درآڪہدردلِخستہتواندرآیدباز
بیـاڪہدرتنِمردهرواندرآیـدباز
بیاڪہفرقتِتوچشممنچناندربست
ڪہفتحِبابِوصالتمگرگشایدباز
حافظشیرازے
🏝چه روز خوبِ قشنگی است
روزی که بازآیید...
چه لحظهی نابِ معطری است
لحظه ای که ببینیمتان...
چه حس بیبدیلی است
پایان فراق...
آغاز زیستن
در دولت مرتضاییِ شما...
چقدر بیتابم...
بیقرار...
مشتاق...
چقدر تنهایم...
سردرگریبان...
دلتنگ...
خدا کند که بیایید🏝
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
🕋🌙حلول ماه ذی الحجّه
🌙ماه سرافرازی ابراهیم(ع)
🌙ماه قربانی اسماعیل(ع)
🌙ماه حجّة الوداع محمد(ص)
🌙ماه نصب ولایت علی(ع)
🌙ماه نیایش حسین (ع)؛
مبارک باد
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
❇️ اعمال مخصوص روز اوّل ماه ذى الحجّه
روز اوّل ماه ذى الحجّه روز مبارکى است و براى آن اعمالى چند نقل شده است:
1⃣ روزه گرفتن.
در روایتى از امام موسى بن جعفر(علیه السلام) نقل شده است که هر کس روز اوّل ماه ذى الحجّه را روزه بگیرد، خداوند براى وى پاداش عظیمى را مى نویسد.
( مصباح المتهجّد، ص 671)
2⃣ خواندن نماز حضرت فاطمه(علیها السلام). مرحوم «شیخ طوسى» فرموده است: مستحب است در این روز، نماز حضرت فاطمه(علیها السلام) را بخواند و این نماز چهار رکعت است (هر دو رکعت به یک سلام) و همانند نماز حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) است; در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره قل هو الله را بخواند و بعد از سلام تسبیح حضرت فاطمه(علیها السلام) را بگوید، آنگاه بخواند:
سُبْحانَ ذِى الْعِزِّ الشّامِخِ الْمُنیفِ، سُبْحانَ ذِى الْجَلالِ الْباذِخِ الْعَظیمِ،سُبْحانَ ذِى الْمُلْکِ الْفاخِرِ الْقَدیمِ، سُبْحانَ مَنْ یَرى اَ ثَرَ النَّمْلَةِ فِى الصَّفا، سُبْحانَ مَنْ یَرى وَقْعَ الطَّیْرِ فِى الْهَوآءِ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ هکَذا وَلا هَکَذا غَیْرُهُ.
( مصباح المتهجّد، ص 671)
3⃣ نیم ساعت قبل از ظهر، دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت، یک مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره قل هو الله و ده مرتبه آیة الکرسى و ده مرتبه سوره إنّا أنزلناه را بخواند.( اقبال، ص 325)
4⃣ هر کس از ظالمى خوف داشته باشد در این روز بگوید:
«حَسْبى حَسْبى حَسْبى مِنْ سُؤالى، عِلْمُکَ بِحالى» ، تا خداوند او را از شرّ آن ظالم حفظ کند.( همان)
🟥 سوره ی فجر در دهه ی اول ماه ذی الحجه
در حدیثی از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده است: هر کس سوره فجر را را در دهه اول ماه ذی الحجه قرائت نماید گناهانش بخشیده می شود و اگر در غیر این ایام خوانده شود مایه نورانیت او در قیامت می گردد.
(مجمع البیان، ج10، ص341)
❇️ اعمال مشترک ماه ذی الحجه
🔺 پنج دعایى را بخواند که به فرموده امام باقر(علیه السلام) خداوند آن را بوسیله جبرئیل براى حضرت عیسى(علیه السلام) هدیه فرستاد، تا در ایّام این دهه، آنها را بخواند. آن پنج دعا چنین است:
1⃣ اَشْهَدُ اَنْ لااِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ وَلَهُ الْحَمْدُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلى کُلِّ شَىْء قَدیرٌ.
2⃣ اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لاشَریکَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ یَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلا وَلَداً.
3⃣ اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً اَحَدٌ.
4⃣ اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، لَهُ الْمُلْکُ وَلَهُ الْحَمْدُ، یُحْیى وَیُمیتُ، وَهُوَ حَىٌّ لا یَمُوتُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلى کُلِّ شَىْء قَدیرٌ.
5⃣ حَسْبِىَ اللهُ وَکَفى، سَمِعَ اللهُ لِمَنْ دَعا، لَیْسَ وَرآءَ اللهِ مُنْتَهى،اَشْهَدُللهِِ بِما دَعا،وَاَنَّهُ بَرىءٌ مِمَّنْ تَبَرَّءَ، وَاَنَّ لِلّهِ الاْخِرَةَ وَالاُْولى.
سپس حضرت عیسى(علیه السلام) پاداش فراوانى را براى صد مرتبه خواندنِ این پنج دعا ذکر فرمود.( اقبال، ص 323)
مرحوم «علاّمه مجلسى» گفته است: اگر کسى هر روز هر یک از این پنج دعا را ده مرتبه بخواند (که در مدّت ده روز هر کدام را صد مرتبه خوانده است) به روایت عمل کرده است. البتّه اگر هر روز هر دعایى را صد مرتبه بخواند بهتر است.
📚 (زادالمعاد، ص 245)
❇️ اعمال مشترک ماه ذی الحجه
🔺در هر روز از این دهه، این تهلیلات [لا اله إلاّ اللّه ها] را که از امیر مؤمنان (علیه السلام) نقل شده است بخواند و اگر روزى ده مرتبه بخواند بهتر است:
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الّلَیالى وَالدُّهُورِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ،
لااِلهَ اِلاَّ اللهُ وَرَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِمّا یَجْمَعُونَ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَالشَّجَرِ،
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ، لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَالْمَدَرِ،
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ،
لا اِلهَ اِلاَّ اللهُ فِى اللَّیْلِ اِذاعَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ،
لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الرِّیاحِ فِى الْبَرارى وَالصُّخُـورِ،
لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ مِـنَ الْیَـوْمِ اِلـى یَـوْمِ یُنْفَخُ فِى الصُّورِ.
📚 ( اقبال، ص 324)
28.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️نماهنگ حس خوب زندگی
🔹کاری از گروه سرود ساقی کوثر
🌸بمناسبت سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها
#ذی_الحجه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫💍 #ازدواج_نورانی 💍💫
💚💫چه وصلت مبارکی ست
⚪️💫که عاقد آن خدا باشد،
💚💫این بار علی (علیهالسلام) ابوالبشر
⚪️💫و حوا نیز فاطمه (سلاماللهعلیها)!
💚💫این ازدواج آسمانی
⚪️💫فخر تمام عالمین است!
💚💫سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و
⚪️💫حضرت فاطمه (س) مبارکباد
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگه بال نمیزد فکر نمیکردم این یه حشره است!
#خلقت_پروردگار
#شگفتیهای_آفرینش
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۴۲ 🌸
شیاطین جنّ و انس:
دو واژهی شیطان و شیاطین، بارها به گوش ما خورده است. بیشتر ما گمان می کنیم که شیاطین، موجودات پلیدی هستند که ما را به کارهای بد وسوسه می کنند و از چشمان ما پنهان هستند. البته این تصّور اشتباه نیست؛ زیرا بخش عمده ای از شیاطین، از جنّیان هستند. جنّیان، موجودات ناپیدایی هستند که به فرمودهی قرآن، دارای عقل و شعورند، و برخی از آنان، مؤمن و نیکوکار، و بعضی کافر و شرور هستند.[1] از نظر قرآن کریم،[2] جنّیان کافر و شرور، جزء شیاطین محسوب می شوند؛[3] زیرا شیطان به معنای موجود شروری است که از خیر و خوبی دور شده [4] و از فرمان خدا سرپیچی می کند[5].
بر اساس قرآن، بزرگِ شیاطینِ جن، «ابلیس» است؛ جنّی که در ابتدا به سبب عبادت فراوانش، در صف فرشتگان وارد شده بود؛ ولی سرپیچی او از فرمان خدا و سجده نکردنش به حضرت آدم باعث شد که از آن مقامِ والا رانده شود. او نیز از آن به بعد تصمیم گرفت که تمام تلاش خود را برای گمراهی انسانها به کار بندد. به همین سبب، همراه جنّیان شرور دیگر تلاش می کند که با وسوسهی انسان ها و زیبا جلوه دادن کارهای بد در نظر آنان، آنها را به گمراهی و بیچارگی بکشاند. این آیه امّا علاوه بر شیاطین جنّی، از شیاطین انسانی نیز سخن می گوید؛ انسان هایی پلید و شرور که از فرمان خدا سرپیچی می کنند و در پی گناه و لجاجت با حق و حقیقت، تمام وجودشان تاریک و ظلمانی شده، و بزرگترین هدفشان در زندگی، شکست دادن پیامبران و نابودی دین خدا شده است. به همین علت، وسوسه های افراد شیطان صفت را می شنوند و این افکار پلید و توطئه آمیز را در ظاهر سخنانی زیبا و فریبنده به انسانهایی که مانند آنان می اندیشند، منتقل می کنند و می کوشند مردم دیگر را نیز به خود جلب کنند، و در راه مبارزه با حق، از هیچ خلاف و جنایتی کوتاهی نمی کنند. اینان، موجوداتی خبیث اند که به فرمودهی امام صادق(ع)، صورت هایشان مانند انسان است، ولی دل و جانشان، دل و جان شیاطین است[6]. خداوند در آیات دیگری از قرآن نیز به این حقیقت اشاره کرده است. مثلاً در آیهی 14 سورهی بقره، از جلسات مخفیانه ی منافقان با شیاطین انسانی گفته است. همچنین در آیهی 6 سورهی ناس، به شیاطین جنّی و انسی اشاره شده است. امام صادق(ع) فرموده است: «دل و جان هر انسانی، دو گوش دارد؛ در کنار یک گوش، فرشته ای هدایتگر نشسته، و در کنار دیگری، شیطانی دروغ پرداز. آن یکی، او را به کارهای خیر وا می دارد، و این یکی، او را از کارهای خوب بازمی دارد، و همانطور که برخی از شیاطین جنّی انسان را به کارهای بد وا می دارند، بعضی از شیاطین انسانی او را به گناه تشویق می کنند.» [7]
[1] - برای اطلاع بیشتر ر.ک به سورة مبارکة جن
[2] - مفردات راغب، ص 454
[3] - تفاسیر اطیب البیان و المیزان، ذیل آیة 37 ص
[4] - برای اطلاع بیشتر ر.ک به مفردات راغب اصفهانی و قاموس ذیل مادة «شطن»
[5] - برای اطلاع بیشتر ر.ک به تفسیر مجمع البیان، ابتدای تفسیر فاتحه الکتاب، توضیح استعاذه
[6] - تفسیر کنز الدقائق و بحرالغرائب، ج 4، ص 427
[7] - بحارالانوار، ج60، ص 246
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy