⭕️ جدال فقهی بر سر قربانی کردن پرندگان به دلیل گرانی دام در مصر
اظهارات سعدالدین الهلالی، استاد فقه تطبیقی دانشگاه الازهر، مبنی بر جواز قربانی کردن پرندگان در روز عید به دلیل گرانی دام، جنجالهای گستردهای را در فضای مجازی مصر برانگیخت. این اظهارات با نظر دارالافتای رسمی مصر که قربانی را منحصر در چهارپایان میداند، در تعارض است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21380
🏷 #الازهر
@dolatedin
⭕️ مسلمانان انگلیس برای اولین بار عید قربان را در یک روز جشن نخواهند گرفت
برای اولین بار مسلمانان انگلیس امسال عید قربان را در یک روز جشن نخواهند گرفت. پس از اعلام مسجد شرق لندن مبنی بر اعلام کردن عید قربان در روز چهارشنبه 28 ژوئن، مسجد مرکزی منچستر اعلام کرد این جشن را روز پنجشنبه 29 ژوئن 2023 برگزار خواهد کرد.
این امر پس از آن صورت گرفت که گروهی از علمای مسلمان توصیه کردند که به جای تکیه بر زمان اعلامی روز عید در عربستان، زمان حلول عید در انگلیس به عنوان مبنا اتخاذ شود.
قابل ذکر است که اغلب به دلیل ابرهای بسیار زیاد رؤیت هلال در آسمان انگلیس مشکل است و همین امر مسلمانان انگلیسی را برای تعیین تاریخ هجری قمری به خارج از کشور وابسته میکند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21378
🏷 #انگلیس #رؤیت_هلال #عید_قربان #مسلمانان_انگلیس
@dolatedin
⭕️ تمرکز بر حاشیه؛ سرمایهگذاری حزب حاکم هند بر مسلمانان «پسمانده» و «اقلیت»
👤 نویسنده: حامد دهقانی
با وجود جنایتهای گسترده حزب حاکم هند و هندوهای تندرو علیه مسلمانان، نارندرا مودی چگونه توانسته هواخواهانی را از میان مسلمانان هند برای خود دست و پا کند؟
چگونه در هند مسلمانان ستمدیده حامی حزب حاکم ستمگر شدهاند؟
پاسخ در سرمایهگذاری مودی بر روی اقلیتها و گروههای حاشیهای در میان مسلمانان است؛ یعنی آغوش گشودن حزب بهاراتیا جاناتا بر روی طبقات سرکوبشده از جامعه مسلمانان و اقلیتهایی همچون اسماعیلیهای آقاخانی، بهرهها و حتی شیعیان دوازده امامی.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21746
🏷 #اقلیتهای_مسلمان #انتخابات_هند #شیعیان_هند #مسلمانان_هند #هند #هندوها
@dolatedin
⭕️ 5 سال زندان در انتظار اینفلوئنسر اندونزیایی که در مقابل دوربین گوشت خوک خورد
یک اینفلوئنسر اندونزیایی در یک کلیپ TikTok که 9 مارس منتشر شد، در مقابل یک بشقاب برنج، سبزیجات و تکهای از گوشت خوک نشست و ویدیویی را ضبط کرد.
وی در ویدئو با خنده در مقابل دوربین مینشیند و با «بسم الله» میگوید که میدانم از خانوادهام طرد خواهم شد ولی برای خوردن گوشت خوک کنجکاو هستم.
این ویدیو در یک هفته، 13 میلیون بازدید، و دهها نظر را به خودش اختصاص داد. شورای علمای مسلمان اندونزی در واکنش به این کلیپ حکمی علیه موکرجی صادر کرد و گفت این کلیپ را «توهینی به مقدسات اسلام» میداند. در همین زمینه، 15 مارس، یک روحانی مسلمان در سوماترای جنوبی نیز شکایتی علیه او تنظیم و به پلیس ارائه داد.
در 5 مه 2023، این اینفلوئنسر رسما به عنوان مظنون توهین به مقدسات معرفی شد. او اکنون بر اساس قوانین توهین به مقدسات و سخنان نفرتانگیز اندونزی با پنج سال زندان مواجه است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/18928
🏷 #اندونزی #دین_و_رسانه #دین_و_فناوری
@dolatedin
⭕ تکرار هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد
یک فرد عراقیتبار به نام «سلوان مومیکا» در استکهلم، پایتخت سوئد در مقابل مسجد جامع استکهلم با حفاظت پلیس کتاب مقدس قرآن کریم را به آتش زد.
این فرد تحت حفاظت گسترده پلیس به مقابل مسجد جامع استکهلم واقع در مدبورگارپلاتسن آمد و علیرغم واکنشهای برخی حاضران، قرآن کریم را به زمین انداخت و با توهین به دین اسلام آن را آتش زد.
همچنین همه نیروهای امنیتی در استکهلم برای جلوگیری از اقدامات تحریکآمیز در روز اول عید قربان به مقابل مسجد مذکور فراخوانده شدند.
پیش از این پلیس سوئد اعلام کرده بود که امروز چهارشنبه مجوز برگزاری تجمعی را در فضای خارج مسجد اصلی شهر استکهلم صادر کرده که در آن قرار است برخی از شرکتکنندگان اقدام به سوزاندن نسخی از قرآن کریم کنند.
@dolatedin
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ میلیونها مسلمان در سراسر جهان آغاز عید قربان را با اقامه نماز عید برگزار کردند.
🔗 Al Jazeera English (@AJEnglish)
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ پوتین در بازدید از قدیمیترین مسجد روسیه، نسبت به هتک حرمت قرآن در سوئد واکنش نشان داد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در جریان یک سفر کاری به جمهوری داغستان، از مسجد جامع دربند بازدید کرد.
پوتین در بازدید از این مسجد، نسخهای از قرآن کریم را از مفتی داغستان هدیه گرفت. پوتین با اشاره به حادثه سوزاندن قرآن در سوئد، تاکید کرد که بیاحترامی به قرآن در روسیه برخلاف برخی از کشورها جرم است.
پوتین افزود: قرآن برای مسلمانان و دیگران مقدس است. ما میدانیم که کشورهای دیگر رفتار متفاوتی دارند. آنها به احساسات مذهبی مردم احترام نمیگذارند و میگویند که این [سوزاندن قرآن] جرم نیست.
این مسجد قدیمی ترین مسجد روسیه و یکی از قدیمیترین مسجدهای جهان است. بنا به منابع مکتوب، ساخت آن توسط سردار عرب مسلمه بن عبدالملک در سال های 733-734 میلادی آغاز شد. در صحن مسجد سه چنار میروید. در سال 2012، این درختان هزار ساله به عنوان آثار طبیعی شناخته شدند و اکنون توسط دولت محافظت میشوند.
دربند دومین شهر مهم و مرکز فرهنگی جمهوری داغستان به شمار میآید. بیش از 80 درصد جمعیت داغستان مسلمان هستند.
@dolatedin
⭕️ عید قربان؛ آشنایی با آداب رسوم خاص کشورهای اسلامی
یک رسم قدیمی بربر نیز برای بعد از عید قربان در مراکش وجود دارد که جشن «بوجلود» نامیده میشود. در آن جوانان و کودکان پوست حیوانات ذبح شده را میپوشند، صورتهای خود را رنگی میکنند و در خیابانها میچرخند و هدیه دریافت میکنند. آنها این مراسم را نشاندهنده «برکت عید» میدانند.
در موریتانی این عید را «عید لحم» یا «عید بزرگ» میگویند. آنها قبل عید به بازار میروند و لباسهای نو برای کودکان میگیرند و خودشان را برای قربانی آماده میکنند. آنها حتماً حیوان قربانی را کاملاً سفید با شاخهای بزرگ میخرند و مقداری عطر روی آن میپاشند تا هدیهای برای تقرب به خدا باشد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21911
🏷 #عید_قربان
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اعتراضات گسترده به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد
همزمان با عید مبارک قربان، دولت سوئد به افراطیون اجازه داد تا قرآن کریم را در مقابل مسجد اصلی شهر استکهلم، پایتخت سوئد، پایمال و پاره کرده و سپس بسوزانند.
فرد هتاک به قرآن کریم، یک عراقیتبار به نام «سلوان مومیکا» بود که با حفاظت کامل پلیس و در مقابل اعتراض شدید حاضران چنین اقدامی را انجام داد.
این توهین با اعتراضات و واکنشهای گستردهای از سوی مقامات کشورهای مختلف و در سطح عموم جهان اسلام روبهرو شده است.
از جمله در عراق، گروهی از معترضان روز پنجشنبه در برابر سفارت سوئد در بغداد تجمع کردند و بخشی از سفارت را برای مدتی به اشغال خود درآوردند.
معترضان که در پی فراخوان مقتدی صدر، روحانی تندرو شیعه، تجمع کرده بودند شعارهایی مانند «آری به قرآن» سردادند و پرچم دگرباشان جنسی را آتش زدند.
⚠ از بازنشر فیلم هتاکی پوزش میطلبیم.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ چچن جدید: از بنیادگرایی تا حکومت مذهبی قدیروفها رمضان قدیروف برای تحکیم قدرتش در چچن از تصوف به
⭕️ قدیروفتسی؛ گردان نظامی وفادار به مسکو در قفقاز شمالی
نیروهای موسوم به قدیروفتسی که متشکل از نیروهای زبده امنیتی چچن است در حال حاضر یکی از مهمترین تشکیلاتهای نظامی در قفقاز شمالی محسوب میشوند. نامی که خانواده قدیروف به آن دادهاند نشان دهنده میزان ارتباط ارگانیک بین آنها است زیرا این عبارت به معنای «پیروان قدیروف» است. این تشکیلات پدید آمده از اعضای یگانهای سابق نظامی تحت امر احمد قدیروف است که پس از مرگ او تحت امر فرزندش رمضان درآمده است.
در هیچ کدام از جمهوریهای فدرال روسیه نیروی نظامیای که این حجم از امکانات و نیروی انسانی را داشته باشد وجود ندارد. اگرچه در ظاهر اعضای قدیروفتسی به عنوان اعضای پاسداران ملی روسیه شناخته میشود اما فرماندهی واحد آنها متعلق به قدیروف است و از این منظر به عنوان پاسداران ملی چچن هستند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/21718
🏷 #چچن #رمضان_قدیروف #روسیه
@dolatedin
⭕️ دادگاه عالی فرانسه ممنوعیت حجاب برای فوتبالیستهای زن در جریان مسابقات را تایید کرد
دادگاه عالی فرانسه اعمال ممنوعیت حجاب برای فوتبالیستهای زن در جریان مسابقات از سوی فدراسیون فوتبال این کشور را تایید کرد. این پرونده در پی اعتراض گروهی از زنان فوتبالیست مسلمان فرانسه به این محدودیت تشکیل شده بود.
دادگاه عالی فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که محدودیت اعمال شده توسط فدراسیون فوتبال «متناسب» است. طبق این محدودیت فدراسیون فوتبال فرانسه، استفاده از «هر گونه علامت یا لباسی که به وضوح وابستگی سیاسی، فلسفی، مذهبی یا صنفی را نشان میدهد»، در طول مسابقات ممنوع است.
در بیانیه دادگاه عالی فرانسه آمده است: «فدراسیونهای ورزشی که مسئولیت تضمین کارایی درست خدمات عمومی را به عهد دارند و مدیر آن به آنها سپرده شده، میتوانند در زمینه مسابقات تعهد بیطرفی خود را بر بازیکنان اعمال کنند.»
گروهی از زنان فوتبالیست مسلمان موسوم به «حجابوز» یا «حجابدار» علیه این قانون فدراسیون فوتبال فرانسه اعتراض کرده بودند.
ماریون اوجیه، وکیل فوتبالیستهای زن محجبه به خبرگزاری فرانسه گفت که این تصمیم «سکولاریسم و آزادی بیان» را برهم زده است.
به گفته او تصمیم دادگاه عالی فرانسه برخلاف انسجام اجتماعی در این کشور است؛ «کشوری بر پایه تنوع و کثرتگرایی بنا شده است.»
سکولاریسم در فرانسه یک موضوع حساس است. مدافعان آن را راهی برای تضمین بیطرفی مذهبی دولت میدانند و در مقابل منتقدان آن، سکولاریسم را ابزاری علیه اقلیتهای قومی و مذهبی به ویژه مسلمانان عنوان میکنند.
عفو بینالملل در بیانیهای تصمیم دادگاه به تایید ممنوعیت حجاب برای فوتبالیستهای زن را «تبعیضآمیز» خوانده و خواهان لغو آن شده است. این سازمان گفت که این تصمیم فوتبالیستهای زن مسلمان را از شرکت در مسابقات محروم میکند.
@dolatedin