🍃برگی از #نهج_البلاغه
🍃#حکمت272
🍃ضرورت استقامت در برابر بدعتها
💞امیرمومنان علیه السلام💞
🌼لوْ قَدِ اسْتَوَتْ قَدَمَايَ مِنْ هَذِهِ الْمَدَاحِضِ لَغَيَّرْتُ أَشْيَاءَ
🌼فرمودند: اگر از فتنه ها و لغزشگاه با قدرت بگذرم، دگرگونيهاي بسيار پديد مي آورم
✅تدوین:مرتضوی نژاد
🆔 https://eitaa.com/e_beman
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم (آیه ای که حسین بن علی در روز عاشورا برای لشکر یزید تلاوت فرمود)
🌹ناترسی و شجاعت از شاخصه های رهبری الهی و مومنان انقلابی است
[سوره يونس (10): آيه 71]
وَ اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قالَ لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ إِنْ كانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقامِي وَ تَذْكِيرِي بِآياتِ اللَّهِ فَعَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْتُ فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَ شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ لا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لا تُنْظِرُونِ (71)
سرگذشت نوح را بر آنان تلاوت کن، هنگامی که به قومش گفت:ای قوم اگر توقفم در بین شما و یادآوری آیات الهی برای شما سخت است [و غیرقابل تحمل، هرکاری از دستتان ساخته است انجام دهید و کوتاهی نکنید؛ چرا که] من بر خدا تکیه نموده و توکل کردهام [ و از غیراو هراسی ندارم]. سپس مىگوید: اگر مىتوانید برخیزید، و به زندگى من پایان دهید و لحظه اى مرا مهلت ندهید.»(یونس/ 71)
🌳پيام ها:
1- ايمان به هدف، بزرگترين اهرم مقاومت انبيا و مبارزه طلبى آنان است. «إِنْ كانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقامِي» ... «فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ»
2- انبيا مخالفان خود را به مبارزه مىطلبيدند. «فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ»
3- انبيا با توكّل به خدا، قدرتهاى مخالف را تحقير مىكردند و به مؤمنان شجاعت مى دادند و همه ى قدرتها را پوچ مى دانستند«فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ» ... «ثُمَّ اقْضُوا»
4- ارزيابى درست، جمع آورى قوا و تصميم قاطع، از اصول مبارزه است. «أَمْرَكُمْ وَ شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ لا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً»
5- مومنان انقلابی از از شهادت نمى ترسند. «ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لا تُنْظِرُونِ»
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
مصونسازی از مسیر تولید هزینه!
مروری بر زنجیرهای از بازیهای ابلهانه تیم ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، از قبیل روند تصاعدی فشارها و تحریمهای اقتصادی، طرح هراسافکنانه توان موشکی، آدرس غلط دادن نسبت به عمق و نفوذ منطقهای کشورمان با برچسب متهمسازی تهران به مداخله در امور کشورهای منطقه، تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران با تجدید نکردن معافیتهای کشورهای خریدار نفت و تلاش برای تضعیف توان مقابلهای با قرار دادن سپاه در فهرست گروههای تروریستی و... شاید در وهله اول این تلقی را ایجاد کند که دشمنیهای آمریکا این بار دیگر متفاوت از گذشته است و خطر جنگ و برخورد احساس میشود. این در حالی است که برههها و مقاطعی بر کشورمان در نوع روابط ایران و آمریکا سپری شده و مواجهه سخت ایران و آمریکا چنان ضریب گرفته که حتی برخی از بزرگان جنگ و دفاع مقدس هم حمله آمریکا را جدی گرفته، برایش زمان تعیین کردند؛ اما هیچگاه آمریکاییها نتوانستند به این اقدام دست بزنند؛ چون هزینه جنگ با ایران برای آنها بسیار زیاد است و به قول برژینسکی از مشاوران اسبق امنیت ملی آمریکا واشنگتن میداند در صورت درگیری ضربات خردکنندهای به ایران میتواند بزند؛ اما این را نیز میداند که ایران بازیگر متفاوتی است و میتواند به آمریکا ضربات کاری بزند.
اما چه چیزی هزینه برخورد نظامی و جنگ آمریکا با جمهوری اسلامی را آن چنان بالا برده که با رهیافت هزینهـ فایده سوداگران لیبرال سرمایهداری اساساً سر شاخ شدن با ایران مقرون به صرفه نیست؟ این همان رمز قدرت منطقهای و اقتدار جهانی بازیگر خلاقی، چون ایران است که مؤلفههای قدرتش تنها ابزار مادی نیست و فهرستی از عوامل مادی تا مؤلفههای غیرمتعارف و غیرمتقارنی است که فهم آنها برای سوداندیشان ترامپیستی میسر نیست. اما آنها برای جبران این نقیصه در حوزههای دیگری، چون اقتصاد، فرهنگ، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی آرایش جنگی گرفتهاند که میتواند برای ما آسیبزا باشد و باید این بخشها نیز همانند حوزه دفاع مصونسازی شود. این مصونسازی از مسیر هزینهسازی برای آمریکا عبور میکند، یعنی همانطور که ایران هر گونه حمله نظامی علیه خودش را هزینهساز کرده است، باید گامهای بزرگی بردارد تا در دیگر حوزهها نیز اقدام علیه ایران برای دشمنان هزینهساز شود.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
نمایشگاه گران!
سیودومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دیروز در حالی به کار خود پایان داد که قیمت کتاب به دلیل افزایش ملزومات چاپ و به ویژه کاغذ در ماههای گذشته، افزایش قابل توجهی داشت. هرچند مسئولان نمایشگاه معتقدند، میزان فروش در این دوره از نمایشگاه افزایش یافته، برخی از ناشران میگویند میزان فروش ریالی آثارشان تقریباً همانند سال گذشته بوده؛ اما اقبال مخاطبان کمتر بوده است. از سوی دیگر، به نظر میرسد که گرانی کتاب بر نوع انتخاب و خرید در نمایشگاه تأثیر گذاشته است. هرچند بعضی غرفهها که کتابهای عامهپسند چاپ میکنند و به اعتقاد برخی از ناشران، حضور آنها در نمایشگاه فاجعه است، از مخاطبان خود خالی نبودهاند، اما به نظر میرسد گرانی کتاب بر نوع خرید کتابخوانان حرفهای و آن دسته از افرادی که هدفمند به نمایشگاه میآیند، تأثیر گذاشته است. برخی از غرفهداران میگویند، مخاطبان امسال با وسواس بیشتری کتاب انتخاب کردهاند تا بتوانند با هزینه مناسب، بهترین خرید را انجام دهند. البته در کنار آثار مکتوب، باید به اقبال مخاطبان به سمت کتابهای دیجیتال نیز اشاره کرد. با توجه به اقبال مخاطبان به این قبیل آثار، به نظر میرسد میتوان به نشر دیجیتال به منزله یکی از حوزههای اصلی نشر در سالهای آینده نگاه کرد. اما موضوع گرانی کاغذ که در جریان بازدید رهبر فرزانه انقلاب از نمایشگاه هم مطرح شد و ایشان پس از شنیدن دغدغههای ناشران با اشاره به اینکه وزیر صنعت شخص اجرایی و پیگیری است، تأکید کردند وزرای ارشاد و صنعت در جلسه مشترک مشکل کاغذ را حل کنند. همان روز جلسهای بین دو وزیر در این باره تشکیل میشود و دیروز معاون اول رئیسجمهور در نمایشگاه کتاب اعلام کرد، منتظر گزارش دو وزارتخانه است. با توجه این شرایط و تأثیر گرانی کاغذ بر کتاب و مطبوعات باید مسئولان مربوطه به سرعت راهکاری عملی برای حل این مشکل بیابند و دغدغه اهالی فرهنگ و رسانه را مرتفع کنند.
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
روایت وزیر اطلاعات از تغییر مذهب و دین در برخی مناطق
حجتالاسلام والمسلمین علوی، وزیر اطلاعات در گردهمایی مبلغان اعزامی در ماه رمضان گفت: در یکی از شهرهای همدان افرادی به مسیحیت گرایش پیدا میکردند که جزء افراد عادی جامعه بودند. اینها خانوادگی مسیحی میشدند، ناچار شدیم اینها را احضار کنیم و دلیل گرایش به مسیحیت را از آنها جویا شویم. برخی از این افراد عنوان میکردند ما به دنبال دینی هستیم که به ما آرامش بدهد و بین ما صفا و صمیمیت و برادری ایجاد کند. به آنها گفتیم اسلام دین برادری و صفاست. میگفتند ما میبینیم علمای اسلام و کسانی که پشت تریبون صحبت میکنند، به طور مداوم علیه یکدیگر سخن میگویند. اگر اسلام دین صمیمیت باشد باید قبل از هرچیز بین علمای خود صفا و صمیمیت ایجاد کند. حجتالاسلام علوی با تصریح اینکه تنازعات بین علما و مبلغان اثر منفی روی افراد میگذارد، عنوان کرد: تبلیغ یک ضرورت است و نباید در دل و جان ما زندانی شود، بلکه باید برای مردمی که به آن نیاز دارند، تبیین شود.
https://eitaa.com/e_beman
اطلاعات دریافتی حاکی است،
از زمانی که سپاه وظیفه مبارزه با قاچاق بنزین را بر عهده گرفته، قاچاق سوخت به شدت کاهش یافته است. در حال حاضر، قاچاق به صورت دبهای صورت میگیرد و از قاچاق عمده جلوگیری شده است. چندی پیش دریادار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه اعلام کرد تنها در یک عملیات غافلگیرانه و موفق از یک کشتی بیش از 12 میلیون و پانصد هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شد.
https://eitaa.com/e_beman
پیام رسمی دولت آمریکا به مقامات عالی ایران
سعدالله زارعی، تحلیلگر مسائل بینالمللی در گفتوگویی با اشاره به اظهارات مقامات نظامی درباره لزوم آمادگی برای مقابله با تهدیدات، گفت: نیروهای نظامی اعم از ارتش و سپاه به دلیل ماهیت فعالیت خود به صورت طبیعی برای مقابله با تهدیدات همواره از آمادگی نظامی سخن میگویند و این مسئله همواره بوده است و اگر یک فرمانده نظامی از آمادگی خود برای مقابله با تهدیدات نگوید، باید آنجا تردید کرد. وی با بیان اینکه، هیچ نشانه و علامتی برای اینکه آمریکا دنبال جنگ با ایران است، وجود ندارد، گفت: اتفاقاً دلایل بسیار زیادی وجود دارد که آمریکا از درگیری نظامی با ایران پرهیز دارد و بر روی جنگهای اقتصادی، سیاسی و رسانهای متمرکز است. زارعی از پیام رسمی مقامات عالی آمریکا به مقامات عالی ایران خبر داد و گفت: اخیراً مقامات عالی دولت آمریکا طی یک پیام رسمی به مقامات عالی ایران، تأکید و تصریح کردهاند که تحت هیچ شرایطی برنامهای برای درگیری نظامی با ایران ندارند.
https://eitaa.com/e_beman
یوسفنژاد: مجلس مخالف افزایش قیمت بنزین است
عضو هیئترئیسه مجلس با اشاره به موضوع سهمیهبندی بنزین، گفت: این موضوع فعلاً از سوی دولت منتفی است و زمانی برای آن اعلام نشده است. علیاصغر یوسفنژاد با بیان اینکه دولت پیش از هر اقدامی باید توضیحات لازم را ارائه کند، ادامه داد: قطعاً افزایش یکباره قیمت حاملهای انرژی بر اقتصاد کشور تأثیر منفی خواهد گذاشت. از سوی دیگر ابوذر ندیمی، مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: موضوع سهمیهبندی بنزین پروسهای را طی کرده و ممکن است زمان، اشکال و کیفیت اجرای آن تغییر کند و برای تعیین زمان و کیفیت اجرای آن به توافق نظر در دولت نیاز داریم. وی تأکید کرد: هر تصمیمی ادلهای دارد و در خصوص بنزین نیز نیازمند اعمال یک فرایند در حوزه تصمیمگیری هستیم که بر اساس واقعیتهای مختلف، از جمله واقعیتهای اقتصادی و فرهنگی قیمتگذاری صورت میگیرد.
https://eitaa.com/e_beman
مسئولان باید درد عامه مردم را بفهمند
حجتالاسلام مجتبی ذالنوری، نماینده مردم قم در مجلس گفت: برخی از مسئولان فقط در کلام از توجه به توان داخل صحبت میکنند که بیشتر با هدف انحراف افکار عمومی و لاپوشانی کمکاری آنان است. مسئولان باید حالشان مانند افراد متوسط و رو به پایین جامعه باشد تا بتوانند با مدیریت جهادی گرهگشای مشکلات مردم باشند. مردم نان ندارند بخورند، آن وقت ما همایشهای رنگارنگ برای رویدادها و برنامههای مختلف میگیریم بدون اینکه این همایشها خروجی مناسبی داشته باشد. اگر فردی در روز تنها نان سنگک ۱۰۰۰ تومانی بخورد، بدون هیچ هزینه دیگری شامل کرایه، قبضهای مختلف، بچه محصل و... در ماه همان هزینه یارانه پرداختی دولت میشود که این اصلاً شرایط مناسبی نیست و بسیاری از مردم در همین شرایط و تنها با یارانه در حال زندگی کردن هستند.
https://eitaa.com/e_beman
تأثیرپذیری حداقلی صنایع معدنی از تحریم
جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با بیان اینکه استانها بر روی فعالسازی زنجیره تولید در حوزه معدن برنامهریزی کنند، گفت: معدن و صنایع معدنی به دلیل سرمایهگذاریهایی که شده و توسعه قابل توجه طی سالهای اخیر تأثیرپذیری کمتری از تحریمها دارد. وی افزود: در تولید فولاد دو و نیم برابر، سیمان دو برابر و کاشی سه برابر نیاز کشور تولید داریم که این موضوع به ما در رونق تولید کمک میکند. سرقینی ادامه داد: در معدن و صنایع معدنی نیازی به مواد اولیه خارجی وجود ندارد که همین امر در کاهش تأثیرپذیری از تحریمها نقش داشته است. از سوی دیگر برای تأمین قطعات و ماشینآلات مورد نیاز هم تدابیر لازم اندیشیده شده است تا امروز هیچ دغدغهای برای ادامه تولید نداشته باشیم.
https://eitaa.com/e_beman
◄ قانون جدید صدور چک نگاهی پیشگیرانه به معضل چکهای برگشتی دارد و در نظر دارد جلوی صدور چکی که قرار است برگشت بخورد، بگیرد و فرایند طولانیمدت و زاید پیگیری قضایی چک برگشتی را حذف کند. طبق قانون جدید چک، نقد شدن سریع چک برگشتی بدون دریافت کد رهگیری ممکن نیست؛ اما برخی بانکها در اقدامی عجیب که برخلاف قانون و بخشنامه بانک مرکزی است، این کد را تنها با رضایت صادرکننده چک به دارنده آن تحویل میدهند!
برگی از تاریخ اسلام
👇🌹مناظره دو دانشمند
قسمت اول:🍃🌿🍃🌿🍃
گروهی از شاگردان امام صادق علیه السلام از جمله هشام در محضر آن حضرت بودند، امام به هشام رو کرد و فرمود:
🌿مناظره ای که بین تو و عمر و بن عبید (از دانشمندان بزرگ آن عصر) واقع شده برای ما بیان کن!
🌱هشام: به من اطلاع دادند که عمروبن عبید روزها در مسجد بصره با شاگردانش می نشیند و پیرامون (امامت و رهبری بحث و گفتگو می کند).
🌿از کوفه حرکت کرده، وارد بصره شدم و به مسجد رفتم. دیدم عمروبن عبید نشسته و گروه زیادی گرد او حلقه زده و پرسشهایی می کردند.
🌱میان حاضران نشستم. رو به عمرو کرده، گفتم:
🌿ای مرد دانشمند! من مرد غریبی هستم، اجازه می دهی از شما سوال کنم؟ عمرو گفت: آری! هر چه می خواهی بپرس.
🌿گفتم: آیا شما چشم داری؟
گفت: مگر نمی بینی که چشم دارم دیگر چرا می پرسی؟
🌿گفتم پرسشهای من از همین نوع است؟
گفت: گرچه پرسشهای تو بی فایده و احمقانه است ولی هر چه دلت می خواهد بپرس!
🌿گفتم: آیا شما چشم داری؟ گفت: آری!
- با چشم چه کار می کنی؟ گفت: دیدنی ها را می بینم و رنگ و نوع آنها را تشخیص می دهم.
🌿- آیا بینی داری؟ گفت: آری!
- با آن چه می کنی؟ گفت: با آن بوها را استشمام کرده و بوی خوب و بد را تمیز می دهم.
🌿زبان هم داری؟ گفت: آری!
- با آن چه کاری انجام می دهی؟ گفت: با آن حرف می زنم، طعم غذاها را تشخیص می دهم.
(از گوش و دست هم پرسیدم که همانطور پاسخ داد)
🌿گفتم: آیا قلب (مرکز ادراکات) هم داری؟گفت: آری!
- از قلب چه نفعی می بری؟
گفت: چنانچه اعضا و جوارح دیگر من دچار خطا و اشتباه شود، قلب(مغز) اشتباه و خطا را از آنها برطرف می سازد.
🌿- آیا اعضا از قلب بی نیاز نیستند؟ گفت: نه، هرگز.
🌿گفتم: اگر اعضا بدن صحیح و سالم باشند، چه نیازی به قلب دارند؟
🔸منبع کتاب بحار: ج 61، ص 🔸248
برگرفته از کتاب داستانهای بحارالانوار جلد 4 – نوشته محمود ناصری
ادامه دارد...
تدوین : سید محمد حسین مرکبی
روزمان را با قرآن آغاز کنیم ( سخنان شجاعانه حسین بن علی در ظهر عاشورادر مقابل دشمنان)
🌹رهبر الهی باید با ایمان به راه و هدفی که دارد با شجاعت تمام از مکتب خود تا آخرین نفس دفاع کند
[سوره الأعراف (7): آيه 195 و 196]
قُلِ ادْعُوا شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ كِيدُونِ فَلا تُنْظِرُونِ
إِنَّ وَلِيِّيَ اللَّهُ الَّذِي نَزَّلَ الْكِتابَ وَ هُوَ يَتَوَلَّى الصَّالِحِينَ
بگو: شريكهاى (خيالى) خودتان را بخوانيد و عليه من نقشه بكشيد و هيچ مهلت هم به من ندهيد! (تا بدانيد كارى از آنها ساخته نيست).
همانا ولىّ و سرپرست من، خدايى است كه اين كتاب آسمانى را نازل كرده است و او همهى صالحان را سرپرستى (و هدايت) مىكند.
🌳پيامها:
1- رهبر الهى بايد قدرت و جرأت تحدّى و دعوت به مباهله را داشته باشد و ادّعا كند كه قدرتهاى باطل، هر طرح خطرناكى هم دارند، اعمال كنند، تا عجز آنها ثابت شود. «قُلِ ادْعُوا ...»
2- توجّه صالحان به سرپرستى خداوند، سبب مقاومت و نهراسيدن آنان است. «ثُمَّ كِيدُونِ فَلا تُنْظِرُونِ إِنَّ وَلِيِّيَ اللَّهُ ...»
3- از تنهايى نترسيد كه خداوند ولىّ صالحان است و وعدهى يارى داده است.«إِنَّ وَلِيِّيَ اللَّهُ» ... «يَتَوَلَّى الصَّالِحِينَ»
4- مؤمنان صالح و نيكوكار، در بنبست قرار نمىگيرند. «يَتَوَلَّى الصَّالِحِينَ»
🌹🌹امام حسین (علیه السلام)
در مقابل لشكر دشمن با صداي بلند و رسا فرمود: «أَيُّهَا النَّاسُ اِسْمَعُوا قَوْلِي...... « قُلِ ادْعُوا شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ كِيدُونِ فَلا تُنْظِرُونِ »«إِنَّ وَلِيِّيَ اللَّهُ الَّذِي نَزَّلَ الْكِتابَ وَ هُوَ يَتَوَلَّى الصَّالِحِينَ»؛مردم! حرف مرا بشنويد ، «پس امر خود و قدرت معبودهايتان را جمع كنيد، سپس هيچ چيز بر شما پوشيده نماند (تمام جوانب كارتان را بنگريد) سپس به حيات من پايان دهيد و (لحظه اي) مهلتم ندهيد»؛ «وليّ و سرپرست من، خدايي است كه اين كتاب را نازل كرده و او تمام صالحان را سرپرستي ميكند».
☘🌹تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
👇🌹ماه خوب شدن
ماه مبارک رمضان، ماه رحمت و عشق و ضیافت است. در چنین ماهی کلام الهی برای عروج انسان به سوی ربنای خالق نازل شده است و در لحظههای ناب دعا و توسل از خداوند اجر جزیل دریافت میکند؛ اینجاست که زمان و لحظهها ارزش وافر مییابند؛ ماهی که نزد خدا از همه ماهها برتر و شبهای قدرش از هزار ماه برترند، روزهایش از همه روزها و شبهایش از همه شبها و ساعاتش از همه ساعتها برتر است.
همه موجودات اعم از غنی و فقیر در طول سال مهمان سفره الهی هستند؛ اما خداوند، روزهداری را که علاوه بر گرسنگی و تشنگی در مراقبت از نفس کوشیده است، به ضیافت خود فرا میخواند؛ زیرا در این مهمانی است، که به نیازمندی خود در آخرت پی میبرد و روزهدار بر اثر گرسنگی و تشنگی؛ خاشع، متواضع و فروتن، مأجور، طالب رضا و ثواب خدا، عارف و صابر شده و از همین رو مستحق ثواب است.
ماه رمضان در کشور ما جلوهها و زیباییهای خاصی دارد و سفرههای افطاری کوچک و بزرگ در محلهها، مساجد و تکایا و حتی بر سر چهار راهها و میادین نشان از توجه مردم به بحث اطعام روزهداران و کسب اجر و ثواب دارد؛ زیرا پیامبر خدا(ص) فرمودند هر كس یك مؤمن روزهدار را در این ماه افطارى دهد، پاداشى برابر با آزاد كردن یك بنده نزد خدا داشته و مایه آمرزش گناهان گذشته وى نیز خواهد بود. تأکید دین مبین اسلام بر این فضیلت به دلیل افزایش مودت، انفاق و ترویج خوبیهاست و موجب میشود جامعه اسلامی از یک سرمایه اجتماعی، مانند ماه مبارک رمضان در راستای همبستگی و وحدت بهرهمند شود.
در شرایطی که کشورمان با تهدیدها و تحریمهای آمریکا برای ایجاد شکاف و تضاد اجتماعی مواجه است، نباید از موهبتهای این ماه برای افزایش قدرت نظام اسلامی غافل شد و به سادگی از کنار آن گذشت؛ زیرا ما پیروزیهای بزرگمان را در نتیجه آثار این ماه کسب کردهایم.
در هر حال افطاری موجب انس و الفت، تجدید دیدارها، پیوند ارحام، انفاق، و ترویج خوبیها و دوستیهاست؛ اما مهمترین اثر آن ترویج فرهنگ روزهداری است؛ ضمن آنکه شادی و طراوت فوقالعادهای هم به ماه مبارک رمضان میبخشد. افطاری موقعیتی فراهم میکند تا روزهداران در برخورد با یکدیگر از ایمان و صبر یکدیگر تأثیر بگیرند و اعتقادات خود را تقویت کنند.
▼ گزارش روز
👇🌹خسارت محض به روایت ظریف!
اگر چه رئیسجمهور همچنان در مدح و ثنای برجام سخنرانی میکند؛ اما واقعیت ماجرای برجام را باید در میان گفتههای محمدجواد ظریف جستوجو کرد، آنجایی که میگوید: «حیف جوهر خودکاری که صرف توافق با آمریکاییها شود»؛ باید واقعیت برجام را در خروج آمریکا از این توافق و اعمال تحریمهای گستردهتر مشاهده کرد! البته کاش همه شرایط برجام تنها به بدعهدی آمریکا خلاصه میشد! واقعیت این است که اروپاییها هم چندان متفاوت از کاخ سفید عمل نکرده و اگر چه در ظاهر در توافق هستهای ماندهاند، اما در میدان عمل بود و نبود آنها تفاوت چندانی نداشت! چنانکه ظریف نیز حالا و پس از گذشت بیش از یک سال امیدواری دستگاه دیپلماسی به اروپا برای جبران خروج آمریکا از توافق جامع هستهای! در مصاحبهای اختصاصی با پایگاه «لوبلاگ» گفته است: «اروپا همانطور که شما به درستی گفتید به کمتر از 10 درصد از تعهداتش عمل کرده است. در واقع، بیش از 100 درصد در بیانیههای عمومی و کمتر از 1 درصد در پایبندی واقعی به تعهداتش.» این جملات به وضوح نشان میدهد وقتی از خسارت محض حرف میزنیم مرادمان دقیقاً چیست؟
با وجود این، نمیتوان همه تقصیرها را به گردن کاخ سفید و اروپا انداخت؛ آنها دشمن هستند و در دشمنی خود با ملت ایران هر آنچه بتوانند انجام میدهند، بخشی از شرایط امروز برجام را نیز باید در داخل جستوجو کرد، آنجا که در متن توافق درباره احتمال خروج کشورها و پیامدهای آن سکوت شده است! یا آنگونه که «واشنگتنتایمز» نوشت: «تهران با وجود تهدیداتی که کرده بود، به این ضررها پاسخی نداد و از خطوط قرمز ایالات متحده عبور نکرد. دولت [ترامپ] که احتمالاً به واسطه این انفعال جسور شده، در حال تشدید این وضعیت است و تلاش میکند با تهدید خریدارانی چون چین، هند، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن به تحریم... باقیمانده صادرات نفت ایران را هم حذف کند.»
▼ اخبار ویژه
اظهارات تأملبرانگیز یکی از متهمان فتنه 88
«محمدعلی ابطحی» فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸، به تازگی درباره اینکه گفته میشود لاریجانی قصد حضور در دو انتخابات 1398 و ۱۴۰۰ را ندارد، گفته است: «من فکر نمیکنم که هیچ یک از این اظهارنظرها قطعی باشند؛ چون بیشتر به ظرفیت آینده و نوع ترکیب بازار سیاست برمیگردد؛ نمیتوان به طور قطعی پیشبینی کرد که آقای لاریجانی کاندیدای دوره بعد خواهد بود یا خیر، حتی با وجود تکذیب خودشان.» وی در ادامه در اظهاراتی تعجببرانگیز مدعی شده است: «به نظر من تصمیم ریاستجمهوری آینده برای لاریجانی و دیگر کاندیداها گرفته شده است. ابهام اصلی درباره فضای پیش روی سیاست ایران، بیش از آنکه مربوط به حضور داشتن یا نداشتن دکتر علی لاریجانی باشد؛ این است که آیا اصلاحطلبان باز هم قصد تحرّک خیابانی دارند یا خیر؟!»
👇🌹نیاز کشور به حدود 400 سد جدید
به تازگی گزارشی درباره ترسالی تهیه و به رهبر معظم انقلاب تقدیم شده است که بر اساس آن در حال حاضر 187 سد در کشور وجود دارد که 50 میلیارد متر مکعب آب را میتوان در آنها ذخیره کرد؛ اما عملاً باید تعداد سدها به 508 سد برسد تا در بارندگیها امکان ذخیره 200 میلیارد متر مکعب آب فراهم شود. همچنین تقریباً بیشتر سدها به جز زایندهرود تا 90 درصد پر شده است. براساس این گزارش، ایران در رتبه اول بارندگی، ترکیه در رتبه دوم و افغانستان در رتبه سوم در منطقه قرار دارد. گفتنی است، براساس پیشبینیها؛ احتمالاً میزان بارش در کشور به مرز 500 میلیلیتر که رکورد اروپاست، خواهد رسید.
👇🌹اذعان اصلاحطلبان به ناتوانی اروپا
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی با عنوان «حق محفوظ واکنش ایران» نوشت: «با گذشت یک سال از کنارهگیری آمریکا از برجام، به نظر میرسد امکانات بالفعل اروپاییها کمتر از آن چیزی بود که ادعا میکردند و رفتار اروپا در میدان عمل در این مدت نشان داده است حتی اگر اراده سیاسی داشته باشند، ابزار زیادی برای اجرایی کردن این اراده در دست ندارند. گویا اروپاییها نمیتوانند چندان مستقل از آمریکاییها حرکت کنند.» این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «اروپاییها در نوعی همصدایی با آمریکا، با مطرح کردن سایر مسائل و قرار دادن آنها در کنار موضوع توافق هستهای، به نوعی برجام را از هسته اصلی خود خارج میکنند. یکی از موضوعاتی که در یک سال گذشته به کرات از زبان اروپاییها شنیده شده، مسئله توانمندی موشکی ایران بوده است و این در حالی است که توان دفاعی ایران موضوعی نیست که بتوان آن را در چارچوب برجام قرار داد. اروپا و آمریکا در حالی در مخالفت با فعالیتهای موشکی ایران از مذاکره در این باره سخن میگویند که این مسئله با امنیت ملی ما گره خورده است.»
👇🌹 تلاش برای توجیه ناکارآمدی اصلاحطلبان
«عباس عبدی» فعال اصلاحطلب و از نظریهپردازان این جریان با اشاره به تئوری «حضور مشروط در انتخابات» که این روزها در جبهه اصلاحات مطرح میشود، گفته است: «اصلاحطلبان باید بگویند، توان ما با وجود این حد از حذف استصوابی نیروها در حد همین نیروهایی است که وجود دارد و چون شما این را از ما نمیپذیرید، ما با این حداقل صلاحیتها نمیتوانیم نامزدی معرفی کنیم.» وی افزوده است: «این تنها راهی است که صداقت آنها را نشان میدهد و من فکر میکنم اگر این خط مشی را پیش بگیرند، شاهد تغییراتی در فضای انتخابات خواهیم بود که در آن زمان شرایط انتخابات به کلی تغییر میکند.» به نظر میرسد، این جریان با این شگردها به دنبال فریب افکار عمومی و عدم پاسخگویی در قبال عملکرد خود است.
👇🌹 تصور مذاکره با آمریکا هم منتفی است
عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور گفت: دخالت آمریکا از منظر قلدری و زور، آشکار است. آمریکا هم در نهادها و تشکیلات بینالمللی و هم در پیمانها و تفاهمات جهانی و هم در امور داخلی کشورها، بدعهدی و دخالت میکند. رئیس شورای امنیت کشور با مرور سوابق دخالتها و فشارهای ظالمانه آمریکاییها درباره کشورمان و بدعهدی آمریکا در برجام، حتی تصور مذاکره را در شرایط فعلی معادل فشار بیشتر و گامهای بیشتر علیه ایران دانست و آن را مطلقاً منتفی برشمرد. وزیر کشور با بیان اینکه دشمنان کینه عمیقی نسبت به جمهوری اسلامی دارند، گفت: باید مقاومت و استقامت را تقویت کنیم که آنها به این نتیجه برسند جز پذیرفتن ما و کنار آمدن با ما راه دیگری ندارند.