نقشه راه دولت سیزدهم
رئیسجمهور رئیسی در مراسم تنفیذ خود که دیروز در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: «ما دنبال رفع تحریم هستیم ولی زندگی مردم را شرطی نمیکنیم. اقتصاد و معیشت را به مذاکره و رفع تحریم گره نمیزنیم. یک برنامه تحولی فوری و آنی و کوتاهمدت تنظیم کردیم که ۱۰ مسئله محوری را حل کند. پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تحولخواهی، عدالتخواهی، مبارزه با فساد و فقر، اجرای سیاستهای اعلامی نظام و توجه به ارزشهای والای انقلاب بود. تورم بیش از ۴۴ درصدی، رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی، سه برابر شدن بدهیهای دولت از سال ۹۴ و علاج کردن وضعیت کسری بودجه ۴۵۰ هزارمیلیاردی، وضعیت مردم را نامناسب کرده است؛ هم به دلیل دشمنی دشمنان و هم کاستیهای داخلی. علاوه بر آسیب دیدن سفره مردم، به اعتماد مردم آسیب وارد شده است. مردم از دولت جدید تحول خواستهاند و باید اتفاق بیفتد. این تحول مستند به سند ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب است. مسئله کسری بودجه، مسئله ثبات بازار بورس، کنترل گرانی و تورم، مسئله کرونا و مسائل دیگری که شناخته شده، راهکارهایی برای آنها اندیشیده شده است»
◄ توصیه مشاور عالی رهبری به دولت رئیسی/ «علیاکبر ولایتی» در حاشیه مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجتالاسلام رئیسی، در پاسخ به این سؤالِ خبرنگار شبکه خبر که اولویت دولت سیزدهم چه باید باشد، گفت: «اولویت دولت آقای رئیسی باید همکاری و ایجاد روابط راهبردی با چین و روسیه و هند باشد که میتواند به پیشرفت اقتصادی کشورمان کمک بکند
◄ مقام فرانسوی: کاهش تعهدات ایران منطبق با برجام است/ «مارک فینو» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه فرانسه گفته است: «آمریکا به صورت رسمی از برجام خارج شده است، اما تصمیمات ایران برای کاهش اجرای تعهدات خود با روح برجام بر اساس اصل مقابلهبهمثل (عمل متقابل) که اتفاقاً با متن برجام نیز سازگار بوده، صورت گرفته است. هیچ توافقی بین اعضای دائم شورای امنیت وجود ندارد که ایران با انجام آزمایشها و فعالیتهای موشکی خود، برجام را زیر پا گذاشته است»
▼گزارش روز
بازنده اصلی ماجراجویی علیه ایران!
به دنبال لفاظیهای مقامات صهیونیستی علیه ایران، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» با انتشار سرمقالهای به مسئولان ارشد مستقر در تلآویو هشدار داده در جریان جنگ دریایی با ایران، با آتش بازی نکنند چراکه در هرگونه درگیری با ایران، اسرائیل طرف ضعیفتر است.
گزارههای تحلیلی: 1- پس از سانحه کشتی نفتکش صهیونیستی در دریای عمان، در حالی مقامات صهیونیستی آشکارا از حمله به کشتیهای ایرانی سخن میگویند که جمهوری اسلامی ایران، هرگونه تعرض به امنیت ملی خود را برنتابیده و در مقابله با تهدیدات خارجی بهویژه از سوی رژیم صهیونیستی و سایر کشورها و نیروهای متخاصم، ولو در شرایط دشوار تحریم هم که باشد، از قدرت مخربی در پاسخ به متجاوزان برخوردار است. ایران هرگز اجازه نمیدهد که موازنه امنیت، تهدید و وحشت که به لطف جبهه مقاومت علیه رژیم جعلی شکل گرفته است، با ماجراجوییهای صهیونیستی و شرکای غربی و عربیاش به هم بخورد. 2- مقامات صهیونیستی و همچنین برخی شرکای غربیاش ازجمله آمریکا و انگلیس در حالی ایران را متهم به دست داشتن در حمله به کشتی صهیونیستی میکنند که در دو سال گذشته 12 نفتکش ایرانی که به مقصد بنادر سوریه در حال حرکت بودند، توسط یگان تکاوری «شایتت ۱۳» رژیم جعلی صهیونیستی در دریای مدیترانه و سرخ مورد حمله قرار گرفتهاند. این نشان میدهد که «منشأ تنش» و بحرانآفرینی و هرگونه درگیری احتمالی در منطقه را باید در تلآویو جستجو کرد نه در تهران. 3- برخی کشورهای خارجی و پادوهای داخلی آنها مایلاند که اتفاقات در دریای عمان را به روی کار آمدن دولت جدید در ایران ربط دهند و آن را یکی از نتایج این دولت بدانند. دراینباره باید تأکید داشت، تغییر دولتها در ایران هیچ تأثیری در کاهش یا افزایش تقابل و تنش ایران و رژیم غاصب صهیونیستی ندارد. در دولتهای هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی، حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی یکی از موضوعات کلیدی و کلان سیاست خارجی ایران بود و تلآویو نیز همیشه دنبال تنشزایی با ایران و اقدامات تروریستی علیه ایران بوده است، در دولت فعلی نیز همین روال ادامه خواهد یافت.
نکته پایانی: ایران از قدرت بازدارندگی بالا و توانمندیهای هوشمند و پیچیدهای در حوزههای مختلف امنیتی و نظامی برخوردار است. رژیم صهیونیستی که بیش از 90 درصد مایحتاج و کالاهایش از مسیرهای دریایی منتقل میشود، نباید ایران را به هدف گرفتن کشتیها و ناوگان حملونقل دریاییاش تهدید کند یا با همراهی واشنگتن و لندن درصدد تشکیل اقدام جمعی علیه ایران باشد. در هرگونه ماجراجویی، قطعاً صهیونیستها بازنده هستند. (نویسنده: حمید خوشآیند
https://eitaa.com/e_beman
▼حرف روز
ضرورت اصلاح نگاه در دولت سیزدهم
تردیدی نیست که دو سیستم سیاسی و اقتصادی در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هرکدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است. بااینوجود جناب روحانی و تیم اقتصادی ایشان یک نگاه خاصی به این رابطه داشت و معتقد بود که باید از اقتصاد به سیاست یارانه داد. از همین منظر توسعه سیاست خارجی را مقدم بر اقتصاد و حتی عدالت اجتماعی میدانست و دال مرکزی اندیشه خود را تقویت رابطه با غرب از کانال برجام قرار داد. دولت اعتدال بهتبع این موضوع از دریچه برجام به اقتصاد مینگریست. این نوع مواجه با اقتصاد سه تأثیر فراگیر دارد: 1- اولین بازتاب این نوع نگاه به اقتصاد، شرطی شدن اقتصاد است. وقتی در دورههای مختلف، منتظر هستید تا تحولات سیاسی مختلف مثل برجام، کانال مالی اینستکس،FATF، انتخابات امریکا و ... وفق مراد شما پیش رود، قاعدتاً اقتصاد دچار تکانههای متعدد خواهد شد. 2- وابستهسازی اقتصاد به سیاست و برجام و منتظر سرمایهگذاران خارجی ماندن باعث شد تا از توانمندیهای داخل غفلت گردد و یا اینکه نادیده گرفته شوند. 3- آسیب دیگر شرطی شدن اقتصاد، افزایش ریسک سرمایهگذاری است. وقتی جناب روحانی به امید ریاست جمهوری بایدن و بازگشت دولت امریکا به برجام، وعده دلار ۱۵ هزارتومانی میدهد، چرا سرمایهگذار بیاید و بر اساس دلار ۲۵ هزارتومانی (مثلاً در بورس) سرمایهگذاری کند. درواقع در چنین شرایطی بنگاههای تولیدی و بخش خصوصی سرمایهگذار دچار انتظارات موهومی نسبت به آینده میشوند و قدرت تصمیمگیری را از دست میدهند. 4- از سوی دیگر وقتی پیام (وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و سیاست مخابره میشود، درواقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریم کننده در اعمال تحریمهای خود مصرتر میشود و بر تداوم و تقویت تحریمها تکیه میکند تا در میز دیپلماسی امتیازهای بیشتری از حریف بگیرد.
نکته راهبردی: خطیرترین مأموریت اقتصادی دولت سیزدهم که بر اساس قانون از دیروز کار خود را آغاز کرد، میبایست اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد؛ اینکه نگاه تکبعدی به هرکدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت؛ چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود؛ البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و رفع تحریمها نیست. (نویسنده: علی محمدی
https://eitaa.com/e_beman
سلام همراهان گرامی
از آنجا که در نسخه ایتا بعد از مدتی فایلها امکان دانلود نیست و اساتید نیاز به این فایلها داشتند سعی کردم از هر موضوعی یک مورد مجددا بارگذاری کنم
موفق باشید
یا علی
https://eitaa.com/p_siyasi
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
10 فرمان آیه الله رئیسی در قرآن
آیات 51 تا 53 سوره مبارکه انعام
قُلْ تَعَالَوْا أَتْلُ مَا حَرَّمَ رَبُّکُمْ عَلَیْکُمْ أَلاَّ تُشْرِکُوا بِهِ شَیْئاً وَ بِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَاناً وَ لاَ تَقْتُلُوا أَوْلاَدَکُمْ مِنْ إِمْلاَقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ وَ لاَ تَقْرَبُوا الْفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَ مَا بَطَنَ وَ لاَ تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِ ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ(51/انعام)
وَ لاَ تَقْرَبُوا مَالَ الْیَتِیمِ إِلاَّ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ حَتَّى یَبْلُغَ أَشُدَّهُ وَ أَوْفُوا الْکَیْلَ وَ الْمِیزَانَ بِالْقِسْطِ لاَ نُکَلِّفُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَهَا وَ إِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَ لَوْ کَانَ ذَا قُرْبَى وَ بِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ(52/انعام)
وَ أَنَ هٰذَا صِرَاطِی مُسْتَقِیماً فَاتَّبِعُوهُ وَ لاَ تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِکُمْ عَنْ سَبِیلِهِ ذٰلِکُمْ وَصَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ(53/انعام)
🌲چنانکه گذشت در آیه نخست و دو آیه سپس تر، مجموعه با 10 سفارش الهی مواجهیم . پنج مورد نخست آن که در کریمه 51 آمده عبارتند از:
ممنوعیت شرک، لزوم نیکى به پدر و مادر، ممنوعیت فرزندکشى، ممنوعیت اعمال زشت آشکار و پنهان و ممنوعیت آدمکشى.
🌲در کریمه 52 نیز 4 دستورالعمل به شرح زیر آمده:
عدم دست درازی به اموال یتیمان، پرهیز از کم فروشی و رعایت عدالت در مکیال و میزان، سخن گفتن از روی عدالت و انصاف (خاصه در هنگام شهادت و داوری) و پایبندی به پیمان های الهی.
🌲و آخرین توصیه الهی که در آیه 53 آمده عبارت است از: پیروی از این احکام و قوانین الهی که از آن تعبیر به «صراط مستقیم» شده است
🌾آیه الله رئیسی این ده فرمان را بومی سازی کنند، در جهت تحقق دولت اسلامی
✍تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
گمان نکنیم چون حرف ما حق است، پس لازم نیست تلاش کنیم در راهش. فکر نکنیم چون داعیه ما قرآن است، پس خود خدا قرآن را پیش خواهد برد، نه! حرف حق تلاش میخواهد، فعالیت میخواهد، عدهای باید برای به کرسی نشاندن حرف حق، خون دل بخورند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
تحلیل عباس عبدی از ویژگیهای شخصی روحانی
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در اعتماد پس از ذکر نقاط مثبت و منفی کارنامه روحانی نوشت: «مشكلات مهمتر آقاي روحانی در ويژگيهای شخصي او بود. عصباني ميشد، غرور زيادي داشت، مخالفانش را تحقير ميكرد، دافعه داشت و فاقد جاذبه بود، زيردستان و همكارانش را كمتر تحويل میگرفت.
ادبيات تند و بعضا ناروا در عرصه عمومی داشت، قادر به جلب حس همدلي و همراهي مردم نبود، در يك كلام فاقد محبوبيت لازم براي سياستورزی بود
دولت روحانی کسری بودجه را از بورس تامین کرد
غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاحطلب به آرمان ملی گفت: «دولت روحانـی با ورود به بورس که باعث شد به صورت حبـابی رشد کند، کسری بودجه خود را تا جــایی که امکان داشت تامین کرد که البته این مساله در نهایت باعث شد تا افراد زیادی که سالهای سال تمام سرمایههای خود را جمع کرده بودند، در نهایت با پودر شدن اموالشان روبهرو شوند. از توده مردم ایران و کسانی که سرمایههای زیادی نداشتند، میلیونها نفر در بورس اوراق بهادار ضرر کردند.
این مردم کسانی بودند که سرمایه 20/30 ســال کــار کردن خود را در بورس گذاشته بودند و حال باید چه کنند؟ دولت اموال مردم را در بورس جمـع کرد و جاهایی که کمبــود بودجه داشت، هزینه کــرد. دولت با چاپ پول در کشــور باعث شد تا تورم در جامعــه افزایش پیدا کند و دلار به شــدت افزایش پیدا کند
📛رونمایی از مثلث امنیتی - سیاسی دولت رییسی
▫️از قرار معلوم تیم سیاسی کابینه ابراهیم رئیسی تکمیل شد و او درباره متصدیان سه ضلعی سیاسی و امنیتی دولت خود به جمع بندی رسیده است.
▫️بر اساس اطلاع در راس ضلع امنیتی دولت آینده که دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی است قرار است علی شمخانی به کار خود ادامه دهد.
▫️وزارت کشور که نماد حوزه سیاست و امنیت به صورت توامان است به احمد وحیدی سپرده خواهد شد.
سکان سیاست خارجی در وزارت خارجه را نیز حسین امیر عبداللهیان در دست می گیرد.