرانی .کف قالبتون رو با کره به دمای محیط رسیده چرب کنید و کنجد بپاشید .مایه کیک زعفرانی رو بریزید ته قالب و صاف کنید .بک قاشق غذاخوری پودر کاکائو رو الک کنید روی سطح مایع کیک همه جای مایع رو بپوشونه .اگر کم آوردی و بعد لایه کاکائویی رو بریزید و با یه خلال کمی با هم مخلوط کنید و45 دقیقه داخل فر 180 درجه از پیش گرم شده بپزید.
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#آموزش_آشپزی
💠 مواد لازم برای تهیه #کوفته برای ۴ نفر
✅گوشت چرخ کرده 300 تا 400 گرم
✅برنج 5 قاشق غذا خوری
✅لپه 4 قاشق غذاخوری
✅تخم مرغ یک عدد
✅پیاز دو عدد متوسط
✅سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری (توصیه من اینه که مرزه و ترخون باشه و گشنیز و جعفری. اگه یکی دو پر نعنا و شوید هم بریزید بد نیست. نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه.)
برای مواد میانیش هم به دلخواه میتونید آلو، زرشک یا گردو رو داشته باشید. هر کدوم رو که خواستید از قبل خیس بدید.
✅رب گوجه 4 قاشق غذا خوری
(تو دستورش ۴ قاشقه اما باید کمتر بریزید البته سلیقه ایه)
✅روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و آب به مقدار لازم
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva
#دستور_پخت
قبل از هرچیز اگر لازمه لپه رو خیس بدید. لپه ای که من داشتم دیر پز نبود و با برنج و مقداری آب گذاشتم با هم نیم پز بشه. توصیه ام به شما اینه که لپه رو جدا و برنج رو جدا نیم پز کنید. بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید. پس اصلا لازم نیست از میکسر استفاده کنید. تنها باید کوبیده بشن. اون هم به صورتی که کاملا هم له نشن. اصلا هم اشکالی نداره چندتا از لپه ها کامل باشن.
💠💠💠💠
سس کوفته را آماده کنید
در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدیم. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم. حالا چهار تا پنج لیوان آب میریزیم و میذاریم کمی بجوشه. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و میذاریم آب رب به همون صورت روی گاز باشه.
💠💠💠💠
مواد کوفته را مخلوط کنید
یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم. پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود دو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن. حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم. نکته مهم در کوفته اینه که مواد کاملا به خرد هم برن و ورز داده بشن. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره. وقتی مواد به خرد هم رفتن سبزی رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. و باز ورز میدیم. چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.
💠💠💠💠
گلوله های گرد درست کنید
با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید و به آرومی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید. بهتر اینه که کوفته ها کاملا در آب غوطه ور بشن. نکته دیگه اینه که حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.
💠💠💠💠
برای سرو هم اول کوفته ها رو در ظرف بکشید و بعد آبش رو روش بریزید. بعضی ها هم آبش رو جدا گونه سرو میکنن و نون رو در اون تریت میکنن. میتونید کوفته هاتون رو با زرشک و آلو تزیین کنید.
ما وقتایی که کوفته داریم، آب نارنج تازه هم روی سفره هست و کمی ترشش میکنیم. میتونید به سلیقه خودتون از آب نارنج یا لیمو هم استفاده کنید.
✅نکات:
💠چرا کوفته من وا میره؟
☣فوت فن و نکات پخت کوفته
فوت و فن های کوفته زیاده و واقعا مثل ته چیناز اون دسته غذاهاس که باید با تجربه و صبر و حوصله مهارت هاش رو یاد گرفت. ولی به طور کلی:
⭕️لپه و برنج باید نیم پز باشه. نه اینکه کاملا بپزه و یا خام باشه.
⭕️آب پیاز باید گرفته بشه.
⭕️در هر مرحله از مخلوط کردن مواد اون ها رو کاملا ورز بدید. کوفته به طور کلی باید یک ربعی ورز بخوره و این مرحله مهمترین قسمت ماجراست.
⭕️گلوله هاتون باید کاملا یک دست و گرد باشه و خیلی آروم وارد قابلمه بشه.
⭕️حرارت قابلمه ای که آب رب در اون هست و کوفته ها رو میخواید داخلش بذارید باید کاملا پایین و ملایم باشه. اگر آب رب در حال قل زدن باشه کوفته وا میره.
⭕️در کوفته رو اصلا نباید کیپ کنید چون وا میره. من خودم در پنج تا ده دقیقه اول اصلا درش رو نمیذارم و بعد از اون درش رو نصفه میذارم.
⭕️به هیچ وجه تا یک ربع اول به کوفته ها دست نزنید چون هر تکون کوچیک ممکنه باعث ترک خوردنش بشه.
⭕️یه نکته دیگه هم این که از همون ابتدا موادتون رو به تعداد جدا کنید و بعد گلوله کنید تا مثل کوفته من آخریش کوچیکتر از بقیه نشه
شما هم به دورهمی بانوان دعوتید 🌺 🙈 😍 👇 👇
🆔 @dokhtaran_havva