🔰 حرف روز
💵 زیان سرمایهگذاران در بازار ارز
قیمت ارز طی روزهای اخیر اندکی روند افزایشی به خود گرفته است. پایگاه مرجع اعلام نرخ ارز از سوم اسفند ماه قیمتهای خود را به روز نکرده و در بازار غیررسمی و سایتهای متفرقه قیمت دلار تا حوالی ۶۰ هزار تومان نیز اعلام شده است. اگرچه فعالان این بازار بسیار محدود هستند؛ ولی به دلیل تأثیر زیاد قیمت ارز بر روی تورم از طریق ایجاد انتظارات تورمی، دولتها همواره باید بتوانند این نوسانات را مدیریت کنند. کارشناسان اقتصادی چند دلیل را برای افزایش این روزهای نرخ ارز برمیشمارند؛ اولین و مهمترین دلیل آن افزایش تقاضای ارز است. در حالی که به صورت طبیعی تقاضای ارز در آستانه تعطیلات سال نو و برنامهریزی برای مسافرتهای خارجی و... افزایش پیدا میکند، دلایل دیگری نیز این تقاضا را افزایش داده است؛ یکی از تأثیرگذارترین این دلایل پیشبینی نرخ ارز در روزها و ماههای آتی است. البته انتظارات تورمی در نرخ ارز به صورت طبیعی رخ نداده و برخی با انگیزههای سودجویانه این انتظارات را دامن میزنند تا مردم عادی سرمایههای خرد خود را به سمت این بازار روانه کنند. این در حالی است که بررسیها نشان میدهد افراد مذکور نه تنها سودی نمیبرند، بلکه در بسیاری از موارد در مقایسه با نرخ تورم و بازدهی سرمایه در بازهای دیگر زیان هم میبینند. واقعیت این است که دولت و بانک مرکزی از سال گذشته با ایجاد مرکز مبادله ارز و طلا نیاز مصرف کنندگان واقعی بازار ارز را تأمین کردهاند و بازار غیررسمی بسیار کوچکتر شده است؛ یعنی دولت توانسته برای کاستن فشار افزایشی نرخ ارز، تقاضای کاذب بازار را مدیریت کند. در این شرایط نیز باید تقاضای بازار را مدیریت کند تا نوسانات کاهش یابد. نگاه بلندمدت به بازدهی سرمایه در انواع بازارها نشان میدهد سرمایهگذاری در ارز کمترین میزان بازدهی را در بین بازارهای موازی، یعنی مسکن، بورس، طلا و بانک داشته است؛ به گونهای که در یک سال اخیر نیز بازدهی سرمایه در بازار ارز با کمترین بازدهی، از بازدهی سرمایهگذاری در بانک هم کمتر بوده است. بنابراین، نوسانات بازار ارز فرصتی برای دلالان بازار است تا از طریق خرید و فروش به سودی دست یابند و چنین افرادی هرگز با نگاه سرمایهگذاری بلندمدت در این وادی قدم نمیگذارند. سخن پایانی اینکه اگر تقاضاهای کاذب که امروز شکل گرفته است، مدیریت شود، نرخ ارز نوسانات شدید نخواهد داشت و این مهم زمانی اتفاق میافتد که از یک طرف مردم در این بازار ورود هیجانی نداشته باشند و از طرف دیگر مسئولان بانک مرکزی تقاضاهای طبیعی افزایش یافته در آستانه سال نو را بدون پاسخ نگذارند.
✍️ #علی_کارگر
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💢 احساس عقبماندگی کاذب
هرچند مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در مقایسه با متوسط مشارکت جهانی بالاتر است؛ اما به دلیل مردمسالاری دینی که در جمهوری اسلامی وجود دارد، انتظار میرفت میزان مشارکت بیشتر از این مقدار باشد. البته دشمنان و رسانههای بیگانه تمام تلاش خود را برای جدایی ملت از دولت و مشارکت نکردن در انتخابات انجام دادند؛ موضوعی که رسانههای خارجی برای پایین آوردن مشارکت در انتخابات دستآویز خود قرار داده بودند، مسائل معیشتی و اقتصادی بود. این در حالی است که مقایسه میزان مشارکت در انتخابات کشورهای دیگر که خود دلیل بسیاری از مشکلات حال حاضر در کشورمان هستند، از کشورمان بسیار کمتر بوده است. برای نمونه، در فرانسه در انتخابات سال ۲۰۱۷، ۲۸/۲۳ درصد و در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۴ آمریکا، ۳۶/۷ درصد از واجدان شرایط در انتخابات مشارکت کردهاند. از آن جایی که مردم جامعۀ ما با مشکلات معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، نمیتوان مسائل معیشتی را نادیده گرفت، ولی باید بیان کرد که دلایل اقتصادی مهم هستند، اما مهمترین دلایل مشارکت پایین مردم نیستند.
اگر آنگونه که رسانههای خارجی بیان میکردند که مردم از مسائل معیشتی ناراحتند و در انتخابات شرکت نمیکنند، پس چطور استانهای با اقتصاد کوچک بیشترین میزان و استانهای برخوردار، کمترین میزان مشارکت را داشتهاند؟
شاید یکی از مهمترین دلایل تلاش رسانههای خارجی برای پایین آوردن سطح مشارکت در انتخابات، ایجاد «تفکر عقبماندگی کاذب» در اذهان ما ایرانیهاست. مفهوم «عقبماندگی کاذب» یا «حس عقبماندگی» به این معناست که مردم یک کشور گمان میکنند که در عرصههای مختلف از دنیا عقب افتادهاند، در حالی که کشورشان از رشد و توسعه قابل توجهی برخوردار است.
🍀 در دهکدۀ جهانی، این «عقبماندگی کاذب» یا «حس عقبماندگی» از طرف کشورهای ابرقدرت به وسیله جنگ رسانهای و جنگ نرم علیه کشور یا کشورهای رقیب اعمال میشود تا مردم این کشورها از قدرت سیاسی خود ناامید شده و حمایت خود را از گروه حاکم بردارند. موضوعی که به خوبی در کشورمان قابل مشاهده است و با وجود پیشرفتهای چشمگیر در انواع علوم و زمینهها، تودهای از مردم شریف کشورمان ظن بر عقبماندگی کشور و ناکارآمدی سیستم سیاسی حاکم بردهاند.
🔻مهمترین زمین بازی که دشمن در آن توانسته بر افکار مردم شریف ایران تأثیرات منفی بگذارد، فضای رسانه و به ویژه فضای مجازی کشور است. جایی که یک سازمان نایافتگی عجیبی به چشم میخورد. رهبر معظم انقلاب در همین راستا فرمودهاند: «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور میشدم.» این سخن رهبر فرزانۀ انقلاب، بر لزوم سازماندهی فضای مجازی به شکلی صحیح تأکید دارد. به همین دلیل، یکی از مهمترین وظایف نمایندگان این دور از مجلس شورای اسلامی سازماندهی فضای مجازی کشور و تصویب قوانین عملیاتی برای ساماندهی این فضاست.
✍️ #حسین_حیدری
http://Eitaa.com/e_beman
📌حضور امنیت آفرین
سفر امروز ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به مناطق سیل زده برای دوستان امید بخش و برای دشمنان زجرآور بود.
پس از دستور مقام معظم رهبری برای کمک به مناطق سیل زده سيستان و بلوچستان، حضور مقام اول اجرایی کشور در این مناطق، نشان از ولایت مداری عملی دولت سیزدهم دارد.
نفس حضور مقامات در این مناطق، تسلی و آرامش بخش به مردم گرفتار در سیلاب است.
بزرگترین رهاورد حضور در این مناطق، انتقال احساس امنیت و همدلی و همراهی مسئولان با عموم مردم است.
🔸 مغرضان، از آب گل آلود سیلاب، می خواستند ماهی تفرقه، دوقطبی شیعه و سنی و ناامنی را صید کنند.
حضور رئیس جمهور در این سطح و در میان مردم، نقشه مغرضان را برآب کرد.
#رئیس_جمهور_مردمی
#سیلاب_سیستان
#رئیسی
✍ #موسی_سلیمانی
#به_وقت_تحلیل
جهاد انتخابات
چند روزی از انتخابات ۱۱ اسفند ماه می گذرد تحلیل های مختلفی در مورد انتخابات توسط گروهها و جریانات سیاسی با توجه به زاویه نگاهشان_بخوانید منافع حزبی و گروهی_ منتشر شده است اما از شکست اصلاحات در این میدان سیاسی به آسانی نمیتوان گذشت که به علت برآورد غلط از رفتار سیاسی مردم بود و تجلی این خطا؛ آنجا خودنمایی میکند که آقای پدر خوانده با اشتباه محاسباتی در این انتخابات؛ حضور پیدا نکرد شاید به گمان خود میخواست با بهره برداری سیاسی از مشارکت ضعیف_در بهترین حالت زیر ۳۰ درصد_ نظام را تحت فشار سیاسی قرار دهد اما از آنجایی که خط فکری این جریان کاملا غربی است قاعدتاً با خط کش های تحلیلی غرب به این انتخابات نگریسته اند؛ آنجایی که گاردین پیشبینی ۲۷ درصدی را از مشارکت دارد یا امثال محمود صادقی ها توقع مشارکت زیر ده درصدی از تهران را دارند ولی باید ادعا کرد اگر با عینک غربی به مردم ایران نگاه کنیم کاملا مردم غیر قابل پیشبینی ای داریم مردمی که با مشارکت مطلوب خط بطلانی بر این نگرش می کشند چون این مردم زیر آماج انواع حملات سنگین و ناجوانمردانه رسانه ای و حساب شده دشمن همچنان پای انقلاب ایستادند.
آری دشمن هزاران دلیل برای عدم حضور مردم تراشید و در قالب های زیبای رسانه ای ذهن و فکر مردم را با جنگ خاص ترکیبی تحت تأثیر خودش قرار داد
وقتی حضور مردم را در این میدان جنگ بررسی می کنیم به عظمت سخن حکمت آمیز رهبر انقلاب میرسیم که مردم یک حرکت بزرگ حماسه آفرین انجام دادند
آری مردم با حضور در این انتخابات جهاد کردند.
✍#محمد_سربازوطن
http://Eitaa.com/e_beman
🇯🇴💐 🇮🇷﷽🇮🇷💐🇯🇴
💐 بصائر علوی
🌹 قال امیرالمومنین علیه السلام:
▫️وَ اجْتَنِبُوا کُلَّ أَمْر کَسَرَ فِقْرَتَهُمْ وَ أَوْهَنَ مُنَّتَهُمْ مِنْ تَضَاغُنِ الْقُلُوبِ، وَ تَشَاحُنِ الصُّدُورِ، وَ تَدَابُرِ النُّفُوسِ، وَ تَخَاذُلِ الاَْيْدِي
🔸«از هر کارى که ستون فقرات آنها(اقوام گذشته) را در هم شکست و قدرتشان را سست کرد اجتناب کنيد
(عوامل اختلاف آنها)
🔻 از کينه هاى درونى
🔻 بدخواهى
🔻 پشت به هم کردن
🔻 و دست از يارى هم برداشتن بود
📘#نهج_البلاغه_خطبه_192
🌹 رهبر انقلاب صبح امروز:
نمایندگان جدید مراقب باشند کام ملت و فضای سیاسی کشور تلخ نشود
۱۴۰۲/۱۲/۱۷؛
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
رهبر انقلاب:(هفدهم اسفند 1402)
❇️آن چیزی که میتواند شیرینی مجلس جدید را نابود کند،سخنان اختلافانگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند است.[...]اگر چنانچه این مراعات را نکنند
✅اولین اثرش این است که کام ملت تلخ میشود،[...].
✅اثر بعد هم این است که مجلس از کارایی میافتد[...].
#به_وقت_تحلیل
۱. مجلس منتخب به خاطر اینکه امسال مردم فارغ از خیلی از جناح بندی های سیاسی و لیست ها؛ نمایندگان را انتخاب کردند دارای ویژگی های منحصر به فردی است. اولین ویژگی این است که نمایندگان منتخب یا اکثرا مستقل هستند یا در چند لیست همزمان بودند این یعنی وابستگی کمتری به احزاب دارند این خود یک نکته مثبت است و ویژگی دوم قسمت منفی این موضوع زمانی است که به خاطر عدم یک دستی سیاسی و عضویت در چند لیست امکان دعواهای سیاسی بالاتر میگیرد و این جاست که تذکر به جا و مهم رهبر انقلاب به مجلس را میتوان متوجه شد که چرا ایشان فرمودند
منتخبین از سخنان اختلافانگیز و دعوا راه انداختنها و ستیزهگریها اجتناب کنند که هم کام مردم تلخ میشود و هم کارایی از بین میرود.
۲. دقت کنیم مصداق یابی برای سخنان رهبری خود یک نوع تفرقه افکنی هست اینکه بلافاصله بعد از سخنان ایشان برخی جریانات در رسانه هایشان شروع به اتهام زنی میکنند کاملا با نفس جملات رهبری در تضاد کامل است.
🔹#محمد_سربازوطن
باسلام وتحیت
خدمت همه اساتید محترم و گرانقدر، ضمن عرض خداقوت ویژه همه جهادگران تبیین در عرصه جهاد امیدآفرینی و مشارکت گسترده مردم در انتخابات 11 اسفند
طبق روال روزهای جمعه هر هفته برای ارائه راهبردها ،تحلیل های این جمعه با نگاهی به پیام ها و برکات این حضور حماسه آفرین تحت عناوین زیر:
✅تحلیلی بر مشارکت در انتخابات 11 اسفندماه 1402.
✅پیام های انتخابات 11 اسفند .
✅بایکوت انتخابات در رسانههای ضدانقلاب.
✅ پرسمان معرفتی و بصیرتی.
✅صبح صادق
👈جهت بهره برداری شما اساتید محترم در کانال انقلابی بمانیم ثامن الائمه در دو پیام رسان داخلی ایتا وسروش با آدرس های زیر، تقدیم می گردد.👇👇
ایتا
https://eitaa.com/e_beman
سروش
http://splus.ir/e_beman
انقلابی بمانیم"ثامن الائمه"( کانال تحلیلی و نخبه پسند)
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
تحلیلی بر مشارکت در انتخابات 11 اسفندماه 1402.pdf
722.9K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0