🔰 ایران دارد ما را تنبیه میکند
⚛️ مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای با خبرگزاری «فرانسه» مدعی شد: «جمهوری اسلامی ایران همکاری خود با این نهاد بینالمللی را به حداقل رسانده است.» «رافائل گروسی» به این خبرگزاری گفت: «اوضاع ناامیدکننده است. فعالیتهای ما در آنجا ادامه دارند، اما در کمترین سطح. آنها دارند همکاری با ما را به شکلی بیسابقه محدود میکنند.» او در این مصاحبه که در حاشیه اجلاس داووس انجام شد، مدعی شد: «ایران برخی از بازرسهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به خاطر ملیتهایشان نپذیرفته و رد کرده است.» این ادعاها در حالی مطرح است که ایران بارها تأکید کرده، اقدامات و فعالیت هستهای خود را بر اساس انپیتی و پادمان پیش میبرد. مدیر کل آژانس در ادامه گفت: «این راهی برای تنبیه ماست.»
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
🔸️معاون سخنگوی پنتاگون با بیان اینکه از ۷ اکتبر در مجموع ۱۴۰ حمله به پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه انجام شده است، اعلام کرد، ۵۷ مورد از حملات انجام شده در عراق و ۸۳ مورد در سوریه بوده است. «سابرینا سینگ» همچنین درباره اینکه ارتش یمن اعلام کرده در صورت توقف حملات اشغالگران به غزه، به اقدامات خود پایان خواهد داد، مدعی شد هیچ ارتباطی بین آنچه در دریای سرخ اتفاق افتاده و آنچه در غزه رخ داده، وجود ندارد.
🔹️ روزنامه «آرمان ملی» نوشت: «احتمال این ائتلاف را در حد صفر میدانم؛ چرا که مجموعه اصلاحطلبان فعلاً تحت عنوان جبهه اصلاحات ایران تصمیمگیری میکنند و بنابراین به لحاظ رسمی و حقوقی اعلام رسمی کردند و اطلاعیه هم دادند که نامزدی در انتخابات پیش رو ندارند. البته ممکن است بخشی از بدنه جبهه اصلاحات که به اعتدالیون نزدیکتر هستند، آرای انفرادی داشته باشند که کارهای انفرادی با تشکیلاتی فرق میکند.»
🔸️ «شاهدخت ریما» دختر بندر آل سعود، سفیر عربستان در واشنگتن گفت: «فکر میکنم مهمترین چیزی که باید بدانیم این است که عربستان عادیسازی روابط را در قلب سیاست خود قرار نداده، بلکه صلح و رفاه را در مرکز سیاست خود قرار داده است.» وی اظهار داشت: «مردم فلسطین سزاوار یک کشور مستقل هستند. پادشاهی عربستان نیاز اسرائیل به احساس امنیت را میفهمد، اما این نباید به ضرر فلسطینیها باشد.»
🔹️ وزارت بازرگانی و صنعت هند از رشد ۲۱ درصدی تجارت این کشور با ایران در یازدهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داد. مبادلات تجاری دو کشور در نوامبر ۲۰۲۳ به ۱۹۱ میلیون دلار رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۵۸میلیون یورو اعلام شده بود. بر اساس این گزارش، صادرات هند به ایران در نوامبر ۲۰۲۳ با رشد ۳۰ درصدی در مقایسه با نوامبر ۲۰۲۲ به ۱۳۲ میلیون دلار رسیده است.
🔸️ خبرگزاری «رویترز» با استناد به رسانههای پاکستان گزارش داد، دولت این کشور تصمیم گرفته است به مناقشه با ایران پایان داده و روابط کامل دیپلماتیک با ایران را از سر بگیرد. رویترز گزارش داد، کابینه پاکستان در جلسهای به ریاست نخستوزیر پیشبرد امور این کشور، انجام اقدامات لازم برای احیای کامل روابط دیپلماتیک با ایران را تأیید کرد.
🔹️ رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت: «تلاش ما این است که حضور زنان را در مجلس بیشتر کنیم. زنان تنها برای مسائل زنانه نباید وارد مجلس شوند. تعداد زنان ما در مجلس تناسبی با واقعیتهای جامعه ندارد. چرا در ۲۹۰ نماینده مجلس باید تعداد خانمها تنها ۱۷ نفر باشد؟!»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
♻️ تفکیک جزئیات و کلیات!
یادداشت امروز را با این عبارت مهم و کلیدی آغاز میکنیم که برای درک بهتر و مواجهه منطقی با وقایع روزمره و برخی رویدادهای جزئی، راهی جز فهم دقیق و عمیق روندهای کلی و راهبردهای اساسی وجود ندارد. مناسب است در نظر داشته باشیم که پیروز میدان تحولات مهم و سرنوشتساز کنونی آن بازیگری است که بر روندهای کلی و نیز موضوعات اصلی متمرکز شده و در جزئیات متوقف نشود. بیان این نکته به معنای بیاعتنایی به رخدادهای جاری و جزئیات نیست، بلکه سخن بر سر آن است که با در نظر گرفتن فرآیند کلی تحولات و ماهیت حقیقی آنها، باید نسبت رویدادهای روزمره را با شرایط کلان و بنیادین بسنجیم و بر اساس آن طراحی و اقدامات را سامان دهیم.
یکی از مهمترین موضوعات در روندهای کلی کنونی آن است که رژيم صهيونيستی که منشأ بیثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیاست، هیچگاه به اندازه مقطع کنونی در موضع تهدید موجودیتی قرار نداشته و از آن سو راهبرد منطقهای آمریکا نیز تا این اندازه با چالشهای اساسی همراه نبوده است. تجهیزات نظامی و منابع انسانی رژيم و نیز حامی درجه یک آن، یعنی آمریکا از اقیانوس هند گرفته تا عراق و سوریه و نیز از شمال و عمق سرزمینهای اشغالی گرفته تا تنگه بابالمندب در معرض مخاطرات جدی و سهمگین قرار گرفته و روند راهبردهای سیاسی منطقه بر خلاف طراحیهای آنها در حال تغییر است.
تولید سطحی از رویدادهای ناامنکننده در ایران با هدف آن است که هم بحران و آشوب به سمت محیط امنیت ملی ایران سرازیر شود و هم توجه و تمرکز جمهوری اسلامی از روندهای کلی و بنیادین برداشته شود. در چنین وضعیتی، ایران با هوشمندی ضمن رویارویی حساب شده و قاطع با رخدادهای اخیر، به سرعت به طرف نقطه ثقل تحولات کلان تغییر جهت داد و در مسیر اصلی قرار گرفت.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات بزرگ و مؤثر ۲۶ و ۲۷ دیماه با اشراف دقیق و کامل اطلاعاتی و امنیتی، تأسیسات، تجهیزات و عناصر گروه تروریستی جیشالظلم را زیر ضربه اساسی قرار داد؛ چرا که اسناد قطعی گویای آن است که این گروه خود را برای عملیات بزرگ تروریستی در مناطق شرقی ایران آماده میکرد. سپس جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی، تنشهای محدود مرزی با پاکستان را مدیریت کرد و در دامی که برخی برای گسترش و استمرار تنش با دولت پاکستان گسترانده بودند، قرار نگرفت. جغرافیای گسترده و تاریخی نبرد علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه، هرگز جمهوری اسلامی و سایر گروههای مقاومت را از این موضوع اصلی غافل نمیکند.
✍️ #عزیز_غضنفری
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💠 تطهیر غرب با هواپیماهای برجامی
در هفتهای که گذشت، برخی پایگاههای معتبر بینالمللی اعلام کردند، قرارداد شرکتهای هواپیمایی ایران از فهرست سفارشات سازندههای اروپایی حذف شده است. این موضوع از سوی مقامات ایرانی نیز تأیید شد. انتشار این اخبار سبب شد تا جریانی در کشور با تحلیلهای جهتدار، اینگونه القا کنند که مقصر اصلی لغو قراردادهای هواپیمایی دولت ایران است؛ اما واقعیت ماجرا چیست؟
1️⃣ پس از توافق برجام در سال ۲۰۱۵ و تعلیق تحریمهای اقتصادی، شرکت هواپیمایی ایرانایر قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما را با بوئینگ آمریکا، ایرباس اروپا و شرکت فرانسویـ ایتالیایی ایتیآر به امضا رساند.
2️⃣ در مدت سه سال اجرای برجام (تا خروج واشنگتن از برجام)، از این قرارداد تنها دو فروند ایرباس ۳۳۰A، یک فروند ایرباس ۳۲۱A و ۱۳ فروند ایتیآر (از طریق شرکتهای خصوصی) وارد شد. این واردات قطرهچکانی و همراه با شروط فراوان که واشنگتن در مذاکرات متعدد، واگذاری مابقی هواپیماها را منوط به مسائل خارج از توافق میکرد، همیشه به عنوان دستاویز جریانی برای تطهیر بدعهدی غرب استفاده میشد.
3️⃣ نکته مهم در توافق ایرباس این بود که این توافق به دریافت مجوز صادرات از سوی دولت آمریکا مشروط بود؛ زیرا در ساخت هواپیماهای ایرباس، قطعات ساخت آمریکا به کار رفته است و مطابق قوانین تحریمها، صادرات تجهیزات به ایران در شرایطی امکانپذیر بود که زیر ۱۰ درصد از قطعات آن آمریکایی باشد.
4️⃣ این قراردادها، با صدور مجوز اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) منعقد شده بود و در مرحله اول تا پایان ۲۰۲۰ اعتبار داشت و قرار بود طی مذاکراتی در این سال، برای سالهای بعد نیز تمدید شود؛ اما بهدنبال مخالفت و کارشکنیهای آمریکا، این مجوزها در ۸ می ۲۰۱۸ لغو شد.
5️⃣ ایران همانگونه که با وجود نقض معاهده برجام از سوی آمریکا، به این معاهده پایبند ماند، در مورد قراردادهای خرید هواپیما نیز خود را از قرارداد خارج نکرد و بهخصوص در قرارداد با ایرباس، سعی کرد آن را حفظ کند؛ اما طرف مقابل از اجرای قرارداد تمکین نمیکرد.
6️⃣ توجه به این نکته نیز مهم است که ایرباس طبق قرارداد، در پشتیبانی و تأمین قطعات و بهروزرسانی آنها متعهد بود، اما هیچ گاه به اجرای آن پایبند نبود. از همین جهت بخشی از این هواپیماهای برجامی به دلیل نبود قطعات تعویضی زمینگیر شدند.
⚜️ بنابراین ادامه قراردادهای هواپیمایی با خروج آمریکا از برجام و وضع تحریمهای جدید، عملاً غیر ممکن شد و واشنگتن از آن برای تحمیل خواستههای خود به تهران استفاده کرد؛ در حالی که دولت فعلی و گذشته نیز در لغو این قرارداد هیچ نقشی نداشتند؛ اما جریان غربگرا به دلایل حزبی و سیاسی و تعهد در پرستش غرب، با تحلیل وارونه به دنبال مقصرنمایی از ایران هستند تا بدعهدی غرب را از ذهن ایرانیان خارج کنند.
✍️ #علی_محمدی
http://Eitaa.com/e_beman
📌تحول حیرت آور
🔸می گفت:
"در دهه هفتاد چند نفر از حماس را آموزش می دادیم. یک نفر از آنها گفت سه نفر در غزه کلاشینکفی جور کردیم. کمین کردیم تا اتوبوس نظامی را به رگبار ببندیم. از سی گلوله خشاب، فقط چهار تا به اتوبوس به آن بزرگی اصابت کرد".
اکنون پس از سه دهه، پیشرفت حماس حیرت آور است. روزنامه عبری معاریو اخیرا نوشته است:
🔸بازوی نظامی حماس توانایی بیپایانی برای تقویت صفوف خود با افراد جدید دارد.
◽️ سطح تولیدات نظامی در غزه برای ارتش اسرائیل حیرتآور بود.
🔺پیشرفت حماس اکنون به حدی است که نه فقط با رژیم صهیونیستی بلکه با همه غرب می جنگد.
#تحول
#حماس
#رژیم_صهیونیستی
✍ #موسی_سلیمانی
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈👈مشروعیت سیاسی نظام اسلامی به حضور مردم(۲)
[سوره الأنفال (8): آيه 64]
يا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَسْبُكَ اللَّهُ وَ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (64)
اى پيامبر! براى تو (حمايت) خداوند و پيروان با ايمانت كافى است (و نيازى به حمايت گرفتن از ديگران ندارى).
۱۳۹۸/۱۰/۲۷ ا✴️🔰مام خامنه ای نماز جمعه تهران
من عرض میکنم پس از ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، این جمعیّت بینظیر را کدام دست قدرتی به میدان آورد؟ این اشک و عشق و شور را چه کسی پدید آورد؟ کدام عاملی میتوانست یک چنین معجزهای را نشان بدهد جز دست قدرت الهی؟ آن کسانی که دست قدرت خدا را نمیتوانند در این حوادث ببینند و تحلیلهای مادّی در این مسائل میکنند، عقب میمانند. باید دست قدرت خدا را دید. بُعد معنوی و بسیار مهمّ این حادثه همین است که خدای متعال این کار را میکند. وقتی خدای متعال یک چنین حرکتی را در ملّت به وجود میآورد، انسان باید احساس کند که ارادهی الهی بر پیروزی این ملّت است. این نشاندهندهی این است که ارادهی الهی بر این است که این ملّت در این راه و در این خط حرکت کند و پیروز شود.
✍: #رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰 ماشین امضای راهبردهای رادیکال
📌 اخبار محفلی از درون جریان اصلاحات نشان میدهد، بر سر عملکرد لیدر این جریان انتقادات و اختلافات بسیاری شکل گرفته است. برخی از اصلاحطلبان منتقد لیدر اصلاحات با اشاره به اینکه مدتهاست خاتمی اسیر بلندگوییها، رادیکالاندیشی و تندروهاست، تصریح میکنند در شرایطی که خاتمی بارها رهبری جبهه اصلاحات را رد کرده و از عمل به خرد جمعی سخن میگوید، اما وی در عرصه عمل در انحصار رادیکالهایی است که وی را به اسارت رفتارهای تند و خصومتبرانگیز درآورده است. بررسیها نشان میدهد، برخی از منتقدان اصلاحطلب با انتقاد از محمد خاتمی تأکید میکنند، وظیفه وی راهگشایی است نه افتادن در ورطه فلسفهگویی! امابه باور این بخش از جریان اصلاحطلبی خیلی وقت است که خاتمی در مراسمهای اصلاحطلبان تنها وجههای نمادین یافته و در فضای آشکار به پاسخهای فلسفی و اخلاقی رو آورده، اما در گعدهها به ماشین امضای راهبردهای رادیکال رسیده است!
http://Eitaa.com/e_beman
📌 چرا تهران سطح غنیسازی را افزایش داد؟
⚛️ «فایننشال تایمز» نوشت: «قبل از شروع جنگ اسرائیل و حماس، دولت بایدن و ایران با مبادله زندانیان موافقت کردند که در آن واشنگتن ۶ میلیارد دلار از پول نفت ایران را هم آزاد کرد. در کنار این توافق، طرفین درباره اقدامات نانوشته کاهنده تنش، از جمله محدود کردن توسعه هستهای ایران بحث کردند. نشانههایی وجود داشت که نشان میداد ایران سرعت تولید اورانیوم غنی شده را کاهش داده است؛ اما این درگیری امیدها را برای پیشرفت از بین برد. در مقابل، گزارش دسامبر آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید تهران میزان تولید اورانیوم غنی شده خود را تا ۶۰ درصد به سطح گزارش شده در نیمه اول سال ۲۰۲۳ افزایش داده است. یک مقام ایرانی میگوید افزایش غنیسازی پیامی به دولت بایدن بود که به تهران اطلاع داده بود تا بعد از انتخابات آمریکا درباره موضوع هستهای مذاکره نخواهد کرد. این مقام میافزاید، اگر آمریکا میخواهد صبر کند، باید عواقب آن را متحمل شود و عواقب آن افزایش غنیسازی خواهد بود.»
http://Eitaa.com/e_beman