─═ঊ🥀🕯🖤🕯🥀ঊ═─
✍قال امیرالمومنین (علیه السلام):
منفورترين مردمان نزد خداوند متعال كسی است كه، خداوند او را به خود وا نهاده و او بدون راهنما از راه راست به دور افتاده.
📚تصنیف غرر/ حدیث ۴۰۱۷
#حدیث_روز
@dokhtaranebeheshtiy
#صبحتبخیرمولایمن
برآننقاشِبےڪِلڪ،آفرینباد
ڪہگِردِمَهڪِشدخطِهِلالے..
سُوِیداےدلِمنتاقیامت..
مَبادازشوقوسوداےتوخالے
"حافظشیرازے"
🏝سلام مهربان پدرم،
مهدی جان
آدینهی مصفای من
با نفس های گرم پدرانهی شما
دوباره طلوع کرد...
دوباره من رو به خورشید یادتان ، قاصدکهای سپید سلام را
روانه میکنم
دوباره در آرزوی دیدارتان،
گلدانها را،
حیاط را،
خانه را....
مهیا میکنم
و سرانجام یکی از این آدینهها،
با نورافشانی ظهورتان،
آیینه باران میشود🏝
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#آدینهتونمهدوی
🕊💐🕊 ﷽ 🕊🍀🕊
📖 دعایی که در زمان غیبت باید هر روز خوانده شود👇🏻
📿 اللهُمَّ عَرِّفنیِ نَفْسَکَ،
🍃فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفنی نَفْسَکَ لَمْ اَعرِفْ رَسُولَکَ،
📿 اَللهُمَّ عَرِّفنی رَسُولَکَ،
🍃 فاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی رَسُولَکَ لَمْ اَعرِّفْ حُجَّتَکَ،
📿 اللهُمَّ عَرِّفنی حُجَّتکَ
🍃 فَاِنَّکَ اِنْ لَْم تُعَرِّفنی حُجَّتکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینیِ .
♻️ دعای غریق ♻️
♡🌸 دعای تثبیت ایمان در آخرالزمان 🌸♡
💠 یا اَللَّهُ یا رَحْمن یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ
ثَبِّتْ قَلْبِیِ عَلی دِینک 💠
❤️💛 اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ 💚🧡
#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۶🌷
چند نشانه ی دیگر از مؤمنان واقعی:
در آیات ابتدایی این سوره، با چند ویژگی از ویژگی های مؤمنان واقعی آشنا شدیم.
این آیه نیز چهار ویژگی دیگر از صفات مؤمنان حقیقی را بیان کرده است:
1ـ ایمان: مؤمنان راستین، افراد متعصّب و لجبازی نیستند که بر عقاید نادرست پافشاری کنند؛ بلکه انسان های آزاده ای هستند که براحتی در برابر حقیقت تسلیم می شوند، و از سوی دیگر چنان حقیقت را باور می کنند که هیچ¬چیز و هیچکسی نمی تواند آنان را از حقیقت بازگرداند.
2ـ جهاد در راه خدا: واژه ی «جهاد» به معنای «تلاش و کوشش» است و چون جنگ با دشمن، به تلاش و زحمت فراوانی نیاز دارد، به جهاد معروف شده است. به هر حال، مؤمنان راستین، تمام تلاش و کوشش خود را در راه خدا و دین او به کار می گیرند؛ خواه این تلاش، در صحنه ی نبرد با دشمنان خدا و با دل کندن از جان یا مال باشد، یا در پیکار با شیطان رجیم، یا تلاش و کوشش برای انجام دستورهای خدا در زندگی و پرهیز از نافرمانی او.
3ـ هجرت در راه خدا: اگرچه افراد باایمان، مانند همه ی مردم، به وطن خویش علاقه دارند، این علاقه آنان را اسیر خود نمی کند و اگر ماندن آنان در یک سرزمین، ایمانشان را به خطر بیندازد، از آنجا دل می کنند و به سرزمینی هجرت می کنند که بتوانند با آسودگی به وظایف دینی خود عمل کنند.
4ـ پناه دادن به افراد باایمان و یاری آنان: مؤمنان راستین، در قبال مشکلات و گرفتاری های مسلمانان دیگر بی تفاوت نیستند؛ بویژه اگر گروهی از مسلمانان به علت دینداری شان از سوی دشمنان خدا آزار و اذیت ببینند و به سرزمین آنان مهاجرت کنند، ایشان با تمام وجود از آنان پذیرایی کرده، به آنان پناه می دهند و یاریشان می کنند. داستان مهاجرت مهاجران مکّه و یاری و حمایت انصار مدینه در صدر اسلام، سرمشقی برای تمام مسلمانان تاریخ بوده که در راه دین خدا از تمام علاقه های مادّی خود گذشتند و با تمام وجود به برادران دینی خود یاری رساندند.
براستی اگر ما جای آنان بودیم، حاضر می شدیم از وطن خود مهاجرت کنیم، یا خانه و کاشانه و داراییمان را با یکی از مهاجران تقسیم کنیم؟
آری، ایمان و دینداری، تنها با ادّعا و سخن به دست نمی آید؛ بلکه حقیقتی است که در وجود انسان پدیدار می شود و نشانه هایی دارد که باید همه ی ما آن ها را بشناسیم و خود را بسنجیم که تا چه اندازه به مؤمنان حقیقی نزدیک شده ایم.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۳۶🌸
دین، راه زندگی است؛ نه وسیله ی بازی و سرگرمی:
بدون شک اسرارآمیزترین موجود زمین، انسان است؛ مخلوقی که اگرچه در ظاهر قوای جسمی فوق العاده ای ندارد، با قدرت اندیشه، تمام زمین را تصرف کرده و اکنون به فتح اجرام آسمانی دیگر می اندیشد. تاریخ بروشنی نشان می دهد که اگر این موجود دوپا به حال خود رها شود، نه تنها موجودات دیگر، بلکه خودش و نسل انسان های همنوع خود را نیز به تباهی می کشد.
به همین سبب، آفریدگار دانای او، با برنامه ای دقیق، روش زندگی او را مشخص کرده و به او آموخته است که برای رسیدن به هدف نهایی، یعنی بهترین زندگی در دنیا و آخرت، به چه چیزهایی اعتقاد داشته باشد و چه کارهایی بکند. این برنامه ی کامل و منظم، «دین» نام دارد. دین، حقیقت است که پنج پیامبر اولوالعزم در زمان های گوناگون از سوی خدا برای مردم به ارمغان آوردند و دهها هزار پیامبر دیگر آن را در میان مردم تبلیغ و ترویج کردند؛ ولی بسیاری از مردم، به جای این که این برنامه را با دقّت در زندگی خود به کار بندند، آن را وسیله ای برای سرگرمی خود می دانند و هر طور که می خواهند، آن را به بازی می گیرند و تغییرش می دهند.
بررسی تاریخ مسیحیت به خوبی نشان می دهد که این انحراف در میان پیروان این دین تا چه حد وجود داشته است. تفکّر شرک آلود تثلیث(اعتقاد به سه خدای پدر، پسر و روح القدس)، اعتقاد به به صلیب کشیده شدن مسیح ، خوردن شراب و گوشت خوک، رعایت نکردن حجاب و عفاف میان مرد و زن، و ترک نماز و روزه و بسیاری از دستورهای خدا و اختصاص یک روز از هفته به دعا و نیایش، آن هم با آواز و موسیقی، به روشنی نشان می دهد که بسیاری از پیروان این راه و روش، نام دین الهی را تنها برای سرگرمی و تفریح با خود حمل می کنند و هیچ دغدغه ای برای فرمان برداری از دستورهای خدا ندارند. البته این انحراف، نه تنها در میان مسیحیان و پیروان ادیان دیگر، بلکه در میان مسلمانان نیز وجود داشته و دارد. یکی از بزرگ ترین نمونه های این انحراف، «بدعت» در دین است؛ یعنی انسان چیزی را جزء دین بشمارد که در دین وجود ندارد. تاریخ اسلام، گویای بدعت گذاری های فراوانی از سوی حاکمان و دانشمندان بی تقواست. ارتکاب گناه و توجیه آن نیز یکی دیگر از نمونه هاي به بازی گرفتن دین است. شاید تا به حال افرادی را دیده باشید که پس از گناه، با جسارت تمام، خود را بی گناه می شمارند و کار زشتشان را نادرست نمیدانند. همچنین تفسیر آیات قرآن در جهت منافع خود و استفاده از دین برای رسیدن به منافع دنیایی، یکی دیگر از نمونه های این انحراف است. حقیقت این است که دین، برنامهی زندگی انسان است که باید مو به مو اجرا شود تا انسان به سعادت حقیقی خود برسد؛ نه وسیله ای برای پر کردن اوقات فراغت و برگزاری مراسم پر زرق و برق و بی فایده!
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy