سلام دختران بهشتی
روز پنجشنبه طبق روایات متعلق است به #امام_حسن_عسکری علیه السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر
خود را در این روز به ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
۱۴ گل صلوات میفرستیم و هدیه میکنیم به امام یازدهم، امام حسن عسکری علیه السلام 🌺
🌺 ذکر روز پنجشنبه 🌺
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین
(100 مرتبه)
دعای روز پنجشنبه حضرت زهرا سلام الله علیها
اللّهم اِنّی اَساٌَلُک الْهُدی و التُّقی و العِفافَ و الْغِنی و الْعَمَلَ بِما تُحِبُّ و تَرضَی، اللّهمَّ اِنّی اَساٌَلُک مِن قُوَّتِکَ لِضَعفِنا و مِن غِناکَ لِفَقرِنا و فاقَتِنا و مِن حِلمِکَ و عِلمِکَ لِجَهلِنا. اللّهُمَّ صل علی محمد و آل محمد و اَعِنّا عَلی شُکرِکَ و ذِکرِکَ و طَاعَتِکَ و عِبادَتِکَ بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الراحِمین
خدایا من خواهان هدایت و تقوا و عفاف و بی نیازی و عمل به آنچه تو دوست داری و راضی هستی، هستم. خدایا خواهان توانت برای ناتوانی مان هستم، و از بی نیازی ات برای نیازمان و بی نوایی مان و از بردباری و دانش تو برای نادانی مان. خدایا بر محمد و آل محمد درود فرست و ما را برای سپاسگزاری از تو و یاد تو و طاعت تو و عبادت تو یاری کن. به حق رحمت خودت ای رحم کننده ترین رحم کنندگان
صحیفه فاطمیه
#دختران_بهشتی
@dokhtaranebeheshtiy
🍃🌷🍃🌷🍃🌷
#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۵۴🌷
از زینت هایی که خدا آفریده و روزی های پاکیزه بهره ببرید:
از نظر علم روان شناسی، روح و روان انسان، چهار احساس اساسی دارد، و سلامت روح، وابسته به این چهار حس است: حس نیکوکاری، حس دانایی، حس مذهبی و حس زیبایی. روان شناسان معتقدند که تمام زیبایی های ادبی، هنری و... از حس زیبایی سرچشمه می گیرد و سرکوب کردن آن، آثار مخرّبی بر روح و روان انسان می گذارد.
دین اسلام که مهم ترین برنامه ی سعادت بشر است نیز به این احساس درونی انسان کاملاً توجه کرده، و کسانی که آن را سرکوب می کنند، توبیخ کرده است.
خداوند در آیه ی قبل، به همه ی مردم فرموده که در هنگام عبادت ـ که برترین لحظه ی زندگی انسان است ـ خود را بیارایند و زینت هایشان را با خود برگیرند.
در این آیه نیز با لحنی توبیخ آمیز فرموده است که چه کسی زینت خدا و روزی های پاکیزه ای را که برای مردم پدید آورده، ممنوع کرده است.
به همین سبب، پیشوایان معصوم به ما توصیه کرده اند که در هنگام نماز و عبادت، بهترین لباس خود را بپوشیم، به موهایمان شانه بزنیم، خودمان را با عطر خوشبو کنیم و با آراستگی کامل نماز بخوانیم. خود آنان نیز در اوقات غیر نماز و عبادت هم آراسته و خوش منظر بودند.
در تاریخ نقل شده که روزی یکی از اصحاب امام باقر علیه السلام دید که امام باقر علیه السلام عبای قرمز زیبایی بر دوش خود انداخته است. او که از لباس زیبای امام تعجب کرده بود، با حیرت به آن حضرت خیره شد. امام که متوجّه نگاه او شد، فرمود: «پوشیدن چنین لباس ایرادی ندارد.» آنگاه این آیه را تلاوت فرمود.
همچنین از نظر اسلام، کسانی که به بهانه ی دینداری، از آراستن ظاهر خود و استفاده از روزی ها و خوراکی های حلال و پاکیزه خودداری می کنند، افراد نادانی هستند که درک درستی از دین ندارند.
در تاریخ آمده است که پیش از جنگ نهروان، حضرت علی علیه السلام، عبدالله بن عباس را برای مذاکره با گروه منحرف خوارج، به سوی آنان فرستاد. ابن عباس در حالی که لباس زیبا و فاخری بر تن داشت، نزد آنان رفت. آن افراد خشک مغز و جاهل به او نگاهی انداختند و گفتند: «ابن عباس، تاکنون تو در نظر ما بهترین بودی؛ در حالی که اکنون چنین لباسی پوشیده ای [و این نشانه ی بی دینی توست].» او گفت: «اتفاقاً همین نکته، اولین مطلبی ست که بر سر آن با شما بحث می کنم.» آنگاه همین آیه را برایشان تلاوت کرد .
البته همان طور که اسلام همواره جانب تعادل را می گیرد و از افراط و تفریط نهی می کند، از تجمّل گرایی افراطی نیز نهی کرده است، و به همین سبب، در پایان آیه ی قبل، مردم را از اسراف و زیاده روی در همه ی امور به خصوص تجمّلگرایی و استفاده ی افراطی از روزی ها و غذاهای پاک بازداشته است.
نکته ی آخر اینکه در تاریخ زندگی پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله وسلم یا امیر مؤمنان علی علیه السلام میخوانیم که آنان با حالت فقیرانه ای زندگی می کردند و لباس ساده ای می پوشیدند و غذای ساده ای میخوردند.
این بدین سبب بود که اوّلاً سطح زندگی مردم آن زمان بسیار پایین تر از دوران امامان دیگر بود و پوشیدن لباس های فاخر، موجب انگشت نما شدن آنان نزد مردم می شد؛
ثانیاً آن بزرگواران، رهبری جامعه را بر عهده داشتند، و رهبر جامعه وظیفه دارد که زندگی شخصی خود را در حدّ پایین ترین افراد جامعه سامان بخشد، و این نحوه ی زندگی، مخصوص آن بزرگواران بوده و تکلیف همگانی نیست.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃