👈ديدار موسى عليه السلام از غذاى كرم در دل سنگ
🌴هنگامى كه حضرت موسى عليه السلام از طرف خداوند، براى رفتن به سوى فرعون و دعوت او به خدا پرستى، مأمور گرديد، موسى عليه السلام (كه احساس خطر مى كرد) به فكر خانواده و بچه هاى خود افتاد، و به خدا عرض كرد: پروردگارا! چه كسى از خانواده و بچه هاى من، سرپرستى مى كند؟!
🌴خداوند به موسى عليه السلام فرمان داد: عصاى خود را بر سنگ بزن.
🌴موسى عليه السلام عصايش را بر سنگ زد، آن سنگ شكست، در درون آن، سنگ ديگرى نمايان شد، با عصاى خود يك ضربه ديگر بر سر آن سنگ زد، آن نيز شكسته شد و در درونش سنگ ديگرى پيدا گرديد، موسى عليه السلام ضربه ديگرى با عصاى خود بر سنگ سوم زد، و آن سنگ نيز شكسته شد، او در درون آن سنگ، كرمى را ديد كه چيزى به دهان گرفته و آن را مى خورد.
🌴پرده هاى حجاب از گوش موسى عليه السلام به كنار رفت و شنيد آن كرم مى گويد:
🍃سُبحانَ مَن يَرانِى وَ يَسمَعُ كَلامِى وَ يَعرِفُ مَكانِى وَ يَذكُرُنِى وَ لا يَنسانِى🍃
✨پاك و منزه است آن خداوندى كه مرا مى بيند، و سخن مرا مى شنود، و به جايگاه من آگاه است، و به ياد من هست، و مرا فراموش نمى كند.(تفسير روح البيان، ج 4،ص 96 و 97)
🌴به اين ترتيب، موسى عليه السلام دريافت كه خداوند عهده دار رزق و روزى بندگان است، و با توكل بر او، كارها سامان مى يابد.
👈توبه اى كه موجب بارندگى پربركت شد
🌴در عصر حضرت موسى عليه السلام، مدتى باران نيامد و زراعتها خشك شدند و بلاى قحطى همه جا را فرا گرفته بود، مردم به محضر موسى عليه السلام آمدند و با التماس از او خواستند، نماز استسقاء بخواند تا باران بيايد.
موسى عليه السلام با جمعيتى بالغ بر هفتاد هزار نفر به صحرا رفتند و نماز باران خواندند و هر چه دعا كردند، باران نيامد.
موسى عليه السلام عرض كرد: خدايا! با هفتاد هزار نفر، هر چه دعا مى كنيم باران نمى آيد، علتش چيست؟ مگر مقام و منزلت من در پيشگاهت كهنه شده است.
🌴خداوند به موسى عليه السلام خطاب كرد: در ميان شما يك نفر است كه چهل سال است معصيت مرا مى كند، به او بگو از ميان جمعيت خارج شود، تا دعايت مستجاب گردد.
🌴موسى عليه السلام عرض كرد: صداى من ضعيف است و به هفتاد هزار نفر جمعيت نمى رسد.
خداوند فرمود: تو اعلام كن من صدايت را به همه مى رسانم. موسى عليه السلام اعلام كرد، همه شنيدند.
آن مرد گنهكار ديد هيچكس خارج نشد، دريافت كه آن شخص خودش است، با خود گفت: اگر برخيزم و بيرون روم، رسوا مى شوم و اگر بيرون نروم، باران نمى آيد.
همانجا نشست و توبه حقيقى كرد، پس از آن بى درنگ باران پربركت آمد.
موسى عليه السلام عرض كرد: خدايا! كسى از ميان جمعيت خارج نشد، پس چطور شد باران آمد؟
🌴خداوند فرمود:🍃سَقيتُكُم بالَّذى مَنَعتُكُم بِهِ🍃
🌴شما را به خاطر همان شخصى كه به سبب او باران را قطع كرده بودم، سيراب كردم. (يعنى توبه او باعث باريدن باران گرديد)
🌴موسى عليه السلام عرض كرد: خدايا! او را نشان بده تا زيارتش كنم
خداوند فرمود: آنگاه كه او گناه مى كرد، رسوايش نكردم، حالا كه توبه كرده رسوايش كنم، من كه نمّامى را دشمن دارم هرگز نمّامى نمى كنم، من كه عيب پوش هستم هرگز عيب كسى را فاش نمى سازم و آبروى كسى را نمى ريزم.(ثمرات الحياة، ج 3)
👈راضى شدن به مقدرات الهى بهتر است
🌴امام صادق عليه السلام فرمود: گروهى از بنى اسرائيل نزد موسى عليه السلام آمدند و گفتند: از خدا بخواه هر وقت كه خواستيم براى ما باران بفرستد. موسى عليه السلام از درگاه خدا چنين خواست، خدا جواب مثبت داد.
🌴آنها هر وقت باران مى خواستند، باران مى باريد، زراعت آنها بسيار رونق گرفت و رشد فوق العاده نمود، ولى هنگام درو و چيدن محصول، ديدند محصولها همه پوچ و فاسد شده است، آنها ماجرا را به موسى عليه السلام گفتند، موسى عليه السلام شكايت آنها را به خدا عرض كرد، خداوند فرمود:
🍃يا موسى! اَنا كُنتُ المُقدِّرُ لِبَنِى اسرائِيلَ فَلَم يَرضَوا بِتَقديرِى فَاَجَبتُهُم اِلى اِرادَتِهِم🍃
✨اى موسى! من تقديركننده مدبر براى بنى اسرائيل هستم، آنها به تقديرات من راضى نشدند، از اين رو طبق خواست آنها پاسخ دادم.(بحار، ج 14،ص 489)✨
تقدیر الهی به نفع بندگان است
روزی حضرت موسی علیه السلام به بالای کوه برای عبادت میرفت در میان بیابان شخصی را دید که بسیار فقیر بود و از گرسنگی شکم خود را به ریگ های بیابان چسبانده بود
به خداوند عرضه داشت خدایا چرا این بنده در فقر بسیار شدیدی به سر میبرد؟
آن مرد که حضرت موسی علیه السلام را شناخت از او خواست که وقتی به بالای کوه می رود برای او دعا کند که خوراکی فراوانی از آسمان برای او فرستاده شود تا از گرسنگی نجات یابد
حضرت موسی وقتی به بالای کوه رفت دعا کرد برای آن مرد که خداوند از آسمان خوراکی های زیاد و خوشمزه برای او بفرستد تا از گرسنگی نجات یابد
خداوند دعای موسی را مستجاب کرد و میوه های فراوانی برای او فرستاد
چند وقت بعد ، حضرت موسی علیه السلام مردی را دید که می خواهند او را اعدام کنند
وقتی او را دید، او را شناخت ،او همان مرد فقیر بود
پرسید مگر او چه کار کرده که می خواهید اعدامش کنید؟
گفتند او میوه های فراوانی در اختیار داشته ،با آنها شراب درست کرده و نوشیده و وقتی از خود بیخود شده است، اولین کسی را که دیده به قتل رسانده، اینک به جرم قتل، میخواهیم او را اعدام کنیم
حضرت موسی علیه السلام به خاک افتاد و به خداوند متعال فرمود: خداوندا تو خدای دانای حکیمی و میدانی به هر کس به چه مقدار روزی برسانی
خب عزیزانم
تاحدودی با زندگی حضرت موسی علیه السلام آشنا شدیم
در هفته های آینده دنبال کننده ما باشید تا با ادامه زندگی این پیامبر الهی آشنا شوید
تا یک روز دیگه و یک کلاس دیگه همه شما عزیزان رو به خدای بزرگ و یکتا میسپارم
فالله خیر حافظا و هو ارحم الراحمین
دست علی یارتون خدا نگهدارتون
التماس دعا 🤲
@dokhtaranebeheshtiy
♥️#دعای فرج
🌺بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
☀️اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ وَبَرِحَ الْخَفاءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاءُوَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ؛يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ
💠دعــای ســـلامتی امــام زمــــان(عج)💠
⚜"اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَهِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ، فِی هَذِهِ السَّاعَهِ وَ فِی کُلِّ سَاعَهٍ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً، حَتَّی تُسْکِنَهُ 🍃اَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا"⚜
🔴اگرهمگی یڪدل و یڪصدا
برای ظهوردعاڪنیم قطعاً امرشریف ظهوربه زودی محقق خواهدشد🤲
⛅️اللّٰهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجُ⛅️
گرهی روسری روی رگ گردن تـــــو!
#ریحانه🌱
✾ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🍱 آداب سفره
🕯️حضرت زهرا علیهاالسلام:
💬 هر مسلمانی باید ۱۲ نشانه از آداب سفره غذا را بداند...👆🏻
#سبک_زندگی_اسلامی
🔴۱۱ دستورالعمل برای آشپزی اسلامی
🍲 موقع خرید مواد غذایی سوره کوثر رو برای برکت بخونید و قبل از شروع آشپزی وضو بگیرید.
#سبک_زندگی_اسلامی
🍞🍞 #کیک با شکر سرخ
🌀مواد لازم:
آرد یک و نیم لیوان
تخم مرغ محلی 2عدد
کره گاوی ذوب شده نصف استکان
شکر سرخ 200تا 250گرم (بسته به ذائقه خودتون)
آب جوش یک استکان سرخالی
گلاب،دارچین دلخواه
🌀 روش تهیه
🔹شکر را خرد کرده در آب جوش کاملا حل می کنیم تخم مرغ را با همزن 5دقیقه میزنیم کره و شکر افزوده در حد یه صلوات هم میزنیم
🔹ارد رو هم الک کرده به مخلوط اضافه میکنیم به اندازه یه صلوات هم میزنیم با دور کند،قوام مواد دقیقا مثل کیک معمولیه
🔹من این کیک داخل تابه رژیمی(دوطرفه) درست کردم،اول تابه کامل چرب کردم،روی شعله پخش کن با حرارت کم گرم شد،مواد ریختم یه قاشق بین دو در تابه گذاشتم که عرق نکنه و سطح کیک حفره ایجاد نشه،حدود یه ساعت طول کشید،،با خلال تست کنید،بعدتابه برگردوندم تا دوطرفش برشته بشه،،،،،تابه من کوچیکه،،این مقدار برای قالب کوچک مناسبه
#آشپزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سلسله_احادیث_پزشکی
💫 امام صادق علیهالسلام:
«و يَعلَمُ النّاسُ ما فِى التُّفّاحِ، ماداوَوا مَرضاهُم إِلاّ بِهِ، أَلا وَإِنَّهُ أَسرَعُ شَىْ ءٍ مَنفَعَةً لِلفُؤادِ خاصَّةً وَإِنَّهُ نَضوحَةٌ»
🍎 اگر مردم میدانستند چه خواصی در سیب وجود دارد، بیماران خود را تنها با آن درمان میکردند. سیب از هر چیزی سریع تر به قلب فایده میبخشد به ویژه آن که خوشبوکننده میباشد.
📚 منبع : طب الائمه, ص ۱۳۵
#سیب #قلب #خوشبو_کننده
#اصلاح_سبک_زندگی
•• •• •• •• ••
💢 #سبک_زندگی_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بچه_های_ساختمان_گل_ها
این قسمت: جشنواره اسباب بازی
👆👆👆
🏡
🍃🏡
🏡🍃🏡
#انیمیشن
16.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مجموعه_داستان_های_مهارت_های_زندگی
این داستان :♤ غذای دریایی♤
🌼
🌈🌼
╲\╭┓
╭ 🌈🌼#انیمیشن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه ترفند ساده که میتونه زندگیتونو دگرگون کنه
#نماز
وضو گرفتن باعث از بین رفتن فوری اضطراب در انسان میشه 👆👆👆
@dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
نکته تفسیری صفحه ۵۱:
جاذبه های زندگی؛ نعمت يا عذاب؟
از هنگاميكه ما پا به جهان گذاشتيم، با انواع چيزهای دوست داشتنی آشنا شده ايم. انواع خوردني ها، نوشيدني ها، پوشيدني ها و ... چيزهايی هستند كه ما انسانها با آنها زندگی مي كنيم و بخش عمّده اي از تلاش و كوشش ما براي به دست آوردن آنهاست. گويی در وجود همه ما برنامه اي تنظيم شده كه تلاش و كوشش كنيم تا به آن چيزهای دوست داشتني برسيم. همسر خوب، فرزندان صالح، خوراک و پوشاک مناسب، اتومبیل، مال و ثروت و... همگی نعمت های خدا هستند و مورد علاقه انسان ها؛
امّا آيا اين علاقه و دوست داشتن، مطلب بدي است و آيا آن چيزهای دوست داشتني، امور پست و بي ارزشی هستند؟ قطعاً پاسخ اين سؤال منفی است. توجّه انسان به چيزهای مورد علاقه اش، در حقيقت يك برنامه ريزی دقيق از سوی خدای داناست تا زندگی انسان در روی زمين ادامه يابد.
امّا رسيدن به اين نعمت های خوب، هدف زندگی ما نيست؛ بلكه وسايلي برای رسيدن به يك هدف مهم مي باشد.
خدايی كه انسان را آفريده، توسّط بهترين بندگان خود ـ يعنی پيامبران ـ به او پيغام داده است كه او را براي رسيدن به هدفی بسيار والا و مهم خلق كرده است و تمام اسباب و وسايل زندگي،«متاعی» براي رسيدن به آن هدف است.«متاع» يعنی وسيله بهره مندی از زندگی.
انسانها از داشتن همسر، فرزند، وسايل سواری راهوار، خانه هاي آرام و باغهاي سرسبز استفاده مي كنند تا زندگی كنند و به آن هدف عالي برسند.
امّا اگر اين چيزهای دوست داشتنی، جای خود را با هدف انسان عوض كنند، ديگر برای او مفيد نيستند؛ بلكه مانعی برای رسيدن به هدفش مي شوند.
اگر هدف انسان از زندگی، خوب خوردن، خوب خوابيدن، جمع مال و ثروت و ازدواج و داشتن فرزند باشد، از هدف واقعي زندگي اش غافل شده و پس از چند سال زندگي و فرا رسيدن مرگ، بي آنكه براي زندگي پس از مرگ آماده شده باشد، بايد از تمام چيزهاي مورد علاقه اش دل بكند و به سفري برود كه براي آن آمادگي ندارد.
ولي همين چيزهاي دوست داشتني مي تواند وسيله نزديك شدن او به هدف اصلي اش يعني رسيدن به مقام قرب و نزديكي به خدا و زندگي ابدي در بهشت برين گردد.
پيشواي چهارم ما در اين باره فرموده است: «نعمت هاي دنيا دو نوع است؛ يكي نعمتهايي است كه وسيلة رسيدن به هدف واقعي انسان مي شود(كه در اين صورت بسيار خوب و ارزشمند است) و يكي نعمتهايي است كه(مانع رسيدن به هدف مي شود و در آن صورت) لعنت شده(و بي ارزش) است»[1]. در تاريخ آمده است كه شخصي در حضور اميرمؤمنان علي(ع) از نعمت هاي دنيا به بدي ياد كرد. حضرت از اين سخن او ناراحت شدند و فرمودند: «دنيا محل تجارت دوستان خداست؛ در آن، رحمت خدا را به دست مي آورند و بهشت را به عنوان سود تجارتشان كسب مي كنند»[2].
[1] كافي، ج2، ص131
[2] نهج البلاغه؛ حكمت 135
@dokhtaranebeheshtiy