🔰 اصلاحطلبان به لیست واحد رسیدند
📍 «محمدرضا باهنر» با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب متفاوت از هر سال، امسال بسیار زودتر مسئله انتخابات را مطرح کردند، گفت: «باید برای تحقق مشارکت تلاش کنیم.» دبیرکل جامعه مهندسین همچنین با تأکید بر اینکه اصولگرایان به دنبال ایجاد وفاق هستند، گفت: «پنج گروه در جبهه اصولگرایی آمادگی خود برای حضور و ارائه لیست در انتخابات را اعلام کردهاند و در این بین سهمخواهی به ائتلاف و وحدت اصولگرایان آسیب میزند و امیدواریم با کمک همه احزاب و تشکلهای فعال حوزه اصولگرایی بتوانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم.» وی با تشریح و تحلیل عملکرد اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو یادآور شد: «اصلاحطلبان به دو گروه تقسیم میشوند؛ عدهای از آنها به تحریم انتخابات اعتقاد دارند؛ اما عدهای دیگر حیات خود را وابسته به حضور در انتخابات و مشارکت میدانند. مطابق اخبار واصله، آنها تا حدودی در تهران به یک لیست واحد رسیدهاند و این میتواند اصولگرایان را نسبت به لزوم وحدت هوشیار سازد.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 وظیفه ما ایجاد توازن سیاسی نیست
🎤 «طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان در پاسخ به این پرسش که چرا شورای نگهبان انتخابات را مهندسی میکند؟ گفت: «شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است و نه مجری و اگر سالهای بعد از انقلاب را بررسی کنیم، مشاهده میکنیم که دولتهای متفاوتی روی کار آمدند که از جریانات سیاسی مختلفی بودهاند، درباره مجالس نیز همینگونه است. آنچه موردنظر شورای نگهبان است، عمل بر اساس قانون است؛ ما اصلاً نگاه سیاسی، حزبی و سلیقهای به افراد نداریم و به افراد فارغ از خاستگاه سیاسی آنها نگاه میکنیم و اتفاقاً هجمهها علیه شورای نگهبان حاکی از این است که بین افراد جریانهای سیاسی، برخی رد و برخی دیگر تأیید شدهاند؛ نگاه شورای نگهبان این نیست که بین جریانهای سیاسی توازن برقرار کنیم.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 برجام ایده انحرافی است
💢 سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با انتقاد از وتوی قطعنامه آتشبس از سوی آمریکا گفت: «آمریکا نشان داد بخشی از راهحل در جنگ غزه نیست؛ بلکه یک طرف جنگ است. آمریکا نشان داد، یک تنه مقابل جامعه جهانی ایستاده است.» «کنعانی» در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به برجام ۲ گفت: «این اظهارات را افرادی مطرح میکنند که در اجرای تعهدات خود در برجام استنکاف کردند و تعهدات خود را انجام ندادند و با گذشت زمان و با طرح ایدههای انحرافی، از مسئولیت خود شانه خالی کردند. ما برای «برجام ۲» ارزشی قائل نیستیم؛ برجام، مسئولیتها و تکالیف طرفین را مشخص کرده است و کسانی که از مسئولیت خود شانه خالی کردند، از موضوعات انحرافی و برجام ۲ صحبت میکنند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
💭 «دریادار شهرام ایرانی» گفت: «ما هیچ مانعی در هیچ کجای دنیا سر راهمان نیست، ما از طریق دریا با همه کشورهای جهان همسایه هستیم. البته دشمنان دور هستند، اما آنها را رها کردیم و به نزدیک آمدند.» فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه بسیاری گفتند ناو هواپیمابر برای تغییر معادله به منطقه آمده است، عنوان کرد: «اما باید گفت آنها برای فتنهانگیزی و تأمین نیازمندیهایشان آمدهاند و میگویم ما آنها را به زودی از منطقه بیرون خواهیم کرد.»
💭 «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در سخنانی گفت: «ویرانی که نوار غزه طی حملات و بمبارانهای اسرائیل با آن مواجه شده، بیش از ویرانی است که شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم با آن روبهرو شده بودند.» گزارشها حاکی از آن است که برخی از محلهها در شمال نوار غزه تا ۷۰ درصد به طور کامل ویران شدهاند.
💭 «سردار محمد پاکپور» در حاشیه رزمایش نیروی زمینی سپاه گفت: «در همسایگی ما استان دیاله عراق قرار دارد که همچنان عناصری از داعش در آن حضور دارند و بهطور قطع باید آمادگیهای لازم را داشته باشیم که خدای ناخواسته اگر حرکتی از طرف گروهکهای تکفیری صورت بگیرد، این آمادگی در یگانهای ما در غرب کشور وجود داشته باشد که بتوانند هر حرکتی را در نطفه خفه کنند.»
💭 «علی مطهری» نماینده سابق مجلس در پاسخ به این پرسش که اگر همه چهرههایی که متعلق به جریان اصلاحات و اعتدال تأیید شوند، میزان مشارکت چقدر بالا خواهد رفت؟ گفت: «آن طور نیست که بگوییم خیلی تأثیر میگذارد و میزان مشارکت خیلی بالا میرود. ممکن است پنج درصد میزان مشارکت را بالا ببرد.»
💭 براساس اعلام شرکت گوگل در سال ۲۰۲۳، در بخش اخبار پرجستوجوترین موضوع به «جنگ در غزه» مربوط میشود. در رتبه دوم «زیردریایی تایتانیک» و در جایگاه سوم «زمینلرزه ترکیه» قرار دارد. «طوفان هیلاری» و «طوفان ایدالیا» نیز بهترتیب چهارمین و پنجمین خبر برتر از نظر جستوجو در گوگل بودهاند.
💭 «حسن زرنگار ابرقویی» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جده با حضور در دفتر وزارت خارجه پادشاهی عربستان سعودی در مکه مکرمه (جده) روانامه خود را تسلیم «مازنبنحمد الحملی» مدیرکل دفتر وزارت خارجه عربستان سعودی کرد. سرکنسول ایران پس از هشت سال در جده آغاز به کار کرد.
💭 «علی بهادریجهرمی» سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: «۵۰۰ پروژه درمانی طی این دو سال تکمیل شده که بیش از ۱۰۰ طرح آن ناظر بر مناطق محروم و کمبرخوردار بوده است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
💠 مطالبه کارنامه
رواج فرهنگ مطالبهگری و فسادستیزی یکی از ویژگیهای ممتازی است که بارها مورد تأکید رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی قرار گرفته است. رهبری سال گذشته خطاب به جنبش دانشجویی فرمودند: «مطالبهگری شما بهگونهای باشد که هم در بیان صورتِ مسائل و هم در مقام ارائه راهحلها، با دشمن مغرض، مخرج مشترک پیدا نکنید.» این تعابیر به خوبی حکایت از آن دارد که رهبری در عمومی سازی گفتمان مطالبهگری مصرند و البته تلاش دارند تا آن را در مسیر واقعیاش قرار دهند.
این روزها که مصادف با ماههای پایانی مجلس یازدهم است و انتخابات مجلس جدید سه ماه دیگر برگزار خواهد شد، و قت آن رسیده است که ارائه عملکرد مجلس از نمایندگان مردم مطالبه شود و این سؤال مطرح شود که در چهار سال گذشته چه کردهاید؟! در این میان به چند نکته باید توجه کرد:
1️⃣ جامعه پویا جامعه مطالبهگر است؛ جامعهای که در آن ولی نعمتان جامعه که مردم باشند، از نمایندگان و خادمان خود که مسئولان باشند، مطالبهگری میکنند و آنان باید پاسخگو باشند! این و مطالبهگری و پاسخگویی از مجلسیان در چند عرصه قابل تعریف است؛ از جمله مطالبه کارنامه و عملکرد، مطالبه شعارها و وعدههای انتخاباتی داده شده و مطالبه فرامین و رهنمودهای رهبری انقلاب و... .
2️⃣ نباید فراموش کرد که وقتی یک ارزش در جامعه خریدار پیدا کرده و با اقبال عمومی مواجه میشود، کاسبانی نیز به میدان خواهند آمد و تلاش خواهند کرد تا خود را پیشقراولان مطالبهگری معرفی کنند. در این میان، جامعه بصیر جامعهای است که بتواند جنس بدلی را از جنس اصل تشخیص دهد و اجازه ندهد این کاسبان جایگزین صاحبان امر مطالبهگری شوند. امری دشوار که کم اهمیت شمردن آن، مطالبهگری را به امر ضد خود تبدیل خواهد کرد.
3️⃣ باید توجه داشت که مطالبهگری، روح تحقق امیدواری و امیدآفرینی در جامعه است و موتور محرکی است که میتواند معضلات را حل کرده و کار چرخش چرخ حکمرانی را در مسیر آرمانها و قلهها هموار کند و در خدمت مبارزه با فساد و انحرافات به کار آید؛ بنابراین، امیدآفرین است و جامعه را به پویایی و تکاپو دعوت میکند. همین مسئله خود شاخص مهمی است که میتواند مطالبهگری واقعی را از مطالبهگری بدلی تمییز دهد!
4️⃣ مطالبهگری باید با معیار اخلاق و انصاف سنجیده شود؛ وگرنه در ورطه سیاه تخریب و اتهامزنی و دروغپراکنی خواهد افتاد! که نتیجهای جز واگرایی و تشتت و رواج بداخلاقی در جامعه به همراه نخواهد آورد. کافی است به تجربیات گذشته در این زمینه نگاهی بیندازیم تا مشخص شود که چگونه چنین مدعیانی دچار انحراف و انحطاط شدهاند.
✍️ #مهدی_سعیدی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
🚛 چالشهای آینده صادرات به عراق
رعایت حسن همجواری و تعامل با همسایگان، به منزله یک اصل راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران همواره مورد توجه بوده است که به این منظور دولت سیزدهم همت جدی در ارتباط با همسایگان از خود نشان داده است. در این میان، کشور عراق به منزله یک شریک راهبردی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است؛ لذا دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: «ارزش صادرات ایران به عراق در هشت ماهه سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵ میلیارد دلار بود که این رقم در مدت مشابه سال ۱۴۰۲ از ۶ میلیارد دلار فراتر رفته است» و این نشاندهنده رشد روند صادرات به عراق است؛ اما با وجود این، روند صادرات به عراق در آینده میتواند چالشهایی را به همراه داشته باشد که به اختصار به آنها اشاره میکنیم:
🔹️ اولین چالش جدید برای همه کشورهای صادر کننده این است که دولت السودانی قصد دارد عراق را از یک کشور واردکننده صرف خارج کند و به سمت سرمایهگذاری و تولید مشترک سوق دهد. این موضوع و رویکرد در واقع خود به خود توان صادراتی کشورهای صادرکننده را کم میکند و حجم صادرات به سمت عراق را کاهش میدهد.
🔹️ دومین چالش مصوبه جدید بانک مرکزی عراق است که معاملات غیر دیناری را ممنوع اعلام کرده است. ارز مشترک میتوانست برای کشورهای صادرکننده مطلوبتر باشد تا ارز دیناری عراق.
🔹️ سومین چالش به اختلاف نرخ ارز آزاد با نرخ ارز بانکی و دولتی بر میگردد که این اختلاف در بعضی روزها به ۲۲ درصد نیز میرسد.
🔹️ چالش چهارم حضور رقبای دیگر در بازار عراق است که باید مسئولان آن را جدی بگیرند. آن کشورها از جمله ترکیه، چین و کشورهای عربی هستند که نسبت به بازار عراق گامهای جدی برداشتهاند.
◀️ در مجموع آنچه در بازار عراق برایمان خوشایند بوده، با فعل و انفعالات جدید و رویکرد دولت السودانی در حال تغییر است. به نظر میرسد اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق و مسئولان آن باید طرح و راهبرد جدیدی را با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در عراق داشته باشند. با عنایت به نکات ذکر شده، نباید نسبت به این تصمیمات ناامید بود و بازار مهم و ارزشمند عراق را از دست رفته دید؛ بلکه باید با تدابیری صحیح و با مطالعه دقیق، رویکردهای جدیدی نسبت به تجارت با عراق داشته باشیم و در حوزههای تولید مشترک ایدههایمان را زودتر عملیاتی کنیم؛ زیرا رقبا با سرعت به دنبال حضور جدی در حوزه اقتصادی و تجاری عراق هستند؛ با توجه به نقاط مشترک فرهنگی، مذهبی و تاریخی دو ملت و دو حکومت باید دولت و به ویژه مسئولان ذیربط ساختارهای جدیدی را با توجه به رویکردهای جدید بازسازی کنند.
✍️ #محمدمهدی_جعفری
http://Eitaa.com/e_beman
◽️💐 🇮🇷﷽🇮🇷💐◽️
💐 بصائر علوی
🌹 قال امیرالمومنین علیه السلام:
▫️وَبَصِّرْهُ فَجَائِعَ الدُّنْيَا، وَحَذِّرْهُ صَوْلَةَ الدَّهْرِ وَفُحْشَ تَقَلُّبِ اللَّيَالِي وَالاَْيَّامِ
« با نشان دادن فجایع دنیا ،قلب را بینا کن و از هجوم حوادث روزگار و زشتی های گردش شب و روز آن را بر حذر دار »
📘#نهج_البلاغه_نامه_31
#طوفان_الأقصى
#جهاد_تببین
#جنگ_ترکیبی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰اقتصاد اسلامی در قرآن
البقره
وَأَنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ
ﻭ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ [ ﺑﺎ ﺗﺮﻙ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ، ﻳﺎ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﺎﻝ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻧﺎﻣﺸﺮﻭﻉ ] ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻠﺎﻛﺖ ﻧﻴﻨﺪﺍﺯﻳﺪ، ﻭﻧﻴﻜﻲ ﻛﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ .(١٩٥)
امام خامنه ای
۱۳۶۶/۸/۲۹
این آیه نازل شد، به ما گفت: «و انفقوا فی سبیل الله»؛ در راه خدا انفاق کنید، «و لا تلقوا بایدیکم الی التّهلکة»؛ خودتان در تهلکه نیندازید با این فکر غلط، با این تصوری که دیگر حالا ما کار خودمان را کردیم، خوب است یک قدری هم به خودمان بپردازیم و برسیم. «فتهلکة فی الاقامة فی المال و الولد»؛ ابوایوب انصاری گفت: تهلکه در این است که مسلمان پابند مال خود و زندگی خود و خانوادهی خود بشود و از تکلیف الهی که جهاد و انفاق هست، غافل بشود. تهلکه این نیست که انسان شجاعی با دشمن خدا مقابله کند، اگرچه جانش به خطر بیفتد. این برداشت مسلمان صدر اسلام از آیهی «و انفقوا فی سبیل الله و لا تلقوا بایدیکم الی التّهلکة» است.
بازیاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 افزایش اختلافات میان اسرائیل و آمریکا
💭 شنیدهها حکایت از این دارد که اختلافات میان مقامات آمریکایی و صهیونیستی به اوج خود رسیده است. در تازهترین مورد «نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که آمریکا و اسرائیل درباره وضعیت پس از حماس اختلاف دارند، اما در تلاشند تا به توافق برسند. نتانیاهو با اشاره به تشکیلات خودگردان گفت که او اجازه نخواهد داد غزه پس از جنگ به «فتحستان» تبدیل شود. این در حالی است که جو بایدن تأکید دارد، نتانیاهو باید به فکر تقویت تشکیلات خودگردان باشد. در همین زمینه جو بایدن با صراحت گفته است: «نتانیاهو نمیتواند بگوید در آینده مطلقاً کشوری به اسم فلسطین تشکیل نخواهد شد.» بایدن در راستا حمایتهای بی رویه غرب از اسرائیل گفت: «اسرائیل میتواند به حمایتهای ما و اروپا و جهانیان تکیه کند، اما این رژیم به سبب بمبارانهای بیرویه و شدید در غزه در حال از دست دادن این حمایتهاست.» او خطاب به صهیونیستها گفت: «اشتباهاتی را که ما در ۱۱ سپتامبر مرتکب شدیم، تکرار نکنید. اقدامات زیادی از جمله اشغال افغانستان هیچ توجیهی نداشت.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 اقدام مضحکانه سفیر رژیم صهیونیستی
🔻 براساس گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، آن گونه که «موریا اسراف»، روزنامهنگار اسرائیلی تأکید کرده است، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با نشان دادن تصویری از «یحیی سنوار» رهبر حماس در غزه و شماره تلفن او در شورای امنیت، گفته است: «اگر میخواهید جنگ را متوقف کنید، با او تماس بگیرید.» انجام این اقدام سفیر رژیم صهیونیستی با واکنش کاربران فضای مجازی روبهرو شده و این اقدام مضحکانه و کودکانه وی را مورد تمسخر و خنده قرار دادهاند. گفتنی است، این اقدام سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل همزمان با آن صورت گرفت که مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۵۳ رأی موافق قطعنامه عربیـ اسلامی را که خواستار آتشبس فوری انسانی در غزه است، به تصویب رساند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 از سر گیری پروازهای ایران و عربستان
✈️ «محمد محمدیبخش» رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: «پیشنویس ازسرگیری پروازهای ایران و عربستان مبادله و تیم کارشناسی تعیین شد.» وی ادامه داد: «این پیشنویس بایستی به تصویب مقامات ذیصلاح دو کشور برسد. درخواست ایران انجام پروازهای حج عمره توسط شرکتهای هواپیمایی ایران ایر و معراج است.» گفتنی است، پس از وقفه چندین ساله در اعزام زائران حج عمره به دنبال بهبود روابط میان ایران و عربستان بار دیگر اعزام زائران به سرزمینهای وحی از سر خواهد گرفت. البته به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشور به دلایل مختلفی اقدامات و کارهای انجام شده رسانهای نشده است، اما به هر حال مردم اطمینان داشته باشند که با پیگیریهای صورت گرفته هواپیماهای ایرانی وارد این پرواز خواهند شد.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 تلاش برای اختلافافکنی ممنوع
به دنبال ردّ کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس برخی رسانهها تلاش داشتند تا ضمن سوءاستفاده از اختلافنظر کارشناسی دولت و مجلس به اختلافافکنی بین دو قوه دامن بزنند، اما این تلاشها برای اختلافافکنی در حالی است که دولت و مجلس در ماههای اخیر با تعامل و همافزایی توانستهاند اختلافنظرها در لایحه برنامه توسعه هفتم را کاهش داده و این لایحه مهم را به سرانجام برسانند. همچنین تلاشهای دولت و مجلس برای تصویب یک بودجه ضد تورمی ستودنی است و طبیعتاً اختلاف نظرهای کارشناسی موجب دقت نظر و جامعیت و بهتر شدن کار خواهد شد. بنابراین، برخی رسانهها که اختلاف میان دولت و مجلس را بزرگنمایی و برجسته میکنند، باید از تبدیل آن به عاملی برای اختلاف قوا پرهیز کنند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 باز هم وزیر امور خارجه آمریکا ایران را متهم کرد!
📍 «آنتونی جی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگو با «محمد شیاع السودانی»، نخستوزیر عراق به صورت تلفنی حمله به سفارتخانه آمریکا در بغداد را محکوم کرد. بلینکن ادعا کرد حملات صورت گرفته به سفارتخانه ایالات متحده و پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه به ویژه در عراق و سوریه با حمایتهای ایران صورت میگیرد و گروههای مخالف آمریکایی در منطقه در حال تضعیف حاکمیت و استقلال دولتهای منطقه عمل میکنند. این ادعاها و اتهام زنیها در حالی است که رهبران گروههای مقاومت در منطقه بارها استقلال عملی و فکری خود را رسانهای کرده و چنین ادعاهای واهی آمریکاییها را رد کردهاند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 سال آتی فشار مالیاتی نخواهیم داشت
🎤 داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: «به مردم اطمینان میدهم که سال آینده هیچگونه فشار مالیاتی جدیدی به کسی وارد نمیشود.» وی در ادامه گفت: «دلیل افزایش درآمد مالیاتی دولت در سال آینده مقابله با فرار مالیاتی، شناسایی مودیان مالیاتی جدید و دانهدرشتها و تورم است.» داود منظور ضمن اعلام اینکه برخی مصوبات مجلس قابلیت عملیاتی شدن و اجرایی شدن را ندارد، افزود: «مجلس در مصوبات برنامه هفتم در ۴۸ مورد مجموعاً سالانه ۲۲۰۰ هزار میلیارد تومان بار مالی جدید تحمیل کرده و هیچ منبعی برای آن دیده نشده است. بنابراین دولت نیز صراحتاً به شورای نگهبان اعلام کرده است که این احکام قابلیت اجرا شدن ندارد.»
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
🔘 روزنامه «هاآرتص» افشا کرد اسرائیلیها از نتانیاهو خسته شدهاند، اما او به قدرت چسبیده است، اسرائیل را در زمان جنگ گسسته کرده و اتحاد با واشنگتن را به خطر میاندازد. در همین حال نتانیاهو کارزار انتخاباتی مجدد خود را آغاز کرده است. گفتنی است نتانیاهو پس از افت خود در نظرسنجیها، امیدوار است از شوک و خشم اسرائیلیها برای رفع نیازهای انتخاباتی خود استفاده کند.
🔘 نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین، در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد. در این جلسه اتهامات متهمان ردیف اول تا چهارم این پرونده، یعنی شخصیت حقوقی سازمان مجاهدین خلق، مریم رجوی، مسعود رجوی و مهدی ابریشم چی مطرح شد.
🔘 وزیر راه و شهرسازی از ورود دو هواپیمای باری سیمرغ به خطوط هوایی کشور خبر داد. مقرر شده است دو فروند هواپیمای باری در بخش کارگو وارد ناوگان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) شود و توافق بر این است که اول این هواپیماهای تولید وزارت دفاع در بخش باری پرواز داشته باشند.
🔘 رئیس کل دادگستری مازندران خبر داد: «حکم قصاص قاتل شهید آیتالله عباسعلی سلیمانی، پس از تأیید در دیوان عالی کشور و طی تشریفات قانونی، امروز چهارشنبه (۲۲ آذرماه) با حضور اولیای دم در زندان بابل به اجرا درآمد.»
🔘 در عملیات زمینی رژیم صهیونیستی به غزه طی ۲۴ ساعت گذشته ۸ نفر که یکی از آنها فرمانده گروهان در تیپ گولانی است، در کمین نیروهای قسام در منطقه شجاعیه افتاده و به هلاکت رسیدهاند.
🔘 بایدن در دیدار با زلنسکی گفت: «ایالات متحده همچنان به ادامه کمکهایش به اوکراین پایبند است.» بایدن متعهد شد که ۲۰۰ میلیون دلار کمک نظامی جداگانه برای اوکراین اختصاص یابد.
🔘 به گفته برخی منابع آگاه سوری پدافند ارتش سوریه به دنبال ورود پهپاد ارتش رژیم اسرائیل به حریم هوایی سوریه در شمال غرب ریف استان درعا فعال شده است.
🔘 «ایروانی» نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: «مخالفت آمریکا با آتشبس، تجویز جنگ و مرگ بیشتر در غزه است.»
🔘 مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه غیر الزامآوری که خواهان توقف فوری جنگ در غزه بود، رأی مثبت داد.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
💢 رأی خاتمی؛ به نفع آمریکا به ضرر ایران!
فقط فردی که دلبسته به هویت و سرشت غربی است، میتواند در مواجهه ایران و آمریکا و اقدامات خصمانه دولتهای آمریکا علیه ملت ایران، به نفع آمریکاییها رأی دهد! این ارزیابی و بخشی از سخنرانی جدید آقای خاتمی در جمع مشاوران خود است. دکتر مصدق نمونه خوبی برای نقض این ادعاست. اولاً مصدق باورهای ایدئولوژیک در او راه پیدا نکرده بود. جدای از این، مصدق از حیث سیاسی نیز متأثر از تحولات زمانه، دل از انگلیس بریده و در آغوش آمریکا غلتیده بود؛ اما آن خصلتی که مصدق داشت و همان هم کافی بود تا آمریکا با کودتا کار دولتش را یکسره کند و سرلشکر زاهدی را به جای او بنشاند، کوشش وی برای ملی کردن صنعت نفت کشور بود. اصلاً چرا راه دور برویم؛ خود دولت آقای خاتمی مورد مناسبی برای مطالعه است. مگر آقای خاتمی شعار تنشزدایی و نفی ستیزهجویی با غرب را در پیش نگرفت؟ مگر بر مبنای شعار «گفتوگوی تمدنها» سیاست خارجی خود را تنظیم نکرد؟ مگر در سال ۲۰۰۱ پیام همراهی با آمریکا و شراکت در ائتلاف مقابله با تروریسم را به غرب نرساند؟ مگر در سال ۱۳۸۲ غنیسازی اورانیوم را به طور کامل متوقف نکرد؟ پس چرا در نهایت آمریکا به این رفتارها و دستکم سیگنالهای مثبت دولت ایران وقعی ننهاد و با فاصله اندکی پس از ۱۱ سپتامبر، ایران از سوی دولت وقت آمریکا محور شرارت و شیطانی معرفی شد؟ آمریکاییها به همین نامگذاری که خودشان سزاوار آن هستند، بسنده نکردند و مطابق با اسناد و نشانههای آشکار با حمله به افغانستان در سال ۲۰۰۱ و تهاجم نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳ تصمیم داشتند به خیال خود حلقه محاصره ایران را تنگتر کنند، تا پس از آن حمله نظامی به ایران کار دشواری نباشد. بگذارید به مورد اخیر که هنوز تلخی آثار منفی آن در جریان است، بپردازیم. مگر آقای روحانی، آمریکا را کدخدا ندانست و دولتش با آمریکاییها مذاکره مستقیم نکرد و وزارت خارجه دو کشور با یکدیگر پیادهروی نکرده و ایمیل رد و بدل نکردند؟ از آن سو به توافق هستهای نیز حتی تا یکسال پس از خروج آمریکا کاملاً پایبند ماندیم. پس چرا دولت آمریکا این همه همراهی و نفی ستیزهجویی را ندید و در سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و سیاست فشار حداکثری را برای جنگ اقتصادی با ایران در پیش گرفت؟ حتماً باید عزت و امنیت ملی را با پذیرش برجام موشکی و منطقهای ذبح کنیم تا ستیزهجو با غرب و خاصه آمریکاییها نباشیم؟
✍️ #عزیز_غضنفری
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💠 ردّ کلیات بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
رئیسجمهور روز سهشنبه ضمن حضور در جلسه علنی، لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را تقدیم مجلس و از آن دفاع کرد. پس از آن هیئت رئیسه لایحه بودجه را به کمیسیون تلفیق ارجاع کرد که اعضای کمیسیون به مدت پنج روز با دعوت از وزرا و مسئولان دولتی لایحه بودجه را ارزیابی کرده و گزارش خود را برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه کردند. گزارش کمیسیون تلفیق دیروز در صحن علنی مجلس قرائت شد و در نهایت تصویب نشد. برخی از دلایل موافقان و مخالفان کلیات بودجه بسیار منطقی و قابل توجه است و البته برخی نیز چنین نیست. موافقان کلیات بودجه کاهش ۱۵ درصدی سهم درآمدهای نفتی را از نقاط قوت بودجه اعلام کردند که نکته بسیار مهمی است؛ به گونهای که اگر کاهش سهم نفت هر سال ادامه پیدا کند، به تدریج اقتصاد ما بر منابع پایدار استوار خواهد شد و کاهش کسری تراز عملیاتی را به دنبال خواهد داشت؛ موضوعی که در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دیده میشود. از دیگر نظرات موافقان لایحه بودجه ۱۴۰۳، نگاه واقعبینانه دولت به منابع و مصارف است که البته این موضوع نسبی است، یعنی بخشهایی از لایحه بودجه، مانند صادرات و قیمت نفت در مقایسه با سال گذشته واقعبینانهتر نگاشته شده و در عین حال در بخشهایی دیگر، مانند درآمدهای مالیاتی این موضوع با ابهاماتی مواجه است.
مخالفان کلیات بودجه معتقدند لایحه بودجه ضمن رعایت کلی سیاستهای برنامه هفتم توسعه، با مصوبات مجلس در قانون برنامه هفتم توسعه مطابقت نداشته و چنانچه این بودجه به عنوان اولین بودجه برنامه هفتم تلقی شود، عملاً با آن همخوانی ندارد و این ایراد در جزئیات قابل رفع نیست. برای نمونه، با توجه به تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد شاغلان طی سه سال و در سال اول ۴۰ درصد افزایش، منابعی برای اجرای این حکم در لایحه بودجه پیشبینی نشده است یا کاهش بودجه عمرانی با سیاستهای رشد اقتصادی ۸ درصدی همخوانی ندارد. از دیگر دلایل مخالفان ابهام در منابع مورد نیاز برای هدفمندی یارانهها اعلام شده است؛ یعنی منابع و مصارف ۷۵۰ هزار میلیارد تومان که برای یارانهها تعیین شده است، به صورت شفاف مشخص نشده است. برخی انتقادات نسبت به فروش اوراق یا افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان کمتر از میزان تورم نیز از سوی نمایندگان مجلس مطرح شد که البته باید این انتقادها همراه با پیشنهادهای عملیاتی در حوزه تأمین منابع باشد؛ وگرنه انتقاد بدون پیشنهاد معتبر چندان مسموع نیست. به هر حال، دولت فرصت دارد ظرف ۷ روز اصلاحات مدنظر را انجام دهد و به مجلس تقدیم کند. سخن پایانی اینکه دولت و مجلس باید دقت داشته باشند انتخابات پیشرو از دقت و حساسیت لازم در تدوین و بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ نکاهد.
✍️ #علی_کارگر
http://Eitaa.com/e_beman
📌مهمترین راهبرد انتخابات
🔸مقام معظم رهبری در ابتدای سال ۱۴۰۲ چهار راهبرد برای انتخابات اسفند تعیین کردند: "یکی از ابزارهای مهمّ قوّتِ کشور همین انتخابات است. مسئولانی که مرتبط هستند از همین حالا ــ البتّه میدانم که دنبال کردهاند ــ راهبرد مشارکت را، راهبرد امنیّت انتخابات را، راهبرد سلامت انتخابات را، راهبرد رقابت انتخابات را مشخّص کنند؛ انتخابات خوبِ سالمِ با مشارکت بالایی انشاءالله در آخر سال داشته باشیم.:
این راهبردها از الزامات برگزاری انتخابات در نظام جمهوری اسلامی است. از میان راهبردها، مشارکت مهمترین است.
مشارکت وابسته و اثر گذار در دیگر راهبردها است.
احساس امنیت، رقابت و سلامت انتخابات از مولفه های مهم مشارکت بالا است.
مشارکت بالا نیز تامین کننده امنیت، سلامت، و رقابت است.
مشارکت حداکثری و حضور مردم در پای صندوق های رای زیر چارچوب نظام کمک شایانی به امنیت کشور، و مطالبه رقابت و سلامت در انتخابات پیشرو و آینده دارد.
#انتخابات
#مشارکت
✍ #موسی_سلیمانی
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰اقتصاد در قرآن
التكاثر
أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ
ﻣﺒﺎﻫﺎﺕ ﻭ ﺍﻓﺘﺨﺎﺭ ﺑﺮ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ [ ﺑﻪ ﺛﺮﻭﺕ ﻭ ﻛﺜﺮﺕ ﻧﻔﺮﺍﺕ ] ﺷﻤﺎ ﺭﺍ [ ﺍﺯ ﭘﺮﺩﺍﺧﺘﻦ ﺑﻪ ﺗﻜﺎﻟﻴﻒ ﺩﻳﻨﻲ ﻭ ﻳﺎﺩ ﺁﺧﺮﺕ ] ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺖ ;(١)
امام خامنه ای ۱۳۵۹/۳/۹
انقلاب اسلامى باید در آنجا که انقلاب فرهنگى میکند، فرهنگ پولپرستى را از ذهنها بزداید. مردمان مستضعف و متوسّطالحال به من مراجعه میکنند، فریادشان از گرانى بلند است. من به آنها میگویم گرانى را باید دولت علاج کند، باید وزارت بازرگانى سیاستى را انتخاب بکند و با وزارتخانههاى دیگر هماهنگ بکند تا ارزاق و اجناس یک قدرى ارزان بشود؛ و این درست است. البتّه مقامات دولتى تلاش خودشان را میکنند، [امّا] کار یک جاى دیگر هم لنگ میزند و آن، پولپرستى عدّهاى از کسانى است که سررشتهى ارزاق مردم در دست آنها است. این گرانفروشىها، این احتکارها، این تکاثرها در حالى [است] که بسیارى از مردم ما، و به تعبیر امام اکثر مردم ما، در استضعاف و فقر و مستمندى به سر میبرند؛ [امّا] عدّهاى سعى میکنند در همین بحبوحه هم بر موجودى خود و ثروت خود و جنس خود و سرمایهى خود و نقدینهى خود بیفزایند.
✍#بازیاد
http://Eitaa.com/e_beman