#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۸🌷
خواب عجیب پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم):
این آیه از دو قصه ی شگفت انگیز که مردم با آن دو آزمایش شدند، سخن می گوید.
نخست، خوابی است که خدا به پیامبرش نشان داد، و دوم، درختی است که در قرآن لعنت شده است. ما در قرآن آیه ای که این دو پدیده را تفسیر کند، پیدا نمیکنیم؛ ولی پیشوایان معصوم دین ـ که مفسران اصلی و حقیقی قرآن هستند ـ این دو را برای ما توضیح داده اند.
بر اساس روایات اهلبیت، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)شبی در خواب دید که بوزینه هایی از منبرش بالا و پایین می روند و مردم را از راه خدا باز داشته، به سوی آتش هدایت می کنند. از این رو پیامبر با اندوه و ناراحتی از خواب برخاست. در این هنگام، جبرئیل بر پیامبر نازل شد و او را از معنای خوابش آگاه کرد و گفت که به زودی افراد نااهل و گمراهی بر جای تو می نشینند و مردم را از راه راست منحرف می کنند.
در روایات می خوانیم که روی کار آمدن سلسله ی پلید بنی امیّه، تعبیر اصلی خواب پیامبر بوده است.
همچنین در روایات اهلبیت علیهم السلام می خوانیم که منظور از «درخت لعنت شده ی در قرآن» که در این آیه آمده نیز بنی امیّه هستند.
آیه ی ۲۶ سوره ی ابراهیم هم به درخت ناپاک اشاره کرده و فرموده است: «سخن ناپاک و اعتقاد آلوده، مانند درخت ناپاکی است که از زمین ریشه کن شده و هیچ ثباتی ندارد.»
در روایات امامان معصوم علیهم السلام می خوانیم که سلسله ی بنی امیّه، نمونه ی روشنی از این درخت پلیدند؛ افرادی که هیچ گاه به خدا و پیامبرش ایمان نداشتند و همواره برای خاموش کردن نور خدا و نابودی رهبران الهی تلاش می کردند.
آری، پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم معنای آن خواب را برای مردم بیان کرد و به آنان در مورد آن درخت نفرین شده هشدار داد و بارها به مسلمانان نهیب زد که اگر مسیر خلافتِ او و رهبری جامعه به سمتی غیر از آنچه خدا مشخّص کرده، برود، بدون هیچ تردیدی جامعه به انحراف و نابودی کشیده خواهد شد؛
امّا اسف انگیز اینکه بیشتر مسلمانان از این فرمان حیات بخش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم پیروی نکردند و پس از شهادت آن حضرت، به جای قبول ولایت و رهبری امیر مؤمنان علی علیه السلام، ولایت کسانی را پذیرفتند که به هیچ وجه شایستگی این مقام را نداشتند. در پی این انحراف بزرگ، در زمان خلیفه ی دوّم، حکومت شام به معاویة بن ابی سفیان سپرده شد؛ کسی که به نقل شیعه و اهل سنّت، خودش و پدرش را پیامبر لعنت کرده بود. قدرت گرفتن معاویه در شام باعث شد که در زمان حکومت امیرالمومنین علی علیه السلام ، او از دستور آن حضرت برای کناره گیری از حکومت شام سرپیچی کند و جنگ های خونینی را در جامعه ی اسلامی به راه اندازد.
پس از شهادت امیر مؤمنان علی علیه السلام، معاویه خود را خلیفه ی مسلمانان اعلام کرد و پس از ده سال، دوّمین خلیفه ی راستین پیامبر یعنی امام حسن مجتبی علیه السلام را به شهادت رساند. پس از معاویه، یزید فرزند منحوس او به خلافت منصوب شد و بزرگ ترین جنایت تاریخ اسلام یعنی کشتار خاندان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و و ریختن خون امام حسین علیه السلام را مرتکب شد و پس از آن به قتل عام و جنایت ردّه در مدینه و سنگ باران خانه ی خدا رو آورد .
بیهوده نیست که پس از دیدن آن خواب عجیب، پیامبر کمتر خندان دیده شد.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🟠فضایل امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام
🎤#سخنرانی حجتالاسلام #حامد_کاشانی
#فضایل_حضرت_مولا_امیرالمؤمنین_امام_علی علیه السلام
🍁🍃 🍁🍃 🍁🍃
🍃دوستى با خدا🍃
الهی...
دردهایی هست که با هیچ گوشی نمیتوان گفت,,,
گفتنی هایی هست که هیچ قلبی محرم آن نیست,,,
الهی...
تلاشهایی هست که بی مدد تو ثمر نمی بخشد,,,
دعاهایی هست که جز آمین تو اجابت نمی شود,,,
الهی...
قدم های گم شده ای دارم که تنها هدایت گرش تویی,,,
افکار آشفته ای دارم که تنها سامان دهنده اش تویی,,,
الهی مرا تو دعا کن,,,
الهی برای من دعا کن,,,
الهی دعای مرا تو دعا کن,,,
🌺شبتون ختم به بهترینها
*به رسم ادب بخوانیم*
* دعای فرج و*
* الهی عظم البلاء *
👇👇
*بياد مولابه رسم هرشب
*بسم الله الرحمن الرحيم*
*اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ*
*وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ*
*واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛*
*اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم*
*فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛*
*يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛*
*يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛*
*الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ،* *اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ،*
*السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ،*
*الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛*
*يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ ، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ*
〰️〰️〰️〰️〰️
وبراي سلامتي مولایمان
*اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ السَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا*
*اللهم عجل لولیک الفرج*
*التماس دعای خیر
〰️〰️〰️〰️〰️
🌹امام_صادق علیه السلام فرمودند:
"كسى كه مايل است جزء ياران حضرت مهدى (عج) قرار گيرد بايد منتظر باشد و اعمال و رفتارش در حال انتظار با تقوا و اخلاق نيكو توأم گردد.
#حدیث_روز
@dokhtaranebeheshtiy
14.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیان #احکام با زبان طنز ☺️
#استند_آپ_کمدی
آخر خنده
در آنتن شبکه ۳
فقط تا آخر ببینید 😂
#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۹🌷
انسان؛ گل سرسبد آفرینش:
علمِ «زیست شناسی»، یکی از گسترده ترین و شگفت انگیزترین علوم در میان دانشهاست. پرشماری موجودات زنده ای که فقط در روی زمین وجود دارند و ما انسان ها به آن ها دسترسی داریم، این سؤال را در ذهن پدید می آورد که به راستی شمار مخلوقات خدا چقدر است. بدون شک پاسخ درست دادن به این سؤال، از عهده ی انسان ها خارج است؛
امّا آفریدگار هستی در کتاب خود به پیامبرش فرموده است: «بگو: اگر تمام دریاها برای نوشتن شمار مخلوقات پروردگارم مرکّب شوند، پیش از آن که مخلوقات پروردگارم پایان یابد، آب دریاها تمام میشود؛ حتّی اگر همانند آن دریاها را به آن اضافه کنیم.» (کهف ـ ۱۰۹). در میان میلیاردها مخلوق خدا امّا ما انسان ها متفاوت خلق شده ایم، و به فرموده ی این آیه، خداوند، ما را به طور ویژه گرامی داشته است (لَقَد کَرَّمنا بَنی آدَم).
آری، به فرموده ی قرآن، انسان، گل سرسبد جهان آفرینش است و تمام هستی برای کمال این موجود شگفت انگیز تلاش می کنند.
در آیه ی ۱۳ سورهی جاثیه می خوانیم: «خداوند آنچه را که در آسمان ها و زمین است، در اختیار شما قرار داد [تا به سعادت و کمال خود برسید].» آفریدگار والامقام هستی در آیهی مورد بحث (۷۰ اِسراء) با احترام ویژه ای از ما سخن می گوید، و برای نمونه، از دو نعمت ویژه ی خود به ما انسان ها یاد می کند؛ نخست این که برای سیر و سفر در روی زمین، برایمان مرکب هایی قرار داد تا بتوانیم به راحت در هر جای زمین سیر کنیم و مانند جانداران دیگر، به پاهایمان رنج سیر و سفر را ندهیم(حَمَلناهُم فِی البَرِّ وَ البَحر). اسب های تیزرو، شتران بااستقامت و چهارپایان قوی، همچنین پدیده هایی که با فکر خودِ انسان ها به وجود آمده است، نمونه های روشنی از لطف خاص خدا به انسان هاست.
به راستی چه کسی به انسان نیروی ساختن کشتی های غول پیکر و هواپیماهای سریع السیر و اتومبیل های راهوار و قطارهای استوار را داده است؟ دوّمین لطف خاص خدا به انسان ها که در این آیه بیان شده، روزی های پاکیزه است (رَزَقناهُم مِنَ الطَّیِّبات).
بدون شک تنها جانداری که غذای خود را کاملاً پاکیزه می کند و آن را با روش های گوناگونی از آلودگی می زداید و سپس با آداب و رسوم خاصّی می خورد، ما انسان ها هستیم.
مثال انسان در این آیه، مانند کسی است که او را با کمال احترام به یک میهمانی دعوت کنند، سپس بهترین مرکب را برایش مهیّا کرده، با بهترین غذاها از او پذیرایی کنند؛ آیا از این بهتر می توان کسی را گرامی داشت؟ این موجود ویژه امّا می تواند در دو سیر صعودی یا نزولی بی پایان قدم گذارد، و در صورت یکم، از فرشتگان والامقام برتری یابد، و در حالت دوّم، از حیوانات پست و بی مقدار، پست تر شود .
در روایتی می خوانیم که شخصی از امام صادق (علیه السلام)پرسید: فرشتگان برترند یا انسان ها؟ حضرت در پاسخ او، به این سخن امیر مؤمنان حضرت علی(علیه السلام) اشاره کرد و فرمود: «خداوند در وجود فرشتگان، تنها عقل قرار داده و هیچ شهوتی در آن ها وجود ندارد، و در وجود حیوانات فقط شهوت قرار داده و هیچ عقلی در آن ها وجود ندارد، و در وجود انسان ها، هم عقل قرار داده و هم شهوت. پس هر کس که عقلش بر شهوتش پیروز شود، از فرشتگان بهتر است، و هر کس که شهوتش بر عقلش پیروز شود، از حیوانات پست تر است.»
به راستی چقدر حیف است انسانی که چنین مورد عنایت خدا قرار گرفته و می تواند به چنان مقام والایی برسد، خودش را به لذّات زودگذر دنیا بفروشد.
پیشوای آزادگان جهان، حضرت علی علیه السلام، چه زیبا فرموده است: «برای جان های شما هیچ بهایی جز بهشت وجود ندارد؛ پس خودتان را فقط در برابر آن بفروشید.»
«غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود/ ز هر چه رنگ تعلّق پذیرد، آزاد است/ تو را ز کنگره ی عرش می زنند صفیر/ ندانمت که در این دامگه چه افتاده است».
🍱 آداب سفره
🕯️حضرت زهرا علیهاالسلام:
💬 هر مسلمانی باید ۱۲ نشانه از آداب سفره غذا را بداند...👆🏻
#سبک_زندگی_اسلامی
#آشپزی
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
🔴۱۱ دستورالعمل برای آشپزی اسلامی
🍲 موقع خرید مواد غذایی سوره کوثر رو برای برکت بخونید و قبل از شروع آشپزی وضو بگیرید.
#سبک_زندگی_اسلامی
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آشپزی
🫕#آش_کشک
🥣مواد لازم:
لوبیا یک لیوان
نخود یک لیوان
عدس نصف لیوان
سبزی آش نیم کیلو
پیازدرشت ۳ عدد
نعناخشک ۴ قاشق غذاخوری
رشته آش ارگانیک تقریبا بین ۲۰۰ تا۲۵۰ گرم
آب به میزان لازم
نمک طبیعی وفلفل وادویه به میزان لازم
سیردرصورت دلخواه ۱۰ حبه
کشک طبیعی به میزان لازم
🥢طرز تهیه:
ابتداپیازرویاخلالی یا رنده میکنیم بعدتفت میدیم یکمی که تفت خورد بهش سیروزردچوبه اضافه کرده بعدسبزی آش رومیریزیم
تواین مرحله بهش آب اضافه کرده مقدارآب نبایدکم باشه بهش حبوبات روهم اضافه میکنیم میزاریم حدودا یکساعت تاسبزی پخته بشه بعدرشته هارو سه قسمت کرده داخل آش میریزیم تارشتها به اصطلاح دل بازکنه
بعدنعناداغ روبهش اضافه کرده اجازه میدیم تاآش ماجابیفته
تواین مرحله میتونید یکمی کشک اضافه کنین وبه صورت دلخواه تزیین کنید
نوش جان🥰💕
🍲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آشپزی
چیپس دال عدس🍿
بهترین جایگزین چیپس سیب زمینی😍
نوش جان🥰💕
خواص:
✅خونساز
✅ایجاد رقت قلب
✅زیبا کننده چهره
🍲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷🇮🇷#آشنایی_باشهدای_عزیز
🌹🕊 #شهید_محسن_فخری_زاده
2⃣قسمت دوم
💐یار امام زمان(عج) باید مثل شهید محسن فخری زاده باشه☺️
🌸
قَالَ علی(علیه السلام):
لَيْسَ مِنَ الْعَدْلِ، الْقَضَاءُ عَلَى الثِّقَةِ بِالظَّنِ.
و درود خدا بر او، فرمود: داورى با گمان بر افراد مورد اطمينان، دور از عدالت است.
#حدیث_روز
@dokhtaranebeheshtiy
#تفسیر_قرآن
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۰🌷
روح چیست؟
«من» در تاریخ ... به دنیا آمده ام. نامِ «من»، ... است. بدنِ «من» درد می کند. سرانجام، «من» زمانی از دنیا خواهم رفت و به سوی جهان آخرت سفر می کنم. به راستی منظور ما از گفتن این واژه ـ یعنی «من» ـ چیست و ما در حقیقت چیست ایم؟ آیا حقیقتِ ما، بدن مادّی مان است که از قدری گوشت، استخوان، رگ، عصب و... تشکیل شده است و سرانجام به خاک تبدیل می شود؟ چرا ما جسممان را به خودمان نسبت می دهیم و می گوییم: جسم«من»، دست «من» و ... ؟ می دانیم که هر هفت سال، تمام سلول های بدن ما حتّی سلول های مغزمان عوض می شود؛ در حالی که خاطرات و وقایع گذشته به یادمان می ماند. این نشان می دهد که حقیقت وجود ما که اعمال و خاطرات ما در آن ثبت می شود، جدای از جسم ماست که به آن «روح» می گویند. آفریدگار انسان در کتاب خود به این نکته اشاره کرده و بارها فرموده که حقیقت انسانی، چیزی فراتر از جسم مادّی اوست.
در آیه ی ۱۱ سوره ی سجده می خوانیم: «یَتَوَفّاکُم مَلَکُ المَوت»؛ یعنی«فرشته ی مرگ، شما را می گیرد [و به جهان دیگر می برد].» واژه ی «یَتَوَفّاکُم»، دقیقاً به معنای «شما را می گیرد» است. از این آیه می فهمیم که آنچه فرشته ی مرگ می گیرد، خود ما هستیم، و آنچه به جا می ماند ـ یعنی بدن مادّی مان ـ ، چیزی است که مدّتی زحمت به دوش کشیدن ما را به عهده داشته و پس از مرگ از بین می رود. آری، حقیقتِ ما انسان ها، روح ماست که هیچ گاه از بین نمی رود؛ چیزی که بدن با آن قدرت می گیرد و به حرکت و نشاط می افتد و در حقیقت، زندگی می کند، و با جدا شدنش، بدن بی حرکت می شود و اصطلاحاً می میرد. همچنین خدای بزرگ در آیات ۲۸و ۲۹ سوره ی حجر می فرماید: «زمانی را یاد کن که پروردگارت به فرشتگان فرمود: من می خواهم بشری از گلِ خشک که از لجن متعفّن بدبو گرفته شده، بیافرینم. پس هنگامی که [بدن] او را درست کردم و از روح خودم در او دمیدم، در برابرش به سجده بیفتید.»
از این آیه نیز به خوبی فهمیده می شود که جسمِ نخستین انسان - یعنی حضرت آدم ـ از خاک آفریده شده، و چیزی که به آن جسم جان بخشیده و به او چنان ارزشی داده که فرشتگان در برابرش فروتنی کردند، روح الهی او بود؛ پدیده ی شگفت انگیز و اسرارآمیزی که بی واسطه به انسان ها بخشیده شده و آنان را به موجوداتی بی نظیر و تبدیل کرده که در صورت تربیت صحیح و به کار بردن برنامه ی دقیق آفریدگارشان می توانند در مسیر کمال بی نهایت قرار گیرند.
البتّه ما انسان ها به علّت قرار گرفتن در جهان مادّی نمی توانیم تصوّر دقیقی از روح داشته باشیم و به درستی نمی دانیم که روح چیست؛ امّا همین قدر می دانیم که هر یک از ما روحی دارد که حقیقت انسانی اوست؛ چیزی که با مرگ بدن نمی میرد و تا ابد زنده خواهد ماند.
آیه ی مورد بحث(۸۵ اسراء) نیز در پاسخ به کسانی که از پیامبر در مورد چیستی روح سؤال کرده بودند، می فرماید: «روح، از امور ویژه ی خداست و از علم و دانش آن چیز زیادی به شما داده نشده است.»
در هر صورت، اعتقاد به روح و بقای آن، یکی از اعتقادات قطعیِ پیروان ادیان آسمانی است و مادّی گرایان (ماتریالیست ها) که وجود روح را انکار می کنند، از تفسیر بسیاری از حقایق جهان مانند دیدن خواب های راست و ... ناتوان مانده اند .