شهریار زرشناس
@DrZarshenas
📚 #معرفی_کتاب
📌 تمدن میسنی| بخش اول
🔻از حدود ۱۷۰۰ق.م مهاجرتهای بزرگ به طرف بخش اصلی سرزمین یونان(یونان بالکانی) و جزایر آسیای صغیر صورت گرفت. قومی جنگجو و خشن که منشاء دقیق و ماهیت نژادی این مهاجمان ناشناخته است.
🔻 سه قبیله "آیولی"، "آخائی"، "ایونی" بودند. که نقش قبیله آخائی بیشتر از دیگران است و تمدن "میسنی" نخستین تمدن یونانی با محوریت آخائیها پدیدار گردید.
🔻 تمدن میسنی، تمدن اسطورهای است. این تمدن نیز در مرحلهی انحطاط تاریخ اساطیری و گذار به تاریخ غرب قرار دارد. تمدن میسنی یک تمدن یونانی است و به دوران ماقبل غربی یونان تعلق دارد. تمدن میسنی با هجوم قوم مهاجری از ناحیه شمال خاک یونان در حدود ۱۷۰۰ق.م آغاز میشود و تدریجاً بسط مییابد و نهایتاً در حدود ۱۱۰۰ق.م منقرض میگردد.
🔻 با اینکه تمدن میسنی در پی هجوم بر سر تا سر خاک یونان و حتی جزیره کرت و دیگر جزایر دریای اژه مسلط گردید، اما به دلیل مرکزیت و محوریت حاکمنشینِ میسن در آرگولید مورخان، نوعاً این تمدن را میسنی نامیدهاند.
🔻 تمدن میسنی به عنوان اولین صورت تمدن یونانی مضبوط در تاریخ، آمیزهای است از هویت و میراث قبایل مهاجم یونانی و درآمیختگی و اختلاط آنها با ساکنان اولیه و بومی سرزمین اصلی یونان(پلاسگیها) که مغلوب مهاجمان شده بودند. این اختلاط و پیوند خونی و فرهنگی زیر سایهی میراث به جای مانده از تمدن کرت صورت گرفت.
@DrZarshenas
5.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 #ببینید
⭕ رونمایی از دوره ۶جلدی غرب شناسی اثر دکتر #شهریار_زرشناس در نمایشگاه کتاب سال۹۴
📌این مجموعه را می توانید از نشر معارف در نمایشگاه کتاب تهران، راهرو ۱۱/۱ غرفه۱۲ تهیه کنید
▶️ @DrZarshena
شهریار زرشناس
@DrZarshenas
📚 #معرفی_کتاب
📌 تمدن میسنی| بخش دوم
🔻 تمدن میسنی، تمدنی ظالم و استکباری بوده است. ظلم و استکبار تمدن میسنی از جنس استکبار مشرکانهی اسطورهای است.
🔻 زئوس برای آخائیها، خدای خدایان است. خدایان میسنیها همان خدایان اولمپی هستند. بعدها و با غلبه تاریخ غرب بر یونان، خدایان اولمپی به نحوی غربی بازخوانی میشوند و در مجموعهی تمدن غرب یونانی مقامی در ذیل تفکر کاسموسانتریک پیدا میکنند.
🔻 تمدن میسنی به لحاظ اقتصادی بر دامپروری و بیش از آن تجارت و بهرهگیری از کار بردگان تکیه داشت، هر چند که نقش بردگان در زندگی اقتصادی میسنیها هنوز یک نقش محوری نبود. تمدن میسنی خصیصهای مهاجم و جنگاور داشت. آخائیها که وجه اصلی و غالب تمدن میسنی را بر عهده داشتند، مردمانی خشن و وحشی بودند.
🔻 میراث تمدن میسنی بعدها و با ظهور تاریخ غرب، مادهای برای صورتِ تاریخ غرب باستان شد.
🔻 تمدن میسنی در حدود ۱۱۰۰ق.م با هجوم مجموعهای از قبایل یونانیتبار به نام "دوریها" یا "دوریان" منقرض میگردد. دوریها از خویشاوندان دورِ قبیلههای یونانی آخائی و ایونی بودند که سرزمین یونان را مورد هجوم قرار دادند و تمدن میسنی را نابود کردند.
البته تمدن میسنی از اواخر سدهی سیزدهم قبل از میلاد گرفتار انحطاط شده بود و جنگ تروا اگر چه با پیروزی یونانیان همراه شد اما نهایتاً یکی از عوامل زمینهساز نابودی تمدن میسنی گردید.
▶ @DrZarshenas
شهریار زرشناس
@DrZarshenas
📌 #شهریار_زرشناس: در جمهوری اسلامی ایران یک اثر تئوریک سانسور نشده است / در دروان پهلوی نوشتن، چاپ و حتی خواندن یک رمان ۳ سال حبس داشت
▫️️گزیده سخنان دکتر شهریار زرشناس در نشست چهل سالگی انقلاب اسلامی
📰حجم مطلب: ۳۵۰ کلمه | ⏱زمان مطالعه: ۲ و نیم دقیقه
⭕️ ظهور عصر #شبه_مدرنیته در ایران موجب انقطاع آثار مکتوب از پیشینه تاریخی ما شد و میان هسته و میراث نظری ایرانیان تفرقه ایجاد کرد. اما #انقلاب_اسلامی موجب احیای تفکر و خیزش به سمت پیشینه تاریخی خودمان شد و زمینه بازگشت به خود و دستیابی به این میراث از دسترفته فراهم شد.
⭕️ انقلاب اسلامی تحولی درگذر از شبه مدرنیته ایجاد کرد و باعث آزادی تفکر و اندیشه در آثار نظری شد و فرآیند آزادی اندیشه و اندیشیدن، جان تازه گرفت؛ موضوعی که در تاریخ ایران بیسابقه بود، اما این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی مورد هجمه بیسابقه و سنگین تبلیغات دشمن قرار گرفته است.
⭕️ به صورت مستند و مستدل میتوان ادعا کرد که در جمهوری اسلامی ایران یک اثر تئوریک سانسور نشده است و این امری بیسابقه در طول تاریخ ایران است. ۲۵۰۰۰ کتاب هویت ساز ملی و ایرانی پس از انقلاب چاپ شده که قبل از آن اثری از این نوع کتابها نبود. در دروان پهلوی نوشتن، چاپ و حتی خواندن یک رمان ۳ سال حبس داشت.
⭕️ از زمان سلطه شبه مدرنیته در ایران، علیرغم هیاهوی آزادی اندیشه، همواره چندین جریان نظری در حوزه نشر و کتاب سانسور میشد. مثلا تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یک کتاب کلاسیک در حوزه اندیشه مارکسیسم مجوز نگرفت اما پس از پیروزی #انقلاب_اسلامی علیرغم حمله مسلحانه جریان مارکسیست و منافقین، شاهد چاپ رسمی آثار تئوری مارکسیسم بودیم.
⭕️ این یعنی انقلاب اسلامی با سعهصدر کامل و اعتماد به نفس بالا در فضایی که مورد حمله مسلحانه دشمنان خود قرار میگیرد آثار تئوریک آنها را در بستر آزادی اندیشه مورد نقد و بررسی قرار میدهد. فضایی که انقلاب اسلامی برای آزادی اندیشه و تفکر احزاب و جریانهای مختلف ایجاد کرد باعث شد تا جریانهای #لیبرال برای چاپ آثارشان مجوز بگیرند.
⭕️ به جرات میتوان ادعا کرد در حوزه نشر و آثار تئوریک هیچ ممیزی وجود ندارد؛ زمانی قدر این مساله را خواهیم دانست که دوران پیش از انقلاب را دیده باشیم. اگر کتابهای تاریخ معاصر را بخوانیم و بدانیم که در دوران رضاشاه چندین شاعر و نویسنده در فضای خفقان آن دوران کشته شدند آنگاه فضای آزاد پس از انقلاب را درک میکنیم.
▶️ @DrZarshenas
9 -آیین دیونیزوس.mp3
5.52M
🔊 #بشنوید
⭕️نگاهی کوتاه به آئین #دیونیزوس به عنوان بستر شکلگیری #تراژدی و #تئاتر
💬 بررسی مراسم عجیب و غریب دیونیزوس در بیان دکتر #شهریار_زرشناس
💡درسگفتارهای سیری در #ادبیات_غرب (۹)
▶️ @DrZarshenas