غفلت روحانی از جنگ دشمن به تدبیر و امید لطمه میزند
مردم، نمایندگان مجلس و دستگاههای نظارتی، باید غفلت روحانی از جنگ دشمن را جبران کنند.
روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت: آمریکاییها در جنگ مرزی با جمهوری اسلامی ایران کم آوردهاند. آنها در زمین و آسمان و دریا حرفی برای گفتن در یک نبرد مردانه با ایران ندارند. دشمن کیلومترها دور از مرزهای ایران نیز زمینگیر شده است. حضور غرب و به ویژه آمریکا در افغانستان، عراق، سوریه و یمن فقط هزینه داشته، درآمدی راهبردی بر آن مترتب نبوده است.
دشمن در بیرون از مرزهای ایران زمینگیر شده، در فکر فرار از منطقه است، حتی راهبرد «بزن دررو» نمیتواند آنها را در این فرار یاری دهد. ادعای گنبد آهنین، دروغ از آب درآمده و افسانه جنگ ستارگان سر از واقعیت درنیاورد.
آنچه امروز باید روی آن تمرکز داشت، جنگ اقتصادی است. امروز راهبردهای جنگ اقتصادی در وزارت خزانهداری آمریکا متمرکز است. در آنجا سخن از «جنگ افزارهای مالی» برای «سقوط ریال» ایران است. در آنجا سخن از «بمباران اقتصادی» با ابزارهای مالی و اقتصادی است که آمریکاییها در اختیار دارند.
آمریکاییها با به روزرسانی تحریمها، هر روز دنبال تحکیم و توسعه زیرساختهای تحریم هستند. آنها تجارت ایران با دنیا را هدف قرار داده و میخواهند آن را به صفر برسانند.
وزارت خزانهداری آمریکا متکفل فشار اقتصادی به ایران شده است. به سیا و وزارت خارجه میگوید؛ بروید با این فشار کاسبی کرده و روی ذهن نخبگان و مسئولین ایرانی کار کنید و القاء نمایید مقاومت بیفایده است.
نقش دوتابعیتیها در سیستم اجرایی کشور، به ویژه در حوزه اقتصاد، یک نقش مکمل است که دشمن را در رسیدن به این اهداف راهبردی مدد میرساند.
تمام اندیشکدههای آمریکا روی جنگ بدون مرز به ویژه در حوزه اقتصادی متمرکز شدهاند. اغلب اتاقهای جنگ آنها در وزارت خزانهداری آمریکا تشکیل میشود. دولت باید «جنگ ارزی» را که به منظور کاهش ارزش ریال عملیاتی میشود، جدی بگیرد.
مردم نیک میدانند با مصرف کالای ایرانی و بایکوت کالاهای خارجی سهم عمدهای را در این نبرد میتوانند ایفا کنند، اما مایلند بدانند دولت به ویژه رئیسجمهور در این معرکه کجاست و چه میکند؟
بخشی از سخنان رئیس جمهور در روز 29 فروردین، روز ارتش و نیز در روز شنبه گذشته در نشست هماندیشی مدیران ارشد دولت نشان میدهد وی درک درستی از این دو نبرد حیاتی ندارد. او در جنگ مرزی مشغول بیمهری به پاسداران حریم امنیت کشور است و در جنگ ارزی، کیلومترها دور از صحنههای اصلی نبرد مشغول کارهایی است که ربطی به وظایف صف و ستاد این نبرد ندارد. عدم درک وی از چنین اوضاعی قطعاً روی کارنامه دولت، هم از باب «تدبیر» و هم از باب ایجاد «امید» اثر میگذارد.
ناقصالعقل خواندن دستگاه نظارتی، مسخره کردن گزینشها در حالی که شاهد حضور مدیران دوتابعیتی و پیدا شدن جاسوس در تیم برجام هستیم، پیدا شدن سر و کله جاسوس انگلیسی در معاونت معاون رئیس جمهور در سازمان محیط زیست و نیز فرار یک مدیر اختلاسگر نفتی، ادامه حمایت تلویحی از یک پیامرسان خارجی، ادعای دو میلیون شغل در فضای مجازی و... نشانههای این عدم درک و غفلت از وظایف خود در سوگند ریاست جمهوری است. مردم، نمایندگان مجلس، دستگاههای نظارتی و قضایی با هوشمندی باید این غفلت را جبران کنند، تا همان طور که در جنگ ارضی توفیق به دست آوردیم، در جنگ اقتصادی و ارزی هم شاهد پیروزی باشیم.https://eitaa.com/enghelabybemanym
آزاد ارمکی؛ عملکرد اصلاحطلبان مردم را ناامید کرده است
یک جامعهشناس اصلاحطلب میگوید اصولگرایان، پیروز انتخابات بعدی خواهند بود.
تقی آزاد ارمکی در گفتوگو با شفقنا اظهار داشت: اصولگرایی و اصلاحطلبی در ایران یک پدیده ماندگار تاریخی است. ولی اصولگرایی ماندگارتر است به خاطر اینکه به عموم جامعه و نهادهای سنتی ایران وصل است، اصلاحطلبی از محیطهای سنتی مانند مسجد و زیارتگاهها فاصله دارد؛ اصولگرایی چون احساس ماندگاری میکند، بحرانها و گرفتاریهایش هم بیشتر است، ولی اصلاحطلبی چون بیرون از این جرگه است باید مدام به دنبال مخاطب برود و مخاطب جدید کسب کند.
وی میافزاید: بیشتر تصور این است که جمعیت کثیر خارج از این دو جرگه باید میل به اصلاحطلبان داشته باشند تا اصولگرایان ولی شرایط اقتصادی- اجتماعی به گونهای رقم میخورد که نیروی بیرون افتاده از این دو فضا، یعنی جوانان یا سنتیها و مردمی که در این دو عرصه نیستند میباید میل به اصلاحطلبان داشته باشند، ولی گاهی میل به اصولگرایان پیدا میکنند به دلیل اینکه اصلاحطلبان خوب عمل نمیکنند یا دچار بحران میشوند. کماکان که در جریان انتخاب احمدینژاد به عنوان رئیس دولت نهم این اتفاق افتاد و جمعی از مردم از هاشمی رفسنجانی و مصطفی معین عبور کردند، به تعبیری از نماینده اصلاحطلبان و اعتدالیون عبور کردند و به نماینده اصولگراها رأی دادند.
وی افزود: ضرورت ورود به یک اصولگرایی و اصلاحطلبی جدید وجود دارد، جامعه طلب میکند، ولی بعضاً اصلاحطلبان و اصولگرایان پیر اجازه چنین پوستاندازی را نمیدهند.
آینده ایران این است که ما یک صورتبندی جدیدی خصوصاً در 3 تا 4 سال آتی خواهیم داشت. نزدیک انتخابات در پیش یعنی 1400 تقریباً با یک پوستاندازی از اصولگراها بیشتر و اصلاحطلبان کمتر رو به رو خواهیم بود به همین دلیل آینده سیاسی ایران میتواند به دست اصولگراها بیفتد چون اصولگراها امکان پوستاندازی بیشتری پیدا کردند تا اصلاحطلبان. برخی اصلاحطلبان به قدرت رسیده فکر میکنند که نباید اجازه پوستاندازی دهند، ولی از میان اصولگرایی ضعیف یک نیروی جدیدی از آنها دارد بیرون میآید. من فکر میکنم که در آینده شاید میل به اصولگرایی در عرصه انتخابات بیشتر شود.
با وضعیت فعلی باید از حضور یک دولت اصلاحطلب بعدی ناامید بود! حتی اگر نیروی جدیدی از اصلاحطلبان به صحنه بیاید، با وضعیتی که امروز شاهد آن هستیم از اینکه دولت آینده نیز اصلاحطلب باشد، باید ناامید بود؛ چون جامعه معتقد است با اینکه اختیارات به دست تو بود اما نتوانستی از عهده بسیاری از مشکلات بربیایید.http://eitaa.com/enghelabybemanym
راه کج!(گفت و شنود)
کیهان
گفت: وزارت خارجه تیتر اول کیهان چهارشنبه را که در اعتراض به اظهارات ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا بود، انکار کرده است!
گفتم: مگر تیتر کیهان چهارشنبه چه بود؟
گفت: آقای ظریف طی سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا گفته بود؛ «ما و عربستان در رقابت برای اینکه قدرت برتر منطقه باشیم، منطقه را به نابودی کشاندهایم»! و ما در کیهان تیتر زده بودیم «آقای ظریف دیپلمات باش، انقلابی پیشکش».
گفتم: یعنی داعش را ما ساختهایم؟ مردم مظلوم یمن را ما قتل عام میکنیم؟ ما با اسرائیل علیه ملتهای مسلمان همپیمان شدهایم؟ ما برای کشتار مردم یمن و بحرین و غزه و لبنان، صدها میلیارد دلار اسلحه از آمریکا و انگلیس و فرانسه خریدهایم؟ و دهها جنایت هولناک دیگر را ما مرتکب شدهایم؟!
گفت: آقای ظریف اینطور گفته است و بعد از اعتراض کیهان، وزارت خارجه اعلام کرده که این سخن از ظریف نیست! و حال آنکه متن انگلیسی اظهارات ظریف همراه با فیلم سخنان ایشان موجود است و در کیهان امروز آمده است.
گفتم: انکار وزارت خارجه نشان میدهد که خودشان هم میدانند اظهارات ظریف، ضدامنیت و منافع ملی و ذلتبار بوده است و سند آن هم که موجود است. پس دیگر چه چیزی را انکار میکنند؟!
گفت: با ترجمه برجام و فکتشیت نیز همین کار را کرده بودند و اخیرا معلوم شده متن کنوانسیون ذلتبار پالرمو را هم درست ترجمه نکردهاند! معلوم نیست کی قرار است با ملت روراست باشند؟!
گفتم: چه عرض کنم؟! طرف میگفت؛ خدایا خودت راه راست را به سمت ما کج کن!
https://eitaa.com/enghelabybemanym
▼ حرف روز
فراموشیِ میدان رقابت
آنگونه که در سخنان روز گذشته خطیب نماز جمعه تهران خطاب به دستگاههای دولتی درباره تلاش برای افزایش حقوقها هشدار داده شد و پیش از این نیز در خبرها آمده بود، تلاش و رقابت برای افزایش حقوق و مزایا در کشور و در میان دستگاههای گوناگون، آسیبی است که نظام اداری و اجرایی کشور به آن گرفتار شده است. هرچند اگر کشور در شرایط رونق اقتصادی قرار داشته باشد و اوضاع عمومی و معیشتی مردم نیز مطلوب باشد، افزایش حقوق و مزایای کارکنان دولت نیز باید بیش از حالت کنونی باشد، اما تلاش برای افزایش حقوق و مزایا که در واقع، به معنای تلاش برای افزایش سهم خود از سفره انقلاب و منابع کشور، آن هم در شرایطی که با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه هستیم و مردم به طور روزمره با مسائلی، از جمله تورم، بیکاری، فقر و... مواجه هستند، اقدامی نابجا است.
در وضعیت موجود به طور طبیعی باید در میان دستگاههای دولتی، اعم از قوه مجریه و... رقابت برای خدمتگزاری و گرهگشایی از مشکلات و چالشهای روزمره زندگی مردم شکل بگیرد و نه رقابت برای اخذ حقوق بیشتر. پیامد این قضیه نزد افکار عمومی و مردمی که با چالشها و مسائل گوناگونی در زندگی روزمره خود مواجه هستند و نجیبانه در برابر کمبودها و تنگدستیها دم برنمیآورند، این است که گویا مسئولان خود را از ما جدا میدانند و اوضاع و احوال ما را درک نمیکنند. به عبارت دیگر، در این وضعیت، مردم این سؤالها را مطرح میکنند که چرا در حالی که مسائل و مشکلات متعددی در زمینههای متفاوت وجود دارد، مسئولان درباره آنها نامهنگاری و رایزنی نمیکنند، اما برای سهمخواهی بیشتر خودشان از بیتالمال، نامهنگاری میکنند؟ به راستی مسئولانی که دغدغه افزایش حقوق چند میلیونی خود را دارند، چگونه میتوانند مشکلات و مصائب قشرهای ضعیف و مستضعف کشور و افراد بیکار و کارگرانی را که برای چند ماه متوالی حقوقی دریافت نمیکنند، درک کنند؟ و... .
نکته مهم در این زمینه عبارت است از اینکه شأن اصلی مسئولان مختلف نظام، خدمتگزاری به مردم است و برای اینکه آنها بتوانند در این زمینه توفیق پیدا کنند، باید به اصول سبک زندگی اسلامیـ ایرانی و از جمله مهمترین آنها، قناعت، سادهزیستی و فراتر نرفتن و بلکه پایینتر بودن از مردم به لحاظ تمکن مادی و التذاذات دنیوی، توجه داشته و آنها را در عمل و رفتار خود مراعات کنند.http://eitaa.com/enghelabybemanym
💬ضرغامی: حصر را خیلی به رهبری وصل نکنید/ «حصر» یک مسئله امنیتی است
◽️«حصر را خیلی به رهبری وصل نکنید». این جمله را ضرغامی در جمع زندانیان سیاسی رژیم سابق گفته و در کانال شبکه پیامرسان داخلیاش منتشر کرده است.
💬ضرغامي پيشتر در برنامه جهانآرا گفته بود:
◽️«حصر بههيچوجه ارتباطي با مقام معظم رهبري نداشت و تصميم شوراي عالي امنيت ملي کشور بود».
◽️«مسئله حصر یک مسئله امنیتی است. همانطور که در سال ۸۹ با حضور آقای روحانی در جلسه شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید، هر وقت این شورا با ریاست رئیسجمهور به نتیجه جدیدی برسد قاعدتا پیگیری میشود»./شرق
https://eitaa.com/enghelabybemanym
⭕️توضیحات درباره اظهارات آیت الله جوادی آملی
🔹حجتالاسلام جعفریان مسئول دفتر آیتالله جوادی آملی : این سخنان در دیدار وزیر کار بوده و صدر و ذیلی داشته، اما متاسفانه رسانهها گاهی کاری میکنند و یک قسمت از سخنان یک عالم یا شخصیت را که میتوانند بهرهبرداری کنند انعکاس داده و همان را پخش و تیتر میکنند.
🔹جملهای که به تازگی در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه آیتالله جوادی در این دیدار گفته "اگر ملت قیام کند، همه ما را به دریا خواهد ریخت" در سایت رسمی این مرجع تقلید نیامده است.http://eitaa.com/enghelabybemanym
#شایعه: اسنپ متعلق به سپاه است‼️
💠سخنگوی سپاه پاسداران: «اسنپ» و سامانه های هوشمند حمل و نقل ارتباطی به سپاه ندارد
🔹سردار رمضان شریف: برای تنویر افکار عمومی و آگاهی ملت عزیز ایران تاکید میکنیم، نه تنها "اسنپ"، بلکه هیچ یک از سامانههای هوشمند حمل و نقل شهری، ارتباطی با سپاه نداشته و ندارند.http://eitaa.com/enghelabybemanym
ایران با عمل به قرآن مقابل آمریکا ایستاد
وطن امروز: حضرت آیتالله العظمی خامنهای در دیدار شرکتکنندگان در سیوپنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم فرمودند: عمل به قرآن، در واقع تمسک به حبلالله است و موجب میشود مسلمانان در زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی، دچار سقوط و انحراف و ذلت نشوند.ایشان با تأکید بر اینکه بیتوجهی و عملنکردن به قرآن موجب ضربهپذیری خواهد شد، افزودند: متاسفانه امروز، کشورهای اسلامی بهدلیل عمل نکردن به قرآن گرفتار ضربه عقبماندگی و تسلط کفار شدهاند.رهبر انقلاب اسلامی همچنین گفتند: کشورهای اسلامی بر اثر تمسک نجستن به قرآن دچار «بیماری ذلت» شدهاند و اینکه رئیسجمهور آمریکا با کمال وقاحت میگوید «اگر ما نباشیم، برخی کشورهای عربی یک هفته هم دوام نمیآورند»، نتیجه همین بیماری است.http://eitaa.com/enghelabybemanym
سیاستورزی با جسد مومیایی رضاخان
شرق: احمد غلامی /کشف جسد مومیاییِ «رضاخان» که هنوز اظهارنظر قطعی درباره واقعیبودن یا نبودن آن از سوی مقامات رسمی ابراز نشده، بهسرعت در فضای خموده سیاست ایران به موضوعی سیاسی تبدیل شد. کشف این جسد چندان مهم نیست، آنچه اهمیت دارد این نکته است که از طریق این رویداد میتوان به وضعیت سیاست داخلی پی برد و آن را از زاویهای دیگر تحلیل کرد. رضاخان همچون غالبِ چهرههای تاریخی دیگر ایران چهرهای چندوجهی است. اما آنچه همگان به آن باور دارند و اکثر روشنفکران در آن اتفاقنظر، این است که رضاخان دیکتاتوری تمامعیار بوده است، گیرم اصلاحطلبانی ازجمله صادق زیباکلام و تئوریسینهای «لیبرال» با ایده دیکتاتوری مصلح بخواهند نقاب بر چهره رضاخان بگذارند و تاریکترین وقایع تاریخی آن دوره را با این الفاظ نادیده بگیرند و واقعیت را مخدوش کنند.پاپیشگذاشتنِ مردمی كه تا دیروز در ورطهای از انفعال سیاسی بهسر میبردند و ورود ناگهانیشان به حوزه فعالیت سیاسی و طرح شعارهایی که اگرچه منسجم نبود، رفتهرفته به ضعف دولت روحانی میانجامد و این دو معضل میتواند توأمان با وضعیت «صفر مرزیِ» احزاب و نیروهای سیاسی موجب تغییر مسیر جنبشهای خودانگیخته اجتماعی شود. زیرا هر جنبش سیاسی میتواند بدون مشارکت مستقیم نیروهای نظامی سرشتی نظامی پیدا کند. هر دولتی نیز میتواند بدون مشارکت نظامیها از ماهیتی نظامی برخوردار شود. با ترسیم دستوپاشکسته از جغرافیای سیاسی ایران، کشفِ جسد «رضاخان» معنای دیگری مییابد. افسانهسراییها و روایتسازیهای سیاسی و بیپاسخماندن آنان از سوی احزاب سیاسی داخلی بیش از آنکه تصویری رؤیایی از ظهور نظامی مرتجعانه باشد، زنگ خطر استhttp://eitaa.com/enghelabybemanym
مشایی مرتد شده است؟
روزنامه اعتماد : روحالله احمدزادهکرمانی، معاون سابق محمود احمدینژاد و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روز گذشته خبری در کانال تلگرامی خود منتشر کرد که از احتمال صدور حکم ارتداد برای اسفندیار رحیممشایی خبر میداد. او در این مطلب نوشته بود: «شنیدهها حکایت از اتهامات سنگین امنیتی در پرونده یکی از اعضای اصلی جریان انحرافی دارد! همچنین وجود برخی از اسناد و مدارک و اقاریر، احتمال صدور حکم ارتداد! را در خصوص این فرد افزایش داده است.»گرچه در نوشته احمدزادهکرمانی بر «یکی از اعضای اصلی جریان انحرافی» تاکید شده اما نامی از مشایی به میان نیامده است.http://eitaa.com/enghelabybemanym
محسن هاشمي: فكر نميكردم شوراي شهر اينقدر تبليغاتي و تشريفاتي باشد
جوان: محسن هاشمي رفسنجاني پس از هشت ماه رياستش بر شوراي شهر تهران گفته است اگر بخواهم صادقانه بگويم جايگاه شورا بيش از تصوراتم تبليغاتي و تشريفاتي است. اظهارات هاشمي در حالي صورت گرفته كه جريان يكدست شوراي شهر كه همگي از احزاب اصلاحطلب هستند تاكنون نتوانستهاند مصوبه در خوري براي اداره پايتخت داشته باشند يا مشغول عوض كردن نام خيابانهايي بودهاند كه شهردار پيشين براي تهران ساخته يا در گيرودار طرح بیسرانجام ترافيك كه با گذشت يك ماه از سال هم هنوز اجرايي نشده، همه را سردرگم كرده است. معضل انتخاب شهردار هم از ديگر عملكردهاي ناقص شوراي يكدست پايتخت است. حالا محسن هاشمي هم پي برده كه رئيس شورايي است كه سردمداران حزبي برايش از بيرون نسخه ميپيچند و درد مردم و كار اولويت دست چندمي است؛ آنچه در ابتدا و انتها مهم است گيسكشي سياسي و جناحبازي است. البته به اين مفسده خود سردمداران اصلاحات - كارگزار هم اعتراف كردهاند. اعتراف محسن هاشمي به تشريفاتي - تبليغاتي بودن شورا، روي ديگر همين گيسكشي سياسي در شوراي شهر است.http://eitaa.com/enghelabybemanym