◄ مرکز پژوهشهای مجلس، کل درآمد پیشبینی شده سال آینده کشور از محل صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی و فروش داخلی را 36 میلیارد دلار، معادل 213 هزار میلیارد تومان اعلام کرد. بر اساس این گزارش، کل درآمد پیشبینی شده نفت خام 30 میلیارد دلار و فروش میعانات گازی به پتروشیمی حدود 2/5 میلیارد دلار و همچنین خالص صادرات گاز 3/45 میلیارد دلار است.
◄ دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا درباره نامزدی «جو بایدن» معاون باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا وی را فردی ضعیف توصیف کرد و گفت: «بایدن همیشه یک درصدی بود. وی دو سه بار برای ریاستجمهوری نامزد شد، اما هرگز بالاتر از یک درصد رأی نیاورد و بعد اوباما جلو رفت و وی را از سطل زباله بیرون آورد و معاون رئیسجمهور کرد.»
◄ رژیم سعودی در جریان تجاوز چهار ساله خود به یمن حدود ۲ هزار و ۵۳۰ نفر از نظامیان خود را از دست داده است که در فهرست کشتهشدگان نام ۶۳ افسر و فرمانده بلندپایه عربستانی دیده میشود. این در حالی است که رژیم سعودی روزانه ۲۰۰ میلیون دلار برای تجاوز نظامی به یمن هزینه میکند، اما به پیروزی دست نیافته است.
◄ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور گفت: امروز آمریکاییها از روی ناتوانی در یک کشور اروپایی همایشی با عنوان خاورمیانه و با تمرکز بر ایران راه انداختهاند تا شاید بتوانند ملت ایران را در برابر خواستههای خود تسلیم کنند، اما باید بدانند که تنها راه نجات آنها بازگشت از مسیر اشتباهی است که تاکنون رفتهاند.
◄ علی صوفی، رئیس ستاد انتخابات اصلاحطلبان در شهر تهران در سال ۹۴ با اشاره به نارضایتی مردم از عملکرد فراکسیون امید در مجلس گفت: احتمال دارد اصلاحطلبان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که اسفند ماه سال آینده (۹۸) برگزار میشود، لیست انتخاباتی ارائه ندهند.
◄ قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص برگزاری همایش ضد ایرانی در لهستان گفت: به نظر میرسد لهستان تحت تأثیر فضاسازی، وعده وعیدها و فشارهای دولت آمریکا در مسیر رفتارها و سیاستهای ضدایرانی کاخ سفید قرار گرفته است.
رؤیایی که به حقیقت نخواهد پیوست
روزنامه قانون در گزارشی نوشت: «اروپا برقراری یک کانال مالی را برای رهایی ایران از تحریمهای آمریکا وعده داد، ولی تاکنون به هیچ نتیجه مثبتی نرسیده است. بعد از این همه مدت، مسئولان آلمانی گفتهاند که تا هفتههای آینده امیدواریم اتفاقی در این زمینه رخ دهد! این رویه اظهارات بیاساس و همچنین تحریمهای جدید اروپا علیه وزارت اطلاعات ایران و همایش بینالمللی در لهستان سبب سردرگمی و کلافگی مسئولان ایرانی در قبال روابط با اروپا شده و آنها را به موضعگیریهای تند وادار کرده است.» این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «اینکه اروپا برای همگرایی با ایران مقابل آمریکا بایستد، رؤیایی است که برخی در سر دارند. اما این موضوع هیچگاه به حقیقت نخواهد پیوست.»
تجلیل یا بهرهبرداری سیاسی؟!
صادق زیباکلام از شخصیتهای اصلاحطلب با یادآوری این نکته که رئیسجمهور پس از مرحوم هاشمی درباره وی سکوت کرده بود، به سخنان حسن روحانی در دومین سالگرد مرحوم هاشمی اشاره کرد و نوشت: «این حجم از تجلیل برای نگارنده محل ابهام است. متصور هستم در پشت پرده تجلیلهای اخیر، برخی اهداف سیاسی نهفته است... معتقدم عدم اشاره به حوادث 88 و موضع مرحوم هاشمی یک پیام مهم سیاسی برای اصلاحطلبان به همراه دارد. رئیسجمهور غیر مستقیم میگوید مرا با شما کاری نیست و من اگر به جایی رسیدم از صدقه سر هاشمی است، نه اصلاحطلبان. معتقد هستم رئیسجمهور بیش از آنکه یاد هاشمی را زنده نگه دارد، از آیتالله هاشمی بهرهبرداری سیاسی کرد.»
توقف خروج سرمایه از ایران
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بررسیها نشان میدهد روند خروج سرمایه از ایران تحت تأثیر سیاستهای اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی و مصوبات شورای هماهنگی اقتصادی به رقم ناچیزی رسیده و حتی میتوان به جرئت از توقف این روند صحبت کرد. متأسفانه تحت تأثیر بحران ارزی، میلیاردها دلار سرمایه از کشور خارج شد که این موضوع در تشدید بحرانها به شدت تأثیرگذار بود و فضای جامعه را ملتهب کرد. گفتنی است، برآوردها نشان میدهد در مقطعی ۲۰ میلیارد دلار سرمایه ارزی از ایران خارج شده است و حتی برخی آمار رقمی بیش از این را نیز نشان میدهند
برگی از#چهل سلگی انقلاب اسلامی
رتبه دوم بیوتکنولوژی در آسیا
بیوتکنولوژی شامل حوزهای مشترک از علوم گوناگون است که در اثر همپوشانی و تلاقی این علوم با یکدیگر به وجود آمده است. بیوتکنولوژی معادل زیستشناسی مولکولی، مهندسی ژنتیک، مهندسی شیمی یا هیچ یک از علومسنتی و مدرن موجود نیست؛ بلکه پیوند میان این علوم برای تحقق بخشیدن به تولید بهینه یک محصول حیاتی (زیستی) یا انجام یک فرایند زیستی به روشهای نوین و دقیق با کارآیی بسیار بالا است. بیوتکنولوژی را میتوان به درختی تشبیه کرد که ریشههای تناور آن را علومی بعضاً با قدمت زیاد مانند زیستشناسی، به ویژه زیستشناسی مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، بیوشیمی، ایمونولوژی، شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی بیوشیمی، گیاهشناسی، جانورشناسی، داروسازی، کامپیوتر و... تشکیل میدهند؛ دانشی پیچیده که پیشرفت در آن نیازمند تخصص در شاخههای مختلف علمی است و این پیشرفت در ایران پس از انقلاب به گونهای خارقالعاده رخ داده است و اکنون جمهوری اسلامی ایران با یک برنامهریزی و سیاستگذاری مشخص در صنعت بیوتکنولوژی، به ویژه در زمینه بیوتکنولوژی دارویی گامهای بلندی را برداشته است. چنانکه با فاصله زمانی کوتاهی از سال 1370 که سرمایهگذاری ویژهای در این دانش صورت گرفت، توانستیم نزدیک به 20 دارو و یک واکسن به عنوان 21 محصول بیوتکنولوژی دارویی در ایران تولید کنیم و پیشبینی میشود به زودی حداقل 10 محصول دیگر نیز از تولیدات دانشمندان ایرانی وارد بازار شود. موفقیت ایران در این شاخه را زمانی بیشتر متوجه خواهیم شد که بدانیم ایران بر اساس رتبهبندیهای بینالمللی، بعد از ژاپن در رتبه دوم آسیا قرار دارد و تعدادی از محصولات ایرانی اکنون در بازار اروپا و آمریکا عرضه میشود؛ دانشی که علاوه بر رفع نیازهای دارویی کشور ایران، بیش از 950 میلیون دلار صرفهجویی ارزی در سال دارد و پیشبینی میشود تا سال 1400 علاوه بر تأمین نیازهای داخلی کشور، حدود 250 میلیون دلار درآمد به همراه داشته باشد و در آینده نه چندان دور بتوان به عنوان یک منبع درآمد بر روی آن حساب ویژه باز کرد.
▼
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا"ع(نائب الزیاره دلدادگانش دربارگاهش)
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹 یاد آوری نعمت #چهل سالگی انقلاب اسلامی در #سی شب با قرآن (3)
[سوره النحل (16): آيه 112]
وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً قَرْيَةً كانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتِيها رِزْقُها رَغَداً مِنْ كُلِّ مَكانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذاقَهَا اللَّهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ بِما كانُوا يَصْنَعُونَ (112)
و خداوند (براى شما) قريهاى را مثال مىزند كه امن و آرام بود، روزيش از هر سو فراوان مىرسيد، امّا (مردم آن قريه) نعمتهاى خدا را ناسپاسى كردند، پس خداوند به (سزاى) آنچه انجام مىدادند، پوشش فراگير گرسنگى و ترس را بر آنان چشانيد.
🌹🌹🌿پیامها:
1- از بيان مثالهاى قرآنى در مورد تاريخ و اقوام گذشته، عبرت بگيريم. «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا»
2- كفران نعمت در همين دنيا، عقاب دارد. «فَكَفَرَتْ ... فَأَذاقَهَا اللَّهُ»
3- كفران نعمت باعث زوال آن است. «فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذاقَهَا اللَّهُ لِباسَ الْجُوعِ»
4- فقر اقتصادى و ناامنى اجتماعى، از نشانههاى بىاعتنايى جامعه به اصول دينى است. «فَكَفَرَتْ ... فَأَذاقَهَا اللَّهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ»
🌹🌙امام خامنه ای در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ۱۳۸۵/۰۳/۲۹
در مقابل شکر چیست؟ کفران نعمت. کفران نعمت، نقطهی مقابل این چیزهاست. به نعمت توجه نکردن و غفلت کردن از اصل نعمت، چیزی است که خیلی از ماها دچارش هستیم؛ یا نعمت را انکار کردن؛ یا آن را از خدا ندانستن؛ یا به نعمت خداداده مغرور شدن، که غرور ملازم با سقوط است و وقتی انسان غرور پیدا کرد، ساقط میشود؛ اینها کفران نعمت است.
«و ضرب اللَّه مثلاً قریة کانت امنة مطمئنة یأتیها رزقها رغدا من کل مکان فکفرت بأنعم اللَّه فاذاقها اللَّه لباس الجوع و الخوف»؛ جامعهای راحت و برخوردار از نعم معنوی و مادی الهی کفران نعمت میکند و خدا ناامنی و تنگدستی را بر او تحمیل میکند. نتیجهی کفران نعمت، این است.
🌿تدوین : رجبعلی بازیاد
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀فرازی از خطبه ۱۹۲
🍀قاطعیت امام در نبردبا منحرفان
🌹🌹امیرمومنان فرمودند:
✅آگاه باشيد خداوند مرا به جنگ با سركشان تجاوز كار، پيمان شكنان و فساد كنندگان در زمين فرمان داد:
🍀با ناكثان پيمان شكن جنگيدم، و با قاسطين تجاوز كار جهاد كردم، و مارقين خارج شده از دين را خوار و زبون ساختم،
🍀حال تنها اندكى از سركشان و ستمگران باقى ماندند، كه اگر خداوند مرا باقى گذارد با حمله ديگرى نابودشان خواهم كرد،
🍀و حكومت حق را در سراسر كشور اسلامى پايدار خواهم کرد
جز مناطق پراکنده و دور دست
✅تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
▼ حرف روز
اتحادیه اروپا روی نوار افول
امروز اتحاد 28 کشور اروپایی در حال فروپاشی است. روی کار آمدن راستگراها، مطرح شدن موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا(برگزیت)، تظاهرات جلیقهزردها در فرانسه و... سبب شکننده شدن اتحادیه اروپا شده است. در این خصوص ذکر سه نکته اساسی ضروری به نظر میرسد:
1ـ شعلهور شدن آتش اعتراضهایی، همانند اعتراض جلیقهزردها را نمیتوان صرفاً به خواستها و مطالبات اقتصادی و اجتماعی روزمره محدود دانست؛ بلکه این اعتراضها از بحرانی عمیق در ساختار فکری لیبرالیسم نشئت میگیرد؛ تفکری که اساس اتحاد اروپاییها بود. به اعتراف امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، همه کشورهای لیبرال دموکرات با چنین بحرانی مواجهند و باید خود را در قرن حاضر آماده چالش بزرگ کنند. نکته دیگر درباره اعتراضها در فرانسه این است که دولت فرانسه سعی میکند این اعتراضها را به خارج از کشور و به یک دولت خاص نسبت دهد تا به راحتی بتواند آن را سرکوب کند.
2ـ برگزیت به یک بحران اساسی برای انگلیس و به تبع آن برای اتحادیه اروپا تبدیل شده است. دو دیدگاه متفاوت در بین سیاستمداران سبب شده است مردم انگلیس نسبت به دولت این کشور بیاعتماد شوند؛ از این رو برخی از کارشناسان معتقدند ناکامی دولت این کشور در حل بحران برگزیت سبب تجزیه این کشور خواهد شد؛ امری که خود دولتمردان انگلیس به آن اعتراف کردهاند. نکته قابل توجه در خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آن است که این امر نقطه شروع فروپاشی اتحادیه واحد اروپا خواهد شد.
3ـ به نظر میرسد بحران فرانسه و انگلیس به یک الگوی فراگیر در اروپا تبدیل شود و زمزمههای آن را در هلند، بلژیک و... شاهد هستیم. در ایتالیا دولت راستگرا در مقابل بروکسل ایستادگی میکند و تضعیف رومانی در مقام ریاست دورهای اتحادیه اروپایی نشان میدهد اتحادیه اروپایی با بحران ساختاری و هویتی روبهرو است. در آلمان که یکی از مهمترین کشورهای تأثیرگذار در اتحادیه اروپا است، جریان راست افراطی که سالهای اخیر خود را جزء حزب «آلترناتیو برای آلمان» سازماندهی کرده، با به دست گرفتن قدرت به دنبال خروج آلمان از اتحادیه اروپایی است. آنچه به طور مشخص میتوان از وضعیت فعلی اتحادیه اروپا نتیجه گرفت، این است که اروپا بر روی قطار افول و سراشیبی سوار شده است که متحد ماندن آن را حداقل در درازمدت دچار شک و تردید میکند.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
تبدیل تهدید به فرصت!
قرار است نشست ضد ایرانی آمریکاییها با حضور 70 کشور در لهستان برگزار شود. در این نشست اولین نکتهای که به ذهن میرسد، محل برگزاری آن است، درست است که آمریکاییها دیگر توان طرح مسئله ایران در شورای امنیت یا مجمع عمومی سازمان ملل را ندارند و ناچار شدهاند برای اهداف ضد ایرانی خود اجلاسی خودساخته در ورشو ترتیب بدهند که بیش از همه ما را به یاد نشستهای منافقین میاندازد؛ اما نکته مهم انتخاب یک پایتخت اروپایی برای این نشست است؛ اروپایی که سران آن مدعی استقلال از ایالات متحده آمریکا در مسئله برجامند و اینگونه وانمود میکنند که به دنبال راهحلی برای حفظ روابط خود با تهران و ایجاد سازوکارهای مستقل برای گسترش روابط اقتصادی با تهران هستند، آیا حتی توان ممانعت از برگزاری چنین نمایشی را در این قاره ندارند؟! اگر تا این حد ضعیف هستند که نمیتوانند مانع شوند، تکلیف دیگر ادعاهای آنان نیز مشخص است و اگر هم میتوانند و مانع نمیشوند، باز هم مشخص میشود اعتماد کردن و امید بستن به اقدامات اروپا در مقابل آمریکا تا چه حد سادهانگارانه است! اما نکته دیگر درباره این نشست فقدان استراتژی مشخص دستگاه دیپلماسی کشورمان در برابر آن است! اگرچه ظریف و عراقچی چند توئیت در این باره زدند، کاردار لهستان احضار شد و برنامههای مربوط به این کشور هم در ایران لغو شد؛ اما به طور قطعی اینها کافی نیست و وزارت امور خارجه اکنون باید با استفاده از همه ظرفیت خود با کشورهای دعوت شده به این اجلاس وارد گفتوگو شود و با زمینهسازی برای استقبال نکردن کشورها از این نشست این تهدید را برای کشور به فرصت تبدیل کند.
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
هاشمی هیچگاه در خط اعتدال نبود
موسوی خوئینیها، رئیس شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز طی گفتوگویی درباره مرحوم هاشمیرفسنجانی گفت: من به شخصه یکی از مواردی که درباره آن بارها با آقای هاشمی صحبت میکردم، بحث قانون بود. ایشان معتقد بود کار باید راه بیفتد. برای راه افتادن کار میشود قانون را دور زد. در انتخابات سال 76 یک وقت متوجه شدیم خبرهایی میآید که بالاخره میخواهند یک جوری بازی انتخابات را بههم بزنند و بناست همان کسی را که میخواهند، روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی. آقای هاشمی در پاسخ گفت: «اتفاقاً من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هر چه مردم بیشتر بیایند بیشتر تأیید نظام است؛ اما من میگویم شما بگویید نظرتان چه کسی است، ما همه میرویم کار میکنیم که همان بشود.» آقای هاشمی هیچوقت در عمرش در خط اعتدال نبود.
◄ سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش در پنجمین همایش ملی مدیریت جهادی که شامگاه دیروز در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد، با اشاره به سقوط هواپیمای باربری ۷۰۷ نیروی هوایی و ادای احترام به روح بزرگ این شهدا، اظهار داشت: این عزیزان یادگاران دفاع مقدس و از مدافعان حرم بودند و اگر امروز سردار سلیمانی بیش از ما از این حادثه ناراحت نباشند؛ حداقل به اندازه ما ناراحت هستند. نشریه «اخبار و تحلیلها» شهادت همرزمان ارتشی را تبریک و تسلیت میگوید.
https://eitaa.com/e_beman
◄ تراز تجاری چین با آمریکا در سال 2018 و با وجود تعرفه آمریکا روی کالاهای چینی برای محدود کردن واردات از این کشور به بیش از 323 میلیارد دلار رسید. آمارهای گمرکی نشان میدهد، صادرات چین به آمریکا در سال 2018 بیش از 11 درصد افزایش یافته است. چین در سال 2018 معادل 478 میلیارد دلار به آمریکا کالا صادر کرده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ اندیشکده صهیونیستی «مرکز مطالعات عمومی» با اذعان به قدرت ایران در عرصه نظامی طی گزارشی آورد: توسعه انواع هواپیماهای بدون سرنشین گشتزنی و رزمی، قایقهای بدون سرنشین مجهز به «جیپیاس» (سامانه موقعیتیاب) ایران و حزبالله با تجربیات جنگی کسب شده، اکنون میتوانند علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و عربستان عرصههای رزمی جدیدی را ایجاد کنند.
https://eitaa.com/e_beman
◄ حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در انگلیس پس از احضار به وزارت خارجه این کشور نوشت: «در جلسه صریحاً به آقای وزیر خارجه گفتم مداخله در وضعیت یک تبعه ایرانی، دخالت در امور داخلی ایران محسوب شده و مردود است، به ویژه آنکه خانم زاغری به دلیل جاسوسی برای خود دولت شما در زندان است. توصیههای افراد خارج از زندان به وی هم با مقاصد سیاسی است و کمکی به وی نمیکند.»
https://eitaa.com/e_beman
◄ روزنامه «والاستریت ژورنال» در سرمقاله خود با عنوان «گامهای کوچک اروپا علیه ایران»، با اشاره به تحریمهای جدید اتحادیه اروپا، علیه وزارت اطلاعات مینویسد: این اولین بار پس از برجام است که اتحادیه اروپا علیه ایران چنین تحریمهایی وضع میکند. این روزنامه آمریکایی با قدردانی از تحریم جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، نوشت: این اتحادیه باید برای دستیابی به توافقی جدید و بهتر با ایران تلاش کند.
https://eitaa.com/e_beman
◄ رضا نفیسی، مدیر کل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای اعلام کرد: 7 ميليون و 64 هزار تن كالا از 32 مرز فعال زمينی و آبی كشور در 9 ماه سال جاری ترانزيت شد كه اين مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 درصد افزايش داشته است. از مجموع کالاهای ترانزیت شده، 2 میلیون و 637 هزار تن را مواد نفتی و 4 میلیون و 427 هزار تن را مواد غیر نفتی تشکیل دادهاند.
https://eitaa.com/e_beman
کره جنوبی واردات میعانات گازی از ایران را از سر گرفت
منابع آگاه اعلام کردند یک شرکت نفتی کرهای قصد دارد در ماه ژانویه دو میلیون بشکه میعانات گازی از ایران دریافت کند. گفتنی است، کره که پنجمین واردکننده نفت در جهان محسوب میشود. حدود چهار ماه است به دلیل بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران در پی خروج این کشور از برجام، دریافت نفت و میعانات گازی از ایران را متوقف کرده بود و محموله کنونی عملاً نخستین محموله نفتی ایران به کره جنوبی طی چهار ماه گذشته محسوب میشود. این منبع آگاه در ادامه گفت: محموله دوم که شامل ۹۹۰ هزار بشکه میعانات گازی است، اواخر ماه جاری به کره خواهد رسید. بر اساس معافیت ارائهشده از سوی آمریکا، کرهایها میتوانند روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران دریافت کنند.
https://eitaa.com/e_beman
شکنجه کذب محض بود
حجتالاسلام منتظری در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی در زمینه نتیجه بررسیهای هیئت قضایی درباره ادعاهای «اسماعیل بخشی» از کارگران بازداشتی شرکت هفتتپه خوزستان اظهار داشت: نتایج بررسی تیم کارشناسی قضایی درباره ادعای اسماعیل بخشی نشان میدهد، این ادعاها کذب بوده است. متأسفانه، اینها برای سوءاستفادههای سیاسی که داشتند، این مسائل را مطرح کردند. این فرد یک کارگر عادی نبوده و ارتباطاتی با برخی جریانها داشته و جرایمی مرتکب شده بود، لذا برای پوشش آن جرایم مسئله شکنجه را مطرح کرده است. دادستان کل کشور تأکید کرد: هیچ ضرب و جرحی در کار نبوده است.
https://eitaa.com/e_beman
اعتماد مردم به اصلاحات را از بین بردید
جبهه اصلاحطلبان ایران در بیانیهای که خطاب به محمّدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس منتشر کرد، با انتقاد از شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نوشت: «اظهارات اخیر شما در خصوص اینکه چندصدایی در شورای سیاستگذاری را نمیپسندید، اندک امیدهای موجود به استقرار منطق و رفع انحصارطلبی در جریان اصلاحات را بر باد داد و بدنه مردمی اصلاحات، دانستند که برخلاف ادعاهای موجود مبنی بر لزوم وجود چندصدایی و پلورالیسم در جامعه، حجم اندک نقدها به برخی بزرگان اصلاحات نیز تحمل نمیشود و سیستم تمکین مطلق و مرام مریدی و مرادی در این شورا حاکم است.»
https://eitaa.com/e_beman
برگی از #چهل سالگی انقلاب اسلامی
🌹👇جهش بزرگ در کشاورزی
اقلیم ایران و جمعیت بالای روستانشین ایران فرصتی بیبدیل برای گسترش کشاورزی و رشد صنعت کشاورزی بود؛ اما همین ظرفیت بینظیر به دلیل نبود برنامهریزی و جهتگیریهای غلط در دوران پیش از انقلاب، کشاورزی ایران را به سمت نابودی برده و مهاجرت بزرگ از روستا به شهر را برای جمعیت ایران رقم زده بود! چنانکه ایران در زمینه محصولات استراتژیک و اساسی، مانند گندم به شدت به بیرون از مرزها وابسته بود و کوچکترین تهدید میتوانست بحران غذا به وجود آورد، کما اینکه در دوران پهلوی بارها شاهد گرانی نان و بحران در تأمین قوت غالب ایرانیان بودیم؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تحول در صنعت کشاورزی هستیم و از همان ابتدا دو هدف در دستور کار قرار گرفته است؛ اول، خودکفایی در محصولات استراتژیک و تأمین نیاز داخلی؛ دوم، تمرکز بر روی صادرات کشاورزی و محصولاتی که برای کشور ارزآوری دارند.
مقصود اول سالهاست که محقق شده و امروز کشور در حوزه تولید گندم، دانههای روغنی و... کاملاً خودکفا است و بخش قابل توجهی از نیازهای کشور به مرکبات، حبوبات و... تأمین میشود، در بخش دوم نیز اگرچه جای کار بسیار است؛ اما مقیاس آمارهای تولید نشان از جهشی بزرگ دارد؛ چنانکه تولید پسته در کشور از 27 هزار تن، با 11 برابر افزایش به 287 هزار تن رسیده است و اکنون ایران در رتبه اول تولید پسته جهان قرار دارد. تولید خرما در کشور از 300 هزار تن در سال 1356 به 1 میلیون و 230 هزار تن رسیده است و امروز جمهوری اسلامی ایران پس از مصر دومین تولیدکننده بزرگ خرما در جهان است. زیتون یکی دیگر از محصولات کشاورزی صادراتی است که از 11 هزار تن به 115 هزار تن رسیده است. در تولید گردو نیز ایران جایگاه سوم جهان را دارد و اکنون 262 هزار تن گردو در کشور تولید میشود؛ در حالی که در سال 1356 تنها 3 هزار تن گردو در کشور تولید میشد؛ حکایتی که برای محصولات دیگر، از جمله بادام و... نیز صادق است.
https://eitaa.com/e_beman