🌐 بسته خبری
▫️ دومین جلسه هیئت مؤسس فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم با حضور تعدادی از منتخبان مجلس دوازدهم برگزار شد. در این جلسه، مدعوین نقطه نظرات خود را درباره موضوعات مرتبط با مجلس دوازدهم ارائه دادند. در پایان درباره هیئت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی رأیگیری شد و هیئت ۹ نفرهای انتخاب شد تا برای تدوین پیشنویس اساسنامه و مرامنامه و تدارک مقدمات برگزاری مجمع عمومی با حضور تمام منتخبان جریان انقلاب پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس برنامهریزی کنند. گفتنی است، تاکنون نزدیک به ۱۰۰ نفر از منتخبان مجلس دوازدهم، برگه تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی را امضا کردهاند.
🔸️ «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: «رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته آینده به منظور شرکت در اولین کنفرانس علوم و فنون هستهای ایران که در اصفهان برگزار میشود، به ایران سفر میکند.» کمالوندی همچنین اعلام کرد، قرار است در این سفر گروسی در خصوص مسائل هستهای ایران با برخی از مقامات جمهوری اسلامی ایران رایزنی داشته باشد. گفتنی است، گروسی پیشتر با ابراز تمایل برای سفر به ایران، گفته بود پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.
▪️ «مسعود پزشکیان» درباره آخرین وضعیت فراکسیون میانهروها گفت: «با توجه به اطلاعاتی که به صورت خام دریافت کردیم و از دوستانمان خبر گرفتیم، متوجه شدیم نزدیک ۶۰ تا ۸۰ نفر هستند که میشود گفت میانهروتر از بقیه هستند و مجلسِ پیشرو با مجلس فعلی فرق خواهد داشت.» نماینده منتخب تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دوازدهم افزود: «درون جبهه اصولگراها جریانهای مختلفی وجود دارد و فضای رقابتی شکل گرفته است. به همین دلیل گروه میانهرو میتواند اثرگذار و تعیینکننده باشد.»
🔹️ «عباس علیآبادی» وزیر صمت درباره خودروهای کارکرده گفت: «دولت لایحهای به مجلس تقدیم کرد. این لایحه تصویب شد و در بازگشت، وزارت صمت متعهد به تهیه آییننامه شد و این آییننامه تهیه و به دولت ارسال شد و تا زمانی که این آییننامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، نظر وزارت صمت به تنهایی قابل اجرا نیست و باید در انتظار مصوبه دولت بود.»
▫️ «صمد حسنزاده» اظهار داشت: «کشور ایران تا چند سال گذشته اولین شریک تجاری ایران در منطقه و خاورمیانه بوده اما اکنون به رتبه ۵ رسیده است که باید در جهت ارتقای این رتبه تلاش کنیم.» رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: «در حال حاضر تجارت ایران و چین ۳۰ میلیارد دلار است، اما تجارت ایران و چین قابل افزایش به ۵۰ میلیارد دلار است.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
💠 فرامتن وعده صادق
عملیات غرورآفرین «وعده صادق» از ابعاد سیاسی، دفاعی، ژئوپلیتیکی، تکنولوژیکی و حتی اقتصادی حائز اهمیت فراوان است که به حمد الله پرداخت و تبیین خیلی خوب و مناسبی درباره این موضوع تا به امروز شده است. با این حال، در کنار نکات و دستاوردهای مهمی که در متن این عملیات وجود دارد، نکات مهمی در فرامتن آن نیز وجود دارد که در اینجا تلاش میشود در قالب پاسخ به یک پرسش بیان شود. سؤال این است، چرا کشوری که به این حد از توان دفاعی رسیده است، نمیتواند در حوزه اقتصاد نیز به سطح بازدارندگی برسد؟
به منظور درک دقیقتر آنچه در حوزه دفاعی رخ داده است، باید گفت دستیابی ایران به قدرت دفاعی بازدارنده در حالی است که فاصله قدرت دفاعی ایران با کشورهای غربی، به لحاظ زمانی بیش از دو قرن را شامل میشود؛ منظور این است که از ابتدای دوره قاجار (و حتی قبل از آن) که ایران در برابر روسها در دو جنگ متوالی متحمل شکست میشود تا سالهای اخیر، فاصله قدرت دفاعی ایران با کشورهای غربی، به اندازهای زیاد بود که شاید بیش از دو قرن و بیشتر از آن زمان لازم بود تا ایران به قدرتی همپای این کشورها برسد. جالب آنکه شدت و ضعف ایران در حوزه دفاعی به حدی بود که در برهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، هر گاه دشمنان از ابزار نظامی استفاده میکردند یا حتی به استفاده از آن تهدید میکردند، نتیجهای جز تسلیم در برابر فشارهای خارجی برای ایران نداشت. با این حال، ایران هماکنون در حوزه دفاعی نه تنها این فاصله را از بین برده، بلکه به اعتراف فرمانده سنتکام، در حوزههایی نیز گوی سبقت را از قدرتهای بزرگ دفاعی جهان ربوده است. بهراستی ایران در حوزه دفاعی چه کرده است؟
♦️ یکی از مهمترین رازهای پیشرفت دفاعی ایران، دانشبنیان کردن دفاع است؛ به این معنا که ایران جدیدترین و پیشرفتهترین دستاوردهای علمی را در ساخت و طراحی تسلیحات دفاعی به کار بسته است. توجه به این مهم در حالی است که در اقتصاد کشور، نگاه غالب مبتنی بر گشایشهای خارجی است، نه استفاده از راههای میانبر مطمئنی، چون دانشبنیان کردن اقتصاد. به بیان دقیقتر، ایران در حوزه دفاعی وارد باشگاه قدرتهای بزرگ شده است، چون حوزه دفاعی خود را متناسب با جدیدترین فناوریها بهروزرسانی کرده است. حال برای حل مشکلات اقتصادی نیز باید این شیوه در پیش گرفته شود؛ یعنی ضمن بومیسازی اقتصاد باید به سمت بهروزرسانی و استفاده از آخرین روشها و راهکارهای اقتصادی برای پاسخ به مشکلات و مسائل اقتصادی باشیم.
✍️ #مصطفی_قربانی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💢 سرمایههای سرگردان و چشماندازهای نامشخص
هر از چند گاهی عددی در رسانهها برجسته میشود که حجم نقدینگی در کشور به فلان میزان رسیده است. در آخرین برآوردها حجم نقدینگی حدود ۸ هزار همت تخمین زده میشود. این نقدینگی موجب بسیاری از اختلالات اقتصادی در کشور و جامعه میشود. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر میشود که توزیع آن نیز بسیار نامتناسب باشد. بنا به گزارشی که یکی از خبرگزاریهای داخلی منتشر کرده است، ۸۰ درصد ثروت کشور در اختیار ۵ درصد از جامعه قرار دارد. بنابراین باید توجه داشت.
1️⃣ تجمیع ثروت در دست این بخش از جامعه غالباً محصول تولید نیست و از طریق تجارت و دلالی در بازارهای داخلی و همچنین از طریق صادرات و واردات به دست آمده است. در هر دو حوزه دور از کنترل مؤثر نظام اقتصادی، سودهای به دست آمده فراتر از سود متعارف در بازار بوده است. در این بین، تورم بسیار بالا در کشور و توان فعالان اقتصادی در ایجاد موجهای تورمی در موضوعات خاص به سودآوری این نوع فعالیتها کمک کرده است.
2️⃣ نقدینگی مازاد در جامعه که به عنوان ثروت در دست افراد خاصی است، به هر حوزهای وارد شود، نوسان و التهاب ایجاد میکند. قبل از سال و زمانی که فقط سفرهای خارجی آنها شدت گرفت با اینکه حجم نقدینگی زیادی وارد بازار ارز نشد، توانست قیمت ارز را بالا ببرد که با درایت بانک مرکزی و توزیع هوشمندانهتر ارز مسافرتی این التهابات مدیریت شد و زمانی که در مسائل سیاسی و امنیتی نگرانی از حفظ سرمایه خود پیدا میکنند، به فکر تبدیل نقدینگی خود میافتند و بر بازار ارز تأثیر میگذارند. زمانی که وارد بازار مسکن میشوند، قیمت مسکن با تورم سنگین مواجه میشود و به همین شکل در بازارهای دیگر از جمله خودرو، بورس و... .
3️⃣ دولت و دستگاه حکومتی نمیتواند به این مسئله بیتوجه باشد و باید بتواند که این نقدینگی را هدایت کند. اگر این نقدینگی سرگردان بماند، حتی اگر با کنترل دولت نتواند در بازارهای مختلف التهاب ایجاد کند، به تدریج از کشور خارج میشود. در حال حاضر، بازار مسکن به دلیل نبود قدرت خرید فاقدان مسکن، چشمانداز روشنی ندارد. بازار خودرو و ارز هم به نوعی تحت کنترل مؤثر دولت قرار دارند، هر چند انتقادات زیادی هم در این زمینه وجود دارد، اگر این نقدینگی مازاد مانند سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در بازار بورس هم ورود پیدا کند، میتواند تکرار نتایج سالهای گذشته را داشته باشد.
🔻 سخن پایانی اینکه نقش دولت در این مقطع بسیار تعیینکننده است؛ اگر دولت بتواند این نقدینگی را به سمت تولید سوق دهد که اتفاقاً به نسبت رقبای خارجی از مزیت نسبی هم برخوردار است، میتواند کلید حل مسائل کشور باشد و اگر همچنان سرگردان بماند، میتواند بنیان بحرانهای اقتصادی بعدی را پایهریزی کند.
✍️ #علی_کارگر
http://Eitaa.com/e_beman
رهبر معظم انقلاب :
🔰 شما با سخن خود، با منش خود، با رفتار خود، میتوانید به او اعتماد به نفس بدهید؛ میتوانید به او امید بدهید؛ میتوانید او را روانهی میدانهای عمل کنید؛ میتوانید به او روح دیانت را آنچنان که شایستهی اوست، تزریق کنید؛ میتوانید از او انسانی زیرک، پرتلاش، اجتماعی، علاقهمند به مصالح جمع و جامعه بسازید و به وجود بیاورید؛ میتوانید روح ابتکار را در او زنده کنید
🔰جامعهی معلمین کشور عظمت کاری را که برعهده گرفتهاند و انجام میدهند، همواره در مد نظر داشته باشند.
اگر انسان بداند که چه کار بزرگی را دارد انجام میدهد، انگیزهی او، تحرک او، ایمان او و تلاش او در این کار، مضاعف خواهد شد.
مثل یک رزمندهی شجاعی که در یک نقطهی حساسی از خطوط جبههی خودی مشغول کار و تلاش و مجاهدت است؛ نقش مجاهدت او آنچنان عظیم است که برای همهی این جبهه میتواند اثر و فایده داشته باشد. اگر این رزمنده این را بداند، هرگز خسته نخواهد شد
🇯🇴💐 🇮🇷﷽🇮🇷💐🇯🇴
💐 بصائر علوی
🌹 قال امیرمومنان علیه السلام:
لا تَجعَلَنّ ذَرَبَ لسانِكَ عَلى مَن أنطَقكَ و بلاغَةََ قولِكَ عَلى مَن سَدّدكَ
تيزى و برندگى زبانت را علیه كسى كه تو را گویا ساخته است قرار مده، و رسايى گفتار و قدرت بيان خود را بر ضد كسى كه به تو قدرت گفتار آموخته است بكار مبر
📒 #نهج_البلاغه_حکمت_411
#احترام_معلم
💗 رهبر انقلاب، صبح امروز: به جامعهی معلمین در سراسر کشور سلام عرض میکنم.
🌷 #روز_معلم را به همهی معلمان عزیزمان تبریک عرض میکنم.۱۴۰۳/۲/۱۲
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فَبَلِّغْهُ مِنّاٰ تَحِیَّةً وَ سَلاٰماً...
«أَللّٰهُمَعَجِّلْلِوَلیِکَٱلْفَرَج»
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
به بهانه شهادت امام صادق علیه السلام
📌حکم عیب جویی از امام جامعه
🔸عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام): « مَنْ کانَ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ فَلا یَجْلِسُ مَجْلِساً یُنْتَقَصُ فِیهِ إِمَامٌ أَوْ یُعَابُ فِیهِ مُؤْمِن»
حضرت صادق (علیه السلام) میفرماید: کسی که به مبدأ و معاد - که دو رکن اصلی اسلام است - ایمان دارد، هیچ گاه به خودش اجازه نمی دهد در محفل و مجلسی شرکت کند که در آن، امامی کوچک شمرده شود و یا از مؤمنی عیب جویی شود.
🔹«امام» در این روایت، منحصراً امام معصوم (علیه السلام) نیست. اگر جملۀ دوّم
«أَوْ یُعَابُ فِیهِ مُؤْمِن » نبود، احتمال این که مقصود، امام معصوم باشد، داده میشد؛ اما با جملۀ دوّم، این توهّم از بین میرود.
مقصود از «امام»، پیشوای مسلمانان است؛ یعنی کسی که زمام امور مسلمانان - به حق - در اختیار او است، نه این که مانند اکثر زمامداران کشورهای اسلامی، زمام امر مسلمانان را به صورت غاصبانه در اختیار گرفته باشد.
🔺حضرت صادق (علیه السلام) میفرماید: شرکت در مجلسی که امامِ به حق و زعیم مسلمانان در آن تحقیر شود و حرمت او شکسته شود، به این معنا که بخواهند در زعامت او تزلزل یا خدشه ای وارد کنند یا در رسمیّت او مناقشه کنند، با ایمان به مبدء و معاد نمی سازد.
🔹کسی که زمام امر مسلمانان - به حق - در اختیار او است، از نظر اسلام بسیار محترم و ارزشمند است. حتی نمی توان مطلبی را به صورت هزل و شوخی دربارۀ او مطرح کرد، به ویژه در این زمان که در شرایط خاصّی قرار داریم. ما نباید انتقاد برخی از منتقدان را کوچک و بی اهمیت بدانیم. کسانی که در این شرایط به صورتی انتقاد میکنند که نظام و انقلاب را میشکنند از دو صورت خارج نیستند: یا به ماهیت انقلاب پی نبرده اند یا دنائت و کینه توزیِ ضد انقلاب را درک نکرده اند. درک این واقعیتها است که مسئولیت ما را مشخص میکند. ....
🔹این مطالبی را که عرض کردم نه شعار است و نه میخواهم الفاظ را پشت سر هم قرار بدهم. بلکه واقعیتهایی است که مسئولیت ما را مشخص میکند.
( اخلاق فاضل، ص۱۰۶)
#موسی_سلیمانی
🔰 الکساندر دوگین: نسلکشی صهیونیستها سرمایهگذاری آنها روی هولوکاست را بی نتیجه کرد
🔹آمریکا و رژیم صهیونیستی در طول بیش از ۲۰۰ روز گذشته تلاش کردند به جهانیان ثابت کنند حق با آنهاست ولی در این زمینه موفق نبودند، حتی در بین دگراندیشان غربی و صهیونیست هم طرفداری پیدا نکردند.
🔰 الکساندر دوگین: ایدئولوژی حماس قابل حذف نیست
🔹هژمونی کشورهای اسلامی بهتر از گذشته است و وضعیتی پویا در بین آنها و جهان به وجود آمده است.
🔸آمریکا و اسرائیل به دنبال حذف ایدئولوژی حماس هستند اما مگر میشود یک ایدئولوژی را حذف کرد؟
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 درپی انتشار گزارشی سرشار از ایرادات شکلی و محتوایی توسط بی بی سی جهانی درباره حادثه فوت خانم نیکا شاکرمی، برخی نکات که میتواند در تهیه مطالب روشنگرانه به منظور آگاهسازی مردم و افکار عمومی مفید باشد، ذیلا تقدیم میشود:
۱- در نامه مورد استناد، ابتدائیات رایج مثل فونت نامههای اداری رعایت نشده است.
۲- در سندهای ادعایی بیبیسی، شماره پرونده سند بهطور ناشیانه حذف شده که احتمالا به دلیل برداشتن سربرگ از یک جستجوی ساده اینترنتی است.
۳- نامه محرمانه بدون مهر محرمانه است.
۴- نامه بدون تاریخ است.
۵- استفاده از عباراتی که در نامههای اداری رایج نیست.
۶- استفاده از نام ناجا در حالیکه ناجا از سال ۱۴۰۰ تبدیل به فراجا شده است.
۷- تناقض میان ادعای مطرح شده در نامه مبنی بر بازداشت نیکا شاکرمی در ساعت ۸ بعد از ظهر با اظهارات مادر نیکا که پیش از این بارها گفته بود که در حدود ساعت ۲۳:۳۰ شب ۲۹ شهریور با نیکا حرف زده است.
۸- جنازه نیکا در حیاط یک ساختمان سه طبقه حوالی چهارراه امیراکرم پیدا شده در حالی که بیبیسی ادعا کرده جنازه زیر پل اتوبان یادگار امام (ره) رها شده است.
۹- رسیدگی به این اتهامات در حوزه حفاظت اطلاعات سپاه است و سازمان اطلاعات سپاه در هیچ شرایطی به بررسی اتهامات نیروهای سپاه ورود نمیکند در حالی که در مطلب بیبیسی بازجویی توسط اطلاعات سپاه انجام شده است.
۱۰- بیبیسی در این گزارش ریز مکالمات مأموران را هم ساخته است و نکته جالبتر آنکه برای اطمینان از درستی آن، مدعی شده از یک افسر سابق به اصطلاح اطلاعاتی ایرانی صحتسنجی کرده است. در این صحتسنجی نیز افسر مورد ادعای بیبیسی برای این ماجرا اطمینان کامل نمیدهد. بااینحال بیبیسی که خود علناً اعلام میکند که نمیتواند بهطور صددرصدی این روایت را تایید کند، اما گزارش را در سطح بینالمللی و در سرویس جهانی خود منتشر کرده، حتی فعل و انفعالات ماموران را تصویرسازی میکند.
۱۱- هیچ اسم یا نمایندهای از سازمان حفاظت اطلاعات سپاه به عنوان متولی و صاحب کار در نامه مورد استناد بی بی سی وجود ندارد.
✅ ادامه دارد
http://Eitaa.com/e_beman