جوئل ریبرن، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور سوریه گفت، دولت این کشور اصراری به کنارهگیری «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه از قدرت به عنوان پیششرط حل و فصل بحران این کشور ندارد. او مدعی شد آمریکا مکرراً گفته است مردم سوریه باید از طریق فرایندهای سیاسی درباره رهبری و دولت کشورشان تصمیم بگیرند. ریبرن علیرغم این در ادامه نتوانست از تعیین تکلیف برای سرنوشت مردم سوریه صرفنظر کند و گفت: «باید دولتی در سوریه مستقر باشد که با مردم و همسایگانش روابط خصمانه کمتری داشته باشد.» https://eitaa.com/e_beman
◄ با وجود تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران، واردات کالایی ایران از این کشور از 136 میلیون دلار آمریکا در سال 2017 به 440 میلیون دلار در سال 2018 افزایش داشته که معادل 3/2 برابر شدن است. در مقابل صادرات کالایی ایران هم به آمریکا با رشد 7/6 درصدی از 63 میلیون دلار به 67/9 میلیون دلار رسیده است. گفتنی است، ایران در سال 2018 در فهرست مقاصد صادراتی آمریکا در رتبه 105 و در فهرست مبادی وارداتی آمریکا در رتبه 136 قرار دارد. https://eitaa.com/e_beman
◄ حمید بعیدینژاد، عضو سابق تیم مذاکرهکننده هستهای و سفیر ایران در لندن تصور این را که انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا علیه ایران تحریمهای جدید وضع خواهد کرد، اشتباه خواند و تأکید کرد: انگلیس در صورت خروج از اتحادیه اروپا به مفاد توافق هستهای ایران متعهد میماند. https://eitaa.com/e_beman
◄ وزیر نیرو گفت: طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی، تهیه و اجرای یک پایلوت برای فرایند نمکزدایی در دستور کار است که هنوز اجرای این پایلوت تکمیل نشده و طبیعتاً باید اجرای این پایلوت را تکمیل کنیم تا بر اساس نتایج آن، تصمیمگیری شود. https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️✳️راه حقّ، هيچگاه هموار نبوده و تحققّ آرمان ها با تحمّل سختیها و مشكلات همراه است
«وَ لَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِّن قَبْلِكَ فَصَبرَُواْ عَلىَ مَا كُذِّبُواْ وَ أُوذُواْ حَتىَّ أَتَئهُمْ نَصرُْنَا وَ لَا مُبَدِّلَ لِكلَِمَاتِ اللَّهِ» ( انعام/ 34)
و همانا پيش از تو نيز پيامبرانى تكذيب شدند، ليكن در برابر آنچه تكذيب شدند و آزار ديدند صبر كردند، تا يارى ما به آنان رسيد. (تو نيز چنين باش زيرا) براى كلمات (و سنّتهاى) خداوند، تغيير دهندهاى نيست.
✳️پيامها:
1- راه حقّ، هيچگاه هموار نبوده و تحققّ آرمان انبيا همراه با تحمّل مشكلات بوده است. «فَصَبَرُوا عَلى ما كُذِّبُوا»
2- يكى از بهترين اهرمهاى مقاومت در برابر شدايد، بيان امدادهاى الهى است.«فَصَبَرُوا») ... ( «حَتَّى أَتاهُمْ نَصْرُنا»
3- رهبران، انتظار اطاعت همه را نداشته باشند. «كُذِّبُوا»
4- شرط اصلى پيروزى، صبر است. «فَصَبَرُوا») ... ( «حَتَّى أَتاهُمْ نَصْرُنا» (خداوند به صابران، نويد پيروزى مىدهد)
5- دشمنان از هيچ تلاشى عليه حق، كوتاهى نمىكنند، خواه تكذيب باشد و خواه آزار. «كُذِّبُوا»، «أُوذُوا»
6- صبر مستمر، زمينهساز نزول نصرت و رحمت الهى است. «فَصَبَرُوا») ... ( «حَتَّى أَتاهُمْ نَصْرُنا»
7- حقّ، پيروز است. «أَتاهُمْ نَصْرُنا»
8- سنّتهاى الهى تغيير ناپذير است و خداوند خلف وعده نمىكند. «لا مُبَدِّلَ لِكَلِماتِ اللَّهِ»
☘☘🌴تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
👇🌹آمریکا جرئت ندارد!
خبر کوتاه است و آشنا؛ آمریکا احتمال قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی را بررسی میکند! اما بازتابهای خبری و تحلیلی آن در داخل و خارج ضریب خورد؛ چون دستگاههای سیاسی و رسانهای غربیـ عبریـ عربیِ مرتجع منطقه از سپاه زخم خوردهاند و مستأصل از اقدامی عملی علیه آن، به ثمردهی عملیات روانی و بهره دروغپردازی جدید خود امید بستهاند که آن هم با واکنشهای متحدانه و همدلانه همه مسئولان کشور، قاطبه نمایندگان مجلس و جریانهای سیاسی با هر نوع گرایشی در حمایت قاطع از سپاه خنثی شد؛ اما اینکه گفتیم خبر آشنا بود، از این نظر است که هر دو سه سال یک بار این خبر بر پیشانی غولهای رسانهای آمریکاییـ صهیونیستی مینشیند و آخرینش دو سال پیش در اسفند 1395 بود که به دلیل هشدارهای متعدد و متکثر مقامات امنیتی آمریکایی نسبت به عواقب و تبعات آن اجرایی نشد. این بار نیز تیر آنها به سنگ خواهد خورد؛ اما سؤال این است که هدف طرح دوباره خبری نخنما شده در این برهه زمانی چیست و سرانجام چه میشود؟
کارشناسان معتقدند، قراردادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی بخشی از تلاشهای رئیسجمهوری ایالات متحده برای اتخاذ مواضع سختگیرانهتر علیه ایران است؛ چرا که در تحلیل آنها، عامل بسیاری از توقف طرحها و راهبردهای خصمانه آمریکا علیه ملت ایران، اقتدار و توانمندی خلاقانه سپاه و البته دیگر نیروهای مسلح در دفاع از کشور و حضور در تحولات منطقه است؛ آمریکاییها امروز در عراق و سوریه به دلیل رویکرد دوگانه که از یک سو از تروریسم تکفیری داعش حمایت کرده و از سوی دیگر در شرایط پسا جنگ با داعش، ابراز تمایل به بازگشایی مناسبات سیاسی و مشارکت در روند بازسازی میکنند، مفتضح شدهاند و در یمن با وجود ورود به سال پنجم جنگ و حمایت تمامقد از ائتلاف عربستان نتوانستهاند هیچ طرحی را جلو ببرند و در همه اینها سپاه را مقصر میدانند؛ اما آنها نمیتوانند سپاه را در فهرست تروریسم قرار دهند؛ زیرا با سپاهی مبسوطالید در منطقه غرب آسیا مواجه هستند که نیروهای زیادی از آنها در تیررسش قرار دارند و اگر فضا برای سپاه ناامن شود و در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد، برای هیچ کس امن نخواهد بود! به همین دلیل این حماقت دور از کمترین میزان برآورد عقلایی است که بسیاری از مسئولان و فرماندهان آمریکایی تلاش میکنند برای ترامپ بیعقل جا بیندازند.
▼ گزارش روز
🌹👇نتیجه معکوس!
واضح است که شاهزادههای سعودی به شدت نگران افزایش نفوذ و افزایش قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه هستند و از هیچ تلاشی برای جلوگیری از افزایش نفوذ ایران دریغ نکرده و نخواهند کرد. در این راستا یکی از کانونهای توجه سعودیها کشور عراق، همسایه غربی ایران اسلامی است. شاهزادگان سعودی به ویژه در هفتههای اخیر، پس از سفر رئیسجمهور کشورمان به بغداد و استقبال باشکوه عراقیها و امضای دهها قرارداد و توافقنامه که افزون بر میلیونها دلار ارزش اقتصادی به گسترش روابط میان دو ملت منجر خواهد شد و اتحاد استراتژیک تهران و بغداد را تقویت خواهد کرد و همچنین سفر عادل عبدالمهدی به تهران و دیدار او با رهبر معظم انقلاب بیش از پیش نگران شدهاند و بلافاصله یک تیم بلندپایه اقتصادی را راهی عراق کردهاند تا بار دیگر بخت خود را برای افزایش نقش خود در عراق با خرج هنگفت دلارهای نفتی بیازمایند؛ اما میزان موفقیت احتمالی سعودیها را میتوان در گفته هوشیار زیباری، وزیر خارجه پیشین عراق که با اشاره به سفرهای اخیر مقامات عربستان با فاصله کوتاه از سفر رئیسجمهور کشورمان به عراق انجام شد، در حساب توئیتری جستوجو کرد که مینویسد: «سفر اخیر هیئت وزرای عالیرتبه سعودی به بغداد مورد استقبال است، اما برای بازتوازن روابط بغداد با تهران و ریاض خیلی دیر شده است. نفوذ ایران در عراق چند سال جلوتر از سعودیها انجام شده است، آنها(سعودیها) خیلی دیر بغداد را به آغوش کشیدند.» جملاتی که نشان میدهد، نوعی بیاعتمادی به حضور عربستان در بین مقامات و ملت عراق وجود دارد و اگرچه ممکن است دلارهای سعودی به بازسازی و توسعه عراق کمک کند؛ اما در نهایت این توسعه و افزایش قدرت در خدمت ائتلاف استراتژیک میان تهران و بغداد یا به عبارت دقیقتر محور مقاومت خواهد بود و عربستان نتیجهای خلاف اهدافش دریافت خواهد کرد!
▼ اخبار ویژه
🌹👇طراحی سناریوی عبور از روحانی
جمعی از اصلاحطلبان در نشستی که در سال گذشته داشتند، تأکید کردهاند باید در مشی و راهبردهای سیاسی خود بازنگری جدی کنند. آنها اظهار داشتهاند، در یک سالونیم گذشته 40 درصد سرمایه اجتماعی خود را از دست دادهایم و نظرسنجیها نشان میدهد، در بهترین حالت 20 درصد رأی جامعه را در اختیار داریم و باید بقیه رأی را از قشر خاکستری جمعآوری کنیم. در این نشست تأکید شده است، در سنوات گذشته علیه جریان اصولگرایی فضایی را در جامعه ایجاد میکردیم؛ اما الآن وضعیت متفاوت است و باید فکری کرد. در این نشست همچنین گفته شده، اصلاحطلبان بنای ورود در انتخابات آینده را دارند و باید از الان برنامه خود را تدوین کارنامه اصلاحات قرار دهیم و اعلام کنیم عملکرد این دولت نسبتی با عملکرد اصلاحات نداشته و دولت روحانی دولت اصلاحطلبان نیست! نباید در معرض پاسخگویی کارنامه دولت اعتدال قرار بگیریم و باید پیش از قرار گرفتن در این شرایط پیشدستی کنیم.
اخبار ویژه
◄ گفته شده است به میرحسین موسوی و مهدی کروبی که به دلیل اقدامات ضد امنیتی خود با دستور شورایعالی امنیت ملی در حصر به سر می برند، شرایط جدیدی مانند ملاقات با اقوام و بستگان و برخی از دوستان و آشنایان و همچنین تسهیلاتی مانند سفر ارائه شده است؛ اما میرحسین موسوی همچنان لجوجانه این خدمات را رد کرده و مدعی است با این کار مقوله حصر لوث میشود و باید تأکیدمان این باشد که حصر به طور کامل رفع شود؛ البته اما مهدی کروبی از این خدمات و تسهیلات استفاده میکند. وی همچنین برنامه دیدار با خانواده شهدا را دارد.
👇🌹 رئیسجمهور باید با پوتین سر کار خود حاضر شود!
الیاس حضرتی از چهرههای اصلاحطلب با انتقاد از عملکرد دولت دوازدهم، گفت: دولت در كار خودش جدي نيست. من بارها گفتهام و اسم اين دولت را دولت بيتصميم، ديرتصميم و بدتصميم گذاشتهام. این نماینده مجلس افزود: دعواي ما با دولت در روش مديريتش است و میگوییم آقاي روحاني آستينها را بالا بزن و الآن به جاي اينكه هشت ساعت كار کنی، باید 16 ساعت در دفترت بنشيني و حتي بعضي شبها همانجا بخوابي تا استاندار و رده بخشدار هم بدانند كه رئيسجمهور امروز در اتاق كار خود خوابيده، تختي گذاشته و اتاقش را به عنوان اتاق جنگ براي دفاع از اقتصاد مقاومتي انتخاب كرده و ميخواهد اقتصاد بدون نفت راه بيندازد. حضرتی گفت: اگر این به تصوير كشيده شود و ببينند كه آقاي رئيسجمهور يك هفته به منزل نرفته و با لباس و پوتين در اتاق خود خوابيده و لحظه به لحظه با تيم اقتصادي و اقتصاددانهای كشور، نيروهاي تازهنفس و جوانان اقتصادداني كه خلاق و مبتكرند و همچنین با بخش خصوصي و تعاوني جلسه ميگذارد، اين جديت به مردم هم منتقل ميشود.
🌹👇ترامپ آمریکا را وارد باتلاق نکند
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تلاش گروههای حامی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن آمریکا به قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی، نوشت: «اگر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا چنین اقدامی انجام دهد، واشنگتن را وارد یک باتلاق میکند.» وزیر امور خارجه افزود: «بهتر است دونالد ترامپ این را بداند، تا به فاجعهای دیگر برای ایالات متحده کشیده نشود.» گفتنی است، روزنامه «والاستریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه گزارش داده است، دولت ترامپ در تلاش برای تشدید فشار به ایران و بازداشتن شرکتهای خارجی از تجارت با ایران، قصد دارد سپاه را یک گروه تروریستی اعلام کند. در صورت صحت این گزارش، این اولین بار خواهد بود که آمریکا یک نهاد نظامی رسمی را در فهرست گروههای تروریستی قرار میدهد.