#اشتغال_زنان
🔹اشتغال زنان یک بحث صفر و صدی نیست، یک بحث باید و نباید نیست. چون جواز اشتغال زنان قبلاً در شرع صادر شده است و قرار نیست ما برای بحث حضور اجتماعی و حضور اقتصادی زنان، خط قرمزی فراتر از شرع رسم کنیم.
🔸آن چیزی که ما باید به آن برسیم؛ شکل اولویت بندیِ یک زن بین نقشهای خانوادگی و حضور اجتماعی اوست. مشکلاتی که در این زمینه مطرح است، به طور مثال: ممکن است که یک خانم در صورت عدم حضور در جامعه، زبان مفاهمهٔ مشترک با جامعه را از دست بدهد و احساس خلل و بی هویتی بکند.
🔹اساساً اشتغال زنان در مشاغل دارای درآمد، بخشی از حضور اجتماعی یک زن است؛ حضور اجتماعی زنان در جامعه شکلهای متنوع و متعددی دارد و صرفاً محدود به اشتغال نمیشود.
🔹اگر بخواهیم روی بحث شغلهایی متمرکز شویم که بر اساس دریافت درآمد است؛ در این صورت بحث انعطاف پذیری و اولویت بندی مشاغل مطرح میشود.
🔸بحث اشتغال زنان در حوزهای که گره میخورد با وضعیت زناشویی، یعنی اشتغال زنان متأهل، دغدغهمندی افراد کاملاً بیشتر میشود و به دلیل اینکه خانمها جمعیت همگنی نیستند، قاعدتاً نسخهای که برای آنها تجویز میشود یکپارچه و یکسان نیست. ما توصیهٔای که به یک زن شاغل متأهل داریم با توصیهای که به یک خانم سرپرست خانوار داریم کاملاً متفاوت است.
🔺از همان منظر که اسلام به نهاد خانواده اهمیت میدهد، زنان سرپرست خانوار در دستیابی به فرصتهای شغلی ارجح هستند؛ و بر اساس همین منطق و معیار، مردان سرپرست خانواده هم بر اساس امنیت شغلی اولویت دارند. پس بنابراین اگر اصالت با خانواده است و اگر اصالت با امنیت اقتصادی خانواده است، باید این رویکرد حاصل بشود.
✔️در کنار عملی شدن این قضیه، باتوجه به جامعهٔ مدرن امروزی و وقت بیشتری که خانمها برای پرداختن به کارهای دیگر دارند و حتی با توجه به دورههای گذاری که در زندگی تجربه میکنند؛ مثلا توصیه ای که به یک خانم متأهلی میشود که دارای فرزند خردسال است با توصیه ای که به یک خانم متأهلی میشود که فرزندانش به یک سن مشخصی رسیدهاند، کاملا متفاوت است.
🔻اما آن چیزی که به طور قطع برای زنان دارای فرزند خردسال مطرح است؛ اولویت دادن به نقش مادری به صورت تمام وقت است...
🔸لیلا زعفرانچی 🔸
🔹پژوهشگر حوزهٔ زنان🔹
@dr_fgarivani
#یک_کار_خوب🌺🌻🍀☘🌹🌷
یکی از جلسات خوب و مفیدی که خداوند توفیق داد در شب میلاد امام حسین علیه السلام شرکت کردم،مادر جوان برای بچه ی خردسالش #دفتر و #مداد_رنگی آورده بود، وقتی احساس کرد حوصله ی کوچولو سر رفته است،دفتر و مداد رنگی ها را در اختیارش گذاشت و از او خواست تا فضای جلسه را برایش نقاشی کند😊
کودک هم با #رضایت_کامل مشغول نقاشی شد، البته این #مادر_مسئولیت_پذیر برای فرزند دلبندش، آب و #خوراکیهای_سالم نیز به همراه آورده بود👏
بدین ترتیب نه جلسه برای این کوچولو،آزار دهنده بود و نه اطرافیان مادر این کوچولو اذیت شدند ...
اما در ردیف دیگر، مادر دیگری برای #کودک_دو_ساله اش فقط یک وسیله سرگرمی داشت،#تبلت!!!☹️😡
با بازیهای رایانه ای !!!
با خودم فکر میکردم،بهره این مادر بزرگوار و این کوچولوی نازنین از این جلسات چیست؟؟؟صرف حضور؟ یا نکند برخی موارد جلسات را هم برای کلاس گذاشتن و چشم و هم چشمی شرکت میکنیم؟؟؟
وگرنه چرا اینقدر راحت فرزندمان را از خردسالی به بهانه استفاده از جلسه، در دامان فضای مجازی می اندازیم؟؟
.....
#بانوی_انقلابی
#نقش_تربیتی_مادر
#سبک_زندگی
دکتر گریوانی
@dr_fgarivani
🌷☘🌹 گروهی از زنان فلسطینی دیروز(پنج شنبه) گلدوزی طولانی ترین نقشه فلسطین را در چارچوب راهپیمایی های بازگشت آغاز کردند.
#مقاومت
#قدسنا
@dr_fgarivani
رسوایی جنسی به آکادمی نوبل رسید
هیچ انفجاری تاکنون نتوانسته بود تن مخترع دینامیت را اینچنین در گور بلرزاند که این روزها بمب رسوایی جنسی، آکادمی نوبل سوئد را لرزانده است. آکادمی نوبل سوئد که برندگان نوبل ادبیات را انتخاب میکند مدتی است بحرانیترین روزها را در تاریخ ۱۲۳ سالهاش تجربه میکند.
به گزارش وطن امروز، ماجرا از حدود ۷ ماه پیش با کمپین مردمی «من هم» آغاز شد که در قالب آن، ۱۸ زن مدعی شدهاند از سال ۱۹۹۶ تاکنون توسط ژان کلود آرنو، همسر کاترین فروستنسون- از اعضای آکادمی نوبل- مورد تعرض قرار گرفتهاند. پس از اینکه این اتهامات علیه آرنو علنی شد، آکادمی همکاری با وی را پایان داد و تحقیقات در اینباره را آغاز کرد. تا اینکه هیات جوایز نوبل ادبیات روز جمعه اتهامهای جنسی ژان کلود آرنو را تایید کرد. در پی این رسوایی، سارا دنیوس، دبیرکل و رئیس هیات این آکادمی مجبور به کنارهگیری شد. به دنبال این کنارهگیری نهتنها اوضاع آرام نشد بلکه روز به روز جنجالهای آن افزایش یافت تا اینکه خبر استعفای ۳ عضو دیگر به نامهای پیتر انگلاند، کلاس اوسترگرن و شل اسپمارک دستمایه اخبار رسانهها شد تا بنویسند این نهاد علمی درگیر بزرگترین بحران از زمان فعالیت تاکنون شده است. در این ماجرا کاترین فروستنسون همسر آرنو هم از کار کنار گذاشته شده و حالا ۵ عضو از ۱۸ عضو آکادمی هیات انتخاب نوبل ادبیات دیگر مشغول فعالیت نیستند. بنیاد نوبل و حتی کارل گوستاو شانزدهم پادشاه سوئد اعلام کردهاند این رسوایی پیشینه جوایز نوبل را لکهدار میکند. آکادمی نوبل در سال ۱۸۹۵ پایهگذاری شد و از سال ۱۹۰۱ سالانه به وصیت آلفرد نوبل که مخترع دینامیت است، به اعطای حوایزی در رشتههای فیزیک، شیمی، فیزیولوژی، پزشکی، ادبیات و صلح به افراد میپردازد.
#استفاده_ابزاری_از_زنان
#زن_در_غرب
@dr_fgarivani
🌿 دعای رهبر انقلاب برای #جوانان/ به مناسبت #روز_جوان و سالروز ولادت باسعادت حضرت #علیاکبر (علیهالسلام) ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
🔶 «انشاءالله خدا به حقّ #علیاکبر (علیهالسلام) شما جوانها را حفظ کند، برای اسلام نگه دارد و ثابتقدمتان بدارد.
🔷 جوانها توجّه داشته باشند؛ صراط مستقیم را میتوانند بشناسند، میتوانند دل ببندند، میتوانند منعطف و متشکّل به شکل صراط مستقیم بشوند؛ اما، نگهداری آن سخت است، باید نگه دارید.
🔶 به قول مرحوم امیری فیروزکوهی که گفت:
شباب عمر به دانش گذشت و شیب، به جهل
کتاب عمر مرا فصل و باب، پیش و پس است
🔷 بعضیها جوانیهای خوبی داشتند، امان از پیریشان؛ پیر که شدند هیچ. این [جوانیها] را سعی کنید [نگه دارید]. البتّه شماها خوب هستید، شماها الحمدلله در خدمت انقلاب و در خدمت اسلام هستید. ◀️ سعی کنید [این حالت] را نگه دارید. این ثبات قدم و استقامت در راه صحیح یک چیز خوبی است.»
🆔 @dr_fgarivani
دکتر گریوانی
خاطرات #مرضیه_حدیدچی (دباغ)
بانوی ایرانی با پوشش چادر تحسین استقبال کنندگان را در مسکو برانگیخت
در فرصت اندک باقیمانده برخی امور و کارهای ناتمام شخصی را به انجام رساندم و وضعیت حساب مالی خود را با دیگران روشن کردم و وصیتنامهای را هم که داشتم اصلاح و تجدید
کردم.
روز موعود پس از خداحافظی با خانواده به سوی فرودگاه حرکت کردم، وقتی آنجا رسیدم، دیدم به غیر از آقای جوادیآملی، آقای لاریجانی نیز با تعدادی از کارگزاران سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز هستند. بعد مشخص شد که آقای لاریجانی نیز در ترکیب هیئت ما به سرپرستی آقای جوادیآملی قرار دارند. کارگزاران سفارت هم برای تسهیل امور کنسولی و انجام مراحل اداری با هواپیمای ما به مسکو آمدند.
در طول پرواز هر یک هیجانات و افکار مختص به خود را داشتیم و بیشتر به این میاندیشیدیم که پس از رسیدن به مسکو و نیز هنگام ابلاغ نامه چه باید بکنیم. ناهار را در هواپیما خوردیم. زمانی که هواپیما در فرودگاه مسکو بر زمین نشست، من پشت سر آقای جوادیآملی و آقای لاریجانی پا بر روی پلکان هواپیما گذاشتم. گروه و هیئتی مرکب از وزیر امور خارجه و مشاور مخصوص گورباچف و امامجماعت مسجد بزرگ مسکو و نیز تعدادی از دیپلماتهای ایرانی به استقبال آمده بودند. وقتی ما از پلهها پایین میآمدیم، متوجه شدم که تمامی آنها سرشان را بالا گرفته و به من نگاه میکنند. وقتی که پایین پلهها رسیدیم، امامجماعت مسجد بزرگ مسکو با لباس رسمی (کت و شلوار و کراوات) پیش آمد و ضمن خوشامدگویی، گفت: در عرف دیپلماتیک مرسوم و معمول است که دسته گل را به رئیس هیئت و گروه اعزامی و میهمان تقدیم کنیم، ولی اجازه بدهید که ما این دسته گل را به این خانم که حضورش با این پوشش برای ما تازگی دارد، بدهیم. سپس پیش آمد کمی سرش را برای احترام خم کرد و بدون این که دست برای مصافحه دراز کند دسته گل را به من داد و با بقیه نیز مصافحه کرد و خوشامد گفت. من فهمیدم که دوستان دیپلمات ما در شوروی هماهنگیهایی از قبل انجام داده بودند که مردانشان با من دست ندهند.
پس از انجام تشریفات و مراسم استقبال به پاویون رفتیم و بدون بازرسی و کنترل از فرودگاه خارج شدیم. البته حدس من این است که آنها کار کنترل را با دستگاههای الکترونیکی و به صورت نامحسوس انجام دادند.
حضور مشاور مخصوص گورباچف در میان استقبالکنندگان پس از توضیح یکی از دیپلماتها برای ما معنا و مفهوم بسیار خوبی داشت؛ گویا مشاور مخصوص تنها به استقبال پادشاهان و رؤسایکشورها میرفته است. اما آن روز به خاطر قدر و منزلت امام به استقبال سفرای ایشان به فرودگاه آمده بود.
حضور یک زن آن هم در این شکل و شمایل برای آنها مایه تعجب بود و حتی روزنامههای آنجا به این موضوع پرداختند. جالب این که در یکی از جراید صهیونیستها نوشته شده بود که امام خمینی یک نفر زن نظامی را که فرمانده سپاه یکی از استانهاست به همراه هیئت اعزام کرده است. در حالی که من در آن زمان فرمانده سپاه نبودم.
#بانوی_انقلابی
#پوشش
#عفاف
#حضور_و_مشاركت_اجتماعي
@dr_fgarivani