💢هشتم مردادماه روز بزرگداشت حكیم بزرگ ایرانزمین، شیخ شهابالدین یحیی سهروردی (۵۴۹–۵۸۷ ق / ۱۱۵۴–۱۱۹۱ م) گرامی باد🌷
🔶سهروردی کسانی که در جستجوی معرفتاند را به چهار دسته تقسیم میکند:
🔸1-آنان که تازه نسبت به معرفت احساس عطش کرده و به راه جستجوی آن گام نهادهاند. 2-آنان که به معرفت صوری واصل شده و در فلسفه استدلالی به کمال رسیدهاند، ولی از عرفان بیگانه اند؛ سهروردی، فارابی و ابن سینا را از این دسته برمیشمارد. 3-آنان که اصلاً به صورتهای استدلالی معرفت توجهی نداشته، بلکه مانند حلاج و بسطامی و تستری به تصفیه نفس پرداخته و به کشف و شهود و روشنی درونی رسیدهاند. 4-آنان که هم در فلسفه استدلالی به کمال رسیده و هم به اشراق یا عرفان دست یافتهاند؛ وی افراد این گروه را «حکیم متألّه» خوانده و فیثاغورث و افلاطون و در جهان اسلامی، شخص خودش، را از آنان برمیشمرد.
🔷سیدحسین نصر در همین باره معتقد است: «سهروردی کوشش کرد تا موجب نزدیکی بین فلسفۀ دیسکورسیو، عرفان، و شهود عقلی شود. این پارادایمِ فلسفیِ متداوم و منسجمْ بهعنوان حکمت الهی (theosophy) شناخته میشود.» به باور وی، «مکتب اشراقی» در ایران از تداومی بیشتر از هشت قرن برخوردار بوده است؛ چنانکه در مکتب اصفهان و بهطور خاص در «حکمت متعالیه» ملاصدرا ارتباطی اساسی را بین «تفکر فلسفی و وحی، ایمان و عقل، و اهمیت معنای باطنیِ متون مذهبیِ بنیادی را برای الهام و تفکر فلسفی» شاهدیم.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
#نقد_فیلم | #یادداشت
🔘 فیلم سینمایی به کبودی یاس
◾️این فیلم در مورد شهید بزرگوار برونسی ساخته شده است و روایت داستان حول نگاه پدر شهیدی رقم می خورد که شهید برونسی را عامل اغفال و در نهایت کشته شدن فرزند خود می داند ...
▫️پدر شهید مترصد موقعیتی است تا از شهید برونسی انتقام بگیرد و حتی از کشتن او ابای ندارد ولی ماجراهای داستان تا لحظه شهادت این سردار رشید اسلام ادامه پیدا می کند تا پدر آن شهید جوان متوجه اشتباه خود و پی بردن به بصیرت جوان خود و روح بلند شهید برونسی و اهدافشان می شود.
◾️چرا فیلمساز اشتباه یک پدر را محور فیلم خود قرار داد، آن هم یک فیلم ارزشی و در مورد زندگینامه یک شهید شاخص؟ اشتباه کردن والدین و متوجه اشتباه شدنشان به واقع امری مذموم نیست؛ آیه ۶ سوره یس:لِتُنْذِرَ قَوْمًا مَا أُنْذِرَ آبَاؤُهُمْ فَهُمْ غَافِلُونَ ﴿۶﴾تا قومى را كه پدرانشان بيم داده نشدند و در غفلت ماندند بيم دهى (۶)
عدم تحجر دین اسلام و بالندگی آن به همین شاخصه هاست که با وجود تقدس دادن به وجود والدین، در مقابل اشتباهات اعتقادی آنها ایستاده و از آن رد نمی شود. لذا نشان دادن این مسئله در این فیلم در ضمن سیره شهدا مسلما برای نسل جوان جذاب و بر اتهامات همیشگی _ شعار زدگی در مورد معرفی شهدا عزیزمان _ فائق آمده ظرفیت ها و جنبه های جدیدی از مکتب شهدا را معرفی می کند.
▫️ فیلم سینمایی شب دهم نیز به همین شیوه نگاشته شده و این سیر و سلوک فرزند است که پدر را به راه انقلاب و شهدا می کشاند و از انتقام جویی نجات میدهد و چه بسیار از این نمونه ها هستند که می توانند برای نسل امروز باعث جذبه باشند.
🆔@savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰سینه زنی با محوریت خانواده
با نوای حاج امیر کرمانشاهی
#محرم #امام_حسین #خانواده
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/eakamfekr
🛑 فیلم سینمایی شب دهم...
🔺روایتی پدری که از داوطلب شدن و اعزام و حضور فرزند جوانش در جبهه برافروخته می شود و سعی در برگرداندن او به خانه می کند؛ پدر، همسر خود و مادر این فرزند را در ایامی که حضور دستجات عزاداری محرم توسط مأموران شاهنشاهی غدغن شده بود از دست می دهد، ماموران شاه دسته عزاداری را به رگبار بسته و تعدادی از عزاداری حسینی کشته و زخمی می شوند.
از دست دادن همسر و خاطره تلخ آن انگیزه پدر را برای دور نگه داشتن فرزندش از تمام محیط های انقلابی دو صد چندان کرده ولی پیگیری و جستجو در پی فرزند در جبهه و آشنایی با فضای معنوی و خلوص نیت رزمندگان اسلام باعث تغییر شگرفی در پدر می شود و او را دلباخته جوان پاکباخته رزمنده ای می کند که حتی یاد فرزندش را از او دور می کند.
🔺 عاشقانه ای خاطره انگیز از دهه شصت که هنوز نمایشگر بلوغ و عدم تحجر در سیر نظام ارزشی انقلاب و نظام اسلامی و تمامی شئون برگرفته از فرهنگ حسینی است. این فیلم کنکاشی در جریان شناسی دفاع مقدس و انقلاب است، دستگاهی که پیشتازی جوانان معرفت یافت از والدینشان چیز غریب و بعیدی نیست و رهیافتن پدر به بزم محبت در پی فرزند نیز امر مذموم و قبیحی نیست برعکس آنچه که معاندین از آن سعی دارند نشان بدهند _ فرهنگی متحجر، سنتی، دیکتاتور مآبانه که فرزند فقط یک رهرو و یک سرسپرده به احکام قومی قبیله ای باید باشد _ که با این دست از آثار نقشه آنها نقش بر آب می شد ولی دریغ و صد افسوس که خلا وجود این آثار جسارت برای حضور آثاری مانند "برادران لیلا" را فراهم آورده است.
🛑 فیلم سینمایی سفر جادویی
🔺پدری که به خاطر بد رفتاری و تنبیهات بدنی و ضرب و شتم فرزندش طی یک ماجرای دیدنی به دادگاه جادویی فراخوانده می شود و در آنجا محکوم به سفر در زمان می شود تا دوباره عواطف و احساسات کودکی در او برانگیخته شود.
فیلمی خاطر انگیز که با حفظ حرمت جایگاه پدر به خوبی والدین را در رفتار با فرزندانشان انذار می دهد و کودکان و نوجوانان را به فداکاری ترغیب می کند.
🔺ترفند تربیتی خوبی که هم باعث جریان سازی و هم الگو سازی در روابط والدین با فرزندان می شد و هم انتقاد و مخالفت با رفتار والدین را برای کودکان به نحوی شایسته و مبتنی با فرهنگ بومی تعریف و تبیین می کرد.
🔺و چه بسیار جای خالی این دست آثار که در نقشه و جورچین فرهنگی ما به چشم می آید که مجبور به پر کردن آن با نمونه ها ناهمگن با فرهنگ ایرانی و اسلامی هستیم.
امید که دغدغه مندان عرصه فرهنگ مطالبه برای ساخت و جایگزین کردن _ آثار بومی را با آثار خارجی که به وفور در حال ساختن فرهنگ نسل های آیندهساز این مرزوبوم را دارند _ داشته باشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰اخلاق امام صادق(ع) در مواجهه با مخالفان عقیدتی...
#محرم #امام_حسین
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/eakamfekr
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۱۴ مرداد سالروز در گذشت زنده یاد حسین پناهی
🔹حسین پناهی در ۱۴ مرداد ۱۳۸۳ بخاطر سکته قلبی درگذشت.
🔹وی در عمر هنری خود در بیش از ۸۰ فیلم و سریال علاوه بر بازیگری، نویسنده و کارگردانی نیز کرد.
🔹مزار مرحوم پناهی در دژکوه استان کهگیلویه و بویر احمد در شهر سوق قرار دارد.
@AkhbareFori
📸 انتشار برای نخستین بار توسط خبرگزاری ایرنا
فرماندهان قوای سه گانه ارتش (ظهیرنژاد، فکوری، افضلی) و رییس ستاد فلاحی)، پس از دیدار با رهبر انقلاب(امام) در جماران / ۵ اردیبهشت ۱۳۶۰
عکاس: علی فریدونی
eitaa.com/seghal | ایتا