جامعه نماز خوان یعنی آن جامعهای که در تمام گوشه و کنارش ذکر خدا و یاد خدا در آن موج بزند. در این جامعه هیچ فاجعهای انجام نمیگیرد، هیچ جنایتی، هیچ خیانتی، هیچ لگدی به ارزشهای انسانی در این جامعه انجام نمیگیرد.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
شورای نگهبان مقصر کرونا است؟!
عباس آخوندی، وزیر ناکارآمد و در نهایت مستعفی دولت های یازدهم و دوازدهم که بعد از پایان فعالیت خسارت بارش در وزارت راه و شهرسازی به طرح مسائل فلسفی روی آورده است، این بار گفته است: «شرط لازم و کافی برای پیروزی در نبرد با کرونا، پذیرش پدیده جهانیشدن است... آیا اینک آنان که تجارت و تبادل مالی بینالمللی ایران را که خود با هزاران مشکل روبهرو بود، با متوقّفساختن پیوستن به FATF به محاق بردند و از روز آغاز با برجام به منظور بالا کشیدنِ خود جنگیدند؟ ... شورای نگهبانی که فراتر از قانون اساسی عمل کرد و با رد صلاحیّتهای گسترده و کنترل فرایندهای انتخابات بخش عظیمی از ملّت را از شرکت در انتخابات دلسرد و محروم ساخت و سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی را موجب شد... یارای حل مسئله ویروس کرونا را دارند؟»
این سخنان بیمبنا را کسی مطرح میکند که متأسفانه چندین سال در رأس هرم تصمیمسازی بوده است و با همین استدلالها مردم بی خانمان را سالها پشت درهای بسته مسکن مهر نگه داشت. او باید به بهانه کرونا هم که شده نگاهی به اوضاع پرده برافتاده «غرب وحشی» بیندازد تا ببیند اوضاع کنونی آرمان شهرشان چگونه است؟ آنهایی که شورای نگهبان نداشتند، آنهایی که دربست در اختیار آمریکا بودند، امروز در چه وضعیت فلاکت باری در نبرد با کرونا افتاده اند.
افول رهبری امریکا با بودن کرونا سرعت میگیرد
«ریچارد هاس» رئیسشورای روابط خارجی آمریکا در فارین افیرز نوشت: «بعد از ظهور ویروس کرونا، تحلیلهای مختلفی نسبت به نوع جهان پساکرونا مطرح شد و برخی انتظار دنیایی کاملاً متفاوت را دارند. اما جهان بعدازاین بیماری همهگیر بعید است تفاوت خاصی با دنیای کنونی داشته باشد. اکنون خیلی زود است بتوان پیشبینی کرد که خود این بحران چه زمانی به پایان میرسد. بااینحال، دنیایی که پسازآن میآید دنیایی با مشخصههای خاص است. افول رهبری آمریکا، نقص در همکاری جهانی، اختلاف شدید بر سر قدرت ازجمله این خصلتها است. همه این موارد از مشخصههای محیط بینالملل پیش از ظهور کووید-۱۹ بودند که این بیماری روند آنها را سریعتر کرده است.» وی در ادامه میافزاید: «یکی از مشخصههای بحران کنونی، فقدان نقش رهبری جهانی آمریکا است. آمریکا نتوانست دنیا را در تقلا برای مقابله با ویروس یا تأثیرات اقتصادی آن با یکدیگر همراه کند. حتی آمریکا نتوانست در نوع رسیدگی به این مشکل در داخل کشورش، خود را به عنوان الگویی برای جهان نشان دهد. از نظر بسیاری از آمریکاییها، این بیماری شایع، دیدگاه مضر بودن حضور آمریکا در دیگر نقاط جهان را تقویت میکند. آمریکاییها خواهند گفت که آمریکا باید بر خود تمرکز کرده و منابعش را به جای بیرون از کشور در داخل صرف کند.»
نامه وزیر بهداشت به سردار سلیمانی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، ضمن قدردانی از همکاری ایشان در غربالگری ۷۰ میلیون نفر از مردم کشور در گام اول بسیج ملی مبارزه با بیماری کرونا، از شروع گام دوم این بسیج ملی در کشور خبر داد. دکتر نمکی در توضیح این مرحله میآورد؛ در گام دوم بسیج ملی مبارزه با بیماری کرونا، علاوه بر پیگیری موارد شناسائی شده قبلی، افراد مرتبط با آنان را که علامت ندارند تحت آزمایش قرار میدهیم و نظارت بر اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند را پایش مینمائیم، همچون گام اول دستاورد بیبدیل دیگری برای جمهوری اسلامی ایران در عرصه ملی و جهانی به ثبت خواهد رساند و بیشک موجب خرسندی مردم شریف، مقام معظم رهبری، مسئولین دلسوز و حضرت ولیعصر (عج) خواهد شد.
ابتلای نظامیان آمریکایی در پایگاه «عینالأسد» به کرونا
وبگاه عراقی «المعلومه» از ابتلای ۲۲ تا ۲۵ نظامی تروریست آمریکایی در پایگاه عینالأسد به کرونا و انتقال آنها به اربیل خبر داد. مقامات اربیل یکی از هتلهای بزرگ این شهر را تخلیه کردهاند تا دوران قرنطینه آمریکاییها در آنجا سپری شود. حال پنج نفر از آنها وخیم گزارش شده و به بیمارستانی در اربیل منتقل شدهاند. اقدامات صورت گرفته در هتل اربیل حاکی از این است یا تعداد مبتلایان بسیار بالاست یا پیشبینی شده تعداد آنها افزایش خواهد یافت. همچنین یک تیم پزشکی آمریکایی از سه روز گذشته، اقدام به غربالگری نیروهای آمریکایی در پایگاههای نظامی این کشور در عراق کرده است.
چهار بازوی دولت در مواجهه با کرونا
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی از روش برخورد با اقتصاد کرونا نوشت: سرشناسترین اقتصاددان ایرانیتبار در جهان اعتقاد دارد دولت ایران برای مهار ویروس کرونا نیازمند چهار بازو است؛ حفظ توان تقاضا، احیای عرضه، پوشش حمایتی برای بیکاران و انتقال آنان به بخشهای متقاضی نیروی کار و اجرای با حوصله طرح فاصلهگذاری اجتماعی. پرفسور محمد هاشم پسران استاد بازنشسته دانشگاه کمبریج و صاحب کرسی عالی اقتصاد جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اعتقاد دارد: فاصلهگذاری اجتماعی در کنار سیاستهای اقتصادی و همکاری مردم، سه بازویی هستند که به کاهش اثرات ویروس و بازگشت هر چه سریعتر اقتصاد بر مدار اصلی کمک خواهند کرد. در غیر این صورت به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور، طولانی شدن شوک تقاضا اثرات جبرانناپذیری را بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
animation.gif
233.2K
📱 در روزهای #در_خانه_بمانیم ، هر روز صبح صادق را دیجیتالی بخوانید📱
💥 روزنامه صبح صادق، همراه با نسخه صوتی
🌐 ما را در سایت ssweekly.ir یا شبکه های اجتماعی @ssweekly دنبال کنید
◄ تجدید ارزیابی داراییهای دولت/ وزیر امور اقتصادی و دارایی: قرار است حداقل ۲۰ درصد داراییهای ۷ هزار هزار میلیارد تومانی دولت تجدید ارزیابی شود. امروز بیش از 2 هزار و 800 هزار میلیارد تومان شرکت دولتی ارزیابی شده و بهروز شده در کشور داریم که قابلیت واگذاری دارند. اگر 20 درصد مازاد داراییهای دولت را عرضه کنیم، مانند داراییهای پروژه امید شهر، میتوان رونق ایجاد کرد.
◄ کرونا اقتصادهای خاورمیانه را چقدر کوچک کرد؟/ شوک ناشی از افت شدید قیمت نفت و شیوع گسترده ویروس کرونا آنچنان سنگین و ناگهانی بوده که اقتصاددانان از تحلیل این رویدادهای کمسابقه ناتوان شدهاند. بر اساس برآورد بانک جهانی از شاخصهای اقتصادی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، تا ابتدای ماه آوریل اقتصاد کشورهای این منطقه حدود ۱۱۶ میلیارد دلار یعنی معادل حدود ۳.۷ درصد نسبت به سال گذشته کوچکتر شده است.
◄ مردم اعتنا نمیکنند!/ مصطفی معین در مصاحبه با خبرآنلاین گفت: مردم ما دیگر حوصله و تحمل دعوای بین جناحهای سیاسی و یا جنگ قدرت مسئولان را ندارند و اعتنائی هم به آنها نمیکنند. مردم به دنبال رفع مشکل معیشت، اشتغال، زندگی شرافتمندانه و مطالبات اقتصادی و اجتماعی خود هستند و آن را بهصورت نافرمانی مدنی مانند عدم شرکت در انتخابات و یا با اعتراض به فقر و فساد، نابرابری و تبعیض، بالا بردن قیمت بنزین، ارزاق عمومی، خدمات دولتی و تورم ناشی از آنها نشان دادهاند. چنین سخنانی از زبان این فعال سیاسی اصلاحطلب در حالی شنیده میشود که تا پیشازاین هم طیفیهای وی مشکلات اصلی جامعه ایران را کنسرت، برجام، مذاکره با امریکا، جهانیشدن و امثال آن میشمردند.
🔸روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✴️🔰انسان صنعتى با تمام قدرتى كه پيدا كرده است، در مقابل يك بیماری کرونا به همان اندازه ضعيف و ناتوان است كه انسانهاى قبل از تاريخ ناتوان بودند
سوره اعراف، آیه ۵:
فَما كانَ دَعْواهُمْ إِذْ جائَهُمْ بَأْسُنا إِلاّ أَنْ قالُوا إِنّا كُنّا ظالِمينَ
و در آن موقع كه عذاب ما به سراغ آنها آمد، سخنى نداشتند جز اين كه گفتند: «ما ظالم بوديم»!
✅«آنها به هنگامى كه در گرداب بلا گرفتار مىشدند و توفان مجازات، زندگيشان را درهم مىكوبيد (از مركب غرور و نخوت پياده شده) فرياد مىزدند: ما ستمگر بوديم» و اعتراف مىكردند كه ظلم و ستمهايشان دامانشان را گرفته است! (فَما كانَ دَعْواهُمْ إِذْ جاءَهُمْ بَأْسُنا إِلَّا أَنْ قالُوا إِنَّا كُنَّا ظالِمِينَ).
✅ولى اعترافى كه سودى به حال آنها نداشت، زيرا يك نوع اعتراف «اجبارى و اضطرارى» بود كه حتى مغرورترين افراد خود را از آن ناگزير مىبينند، و كمترين نشانهاى از انقلاب روحى در آن نيست.
قابل ذكر است كه اين گونه آيات اخطارهاى كوبندهاى است براى امروز و براى فردا، براى ما و همه اقوام آينده، زيرا در سنّت و قانون الهى تبعيض مفهوم ندارد.
✅هم اكنون، انسان صنعتى با تمام قدرتى كه پيدا كرده است، در مقابل يك زلزله، يك توفان، يك باران شديد و مانند اينها به همان اندازه ضعيف و ناتوان است كه انسانهاى قبل از تاريخ ناتوان بودند، بنابراين همان عواقب شوم و دردناكى كه ستمكاران اقوام گذشته و انسانهاى مست غرور و شهوت و افراد سركش و آلوده پيدا كردند، از انسانهاى امروز دور نيست
✴️تدوین : رجبعلی بازیاد
فرماندهان سپاه پای کار کمک به آسیب دیدگان کرونا
در پی آغاز رزمایش بسیج با عنوان "کمک مؤمنانه" و در پاسخ به رهنمود حکیمانه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در کمک به فقرا و نیازمندان در ماه مبارک رمضان، سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه از تصمیم فرماندهان سپاه برای اختصاص 20 درصد از حقوق ماهیانه خود به افرادی که به دلیل شیوع بیماری کرونا شغل خود را از دست دادهاند، خبر داد و گفت: فرماندهان در ستاد فرماندهی کل، حوزه مرکزی تا سپاههای استانی در این نهضت مؤمنانه مشارکت کردهاند و به فضل الهی تا پایان بحران کرونا با اختصاص 20 درصد از حقوق ماهیانه خود بخشی از نیازهای این دسته از هموطنانی که تحت تأثیر بیماری کرونا شغل خود را از دست دادهاند را تأمین خواهند کرد. آحاد کارکنان نیز آمادگی خود برای تخصیص بخشی از حقوق ماهیانه خود برای مشارکت در رزمایش کمک مؤمنانه را اعلام کردهاند.
رهبر انقلاب بهترین کارشناس مسائل آمریکاست/ کارشناس مسائل آمریکا گفت: معتقدم رهبری بهترین کارشناس مسائل آمریکا در ایران است. فؤاد ایزدی در برنامه «بدون توقف» بر لزوم ارتقای مطالعات آمریکا در ایران تأکید کرد و به اهمیت تأثیرگذاری جمهوری اسلامی با استفاده از ابزارهای مختلف در سطح افکار عمومی آمریکا اشاره کرد.
لحظات خوش آقا چگونه حاصل می شود؟
حجتالاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران، در بیان نکاتی از زندگی مقام معظم رهبری، از قول یکی از کارکنان دفتر رهبری گفته است: حضرت آقا هر زمانی که احساس خستگی و ملالت میکنند یکی از این سه کار را انجام میدهند، به زیارت امام رضا (ع) میروند، اما بهخاطر اینکه شرایط آن خیلی آسان نیست، سالی دو سه بار بیشتر نمیروند، و دیگری مسجد جمکران و دیدار با خانوادههای شهدا است. دیدار با خانوادههای شهدا یک امر متمایز و فوقالعادهای برای ایشان است. در سفر بجنورد در سال 1391 بعد از کار روزانه مستمر ایشان، شب همراه با آقا به منزل چند خانواده شهید رفتیم که تا آخر شب طول کشید. در راه برگشت، همراه ایشان تا استانداری آمدیم و آقا میخواست به محل اقامتشان بروند و ما هم داشتیم از ایشان جدا میشدیم. لحظهی آخر آقا با یک حالت خاصی فرمودند: «امشب کیف کردید!»یعنی معلوم بود که خودشان اینقدر از دیدار این چند خانواده شهید کیف کرده بودند که موقع خداحافظی این جمله را که حاکی از اوج سرحالی و شوق و اشتیاق ایشان نسبت به این نوع جلسات بود، به ما ابراز کردند. ایشان همچنین در فاصلههای زمانی خیلی کم، مثلاً در ظرف دو تا سه هفته و یا گاهی هم در فاصلههای زمانی بیشتر، به مسجد جمکران مشرف میشدند. آقا معمولاً هر بار که به مسجد میآیند چند نفر از اعضای خانوادهشان و چند نفر از نوههایشان را به همراه خود میآورند که من همیشه این را بهعنوان یک درس برای دیگران عرض میکنم.
کرونا بیعدالتی قدرتهای بزرگ را نشان داد
«مارتی چن» استاد حقوق عمومی و روابط بینالملل دانشگاه هاروارد با اشاره به تحریمها و کارشکنیهای آمریکا در جریان بحران کرونا تأکید کرد: «بحران کرونا بار دیگر بیعدالتیهای قدرتهای بزرگ و کارشکنیهای ابرقدرتها و ستم آنها علیه قدرتهای کوچک را نشان داد. این بیماری بیعدالتیها را در جهان برجسته کرد. مردم کشورهای با اقتصاد ضعیفتر قربانی بیعدالتیها شدند و قدرتمندان در این شرایط بر فشار بر مردم بیگناه ادامه میدهند.» وی یادآور شد: «تحریمها همواره بر مردم عادی و بیگناه تأثیر داشته است. اکنون نیز مردم عادی ایران قربانی واقعی تحریمها هستند. این در حالی است که سازمانهای بینالمللی تاکنون نتوانستند کمکی به لغو تحریمها و متقاعدسازی ترامپ برای لغو تحریمها کنند.»
قول دادهایم سادهزیست و انقلابی باشیم
«علی نیکزاد» وزیر راه دولتهای نهم و دهم و منتخب مجلس یازدهم، معتقد است: «دولت تدبیر، کارنامه درخشانی در ایجاد رونق در سفرههای مردم نداشته، مجلس هم با دولت کنار آمده و در قبال عدم اجرای قانون سکوت کرده است؛ به همین دلیل عملکرد دولت و مجلس قابل دفاع نیست.» وی گفته است: «به مردم قول دادهایم سادهزیست و انقلابی باشیم و در راستای حل مشکلات آنها اقدام کنیم. اگر بتوانیم مجلسی در تراز انقلاب ایجاد کرده و از وعدههای خود عدول نکنیم، مجلس یازدهم طلیعه دولتی انقلابی و حزباللهی در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.» او واکنش صریحی هم به تحلیلهای اصلاحطلبان درباره اختلافات ریشهای و عمیق در میان جریان اصولگرای مجلس یازدهم نشان میدهد و تأکید میکند: «جنگ قدرت و اختلاس بین اصولگرایان مجلس یازدهم خوابی است که تعبیر نخواهد شد. انتخابات هیئترئیسه مجلس رقابتی اخلاقمدارانه در درون خانواده جریان انقلابی است.»