روشهای منقضی!
«محسن میردامادی» از متهمان سال ۸۸ در مصاحبه با روزنامه «ایران» در پاسخ به این پرسش که ریشه مشکلات کجاست، میگوید: «درست است که دولت آقای روحانی به خصوص در دوره دوم در حد انتظار ظاهر نشد، اما باید توجه کنیم که چه مشکلاتی مربوط به دولت و چه مشکلاتی خارج از دولت است. با نگاهی عمیقتر میبینیم بخش عمدهای از مشکلات خارج از دولت است. در واقعیت، یک دولتی موازی با دولت رسمی کشور داریم که بسیاری از اختیارات، امکانات و تصمیمگیریها در اختیار این دولت موازی است... در بسیاری از سیاستهای مهم خارجی، دولت عملاً اختیاری ندارد و دولت موازی تصمیم میگیرد... من معتقدم بخش عمدهای از مشکلات امروز کشور، حاصل عملکرد آن دولت موازی است، اما دولت فعلی (آقای روحانی) هم در حد انتظار ظاهر نشده است.» این اظهارات میردامادی در حقیقت مجموعه بهانهها و آدرس غلط دادنهای جریان اصلاحطلب را کامل کرد و متأسفانه شاهد یک جریان سیاسی در کشور هستیم که با وجود در دست داشتن بسیاری از سطوح مدیریتی در دولت، مجلس، شوراهای شهر و روستا و... به جای حل مسائل کشور، به جای تلاش برای مرتفع کردن مشکلات و به جای پاسخگویی در برابر مردم، مدام در حال بهانهتراشی هستند! از بهانههایی، چون تقصیر دولت قبل است، باید با غرب و آمریکا توافق کنیم تا بهانههای اخیرشان درباره وجود آنچه دولت موازی و دولت پنهان میخوانند یا هجمه مجدد بر شورای نگهبان و نظارت استصوابی و... همه، مسائلی است که متأسفانه این جریان سیاسی برای توجیه ناکارآمدی خود و برای فرار از پاسخگویی به آنها متوسل شده است، اما اصلاحطلبان تا چه زمانی میتوانند بر همین مدار ادامه دهند و با طرح مسائلی از این دست خود را از پاسخگویی و توضیح درباره عملکردشان در پنج سال اخیر بینیاز ببینند؟ پاسخ این است که فرصتسازی با طرح چنین مباحثی مدتهاست که تاریخ انقضایش گذشته و اگر این جریان تغییر روش ندهد، نتیجه آن را در انتخاباتهای پیشرو مشاهده خواهد کرد.
چشم تلآویو به نشست تهران
زهير أندراوس، تحلیلگر سیاسی به روزنامه انگلیسی «رأیالیوم» گفت: «اسرائیل به خوبی میداند که تمام محاسباتش در سوریه، تهدیدات، حملات هوایی و اقدامات دیپلماتیک آن، شکست سختی خورده است و اکنون با دقت در حال پیگیری نشست سهجانبه در ایران است. در نظر اسرائیلیها، این نشست اهمیت زیادی دارد، چرا که سرنوشت ادلب در آن مشخص میشود.» وی با اشاره به دشمنی اردوغان با رژیم صهیونیستی، تأکید کرد: «امکان تکیه بر ترکیه وجود ندارد. در این شرایط، اسرائیل چارهای جز پناه بردن به روسها ندارد؛ اما پوتین بیش از هر چیز به تثبیت جایگاه خود در سوریه، حفظ روابط استراتژیک و استوار خود با تهران و ایجاد محور تازهای متشکل از مسکوـ آنکارا و تهران، اهمیت میدهد.» وی همچنین اضافه کرد: «اسرائیل همه چیز را در سوریه از دست داده است و اکنون در تأمین هدف حداقلی خود یعنی خروج ایران از سوریه نیز در آستانه شکست کامل قرار دارد؛ چرا که با وجود تلاش مقامات تلآویو، روسیه در هیچ یک از نشستهایی که با مسئولان اسرائیلی داشته، تعهدی درباره خروج نیروهای ایرانی از سوریه نداده است.»
◄ سردار عابدین خرم، فرمانده سپاه عاشورای استان آذربایجان شرقی درباره علت تغییر مکان جلسه سران سه کشور روسیه، ایران و ترکیه از تبریز به تهران گفت: تبریز یک شهر امن در دنیا و کشور است و به صراحت میتوانم بگویم که دلیل این تغییر امنیتی نبوده است و یک تصمیم دیپلماتیک بود که در حیطه اظهار نظر من نیست.
اعلام همراهی فرانسه با آمریکا و رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران
«هلن لوگال» سفیر فرانسه در فلسطین اشغالی در نشست «مرکز مطالعات امنیت داخلی»، وابسته به دانشگاه تلآویو بار دیگر همآوازی فرانسه با آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره برنامه موشکی ایران را یادآوری کرد. وی گفت: «ما درباره نیاز برای حل مسئله موشکهای بالستیک ایران با ایالات متحده و اسرائیل[رژیم صهیونیستی] موافقیم، اما درباره روش آن اختلاف داریم.» او با وجود این مدعی شد پس از تصمیم آمریکا به خروج از توافق هستهای برجام همکاری میان کشورهای اروپایی و آمریکایی دشوارتر شده است. دیپلمات فرانسوی در ادامه برای توجیه ضرورت رسیدن به توافق هستهای با ایران مدعی شد، ایران دروغ میگفت و به همین دلیل ما به برجام نیاز داشتیم. ۲۰ سال پیش ما میدانستیم آنها برنامه تسلیحات هستهای داشتند. ما برای مقابله با این روند، از طریق قطعنامههای شورای امنیت و برجام، زرادخانهای تشکیل دادیم.
فشار امارات و سعودی بر عمان برای قطع رابطه با ایران
مؤسسه تحقیقاتی استراتفور آمریکا در گزارشی نوشت: امارات و عربستان سعودی بر پادشاهی عمان فشار میآورند تا مواضع خود در قبال برخی مسائل منطقهای را تغییر دهد. پس از هدف قرار گرفتن ایران با تحریمهای اقتصادی آمریکا، عربستان و امارات از این ناحیه بر عمان فشار میآورند و این کشور را به قطع روابط با ایران دعوت میکنند. استراتفور در این مطلب یادآور شد، عربستان و امارات هرگز نمیتوانند سناریوی قطر را درباره عمان تکرار کنند. ریاض و ابوظبی تلاش میکنند به مسقط فشار وارد کنند تا در برابر مسائل منطقهای نرمش بیشتری نسبت به سیاستهای آنها نشان داده و تجارت خود با ایران را متوقف کند و باب ارتباط با حوثیها را ببندد و به دولتهای محاصرهکننده قطر بپیوندد؛ اما عمان هزینه بیطرفی خود را میپردازد و نمیخواهد جزئی از منظومه سیاسی باشد که موجب خروج آن از راه بیطرفی میشود.
چرا شما صدای ملت را نمیشنوید؟
یکی از پایگاههای نزدیک به رئیس مجلس نوشت: «بدون تعارف پس از دیدن این فیلمـ برخورد زشت علی مطهری با یک شهروندـ اولین نکتهای که به ذهن رسید ضرورت عذرخواهی علی مطهری و برخورد شدید با روحانی مذکور بود. اینکه جوان مورد نظر با چه نیت و هدفی در این شرایط پر استرس اقتصادی، مطهری را مورد عتاب قرار داده، مهم نیست؛ مهم این است که علی مطهری در کسوت نمایندگی ملت باید خود را در معرض افکار عمومی قرار دهد و با سعه صدر صدای ملت را بشنود و پاسخگو باشد...» این پایگاه افزود: «یکی از نقدهای همیشگی علی مطهری به بخشهایی از حاکمیت همواره این بوده که صدای ملت را نمیشنوند. پس چرا وی در مواجهه با اعتراض یکی از همین ملت چنین برآشفته میشود و به جای عذرخواهی و خاک پاشیدن بر دهان متملقین راه توجیه را برمیگزیند؟»
تحریم نفت ایران و افزایش بهای قیمت بنزین در آمریکا
به گزارش شبکه آمریکایی سیانبیسی، «جان کیلداف» متخصص و تحلیلگر انرژی، تحریمهای ایران را مهمترین دلیل افزایش قیمت نفت تگزاس میداند و میگوید این تحریمها میتواند تا زمستان 30 درصد قیمتها را افزایش دهد و سبب شود قیمت بنزین به گالنی 4 دلار در پمپ بنزینهای آمریکا برسد. در حال حاضر، قیمت هر گالن بنزین در آمریکا حدود 2/83 دلار است. شبکه سیانبیسی در ادامه به نقل از تحلیلگران گزارش داد، بازار جهانی نفت در تنگنا قرار دارد و این تنگنا ممکن است شدیدتر هم شود.
سیداحسان قاضیزادههاشمی، عضو ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما گفت: بر اساس آنچه در طرح منع بهکارگیری بازنشستگان به تصویب رسیده و در مرحله بررسی میان مجلس و شورای نگهبان قرار دارد، رئیس سازمان صداوسیما مشمول حکم این قانون نیست. رئیس رسانه ملی منصوب مستقیم رهبر معظم انقلاب است و این جزء اختیارات اصل ۱۱۰ قانون اساسی است.
یک منبع نزدیک به نهاد ریاستجمهوری اخبار منتشر شده درباره بازنشستگی محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهوری را به دلیل تصویب قانون منع بهکارگیری بازنشستگان تکذیب کرد. این منبع آگاه، اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی را در راستای جریانسازیهای رسانهای با اهداف خاص توصیف کرد.
محمدرضا باهنر گفت: اشکال مجلس دهم این است که فراکسیون اکثریت ندارد و بنابراین برخی اوقات در مجلس دهم اتفاقات پیشبینیناپذیر میافتد. وی افزود: کشور را با یک مجلس نمیتوان اداره کرد و حتماً باید دو مجلس برای اداره کشور باشد. باهنر در ادامه گفت: باید یک خانهتکانی مناسب در دولت انجام شود؛ زیرا بعضی اعضای کابینه خسته به نظر میرسند!
حسن بهشتیپور در یادداشتی در روزنامه «اعتماد» نوشت: «یکی از اشتباههای بزرگی که از سوی نخبگان ما رخ داد، این بود که وانمود شد برجام میتواند یکسره مشکلات مردم را حل کند؛ اما حقیقت اینجا بود که همه مشکلات ما مربوط به تحریمها نبود، همه مشکلات متأثر از برنامه هستهای یا برجام نبودند. هواداران برجام، به شکلی تبلیغ کردند که گویی برجام یکسره دوای همه دردهای کشور است. برجام را شاید بتوان یک شرط لازم برای رونق و گشایش در کشور دانست، اما قطعاً شرط کافی و همهجانبه نبود.»
🌳چرا ولی فقیه در حل مشکلات و نارسائی های کشور اقدام موثری انجام نمی دهد؟
سعید تشکری زاده
این سوالی است که خصوصا در سال جاری زیاد مطرح می شود.
برای پاسخ به این سوال یکی از روش ها بررسی جایگاه و اختیارات ولی فقیه در قانون اساسی کشورمان و مقایسه آن با اختیارات شخص اول دیگر کشورها در قانون اساسی آن ها می باشد. به عنوان بهترین نمونه : قانون اساسی فرانسه که ادعای دموکراتیک بودن این کشور گوش فلک را کر کرده است.
17 اصل از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی مرتبط با رهبری می باشد.
در 17 اصلی که از قانون اساسی مرتبط با رهبری می باشد اصل 110 به طور مشخص وظایف و اختیاراتی برای رهبری مشخص کرده است.
یکی از مشکلات موجود در ساختار نظام جمهوری اسلامی نوع تقسیم وظایف بین ولی فقیه و رئیس جمهور است. تجربه اداره کشور با نظام ریاستی ثابت کرده است این شکل تقسیم قدرت پاسخگو نیست و ضرورت بازنگری در قانون اساسی و تغییرات در ساختار کاملا ملموس می باشد.
مقام معظم رهبری در جريان سفر به كرمانشاه(تیرماه 1390) در جمع دانشجويان اين استان فرمودند: ... اگر یک روزی در آیندههای دور یا نزدیک احساس بشود که به جای نظام ریاستی مثلاً نظام پارلمانی مطلوب است، هیچ اشکالی ندارد.
به نظر میرسد اختیارات ولی فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی با ایده حکومت اسلامی و ولایت فقیه تناسب لازم را ندارد. کلمه ولایت مطلقه فقیه در اصل 57 آمده است ولی نه در آن اصل و نه در اصول دیگری تبیین نشده است. مطابق قانون اساسی، وظیفه تبیین سیاست های کلی نظام به عهده ولی فقیه می باشد ولی چنانچه رئیس جمهور آن خطوط کلی را رعایت نکند امکان هیچ برخوردی از سوی رهبری با رئیس جمهور وجود ندارد. حداکثر اینکه رهبری انتقاد نماید. مانند قضیه مذاکرات هسته ای و الزامات 9گانه تعیین شده توسط رهبری که دولت آن ها را رعایت نکرد.
مروری بر قانون اساسی فرانسه این واقعیت را روشن میکند که اختیارات رئیس جمهور فرانسه به عنوان شخص اول آن کشور از اختیارات مقام معظم رهبری به عنوان شخص اول ایران بسیار بیشتر است. انحلال مجلس شورای ملی فرانسه از اختیارات رئیس جمهور فرانسه می باشد . رئیس جمهور می توان با فاصله یک سال مجددا مجلس شورای ملی را منحل اعلام کند. عزل نخست وزیر و هیئت وزیران فرانسه نیز از اختیارات رئیس جمهور فرانسه است. این در حالی است که مقام معظم رهبری در قانون اساسی اجاز عزل رئیس جمهور و انحلال مجلس را ندارند. ( عزل رئیس جمهور توسط رهبری منوط به رای دوسوم نمایندگان مجلس یا حکم دیوان عالی کشور به تخلف رئیس جمهور از قانون اساسی است و رهبری نمی تواند بدون یکی از این دو فرض رئیس جمهور را عزل نماید)رئیس جمهور فرانسه این اختیار را دارد که قوانین تصویب شده در مجلس را به مجلس اعاده و تقاضای تجدید نظر کلی یا جزیی نماید و مجلسین(سنا و شورای ملی) نمی توانند از تقاضای ریاست جمهوری استنکاف نمایند.
اگر در قانون اساسی جمهوری اسلامی چنین اختیاراتی به شخص اول کشور داده شده بود متهم به دیکتاتوری می شد.
🌹🌳تصور میکنم اگر عین اختیارات مندرج در قانون اساسی فرانسه را کپی کنیم و به مردم اعلام کنیم اختیاراتی که در قانون اساسی فرانسه برای شخص اول کشور اعطا شده برای شخص اول جمهوری اسلامی در نظر گرفته ایم دیگر مشکلی پیش نیاید و به مردم سالاری هم مفتخر شویم!
#فوری
فروش ۱۰۰ هزار خودرو توسط ایرانخودرو و سایپا
🔹یکهزارع مدیر عامل ایران خودرو: فروش ۵۰ هزار خودرو از محصولات ایران خودرو از هفته آینده انجام می شود.
🔸مدیر عامل سایپا: فروش ۵۰ هزار خودرو از چهارشنبه ۱۴ شهریور آغاز می شود /عصر ایران
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #شایعه
حضور شهردار تهران در خودسوزی شهروندتهرانی امروز
🔻 #واقعیت
🔹 برخی از کاربران شایعه کردند که شهردار تهران در زمان خودسوزی یکی از شهروندان در محل حادثه حضور داشته و نسبت به این موضوع بیتوجهی کرده است.
🔹این ادعا درحالی مطرح میشود که افشانی، شهردار تهران ساعت ۸ صبح امروز سه شنبه در همایش یکروزه شهرداران کلانشهرها و مراکز استانها که در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور در میدان فاطمی برگزار شده بود، حضور داشت
👌دوستان اختلافات سیاسی مجوزی جهت بازنشر اخبار کذب نیست
#تقوای_مجازی
https://eitaa.com/e_beman
🔴 زودباور نباشیم....
🔻ویدئویی که با عنوان شورش مردم در مشهد به جهت اعتراض به وجود صیغه خانه ها در حال انتشار است #شایعه بوده و در واقع این ویدئو تجمع اعتراضی مردم در شهر تهران (۱۳۹۴/۱/۲۲) در مقابل سفارت عربستان است که بعد از ماجرای دست اندازی به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده صورت گرفته است.
👌 #تفرقه=دام دشمن
https://eitaa.com/e_beman
#خبر_خوب
🔴حذف دلار از مبادلات تجاری ترکیه با ایران و چین
🔻اردوغان رئیسجمهور ترکیه:
🔹در نظر داریم تا دلار را در مبادلات تجاری با ایران و چین حذف و در عوض از ارزهای ملی استفاده کنیم.
🔹 با مسکو در حال مذاکره در همین رابطه هستیم.
🔹مرتبط کردن تجارت جهانی به ویژه با دلار آمریکا روز به روز دارد به مشکل بزرگی تبدیل میشود.https://eitaa.com/e_beman
🔻فارس نوشت:
🔴دسترسی هاتگرام و طلاگرام به تلگرام قطع میشود
🔹 براساس اعلام رسمی آخرین مهلت هاتگرام و طلاگرام برای اتصال به تلگرام تا ۱۵ شهریور است و این دو نسخه موقت غیررسمی و فارسی تلگرام از پس فردا دیگر به پاپان راه فعلی خود می رسند.
دوستانتان را به کانال ما در ایتا و سروش دعوت کنید👇
https://eitaa.com/e_beman
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/e_beman باز هم زیارت جنسی
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
با سلام و تحیت خدمت اساتید گرانقدر :سوال و جواب های زیر ویژه شما تحلیل گران محترم تهیه و ارائه می گردد👇👇👇
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
🌹🌳دفاع مردم پایه :👇
مهمترين راه برونرفت از وضعيت فعلي اقتصادي چيست؟
کشور در شرايط جنگ ترکيبي قرار دارد. دشمن اکنون بر اقتصاد تمرکز کرده است. براي جامعه و ملت ما اول بايد اين جنگ اقتصادي فهم شود و قواي مقننه، مجريه و قضائيه بايد در رويکردها، جهتگيريها و اقداماتشان اين باور را داشته باشند که در جنگ اقتصادي قرار داريم. دشمن بنا را بر فشار گذاشته و ما بايد ببينيم چطور ميشود فشارها را خنثي کرد. به طور حتم راه خنثي کردن، تغيير نگاه دشمن براي برداشتن فشارها نيست؛ بلکه بايد به ظرفيتهايي که در داخل کشور داريم توجه کنيم. اما يکي از نکات مهم اين است که مردم ما نسبت به اين وضعيت آگاهي پيدا کنند، وقتي کشوري مورد هجوم قرار ميگيرد، راه پيروزياش اين است که مردمش، خودشان را در مقابله و دفاع سهيم بدانند، آنچه در جنگ نظامي هشت ساله داشتيم، دفاع مردمپايه بود، حضرت امام(ره) مردم را در جنگ سهيم کردند و يک دفاع مردمپايه شکل گرفت و کمکهاي مردمي بر پايه بسيج سهم بالايي در جنگ و در تبديل شدن آن به دفاع مقدس داشت. امروز به نظر ميرسد هنوز نتوانستهايم مردم را نسبت به جنگ اقتصادي و اينکه چگونه ميتوانند براي برونرفت از اين جنگ نقشآفريني کنند، آگاه کنيم؛ اما به هرحال در جامعه لايهها و اقشار مختلفي وجود دارد، دولت به طور حتم بايد به اقشار آسيبپذير توجه بيشتر داشته باشد، توليد را بيشتر و اقتصاد مقاومتي را پيادهسازي کند که امروز ضرورتش بيشتر از گذشته است. دشمن به دنبال اين است که مشکلات قشر آسيبپذير جامعه را بيشتر کند. پس يکي از راههاي کاهش آسيبها اين است که نگذاريم کارخانهها و صنايعي که کارگران فعال دارند دچار رکود شوند؛ لذا بايد واردات را کنترل کرد و مبارزه با قاچاق و مفاسد اقتصادي را به طور جدي دنبال کرد؛ چرا که کشور ما براي برونرفت از اين وضعيت ظرفيتهاي بالايي دارد.
https://eitaa.com/e_beman
دیدنی است👇
🎥🎥 مستند «سینما انقلاب» به مناسبت روز سینما امشب ساعت ۲۳:۱۵ از شبکه خبر پخش خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
آيا دشمن توان به صفر رساندن نفتي ايران را در تحريم ها جديد دارد؟
در پي خروج يک طرفه ايالات متحده آمريکا از توافق هسته اي گروه ۱+۵ با ايران، ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا اعلام کرد که مجموعه اي از تحريمهاي اقتصادي را عليه ايران وضع خواهد کرد. تحريم خريد نفت اين کشور نيز به عنوان يکي از گزينههاي تحريم از ماه نوامبر سال جاري ميلادي آغاز خواهد شد.در طول بيش از دو ماهي که از اتخاذ اين تصميم آمريکا ميگذرد، اين کشور تلاش کرده است تا ساير کشورهاي جهان را به توقف خريد نفت ايران و پايان دادن به مبادلات اقتصادي با اين کشور ترغيب يا با تهديد به اعمال جريمههاي مالي متقاعد کند.اما يکباره مايک پامپئو، وزير خارجه آمريکا گفت آمريکا درخواست برخي از کشورها براي معافيت از تحريمهاي ايران را که از ماه نوامبر اجرايي ميشود تا مانع از صادرات نفت اين کشور شود، بررسي خواهد کرد.بر اساس متن مصاحبه وي با اسکاي نيوز در ابوظبي که توسط وزارت خارجه آمريکا منتشر شد، پامپئو گفت: «چند کشور هستند که به آمريکا ميآيند و درخواست معافيت ميکنند.» اين اتفاق در حالي مي افتد که واشنگتن پيش از اين گفته بود کشورها بايد تمامي واردات نفت ايران را از 4 نوامبر متوقف کنند يا اينکه با اقدامات مالي آمريکا مواجه خواهند شد و هيچ معافيتي وجود ندارد. اکثر تحليلگران بازار نفت بر اين باورند که دور تازه تحريم نفتي آمريکا عليه ايران، فروش نفت اين کشور را تا حدود زيادي کاهش خواهد داد.هر موسسه يي ارقام متفاوتي را از ميزان کاهش نفت ايران گفته اند.اما در اين بين بدبينانه ترين را گروه مشاوران فکتس گلبال انرژي(FGE) با انتشار تحليلي اعلام کرده است که صادرات نفت ايران به ميزان دو سوم رقم کنوني (دو ميليون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز) کاهش خواهد يافت و به حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز ميرسد. در اين ميان ترکيه قاطعانه اعلام کرده که خريد نفت ايران را متوقف نخواهد کرد.اسپانيا در آخرين موضع گيري بيان کرده که از سياست هاي تحريمي آمريکا تبعيت نخواهد کرد. چين هم بخاطر گستره جنگ تجاري مقاومت هاي خوبي را در برابر آمريکا تاکنون بروز داده است. چين در حال حاضر روزانه ۶۵۰ هزار بشکه از نفت ايران را خريداري ميکند.علاوه بر خريداران ثابت نفت ايران حسن روحاني ميگويد چنانچه ايالات متحده آمريکا متحدانش را براي خودداري از خريد نفت ايران تحت فشار بگذارد، آنگاه احتمالا صادرات نفت منطقه به خطر ميافتد.آقاي روحاني در پاسخ به سوالي از خبرگزاري رويترز گفت: «حرفي که برخي مقامات آمريکايي زدند که ما ميخواهيم صادرات نفت ايران را به صفر برسانيم، يک گزافهگويي است که هيچوقت قادر نيستند آن را عمل کنند.»او گفت: «آمريکاييها ادعا کردهاند که ميخواهند صادرات نفت ايران بطور کامل متوقف شود. آنها معناي اين ادعا را درک نميکنند زيرا براي ايران بيمعني است که در حالي که نفت منطقه صادر ميشود، نفت ايران صادر نشود.»
با اينکه هنوز اطلاعات دقيقي از مکانيزم بازگشت تحريم هاي نفتي دولت ترامپ عليه ايران وجود ندارد. همچنين پيش بيني هاي مختلفي نيز از ميزان اثرگذاري تحريم هاي آمريکا بر صادرات نفت خام ايران وجود دارد. با اين حال تازه ترين گزارش ها حاکي از آن است که ظاهرا بر دولت آمريکا روشن شده که توان صفر کردن صادرات نفت ايران را نخواهد داشت و نهايتا قادر خواهد بود چيزي بين ۷۰۰ هزار تا يک ميليون بشکه در روز از توليدات ايران کاهش دهد. اما همين ميزان از کاهش صادرات نيز چنانچه يکباره و طي ۹۰ روز آينده از بازار خارج شود، بازار جهاني نفت را با شوک قيمتي مواجه خواهد کرد؛ اتفاقي که نه براي بازار خوشايند خواهد بود و نه براي دولت آمريکا.
https://eitaa.com/e_beman
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🌹🌳سه شاخصه اصلی « یاران انقلاب » بعد از ایمان به خدا؛ بصیرت، اخلاص، عمل بهنگام و به اندازه.
[سوره الأنفال (8): آيه 72]
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ الَّذِينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِكَ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ (72)
همانا كسانى كه ايمان آورده و هجرت كردند و با اموال و جانهايشان در راه خدا جهاد كردند، و آنان كه (مجاهدان و مهاجران را) پناه داده و يارى كردند، آنان دوستدار و حامى و همپيمان يكديگرند.
👇پيامها:
1- اسلام، ايمان و عقيده، بدون تلاش و مجاهدت كافى نيست. مسلمانان صدر اسلام، يا مهاجر بودند يا پناهدهنده مهاجران، يا جهادگر و يا حامى مجاهدان.
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ» ... «وَ الَّذِينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا»
2- رابطهى ولايى، مخصوص كسانى است كه اهل هجرت، جهاد و كمك به ديگران باشند. «أُولئِكَ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ»
3- هجرت به سوى جامعهى اسلامى، شرط ولايت است و كسى كه هجرت
نكند، ولايت ندارد. «لَمْ يُهاجِرُوا ما لَكُمْ مِنْ وَلايَتِهِمْ ...»
4- در جامعهى اسلامى بايد ميان مجاهدان و مهاجران با مرفّهان بی درد، فرق باشد. «آمَنُوا وَ لَمْ يُهاجِرُوا»
✨🌟🌹امام خامنه ای در دیدار بسیجیان استان قم ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
ایمان کامل و ایمان حقیقی آن ایمانی است که با جهاد در میدان عمل همراه باشد. «و الّذین امنوا و هاجروا و جاهدوا فی سبیل اللَّه و الّذین آووا و نصروا اولئک هم المؤمنون حقّا»؛ مؤمن حقیقی آن کسی است که ایمان را با جهاد و هجرت و نصرت همراه میکند. تشخص بسیجی به این است. این فکر غلط و انحرافی که ما ایمان را منهای عمل و منهای جهاد، برای تقرب الی اللَّه کافی بدانیم، این آیه و آیات زیادی آن را رد میکنند. بسیج، قائم به همین است که ایمان همراه با عمل، آن هم عمل مجاهدانه باشد. پس جهاد عرصههای مختلفی دارد که عرض شد.
آنچه که برای همهی ما، برای همهی بسیجیان عزیز، برای جوانها در هر نقطهای از این عرصهی عظیم که مشغول کار هستند، باید به عنوان شاخص مطرح باشد، عبارت است از این سه عنصر: بصیرت، اخلاص، عمل بهنگام و به اندازه. این سه عنصر را همیشه با یکدیگر توأم کنید و در نظر داشته باشید. این عناصر سهگانه باید برای ما شاخص باشد؛ بصیرت، اخلاص، عمل بهنگام و به اندازه.
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
استيضاح هدفمند
وضعيت نابسامان اقتصادي مجلس را به واکنش واداشته و نمايندگان مردم را به پرسشگري از دولت سوق داده است. اوج اين پرسشگري را ميتوان در ماجراي سؤال از رئیسجمهور مشاهده کرد که در نهايت به توضيحات وي به پنج سؤال انجاميد که نمايندگان تنها از يک پاسخ ارائه شده قانع شدند! اين روند در قالب استيضاح دو وزير کار و وزير اقتصاد دنبال شد که نهايت آن نيز برکناري هر دو وزير بود.
اخبار شنيده شده از بهارستان حکايت از آن دارد که استيضاح سه وزير ديگر (صنعت و معدن و تجارت، راه و شهرسازي و ورزش و جوانان) نيز در حال آمادهسازي است و به زودي هيئترئيسه اعلام وصول کرده و کار به صحن علني مجلس کشيده خواهد شد. در اين بين، اين سؤال مطرح است که آيا اين روند که به استيضاحهاي زنجیرهای شباهت يافته، میتواند در حل مشکلات کشور مؤثر باشد؟
موافقان اين روند معتقدند، نمايندگان ملت طبق وظيفه قانوني خود بايد در جهت تحقق مطالبات و خواستههاي مردم اقدامات لازم را انجام دهند؛ از اين رو آنچه اين روزها در مجلس نسبت به رويکرد دولت صورت ميگيرد، عين خواسته مردم است و نمايندگان به طور قطعی نميتوانند در برابر مشکلات و سوء مديريتهايي که وجود دارد، سکوت کنند و بیتفاوت از کنار عملکرد دولتمردان بگذرند. استيضاح ميتواند زنگ خطري براي وزراي دولت بوده که با جديت و همت بيشتري براي حل مشکلات کشور در وضعیت دشوار امروز تلاش کنند.
اما مخالفان معتقدند، استيضاحهاي زنجيرهاي و پرتعداد نه تنها موجب ارتقای کارآمدي دولت نميشود، بلکه نتيجه عکس داده و انسجام دولت را از بين برده و افسار کار را از دست ايشان خارج خواهد کرد. از طرفي اين تصور در افکار عمومي شکل خواهد گرفت که مجلس با استيضاح وزرا در حال انجام يک کار نمايشي است و در نگاهي بدبينانهتر اين اقدام را در سطح اقدامي جناحيـ سياسي تقليل خواهند داد.
واقعیت آن است که تعداد و کثرت استيضاح نميتواند مؤلفهای براي عملکرد مجلس به حساب آيد؛ بلکه استيضاحي اثرگذار است که هدفمند بوده و با بررسي دقيق و نظرات کارشناسانه، شامل وزرايي شود که به دليل ناکارآمدي دوامشان به عاملي براي ايجاد مشکلات بدل شده است. هوشمندی مجلس در این زمینه میتواند اعتماد مردم به نمایندگانشان را ارتقا بخشد.
https://eitaa.com/e_beman