حرف روز
👈طلب 50 ساله!
50 سال از بدهی ۵۳۵ میلیون دلاری انگلیس به ایران میگذرد؛ اما در روزهای اخیر که فشارها به دولت انگلستان افزایش پیدا کرده است، آنها به دنبال راهی برای پرداخت این بدهی هستند.
👈نکات تحلیلی:
بدهی انگلیس به ایران مربوط به سال ۱۳۵۰ است؛ پولهای بیزبانی که بهجای رفع مشکلات مردم با عنوان خرید تانک چیفتن به شرکتهای انگلیسی پرداخت شد تا از ورشکستگی نجات یابند؛ اما پس از عبور از بحران هیچگاه حاضر نشدند پولها را حتی در قالب ارسال تجهیزات نظامی به ایران برگردانند؛ اما مسئولین کشور اخیراً رایزنیهای خود را برای دریافت این مطالبات افزایش دادهاند.
1️⃣- در سالهای گذشته همواره مسئولین سیاست خارجی که خود را سرآمد دیپلماسی و گفتوگو در عرصه بینالملل میدانستند، هیچگاه بهصورت جدی پیگیر دریافت پولهای بلوکهشده ایران در لندن نبودهاند، شاید رودربایستی یا حضور فرزندان و خانوادههایشان در غرب مانع از دریافت اموال ملت ایران شده است.
2️⃣- وقتی علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در وزارت خارجه انگلیس حضور پیدا میکند و پایش را در یک کفش کرده که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی (۵۳۵ میلیون دلاری) کشورمان را سریعاً پرداخت کنید، میخواهد به طرف انگلیسی ضربالمثلشان را معنی کند که «صدای عمل رساتر از حرف است» و پاشنه درب را تا وصول طلبمان میکنیم.
3️⃣- به دلیل فشارهای ایران، در روزهای اخیر چندین بار دولت انگلیس تعهد داده که بدهی ایران را میپردازد؛ «لیز تراس»، وزیر امور خارجه انگلیس گفته که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی کشورش به ایران یک «بدهی قانونی» است و دولت لندن میخواهد آن را پرداخت کند. همچنین هیئتی از وزارت خارجه انگلیس هفته گذشته برای بررسی مکانیسم پرداخت بدهی این کشور به ایران، به تهران آمد.
نکات راهبردی:
1️⃣- پیگیریهای وزارت خارجه دولت سیزدهم در حد حرف باقی نمانده و ورود گسترده واکسنهای کرونا، ترانزیت گسترده همسایگان از خاک ایران و بازگشت میلیاردها دلار از اموال کشورمان حکایت از آن دارد که موضوع انگلیس هم بهسرعت قابلحل است.
2️⃣- مطالبه حقوق ملت ایران وظیفه همه جناحهای سیاسی، گروهها، احزاب و رسانهها است و باید این موضوع بخشی از فرهنگ سیاسی کشورمان شود که هنگام وصول طلبهای ملت ایران از همه دولتهای خارجی باهم متحد هستیم و وزارت خارجه را تنها نمیگذاریم. 4- وزارت خارجه از لبخندهای تصنعی و دستهای چدنی عبور کرده و مطالبات ملت ایران را بهصورت واقعی دنبال خواهد کرد و انشاءالله موفق خواهد شد که تحریمها را حتی بدون عکس یادگاری برطرف کند.
✍#فرهاد_مهدوی
https://eitaa.com/e_beman
گزارش روز
👈تلاش برای تغییر محاسبات ایران
ادامه دور جدید مذاکرات هستهای از روز پنجشنبه مجدداً آغاز شد و علی باقری، مذاکرهکننده ارشد کشورمان در مذاکره با گروه ۱+۴ مجدداً تأکید کرد که ایران در مذاکرات اراده جدی داشته و در صورت فراهم شدن زمینههای لازم، هیچ مانعی برای توافق نمیبیند.
✅گزارههای تحلیلی:
شواهد و قرائن ناظر به مواضع و مصاحبههای شخصیتهای مرتبط با مذاکرات نشان میدهد که فضای حاکم بر مذاکرات در حال دگرگون شدن است. در این خصوص انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام در پایان جلسه کمیسیون مشترک برجام گفته است که تمامی طرفهای مذاکرهکننده تأکید کردند که تا زمان حصول توافق، به مذاکرات ادامه میدهند. در کنار آن میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین نسبت به روند منطقی در حال پیشرفت مذاکرات وین تأکید کرده است. مسئله اساسی در این دور از مذاکرات این است که آمریکاییها با همکاری طرفهای اروپایی در مواجهه با ابتکار جمهوری اسلامی در ارائه دو سند اقدام، دست به بازی جدیدی زدهاند تا روند مذاکرات را تغییر داده و همزمان به محاسبات ذهنی طرف ایرانی برای عقبنشینی از مواضع خود حمله نمایند. این بازی در محیط رسانهای با روایتگریهای جعلی و با هدف ادراکسازی برای مقصر جلوه دادن ایران بهعنوان عامل به بنبست کشاندن مذاکرات و همزمان ایجاد تحریمهای جدید علیه اشخاص حقیقی و حقوقی و برخی نهادها و همچنین اثرگذاری روانی بر محیط اقتصادی بهویژه در حوزه ارز، طراحی و عملیاتی شده است. در حال حاضر طرف آمریکائی بهشدت بر روی به نتیجه رسیدن توافقی بر اساس سند مذاکرات ناتمام ژوئن گذشته که طرفین به حداقل اختلافات رسیده بودند، هراس دارد؛ چراکه تمامی مسیرها را برای آغاز سناریوهای بعدی آمریکا خواهد بست. این شرایط اتفاقی به وجود نیامده و حاصل سلسله اقداماتی است؛ ازجمله اینکه ایران با دستان پر وارد مذاکرات شده، همراه با ابتکار عمل بوده، با طرفهای روسیه و چین کاملاً هماهنگ است و از همه مهمتر دست برتر را در تمامی سطوح دارد؛ مضاف بر اینکه آمریکاییها فاقد پلن جایگزین هستند؛ به عبارتی پلن جایگزین آنها فاقد اثر راهبردی است؛ چراکه بخش اقدام نظامی که بر روی آن متمرکز بودند و متکی به عملیات روانی برای برهم زدن محیط اقتصادی ایران بود، اکنون در سطح رسانه هم اعتبار ندارد.
✅جمعبندی:
آمریکا به مذاکرات در این مقطع زمانی بهمثابه فرصتی نگاه میکند که در حال از دست رفتن است. از نگاه آنان اگر با ایران در این مقطع کنار نیایند و توافق نکنند، نمیتوانند در آینده امتیاز کنونی را هم بگیرند. بر همین مبناست که تلاش دارند تا با قرار دادن ایران در یک محیط پرفشار روانی و رسانهای؛ مواضع و خواستههای جمهوری اسلامی را تعدیل دهند تا به یک توافق شکننده و قابلتعمیم دست یابند؛ اما هیئت مذاکرهکننده ایرانی با ابتکار عمل آمیخته به حسن نیت و ارائه پیشنهاد منطقی، مستدل و قابلانعطاف در وین ظاهرشده و تمامی مسیرها را بر روی طرفهای مدعی برای جلوگیری از زیادهخواهی بسته است.
✍#احمد_بنافی
https://eitaa.com/e_beman
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹️دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی از افزایش هزینه سرویس پیامکی بانکهای خصوصی به ۲۰ هزار تومان خبر داد.
🔹️شاخص کل بورس امروز با ریزش ۴ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۳۴۴ هزار واحد رسید.
🔹فرمانده انتظامی قصر شیرین: انفجار مین باعث قطع شدن انگشت کارگر بازارچه مرزی پرویزخان شد.
https://eitaa.com/e_beman
🌴✅دست پر ایران در مذاکرات دور هشتم
🔹دور هشتم مذاکرات برجام در حالی آغاز شده است که گمانه زنی ها در مورد موفقیت یا عدم موفقیت این دور از مذاکرات زیاد است.
در این دور از مذاکرات برخلاف برخی پیش بینی ها دست ایران بدلایل زیر پرتر از گذشته است.
1⃣. منطقی و مستدل بودن مواضع ایران
هیئت مذاکره کننده با ارائه دو سند توافق بر اساس توافقات قبلی برجام، مستدل و منطقی در صدد اقناع سازی کشورها است. مواضع و بیانیه های روسیه و چین حکایت از مواضع منطقی ایران دارد.
2⃣. حمایت مردمی
غرب پس از نرسیدن به خواسته هایش در دور هفتم دنبال جدایی مردم و دولت بود. دامن زدن به اعتراضات آبی و مشکلات معیشتی برخی از اقشار از آن جمله است.
دولت با کنترل اعتراضات و پاسخگویی و حتی حضور درمیان معترضان فشار اعتراضات را به خوبی کنترل کرد.
مردم نیز مانند همیشه با درک شرایط خودشان را از کسانی که دنبال اغتشاشات جدا کردند.
حمایت مردم از توافق خوب نه هر توافقی نیز پشتوانه خوبی برای دولت است.
3⃣. اقدامات شایسته دولت
دیپلماسی اقتصادی و آزاد کردن بخشی از پول های بلوکه شده، ارائه بودجه بدون کسری و امید بخش سال آینده به مجلس، بازگشایی مراکز شغلی، دیپلماسی سیاسی با کشورهای منطقه مانند امارات، عربستان وآذربایجان، دیپلماسی مقاومت در لبنان، افغانستان، یمن و عراق، کنترل جهش بی حد قیمت دلار و طلا از اقدامات خوب دولت در آستانه دور هشتم مذاکرات است.
#موسی_سلیمانی
#یادداشتهای_شبانه
https://eitaa.com/e_beman
♦️وصول ۷ میلیارد دلاری طلب ایران از عراق
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق:
🔹طلب ایران از عراق مربوط به صادرات گاز و برق است که طبق توافقات انجام شده مقدار زیادی از آن وصول و در حال حاضر بین ۵ تا ۷ میلیارد دلار دیگر به زودی وصول خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
♦️باقری: موضوعات اختلافی وین ۶ هنوز حل نشده و روی میز است/ چیزی کمتر از برجام را نمیپذیریم
🔹مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین با بیان اینکه موضوعات اختلافی ۶ دور مذاکره قبلی در وین هنوز حل نشده و روی میز است، تصریح کرد که ایران چیزی کمتر از برجام را نخواهد پذیرفت.
https://eitaa.com/e_beman
♦️میرکاظمی: وقتی در مرداد دولت را تحویل گرفتیم خزانه خالی و بدهکار بود/ بستن بودجه با کسری حرام است
رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
🔹وقتی ما در مردادماه امسال دولت را تحویل گرفته بودیم حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص صادر شده بود، اما در خزانه پولی برای پرداخت نبود.
🔹ما بدون استقراض از بانک مرکزی تاکنون همه حقوقها را سر وقت پرداخت کردیم. اما اگر مجلس و دولت به فکر اقشار کم درآمد هستند باید بستن بودجه با کسری را حرام بدانند.
🔹در اغلب کشورها رشد مصرف انرژی نشاندهنده بهبود وضعیت اقتصادی است، اما در ایران با وجود افزایش مصرف گاز از ۱۴۰ میلیارد به ۲۴۰ میلیارد متر مکعب رشد اقتصادی ما نوسانی و کاهنده بوده است.
🔹با این تورم بالا و این رشد اقتصادی سرمایه جذب نخواهد شد، چهار هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است، اما چرا سرمایهگذاری نمیشود؟
🔹در سال آینده ضابطهای دیدهایم که از طریق ارتباط سازمان برنامه و شورای پول اعتبار اضافه برداشت بانکها کنترل شود تا روند کاهنده نرخ تورم در سال آینده سرعت بیشتری بگیرد.
🔹بودجه ۱۴۰۱ بر اساس سند آمایش میتواند دغدغههای مهم کشور در حوزه عدالت را به خوبی پیگیری کند./صداوسیما
https://eitaa.com/e_beman
🌴✅تفاوت های رویکردی دولت های دوازهم و سیزدهم
🔹هنوز از آغاز به کار دولت سیزدهم چند ماهی نمی گذرد. قضاوت در موفقیت یا عدم موفقیت زود است. با این وجود طی این چند ماه به وضوح تفاوت هایی در رویکرد این دولت با دولت قبلی مشاهده می شود:
1⃣.هم افزا دانستن دیپلماسی و میدان
دولت پیشین اعتقادی به میدان نداشت. از سر اجبار میدان را پذیرفته بود. دیپلماسی را ترجیج می داد. در هنگامه دستگیری سربازان انگلیسی و تجلیل از قهرمانان ملی این اقدام، دولت پیشین به تجلیل از مردان دیلپماسی برجامی خود اقدام کرد.
دولت سیزدهم دوگانگی میدان و دیپلماسی را قبول ندارد. هردو را در عرض هم به کار گرفته است. حضور فعال دولت در عرصه دیپلماسی و گفتگوی های سازنده با کشورهای منطقه مشهود است. آزاد سازی بخشی از پول های بلوکه شده اثر این دیپلماسی می باشد. دولت افزون بر دیپلماسی، حمایت جدی از میدان و مقاومت را در عراق، فلسطین، لبنان، یمن، افغانستان و ...را در پیش گرفته است. دولت سیزدهم دیپلماسی و میدان را هم افزا می داند و معتقد است قدرت یکی باعث تقویت دیگری خواهد شد.
2⃣. نگاه واقع بینانه به نخبگان و مردم
رویکرد دولت ها در اداره کشور به نخبگان و عموم مردم متفاوت است. برخی دولت ها مردم را طفیلی نخبگان و برخی بعکس تعریف می کنند. حفظ هر دو و نگاه واقع بینانه نه پوپولیستی و عوام گرایانه می تواند عامل موفقیت دولت ها باشد.
دولت پیشین هر چند تلاش داشت اقدامات حمایتی از دهک های پایین جامعه را داشته باشد ولی با نگاه تشریفاتی و تجملاتی از ارتباط قلبی با عموم مردم ناتوان بود. دولت سیزدهم با ادامه برنامه های حمایتی از دهک های پایین با حضور در میان مردم محروم، نقیصه ارتباط قلبی را با عموم مردم جبران و امید را زنده کرده است. این دولت ضمن ارتباط با عموم مردم با برگزاری جلسات جدی و واقع بینانه نه تشریفاتی با نخبگان از نظرات علمی کارشناسان در اداره کشور کمک می گیرد.
3⃣. گره نزدن مسایل کشور به برجام
این دولت از ابتدای آغاز به کار با اعلام اینکه نمی خواهد مسایل کشور به برجام گرده بزند رویکردش را از دولت پیشین تغییر داد. دولت قبلی با گره زدن همه مسایل به برجام و ارتباط با غرب ظرفیت های دیگر را به وادی فراموشی انداخته بود.
دولت جدید هر چند به سادگی نمی تواند از سیطره معاهده برجام خارج شود و طبق معاهده ای که دولت پیشین بسته است باید دنبال توافق خوب باشد ولی دنبال قطع ارتباط مسایل اقتصادی و داخلی کشور با مسئله برجام است
توفیق در این زمینه می تواند دست ایران را حتی در مذاکرات هسته ای برتر کند.
#موسی_سلیمانی
#دولت_سیزدهم
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️زینب کبری مصداق صبار شکور
سوره إبراهيم: آيه 5
إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (5)
همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند نشانههايى از قدرت الهى است.
✅برخی مؤمنین «صابر»ند و برخی دیگر «صبور»؛ امّا خواص از مؤمنین اند که «صبّار»ند؛ یعنی در نهایت صبر. صبر در مصیبت ها و امتحانات الهی، صبر در عبودیت و اطاعت از دستورات الهی و صبر در ترک معصیت و گناه.
همچنین برخی از مؤمنین «شاکر»ند و برخی دیگر «شکور».
انسان مؤمنی که در تحمل مصیبت و انجام طاعت و ترک معصیت، صبّار باشد و صبرش نیز فقط برای کسب رضای خدا باشد و از همه بالاتر اینکه، نه تنها از دچار شدن به انواع سختی ها حتی اندکی هم در دلش احساس نارضایتی نمی کند، بلکه از خداوند بسیار هم شاکر باشد، آنگاه چشم دلش باز و فهمش از دین و منابع دینی، فهمش از زندگی، فهمش از موضوعات مختلف اجتماعی - سیاسی و فهمش از بسیاری مسائل دیگر، فهمی حکیمانه می شود. خداوند بندگان خاص خود را پس از طی کردن سختی هایی طاقت فرسا در زندگی، به فهمی حکیمانه نائل می سازد. و هرچه «صبر» و «شکر» انسان بیشتر باشد، فهمش نیز حکیمانه تر خواهد بود.
✅و این همان معنای این کریمه قرآن است که می فرماید تنها کسانی به فهم عمیق و حکیمانه از آیات الهی دست می یابند که هم «صبّار» باشند و هم «شکور»:
«إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ» (ابراهیم: 5، لقمان: 31، سبأ: 19، شوری: 33)
✍️#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
قرآن کتاب رمز نیست،
باید قرآن را به قصد فهمیدن و به قصد نیرومندتر شدن ایمان خواند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_دوم
♦️۷۳۳ هزار نفر از فرهنگیان؛ مشمول طرح رتبه بندی
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس:
🔹پیش بینی اعتبار ۲۵ هزار میلیارد تومانی برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان
🔹۷۳۳ هزار نفر از فرهنگیان مشمول طرح رتبهبندی میشوند.
https://eitaa.com/e_beman
سلام
⛔این یک حیله است .
آمریکایی ها بر اساس توافق با کاظمی تعدادی از نیروهای خود را از عراق خارج خواهند کرد و سپس می گویند بقیه نیروها با تغییر ماموریت - از جنگی به آموزشی - در عراق باقی می مانند .
کاظمی عدد این نیروهای باقی مانده در عراق را ۵۰۰ نفر و سنتکام - فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه - تعداد نیروهایی که باقی خواهند ماند را ۲۵۰۰ نفر اعلام کرده است .
در خصوص این موضوع ملاحظاتی وجود دارد :
1️⃣ - دولت عراق واقعا" نمی داند تعداد نیروهای نظامی آمریکا در عراق - که عمدتا" در دو پادگان عین الاسد در الانبار و الحریر در اربیل مستقر می باشند - چقدر است . چون ورود نظامیان امریکایی هیچگاه به اطلاع دولت عراق نرسیده است .
2️⃣ - تغییر ماموریت نظامی از جنگی به آموزشی قابل تشخیص نخواهد بود . ضمن آنکه در ذیل توافق امریکا با دولت عراق نوشته شده است در صورت ضرورت نیروی رزمی به نیروهای آموزشی و پشتیبانی اضافه خواهند شد !
مرجع تشخیص ضرورت هم خود آمریکایی ها هستند .
3️⃣- نیروهای موسوم به آموزشی زیر نظر سنتکام عمل کرده و دولت عراق نظارتی بر کار آنان نخواهد داشت .
4️⃣- جنگنده های هوایی آمریکا در عراق باقی می مانند و اجازه دارند بصورت غیر مشروط از آسمان عراق استفاده نمایند بدون هماهنگی با دولت و ارتش عراق .
5️⃣ - مقاومت عراق اعلام کرده است تفکیک نیروهای نظامی آمریکا به جنگی و آموزشی را قبول نداشته و باید همه نظامیان امریکایی در پایان سال جاری میلادی - تا ۲۰ روز دیگر - خاک عراق را ترک کنند .
✍#سعد_الله_زارعی
https://eitaa.com/e_beman
#مکتب_سلیمانی
✅🌴ارتباط سردار شهید سلیمانی با زندانیان
🔹در جلسه ای که با یکی از رابطین فرهنگی زندان مشهد داشتیم ایشان دو خاطره از ارتباط سردار شهید سلیمانی با زندانیان گفتند:
1⃣.پس از شهادت سردار سلیمانی، عکس سردار در میان لوازم شخصی زندانیان زنجان زیاد دیده می شد. بررسی که شد متوجه شدند سردار برخی از خانواده این زندانیان را تحت پوَشش کمک های مومنانه داشتند.
2⃣. در تهران سردار از جمع زندانیان هیئت مذهبی با دو شرط تاسیس کرده بودند. اول، زندانی تعرضی به نوامیس مردم نکرده باشد. دوم،حداقل محبتی به اهلبیت علیهم السلام در دل زندانی باشد.
🔹پس از شنیدن این دو خاطره، جمله نورانی مقام معظم رهبری در ذهنم تداعی کرد: " سردار شهید عزیز را با چشم یک_مکتب، یک_راه، یک مدرسهی_درس_آموز نگاه کنیم". ۹۸/۱۰/۲۷
#مکتب_شهید_سلیمانی
✍#موسی_سلیمانی
https://eitaa.com/e_beman
♦️حداقل دریافتی معلمان در طرح رتبه بندی ۸ میلیون تومان خواهد بود
رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس:
🔹بر اساس طرح رتبه بندی که اجرای آن از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ خواهد بود، پایین ترین و حداقل دریافتی معلمان بر اساس طرح رتبه بندی مبلغ ۸ میلیون و ۲۰ هزار تومان خواهد بود.
https://eitaa.com/e_beman
♦️افزایش حقوق ۱۰ درصد/ ۴.۵ میلیون تومان حداقل حقوق
🔹حداقل حقوق کارکنان برای سال بعد چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است به طوری که تاکید شده بعد از اعمال افزایشهای پیش بینی شده نباید دریافتی کارکنان کمتر از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد./ایرنا
https://eitaa.com/e_beman
♦️ارز ۴۲۰۰ از بودجه حذف شد؟
🔹با بررسی لایحه بودجه سال آینده به نظر میرسد پیشبینی در رابطه با پرداخت ارز ترجیحی نشده و نشان از اقدام دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ دارد.
🔸البته باید منتظر ماند تا مسئولان دولتی در این خصوص اعلام نظر کنند.
https://eitaa.com/e_beman
♦️هر ایرانی تا۸۰۰ دلار مجاز به صادرات و واردات از طریق مرز رسمی سیستان است
فرمانداری ویژه زابل:
🔹مقرر شد تا هر ایرانی بدون هیچ محدودیت سنی بتواند ۴۰۰ دلار واردات و ۴۰۰ دلار صادرات از مرز رسمی میلک کالا خرید و فروش کند.
🔹واردات و صادرات محصولات و کالاها بدون عوارض و مالیات صورت میپذیرد و هر ایرانی میتواند بصورت ماهیانه با مراجعه به مرز میلک جهت تامین کالاهای مورد نیاز خود اقدام کند.
https://eitaa.com/e_beman
♦️دولت از خانههای بالای ۱۰ میلیارد تومان مالیات میگیرد/ جریمه سنگین برای ندادن عوارض آزادراهها
🔹مالیات بر واحدهای مسکونی گران قیمت و بالای ۱۰ میلیارد تومان مطابق بند ث تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ تعیین و اخذ خواهد شد.
🔹همچنین بر اساس بند خ تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ اولین نقل و انتقال قطعی ساختمانهای نوساز اعم از مسکونی و غیر آن که بیش از ۳ سال از تاریخ احداث آنها نگذشته باشد مشمول مالیات ۲.۵ درصدی خواهند شد.
🔹بر اساس بند ک تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صورت عدم پرداخت عوارض آزادراهی در پایان زمان مقرر، خودروی مذکور مشمول ۲۰ درصد جریمه غیر قابل بخشودگی علاوه بر عوارض مصوب در آن آزادراه خواهد شد.
🔹همچنین در صورت تأخیر بیش از یک ماه، علاوه بر پرداخت اصل و جریمه ۲۰ درصدی مذکور، ۲ درصد نرخ عوارض آزادراه نیز مجدداً جریمه خواهد شد./مهر
https://eitaa.com/e_beman
سن بازنشستگی افزایش مییابد؟!
به گزارش تجارت نیوز، یکی از پیشنهادات مطرح شده در لایحه بودجه ۱۴۰۱ افزایش سن بازنشستگی است. در بودجه آمده است: «بهمنظور پایدارسازی منابع صندوقهای بازنشستگی، از ابتدای سال ۱۴۰۱، سنوات خدمت موردقبول برای بازنشستگی تمامی مستخدمین مرد و زن دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر در تمامی صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری، سازمان تأمین اجتماعی دو سال افزایش مییابد». در بسیاری از کشورها سن بازنشستگی کارمندان بر اساس سن امید به زندگی تعریف میشود تا با افزایش سن امید به زندگی و افزایش شمار بازنشستگان، بهیکباره لیست مستمریبگیران صندوقهای بازنشستگی افزایش نیافته و تعادل منابع و مصارف صندوقها به هم نخورد و صندوقهای بازنشستگی دچار بحران نشوند. در ایران بهجز صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی، بقیه صندوقها ورشکسته هستند و به بودجه دولت وابستهاند
https://eitaa.com/e_beman
👈عباسی: مازوت نسوزانیم، کشور به خاموشی میرود!
عضو کمیسیون انرژی مجلس مصرف روزانه ۳۳ میلیون لیتر مازوت در نیروگاههای کشور را تائید و آن را اجباری برای جلوگیری از کمبود گاز و قطعی برق میداند. فریدون عباسی میگوید: «در حال حاضر اگر بخواهیم رشد صنعتی و اشتغال داشته باشیم به برق نیاز داریم، وقتی هم که گاز نداریم به نیروگاهها بدهیم مجبوریم سوخت مایع مصرف کنیم و مثل خیلی از کشورهای دیگر مازوت میسوزانیم، ولی گوگرد مازوت باید پایین آورده و در نیروگاهها فیلتر گذاشته شود». عباسی تأکید میکند که دولت در سالهای گذشته به وظیفه خود برای کاهش آلودگیهای ناشی از مصرف مازوت در نیروگاهها عمل نکرده، بااینحال راهکار فعلی را پای کار آمدن مردم برای کاهش مصرف انرژی میداند. به گفته این نماینده مجلس: «در حال حاضر مجبور هستیم مازوت بسوزانیم و آلودگی آن را هم تحمل کنیم. برای جلوگیری از خاموشی در ادارات، صنایع و بیمارستانها نیاز به برق داریم؛ اگر مازوت نسوزانیم کشور به خاموشی فرو میرود
https://eitaa.com/e_beman
👈زمینهسازی برای آزمایش موشکهای ایرانی با اهداف واقعی!/
یک مقام ارشد نظامی کشورمان در واکنش به انتشار برخی اخبار رسانهای در خصوص قصد آمریکا و رژیم صهیونیستی برای برگزاری رزمایش حمله به تأسیسات هستهای و نظامی ایران گفت: «فکر نمیکنم انبوه سربازانی که در عملیات عینالأسد به گفته پنتاگون، ضربهمغزی شدند با اعطای نشان نظامی، حاضر به پذیرش مجدد ریسک حمله به ایران باشند. فراهم شدن شرایط برای فرماندهان نظامی جهت آزمایش موشکهای ایرانی با اهداف واقعی، هزینه گزافی برای متجاوزان به حریم جمهوری اسلامی خواهد داشت»
https://eitaa.com/e_beman
👈توطئه ضد لبنانی آمریکا!/
«نبیل قاووق» عضو شورای مرکزی حزبالله گفت: «امروز سفارت آمریکا با بودجه و ائتلافها و کمپینهای رسانهای خود که بهای زیادی برای آنها پرداخته است، نبرد انتخابات پارلمانی لبنان را مدیریت میکند. چراکه میخواهد پارلمان لبنان سکویی برای هدف قرار دادن مقاومت باشد و از این طریق لبنان را به روند عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی بکشاند
https://eitaa.com/e_beman