⭕️ واکنش جالب مسئول یمنی به محدودیتهای جدید عربستان برای ماه رمضان
نصرالدین عامر نایب رئیس شورای اطلاع رسانی انصارالله یمن در توییتر خود در واکنش به دستورالعملهای جدید عربستان برای ماه مبارک رمضان نوشت: «برای بن سلمان چیزی جز ممنوعیت نمازهای پنجگانه باقی نمانده است».
وزارت امور اسلامی، تبلیغات و ارشاد عربستان سعودی با نزدیکشدن به ماه رمضان، با صدور بیانیهای 10 بندی دستور العملهایی را برای مساجد، امامان جماعت و مؤذنان وضع کرده است.
این دستورات شامل طولانینشدن دعای قنوت در نماز تراویح و همچنین عدم استفاده از دوربین در مساجد برای عکاسی از امام جماعت و نمازگزاران در هنگام اقامه نماز و عدم پخش تصاویر نماز در انواع رسانهها است.
همچنین این وزارتخانه اجازه برپایی سفرههای افطار در مساجد عربستان را داده است، مشروط بر اینکه هیچ کمک مالی برای این امر جمعآوری نشده باشد و برای برپایی این مراسم هیچگونه چادر یا خیمهای برپا نشود.
در پایان این بیانیه از نمازگزاران خواسته شده است تا حد امکان از همراه آوردن کودکان به مساجد خودداری کنند.
@dolatedin
⭕️ بازداشت سلفیهای منتقد سیاستهای آل سعود
عربستان سعودی به عنوان بخشی از سیاستهای جدید خود، بسیاری از قوانین و ممنوعیتهای گذشته را کنار گذاشته و هماکنون در برخی مناطق، شاهد فعالیتهای هنری جدید و برنامههای خلاف عرف جامعه است؛ امری که موجب اعتراض خانوادهها و هشدار نهادها و شخصیتهای مذهبی در عربستان شده است.
در جدیدترین انتقاد «عماد المبیض»، واعظ سعودی و خطیب مسجد ملک عبدالعزیز، در پیامی توئیتری «سلمان عبدالعزیز»، شاه عربستان، «محمد بن سلمان» ولیعهد او، «ترکی آل الشیخ»، مشاور ولیعهد و رئیس اداره سرگرمی در این کشور را خطاب قرار داد و گفت: «در این کشور از خدا بترسید».
المبیض در فیلمی که در توئیتر منتشر کرده، با استناد به آیات قرآن میگوید: برای احقاق حق و تبیین حقیقتی که خداوند به اهل معرفت امر فرموده است، پیام خود را به محضر ملک سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان بن عبدالعزیز ارسال میکنم و میگویم که من مشاور امین شما هستم. در اداره امور این مملکت از خدا بترسید و روند نابودی دین اسلام و جایگزینی آن با هویتهای دیگر را متوقف و اصلاح کنید. این کشور بر اساس ایمان و برپایی و اجرای دین خدای متعال تأسیس شده است و آنچه امروز میگذرد بر خلاف آن اصولی است که کشور بر پایه آنها بنا شده است.
المبیض بخش دیگری از سخنان خود را متوجه «ترکی آل الشیخ»، رئیس اداره سرگرمی در سعودی کرد و ضمن مسئول دانستن او در برگزاری مهمانیهای شبانه مختلط با حضور ستارهها، گفت: «درباره مسیر جوانان و دختران ما از این نسل از خداوند متعال بترسید. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: هیچ بنده ای نیست که الله متعال عده ای را تحت سرپرستی او قرار دهد و او درحالی بمیرد که به زیردستانش خیانت کرده است، مگر اینکه الله متعال بهشت را بر او حرام میگرداند.»
بازداشت، پاسخ حکومت آل سعود به نصیحت
المبیض بعد از انتشار این فیلم، فیلم دیگری از خود منتشر کرد که نشان میدهد توسط ماموران امنیتی دستگیر شده است.
ویدئوی جدید این واعظ سعودی از سوی کاربران فضای مجازی، جنجالی توصیف شده است. چرا که او در حالی که پشت میز نشسته بود و از روی کاغذهای روبه روی خود، توضیحاتی را میخواند ظاهر شد. او در این فیلم میگوید: شاید بعضیها آنچه را که در سخنان و فیلم قبلیام ذکر کردم، اشتباه متوجه شده باشند.
واعظ عربستانی در ویدئوی جدید خود تنها به تعریف از حکومت سعودی بسنده کرده و در مورد محتوای سخنرانی قبلی خود که در آن از توصیههایی به بنسلمان و آلشیخ در مورد کنار گذاشتن تدریجی هویت دینی پادشاهی صحبت کرده بود، چیزی نمیگوید.
کاربران عربستانی فضای مجازی از جمله فعالان توئیتری، در این باره گفتند: به نظر میرسد ویدئوی جدید المبیض در داخل یکی از دفاتر تحقیقاتی سرویسهای امنیتی عربستان فیلمبرداری شده و احتمالا او هم اکنون دستگیر شده است.
بازداشت طریفی
عبدالعزیز طریفی مبلغ سرشناس سلفی و از شاگردان مطرح بن باز و عثیمین نیز در توئیت اخیر خود خطاب به «العربیه» نوشت؛
«از نشانه های نفاق و منافقین معاصر غیرت ورزی شدید آنها به یهودیان است. آنها غیرت بیشتری به اهل یهود نسبت به اسلام و اهل آن دارند».
وی ادامه داد:
«اگر شبکه العربیه در زمان رسول خدا (ص) بود، غیر از منافقین در آنجا جمع نمی شدند و به غیر از سران و اموال یهود بنی قریظه در آنجا مصرف نمی شد. هر کس به برنامه های این شبکه دقت کند و آن را زیر نظر داشته باشد، جز اعمال منافقین صدر اسلام چیزی را در آن نخواهد دید. از بزرگنمایی خطاهای مسلمانان در تعامل با غرب تا شکستن شوکت فعلی مسلمانان و در نهایت تصویر چهره عادلانه از غرب بازتاب خبری چند وقت اخیر این رسانه است».
در اثر بازنشر این توئیت مشهور چند سال قبل او، عبدالعزیز طریفی مجددا دستگیر و توييتر، توئیت جنجالی اخیر او را - در راستای حفظ مصالح دولت عربستان - حذف کرد.
@dolatedin
⭕️ با تسلط طالبان هزاران پرونده طلاق زنان باطل شده است
واشنگتنپست در تازهترین گزارش از افغانستان به پروندههای طلاق زنان در حکومت پیشین پرداخته و گفته است که با تسلط طالبان هزاران پرونده طلاق از سوی این گروه باطل اعلام شده است.
براساس این گزارش طالبان با تغییر قوانین ازدواج جان هزاران زن طلاق گرفته را با خطر روبهرو کردهاند.
بنابر اطلاعات منتشر شده، قضات و وکلای پیشین افغانستان پیشبینی کردهاند که هزاران زن افغان که بدون رضایت شوهرانشان در حکومت پیشین طلاق گرفتهاند، در حال حاضر با خطر زندانی شدن و انتقامجویی روبهرو هستند.
قضات پیشین افغانستان گفتهاند که طلاق یکطرفه در حکومت پیشین عمدتاً به زنانی داده میشد که از شوهران بدخوی، از جمله افراد معتاد به مواد مخدر، جدا میشدند.
در این گزارش با شماری از زنانی که تجربههای طلاق یکطرفه را دارند و در ۲۰ ماه گذشته با انواع تهدیدها توسط شوهران سابقشان مواجه شدهاند، گفتوگو شده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، حاضر نشده به پرسشها در این مورد پاسخ دهد؛ اما تأکید کرده که در حاکمیت این گروه در پروندههای طلاق باید زن و شوهر هر دو در برابر قاضی حاضر شده و تن به جدایی از هم بدهند.
@dolatedin
⭕️ عمامههای سیاه در اروپا.. تشیع چگونه در دل قاره سبز گسترش یافت؟
در آغاز دهه 1990، برخی از شخصیتهای مهم مذهبی شیعه، پایتخت بریتانیا، لندن را به عنوان پایگاه تشیع در این قاره انتخاب کردند. تعدادی از مراکز مذهبی، تحقیقاتی و آموزشی پدید آمدند که توسط مراجع اصلی شیعه نظارت میشدند. مانند آیت الله «ابوالقاسم الخویی» و آیت الله «علی خامنهای» رهبر کنونی انقلاب اسلامی ایران.
شیعیان در بلژیک در جوامع سنی و همچنین در محافل کاتولیک نفوذ کردهاند. مراکشیها در صدر لیست ملیتهایی قرار میگیرند که به شیعه گرویدهاند، آمار نشان میدهد که تعداد شیعیان مراکش به 10،000 نفر رسیده است.
برخی محققان روند رو به رشد تشیع بین مراکشیها و سایر ملیتهای عرب در بلژیک را ادامه تلاش شیعیان ایران برای رسیدن به منطقه آفریقای شمالی میدانند. اما برخی دیگر بر این باورند که این تغییر مذهبها در میان تعدادی از اهل سنت رخ داده است که در جستوجوی هویت دینی جدیدی هستند که به خواستههای غیرسنتی آنها پاسخ میدهد.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
♨️اصرار سعودی بر پخش سریال فتنهانگیز "معاویه" در ماه مبارک رمضان
🔺با وجود جنجال ایجاد شده بر سر پخش سریال "معاویه" در شبکه «امبیسی» در شب های ماه رمضان و مخالفت برخی چهره های شیعی از جمله مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق، علی جابر مدیرکل شبکه های ام بی سی در گفت و گو با روزنامه الشرق الاوسط گفت، به محض آماده شدن با در نظر گرفتن زمان بندی مناسب این سریال به نمایش درخواهد آمد.
🔺"ام بی سی عراق" یکی از شبکه های زیر مجموعه گروه "ام بی سی" رسما توسط دولت عراق از نمایش این سریال منع شد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ نقش علمای افغانستان؛ نیرویی برای میانهروی یا رادیکال شدن؟
حدود 80 درصد علمای افغانستان اهل سنت حنفی هستند. گرایشهای متفاوت دیگری نیز وجود دارد: مانند گرایشهای سلفی اهل سنت، که در افغانستان کاملاً حاشیهای است. فرقههای صوفیانه، که علیرغم افول طولانیمدت خود، کاملاً تأثیرگذار هستند. گروههای تحت تأثیر اخوان المسلمین، که متحد نیستند، اما در مجموع بسیار مهم هستند و....
علما بیشترین نفوذ را در رهبری طالبان دارند. آنها همگی حنفی هستند و تحت تأثیر شاخه دیوبندیه که در پاکستان رایج است، فعالیت میکنند. بسیاری از صوفیان، اخوان المسلمین و اهل سنت و جماعت نیز با طالبان مرتبط هستند اما به طور کلی با رهبران ارشد ارتباط ندارند.
علمای مرتبط با شبکه حقانی به جای دیوبندیه به اخوان المسلمین نزدیکترند و در حالی که به سراج الدین حقانی وزیر کشور دسترسی دارند، به آخوندزاده نزدیک نیستند.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
⭕️ برنامه جدید دولت هند برای مقابله با مسلمانان در کشمیر
الجزیره: روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای تأکید کرد که دولت نارندرا مودی در هند بار دیگر به تسلیح شبهنظامیان هندو در جامو واقع در منطقه کشمیر اقدام کرده است.
نیویورک تایمز به نقل از صدیق وحید، مورخ سیاسی نوشت: ارتش قرار است از شهروندان در برابر هرگونه حمله مسلحانه محافظت کند، اما عجیب است که دولت برای محافظت از خود روستاییان را مسلح می کند.
استدلال دولت، قرار گرفتن برخی غیرنظامیان هندی در معرض حملات مسلحانه است و در عین حال گروه موسوم به «لشکر طیبه» را به دریافت حمایت و پشتیبانی از پاکستان متهم میکنند.
این درحالی است که پاکستان اعلام کرده از سال ۲۰۰۲ فعالیت این گروه افراطی را ممنوع کرده و فعلاً با آنها مبارزه میکند.
به نوشته این روزنامه، دولت هند برای اولین بار در دهه ۱۹۹۰ به ایجاد گروههای شبه نظامی در جامو متوسل شد که «کمیتههای دفاع از روستا» نامیده میشوند و دهها هزار داوطلب را شامل میشود.
احزاب محلی از ایده تسلیح شبه نظامیان انتقاد میکنند و در مورد جنایات و تخلفات انجام شده توسط نیروهای این گروهها سخن میگویند.
پلیس نیز صدها مورد قتل، تجاوز و اخاذی را از زمان تشکیل شبه نظامیان مسلح در اواسط دهه ۱۹۹۰ ثبت کرده است.
براساس اعلام نیویورکتایمز شبه نظامیان، تحت اختیار پلیس منطقه هستند و توسط یک افسر نظامی بازنشسته فرماندهی میشوند و اعضای آن حقوق ماهیانه معادل ۵۰ دلار دریافت میکنند.
کارشناسان هشدار می دهند که این گزینش در مسلح کردن مردم ممکن است به تنش های فرقه ای دامن بزند.
@dolatedin
⭕️ فتوای بیسابقه: حماس بر اساس قوانین اسلامی «نامشروع» است
المرکزیه: مجله فرانسوی Loupes گزارش داد المجلس الاسلامي العالمي للفتوى والإرشاد در نجف روز پنجشنبه با صدور فتوایی بی سابقه حماس را بر اساس قوانین اسلامی "غیرمشروع" اعلام کرد.
این شورا حماس را مسئول فساد و ظلم علیه غیرنظامیان فلسطینی در داخل غزه می داند.
همچنین بر اساس فتوای این شورا با توجه به اینکه حماس شاخهای از اخوان المسلمین است، هرگونه حمایت از این گروه حرام است.
فاضل البدیري رئیس این شورا که از مخالفان ایران و حزب الله است گفت: ما توهین به مردم فلسطین را نمی پذیریم، چه از طرف اسرائیل، چه از طرف فلسطینیها. منظور من از فلسطینیها افراد با نفوذ در قدرت است، خواه سازمان حماس باشد یا غیر آن.
غیث العمری، یکی از اعضای ارشد مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک به Loupes گفت: این یک چالش برای مشروعیت حماس است و ادعای آن به عنوان یک گروه اسلامی را تضعیف می کند. این فتوا ممکن است مستقیماً بر حاکمیت حماس در غزه تأثیر نگذارد، اما در دراز مدت، یک چالش بزرگ برای حماس خواهد بود.
شیخ المقدسی که سخنگوی رسمی المجلس الاسلامي العالمي للفتوى والإرشاد است، توضیح داد که این فتوا در واکنش به واکنشهای مردمی پس از انتشار مجموعه ویدئوهایی با عنوان «وشوشات من غزة» در ماه ژانویه صادر شد. این مجموعه شامل 25 ویدیو است که بر اساس شهادت ساکنان فعلی نوار غزه ساخته شده و در آن حماس را متهم به فساد و ظلم علیه مردم غزه می کند.
این شورا مدعی است که این ویدئوها جزئی از اسناد مورد استناد برای صدور فتوای مذکور است که 13 اتهام علیه حماس از جمله "اخاذی و کلاهبرداری"، "سرقت کمک های بین المللی"، "استفاده از کودکان به عنوان سرباز" را شامل می شود.
✍️ المجلس الاسلامي العالمي للفتوى والإرشاد از جمله مجلسهای به اصطلاح علمایی است که اماراتیها برای پروژه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تاسیس کرده و از آن حمایت می کنند. برای آشنایی بیشتر با این جریان، یادداشت «بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!» را مطالعه کنید.
@dolatedin
⭕️ رهبر طالبان: برای جهاد برون مرزی آماده شوید
ایرنا: ملاهبتالله آخندزاده رهبر گروه طالبان به اعضای نهادهای تحت کنترل خود دستور داد که برای پیشبرد جنگ در خارج از کشور آماده شوند.
این موضوع در گزارش نشست هبتالله با روسای منابع انسانی نهادهای تحت کنترل طالبان مطرح شده است.
نسخهای از این گزارش که به روزنامه ۸صبح رسیده است، نشان میدهد که هبتالله نیروهای تحت فرمان را برای گسترش جنگ فرامرزی تشویق میکند.
به گفته او، جنگجویان طالبان باید زرههایشان را بر تن کنند و برای حاکم کردن شریعت در سراسر جهان آماده شوند.
او تاکید کرد که روزی اعضای طالبان را به دیگر نقاط جهان اعزام خواهد کرد.
بر اساس این اسناد، دفتر رهبر طالبان با ارسال نامهای به روسای منابع انسانی وزارتخانه ها و نهادهای مستقل اداری تحت کنترل این گروه، خواستار تشکیل یک نشست در قندهار شدهاست.
هبتالله در بخشی از سخنان خود گفته، "اینک که به شهرها آمدهاید، مردم شهرها را هم به دین الله متعال فرا خوانده و آنان را تا جایی با دین آشنا کنید که در تمام افغانستان حتی یک فرد هم مخالف باقی نماند؛ بلکه همه باید طوری مسلمان واقعی و مخلص شوند و شما را آنقدر حمایت کنند تا بتوانید نظام اسلامی را در تمام جهان حاکم سازید.
رهبر گروه طالبان در ادامه افزوده است که هر زمانی که همه مردم افغانستان آماده جانفشانی برای دین شدند، در آن صورت هر کجا که امر اعزام را برایتان صادر نمودم، شما باید آنجا بروید.
او ادامه داد : اگر واقعاً خواهان حاکمیت دین و شریعت هستید، پس آماده قربانی شوید و زره را بپوشید.
@dolatedin
⭕️ اعطای امتیازات ویژه به مدارس دینی در دولت نتانیاهو
العربی الجدید: رژیم صهیونیستی از اعطای امتیازات مالی به مؤسسات آموزشی دولتی و خصوصی که گرایشات مذهبی دارند، خبر داد.
بزالل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که رهبری جنبش "صهیونیسم مذهبی" را بر عهده دارد، اظهار داشت که دولت برای کاهش هزینههای آموزشی در مؤسسات تعیین شده برای پیروان جریان دینی تلاش خواهد کرد تا از بار مالی تحمیل شده به والدین کاسته شود.
او طی کنفرانسی در اورشلیم اشغالی متعهد شد که بودجه بعدی با هدف توسعه مؤسسات آموزشی که پیروان گرایش مذهبی به آن مراجعه می کنند، طراحی خواهد شد.
آویاد هومنر، معاون صندوق برل کاتزنلسون، که بر فعالیتهای مؤسسات آموزشی در اسرائیل نظارت میکند، خاطرنشان کرد که اظهارات اسموتریچ به معنای «تداوم افزایش شکاف بین بودجههای تخصیص یافته به مؤسسات آموزشی است که پیروان مذهبی را در خود جای میدهند و آنهایی که سکولارها در آن حضور دارند».
به نوشته روزنامه اقتصادی «کاکلیست»، حجم بودجه دریافتی مؤسسات مذهبی 26 درصد بیشتر از بودجه اختصاص یافته به مدارسی است که سکولارها در آن تحصیل می کنند.
بر اساس گزارشی از وزارت آموزش و پرورش متوسط هزینه سالانه آموزش یک دانشآموز در دبیرستانی که برای پیروان گرایش دینی تعیین شده است، 41400 شکل (12000 دلار) است، در حالی که متوسط هزینه سالانه برای یک دانشآموز در دبیرستان عادی 32800 شکل (9.6 دلار) هزار دلار است. متوسط هزینه سالانه یک دانش آموز دبیرستانی در شهرهای داخلی فلسطین نیز 28800 شکل (8.4 هزار دلار) است.
روزنامه مارکر گزارش داد که وزارت آموزش و پرورش تحت فشار احزاب مذهبی شرکت کننده در دولت اخیرا تصمیم به «افزایش بودجه اختصاص یافته به مدارس حریدی» گرفته است.
با این حال، مزایای ترجیحی اعطا شده توسط دولت فعلی به نهادهای وابسته به جریان مذهبی در تخصیص مالی و بودجه محدود نمی شود. بلکه برخی تسهیلات نظارتی را برای آنها در نظر گرفته که آنها را قادر می سازد پروژه هایی را برای ساخت مدارس بیشتر بدون نیاز به دریافت مجوز از مقامات دولتی اجرا کنند.
احزاب مذهبی نه تنها از طریق توافقاتی که با حزب لیکود به رهبری نتانیاهو انجام دادند، منافع مؤسسات آموزشی خود را تضمین کردند، بلکه توانستند مقاماتی را منصوب کنند که با وزیر آموزش لیکود، یوآو کیش، اختیارات مشترک دارند.
نماينده جنبش شاس، خاخام حایيم بيتون، به عنوان وزير آموزش و پرورش منصوب شد و آوي معوز، رهبر حزب مذهبي «نوعم» به عنوان معاون وزير و مسئول برنامه های فوق برنامه در مدارس در دفتر نخست وزير منصوب شد.
او پیش از این اعلام کرده بود که در 3000 برنامه آموزشی فوق برنامه تجدید نظر خواهد کرد و مدعی شد که این برنامه ها به تقویت محتوای هویت یهودی کمک نمی کند.
@dolatedin
دین و بین الملل - بهمن ماه 1401.pdf
6.2M
📣 شماره بهمنماه 1401 ماهنامه رصدی «دین و بینالملل» منتشر شد.
🔹 این ماهنامه که از سوی «مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه» و با تلاش «میز نهادهای اندیشکده #مرصاد» گرد آمده است، در پی آن است که شکاف عمیق میان فضای رسانهای فارسی با حوزه مطالعات «#نهاد_دین» را اندکی پر کرده و با بازتاب اخبار و تحلیلهای روزآمد از منابع دست اول عربی و انگلیسی، دغدغهمندان این عرصه را از پویاییهای نهادهای گوناگون دینی، بهويژه در گستره جهان اسلام، آگاه سازد.
🔹🔹پروندههای این شماره:
✳️ زلزله ترکیه و سوریه
✳️ اهانت به قرآن در استکهلم
✳️ جنجال بر سر مستند بی بی سی درمورد نخست وزیر هند
✳️ تشدید بازداشتها و اعدامها در عربستان سعودی
✳️ قوانین جنجالی جدید پاکستان
✳️ بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!
#دین_و_بینالملل #ماهنامه
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕️ جنجال بین الجزایریها و مراکشیها این بار بر سر یک لباس سنتی
بیبیسی عربی: به گزارش روزنامه های مراکشی، گروهی از زنان مراکش با لباس «حایک» سنتی، هفته گذشته برای جشن گرفتن روز زن به عنوان یک سنت قدیمی زنان این کشور به خیابانهای طنجه آمدند.
اگرچه این راهپیمایی مورد استقبال مراکشی ها قرار گرفت، اما خشم الجزایری ها را برانگیخت.
کاربران الجزایری در شبکههای اجتماعی با داغ کردن هشتگ #المروك_تنهب_الحايك_الجزائري (مراکش حایک الجزایری را سرقت می کند) به این اقدام مراکشی ها واکنش نشان دادند.
از طرف دیگر در مراکش، هشتگهایی مانند #لا_لسرقة_تراث_المغرب و #الثقافة_المغربية (#نه_به_دزدی_میراث_مراکشی و #فرهنگ_مراکشی) داغ شد و کاربران آنها در فضای مجازی، اقدام زنان طنجه را تمجید کردند و آن را «افتخار به میراث مراکش» توصیف کردند.
حایک یک لباس سنتی مربوط به کشورهای مغرب عربی است که اصل آن از آندلس است و به طور گسترده زنان در سراسر مغرب عربی آن را می پوشند. در مراکش به آن ازار و در تونس السفسری می گویند.
در مورد الجزایر، نام این لباس با توجه به منطقه تغییر میکند، زیرا حایک در پایتخت و اطراف آن پوشیده می شود و در غرب اغلب به آن "کساء" می گویند، و به آن "لحاف" نیز گفته می شود.
حایک جامهای است از پارچه سفید که زنان آن را به دور خود می پیچند تا بدن خود را بپوشانند به علاوه یک قطعه پارچه کوچک که با آن صورت خود را می پوشانند.
حایک در قاموس المعانی اینگونه تعریف شده است: «کلمه ای که به لباس زنان در مغرب عربی اطلاق می شودو عبارت است از لباسی که زن می پوشد و سر و صورت و تمام بدن او را می پوشاند.»
@dolatedin
♦️ادامه بازداشت دینداران و منتقدین در ج.آذربایجان
🔸اداره امنیت و اطلاعات آذربایجان اعلام کرد؛ این سازمان در عملیاتی،۱۶ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرده است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
⭕ دستورالعمل وزارت فرهنگ تاجیکستان: زنان لباس نازک و دامن کوتاه نپوشند
لو فیگارو: دولت تاجیکستان از زنان و دختران این کشور خواست لباس «سبک تاجیک» به تن کرده و از پوشیدن لباسهای بدننما و دامن کوتاه، خودداری کنند.
به گزارش رسانههای تاجیکستان در روز دوشنبه، ۲۲ اسفند، وزارت فرهنگ این کشور در دستورالعمل صادره اعلام کرد که زنان و دختران مجاز به پوشیدن این لباسها در بیرون از خانه نیستند: شلوار تنگ، دامن کوتاه، هر لباسی که شبیه جامه خواب باشد و لباسهای نازک بدننما.
از این به بعد، پوشیدن تاپ و به پا کردن دمپایی در کوی و خیابانهای تاجیکستان نیز مجاز نیست.
در همین حال، براساس این دستورالعمل، زنان و دختران تاجیک باید از به تن کردن لباسهای مشکی یا هر لباس دیگری که یادآور جامه مسلمانان افراطی باشد، خودداری کنند.
وزارت فرهنگ تاجیکستان تأکید کرده که لباسهای سیاهرنگ یا لباسهایی که به سبک اسلامگرایان باشد، با سنت دیرینه ملت تاجیک همخوانی ندارد.
حکومت امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان، پنج سال پیش نیز به زنان و دختران این کشور توصیه کرده بود که از استفاده از لباس مشکی و روسری و حجاب سیاه خودداری کرده و برقع برسر نکنند.
دولت تاجیکستان برای عادت دادن زنان و دختران این کشور به پوشیدن لباس سنتی این سرزمین، در آستانه نوروز، از حدود دو هفته پیش نیز کارزاری را با عنوان «بیایید تاجیکی بپوشیم» راهاندازی کرده تا زنان و دختران «آگاهانه» لباس سنتی نیاکان خود را به تن کنند.
کارمندان زن تا اواسط اردیبهشت هم مکلف به پوشیدن لباس سنتی شدهاند تا به آن عادت کنند.
جزوه راهنمایی در مورد لباسهای مجاز یا مکروه از نظر دولت، در دسترس مردم قرار گرفته است.
اکثریت ۹ میلیون نفر جمعیت تاجیکستان مسلمان هستند اما حکومت این کشور در سالهای اخیر از گسترش بنیادگرایی اسلامی، بهویژه از ناحیه کشور همسایه افغانستان، که در یک سال و نیم اخیر دوباره زیر قدرت طالبان قرار گرفته، نگران است.
تاجیکستان مبارزه با بنیادگرایی مذهبی را در اولویت قرار داده تا اسلام افراطی در جامعهای که مردم آن با مشکلات اقتصادی روبرو هستند، نفوذ نکند.
دستکم یک هزار تاجیک در سالهای اخیر به گروههای جنگجویان مذهبی افراطی در عراق و سوریه پیوسته بودند.
@dolatedin
⭕ مفتی عمان: پس از توافق عربستان و ایران، پایههای رژیم اشغالگر به لرزه درآمد
شیخ احمد بن حمد الخلیلی - مفتی اعظم سلطان نشین عمان - در توییتی «با تبریک اتحاد میان برادران در منطقه و استقبال از همبستگی و وفاق بین آنها» گفت پس از توافق اخیر عربستان و جمهوری اسلامی ایران در پایتخت چین، پایههای رژیم صهیونیستی به لرزه درآمد و قلبش به وحشت افتاد.
وی در این توییت نوشت: «امیدواریم امت اسلامی از این توافق منتفع شود، زیرا این توافق پایههای رژیم غاصب را به لرزه درآورد، دلش را به وحشت انداخت و اندامش را لرزاند. زیرا او یقین کرد که این نشانه خروج ابدی او است و توصیه ما به همه طرفین این است که از خداوند متعال بترسند و صلح و صفا را حفظ کنند، مسلمان برادر مسلمان است، به او ظلم نمیکند، او را خوار نمیکند و او را تحقیر نمیکند. و الله ولی التوفیق».
@dolatedin
⭕️ به بهانهی هتک حرمت قرآن توسط سربازان اوکراینی، گزارشی از هتک حرمت قرآن در قرن 21
روسیا الیوم: روز گذشته ویدئویی از هتک حرمت و آتش زدن صفحات قرآن کریم توسط نظامیان اوکراینی در فضای مجازی منتشر شد. در واکنش به این رفتار، رمضان قدیروف، رئیس جمهور چچن، برای دستگیری و مجازات عاملان این بی حرمتی به قرآن کریم جایزه تعیین کرد.
پیش از این، فعالان در شبکه های اجتماعی در واکنش به سوزاندن قرآن توسط راسموس پالودان تحت حمایت پلیس سوئد در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، کمپینی را برای تحریم محصولات سوئدی راه اندازی کردند.
این حادثه اولین مورد نبود و سوئد اولین کشوری نیست که چنین حوادثی در آن رخ می دهد. در ادامه برجسته ترین وقایع هتک حرمت به قرآن، از جدیدترین تا قدیمی ترین آنها را مرور می کنیم:
21 ژانویه 2023
راسموس پالودان، رهبر حزب راست افراطی "خط سخت" دانمارک، با حمایت پلیس، یک نسخه از قرآن را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، پایتخت سوئد، سوزاند.
3 ژوئیه 2022
لارس تورن، رهبر جنبش "اسلامی سازی نروژ را متوقف کنید"، یک نسخه از قرآن کریم را در محله ای در حومه پایتخت این کشور که یک جامعه بزرگ مسلمان در آن زندگی می کند، سوزاند.
1 مه 2022
پالودان علیرغم امتناع پلیس از اعطای مجوز به وی، قرآن کریم را در مقابل مسجدی در سوئد آتش زد. گروهی 10 نفره سعی کردند از آتش زدن قرآن توسط پالودان جلوگیری کنند که باعث شد او با ماشینش فرار کند.
14 آوریل 2022
راسموس پالودان یک نسخه از قرآن کریم را در جنوب سوئد، تحت حفاظت پلیس سوزاند. درگیری میان معترضان و پلیس در پی آتش زدن قرآن کریم منجر به مجروح شدن 26 پلیس و 14 تظاهرکننده و تخریب 20 خودروی پلیس شد.
30 آگوست 2020
یک گروه افراطی ضد اسلام نروژی متعلق به جنبش "اسلامی سازی نروژ را متوقف کنید" (SIAN) در جریان تظاهرات ضد اسلامی در اسلو، پایتخت، صفحاتی از قرآن کریم را پاره کردند و بر روی آنها آب دهان ریختند.
28 آگوست 2020
سه فعال حزب "خط سخت" دانمارک، یک جلد قرآن را در شهر مالمو سوئد سوزاندند که در نتیجه، درگیری های خشونت آمیزی بین پلیس سوئد و تظاهرکنندگان رخ داد. مقامات سوئدی همچنین راسموس پالودان، رهبر این حزب را به مدت دو سال از ورود به خاک این کشور منع کردند.
17 نوامبر 2019
جنبش "اسلامی سازی نروژ را متوقف کنید" تظاهراتی را ترتیب داد که طی آن دو نسخه از قرآن را به سطل زباله انداخت، سپس لارس تورسن، رهبر این سازمان، یک نسخه دیگر را سوزاند. که باعث شد معترضان حاضر در آن میدان به او حمله کنند.
8 ژوئن 2019
مقامات آلمانی حدود 50 قرآن پاره شده را در داخل مسجد "الرحمه" در مرکز شهر برمن پیدا کردند، پس از آن شورای مرکزی مسلمانان آلمان این حادثه را به شدت محکوم کرد.
22 مارس 2019
پالودان به بهانه اعتراض به اقامه نماز جمعه در مقابل ساختمان پارلمان دانمارک نسخه هایی از قرآن کریم را سوزاند. مسلمانان دانمارک نماز جمعه را در مقابل ساختمان پارلمان اقامه کردند تا کشتار دو مسجد در نیوزیلند را محکوم کنند.
25 دسامبر 2015
گروهی از تظاهرکنندگان به نمازخانه مسلمانان در محله ای در جزیره کورس، در جنوب فرانسه حمله کردند، آن را خراب کردند و قرآن را سوزاندند و عبارات ضد عربی نوشتند.
دسامبر 2015
یک مرد 42 ساله دانمارکی یک نسخه از قرآن کریم را در حیاط خانه اش سوزاند و یک کلیپ ویدیویی از اقدام خود منتشر کرد. حدود دو سال بعد، مقامات دانمارکی او را به دلیل سوزاندن یک نسخه از قرآن به توهین به مقدسات متهم کردند که طبق قانون حداکثر 4 ماه حبس دارد. اما مدعی العموم اعلام کرد که او صرفا باید جزای نقدی پرداخت کند.
27 دسامبر 2014
به گزارش بیزینس اینسایدر، پلیس انگلیس مرد جوانی را که یک نسخه از قرآن کریم ترجمه شده به انگلیسی را پاره کرده و در توالت گذاشته و سپس سوزانده بود، دستگیر کرد. وی سپس به قید وثیقه آزاد شد.
28 آوریل 2012
کشیش آمریکایی تری جونز در اعتراض به دستگیری روحانی مسیحی یوسف نادرخانی در ایران، یک نسخه از قرآن را سوزاند و صحنه را به صورت آنلاین پخش کرد.
22 مارس 2011
کشیش آمریکایی تری جونز بر سوزاندن یک نسخه از قرآن در کلیسای کوچکی در فلوریدا نظارت کرد، زیرا قرآن کریم را مسئول جنایات مختلف می دانست.
18 آوریل 2011
دادگاهی در بریتانیا یک سرباز سابق را به اتهام آتش زدن قرآن کریم در کارلایل انگلیس به ۷۰ روز زندان محکوم کرد.این سرباز که اندرو رایان نام داشت به آزار و اذیت با انگیزه مذهبی و سرقت یک قرآن از یک کتابخانه اعتراف کرد.
10 آوریل 2011
پلیس سین اونز، نامزد راست افراطی حزب ملی بریتانیا را پس از سوزاندن نسخه ای از قرآن در باغ خود دستگیر کرد.
@dolatedin
⭕️ لایحهای در کنست بحث درباره باورهای مسیحیت در اسرائیل را ممنوع میکند
القدس العربی: هفته گذشته، دو عضو کنست اسرائیل لایحهای را برای ممنوعیت «ترویج افکار مسیحیت» یا صحبت در مورد عقیده مسیحیت در اسرائیل ارائه کردند.
وبسایت «All Israel News» در مطلبی نوشت: این لایحه که توسط دو عضو حزب «یهدوت هتوراه» موشه گافنی و یعقوب آشر ارائه شده بود، درصورت تصویب باعث خشم مسیحیان انجیلی در ایالات متحده و سراسر جهان که از بزرگترین حامیان اسرائیل هستند، خواهد شد و دردسر جدیدی برای بنیامین نتانیاهو، ایجاد خواهد کرد.
تنها در ایالات متحده، حدود 60 میلیون پیرو مسیحیت انجیلی وجود دارد و بر اساس اعلام اتحاد جهانی انجیلی، حدود 600 میلیون نفر نیز در جهان پیرو این آیین هستند.
این سایت اعلام کرد که این لایحه ممکن است انتقاد شدید اعضای احزاب جمهوری خواه و دموکرات در کنگره ایالات متحده را نیز برانگیزد که "به شدت با تلاش ها برای برخورد با پیروان مسیح در اسرائیل مخالفت خواهند کرد."
سام براون بک، سفیر سابق آمریکا در امور آزادی مذهبی بینالمللی، که در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا خدمت میکرد، هشدار داد که این لایحه جدید "یک تهدید جدی برای آزادی بیان، حقوق بشر و آزادی مذهبی است."
این وبسایت بیان کرد که قانون پیشنهادی «تمام تلاشهای افراد متعلق به یک مذهب را که به هر طریقی مایل به بحث و گفتگو یا تلاش برای متقاعد کردن پیروان ادیان دیگر برای تغییر باورهای مذهبی فعلی خود هستند، ممنوع میکند».
بر اساس این قانون مجازات برای این کار «یک سال حبس» خواهد بود. اما اگر مکالمه با فرد نابالغ (زیر 18 سال) باشد، مجازات «دو سال حبس» خواهد بود.
این سایت اضافه کرد که هدف اصلی این لایحه، غیرقانونی کردن ترویج عقاید خاص مسیحیت است.
بنابر این لایحه تولید و انتشار ویدئوهایی در اینترنت که در آن کتاب مقدس را برای یهودیان یا مسلمانان در اسرائیل - و برای سایر مذاهب - توضیح می دهد، غیرقانونی خواهد بود. این سایت خاطرنشان کرد که این نگرانی وجود دارد که قوانین ارائه شده توسط گافنی و آشر در فضای سیاسی کنونی به قانون تبدیل شود، زیرا در میان 120 کرسی کنست، ائتلاف دولتی فعلی متشکل از تعداد زیادی از اعضای ارتدوکس و اولترا ارتدوکس است.
@dolatedin
⭕️ جنجال بر سر افتتاح دومین مسجد بزرگ جهان در مصر
بی بی سی عربی: عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان بزرگترین مسجد این کشور و دومین مسجد بزرگ جهان را در پایتخت جدید اداری این کشور افتتاح کرد.
مراسم افتتاحیه این مسجد با حضور شماری از شخصیتهای مصر از جمله شيخ الأزهر أحمد الطيب، نخست وزیر مصطفى مدبولي، رئيس مجلس حنفي جبالي و وزير اوقاف محمد مختار جمعة و تعدادی دیگر از سفرا و وزرا برگزار شد.
افتتاح این مسجد که بیش از 800 میلیون پوند مصری هزینه داشت، موج اعتراض بسیاری از شهروندان مصری را به همراه داشت. برخی از مردم مصر معتقدند این کار اتلاف بیت المال است آن هم در زمانی که مصر در حال تجربه یک بحران اقتصادی است که در آن شهروندان از سختی گذران زندگی خود شکایت دارند. زیرا این روزها مردم مصر از افزایش مداوم قیمت تمام کالاها و محصولات اساسی رنج می برند. و درآمد آنها به دلیل تورم به طرز بی سابقه ای کاهش یافته است.
منتقدین تاکید کردند که مصری ها در حالی که از بحران مسکن و بیمارستان های ضعیف رنج می برند، به مساجد و منارههای مزین که تا ابرها بالا می روند، نیاز ندارند.
از سوی دیگر، حامیان رئیس جمهور مصر از افتتاح این مسجد استقبال کردند و از ورود آن به رکوردهای جهانی گینس برای بزرگ ترین منبر و سنگین ترین لوستر استقبال کردند.
پایتخت اداری جدید مصر که در 45 کیلومتری شرق قاهره قرار دارد، مسجد دیگری نیز دارد که یکی از بزرگترین مسجدهای جهان است. این مسجد که الفتاح العلیم نام دارد در زمینی به مساحت 106 هزار متر مربع ساخته شده و در ژانویه توسط سیسی افتتاح شد.
مشخصات مسجد بزرگ مصر:
این مسجد در قلب ناحیه دولتی در پایتخت اداری جدید، بر روی بلندترین تپه این منطقه بنا شده است تا از تمام نقاط پایتخت دیده شود.
مساحت مسجد 19100 متر مربع است.
این مسجد یکی از بزرگترین مساجد جهان است که میتواند ۱۰۷ هزار نمازگزار را در خود جای دهد که ۱۲۰۰۰ نمازگزار در صحن اصلی ۹۶۰۰ متری، ۴۰۰۰۰ نفر در سالن بالا و ۵۵۰۰۰ نمازگزار در سالن پایین جای میگیرند.
این مسجد ۳ ورودی اصلی با گنبدهای مزین و یک ورودی برای خادمان دارد.
مسجد دو مناره بلند با ارتفاع 140 متر دارد و شامل مجموعه ای از سالن های بزرگ برای جشن ها، مناسبت ها و حفظ قرآن برای مردان، زنان و کودکان است.
صحن اصلی مسجد با مساحت ۹۶۰۰ متر مربع گنجایش ۱۲ هزار نمازگزار را دارد که بر فراز آن گنبدی به قطر ۲۹.۵ متر وجود دارد.
این پروژه شامل 3 مرکز خرید برای خدمت رسانی به نمازگزاران است.
@dolatedin
⭕️ اصلاح قانون سوءاستفاده جنسی توسط پاپ
رویترز: واتیکان اعلام کرد پاپ فرانسیس روز شنبه ۲۵ مارس برای تقویت مبارزه با سوءاستفاده جنسی در کلیسای کاتولیک فرمان سال ۲۰۱۹ خود در این زمینه را اصلاح کرد.
رهبر کاتولیکهای جهان نزدیک به چهار سال پیش در واکنش به آشکار شدن موارد متعدد سوءاستفاده و بدرفتاری جنسی در کلیسای کاتولیک فرمانی صادر کرد که مطابق آن، کشیشان و دیگر روحانیان موظف شدند هر گونه سوءظن در این ارتباط را گزارش کنند.
بر پایه اصلاحات جدید، الزام گزارشدهی در آینده شامل افراد غیرروحانی که در “انجمنهای بینالمللی مومنان” مورد تائید واتیکان مسئولیتی بر عهده دارند نیز میشود.
واتیکان اعلام کرده، اصلاحات مورد نظر پاپ فرانسیس از ۳۰ آوریل سال جاری اجرایی خواهد شد و همه وابستگان به کلیسای کاتولیک موظف به رعایت آن خواهند بود.
همچنین قرار است الزام به گزارشدهی به موارد سوءاستفاده جنسی احتمالی به “بزرگسالان آسیبپذیر” نیز تعمیم یابد. این اصطلاح افرادی را مد نظر دارد که به دلایلی نظیر ناتوانی، محدودیت جسمی و روانی یا محرومیت از آزادی فردی در موقعیتی نباشد که در مقابل ارتکاب جرم به طور موثری از خود دفاع کنند.
در نسخه به روز شده فرمان سال ۲۰۱۹ پاپ فرانسیس امکان دادخواهی قربانیان سوءاستفاده جنسی نیز گسترش یافته و نهادها و ادارههای تحت نظر واتیکان موظف شدهاند تدابیر لازم را برای تسهیل این روند اتخاذ کنند.
در تدابیر جدید مقرر شده که شاهدان موارد مظنون به وقوع سوءاستفاده جنسی نباید ملزم به سکوت و رازداری شوند. این قاعده تا کنون فقط شامل قربانیان احتمالی میشده است.
@dolatedin
⭕️ جنجال تغییر ساعت در لبنان؛ میقاتی برای رفاه حال روزهداران یک ماه دیگر ساعت را به جلو میکشد
یورونیوز: با شروع فصل بهار و همزمانی آن با ماه رمضان، چالشها در لبنان بر سر تغییر یا عدم تغییر ساعت در این کشور شدت گرفته است.
در لبنان مانند اروپا هر سال در آخرین یکشنبه ماه مارس، ساعت یک ساعت به جلو کشیده میشود اما امسال نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان تصمیم گرفته به جای این روال مرسوم ساعت را در لبنان روز ۲۰ آوریل تغییر دهد. او میگوید این تصمیم را به این دلیل گرفته تا روز کوتاهتر باشد و مسلمانانی که روزه میگیرند کار راحتتری داشته باشند.
میقاتی که خود مسلمان سنی است این تصمیم را پس از دیدار با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان اتخاذ کرد اما این اقدام ضمن همراه داشتن مخالفتها در لبنان چالشهایی را هم برای این کشور به همراه داشته است. این تصمیم دولت لبنان باعث میشود تا مسلمانان روزه دار عملا یک ساعت زودتر افطار کنند و هر روز حدود ساعت ۵ بعد از ظهر غذا بخورند.
دفتر میقاتی شبنه شب در بیانیهای اعلام کرد که این تصمیم صرفا یک رویه اداری بوده و نباید با نگاههای فرقهای و نفرت پراکنانه مواجه شود.
اما تصمیم میقاتی با مخالفتهایی در درون خود کابینه او هم رو به رو شده است. هنری خوری، وزیر دادگستری موقت که یک مسیحی است، در بیانیهای، از میقاتی خواست این اقدام را لغو کند. او چنین تصمیمی را عاملی برای ایجاد شکاف در جامعه لبنان دانست. ضمن اینکه او اشاره کرد کشور همین حالا هم با بحرانهای متعددی رو به رو است و ایجاد یک بحران تازه، آخرین چیزی است که لبنان به آن احتیاج دارد.
در ادامه این مخالفتها، کلیسای مارونی لبنان که بزرگترین نهاد مسیحی در این کشور است اعلام کرد که از این تصمیم تبعیت نخواهد کرد. این نهاد مذهبی در ادامه تاکید کرد که در خصوص استانداردهای بینالمللی هیچ ملاحظهای را در نظر نمیگیرد و این مجموعه طبق معمول از روز یکشنبه ۲۶ مارس، ساعتها را جلو می کشد. پس از این موضعگیری، سایر سازمانها، احزاب و مدارس مسیحی هم در تصمیمی مشابه اعلام کردند که ساعت را به جلو میکشیند.
در ادامه مخالفتها سازمانهای رسانهای از جمله دو کانال خبری اصلی لبنان یعنی امتیوی و البیسیآی اعلام کردند که به منظور صرفهجویی، همچنان مطابق سالهای قبل از امروز ساعت را یک ساعت به جلو میکشند.
لبنان که کشوری با چند دین و مذهب است، به دلیل بحران اقتصادی، عدم ثبات دولت و انتخاب نشدن رئيس جمهوری با شرایط بغرنجی رو به رو است و این تصمیم جدید ممکن است بر شدت تنشها و منازعات داخلی بیفزاید.
@dolatedin
⭕️ معرفی کتاب «درون اردوگاه ها؛ تبعیدگاه هایتک چین»
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ معرفی کتاب «درون اردوگاه ها؛ تبعیدگاه هایتک چین» @dolatedin
⭕️ معرفی کتاب «درون اردوگاه ها؛ تبعیدگاه هایتک چین»
نویسنده: درن بایلر
مترجم: مسعود یوسف حصیرچین
ناشر: ققنوس
تاریخ انتشار: 1401
هنر آنلاین: «درون اردوگاه ها؛ تبعیدگاه هایتک چین» کتابی است نوشته درن بایلر با ترجمه مسعود یوسف حصیرچین که محرک های اقتصادی منتهی به سیستم اردوگاه هایتک چین را بررسی می کند و با توجه به قوم نگاری میدانی ای که بین سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۸ در سین کیانگ انجام شد نشان می دهد چطور ظهور نظارت به تاریخ عمومی قدیمی تر استعمار و سرمایه داری مرتبط است.
این کتاب رشد پیشرفت های های تک را از دیدگاه کارگران، طراحان و سرمایه گذاران بررسی می کند، همچنین مکمل مهمی برای درون اردوگاه هاست که نشان دهنده ارتباط درونی، اهداف و کارهای مربوط به صنعت فناوری چین است.
درن بایلر، یکی از متخصصان پیشتاز جامعۀ اویغورها و سامانههای نظارتی چین، با اتکا به ساعتها مصاحبه با نجاتیافتگان این اردوگاهها، هزاران سند دولتی و بیش از یک دهه پژوهش نشان میدهد که چگونه شبکۀ گستردهای از فناوری شرکتهای خصوصی – تشخیص چهره، صدا و دادههای تلفنهای همراه – به حکومت و شرکتها این امکان را داده است که میلیونها اویغور را به سبب فعالیتهای دینی و فرهنگیشان وارد فهرست سیاه کنند.
آنها بازداشتیها را به اتهام «جرمهای پیشاوقوع»ی که گاهی صرفا شامل نصب اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی است برای «آموزش» به اردوگاهها میفرستند و مجبورشان میکنند دولت چین را بستایند، اسلام را انکار و خانوادههایشان را تقبیح کنند و در کارخانههای مربوط به اردوگاهها رایگان یا در ازای دستمزدی بسیار اندک کار کنند. بایلر به سینکیانگ میرود تا نشان دهد آسایش حاصل از استفاده از تلفنهای هوشمند برای اویغورها به چه فاجعهای تبدیل شده و فناوری رایج در سرتاسر جهان، که شرکتهایی از سیاتل تا پکن آن را تولید میکنند، اشکال جدیدی از خفقان را برای مردم سرتاسر جهان به وجود میآورد.
@dolatedin
⭕️ گزارش گاردین از ممنوعیت ورود علمای شیعه به آمریکا
روزنامه گاردین در گزارشی با بیان موارد متعدد از موانع ورود و خروج علمای شیعه در آمریکا، این اقدام آمریکاییها برای مقابله با علمای شیعه را یک روند عادی در این کشور دانست.
این روزنامه به نقل از محمدعلی نقوی، یکی از بنیانگذاران و رئیس انجمن وکلای مسلمانان آمریکا (AMBA) می نویسد: انجمن وکلای مسلمانان آمریکا عدم پذیرش یا ابطال روادید بیش از 50 عالم شیعه را در دهه گذشته ثبت کرده است. برخی از آنها در حالی که قصد سوار شدن به یک پرواز به مقصد ایالات متحده را داشتند از ورود منع شدند، برخی پس از ورود به کشور از ورود منع و علیرغم داشتن ویزای معتبر مجبور به بازگشت شدند - و برخی هنوز در بلاتکلیفی در روند اداری هستند که گاهی تا 9 سال نیز ادامه داشته است.
عابد ایوب، مدیر اجرایی ملی کمیته ضد تبعیض آمریکایی-عربی (ADC) به گاردین گفت: «این کار بر روی اعمال و مناسک مذهبی مسلمانان شیعه در ایالات متحده اثر گذاشته چرا که شیعیان نمی توانند از حضور علمای خود در این کشور بهرهمند شوند.
هیچ دلیل محکم و قانونی برای این برخورد با عالمان شیعه در آمریکا وجود ندارد و تنها دلیلی که آمریکاییها بیان کردهاند صرفا مشکوک بودن به شیعیان است!
برخی معتقدند این موضوع به تیراندازی در سن برناردینو در سال 2015 بازمیگردد که در آن، تیراندازان با داعش بیعت کرده بودند. به دنبال آن دولت اوباما قانون بهبود برنامه لغو روادید و پیشگیری از سفر تروریستی در سال 2015 را تصویب کرد که طی آن شهروندان ۳۸ کشوری که بدون ویزا به آمریکا سفر میکردند اگر در پنج سال گذشته به سوریه، عراق یا کشورهای حامی تروریسم از نظر وزارت خارجه آمریکا (ایران، سودان و سوریه) سفر کرده باشند، نمیتوانند مانند گذشته بدون ویزا وارد آمریکا شوند.
@dolatedin
⭕️ اعلام ممنوعیت حمل نذورات عید فصح به مسجد الاقصی توسط خاخام اعظم رژیم صهیونیستی
القدس العربی: خاخام اعظم رژیم صهیونیستی از ممنوعیت بردن نذورات عید فصح یهودیان در مسجد الاقصی در قدس اشغالی خبر داد.
این تصمیم در پی انتشار اخباری مبنی بر قصد یهودیان افراطی برای آوردن نذورات عید پاک به مسجد الاقصی، اتخاذ شد.
عید فصح یهودیان از روز چهارشنبه آغاز می شود و معمولاً در آستانه تعطیلات، گوسفند و بز قربانی می کنند.
برخی رسانه های عبری تخمین زدهاند 200000 یهودی برای گذراندن تعطیلات عید فصح به صحرای سینا در مصر بروند.
@dolatedin
⭕️ طرح کویت برای انتقال زمینی زائران ایرانی به خانه خدا
روزنامه کویتی «القبس»، خبر داد که وزارت اوقاف و امور اسلامی این کشور در حال هماهنگی برای بررسی طرحی است که به موجب آن، کویت به ایستگاهی برای انتقال زمینی زائران خانه خدا تبدیل خواهد شد.
این رسانه کویتی به نقل از منابع آگاه نوشت که هدف از این طرح پذیرایی سالانه از یک میلیون زائر خانه خدا خواهد بود که به صورت زمینی از کویت به عربستان سعودی سفر خواهند کرد.
طبق این گزارش، در صورت تصویب طرح مذکور، برخی کشورها از جمله «عراق، ایران، بوسنی و چچن» به اتباع خود این اجازه را خواهند داد تا با ورود به کویت برای ادای حج و عمره به عربستان سعودی سفر کنند.
القبس در عین حال اشاره کرد که این طرح آورده اقتصادی بسزایی برای کویت خواهد داشت و برای عملی شدن آن تنها ساز و کاری برای عبور زائران خانه خدا یا اجازه ورود به آنها و اقامت در کویت برای مدت زمان معین با روایدید در نظر گرفته خواهد شد.
این روزنامه کویتی با بیان اینکه در صورت تصویب طرح، وزارت کشور کویت سازوکار موردنیاز را تعیین خواهد کرد، افزود که زائران خانه خدا براساس یک برنامه زیارتی و سیاحتی با هماهنگی دستگاههای ذیربط از کویت به عربستان سعودی سفر خواهند کرد.
براساس این گزارش، مقامات کویتی پس از ماه مبارک رمضان، نشستی برای بررسی مهمترین بندهای این طرح برگزار خواهند کرد./فارس
@dolatedin