🔰 حرف روز
💠 انتخاباتی که پایان یافت
پرونده دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی سرانجام با حضور مردم در پای صندوق رأی در 21 اردیبهشت بسته شد و با انتخاب 45 نماینده، ترکیب 290 نفری مجلس آینده مشخص شد. حال باید منتظر باشیم که خرداد فرا برسد و در نیمه اول آن شاهد آغاز به کار منتخبان مردم باشیم. در این میان، درسها و عبرتهایی باقی ماند که توجه به آن حائز اهمیت است:
1️⃣ اوج گرفتن فضای تخریبی رقابتهای انتخاباتی، آسیبی بود که کام ملت را در آستانه یک جشن ملی تلخ کرد. انتخاباتی که خود ابزاری برای ایجاد شور و هیجان در جامعه و ایجاد انگیزه و شادابی در جوانان است، در اثر بداخلاقیهای صورت گرفته در بخشی از جامعه نتیجه عکس میدهد. متأسفانه، آنجایی بر تأسفها افزود که این بداخلاقیها در اردوگاه نیروهای موسوم به انقلابی شکل گرفت و رقابتها تا مرز خصومت پیش رفت و فهرستهای متعدد و متفرق را به میدان آورد.
این در حالی بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه انتخابات از همه بازیگران سیاسی و کسانی که توانایی حرف زدن با مردم را دارند و مردم از آنها قبول میکنند، خواستند تا «مردم را به حضور در انتخابات تشویق کنند. آن کسانی که در میدان انتخابات وارد میشوند، از بددهنی و توهین و اهانت به دیگران اجتناب کنند... آن که وارد میشود، بداخلاقی نکند؛ [اینکه] در فضای مجازی به هم بد بگویند، فحاشی کنند، اهانت کنند، تهمت بزنند، این کارها انتخابات را بیبرکت میکند. از سیاهنمایی اجتناب کنند؛ اینجور نباشد که بعضی برای اینکه توجه مردم را به خودشان جلب کنند، سیاهنمایی کنند. سیاهنمایی غلط است و خلاف واقع است و دروغ است و مورد لطف پروردگار قرار نمیگیرد.»
اما متأسفانه به این مهم کمتوجهی شد و تخریب در بخشی از حوزههای انتخاباتی آنچنان بالا گرفت که رأیها بیش از آنکه ایجابی بوده و به برنامه نامزدها تعلق گیرد، تبدیل به رأی سلبی شد و فرصت برای سوءاستفاده بدخواهان این ملت فراهم آمد!
2️⃣ فقدان تشکلهای سیاسی منسجم و قانونی عرصه را برای میدانداری افرادی باز میگذارد که بدون هویت مشخص و فاقد شناسنامه معین پا در این عرصه گذاشته و هدایت افکارعمومی را در دست میگیرند. در سیاستورزی حرفهای این بازیگران قانونی هستند که باید مرجعیت سیاسی جامعه را برعهده داشته باشند؛ چرا که تشکیلات سیاسی قانونی اگر میداندار رقابت انتخاباتی نباشد، مافیا و باند محور سپهر سیاست میگردند! در این دوره از انتخابات معضل فقدان تشکلهای رسمی سیاسی، همچون گذشته هویدا شد و خود مانعی برای کیفیتبخشی به انتخابات بود.
✍️ #مهدی_سعیدی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💢 یک بام و دو هوای آمریکایی
درست است که چند روز قبل پیشنویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با 143 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 25 رأی ممتنع به تصویب رسید؛ اما احتمالاً با وتوی ایالات متحده در شورای امنیت به سد محکمی برخورد کرده و نمیتواند عملیاتی شود. سؤالی که مطرح میشود، این است که ایالات متحده دقیقاً به دنبال چه راهکاری در سرزمینهای اشغالی است؟
پاسخ به این پرسش ابعاد متفاوتی دارد. نکته اساسی این است که درباره سرزمینهای اشغالی، ایالات متحده اساساً دو سیاستورزی متفاوت دارد؛ سیاستهای اعلامی و سیاستهای اعمالی. در یک کلامی ایالات متحده اعلام کرده است، طرح دو دولتی باید در منطقه غرب آسیا اجرا بشود و دو دولت فلسطین و اسرائیل بتوانند در کنار هم تشکیل شوند. اما در سوی دیگر میدان، با وتوی حق عضویت فلسطین در سازمان ملل به عنوان صد و نود و چهارمین کشور عضو سازمان ملل، عملاً مخالفت خود با تشکیل دولتی به نام فلسطین را ابراز میدارد. همچنین یکی از ابعاد مهم در پاسخ به این پرسش در نقش لابیهای صهیونیستی و سیاستهای داخلی ایالات متحده نهفته است؛ زیرا هر دولتی که بر سر کار بیاید، چه از دموکراتها باشد و چه از جمهوریخواهها، هر دو به دنبال تأمین منافع رژیم صهیونیستی هستند.
📍 نکته حائز اهمیت دیگر این است که افزایش جنبش مردمی در سراسر جهان و در صدر آن قیام دانشجویان در دانشگاهها برای حمایت از غزه و مردم آن و محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، تحولات تاریخی مهمی است که فشارها بر نهادهای بینالمللی و کشورهای جهان به نفع آرمان فلسطین را افزایش داده و سبب شده است چنین برداشت شود که ایالات متحده مخالف اصلی اراده جهانیان است.
سؤال مهم بعدی این است که منظور ایالات متحده از طرح دو دولتی چیست؟ در پاسخ باید گفت، منظور ایالات متحده از طرح دو دولتی در واقع همان طرح تشکیل کشور قدرتمند اسرائیل و یک دولت ضعیف بدون سازمان رزم و ارتش فلسطین است که کاملاً در اختیار و کنترل رژیم صهیونیستی قرار داشته باشد. از سوی دیگر، نظر اصلی صهیونیسم افراطی این است که اساساً هیچ نماد و اثری از فلسطین باقی نماند و فقط یک دولت و آن هم دولت اسرائیل وجود داشته باشد.
◀️نتیجه اینکه سیاستهای اعمالی ایالات متحده نشان میدهد، با اراده جهانی کاملاً مخالف است و تنها طرف اقلیت صهیونیستی را میگیرد؛ اما به هر حال برای اینکه افکار عمومی داخل آمریکا و دنیا را به نوعی اقناع کند، با طرح مسائلی از قبیل تشکیل دو دولت مستقل اسرائیل و فلسطین سعی دارد مردم دنیا را مجاب کند که آمریکا به منزله یک کشور ثالث بیطرف به دنبال حل و فصل قضایاست.
✍️#رامین_نصیری
http://Eitaa.com/e_beman
💢 سراب آزادی بیان و شعارپوچ حقوق زنان درغرب
🔺تظاهرات قابل تامل واعتراضات گسترده نخبگان و دانشگاهیان غربی به نسل کشی اهالی غزه در روزهای اخیر، روی دیگر سکه سالها شعارفریبنده آزادی بیان وحقوق زنان غرب را عیان کرده است
🔺حقیقتی که سالهاست مجاهدان ضداستکبار وانقلابیون همچون رهبر معظم انقلاب به شیفتگان آزادی غربی متذکر میشدند اما آنان چنان شیفته رویای پوچ آزادی وشعارهای فریبنده صلح طلبانه غرب شده بودندکه باانواع برچسب ها و تحلیل های ناروا نسبت به هموطنان خویش، راهی کشورهای غربی شدند تا ازآنجا برای به اصطلاح صلح جهانی و آزادی زنان ایرانی فعالیت کنند
🔺امااکنون نه تنها باسراب بودن این شعارها درعمل مواجه شدند بلکه شاهد فروپاشی تمام آرمان های آزادی طلبانه و صلح طلبانه خود درکشورهای های مدعی ای هستند که آنان را سالها فریب داده و از علم واستعدادی که میتوانستند صرف آبادانی وطن خویش سازند، درجهت جنگ افروزی و نسل کشی رژیم صهیونیستی سواستفاده کرده اندو چهره حقیقی غرب به آنان دهن کجی میکند!
🔺به طوری که باوجود سالها فعالیت سیاسی ومدنی که موردحمایت دولت کانادا بوده است افرادی همانند خانم دکتر راحله طارانی عضو هیئت مدیره جامعه ایرانیان کانادا هنگامی که درتظاهرات اعتراضی علیه جنگ اسرائیل دردانشگاه کلگری کانادا شرکت میکند، توسط پلیس بازداشت ومورد ضرب وشتم قرارمیگیرد بطوری که منجربه شکستگی دندهی او شده و دربیمارستانی بستری میگردد
🔺امیداست باوقایع اخیر خودتحقیرهای داخلی ازخواب بیدارشده و وجهه حقیقی کراوات زده های غربی را ببینند و درکنار محورمقاومت بایستند
✍️ #نسرین_مقیمی
http://Eitaa.com/e_beman
روزمان را باقرآن آغاز کنیم
🔰ضایع نشدن مجاهدت در راه حق
سوره مبارکه ابراهيم آیه ۴۷
فَلا تَحسَبَنَّ اللَّهَ مُخلِفَ وَعدِهِ رُسُلَهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ عَزيزٌ ذُو انتِقامٍ
ترجمه:
پس گمان مبر که خدا وعدهای را که به پیامبرانش داده، تخلّف کند! چرا که خداوند قادر و انتقام گیرنده است
امام خامنه ای
اکنون ۶۰ سال از اشغال فلسطین میگذرد. در این مدت همهی ابزارهای قدرت مادی در خدمت غاصبان قرار گرفته است؛ از پول و سلاح و فناوری، تا تلاشهای سیاسی و دیپلماسی، و تا شبکهی عظیم امپراتوری خبری و اطلاعرسانی.
بهرغم این تلاش شیطانی گسترده و حیرتآور، غاصبان و حامیان آنان نه تنها نتوانستهاند مسألهی مشروعیت رژیم صهیونیستی را حل کنند، بلکه این مسأله با گذشت زمان بغرنجتر هم شده است.
عدم تحمل رسانههای غربی و صهیونیستی و دولتهای حامی صهیونیزم در برابرِ حتی طرح سؤال و تحقیق درباره هولوکاست که بهانهی غصب فلسطین بود، یکی از نشانههای این تزلزل و ابهام است. اکنون وضع رژیم صهیونیستی از همیشهی تاریخ سیاه خود در افکار عمومی جهان بدتر و پرسش از دلیل پیدایش آن جدّیتر است. اعتراض بیسابقه و خودجوش جهانی از شرق آسیا تا امریکای لاتین علیه آن رژیم و تظاهرات مردمی در ۱۲۰ کشور جهان و از جمله در اروپا و در انگلیس که خاستگاه اصلیِ این شجرهی خبیثه(۱) بود، و دفاع آنان از مقاومت اسلامی غزه و از مقاومت اسلامی لبنان در جنگ ۳۳ روزه، نشان میدهد که یک مقاومت جهانی علیه صهیونیزم پدید آمده که در ۶۰ سال گذشته هرگز تا این حد، جدی و حجیم نبوده است. میتوان گفت مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین توانسته است وجدان جهانی را بیدار کند.
این درس بزرگی است، هم برای دشمنان امت اسلامی که خواستهاند با زور و سرکوب، دولتی و ملتی جعلی و فرمایشی بسازند و با مرور زمان، آن را به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل کرده و چنین تحمیل ظالمانهئی را در جهان اسلام، عادیسازی کنند. و هم برای امت اسلامی و بویژه جوانان غیور و وجدانهای بیدار آن، تا بدانند که مجاهدت در راه بازگرداندن حق پایمالشده، هرگز ضایع نمیشود و وعدهی خداوند راست است که فرمود:
أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللَّهَ عَلی نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ. الَّذِینَ أُخْرِجُوا مِنْ دِیارِهِمْ بِغَیْرِ حَقٍّ إِلاَّ أَنْ یَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِیَعٌ وَ صَلَواتٌ وَ مَساجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیراً وَ لَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ.(۲)
و قال تعالی: إِنَّ اللَّهَ لا یُخْلِفُ الْمِیعادَ،(۳) و قال عزوجل: وَ لَنْ یُخْلِفَ اللَّهُ وَعْدَهُ،(۴) و قال: وَعْدَ اللَّهِ لا یُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُونَ،(۵) و قال عز من قائل: فَلا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ مُخْلِفَ وَعْدِهِ رُسُلَهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ ذُو انتِقامٍ(۶) و کدام وعده از این وعده الهی صریحتر که فرمود: وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضی لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ.(۷)۱۳۸۷/۱۲/۱۴
✍#بازیاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 چرا اصل نامه را منتشر نمیکند؟
✉️ روزنامه اصلاحطلب «هممیهن» در سرمقاله خود مسئله نامه روحانی را مورد بررسی خاص قرار داده و آن را رخدادی بینظیر خوانده است. در بخشی از این یادداشت آمده است: «پاسخ آقای روحانی به نامه محرمانه شورای نگهبان اگر صد نقطه قوت داشته باشد که دارد، ولی یک نقطه ضعف هم دارد. اینکه چرا اصل نامه شورای نگهبان را افشا نکرده و به نقل مضامین یا برداشتهایی از آن کفایت کرده است. ظاهراً این نامه محرمانه ارسال شده، ولی این محرمانگی ناظر به حقوق شخصی مخاطب است و اگر خواست میتواند در اختیار دیگران قرار دهد؛ همچنان که نامه مشابهی خطاب به آقای علی لاریجانی بود و منتشر شد.» گفتنی است، مروری بر رسانههای جریان اصلاحطلب بیانکننده آن است که آنان ضمن انتشار نامه حسن روحانی در پاسخ به علل ردصلاحیت وی از سوی شورای نگهبان، این نامه را بهانهای برای هجمه به شورای نگهبان ساختهاند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 انصراف از ریاست مجلس!
🔻 یکی از منتخبان مجلس دوازدهم از انصراف «علی نیکزاد» از کاندیداتوری ریاست مجلس دوازدهم خبر داد و گفت: «آقای نیکزاد تمایل بیشتری به حضور در جایگاه نایب رئیسی مجلس دارد.» بنا بر این گزارش، برخی افراد دیگر که تا پیش از این اسامی آنها به عنوان کاندیدای ریاست مجلس مطرح شده بود، با توجه به اینکه احساس میکنند شانس بالایی برای به دست آوردن این کرسی ندارند، به دنبال حضور در هیئت رئیسه و ریاست کمیسیونهای تخصصی مجلس هستند. گمانهزنیهای اولیه حاکی است تعداد زیادی از منتخبان مجلس دوازدهم با ریاست «محمدباقر قالیباف» در مجلس آتی موافق هستند و رئیس مجلس یازدهم از بخت بالایی برای تمدید ریاست خود در دور دوازدهم برخوردار است. گفتنی است، مجلس دوازدهم ۷ خردادماه با حضور تمام منتخبان رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد و همانطور که گفته شد، انتخاب رئیس و هیئت رئیسه اولین دستور کار آنها خواهد بود.
http://Eitaa.com/e_beman