🔰اندیشه سیاسی در تاریخ اسلام
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰مردان هسته ای ما و مردان عنکبوتی آنها
موسی نجفی:
✅برای بغض فرو خفته شهادت مرد هسته ای
(۷ آذر شهادت شهید فخری زاده)
🔴شاید شما هم کارتون و یا فیلم سینمایی مرد عنکبوتی را بارها دیده باشید ؛ مرد عنکبوتی نسل امروز ، نوع پیشرفته تر "سوپر من" نسل دیروز است۰ مرد عنکبوتی با تارهای دستش و با قدرتی فوق العاده از این ساختمان به آن آسمانخراش پرش می کند، فاصله زمین و هوا را مثل عقاب با شیرجه در چند ثانیه طی می نماید، مرد عنکبوتی حامی مردم شهرش می باشد ، هر کسی که بخواهد به این شهر چشم زخمی و یا حمله ای داشته باشد ، اوست که نمی گذارد آب از آب تکان بخورد؛ اگر کسی را از طبقه صدم به پایین پرتاب کنند!! این مرد عنکبوتی است که در لحظه آخر و قبل از برخورد با زمین او را از مرگ حتمی نجات می دهد ؛ آخر مرد عنکبوتی همه جا هست و از بالا و پایین مواظب شهرهایی است که آسمانخراش های بزرگ دارند و آدمهای بد قصد رخنه در آن شهرها را می کنند !!
اما مرد عنکبوتی یک ویژگی عجیب دیگر هم دارد ، و آن این است که ناشناس است و با اینکه یکی از همین مردم عادی است ولی بخاطر نقابش ناشناخته مانده است؛ خودش هم اصرار دارد ناشناس بماند و رمز موفقیتش هم در این پنهان بودن و ناشناس ماندنش است ۰ مردم بالا و پایین شهر آسمان خراشها هم از پیر و جوان و بچه و کودک ، مرد عنکبوتی را دوست دارند و او را تحسین می کنند ۰
امروزه به کمک تکنیک های هالیوودی مرد عنکبوتی به همه دنیا صادر شده است و تمام بچه های جهان او را می شناسند و عاشقانه دوستش دارند؛ اصولا مگر می شود مرد عنکبوتی را دوست نداشت ؟! او ناجی کره زمین است و همه ما باید او را دوست داشته باشیم و به بچه های خودمان یاد بدهیم که فرشته نجات سرتاسر عالم و این کره خاکی مرد عنکبوتی است۰
🔵 در مقابل در این طرف دنیا ، مرد هسته ای وجود دارد که نقاب ندارد اما ناشناخته مانده ! از ساختمانهای بلند بالا و پایین نمی پرد و اصولا مرد هسته ای ما پرواز بر فراز آسمانخراش ها را بلد نیست۰ او خیلی معمولی روی زمین راه می رود البته او هم بچه ها و مردم شهر ما را دوست دارد و از افتادنشان جلو گیری می کند و با دشمنانشان مبارزه می کند ؛ هر چند بچه های ما او را نمی شناسند و اصلا از وجودش خبر ندارند چرا که رویای مرد عنکبوتی جایی در ذهن و دلشان برای او باقی نگذاشته است و همه آنها دلشان میخواهد مرد عنکبوتی باشند!! ولی بچه ها درست نمی دانند که خواب راحت شب های آنها و پدر و مادرانشان نه از صدقه سر مرد عنکبوتی بلکه بخاطر مرد هسته ای است که هر روز او را می بینند ولی هرگز او را نمی شناسند ۰
با همه این اوصاف و توانمندیها و برتریهای مرد عنکبوتی در برابر مرد هسته ای ، در اینجا یک اشکالی وجود دارد که البته نه تنها بچه ها بلکه بزرگترها و بزرگتر از بزرگترها یعنی دولتمردان هم فراموش کرده اند و آن این است که :
اصولا مرد عنکبوتی یک دروغ بوده و اصلا وجود خارجی نداشته و ندارد ۰
ولی از آن طرف ، مرد هسته ای زنده و واقعی و قابل لمس است ۰
هر چند به بچه ها گفته شده مرد عنکبوتی هیچگاه نمی میرد، ولی مرد هسته ای چون واقعی است و خون در رگ دارد مردنی است و می تواند برای مردمش بمیرد۰
نمیدانم آیا ممکن است روزی بچه های ما بزرگتر که بشوند بفهمند که مرد هسته ای ما را سازندگان و خالقان مرد عنکبوتی کشته اند ؟
در این میان یک معما و یا یک پرسش مهم آزار دهنده است و آن این است که چرا مردم ما مرد هسته ای و اصولا مردان هسته ای را درست نمی بینند و درست نمی شناسند ؟!!
شاید روزی برای این پرسش به این جواب برسند که این مرد عنکبوتی مآوا گرفته در ذهن و دل آنها بوده است که نمی گذاشته مرد هسته ای را درست ببینند و درست بشناسند ؟!
🔶اما افسوس و صد افسوس که دیگر مرد هسته ای در میان ما نیست ۰
🔶 سلام بر تویی که نشناختمت
🔶وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰به مناسبت ۱۰ آذر ماه سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس :
✅دیانت در سیاست بالاتر از دین در سیاست است
🔴دکتر موسی نجفی : اینکه مدرس گفته : دیانت ما عین سیاست ماست ، شاید معنای وسیع تر و عمیق تر از این جمله را می دهد، اگر می گفت "دین" ما عین سیاست ماست ۰ "دیانت" اعتقاد قلبی و عملی و واقعی است ۰ در سیاست امروز ما می بینیم برخی در نظر و گفته ، ورود دین در سیاست را قبول دارند ولی متدین به این مطلب نیستند ۰ یک از عللی که سیاستمداران غربی سیاست های خود را با تلاش و جدیت به پیش می برند این است که متدین و عامل به همان عقیده ای (سکولار) هستند که قبول دارند ۰ در حقیقت جمله شهید مدرس می تواند نقد برخی دولتمردان امروز و ریشه بسیاری از ضعف ها و ناکارآمدهای سیاست در ایران باشد ، چرا که متدین بودن و دیانت داشتن در سیاست بالاتر از صرفا دین را قبول داشتن است ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰درس دیروز برای سیاست امروز
✅پیش بینی شهید مدرس در مورد عدم فهم قرادادها و معاهدات و عواقب سوء آن برای ملتی که این موارد را نفهمند ۰
🔴درسی که امروز با همه وجود در مورد فرجام برجام به اثبات رسید ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
دکتر موسی نجفی
🔰مردان هسته ای ما و مردان عنکبوتی آنها موسی نجفی: ✅برای بغض فرو خفته شهادت مرد هسته ای (۷ آذر شها
🔰اظهار نظر یکی از مخاطبین محترم
✅ احسنتم. جناب استاد نجفی
مرا به یاد شعر سنایی انداختید که:
عارفان هر دمی دو عید کنند / عنکبوتیان مگس قدید کنند
اجازه بدهید من نیز نکاتی چند را در تکمیل و تایید فرمایشات شما، بر بنیاد آیه ۴۱ سوره مبارکه عنکبوت به عرض برسانم:
1⃣ مردان عنکبوتی، برساخته صاحبان سیاست عنکبوتی (استعمارگران) هستند که هماره تار میتنند و به دنبال شکار و بلع فرزندان ایران زمینند. در سیاست عنکبوتی خصم نیز، تارهای عنکبوت، گاه از جنس فرهنگی، گاه سیاسی و نظامی و گاه اقتصادی و صنعتی است.
اگر نیک بنگریم، خط سیر استعمارگران غربی نیز کاملا عنکبوتی است (چرخشی و تارتنیدنی) یعنی مثلا دور ایران و کشور هدف تار میتنند. همان سیاستی که از سال ۲۰۰۰ به بعد بر گرد ایران به نمایش گذاشتند: سیطره بر افغانستان، عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس، حتی تا حدودی نفوذ و همپیمانی با ترکیه و آذربایجان... یعنی مثل عنکبوت ابتدا دام مینهند و بعد شکار را دور میزنند و دوباره بر او تار میتنند و همزمان از نیش خود استفاده میکنند و در پایان کار، شکار را کاملا محصور کرده و میبلعند.
پرتغالیها و انگلیسیها هم از همین خط سیر در جهان اسلام سود جستند مخصوصا کارگزاران انگلیسی: ابتدا سلطه بر هندوستان و افغانستان، و امتداد آن نفوذ از آبهای گرم خلیج فارس و جنوب ایران و کشورهای حاشیهنشین عربی تا مصر و کانال سوئز و حتی در مقطعی جزیرهالعرب...
2⃣ مردان هستهای با ایمان و آرمان مصممشان به ما آموختند که نقشه سیاستمداران و مردان عنکبوتی با همه پیچیدگیها و نهانروشیهای موجود، سست و آسیبپذیر است؛ و با عزم و ایمان راسخ میتوان آنها را در هم شکست:
"مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا ۖ وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ ۖ"
از این روی، عنکبوتیان چارهای جز حذف آنان ندارند چه آنکه، رمز جادوی آنان را فاش میسازند و همچون سردار سلیمانی و شهید صیاد شیرازی، رشتههای آنان را از هم میگسلند.
3⃣ قرآن کریم هرچند ضعف و سستی عنکبوتیان را یادآور میشود ولی در مقام آسیبشناسی آدمیان یعنی افراد و جوامعی که متاسفانه در دام عنکبوتیان گرفتار میآیند، یک مشکل بزرگ را هشدار میدهد:
پس از فراز : "وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ ۖ" دست روی نقطه ضعف اصلی جوامع مسلمان میگذارد و تلویحا بیان میدارد که گرفتارآمدگان نوعا با ماهیت این سیاست شوم ناآشنایند:
لو کانوا یعلمون : اگر بدانند [که متاسفانه نمیدانند]
همان نکتهای که به زیبایی در یادداشت شما منعکس گردید:
در این میان یک معما و یا یک پرسش مهم آزار دهنده است و آن این است که چرا مردم ما مرد هسته ای و اصولا مردان هسته ای را درست نمی بینند و درست نمی شناسند ؟!!
شاید روزی برای این پرسش به این جواب برسند که این مرد عنکبوتی مآوا گرفته در ذهن و دل آنها بوده است که نمی گذاشته مرد هسته ای را درست ببینند و درست بشناسند ؟!
4⃣ عنکبوتیان بسیار خوش سلیقهاند و هیچگاه سراغ پخمهها نمیروند لذا انصافا انتخابهای عجیبی دارند. یعنی مهرههای کلیدی را از سر راه بر میدارند مثل قائم مقام فراهانی، امیرکبیر، شیخ فضل الله، شهید مدرس و...
لذا یک منورالفکر غربگرا یا لیبرال و سکولار بین ترورها نیست که بالعکس آنها را تبلیغ و ترویج نیز میکنند.
5⃣ به این پرسش میتوان به گونهای دیگر نظر کرد که: چرا عنکبوتیان، رجال خبره و کاردان ما را بهتر از خود ما میشناسند ولی ما هنوز به سوداگران عنکبوتی عشق میورزیم و از آنها اسطوره ساختهایم؟! (از امثال ادوارد براون و کسینجر بگیر تا...) و اصولا ما در دانش رجالشناسی، جریانشناسی و دشمن شناسی چه گمگوشهها و پیشنیازهایی داریم تا در دام عنکبوتیان نیفتیم و خود را در برابر آنان مسلح سازیم؟ پرسشی که میتوان پاسخ آن را از تاریخپژوهان و کارشناسان علوم سیاسی سراغ گرفت.
حتی یافتههای عارفان نیز با همه تفاوتهایی که در با موضوع بحث ما دارد، خالی از فایده نیست. فی المثل شاعر نامی، جناب
سنایی، در حدیقه الحقیقه دنیاپرستان را به جانور و عنکبوت تشبیه کرده است که عنکبوتی بودن آنان ناشی از دنیاپرستی و مشغول بودن به تعلقات دنیوی و اغراض نفسانی است. و در جبهه مقابل ایشان، وارستگان رهیده از تعلقات دنیوی را ترسیم کرده که در هر دم، دو عید کنند: یکی عید "بقا" و یکی "فنا" ... که میتواند برای ما از این جهت درسآموز باشد که ما نیز تا تعلقات دنیوی و دنیازدگی افراطی را واننهیم از خطر سیاست عنکبوتی و دام عنکبوتیان در امان نیستیم. (یعنی مشکل ما گاه فقط شناختی نیست بلکه انگیزشی هم هست).
و الله هو المستعان. متشکرم. محمدصادق ابوالحسنی
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰بنیاد فلسفی علم سیاست در غرب جدید
موسی نجفی :
✅از پایه گذاران اصلی اندیشه سیاسی جدید در غرب در هر چهار شاخه لیبرالیسم و سوسیالیسم و نازیسم و فاشیسم نام دو نفر مهمتر است : نیکولو ماکیاولی و توماس هابز ۰
🔴ماکیاولی پایه گذار علم سیاست جدید و هابز متفکر اولیه نظریه قرارداد اجتماعی است۰ در قرارداد اجتماعی در نظر هابز جمله معروفی وجود دارد که رمز خشونت و جنگ طلبی غربیها و حل معمای استعمارگری آنها را بخوبی نشان می دهد ؛ هابز میگوید :
هومو هومینی لوپوس (به لاتین: Homo homini lupus)، به معنی انسان، گرگِ انسان است، ریشه این مطلب از جملهای است که در نمایشنامه آسیناریا نوشتهی پلوتوس، نویسندهی روم باستان آمده است و توماس هابز از آن استفاده کرده و الهام گرفته است.
🔵بازتاب سیاسی این نگاه به انسان در تاریخ سیاسی غرب جنگ دائمی و همیشگی بین انسانهاست ۰ از تاریخ اندیشه ای که از ریشه بر روی خون و جنگ و ناامنی دائمی بنا شده است ، انتظار یایبند بودن به قراردادها و ارزشها نوعی خوش خیالی و ساده لوحی است ۰ در مثل مناقشه نیست ولی وقتی مجبوری با یک دزد سابقه دار سر یک میز بنشینی ، بهتر است اول مواظب جیب هایت باشی!
🔶کاش برخی سیاسیون و دیپلمات های ما عینک رنگی و خوش بینانه را از چشمان نزدیک بین شان بر می داشتند و کمی هم نگاه فلسفی تر و عقلانی تر و البته عمیق تر به غرب می انداختند تا متوجه شوند اینها آنچنان که ادعا دارند متمدن و صلح جو نیستند !
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰سیمای جمهوری اسلامی ایران - برنامه نسل فردا
🔴پرسش دکتر رسولی درباره غرب و پاسخ دکتر نجفی :
✅برخی مسئولین نظام بخاطر نفهمیدن نظریه جنبش نرم اقزاری در تراز انقلاب اسلامی نیستند۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
30.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰موشن گرافی کوتاه و آموزنده درباره :
✅تحریم منسوجات خارجی و ترویج خودکفایی ملی
🔴عمق بخشی به حرکت بیداری اسلامی در ایران
🆔 @drmousanajafi
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰پرسش یکی از مخاطبین محترم
✅استاد بزرگوار این مطلب از جهت تاریخی درست است؟؟ اگر درست است تحلیل شما از این نوع عزاداری چیست؟؟
👆صحنه به دار کشیدن ۹ آزادیخواه تبریزی که با استعمار مبارزه می کردند.
در شهر تبریز بدست لشگر قزاق روس
روز عاشورای سال ۱۲۹۰
🔴توضیح : هنگامی که روس ها در حال بدار کشیدن آزادیخواهان و دلاوران تبریز در روز عاشورای سال ۱۲۹۰ بودند صدای طبل و سنج از کوچه پسکوچه های تبریز شنیده میشد و مردم تبریز در حال عزاداری بودند.
🔵فرمانده روس اینگونه گفت:
میترسیدم که آن جمعیت عظیم عزادار حسینی
به آزادیخواهان مبارز تبریزی بپیوندند
و در آن صورت چه بر سر ما میآمد !!
🔴اما جمعیت عظیم!
فقط عزاداری و گریه کردند
و علم بر دوش کشیدند !
و تعزیه راه انداختند و به اعدام ۹ دلاور آزادیخواه خود توجهی نکردند!!
و در حالی که ۹ دلاور تبریزی بر سر دار بودند
نذری خود را گرفتند و به خانه هایشان رفتند !
🔶جواب در ادامه 👇👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔴جواب پرسش 👆👆
🔵نجفی :
✅با تشکر از شما بخاطر دقت و نکته سنجی تان ، البته چه خوب بود اگر منبع این نقل تاریخی را هم ذکر می کردید ؛ در مشروطه از این گفته ها و صحنه ها و گاهی هم صحنه آرایی ها زیاد ذکر شده است ؛ مثلا گفته فرمانده روسی در این نقل برای چه شخصی بوده که به گوش مشروطه خواهان رسیده؟ و آیا جمله وی بدون کم و کاست نقل شده ؟ و یا در مسیر "ایدئولوژیک روشنفکری" در انحراف مشروطه به نحوی جاسازی تاریخی نشده است ؟
اما اگر فرض را به صحت تمامی این دو ماجرا یعنی عزاداری روز عاشورا و اعدام آزادیخواهان و صحت جمله فرمانده روسی بگذاریم ، اینجا نکته ای را باید در نظر داشت و آن این است که نباید این مسئله را به صورت جزئی دید ، بلکه بهتر است رویگردانی و یا سرخوردگی بخشی از جریان مذهبی در تبریز از روند مشروطیت را در کلیت آن نگریست ۰
🔶تاریخ مشروطیت در ایران گواه این نکته است که با رسوخ اندیشه های غربی و آن هم از نوع تقابل گونه با اعتقادات مردم در متن وقایع مشروطه و در بین صفحات مطبوعات ، کم کم جنبه دینی و اسلامی نهضت در برخی مناطق رنگ باخت و متدینین نسبت به سرنوشت این حرکت مهم بی تفاوت گشتند ؛ این مسئله با شهادت آیت الله شیخ فضل الله نوری در تهران و گروهی دیگر از علما در بلاد دیگر صورت مسئله را تندتر و دو قطبی سازی بدی را در فضای فکری مشروطه دوم ایجاد نمود ۰ در نتیجه نهضت مقدس "عدالت خانه" که در پیدایش اولیه مشروطه پررنگ بود به تدریج به نهضت "عرفی" مشروطه مبدل شده و سیاسیون و وابستگان به سفارت انگلیس با فراموشی ماهیت و شعائر اصیل مشروطه ، زمینه شکست آن را فراهم آوردند و همه اینها مقدمه روی کار آمدن قزاقی خشن و بیسواد به نام رضاخان را فراهم آورد ۰
🔷 با وصف این اگر گزارش منقول از فرمانده روسی درست باشد ، با توجه به فضا و زمینه های به وجود آمده زیاد نباید از وقوع چنین اتفاق ناخوشایندی در شهر تبریز تعجب نمود ! بخصوص،آنکه مجتهد برجسته شهر یعنی مرحوم آیت الله میرزا حسن اقا مجتهد تبریزی و انجمن اسلامیه تبریز نیز در مقطع زمانی مذکور بحث مشروعه را در تبریز مطرح نموده و این دو دستگی در مشروطه گروهی از متدینین را از سیاست دور و متنفر نموده بود ۰ در آخر این نکته را هم باید اضافه نمود که احساسات و شور مذهبی برای آنکه با "بصیرت سیاسی" ( در سطحی که شایسته اجنبی ستیزی است ) همگام و هم سطح گردد به عوامل زیادی نیاز دارد که مهمترینش وجود زعمایی برجسته مثل امام خمینی در انقلاب اسلامی می باشد ؛ البته گاهی هم شخصیت و رهبر توانمند در یک نهضت وجود دارد اما جامعه توان دیدن و درک درست و به موقع او را ندارد !
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰۲۱ آذر ماه سالگرد رحلت آیت الله آخوند ملا محمد کاظم خراسانی زعیم نهضت مشروطیت ایران
✅تفاوت جریان علمای آزادیخواه مشروطه ( آزادیخواهان مقدس ) با متجددین غربگرا در تاریخ تحولات فکری و سیاسی ایران
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر یادداشتی است که موسی نجفی عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در پاسخ به سوال خط قرمز برای «دبه» کردن سیاستمداران تا کجاست؟، نوشته است:
✅شاید یکی از مزایای سیاسی دو جناحی یا چند جناح بودن در افق سیاسی کشور بخصوص در انتخابات قوه مجریه و مقننه و یا شورای شهر این باشد که با تغییر مدیران و مسئولین و کار به دستان، کشور میتواند نوعی تحول و دگرگونی مشروع را تجربه نماید و به تعبیر رهبر معظم و عزیز این مسئله مانند تغییر و نو شدن طبیعت در سال جدید است، لذا تحول و تغییر مدیران در ذات خود امری مبارک و ارزشمند است.
از نکات مثبت دیگر این امر تنگ شدن قافیه برای فرصت طلبانی است که معمولاً بخاطر شیرینی قدرت و سیاست، نان به نرخ روز خورده و در این تغییرات و دست به دست شدنها نقاب از چهره شأن افتاده و در جایی باطن و ضمیر خود را آشکار میکنند.
🔴ادامه 👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
✅ادامه قبلی👆👆
🔴بنابراین هر چند در اصل مبارک بودن این تحول و تغییر و چند صدایی کمتر میتوان شک نمود ولی در این میان باید مواظب مارهای خوش و خط سیاسی هم بود؛ چرا که همه به این قواعد و اصول مدنی پای بند نبوده و نیستند و التزام به این قاعده را تا زمانی که خود در قدرت نیستند، شعار میدهند ولی موقع تحویل مناصب به انواع بهانهها و حیلهها متوسل شده تا از بالای این نردبان به پایین پرتاب نگردند!
این صورت مسئله ایرانی و امریکایی و اروپایی هم نمیشناسد! نمونه بارزش همین جناب ترامپ است که وقتی باید از کاخ ریاستش اسباب کشی کند به صد مورد راست و دروغ علیه رقیب دست زده و زمین و زمان را به هم دوخت تا در قدرت بماند. او هرچند مضحکه عالم شد ولی به هر حال میزان ساختارشکنی او هم در مرز خاص و خط قرمزی متوقف گردید.
اما در این میان یک پرسش، اساسی باقی میماند که مرز این اعتراض و ساختارشکنی در همه جا تا کجا میتواند باشد؟ به نظر میرسد در بین ملل متمدن و جامعه مدنی آنچه پذیرفته شده است و خط قرمز سیاستمداران و جناحهای سیاسی محسوب میگردد، قانون اساسی یک کشور به عنوان "میثاق ملی" است. این خط قرمز و شاخص در تمام دنیا پذیرفته شده و مبنای عمل و کنشهای سیاسی و رقابتی قرار دارد.
🔵در کمال تعجب در کشور ما در درون دولت و حتی شخص رئیس جمهور و جناح موسوم به «اصلاح طلب» این اصل مسلم و پذیرفته شده به راحتی در عمل مورد تردید قرار میگیرد؛ مثال بارز برای دولت تدبیر و امید، استدلال عجیب رئیس این دولت در رد مصوبه هستهای مجلس و استناد به رأی چهار ساله ملت است؛ استدلالی که به راحتی از طرف مجلس، هم میتواند مطرح گردد.
نکته مهم اینجاست که اصولاً مرجع و شاخص رفع این اختلافات بین قوا مگر جایی غیر از قانون اساسی هم میتواند مطرح باشد؟ در مورد جناح حامی دولت مسئله عجیبتر میشود گروهی از افراد این جناح فکری و طیف سیاسی در این هفت سال در بالاترین ردههای وزارتی و مدیریتی و استراتژیک نظام از انواع مواهب و مزایا (البته قانونی!) برخوردار بودند ولی دوستان مثلاً تندروتر! آنها در جلسات سیاسیتر و غیررسمیتر مطبوعاتی و دانشگاهی به ساختارشکنی در برخی اصول اصلی قانون اساسی و دور زدن قانون پرداخته و مانند زمان برگزاری یک رفراندوم برای نوشتن قانون اتخاذ موضع مینمایند!
طنز تلخ قصه اینجاست که این جناح سیاسی چه در داخل دولت فعلی و چه در ژست ساختارشکنی نظام از "حافظه تاریخی" ضعیفی هم برخوردارند؛ چرا که خود در جایگاه نقد و نفی و رد دولت قبلی (احمدی نژاد) نه تنها به رأی چهار ساله ملت (در هر دو دوره دولت سابق) احترام نگذاشته بلکه مواضعی متناقض از امروز اتخاذ کرده بودند. مطالب مذکور با تورق در مطبوعات دو دهه اخیر به راحتی قابل اثبات است.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰سیاست علمای شیعه در برابر امپراطوری عثمانی
✅ حفظ حدود و ثغور مرزهای ایران در برابر تجاوزات قشون عثمانی در زمان مشروطیت
🔴نامه اعتراض آیت الله آقا نجفی اصفهانی به سلطان عثمانی و جواب سلطان عثمانی به ایشان
🔵در پایان این سند تاریخی در برابر سلطان عثمانی امضاء شده است : خادم مذهب جعفری محمدتقی نجفی
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
به مناسبت جمادی الاول سالروز انتشار حکم تحریم تنباکو
🎤گفتگوی اختصاصی با #موسی_نجفی؛
🛑 نهضت تنباکو ماجرای زندگی هر روز ماست.
🔺قضیه #تحریم_تنباکو، یک واقعه مهم تاریخی مربوط به ۱۳۳ سال پیش است و ۱۵ سال قبل از نهضت مشروطیت رخ داده است. این جنبش نوعی بیداری اسلامی مهم در تاریخ ایران محسوب می شود که زمینه ساز جریان های مهم تاریخی مثل نفی استبداد و #مشروطیت در ایران گردید.
🔻بحث #تولید_ملی و حمایت از آن یک بحث زیر بنایی است که استقلال و «ما میتوانیم» را در اذهان عموم مردم القا می کند. این مطلبی است که #استعمار قرن هاست در ملل شرق روی آن کار کرده که «شما نمی توانید»؛ که امروز هم رویکرد اصلی غرب همین است.
🔺 نهضت تنباکو صرفا یک ماجرای تاریخی گذشته نیست، بلکه ماجرای زندگی هرروز ماست. در ابعاد مختلف این ماجرا تکرار می شود. ما همان مردم زمان میرزا هستیم و کمپانی رژی در قالب های مختلف در زندگی ما ظهور و بروز دارد. این نهضت نشان داد که اگر درک و شعور و اراده ملی در مردم و مسئولین وجود داشته باشد، بازهم می توان پوزه استعمار را به خاک مالید.
متن کامل این گفتگو را در لینک زیر بخوانید👇
http://mesdaq.ir/?p=64217
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
دکتر موسی نجفی
🔰بنیاد فلسفی علم سیاست در غرب جدید موسی نجفی : ✅از پایه گذاران اصلی اندیشه سیاسی جدید در غرب در ه
🔰اظهار نظر انتقادی یکی از مخاطبین
استاد نجفی سلام
در یکی از گروه ها این مطلب جدید شما را گذاشتم ، شخصی چنین پاسخ داد
پاسخ حضرت عالی رو به این اشکال میخواستم 👇
✅ثمره اینکه انسان گرگ انسان است در اندیشه غربی اینه که پس باید بیشترین اهتمام را به قرار دادهای اجتماعی داشت نه اینکه این نظر هابز موجب سستی قراردا اجتماعی باشد.
اما اگر متعاطیان علوم سیاسی می خوان از اندیشه غربی رگه هایی برای نحوه رفتارشان با ما پیدا کنند باید بدانند که اتفاقا در غرب مدرن برای انسان امتیازات بسیاری اختصاص پیدا کرد. خواست اومانیسم و سوبژکتیویته همین است.
مساله اینست که که مدرنیته بیرون از خود را انسان نمی داند لذا به آن بی تعهد است نه اینکه دیگری انسان است و انسان ها هم گرگ هستند پس به هم رحم نمیکنند. جناب استاد! اگر انسان به معنایی که شما می فرمایید گرگ انسان بود و این موجب عهد شکنی غربی ها است پس باید اینها بیش از همه میان خودشان عهد شکنی می کردند.
🔴جواب
🔵نجفی
این نظر اجمالا قابل توجه است ولی دقیق نیست چون اگر خواننده محترم دقت کنند ، من فقط به لیبرالیسم اشاره نکرده و در همان ابتدا هر چهار جریان فکری مارکسیسم و لیبرالیسم و فاشیسم و نازیسم را از یک ریشه دانستم ۰ در حقیقت ریشه "ماکیاولی - هابزی" این مکاتب سیاسی یکی است و اینکه گفته شود، انسان گرگ انسان است مربوط به حالت یا "وضعیت طبیعی" همه انسانها قبل از ورود آنها به زندگی اجتماعی است ؛ البته بعدا با آراء جان لاک و دیگران این نظریه "قرارداد اجتماعی" تعدیل و تکمیل گردید و چهار مکتب سیاسی مذکور در مرحله دوم ( یعنی،مرحله بعد از حالت طبیعی و ورود به جامعه ) از یکدیگر متمایز شده و مبانی دیگری را به این اصل اولیه اضافه کرده و یا اولویت های متناسب با تفکراتشان را به آن ملحق نمودند ؛ لذا این ریشه یابی و تفسیر از تاریخ فلسفه سیاسی در غرب با تفاسیر خوش بینانه بعدی مانعه الجمع نمی باشد ۰ ذکر این نکته ،خالی از لطف نیست که خوش بینی به ذات انسان مربوط به مکاتب الهی است که به فطرت پاک و خداجوی انسانها تاکید داشته و سعی بر حفط این هویت اصیل و ملکوتی در انسانها دارند۰
برای مطالعه و تطبیق در نظریه فطرت از نظر اسلام و تفاوت آن در نظر متفکران مغرب زمین کتاب فطرت نوشته استاد شهید مرتضی مطهری منبع مطالعاتی ارزشمندی می باشد ۰👇👇👇
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔴ادامه قبلی 👆👆
✅نویسنده : مرتضی مطهری - صدرا - قم
🔰فطرت چیست و چه تفاوتی با غریزه دارد؟ فطریات انسان کدامند؟ مبنا و منشا دین چیست؟ آیا دین امری فطری است؟
🔶این کتاب حاصل سخنرانی های استاد شهید مطهری در جمع فرهنگیان است و به فطرت اختصاص دارد. فطرت از مسائل مهم قرآنی است; در فرهنگ اسلامی جایگاهی ویژه دارد و از جهاتی بر بحث از اصول عقاید و حتی توحید مقدم است . استاد، ضمن ارائه تعریفی صحیح از فطرت، به بیان دیدگاه قرآن کریم میپردازد و با طرح مساله فطریات انسان دو نوع فطریات را بر میشمارد: فطریات در ناحیه شناخت و درک و فطریات در ناحیه خواسته و میل. حقیقت جویی، گرایش به خیر و حقیقت، گرایش به جمال و زیبایی، گرایش به خلاقیت و ابداع و عشق و پرستش گرایشهای مقدس و برآمده از فطرت انسان است. استاد در بحث منشا مذهب به تبیین و نقد نظریههای فلاسفه و دانشمندان مشهور غرب مانند فویر بلخ، اگوست کنت، راسل و مارکس میپردازد . وی در نهایت، بر اساس دیدگاه قرآن کریم، دین را امری فطری میخواند و به این پرسش مهم پاسخ میدهد: اگر دین فطری است، جایگاه وحی و پیامبران کجا است؟
آشنایی با دیدگاه قرآن کریم و مقایسه نظر قرآن کریم با دیدگاههای بشری از امتیازات کتاب شمرده میشود.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰صفحه شطرنج سیاست
🔰 آنی که وارد عرصهی سیاست میشود، باید مثل یک شطرنجباز ماهر هر حرکتی را که میکند، تا سه تا چهار تا حرکت بعد از او را هم پیشبینی کند. شما این حرکت را میکنی، رقیبت در مقابل او آن حرکت دیگر را خواهد کرد؛ باید فکرش باشی که تو چه حرکتی خواهی کرد. اگر دیدی در آن حرکت دوم، تو درمیمانی، امروز این حرکت را نکن؛ اگر کردی، ناشی هستی۰
مقام معظم رهبری
🔴صحنه سیاست مثل صفحه شطرنج می ماند ۰ سیاستمدار کار کشته باید مثل شطرنج باز ماهر عمل کند ، یعنی نه تنها به چندین حرکت بعد از حرکت حاضر خودش فکر کند ، بلکه حرکت و حرکات بعدی رقیب را هم سنجیده و حدس بزند۰ او بایستی برای انجام هر حرکتی پیش بینی لازم را بنماید و البته مهمتر از آن بتواند نقشه نهایی طرف مقابل را ذهن خوانی و حدس بزند ؛ چرا که حرکت مهره ها در شطرنج و همچنین در سیاست تابع نقشه راه و یا هدفی کلی بازیگر است ۰ این اهداف و نحوه استفاده از شرایط پیش آمده و یا برنامه ریزی شده است که تکلیف و ارزش هر حرکت و هر مهره ای را در نهایت تعیین می نماید۰
🔵یک شباهت دیگر هم در شطرنج وجود دارد و آن این است که بازی شطرنج بازی برد - برد نیست ، بلکه یکی می برد تا دیگری ببازد ۰ شطرنج بازی که به فکر کیش دادن و مات کردن حریف نباشد به زودی خودش کیش و مات خواهد شد ۰ سیاستمداری که به این قواعد بازی شطرنج در سیاست فکر نمی کند، به درد بازی مذاکره نمی خورد !
این نقد به "شطرنج برجام" وارد است که چرا مهره های اصلی خود را برای ادامه بازی حفظ نکردید ؟!
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰دکتر موسی نجفی :
✅ نخ اجنبی در آستین لباس یک جریان سیاسی به منزله وجود فضله موش در دیگ برنج است ، یعنی کل را نجس می کند ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰دکتر نجفی :
مراتب سه گانه اصلاحگری در جامعه اسلامی (صالح و مصلح)
🔶اصلاح اخلاقی و فردی
🔶اصلاح اجتماعی
🔶اصلاح سیاسی
✅با این شاخص ، اولین شرط ورود سیاستمداران به میدان اصلاح اجتماعی و فرهنگی و برنامه ریزی سیاسی ، همانا صالح و راستگو بودن و سلامت نفس داشتن و البته دوری از هرگونه فسادی است۰
🔵همانقدر که سیاسیون بی تقوا و بی اخلاق و ناصالح به نظام سیاسی ضربه می زنند ، افراد ساده دل و ظاهرالصلاح که از پیچیدگی فضای سیاست دورند می توانند در اینگونه مواقع مضر و ضربه زننده و آلت دست دشمن باشند ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰عالم ضد سلطه و دیکتاتوری
✅به مناسبت ۴ دی ماه سالروز شهادت آیت الله حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی
🔴حضرت آیتالله خامنهای:
«مرحوم حاج آقا نورالله اصفهانی مرد بسیار روشنبین، آگاه و متوجه به ابعاد سلطهی بیگانه است. مبارزات مرحوم حاج آقا نورالله در دو بخش تقسیم میشود؛ بخش مقابلهی با خارجی؛ و بخش مبارزهی با استبداد. لیکن با رضاخان هم که ایشان مبارزه میکند، گویی برایش کاملا روشن است که رضاخان پیشکردهی همان خارجی است.» ۱۳۸۴/۰۵/۱۵
🔵«درس و عبرت»،بخش تاریخ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سالگرد درگذشت حاج آقا نورالله اصفهانی (رضواناللهتعالیعلیه)، براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب؛ لوح «عالم ضد سلطه و دیکتاتوری» را منتشر میکند.
🔶برای مطالعه مشروح بیانات مقام معظم رهبری درباره شهید حاج آقا نورالله رجوع کنید به :
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3301
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰۴ دی ماه نود و سومین سالگرد شهادت آیت الله حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی
✅مقام معظم رهبری :
اینکه حاج آقا نورالله از فهم سیاسی بالا برخوردار و از زمان خودش جلوتر بود علتش شناخت عمیق وی از ابعاد "استعمار خارجی" در ایران و راههای مقابله با آن بود ۰
🔶پیام مقام معظم رهبری به کنگره بزرگداشت آیت الله حاج آقانورالله در تاریخ ۱۵ / ۵ / ۱۳۸۴
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
🔰۶ دی ماه سالروز درگذشت استاد علی اکبر پرورش
✅استاد پرورش در کلام دکتر موسی نجفی
پویش مجازی #یک_نسل_پرورش
گرامیداشت یاور صدیق انقلاب ، استاد علی اکبر پرورش
https://instagram.com/yavareseddiq
https://t.me/YavareSeddiq
https://eitaa.com/YavareSeddiq
#اصفهان #ایران #پرورش #استاد_پرورش #سیاست #فرهنگ #معنویت #عقلانیت #ولایت #اخلاق #خاطره #وزیر #مجلس
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰برنامه رخنه - شبکه ۴ سیما
✅دکتر موسی نجفی :
🔴بر هم خوردن نسبت ها و شاخص ها در یک جامعه ، باعث سردرگمی مردم و زمینه ساز نفوذ بیگانه می گردد ۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi