🍀برگی از #نهج_البلاغه
🏴فرازی از خطبه 124
🏴آموزش معنوی سربازان
💞امیرمومنان💞فرمودند:
🏴ان فی الفرار موجدة الله و و الذل الازم
🏴در فرار از جنگ ،#خشم و غضب الهی و #ذلت همیشگی و #ننگ جاویدان قرار دارد
🏴فرار کننده برعمر خود نمی افزاید و بین خود و روز #مرگش مانعی ایجادنخواهد کرد
🏴کیست که شتابان و #بانشاط با #جهاد خویش به سوی 💞خدا💞
حرکت کند؟
🏴#چونان تشنه کامی که به سوی نبرد می دود؟
🍀#بهشت_در_سایه_نیزه_ها_ی_دلاوران_است🍀
⚫️تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
( پیامبر الگو )
✳️چرا ولی جامعه در برابر برخی خیانتها در کشور چشم پوشی میکند و با آنها مقابله نمیکند؟
[سوره المائدة (5): آيه 13]
«وَلا تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَى خَائِنَةٍ مِنْهُمْ إِلا قَلِیلا مِنْهُمْ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاصْفَحْ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ»
« و هر زمان، از خیانتى (تازه) از آنها آگاه مىشوى، مگر عده كمى از آنان؛ ولى از آنها درگذر و صرفنظر كن، كه خداوند نیكوكاران را دوست مىدارد! »
✳️پاسخ:
قرآن در آیه ای خطاب به پیامبر میفرماید: وَلَا تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَى خَائِنَةٍ مِنْهُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْهُمْ
مرتب عده ای را می بینی که خیانت میکنند.با اینها چه باید کرد؟ اگر دست ما بود و آیه را ندیده بودیم، می گفتیم حتما به پیامبر توصیه شده است که پوست خائن را بکن و پدرش را در بیار.
اما آیه عجیب است. میفرماید: فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اصْفَحْ . میگوید بگذر. مفسرین اینجا دچار چالش شده اند که چرا اینرا ميگويد؟ برای اینکه گروهی از این خائنین به مرور زمان در جامعه هضم میشوند و باقی آنها نیز باید خودشان، خودشان را بشناسانند نه اینکه با عوامل بیرونی و فشارها.
✅مثل جوش زیرپوستی می ماند، فشار و دستکاری، فقط آنرا سرخ میکند. اما با مرور زمان، ممکن است یا در بدن جذب شود و یا خودش برسد و وقت ترکاندنش بشود.
اینطوری، مردم هم متوجه میشوند که اینها یک گروه خائن بودند و قصد برهم زدن جامعه را داشتند.
توجه کنید، میگوید خیانت را می بینی و اطلاع داری، اما ندید بگیر.
✅آنجا که ولیّ جامعه تشخیص میدهد سکوت کند، عده ای می پرند وسط و دخالت میکنند، این میشود دستکاری جوش زیرپوستی.
در ادامه میگوید: إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنينَ. یعنی این کار احسان است و درست است. نیکوکاری در برابر خائنین، ندید گرفتن و مهلت دادن است.
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
👈 امام رضا (ع) دیکتاتوری بنیعباس را عاجز کرد
🔻 نگاهی به تاثیرات اقداماتِ بلندمدت امام رضا (ع) طی نوزده سال دوران امامت به روايت حضرت آيتالله خامنهای:
◾ عمر مبارک امام رضا (ع) تقریبا پنجاه و پنج سال بوده است - یعنی از سال ۱۴۸ که سال شهادت امام صادق (ع) است تا سال ۲۰۳ - تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدت عمر نسبتا کوتاه انجام گرفته است.
◾ از این مدت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریبا نوزده سال - مدت امامت این بزرگوار است؛ اما همین مدت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تاثیری که در واقعیت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقی اسلام و پیوستن به اهلبیت (ع) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است.
◾ آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علیبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدت اختناق هارونی که در روایت دارد که میگفتند: و سیف هارون تقطر دما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اول امامت علیبنموسیالرضا (ع) است.
◾ بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علیبنموسیالرضا (ع) است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعباس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علیبنموسیالرضا (ع) انجام داده...
◾ بالاخره مأمون طىّ همان قضایایی که شنیدهاید و تکرار شده است و میدانید، احساس میکند که ناچار است.
◾ علىّبنموسیالرّضا (ع) را - که با نیتهای خاص خودش، آن بزرگوار را از مدینه کشانده بود، آورده بود، به خود نزدیک کرده بود و قصد کشتن آن بزرگوار را هم نداشت - برخلاف آنچه تدبیر کرده بود، به شهادت برساند.
🔺️ کار قضاء الهی و ارادهی الهی و تدبیر الهی - که پارهی تن پیغمبر در این نقطهی دوردست از مدینه مدفون بشود که خود این یک تدبیر الهی است، یک مهندسی الهی است - به وسیلهی دشمنان اهلبیت انجام بگیرد. کار برای اهداف بلند را اینجوری باید انجام داد؛ نگاه به بلندمدّت را با این انگیزهها، با این نیّتها، با این امیدها باید انجام داد. ۹۲/۶/۲۶
https://eitaa.com/e_beman
🌹سوال:
آیا حدیث «هر کس مژده حلول ماه ربیع الأول را به من بدهد من مژده بهشت را به او میدهم» صحیح است؟
🌹پاسخ:
🔹همزمان با پایان یافتن ماه صفر و حلول ماه ربیع الأول شاهد رواج یک باور غلط هستیم که بیشتر در شبکههای مجازی منتشر میشود، با این مضمون که پیامبر فرموده است: «هر کس خروج از ماه صفر را به من اطلاع دهد، اهل بهشت است»!
🔻اما اصل واقعه و حدیث چیست؟
🔹این روایت در شأن یکی از بهترین صحابه پیامبر اعظم ابوذر غفاری است که به دلیل رواج آن باور غلط، محور حدیث به کلی فراموش شده است.
🔹این حدیث از کتاب معانی الاخبار (النص/۲۰۴) و همچنین کتاب علل الشرایع شیخ صدوق (ج۱/ص۱۷۵) بیان شده است.
🔹سلسله سند این روایت به صحابی بزرگوار عبدالله بن عباس منتهی میشود که وی اصل واقعه را اینگونه توصیف میکند:
"روزی پیامبر صلی الله علیه و آله به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند، رسول خدا فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است!
برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود، پیامبر متوجه شده و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (معادل خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است.
آن جماعت برگشتند و وارد شدند و این بار ابوذر نیز همراهشان بود، پیامبر به آنها فرمود: ما در کدام یک از ماههای رومی هستیم؟ ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است.
پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم، ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری."
🔹درواقع این حدیث برای فضیلت اباذر نقل شده نه برای بهشتی شدنِ هرکس که خبر حلول ماه ربیع الأول را بدهد!!
🔻 دوستان عزیز بهتر است در برخورد با روایاتی که در فضای مجازی و اجتماعی مطرح میشود و به گونهای منطبق بر عقل و منطق نیست، با دیده تأمل نگریسته شود و با مشورت کارشناسان خبره از میزان صحت حدیث مطمئن شد.
✍ #سلطانزاده_بشرویه
https://eitaa.com/e_beman
برگی از #تاریخ اسلام
سید محمد حسین مرکبی
🌹امام رضا علیه السلام در مواجهه با دسیسه ای بزرگ:
قسمت اول – ولیعهدی و پدافند امام
⭕️ 🔴 ⭕️ 🔴
🔸مامون دست به یک بازی و شگرد جدید زد که در تاریخ کمتر سابقه داشت ، به این شرح:
🔹- مامون گمان مى كرد ولیعهدی امام رضا علیه السلام، موقعيت اجتماعى ایشان را در هم می شكند. زيرا مردم عملا اين بينش را پيدا مى كنند كه امام با پذيرفتن مقام وليعهدى ثابت كرده كه اهل دنياست .
- 🔸امام ولایت عهدی اجباری را پذیرفتند ولی هرگز مردم نديدند كه تحت تاثير زرق و برق مقام ولیعهدی قرار گرفته در رفتارش با مردم اندكى تغيير پديد آيد.
منشى عباسيان می گوید:
((هرگز كسى را با سخنش نيازرد، هرگز كلام كسى را نيمه كاره قطع نكرد و هرگز در بر آوردن نياز كسى به حد توانش كوتاهى نكرد. در برابر كسى كه در برابرش مى نشست هرگز پاهايش را دراز نمى كرد.
🔹از روى ادب حتى تكيه هم نمى داد. كسى از كاركنان و خدمتگزارانش هرگز از او ناسزا نمى شنيد . بر سر سفره اش خدمتگزاران مى نشستند))
🔸- در مجلس بيعت برای ولیعهدی ، امام به علت نارضایتی از این انتصاب ، حتى از اينكه كوچكترين سپاسگذارى از مامون كند خوددارى كرد.
🔹- با رسیدن یک فرد علوی به جانشینی حکومت، اکثر ايرانيان و علویان خلع سلاح شده فریب مامون را می خوردند و باور می کردند که مأمون به مصالح اسلام مى انديشد.
🔸- پیش بینی درست بود و با ولیعهدی امام، شعله شورشهاى پى در پى علويان كه تمام شهرها را فرا گرفته بود، فرو نشست و تقريبا ديگر هيچ قيام عمده ای صورت نگرفت.
🔹- بسيارى از رهبران و پيروان شورشی با مامون بيعت كردند. اساسا بيشتر مسلمانان كه تا آن زمان مخالف او بودند، از در اطاعت در آمدند.
منبع: زندگى سياسى هشتمين امام – استاد سید جعفر مرتضی عاملی
https://eitaa.com/e_beman
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀خطبه 200
🍀سیاست دروغین معاویه
💞امیرمومنان فرمودند:
وَ اللَّهِ مَا مُعَاوِيَةُ بِأَدْهَي مِنِّي وَ لَكِنَّهُ يَغْدِرُ وَ يَفْجُرُ وَ لَوْ لَا كَرَاهِيَةُ الْغَدْرِ لَكُنْتُ مِنْ أَدْهَي النَّاسِ وَ لَكِنْ كُلُّ غُدَرَةٍ فُجَرَةٌ وَ كُلُّ فُجَرَةٍ كُفَرَةٌ وَ لِكُلِّ غَادِرٍ لِوَاءٌ يُعْرَفُ بِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ اللَّهِ مَا أُسْتَغْفَلُ بِالْمَكِيدَةِ وَ لَا أُسْتَغْمَزُ بِالشَّدِيدَةِ
✨✨
✅سوگند بخدا! معاويه از من #سياستمدارتر نيست، اما معاويه #حيله گر و جنايتكار است،
🍀 #اگر_نيرنگ_ناپسند_نبود_من_زيركترين _افراد_بودم، ولي هر نيرنگي گناه، و هر گناهي نوعي كفر و انكار است،
🍀 روز رستاخيز در دست هر #حيله_گري پرچمي است كه با آن شناخته مي شود.
✅بخدا سوگند!
#من_با_فريبكاري_غافلگير_نمي_شوم_و_با_سختگيري_ناتوان_نخواهم_شد.
✅تدوین:معصومه مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
اگر مومنین از دشمنی با این ویژگیها اطاعت نکنند ؛ خداوند خودش بینی دشمن را به خاک می مالد .
در این آیات دشمن را با 10 ویژگی بیان وتاکید کرده است از چنین دشمنی اطاعت نکنی
سوره قلم
فَلَا تُطِعِ الْمُكَذِّبِينَ(8)
وَدُّواْ لَوْ تُدْهِنُ فَيُدْهِنُونَ(9)
وَ لَا تُطِعْ كلُ حَلَّافٍ مَّهِينٍ(10)
هَمَّازٍ مَّشَّاءِ بِنَمِيمٍ(11)
مَّنَّاعٍ لِّلْخَيرْ مُعْتَدٍ أَثِيمٍ(12)
عُتُلّ بَعْدَ ذَالِكَ زَنِيمٍ(13)
أَن كاَنَ ذَا مَالٍ وَ بَنِينَ(14)
إِذَا تُتْلىَ عَلَيْهِ ءَايَاتُنَا قَالَ أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ(15)
سَنَسِمُهُ عَلىَ الخْرْطُومِ(16)
پس تكذيبگران را اطاعت مكن (8).
آنان همين را مىخواهند كه تو سازش كنى و آنها هم با تو بسازند (9).
و نيز هر فرومايه عيبجو كه براى هر حق و باطلى سوگند مىخورد اطاعت مكن (10).
و كسى را كه در بين مردم سخن چينى و افساد مىكند (11).
و كسى را كه مانع رسيدن خير به خلق مىشود و تجاوزگر و گناهكار است (12).
كسى كه علاوه بر همه آن عيبها، بد دهن و خشن است و مردم پدرى برايش نمىشناسند (13).
كسى كه تنها مايه غرورش اين است كه صاحب مال و فرزندان است (14).
هنگامى كه آيات ما بر او خوانده مىشود مىگويد افسانههاى قديمى است (15).
ما در برابر غرورش به نهايت درجه، خوارش مىسازيم (16).
پیام مهم آیات:
1- در سوره ای که به نام قلم هست و با قلم و گفتگو) ) ن وَ الْقَلَمِ وَ مَا يَسْطُرُونَ( آغاز شده است
وپیامبر خدا با خلق عظیم (وَ إِنَّكَ لَعَلىَ خُلُقٍ عَظِيمٍ)توصیف میشود دستور جهاد کبیر و عدم ازاطاعت از دمشنان داده شده است
2- اگر در این جهاد کبیر یعنی عدم اطاعت از دشمن موفق شدی من خودم بینی او را به خاک میمالم((سَنَسِمُهُ عَلىَ الخْرْطُومِ))
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
نقش دولت و ملت در پیروزی مقابل حملات اقتصادی -روانی دشمن را باید تفکیک کرد
پیروزی ملت با ایستادگی و مقاومت در برابر تهاجم بدست میآید
اما پیروزی دولت زمانی قابل فهم است که تلاشهای آن باعث کمترین تأثیر تحریم بر زندگی مردم شود
این دوگانه #پیروزی_دولت_ملت است
https://eitaa.com/e_beman
ایستاده در برابر روس و انگليس
ميرزا کوچک، مرد تنهايي بود که به دو قدرت بزرگ آن روز دنيا ـ يعني روسها و انگليسيها ـ يک «نه» بزرگ گفت. نه با روسها ساخت، نه با انگليسيها؛ اما در کنار او کساني بودند که ميخواستند با دستگاه حکومتِ آن روز مبارزه کنند، اما به روسها پناه ميبردند. اما ميرزاکوچکخان قبول نکرد و حاضر نشد سازش کند؛ او، هم با انگليسيها جنگيد، هم با قزّاقهاي روس جنگيد، هم با لشکر رضاخاني مبارزه کرد. (امام خامنهاي، 12/2/1380)
https://eitaa.com/e_beman
عبد ممتحن خدا
این [حضرت آیتاللهالعظمی آقای حاجشیخ محمّدعلی اراکی] عبد مُمتَحَن خدا و عالم زاهد و پارسا و این ذخیره گرانبهای الهی در روزگار ما و این بقیه سَلَفِ صالح و یادگار اساطینِ علم و عمل و تقوا، از جمله برگزیدگانی بود که عمر طولانی و پر برکتی را بیکمترین خدشه و شائبهای، در طهارت و نزاهت و قداست و معنویت به سر آورد.
راه خدا را با گامی استوار و اردهای خللناپذیر طی کرد و یک قرن، دل و جان منوّر و پاکیزه خود را در برابر جلوههای رنگارنگ دنیای فانی، تسلیمناپذیر و تسخیرناپذیر نگاه داشت. در امتحانهای دشواری که در یک زندگی صد ساله و در حوادث بزرگ و کوچک آن در برابر هر کسی قرار میگیرد مانند کوه، استوار و بیتزلزل باقی ماند. هرگز به دنیا و مقام و جلال آن نیندیشید و هرگز احساسات شخصی، ایشان را از شناختن و پیمودن راه خدا باز نداشت. به سوی شهرت و محبوبیّت و مقبولیت قدمی برنداشت و آنگاه که مقدّسترین و گرامیترین نوع شهرت و محبوبیّت با انتخاب شدن از سوی میلیونها انسان مؤمن، به مرجعیت تقلید، به سراغ ایشان آمد، با آن بسی کریمانه و بزرگمنشانه روبهرو شد، اگر چه حاجت مردم را برآورد و از آنان در راه خدا دستگیری کرد، امّا خود همان عبد محتاج رحمت الهی باقی ماند و دل خاشع و روح پارسای خود را با محبت الهی و ولایت اولیاء معظّم خدا، بیش از پیش پیوند زد.
(امام خامنهای، 9/9/1373)
https://eitaa.com/e_beman
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا تویسرکانی «بزرگترین مسئولیتی که امروز نیروهای بسیجی دارند، رصد دشمن است و بنابر فرموده امام صادق(ع) مؤمن در کنار خداشناسی و دوستشناسی، باید دشمنشناسی قوی نیز داشته باشد.»
هیچ منعی برای فعالیت سیاسی بسیجیان وجود ندارد https://eitaa.com/e_beman
بزرگترین رسالت بسیج در برابر نظام سلطه، دفاع فکری، فرهنگی و اعتقادی از انقلاب اسلامی است.
تویسرکانی
بسیج در کنار دیگر مسئولیتهایی که برای خودش تعریف کرده از این مسئولیت به مثابه یک اصل مهم و اساسی تبعیت میکند. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب مقابله با تهدید نرم را مأموریت اصلی بسیج برشمردند. مقابله با تهدید نرم، یعنی اینکه ما در مقابل تهاجم فرهنگی که عقبههای فکری، مبانی و اصول تفکر انقلاب اسلامی را مورد هجمه قرار میدهد بتوانیم شاخصههایی همچون هوشمندی، بیداری و آگاهی را در جامعه، تقویت کنیم. در حقیقت، بسیج با رصد دشمن در عرصه تهاجم فرهنگی و تهدید نرم برای خودش مأموریتهای خاصی را تعریف می کند. به حول و قوه الهی تا امروز اگر ملت ایران در برابر این تهاجم وسیع و همهجانبه دشمن در عرصه مسائل فکری و فرهنگی مقاومت کرده، نتیجه اقدامات و گامهای مؤثر بسیج بوده است؛ چرا که شبکههای ماهواره در همه عرصهها با کثرت و تنوعی که دارند، شبکههای اجتماعی در تلفنهای همراه، پایگاههای اینترنتی و وبلاگها انسان را دچار حیرت میکند، این همه هجمه میتوانست هر نظام، حکومت و کشوری را دچار مشکل کند، اما این نفوذناپذیری مرهون عنایت پروردگار متعال است.
https://eitaa.com/e_beman