#سخنی_با_والدین
#مجازی
📱افراد معمولا نسبت به دیجیتالی شدن نوجوانان و آوردن رسانه به دنیای او سه دیدگاه دارند:
1⃣ برخی خانواده ها به جد مخالفند و به هیچ وجه اجازه دسترسی بچه ها را به این فضا نمیدهند و اگر بحث اپلیکشن شاد و آموزش مجازی نبود واقعا مصمم بودند تا سنین بالا، فرزندانشان سمت گوشی و فضای مجازی نروند و توجیهشان این است که فضای مجازی آسیب زننده است و آنها را گمراه میسازد. در این دیدگاه مطلقا استفاده از رسانه های روز را ممنوع میکند و هزینه های زیادی از استرس میپردازند تا نوجوان و حتی جوانشان وارد دنیای دیجیتال نشود.
2⃣ خانواده هایی بودند و هستند که معتقدند ما همپای تغییرات جامعه باید دسترسیها را برای فرزندان فراهم کنیم. اینها فرزندان زمانه خود هستند و دنیای دیجیتال یک دنیای شیشه ای و بیخطر است و ورود نوجوان و سرگرم شدنش با بازی های آنلاین و چتهای گروهی و هرگونه سرک کشیدنی در فضای مجازی، بهتر از بیرون رفتن و رفیق ناباب پیدا کردن و سیگاری شدن است. شعار آنان این است که گوشی برای فرزندم میخرم که اولا از زمانه خود جانماند و ثانیا بهتر از محیط بیرون است.
3⃣بعضی خانواده ها نه ممنوعیت مطلق و نه آزادی مطلق را قائل هستند و میگویند اول آموزش های لازم را به فرزندان میدهیم و خودکنترلی و تفکر نقاد را به آنها آموزش میدهیم تا از ورود به دنیای فناوری کمترین آسیب را ببینند و بیشترین منفعت را ببرند. در حقیقت موج سواری به آنان میآموزیم.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#سخنی_با_والدین #مجازی 📱افراد معمولا نسبت به دیجیتالی شدن نوجوانان و آوردن رسانه به دنیای او سه دی
#سخنی_با_والدین
#مجازی
✅ تفکر سوم، تفکری منطقی است و این منطقی بودن بخشی از الزامات والدگری امروز ماست.
چه در نگاه دینی و چه در بحث روانشناختی آمده است پیش از اینکه فرزندانتان در موقعیت جدیدی قرار بگیرند باید از قبل، آمادگی آن موقعیت را برای فرزندان ایجاد کنیم.
💠 همچنان که حضرت علی (ع) یکی دو سال قبل از رسیدن به دوره نوجوانی، به فرزند نوجوان خود میفرمایند: من قبل از اینکه منحرفان سراغ شما بیایند، حق را برای شما تشریح میکنم که حق و اهل حق را بشناسی.
❇️ بر ما والدین لازم است که آموزش فرزندان خود برای ورود به دنیای دیجیتال و فضای مجازی را از سن ۷ یا ۸ سالگی آغاز کنیم و تا ۱۲ سالگی صبر نکنیم.
با ورود آموزش از راه دور، فناوری خیلی زودتر از موعد سراغ فرزندان ما می آید و ما باید تلاش کنیم آموزش مهارت ها و پایهریزی استفاده صحیح را از سنین پایینتر آغاز کنیم.
💫مهمترین آموزش هم اینکه خودم برای او الگو شوم؛ به عنوان مثال، در ساعاتی از اوقات، قید گوشی را میزنم و برای چند ساعت گوشی را کنار میگذارم.
یا استفادههای مفید را در حضور آنان انجام میدهم.
برای خردسالان از قصهگویی و بازی استفاده میکنم یا از ساعت هشدار گوشی بهره برده و قرار میگذاریم که وقتی زنگ به صدا درآمد، باید گوشی را تحویل بدهد.
⭕️ما متاسفانه فرزندان مان را بدون آموزش فرهنگ استفاده مفید، وارد این فضا کردهایم.
60 میلیون گوشی موبایل در دست افراد است که بدون هیچ آموزشی وارد جامعه شده است.
البته الان هم دیر نشده است. در پستهای بعدی چند راهکار برای جلوگیری از وابسته شدن نوجوان به دنیای فناوری پیشنهاد میکنیم که با انجام صحیح آنها، تأثیر خودش را خواهد گذاشت.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#سخنی_با_والدین #مجازی ✅ تفکر سوم، تفکری منطقی است و این منطقی بودن بخشی از الزامات والدگری امروز
#سخنی_با_والدین
#مجازی
⁉️چه کنیم نوجوان به دنیای دیجیتال وابسته نشود؟!
❓از چه شگردهایی استفاده کنیم که هم فناوری باشد و هم زندگی به خوبی جریان داشته باشد؟
یقینا نمیتوان مخاطرات دنیای مجازی را نادیده بگیریم و هیچ فردی نمیتواند ادعا کند به فرزندم مطمئن هستم و هیچ آسیبی نمیبیند.
♨️امروزه فناوری دیجیتالی یک نفس اماره مستقلی است که به شدت انسان را وابسته میکند و فرد را تشویق میکند که به صورت مخفیکارانه جستجویی داشته باشد.
✅تجربه و علم ثابت کرده است که اگر چند مسأله در نوجوان پایه ریزی شود موبایل مهمترین مسأله زندگی اش نخواهد بود:
1️⃣ عزت نفس نوجوان:
نوجوانی که برای خودش احترام قائل باشد، موبایل مهمترین مسأله زندگی او نمیشود و سعی میکند از موبایل بهترین استفاده را داشته باشد؛ چون تلاش میکند به هدفهای خود برسد و هر آنچه مانع رسیدن به هدف خود ببیند کنار میگذارد.
⭕️ نوجوانانی که تحقیر شدند و نگاه شان به خود، نگاهی منفی است و حس خوبی نسبت به خود ندارند و بی هدف هستند و انگیزه و چشم اندازی برای آنها تصور نمیشود، از اینکه به هدفی برسند ناامیدند، بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند.
❇️اگر قصد دارید از ابتدا روی یک موضوع سرمایهگذاری کنید، روی احساس ارزشمندی و هدفگذاری او تمرکز کنید که نوجوان و کودک دیروز احساس پسر خوب و دختر خوب بودنش رشد بیابد.
💠 پشتیبانهای علمی بسیار زیادی در این امر داریم هم از لحاظ دینی هم روانشناسی.
آنجا که دین صراحتا میگوید: هرکه عزت نفسش بالا باشد، خواستههایش برای او کوچک میشود.
📌به عنوان مثال، اگر شما به عنوان یک بزرگسال محترم، جایی هستید که به همه غذا برسد ولی به شما نرسد قشقرق به پا میکنید؟ خیر. چون میگویید مگر غذا ندیدهایم و نخوردهایم؟
برای خود احترام قائل هستید و این احترام حالت بازدارندگی دارد و وقتی در موقعیت گناه قرار میگیرید و کسی هم نباشد خویشتنداری میکنید و چشم از حرام میبندید. چرا؟ چون جدای از خدا، آنقدر برای خود احترام قائل هستید که خود را آلوده به خطا و درخواستهای سبک نمیکنید. اینها،همان عزت نفس و مناعت طبع است.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#سخنی_با_والدین
#مجازی
⁉️ چه کنیم نوجوان به دنیای دیجیتال وابسته نشود؟!
2⃣ رابطه خوب داشتن، خیلی ایمنکننده است.
نوجوانهایی از کنج اتاق بیرون نمیآیند که رابطه آنها با والدین خوب نیست. رابطه ای که با دیگران دارند جذابیت بیشتری برای آنها دارد.
ما در دنیایی هستیم که پر از جنگ جاذبه هاست. یک طرف جاذبه پدر و مادری، یک طرف جاذبه سفرههای رنگارنگ و...و یک طرف هم جاذبههای دیجیتالی نوجوان است.
به دلیل ساختار مغزی، نوجوان جاذبه هایی که راحتتر و بیدردسرتر هستند را برای خود ترجیح میدهد.
❗️ اگر ما این اصل را بپذیرم که در جنگ جاذبه ها قرار داریم آیا باز با سرزنش و بحث و جدل، موبایل را از نوجوان دور میکنم یا با یک جذابیت بیشتر؟
طبیعتا برای یک جذابیت بیشتر برنامهریزی میکنیم.
🌟بر اساس گفتگوهایی که با نوجوانان داشتم در خانههایی که دورهمیهای خوب در آن برگزار میشود و رابطههای فامیلی گرم و مناسب است و در میان آنها، افرادی هستند که نوجوان را دوست دارند، در چنین شرایط و روابط خوبی، نوجوان با موبایل مشغول است ولی کمترین آسیب را میبیند.
❓ کدام نوجوان در جمع، مدام با موبایل مشغول است؟
کسی که در جمع همصحبت ندارد و به او توجه نمیشود ولی اگر در جمعی کسی باشد که نوجوان را سرگرم کند، با او شوخی یا صحبت کند و رابطه خوب برقرار کند، قطعا فرصتی پیش نمیآید نوجوان سراغ موبایل برود.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#سخنی_با_والدین #مجازی ⁉️ چه کنیم نوجوان به دنیای دیجیتال وابسته نشود؟! 2⃣ رابطه خوب داشتن، خی
#سخنی_با_والدین
#مجازی
📵نوجوان هایی غرق در رابطههای مجازی میشوند که رابطههای واقعی آنها سر جای خود نیست یا به قدرتمندی قبل نیست.
سرزنش ها، تحقیرها، تمسخرها حتی غیرعمدی هم حالت دافعه و طرد کنندگی دارند و باعث میشوند نوجوان احساس کند در دنیای اطرافیانش حس خوشی وجود ندارد ولی در دنیای مجازی هر آنچه میخواهد بدون هیچ دردسر و مشکلی یافت میشود.
✅ یک رابطه خوب با نوجوان داشتن یعنی اینکه وقتی پدر شب از سر کار میآید، گل وقتش را برای نوجوان میگذارد. آیا ممکن است این نوجوان به پدر و خواستههای او بیتفاوت باشد؟
⭕️در مقابل، پدری که در طول روز نبوده و شب هم که هست روی مبل جلوی تلویزیون مینشیند و همزمان با موبایل هم مشغول است و توجیه هم میکند که من باید در جریان مسائل روز باشم و خستگی در میکنم، در این مورد نوجوان با چه کسی رابطه برقرار کند؟
نوجوانی که ممکن است در طول روز با مادر تنشهایی هم پیدا کرده و الان پشتیبان ارتباطی ندارد، پشتیبانی که روزها کار داشته و شبها مشغول خود و موبایل خود و خواسته های خود است.
❗️اینجاست که نوجوان هم میگوید چرا من سراغ خواسته های خود نروم. اگر این خودخواهی است چرا پدر خودخواه است؛ اگر نیست چرا من نروم؟
یا در جایی که مادر وقتی میتواند به راحتی خیلی از حرفها را با نوجوانش در میان بگذارد یا حرفهای او را بشنود و صندوقدار اسرار او باشد و این کار را به هزار بهانه انجام نمیدهد، نوجوان هم ارتباط خوب را در جای دیگر جستجو میکند.
📌کم کاری های خودمان را با این جملات که فضای مجازی نوجوان را شیفته خود کرده توجیه نکنیم.
در بسیاری موارد، مشکل از طرف ماست.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
با سلام و احترام..
چند کتاب جهت استفاده همراهان گرامی معرفی می گردد..👇
@eakhavi
📙 کتاب"روش های افزایش عزت نفس در کودکان و نوجوانان"
نویسنده: اسماعیل بیابانگرد
لینک خرید کتاب:
https://b2n.ir/436435
کتاب "خدا در زندگی کودکان"
نوشته حجت الاسلام استاد اخوی
لینک خرید کتاب:
https://b2n.ir/073625
📘 کتاب نبرد بی برنده
اثر : علی اکبر مظاهری
ناشر : خادم الرضا (ع)
درباره کتاب: در این کتاب نتیجه مجادله در قلمرو روابط همسران را در ۴ فصل مورد بررسی قرار می دهد
لینک خرید کتاب : https://b2n.ir/408376
📙 کتاب"والدین سمی"
نویسنده: سوزان فوروارد
در موضوع آسیب های جسمی روانی ناشی از رفتارهای غلط والدین و روش های درمان آن
لینک خرید:
https://b2n.ir/821541
📙نام کتاب : کلیدهای آموختن به کودکان درباره خدا
🖋نویسنده : اریس یاب
🌟توضیح بخشی از کتاب: کلیدهای آموختن به کودکان درباره خدا، سه بخش اصلی دارد: بخش اول به سؤالات کودکان درباره خدا اختصاص دارد؛ سؤالهایی که ممکن است پاسخی برای آنها نداشته باشید. بهراستی چگونه میتوان پاسخگوی معماهای بزرگ حیات بود؟ بخش دوم، به بررسی راههای مختلف ارتباط کودکان با خدا اختصاص دارد. با مطالعه این بخش، درخواهید یافت که ایمان تنها از طریق موعظههای اخلاقی تقویت نمیشود. در این زمینه شیوههای مختلفی وجود دارد که گاه برنامهریزی شده انجام میشوند و گاه ناخودآگاه. بهراستی از چه عواطفی میتوان برای آموزش درباره خدا استفاده کرد؟ چگونه میتوان بهترین محیط رشد معنوی و مذهبی در کودکان را فراهم آورد؟ بخش سوم، درباره حوزه وسیعتری از آموختن درباره خدا تهیه شده است. با مطاله این بخش درخواهید یافت که فرزندتان در واقع شاگردی در حال یادگیری است؛ شاگردی با آموزگاران متعدد.
لینک خرید کتاب:
https://fidibo.com/book/9377
📚منبع در موضوع علاقه مند کردن نوجوان به نماز؛ کتاب "مثبت هفده"
لینک خرید:
https://b2n.ir/519280
#تربیتی
🔆کمکم کن!
🔸برخی به تنهایی نمیتوانند از پس عادتهای بدشان بربیایند.
تصور کنید نوجوانی که شبها تا دیروقت بیدار است و روزها زمان زیادی را میخوابد.
وقتی قرار است این برنامه عوض شود، نیاز است به کمک یکی از اعضای خانواده کار را شروع کند.
از او بخواهد که یادآوری به موقع داشته باشد و در بیدار کردن او کمکش کند.
🔸اما بهتر است پس از مدتی روی پای خودش بایستد و با مدیریت خود به این هدف نزدیک شود. مزهای که در مستقل بودن هست، در وابستگی نیست.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
🏴 سالروز وفات حضرت امالبنین(سلام الله علیها) تسلیت باد.
▪️از همان روز اولی که پا در خانه مولا نهاد، خودش را اینگونه معرفی کرد: «آقا! آقا زادهها! دختران فاطمه(س)، گمان نکنید که آمدهام جای برترین بانو را پر کنم؛ خیر، من آمدهام که افتخار کنیزی شما را به دست آورم. لطفا مرا قبول کنید».
آمده بود که دلاورانی سلحشور برای حمایت حسین(ع) بپروراند.
امالبنین(س) از همسرش خواست تا او را با نام واقعیاش فاطمه، صدا نکند، شاید که ترک بردارد احساس ظریف فرزندان فاطمه(س).
همه فرزندانی که لقب امالبنین او را سبب شده بودند، فدایی امام زمان خود شدند و افتخار مادری چهار شهید آن هم در کنار سرور شهیدان دنیا، از این بانو، نامی جاویدان در جهان باقی گذاشت.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_والدین
♨️والدین عصبانی تر از نوجوان
⭕️ بسیاری از والدین اینگونهاند که وقتی نوجوان ناراحت میشود، آنها بیشتر جوش میآورند. نوجوان نسیم ایجاد کند ولی والدین طوفان بپا میکنند.
🔴در چنین شرایطی است که فرزندان احساس میکنند: نمیشود با پدر و مادر صحبت کرد، آنها آرام نیستند و زبان و رفتارشان تلخ است و به شخصیت ما لطمه می زنند.
❗️ ما با این رفتار به نوجوان میگوییم: من هم یکی مثل خودت هستم؛ نه رشدی و نه بلوغی!
❓چرا ما آرام نیستیم؟
نگرشهای ما سبب این امر میشود. ما انتظار داریم فرزند ما در همه زمینه ها تمام و کمال باشد که نیست و نمیتواند هم باشد. آرام نبودن والدین همیشه دردسرساز است.
❇️ آرامش والدین نشانه ضعف نیست، نشانه تسلط و کاربلد بودن است. اقتدار با آرامش نمایش داده میشود.
اقتدار با داد و فریاد سازگار و همراه نیست؛ روایت هم میگوید با غضب و ناراحتی نمیشود تربیت کرد!
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#ورزش
❓اگر من و دختر نوجوانم با هم باشگاه بریم، خوب است؟
✅خیر، خوب نیست که فرزندان با والدین باشگاه بروند چه دختر با مادر چه پسر با پدر.
چون به اندازه کافی با والدین اوقات سپری میکنند.
البته اگر بصورت تفریحی و گاهی اوقات باشد اشکال ندارد.
ضمن اینکه ممکن است از طرف دوستان و اطرافیان مورد تمسخر قرار گیرد و او را لوس و بچه مامانی خطاب کنند. لذا از لحاظ شخصیتی برای نوجوان حس خوبی ایجاد نمیکند.
❗️مگر اینکه خودش به این امر رضایت کامل داشته باشد که در اینصورت اشکالی ندارد.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_والدین
#دین
🔴 بی اعتمادی فرزند به والدین، میتواند آنها را بیدین کند!
❗️فرزندان، اولین اطلاعات مربوط به خدا را از شما دریافت میکنند و به سبب اعتمادی که به شما دارند، آنها را میپذیرند.
حال اگر این رابطه به هر دلیلی به هم خورده و فرزند نسبت به شما اعتماد خود را از دست بدهد، نسبت به معلوماتی که از شما دریافت کرده هم دچار تردید میشود.
⭕️همچنین وقتی فرزند بین اطلاعات دینی شما و رفتارهای غیردینی که گاهی از شما سر میزند، قرار گیرد باز دچار چنین نوساناتی خواهد شد.
✅ از این رو وظیفه شماست که با تنظیم رفتارهای خود الگوی معنوی خوبی برای فرزندانتان باشید.
اگر گاهی اشتباهی مرتکب شدید، با برخورد صحیح نسبت به آن اشتباه و تلاش برای جبران آن سعی کنید ذهنیت فرزند خود را از تردید خارج سازید. این امر سبب میشود که فرزندان حتی از اشتباهات ما هم درس بگیرند.
👈 یادمان باشد که ایمان با اعتماد رشد میکند. باید مورد اعتماد فرزندتان باشید تا او سخنان شما را بپذیرد.
سنتها و اعتقادات مذهبی که ایمان فرزندتان در بستر آن شکل میگیرد، باید قابل اعتماد باشند تا در رشد معنوی او مؤثر واقع شوند.
🚫در خانوادهای که اعضای آن همیشه با هم دعوا میکنند، در محافل مذهبی که اعضای آنها نسبت به یکدیگر کدورت داشته و همکاری سازندهای با هم ندارند، بچهها نسبت به آنچه که درباره خدا و ایمان گفته میشود، تردید خواهند کرد.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹
امام آمد، نشسته بر بال فرشتگان.
امام در پیام خداییاش در شهیدآباد «بهشت زهرا»، در «صور انقلاب» دمید و مردم را در عرصههای حق و محشر نهضت جان بخشید.
فجر ایمان، از شرق مکتب سرزده بود که به نماز عشق ایستادیم. در محراب حق، رو به کعبه عرفان با وضویی از خون دهها هزار شهید، بر سجاده صدق نشستیم و پیشانی اخلاص بر مهر «تعبد» نهادیم و دل به «ولایت» سپردیم و این، معجزه انقلاب بود».(جواد محدثی، جرعه جاری، ص247)
🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#چرا_من
🏆مسابقهای بدون گل!
همه ما از تماشای مسابقهای که در آن هیجان وجود نداشته باشد، دلزده و خسته میشویم.
گاهی یک گل، چه به نفع تیم محبوب ما باشد چه به ضرر آن، مسیر تماشای مسابقه را جذابتر و انگیزه را قویتر میکند.
📈برخی از تغییراتی که در زندگی با آن روبرو میشویم، چه به نفع ما باشد و چه به ضرر ما، مانند همان گلهای مسابقه عمل میکنند و زندگی را از خوابآلودگی و غفلت خارج میکنند.
🙏 وجود یک مشکل یا پدیدهای که انتظارش را نداشتیم، با تمام ناراحتیهای اولیهای که برای ما خواهد داشت، روحیه تقدیر و سپاسگزاری را افزایش میدهند.
💉فردی که از زندگی خوب و معمولی خود مرتب شکایت میکند، چنانچه به دلیل بیماری، یک هفته را در فضای درمانی و به دور از خانواده و راحتیهای همراه آن بگذراند، قدرشناسیاش تقویت میشود.
فردی که یک روز دسترسی به غذا برایش ممکن نبوده، لذت خوردن را بهتر درک میکند،
همچنین فردی که به دلایل شغلی یا مسافرت از نعمت خواب راحت محروم مانده، باآرامش بیشتری در اتاق خواب منزلش حضور مییابد.
🌼 اتفاقات فرا روی زندگی ما، از هر نوعی که باشند، فرصتهایی هستند برای لذتهای عمیقتر و ماندگار که ممکن است ظاهری ناخوشایند داشته باشند.
💪حال و روز کسانی که با بیماریهای سختی چون سرطان مبارزه کردهاند، با کسانی که تمام مدت زندگی را بدون هیچ مشکلی سپری کردهاند، یکی نیست؛
🌱همچنانکه استقامت و عطر گلهای کوهی که از دل صخره جان سالم به درآوردهاند، با گلهایی که در کنار رودخانه پرآب رشد کردهاند، مساوی نیست.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#استرس
❓پرسش از شما
سلام علیکم
پسری ۹ ساله دارم که رفتارها و عادت های استرسی دارد. چند وقتی هست انگشتانش را می شکند و با لبش بازی می کند.
چگونه میتوانم به او کمک کنم تا این کارها را ترک کند؟
احساسم این است این گونه رفتارهایش با تولد خواهرش شروع شده و الان که خواهرش دو ساله است باز هم رفتارهای استرسی دارد ولی شکل رفتارهایش تغییر کرده.
البته کلا زمینه استرس در خانواده مون داریم.
ممنون از راهنمایی شما
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi