سلام و احترام.
امشب خوان ماه رمضان به یمن قدوم کریم اهل بیت گستردهتر است. دل خواستههایمان را آرزو کنیم و هوشیار باشیم که بی نصیب از کنارش نگذریم.
✅میلاد امام حسن مجتبی (ع)، تنهاترین سردار لشکر حیدر مبارک.
👈 به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری # حقوقدان بپیوندید:
https://eitaa.com/dr_hoseineslami
باسمه تعالی شأنه
💥 جهل به قانون پذیرفتنی نیست!
💥 آیا می دانید که: در بحث اجرای مصوبات مجلس، توسط قوه مجریه یا قوه قضاییه، ماده ۲ قانون مدنی، تصریح کرده است که قوانین پس از ۱۵ روز انتشار در سراسر کشور، لازم الاجراست؛
👈 یعنی: پس از انقضا ۱۵ روز، همه مردم باید از قوانین، تبعیت کنند و قوه مجریه و مقام دیگری که مکلف به اجرای قانون است باید قانون را عملیاتی کند.
👈 بدین معنا که: اصل بر این است که بعد از اینکه قوانین در روزنامه رسمی منتشر میشود، همه مردم از آن آگاه هستند، بنابراین استدلال عدم آگاهی از قانون نیز در نظام حقوقی ما مورد پذیرش قرار نمیگیرد؛ به اصطلاح می گویند که: «جهل به قانون، مسموع نیست»
💥 حال با این کثرت قوانین که تحت عنوان «تورم قوانین» از آن یاد می کنیم، واقعاً همه مردم از قوانین آگاه هستند؟
اگر یک حادثه حقوقی پیش بیاید که یک نفر باید پاسخگو باشد، نمی تواند بهانه کند که من از قانون خبر نداشتم؛
✅ به همین خاطر در حد توان، برخی نکات حقوقی در این کانال ارائه می گردد که امید است، مفید واقع شود.
👈 به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری #حقوقدان بپیوندید.
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
💥 یک نکته حقوقی در مورد وصیت؛
✔️محروم کردن فرزند از ارث معنا ندارد
👈 انسان تا زمانی که زنده است، می تواند هر تصمیمی در خصوص اموال خود بگیرد، می تواند تمام یا بخشی از آن را به یکی از فرزندانش و یا همسرش (هبه = بخشش) کند، اما برای پس از مرگش نمی تواند در مورد همه اموالش تصمیم بگیرد؛ در این مورد مسأله ارث و وصیت پیش می آید، هر کسی برای پس از مرگ خود، فقط می تواند نسبت به یک سوم (ثلث) اموالش تصمیم بگیرد که مثلاً برای همسرش و یا فرزند کوچکش باشد، بقیه اموال مطابق با قواعد قانونی و شرعی، تقسیم خواهد شد برای مثال: پسرها دو برابر دختر ها و همسر: یک هشتم از اموال ارث خواهند برد.
✅ بر همین مبنا: محروم کردن فلان فرزند از ارث، معنا ندارد و کسی نمی تواند یک یا چند فرزندش را از ارث محروم کند بلکه همانگونه که گفته شد: یا در زمان حیات یعنی وقتی که زنده است، می تواند اموالش را به هر کسی خواست ببخشد و یا اگر برای بعد از مرگش تصمیم می گیرد فقط برای ثلث اموالش می تواند تصمیم بگیرد و مابقی اموال بر اساس قانون تقسیم خواهد شد.
👈 آخرین نکته اینکه اگر در وصیت نامه برای یک سوم اموال خود (پس از مرگ) تصمیم گرفتید و بعداً نظرتان تغییر کرد، می توانید وصیت نامه را تغییر دهید.
👈 به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری #حقوقدان بپیوندید.
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
باسمه تعالی شأنه
💥سرنوشت حکم قصاص سرهنگ جوانمردی چه می شود؟
✔️ احتمال صدور رأی اصراری
🔹خبر صدور حکم سرهنگ جوانمردی فرمانده سابق انتظامی بندر انزلی در رابطه با فوت مهران سماک در جریان اتفاقات پس از باخت تیم ملي ايران، این روزها در صدر اخبار قرار گرفته است.
🔹در پی صدور قرار جلب به دادرسی توسط بازپرس و احتمالاً تأیید قرار توسط دادیار اظهار نظر و صدور کیفرخواست توسط دادستان، دادگاه نظامی یک استان گیلان، که متشکل از ۳ نفر قاضی است، حکم به قصاص متهم، صادر کرده است، حکم صادره توسط متهم مورد اعتراض واقع شده که پرونده در یکی از شعب دیوان عالی کشور، نقض و به شعبه هم عرض (نظامی یک قزوین) متشکل از سه نفر قاضی، ارجاع و حسب مسموعات، این شعبه نیز همانند شعبه نظامی یک گیلان، حکم به قصاص صادر کرده است.
🔹 اینکه گفته میشود: ۱۰ نفر قاضی حکم به قصاص داده اند، مسامحه در تعبیر و اشتباه است زیرا بازپرس، دادیار اظهار نظر و دادستان، اساسا، مرجع صدور حکم نیستند؛ در دو شعبه نظامی یک ( گیلان و قزوین) نیز معلوم نیست، هر ۳ نفر مستقر در شعبه، نظر بر قصاص داده باشند و چه بسا در هر شعبه، ۲ نفر، هم نظر بوده و یک نفر، مخالف بوده باشد.
🔹حال با فرضی که شعبه هم عرض نیز حکم به قصاص داده و متهم اعتراض کرده باشد، چنانچه شعبه دیوان عالی کشور، قانع شود، حکم قصاص را ابرام می کند و الا محملی جهت صدور رأی اصراری ایجاد شده است.
🔹 در چنین وضعیتی، هیأت عمومی شعب کیفری دیوان عالی کشور (قضات کیفری دیوان)، تشکیل، موضوع مطرح، دلایل موافقین و مخالفین حکم قصاص مورد بررسی قرار می گیرد. چنانچه نظر اکثریت، تأیید رأی دادگاه های نظامی یک گیلان و قزوین باشد، قصاص، ابرام می شود و الا پرونده به سومین شعبه هم عرض (دادگاه نظامی یک) ارجاع می شود و این شعبه مکلف است مطابق با استدلال هیأت عمومی شعب کیفری، رأی صادر کند (که در این صورت، به معنای تبرئه متهم است).
👈به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری #حقوقدان بپیوندید:
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
💥سلام و احترام.
👈 از ذات اقدس الهی، قبولی طاعات و اجابت دعاهایتان را مسألت می کنم.
ایام ضربت خوردن و شهادت مولایمان را تسلیت میگم.
✅ دوازدهمین روز بهار
مژده ی سرزمینی مستقل است، برای مردمانی اندیشمند و بزرگ؛
✅ مردمانی که در توفان ها و صاعقه ها
دست در دست یکدیگر، تنها به استقلال و شکوفایی وطن می اندیشند؛
این روز را گرامی می دارم.
👈 به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری # حقوقدان بپیوندید.
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
باسمه تعالی شأنه
💥 حکم انتقال اموال به دیگری به قصد فرار از پرداخت بدهی
✔️ بطلان یا مجازات
👈 گاهی اوقات افراد برای اینکه بدهی مالی خود را نپردازند، اموال را به نام فرد دیگری انتقال میدهند، این انتقال چنانچه صوری باشد، از نظر قانونی محکوم به بطلان است و اگر معامله، واقعی باشد، با شرطی که در ادامه می آید، دارای مجازات است.
✅ با توجه به اینکه در بسیاری از موارد، اموال به نام اعضای درجه یک خانواده ی فرد بدهکار، انتقال مییابد و یا تاریخ معامله نزدیک به زمان وقوع دعوا در دادگاه و مقدم بر دعوا بوده و یا مبلغ (ثمن) معامله، مبادله نشده باشد، در این صورت، دادگاه، به لحاظ صوری بودن، حکم به بطلان آن معامله صادر می کند؛
💥 چه زمانی معامله به قصد فرار از پرداخت بدهی، مجازات دارد؟
✅ پاسخ. زمانی که فردی بابت بدهکاری (مهریه، دیه و امثال آن) در دادگاه، محکومیت قطعی پیدا کرده و به منظور فرار از پرداخت بدهی، مالی را که دارد واقعاً به دیگری انتقال دهد؛ مرتکب جرم شده است ؛بنابر این، اگر قبل از محکومیت قطعی به بدهکاری، مال خود را به دیگری انتقال دهد، مجازات ندارد، لکن اگر این انتقال، صوری باشد، دادگاه حکم به بطلان معامله خواهد داد.
👈 استناد ۱: ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی در این خصوص مقرر می دارد: «انتقال مال به دیگری به هر نحو به وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکومٌ به یا هر دو مجازات می شود و در صورتی که منتقلٌ الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم ٌبه از محل آن استیفا خواهد شد.»
👈 استناد۲: رأی وحدت رویه شماره ۷۷۴ـ۲۰/۱/۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عالی کشور:
«نظر به اینکه قانونگذار در ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۹۴/۴/۲۳، در مقام تعیین مجازات برای انتقال دهندگان مال با انگیزه فرار از دین، به تعیین جزای نقدی معادل نصف محکومٌبه و استیفای محکومٌبه از محل آن تصریح کرده است و نیز سایر قراین موجود در قانون مزبور کلاً بر لزوم سبق محکومیت قطعی مدیون و سپس، انتقال مال از ناحیه وی با انگیزه فرار از دین دلالت دارند که در این صورت موضوع دارای جنبه کیفری است ...»
👈 به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری # حقوقدان بپیوندید.
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
سلام علیکم.
در شب های قدر، از ذات اقدس الهی، برایتان «عافیت» مسألت می کنم؛ «عافیت در تمام امور» از سلامتی تا عاقبت به خیری، فرزندان صالح، دوستان و همکاران و همسایگان خوب و نیک، رزق وسیع یسیر حلال و ... همه در عافیت نهفته است.
باسمه تعالی شأنه
💥 پاسخ حقوقی به جنایت رژیم صهیونسیتی وجود ندارد، به قرآن عمل کنیم
🖌 دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری:
🔹طبق كنوانسيونهاي ديپلماتيک و كنسولی از جمله كنوانسيون وين 1961 و 1963 که ایران هم به آن پیوسته و مطابق با ماده ۹ قانون مدنی: «مقررات عهودی که بر طبق قانون اساسی بین دولت ایران و سایر دول منعقد شده باشد در حکم قانون است»، و قاعده شرعی «وفای به عهد» که ریشه در شریعت دارد و در تاریخ اسلام، دارای نمونه هایی است، سفارتخانه ها بخشی از خاک كشور ها قلمداد مي شوند؛ بنابر این، هم سفرا و هم اماكن ديپلماتيک از مصونيت برخوردار هستند و هر گونه حمله ای به آنها، نه تنها نقض حقوق ديپلماتيک است بلكه تجاوز به سرزمين يك كشور قلمداد می شود و کشور پذیرنده در این باب دارای مسئولیت است.
🔹 از نظر ما اسرائیل، دولت محسوب نمی شود؛ ضمن اینکه نه ایران و نه سوریه با اسرائیل، معاهده ای ندارد.
🔹 با این مقدمه و صرفنظر از اینکه در عمل، حقوق بین الملل به معنای «حقوق زور» تغییر ماهیت داده و به همین خاطر قرآن کریم «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة» را در قبال دشمنان ددمنش، به منظور دفاع، در دستور کار قرار داده است؛ در خصوص حمله اسرائیل به سفارت ایران، باید گفت: دشمن (رژیم غاصب که از دیدگاه ما، دولت محسوب نمی گردد و در حال خصومت می باشد) به محلی که در حکم خاک ایران است، حمله کرده، اینکه سوریه به عنوان کشور پذیرنده ی سفارت ایران، در مقام ایفای مسئولیت، به نهادهای بین المللی شکایت خواهد کرد، یک بحث است، اما مبحث اصلی همان است که معروض شد.
🔹 در وضعیتی که، دشمن به بخشی که در حکم خاک جمهوری اسلامی ایران است، حمله کرده، پاسخ حقوقی، فاقد جایگاه است؛ برای دشمنی که به بیمارستان، صلیب سرخ و هلال احمر حمله می کند، تنها یک جواب قرآنی وجود دارد: «فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ»: «اگر کسی به شما تعدی و تجاوز کرد، شما هم مقابله به مثل کنید».
👈به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری #حقوقدان بپیوندید:
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
باسمه تعالی شأنه
💥بغض شهدای غزه و شهادت دلیرمردان در حمله رژیم صهیونسیتی به سفارت ایران، عجین شده و گلویمان را می فشارد ...
وقت آن رسیده تا طوفان الاقصی به توفان الاحرار مبدل شود ...
فردا همه می آییم
🖌باسمه تعالی شأنه
💥دلایل ناکارآمدی قانون نظام صنفی در برخورد با تخلفات چیست؟
✔️ قطعیت و قاطعیت، حلقه مفقوده قانون نظام صنفی
🔹 با مروری بر قانون نظام صنفی، آنچه که توجه را جلب می کند این است که: پس از تشریفات و تشکیلات، تمرکز قانون نظام صنفی و این سازمان و تشکل عریض و طویل آن، تخلف انگاری برای واحدهای صنفی ( فروشندگان و ...) است و تکلیف شناسایی تخلفات و شکایت از آن را بیشتر بر عهده خریداران و مشتریان گذاشته است.
🔹 تخلفات مد نظر این قانون بر اساس ماده ۵۷، عبارت است از: گران فروشی، کم فروشی، تقلب، احتکار، عدم درج قیمت، فروش جنس قاچاق، فروش خارج از شبکه و ...؛
🔹 هر چند قیمت اجناس به درستی تعیین گردد، برای احتکار، گران فروشی، فروش جنس قاچاق، عدم درج قیمت روی کالاها، تقلب در کیفیت ارزاق و فروش خارج از شبکه و امثال آن، مجازات تعیین شود، مادامی که این تخلفات، به درستی و به موقع و با قاطعیت، مورد شناسایی قرار نگیرد و مجازات ها با حتمیت و قطعیت (بدون هر گونه اغماضی) اجرا نشود، مشکلات همچنان باقی است و کنترل محسوسی روی بازار انجام نخواهد شد.
🔹 باید توجه داشت که: علت استمرار تخلفات، قلت و کمی مجازات نیست بلکه عدم قاطعیت و قطعیت است که دارای دو مؤلفه می باشد (شناسایی به موقع تخلف و اجرای قطعی و به موقع مجازات ها).
🔹 قاطعیت و قطعیت نیاز به ابزار متناسب به خود دارد، چگونه می توان از خریداران و مشتریان، انتظار داشت که از کیفیت و کمیت و از قیمت کالاها و قاچاق بودن آن و یا عرضه خارج از شبکه ی کالاها ... اطلاع داشته باشند که ماده ۷۲ این قانون، بار آن را بر دوش مشتری قرار داده است؟!
🔹برای رفع این مشکل و ایجاد بازدارندگی، تشکیل یک نهاد پایش پاسخگو، همانند سازمان بازرسی که دارای بازرسی های مستمر، دوره ای و موردی و شناسایی تخلفات باشد و اجرای به موقع و اطلاع رسانی برخوردها، ضروری به نظر می رسد.
👈به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه ۱ دادگستری #حقوقدان بپیوندید:
🆔https://eitaa.com/dr_hoseineslami
💥 آیا بیمه خسارت وسایل نقلیه را بدون معاینه فنی پرداخت می کند؟
✔️معاینه فنی، شرط پرداخت خسارت نیست
🔸جهت پرداخت خسارت توسط شرکت های بیمه به وسایل نقلیه، داشتن معاینه فنی ضرورت ندارد
🔸 بر عکس اگر خودرو، فاقد بیمه نامه بود، ارائه خدمات ممنوع است
🔸 غافل نشویم، اگر خودرو معاینه فنی نداشت و نقص فنی عامل تصادف فوتی یا جرحی بود، مجازات راننده، باقی است
🔹 بر اساس ماده ۴۵ قانون بیمه اجباری شخص ثالث: «ارائه هرگونه خدمات به وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه و رفع توقیف از آنها، توسط راهنمایی و رانندگی، دفاتر اسناد رسمی و سازمانها و نهادهای مرتبط با امر حمل و نقل از قبیل تعویض پلاک وسیله نقلیه، تنظیم اسناد رسمی معاملات وسایل مذکور ممنوع میباشد...»
🔹اما عکس این موضوع یعنی این که وسیله نقلیهای بیمهنامه شخص ثالث دارد، اما فاقد معاینه فنی است مانعی برای پرداخت خسارت از سوی شرکتهای بیمهای محسوب نمیشود.
🔹 توجه داشته باشید: آنچه که گفته شد، مربوط به پرداخت خسارت از سوی شرکت های بیمه ای است لکن در تصادفات فوتی و یا جرحی، چنانچه نقص فنی در ایجاد تصادف مؤثر بوده باشد، مقصر، حسب مورد به مجازات های قانونی، محکوم خواهد شد.
🔹 برای نمونه ماده ۷۱۴ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات در این خصوص مقرر می دارد: «هر گاه بیاحتیاطی یا بیمبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسائط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یامتصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دممحکوم میشود.»
🔹و ماده ۷۱۵ همان قانون مقرر می دارد: «هر گاه یکی از جهات مذکور در ماده (714) موجب مرض جسمی یا دماغی که غیر قابل علاج باشد و یا از بین رفتن یکی از حواس یا از کار افتادن عضوی از اعضاء بدن که یکی از وظایف ضروری زندگی انسان را انجام میدهد یا تغییر شکل دائمی عضو یا صورت شخص یا سقط جنین شود مرتکب به حبس از دو ماه تا یک سال و به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه مصدوم محکوم میشود.»
👈به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه ۱ دادگستری #حقوقدان بپیوندید:
🆔
https://eitaa.com/dr_hoseineslami
باسمه تعالی شأنه
💥 یک نکته در خصوص طرح مقابله با کشف حجاب
💥 حکم گرفتن فیلم از پلیس و ارسال آن برای شبکه های دشمن چیست؟
☑️ همکاری به هر نحو با دولت هایی که با ایران دشمنی دارند، یک جرم امنیتی محسوب می گردد؛
🖌 امروز یکی از ابزارهای قوی برای ضربه زدن به یک کشور، شخص حقوقی یا حقیقی، رسانه است؛
✅ از همین منظر، یکی از شیوه های همکاری با دشمن، گرفتن فیلم و ارسال آن برای شبکه هایی است که برای دشمن و علیه جمهوری اسلامی ایران، فعالیت می کنند؛
👈 بنابر این چنانچه شخص یا گروهی، به قصد سوء استفاده ی شبکه های رسانه ای دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران، در حین انجام طرح، از پلیس و یا آمران به معروف و نظایر آن، فیلم تهیه و برای شبکه های معاند ارسال کند و با این وسیله با دشمن همکاری نماید ممکن است به یک تا ده سال حبس محکوم گردد؛
ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مقرر می دارد: «هر کس یا گروهی با دول خارجی متخاصم به هر نحو علیه جمهوری اسلامی ایران همکاری نماید، در صورتی که محارب شناخته نشود به یک تا ده سال حبس محکوم میگردد.»
👈 به کانال دکتر حسین اسلامی وکیل پایه یک دادگستری #حقوقدان بپیوندید.
🆔
https://eitaa.com/dr_hoseineslami