رهایی از دغدغه و وسوسه و اضطراب یکی از مهم ترین ویژگی های مومن است. و قرآن نوید این حالت بسیار ارزشمند روحی را بدو می دهد.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
مبعث نبی مکرم اسلام را به همه مخاطبان عزیز تبریک می گوییم
🌹تمام درگیری انبیاء سرِ مسائل سیاسی بوده، نه سرِ برگزاری کلاس اخلاق!
سوره 16. نحل آيه 36
وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِى كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللَّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّغُوتَ ترجمه
وهمانا ما در میان هر اُمّتى پیامبرى را برانگیختیم (تا به مردم بگویند) كه خدا را بپرستید و از طاغوت (و هر معبودى جز خدا) دورى نمایید.
🌹🌿نکته ها:
1- شاید 1400 سال است که برخی سعی کردهاند طوری از دین و رسول خدا(ص) برای ما حرف زده شود که وقتی نام پیامبر(ص) را میشنویم فقط به یاد مهربانیهای او بیفتیم نه به یاد قدرتمندی او، به یاد اخلاق فردی او بیفتیم نه به یاد حاکمیت سیاسیای که او دنبال میکرد.
2- دلیل اینهمه اذیت پیامبر(ص) این بود که دنبال قدرت بود
3- در بین همۀ ما، حدیث شریف «انّی بُعِثتُ لِاُتَمّمَ مَکارِمَ الاخلاق» بسیار مشهور است، با اینکه این حدیث از سندِ محکمی برخوردار نیست، بلکه از نظر سند دچار خدشۀ اساسی است، ولی این آیه بسیاری از آیات محوری قرآن و روایات با اسناد بسیار روشن و قاطع، بین ما از شهرت کافی برخوردار نیستند!
4- خداوندمتعال خودش درقرآن کریم میفرماید: «وَ لَقَدْ بَعَثْنا فی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوت»(نحل/36) هر پیامبری را فرستادیم برای آن است که به مردم بگویند: «خدا را عبادت کنید و از تبعیت طاغوت اجتناب کنید.» در واقع هر پیغمبری را فرستادیم، دو هدف داشته است-که این دو هدف دو روی یک سکه هستند- یکی عبادت خدا و دیگری درگیری با طاغوت است.
5- تمام درگیریهای انبیاء الهی بر سرِ مسائل سیاسی و بهخاطر درگیر شدن با قدرتطلبان بوده، و الا هیچ پیغمبری را بهخاطر اینکه درس اخلاق بدهد، کسی نمیکُشد!
6- پیامبر اکرم(ص) مسلماً به دنبال قدرت بودند، چرا که بدون قدرت، نجات بشر امکان ندارد. و همان اخلاق و معنویات و عرفانیات زیر سایۀ قدرت به بشریت هدیه می شود. زیرا این قدرتطلبها هستند که مانع رشد انسان میشوند و انسانها را فاسد نگه میدارند.
7- تا وقتی فرمانداران و مسئولانِ درست، در یک جامعه حاکم نباشد، کارِ فرهنگی کردن «شوخی» است! بزرگترین اقدام فرهنگی و اخلاقی در یک جامعه این است که قدرتمندان آن جامعه، افراد صالحی باشند.
8- اگر به اخلاق #شخصی پیامبر(ص) بپردازیم ولی دربارۀ سیاستورزی و سیرۀ سیاسی ایشان تأمل نکنیم، کار نابهجایی است؛ پیامبر(ص) قبل از #بعثت هم #اخلاق خوب داشتند، اما چرا کسی با ایشان دشمنی نمیکرد؟ چرا قبل از بعثت کسی با ایشان جنگ نکرد؟ پس دعوا سرِ اخلاق پیامبر(ص) نبود، بلکه بعد از بعثت، چون سیاستورزی پیامبر(ص) در عرصۀ جامعه شروع شد، دشمنی با ایشان هم شروع شد.
استاد پناهیان
🌺✴️تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🍎 الاسلام هوالحل
رضوان سید،از سه جریان عمده فکری در جهان اسلام نام میبرد: سنت گرایی، اصلاح گرایی و احیاگرایی
سنت گرایی بر تداوم و استمرار و احیانا تجدد در کارهای شناخته شده در اصول فقه و کم و بیش، استفاده از فقه مقاصدالشریعه، تأکید میکند.
اصلاح گرایان کسانی اند که با توجه به مسائل جدید پدید آمده، تعدیلهای ریشهای در نوع نگرش به جهان و نقش اسلام در متن تحولات جدید را خواستارند؛ مساله عمده و مهم از نگاه اصلاح گرایی مساله عقب ماندگی جهان اسلام است و بر این اساس، هدف عمده رسیدن به توسعه و پیشرفت است که صناعتی غربی به حساب میآید.
جریان سوم، احیاگرایی اسلامی است که به بنیادگرایی معروف است، تمایز اصلی اش از دیگران به احساس بیم و ترس از هجوم نظامی، اقتصادی، سیاسی و از همه مهمتر، هجوم فرهنگی و دینی غرب، بر میگردد، به همین جهت دشوارة اینان حفظ و حراست از هویت اسلامی است.
❤️ دکتر مرتضی شیرودی
☄️نگاهی به بعثت از منظر دیگر
🌟#بعثت پیامبر (ص) یا مبعوث شدن آن حضرت به مقام رسالت، مهمترین و مبارک ترین فراز از تاریخ بشریت است که به عنوان حادثهای بس بزرگ و عظیم نقش مهم و تأثیرگذاری در سرنوشت انسانها داشته است.
اما زمانی ایشان پا به عرصه تبلیغ رسالت خویش گذاشتند که شرایط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی جزیره العرب از هر جهت مخالف اهداف ایشان بود، به طوریکه سختترین و دشوارترین رنجها و مصیبتها را متحمل شدند که هیچ انسان و پیامبری در طول تاریخ چنین رنجها و سختیهایی را نکشیده است. چنان که رسول خدا (ص) فرمودند : «مَا أُوذِيَ نَبِيٌّ مِثْلَ مَا أُوذِيتُ» هیچ پیامبری مثل من اذیت و آزار ندید.
♦️ #رسول_خدا(ص) در آغاز بعثت خود با هجوم صاحبان قدرت و ثروت قبیله قریش و نزدیکان خود روبرو شدند؛ آنها با انواع فشار، تهدید، #ناسزاگویی، تهمت، آزار و اذیت و .... تلاش کردند جلوی پیشروی و حرکت پیامبر اکرم(ص) را بگیرند. به عنوان مثال «عقبه» همراه «ابولهب» نجاسات و کثافات را بر در خانه حضرت میریختند، همسر ابولهب نیز بر سر راه ایشان خار میریخت و با استفاده از کلماتی مثل #جادوگر، #دیوانه، #دروغگو، جنزده قصد داشتند چهره و شخصیت پیامبر اعظم(ص) را خراب کنند.
🔹سران کفر و ضلالت زمانی که دیدند این اقدامات ثمربخش نیست، به #شکنجه و #کشتار یاران پیامبر(ص) از جمله عمار، سمیه، یاسر، بلال حبشی، ابوذر، عبداللّه بن مسعود و... پرداختند.
🔸در يكي از روزها كه پیغمبر اکرم در بین صفا و مروه براي مردم صحبت ميکردند، ابوجهل سنگی به سر پیغمبر اکرم زد که پیشانی آن حضرت زخمي شد و خون جاری شد. بعد از ابوجهل نيز نوکران و سایر افراد قبیلهاش رسول اكرم را سنگباران کردند؛ بهگونهاي كه ایشان مجبور شدند از صفا و مروه خارج شده به گوشهاي از کوه ابوقبیس پناه بردند.
🔹اما وقتی استقامت و صبر و شکیبایی رسول خدا(ص) و یارانش را دیدند راه دیگری را در پیش گرفتند و دست به یک #محاصره و تحریم فلج کننده اقتصادی و اجتماعی در «شعب ابیطالب» زدند تا از گسترش اسلام جلوگیری کنند. کار به جایی رسیده بود که مسلمانان چندین روز را با یک خرما سپری میکردند و از شدت #گرسنگی سنگ به شکم میبستند.
♨️سرکردگان ظلم و ستم، وقتی همهی نقشههای خود، برای نابودی نهال درخشان اسلام را نقش برآب دیدند، تصمیم گرفتند پیامبر گرامی اسلام(ص) رابه #قتل برسانند اما حضرت از طریق وحى از نقشه شوم آنان باخبر شد و دستور گرفت كه به مدینه هجرت کند وبه امیرالمومنین(ع) فرمود تا در بستر وى بخوابد، اما اینبار هم به مدد الهی، آنان به مقصود شوم خود نرسیدند.
بازهم این هجرت سرآغاز سختیها و مشکلات بیشتری برای پیامبر(ص) و مسلمانان بود، چرا که با گسترش اسلام، تعداد #منافقان در درون جامعه اسلامی بیشتر شد، و دشمنان اسلام در درون جامعه اسلامی نیز نیرو و نفوذی داشتند.
⭕️اقدامات دشمنان اسلام به این جا ختم نشد، بلکه آنان با #حمله_نظامی و صفآرایی به جنگ با آیین اسلام آمدند بطوری که در طول 10سال، 27 غزوه( جنگ با حضور خود حضرت) و 50 سریه( بدون حضور ایشان)را بر پیامبر (ص)و یارانش تحمیل کردند و از همه دردناکتر، عدم توجه خواص و اصحاب دنیا طلب به فرامین و دستورات حضرت در مسئله جانشینی و حمله به خانه دختر گرامی اش بود که قلب رسول خدا(ص) را جریحه دار ساخت.
دکتر امیرحمزه محرابی
💠بمناسبت عید مبعث حضرت رسول(ص)
👈بعثت يعنى چه؟
🔹 يعنى برترين انسانى كه چنين استعدادى را داشته كه خدا به او وحى كند در مثل امشبى به او وحى شد و بهترين دستوراتى كه ممكن است انسان را به كمال انسانى برساند بر او نازل شد.
🔸بنابراين ما انسانهاى بعد از قرن ششم ميلادى، از چهارده قرن پيش تا به حال اين امتياز را بر ساير انسانها داريم كه توانستيم از پيامبرى استفاده كنيم كه برترين پيامبران است و دستورات او كاملترين است. شكر چنين نعمت عظيمى در يك كلمه، عمل كردن به دستورات قرآن و راهنمايى كردن ديگران در اين زمينه است.
📕علامه مصباح یزدی، سفر به سرزمین هزار آیین، ص۳۴۱
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه"👈کانالی نخبه پسند و تحلیل گرا
شاعرانه 2
" ویژه تعطیلات نوروز 99 "
وحی شد بر مصطفی برخیز، اقرأ باسم ربّک
ای حبیب من ز جا برخیز، اقرأ باسم ربّک
تیره شد رخسار گیتی، خیره شد دیو تباهی
چیره شد جهل عِما برخیز، اقرأ باسم ربک
*********************
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه"👈کانالی نخبه پسند و تحلیل گرا
اصول رفتار سیاسی مطلوب واثر بخش که در ایام تعطیلات نوروز 99بصورت یک سیر مطالعاتی کوتاه وروزانه پرداخته خواهد شد عبارتست از :
"ولايتمداري"
" تکلیف گرایی"
"حکمت"
"عزت و اقتدار "
"انقلاب محوری"
" اميدبخشي و نشاطآفريني"
" استکبارستيزي"
" مردمی بودن"
" اخلاق مداری"
"جذب حداكثري و دفع حداقلي"
" مشاركت آفريني حداكثري و آگاهانه ( رفتار انتخاباتی )"
با ما همراه باشید با توضیح هریک از اصول ذکر شده در روزهای آتی در کانال انقلابی بمانیم ثامن الائمه
**********
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه"👈کانالی نخبه پسند و تحلیل گرا
پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب تا ساعاتی دیگر
🔹حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی امروز به مناسبت فرارسیدن سال نو و عید مبعث پیامبر اعظم صلیالله علیهو آله و سلم بصورت زنده و مستقیم با ملت شریف ایران سخن خواهند گفت.
🔹سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب ساعت ۱۱:۳۰ از شبکههای صدا و سیمای ملی، سایت و اینستاگرام و توئیتر KHAMENEI.IR بصورت زنده پخش میشود.