ای خواجه كه قُربِ حق بُوَد
مایهی تو معـراج بُـوَد
پسـتترین پایهی تو
بی خط، زدهای بر همه دینها خط نسخ
بی سایه و كائـنات در سایهی تو...
✨میلاد سراسر خیر و برکت پیامبر رحمت، منادی وحدت، حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی (صلیالله علیه و آله و سلم) و #امام_صادق (علیهالسلام)، بنیانگذار مکتب تشیع، خجسته باد 💐
📜درباره اثر:
خوشنویسی نام مبارک محمد به خط کوفی بنایی | ایوان جنوبی مسجد حکیم اصفهان | دوره #صفویه
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨میلاد سراسر خیر و برکت پیامبر رحمت، منادی وحدت، حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی (صلیالله علیه و آله و سلم) و #امام_صادق (علیهالسلام)، بنیانگذار مکتب تشیع، خجسته باد 💐
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🎆🕊
آوای خوش #اذان شنیدن دارد
دل مست طنین نام احمد گشته
جان حال و هوای پرکشیدن دارد
🕊🕊 عاشقان وقت #نماز است
🎆اذان میگویند
🤲🤲دروقت اذان هفت مرتبه یا هادی و یا وهاب و یا رزاق
💜🕊اَللّهُ اَکبَر
💜🕊اَللّهُ اَکبَر
💜🕊اَللّهُ اَکبَر
💜🕊اَللّهُ اَکبَر
💜🕊اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ
💜🕊اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ
💜🕊اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه
💜🕊اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه
💜🕊اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّه
💜🕊اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّه
💜🕊حَی عَلَی الصَّلاةِ
💜🕊حَی عَلَی الصَّلاةِ
💜🕊حَی عَلَی الْفَلاحِ
💜🕊حَی عَلَی الْفَلاحِ
💜🕊حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل
💜🕊حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل
💜🕊اَللّهُ اَکبَر
💜🕊اَللّهُ اَکبَر
💜🕊لا اِلَهَ إِلاَّ اللّه
💜🕊لا اِلَهَ إِلاَّ اللّه
🎆🕊اَالتماس دعا
http://mzm22mzm.blogfa.com/post/368
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🔰 چکیده زندگی نامه #امام_صادق علیه السلام از کتاب «همرزمان حسین علیه السلام»
☀️ زندگی امام صادق به دو دوره تقسیم می شود:
🔹 دوره بنی امیه و مبارزه آشکار (در این دوره امام صادق صراحتا و آشکارا به مردم اعلام می کرد که خلافت حق علی و فرزندان او علیهم السلام است.
🔹 دوره بنی عباس و مبارزه با تقیه
❓ علت تقیه امام صادق علیه السلام:
✅ حکومت بنی عباس تازه نفس و مسلط بر اوضاع بود
✅ حکومت بنی عباس - بخاطر فعالیت با شیعه علیه بنی امیه - شیعیان را می شناخت.
🔺امام صادق در اواخر حکومت بنی امیه و ضعف آنها قرار داشت که دوران نشاط امامت ایشان بود لذا مبارزاتشان صریح و قاطع بود.
♨️ علت روی کار آمدن بنی عباس در نهضت ضد اموی و عدم تشکیل حکومت توسط امام صادق #عدم_آمادگی_مردم بود.
❌ علت عدم قیام امام صادق در زمان بنی عباس:
🔸 امام یاران اندکی داشت
🔸 مردم فریب خورده شعارهای انقلابی بنی عباس بودند
🔸 بنی عباس تازه نفس بود و اسرار خاندان بنی هاشم را می دانست
🧠 ابتکارات و فعالیت امام صادق در دوره بنی عباس:
1️⃣ تبلیغات و تبیین حقایق بنی عباس
2️⃣ ترویج تفکر شیعه
3️⃣تربیت نیروی انقلابی برای قیام
🔺 این فعالیت ها در 10 سال ابتدایی حکومت بنی عباس بخاطر مشغله زیاد حکومت با قدرت صورت گرفت اما پس از آن با واکنش حکومت همراه شد و امام تبعید شد. امام صادق در دوران تبعید ارتباط خود را با انقلابیون حفظ کرد که موجب قیامهایی مثل قیام زید بن علی بن الحسین و... شد.
♦️ موضع امام صادق در برابر خلفای زمان بر اساس روایات:
🏳️ دسته ای روایات می گوید: تسلیم خلفاء بود.
🚩 دسته ای روایات می گوید: مخالف خلفاء بود.
📜 دسته اول روایات که می گوید امام تسلیم بود و عده ای آن را مبتنی بر تقیه امام می دانند به دو دلیل نمی تواند درست باشد:
🔹 امام، رهبرِ مقابلِ طاغوت است و نمی تواند تقیه کند و ذلیل شود و منافات با مقام او دارد.
🔹 وجود راویان وابسته به بنی عباس.
⚠️ تشکیلات قوی و مدبرانه و عاقلانه از سوی امام صادق علیه السلام موجب شد که منصور امام را مسموم کند و نتواند علنی بکشد.
♨️ اقدام امام صادق (ع) قبل از شهادت:
🔸 جلوگیری از مکتوم ماندن شهادتش (دستور داد هفت سال برایش گریه کنند.)
🔸 جانشین خود را پنهان قرار داد. (برای خود چند وصی معرفی کرد.)
✍️ رضا مشایخ
🗓 پاییز ۱۴۰۰
🌹 میلاد #امام_جعفر_صادق علیه السلام
http://mzm22mzm.blogfa.com/post/369
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
📜#پیمان_آخال
❇️ پیمان آخال ( رکورددار بیشترین میزان جدایی از خاک ایران)
🔸🔸🔸
👈 عقد پیمان آخال، رکورددار بیشترین میزان جدایی از خاک #ایران که بین ایران #قاجار ناصری و امپراتوری #روسیه منعقد و باعث شد آسیای میانه، خوارزم، خیوه، شرق مازندران و مرو، سمرقند و بخارا (شامل ترکمنستان و بخشهای بزرگی از تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان امروزی با بیش از یک میلیون و ۲۲۶ هزار کیلومترمربع ) از ایران جدا شود.
📙محمود محمود در #کتاب تاریخ روابط ایران وانگلیس به پیمان آخال اشاره میکند:
اشتباه طرف ایرانی «اعتماد بیش از حد» به وعدههای روسیه بود.
🔹در جریان مذاکرات، تیم ایرانی به تصور اینکه روسها در قبال امتیازاتی که میگیرند، دیگر به سمت تصرف بیشتر اراضی ایرانی نخواهند رفت، با شرایط روسیه موافقت کرد. در حالی بود که روسیه پس از معاهده آخال به نفوذ خود در مناطق شمالی ایران ادامه داد و معاهده مانع توسعهطلبی روسها نشد.
منطقهای که پس از پیمان آخال و خارج از مفاد آن مورد دستبرد روسها قرار گرفت #روستای_فیروزه بود. منطقهای ییلاقی و تفریحی در ترکمنستان امروز که تا دورانپهلوی برای بازگرداندن آن تلاش شد اما سرانجام، ایران از دنبال کردن بازگرداندن مالکیت آن دست کشید.
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3400
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
﷽ن و القلم و ما یسطرون
📜#عهدنامه_آخال
🔴عهدنامهای که بار دیگر بخشهایی از شمال ایران را جدا کرد
🔎همه چیز در مورد قرارداد آخال
✍یک نکته قابل ذکر درباره قرارداد آخال تأثیر انگلیس در انقعاد آن است. در آن زمان، کشمکش انگلیس و روسیه بر سر مستعمرات فروکاسته بود و انگلیس این امکان را به روسیه داد که تا حد ممکن در منطقه قفقاز پیشروی کند و توجهش از هند برداشته شود. این در حالی بود که #ناصرالدین_شاه در تصور کمک انگلیس به خودش بود.
📌با کمی اغماض میتوان گفت از منظر اقتدار سیاسی، اقتصادی و امنیتی نیز بعد از دوران صفوی و در واقع پس از مرگ شاه عباس صفوی، دوران انحطاط ایران شروع و باز با شروع نهضت مشروطه تغییراتی در آن صورت گرفته است. پس از سقوط صفوی به دست افغانها، تا چندین سال حکومت یکپارچه در ایران شکل نگرفت و این محمدخان قاجار بود که برای نخستین بار بعد از دوران #صفویه، دوباره ایران را یکپارچه کرد. با این حال در همین دوران #قاجار شاهد دو اتفاق هستیم؛ از طرفی با وقوع انقلاب صنعتی در غرب و پیشرفت تکنولوژی، شاهد ظهور کشورهای استعمارگر هستیم که به طرق مختلف اقدام به استعمار کشورهای عقب مانده مینمایند. از این رو در حوزه روابط خارجی، کشورهایی همچون انگلیس و روسیه ظالمانهترین قراردادها و عهدنامهها را در همین دوران با ایران امضا و یا به ایران تحمیل کردند.
📌از منظر داخلی نیز باید گفت که شرایط #ایران در دوران حکومت پادشاهان قجری، دورانی بسیار اسفبار را تجربه کرد به حدی که خبری از هیچگونه فعالیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی همسو با کشورهای روبه رشد اتفاق نیفتاد. این شرایط در نهایت منجر به تحمیل قراردادهای زیادی به وسیله کشورهایی نظیر انگلیس و روسیه از جمله قرارداد آخال بر ایران شد. بسیاری بر این باورند که قراردادهای #گلستان و #ترکمنچای، ننگینترین قراردادهای تحمیل شده به ایران در دوران قاجار بوده است. با این حال با کمی تأمل مشخص میشود که ایران در قرارداد آخال که در دوران ناصرالدینشاه با روسیه بسته است، سرزمینها و موقعیتهای ممتازی را از دست داد که کمتر از دو نمونه دیگر نیست. در این یادداشت برآنیم به بررسی مختصر چرایی و چگونگی وقوع قرارداد آخال بپردازیم.
📌زمینههای انقعاد #قرارداد_آخال
آنچه از همان ابتدای استقرار حکومت قاجار نمایان بود، بینظمی و بیساختاری شالوده اصلی این حکومت بوده است. قاجارها مانند دوران پیش از حکمرانی، با منش قبیلگی خود زندگی میکردند از این رو تا سالها ارتش منظمی در اختیار نداشتند. در زمینه مدیریت سایر مسائل از قبیل اقتصاد، فرهنگ و سیاست نیز بدون ساختار مشخصی حکمرانی میکردند و تنها چیزی که از پادشاهی و اداره کشور یاد گرفتند، تاج بر سرگذاشتن و نشستن بر تخت پادشاهی بود.[۱]
📗۱.یرواند آبراهامیان، ایران بین دو انقلاب، ترجمه احمد گلمحمدی، تهران، نشر نی، چاپ یازدهم، ۱۳۷۷، ص۶۷_۶۸.
📌این مسائل از یک سو، و نفوذ کشوری همچون روسیه که پس از جنگ چالدران در دوران شاه اسماعیل صفوی، همواره رد پای آن را در تحولات ایران مشاهده میکنیم باعث شد پادشاهان قاجار از موضعی پایین نسبت به تحولات بینالمللی عمل کنند. اگرچه انگلیس عموما با انعقاد قراردادهای تجاری ثروت و منابع ایران را به یغما میبرد ولی روسیه به واسطه هم مرز بودن با ایران، به دلایل مختلف درگیریهای نظامی با ایران پیدا میکرد. این درگیریها در نهایت به انعقاد قراردادهایی همچون ترکمنچای، گلستان و آخال منجر شد که در هر کدام از این موارد، بخشی از سرزمین و ثروت ایران به یغما رفت.
📌همین ضعف نیروی نظامی و نبود یک ارتش منظم یکی از مهمترین دلایل انعقاد پیمان آخال نیز شد. امپراتوری روسیه حتی پس از انعقاد قرارداد ترکمنچای و گلستان، به بهانههای مختلف اقدام به تصرف و حمله به مناطق مرزی با ایران از جمله سمرقند، تاشکند، آرال، بخارا و خوارزم مینمود. ایران نیز به دلیل ضعف نظامی و عدم وجود استحکامات دفاعی در مرزهای خود، عموما توان مقابله با این تهاجمات را نداشت و یا در صورت ایستادگی، شکست میخورد. در این میان بخش شمال خراسان بزرگ که محل زندگی ترکمنها محسوب میشد، از گذشته بسیار دور به صورت کامل تحت تصرف ایران قرار نداشت. ترکمنها نیز به واسطه شرایط جوی خاصی که داشتند برای رفع مایحتاج خود، شورشهای به درون شهرهای ایران انجام میدادند.
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3400
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
ادامه👇👇
✍#ناصرالدینشاه_قاجار و پادشاهان پیش از وی، هیچگاه موفق به کنترل و شکست ترکمنها نشدند. از این رو عملا این منطقه که از منظر استراتژیک و جغرافیایی بسیار مهم بود، دارای نوعی خودمختاری خاص بود. در این میان و در مسیر دست اندازیهای روسیه به خاک #ایران، این کشور توانست با غلبه بر ترکمنها عملا این منطقه را که در واقع متعلق به ایران بود و در نتیجه ضعف #قاجار تحت حاکمیت دولت مرکزی قرار نگرفته بود، به خاک خود اضافه کند. ناصرالدین شاه نیز از سر ناچاری و ضعف پذیرایی انعقاد معاهدهای شد که این منطقه برای همیشه از قلمرو ایران جدا شد. [۲]
📘۲.امینالله گلی، تاریخ سیاسی و اجتماعی ترکمنها، تهران، نشر علم، ۱۳۶۶، ص۱۶۳_۱۶۵.
📌روسیه طوری مرزها را در معاهده آخال ترسیم کرده بود که علاوه بر انتقال بهترین ناحیه آن منطقه به کشور خود، خطر بسیار بزرگی برای صنعت و کشاورزی خراسان ایران نیز بهوجود میآورد. جالب اینجاست که ناصرالدینشاه قاجار حتی به این بخش از پیماننامه توجه نکرد و بدون هیچ اعتراضی آن را پذیرفت.
ناصرالدین شاه که در این برهه از زمان، تمام تمرکزش بر حل منازعات با انگلیس در مرزهای جنوب شرقی سپری میشد، به کلی اهمیت نوار شمالی کشور را از یاد برده بود. روسیه نیز اگرچه به واسطه ضعف ایران نیازی به ارائه دلیل نداشت ولی به بهانه اینکه ترکمنها شرایط را برای تجارت سخت کرده و امکان داد و ستد فراهم نیست، اقدام به تصرف این منطقه کردند. انقعاد این قرارداد از این جهت بسیار حائز اهمیت است که از این پس روسیه مرزهای خود را تا شمال خراسان کشیده بود و دارای مرز قابل توجه زمینی با ایران شده بود که این مسأله به خودی خود یک تهدید جدی برای ایران محسوب میشد. [۳]
📙۳.علیاصغر شمیم، ایران در دوره سلطنت قاجار، تهران، نشر بهزاد، ۱۳۸۷، ص ۲۵۵.
🟡مهمترین محورهای قرارداد آخال و نتایج آن:
پیمان آخال به ظاهر تفاوتهای زیادی با قراردادهای #ترکمنچای و #گلستان داشت؛ ولی از یک منظر نمونه به مراتب بدتری از آن دو بود. دو قرارداد ترکمنچای و گلستان در شرایطی به پادشاهان قاجار تحمیل شد که نظامیان ایران در مقابل ارتش روسیه شکست خوردند و توانایی مقابله دوباره با این کشور را نداشتند. ولی در پیمان آخال، هیچگونه برخورد جدی میان ایران و روسیه اتفاق نیفتاده بود و فشار نظامی از سوی روسها به ایران وارد نشده بود. در نهایت به واسطه ضعف ساختار دفاعی و مدیریتی حکومت قاجار و شخص ناصرالدینشاه، این پیمان که دارای چهار محور بود با امضای مؤتمنالملک (وزیر خارجه ایران) و ایوان زینوویف (فرستاده روسیه) در ۲۳ آذر سال ۱۲۶۰ ه. ش. به صورت رسمی به اجرا درآمد.
👈نکته قابل تأمل در خصوص این معاهده این است که روسها با بهانه برقراری امنیت در منطقه ترکمنها و آخال شاه قاجار را راضی به انعقاد قرارداد کردند، ولی تا سالیان دراز شاهد آن بودیم که این کشور نتوانست به طور کلی شورشهای ترکمنها را سرکوب کند. [۴]
📕۴.جلالالدین مدنی، تاریخ تحولات سیاسی و روابط خارجی ایران، قم، نشر دفتر انتشارات اسلامی، چاپ چهارم، ۱۳۸۶، ص۴۰۰_۴۰۱
📌محور نخست و بنیادی این قرارداد که فلسفه انعقاد آن نیز محسوب میشد، مشخص شدن سرحد مرزها میان ایران و روسیه بود. بر این اساس مرز ایران و روسیه که پیش از آن عملا دریایی بود، به مرزهای شمال خراسان و منطقه زندگی ترکمنها و آخال کشیده شد. این مسأله بدان معنا بود که از این پس ایران برای همیشه حقی در رابطه با منطقه آخال و ترکمنها ندارد. در فصل دوم پیمان، موضوع ترسیم دقیق مرزها و علامتگذاری آن مطرح شده بود. مسألهای که هرچند در زمان ناصرالدین شاه به امضا رسید ولی تا سالیان دراز در مورد جزئیات آن مجادله و اختلاف نظر بود. محورهای سوم و البته چهارم این معاهده جایی است که تعدی روسها و حماقت حکمرانان قاجار را نشان میدهد.
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3400
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
ادامه👇👇
📌به طور کلی باید گفت محورهای این قرارداد در دو بخش تعریف میشود:
بخش نخست آن به مسأله تعیین مرزها و علامتگذاری آنان مربوط میشود. در توضیح این بخش باید گفت که این بخش به خودی خود بخش قابل توجهی از سرزمینهایی که به ایران تعلق داشت برای همیشه از ایران گرفته شد. در ادامه این بخش نیز یک مسأله قابل تأمل دیگر وجود دارد و آن اینکه روسیه برای ضربه زدن به ترکمنها، مرز را طوری ترسیم کرد که قبایل و طوایف ترکمنها از هم پاره شده و بخشی تحت حاکمیت ایران و بخشی نیز در کشور روسیه قرار گرفت. [۵]
📓۵. امینالله گلی، تاریخ سیاسی و اجتماعی ترکمنها. تهران، نشر علم، ۱۳۶۶، ص۱۶۳_۱۶۵.
👈از دست دادن بخشی از مرزهای متعلق به #ایران به خودی خود قابل تأسف و زیان بار است. ولی این بخش دوم معاهده #آخال است که خسارت جبران ناپذیری به ایران وارد میکند. روسیه طوری مرزها را در معاهده آخال ترسیم کرده بود که علاوه بر انتقال بهترین ناحیه آن منطقه به کشور خود، خطر بسیار بزرگی برای صنعت و کشاورزی خراسان ایران نیز به وجود میآورد. جالب اینجاست که ناصرالدینشاه قاجار حتی به این بخش از پیماننامه توجه نکرد و بدون هیچ اعتراضی آن را پذیرفت.
📌بر این اساس، روسیه کوههای مرتفع را در مرزهای خود قرار داده بود و به این ترتیب آب و چشمههای حاصله از این کوهها نیز متعلق به روسیه بود. چنین ترسیمی این امکان را به روسیه میداد که در هر زمانی، مانع از انتقال آب به ایران شود. علاوه بر اینها، دولت ایران نیز متعهد شده بود در مسیر آب نه روستای جدیدی دایر کند و نه بیش از حد مجاز کشاورزی تعیین شده آب مصرف کند. در واقع #ناصرالدین_شاه یکی از بهترین نواحی که میتوانست آب کشاورزی خراسان را فراهم آورد و یک منطقه اقتصادی، صنعتی و کشاورزی پیشرفته ایجاد کند را بدون هیچ دردسری به روسیه تقدیم کرد. [۶]
📔۶.لرد کرزن، ایران و قضیه ایران، ترجمه غلامعلی وحید مازندرانی، تهران، نشر بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۰، ج اول، ص۱۹۷_۱۹۸.
📝سخن پایانی
در خصوص پیمان آخال یک نکته قابل ذکر وجود دارد و آن هم تأثیر انگلیس در انقعاد آن است. در آن زمان، کشمکش انگلیس و روسیه بر سر مستعمرات فروکاسته بود و انگلیس این امکان را به روسیه داد که تا حد ممکن در منطقه قفقاز پیشروی کند و توجهش از هند برداشته شود. این در حالی بود که ناصرالدین شاه در تصور کمک انگلیس به خودش بود.
به طور کلی باید گفت پیمان آخال دستاورد مثبتی برای ایران نداشت که هیچ، این نتایج را برای ایران به همراه داشت: نخست اینکه در ازای هیچ منفعتی، بخش قابل توجهی از زمینهای ایران به روسیه واگذار شد. ناصرالدین شاه با تصور اینکه شورش ترکمنها با این قرارداد برای همیشه از بین خواهد رفت، اقدام به امضای آن نمود، این در حالی است که حداقل تا پایان حیات وی هیچگاه ترکمنها سرکوب نشدند. مسأله دیگر اینکه منطقه آخال و ترکمننشین شمال خراسان، معبر داد و ستد ایران با قفقاز بود. واگذاری این مناطق به روسیه منجر به باجدهی ایران به آن کشور و از دست دادن فرصتهای مناسب اقتصادی بود.
مسأله پایانی و قابل توجه اینکه، سرزمینهای واگذار شده به روسیه از نظر کشاورزی و دامپروری آنقدر مستعد بود که نه تنها به خودی خود خسارت جبران ناپذیری برای اقتصاد ایران محسوب میشد، بلکه مناطق مطلوب کشاورزی در خراسان، از آن پس به دلیل عدم دسترسی به آن خشک و بلا استفاده شدند.
📚#پی_نوشت:
📗۱.یرواند آبراهامیان، ایران بین دو انقلاب، ترجمه احمد گلمحمدی، تهران، نشر نی، چاپ یازدهم، ۱۳۷۷، ص۶۷_۶۸.
📘۲.امینالله گلی، تاریخ سیاسی و اجتماعی ترکمنها، تهران، نشر علم، ۱۳۶۶، ص۱۶۳_۱۶۵.
📙۳.علیاصغر شمیم، ایران در دوره سلطنت قاجار، تهران، نشر بهزاد، ۱۳۸۷، ص ۲۵۵.
📕۴.جلالالدین مدنی، تاریخ تحولات سیاسی و روابط خارجی ایران، قم، نشر دفتر انتشارات اسلامی، چاپ چهارم، ۱۳۸۶، ص۴۰۰_۴۰۱
📓۵. امینالله گلی، تاریخ سیاسی و اجتماعی ترکمنها. تهران، نشر علم، ۱۳۶۶، ص۱۶۳_۱۶۵.
📔۶.لرد کرزن، ایران و قضیه ایران، ترجمه غلامعلی وحید مازندرانی، تهران، نشر بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۰، ج اول، ص۱۹۷_۱۹۸.
🗓دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰ ۵۰۷۵
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3400
https://iichs.ir/vdci.yawct1auwbc2t.html
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
پژوهش اِدمُلّاوَند
📜#پاسداشت_تاریخ_فرهنگ
💌کاش خیّر معروف این روزهای بابل، گوشه چشمی به تاریخ و فرهنگ این دیار نیز داشته باشد.
✍ به قلم حامد ابراهیم زاده بازگیر
🔹 این روزها خبر مسرت بخش کمک صدها میلیارد تومانی یک خیّر بابلی در حوزه بهداشت و سلامت، نقل محافل و در صدر اخبار این شهرستان معروف به دارالمومنین و دارالخیرین می باشد.
🔹 حقیقتاً جگر شیر می خواهد که انسان ثروت و سرمایه زندگی اش خواه ماحصل ارث و میراث آباء و اجدادی اش یا حاصل سالها تلاش، کوشش و عرق ریختن ها باشد را صرف اموارات خیریه نماید و می طلبد مسئولین مربوطه در شهرستان قدردان این خیران نیک اندیش بوده و وجود آنان را قدر بدانند.
📌 روا بود که این خیر نیک اندیش حوزه سلامت شهرمان که خواستار مخفی ماندن نامش هست به مسئولین شهرستان و اهالی رسانه اجازه می دادند که نامش را منتشر نموده تا مردم قدرشناس #بابل قدردان این لطف و محبت ایشان باشند.
🔹 کاش خیّر معروف این روزهای بابل، گوشه چشمی به تاریخ و فرهنگ این دیار نیز داشته باشد چرا که حال تاریخ و فرهنگ در این شهر با سابقه ی دیرینه ی تاریخی، [بیشتر قابل توجه مسئولین و مردم قرار گیرد] بسیار وخیم و به عنوان مثال [برخی] بسیاری از بناهای تاریخی و میراثی آن که برخی از آنان قدمت حدود ششصد ساله دارند در معرض نابودی کامل و نیازمند مرمت و بازسازی فوری است.
🔹 #اسناد و #نسخه های با ارزش تاریخی یکی دیگر از میراث گرانبها و ذی قیمت در این شهرستان که از گذشته های دور برای نسل های حال و آینده باقی مانده و اگر چه هنوز بسیاری از آنان در دست اشخاص در کنج پستوها و بام خانه ها رها شده ولی وجود تعداد محدودی از آن در بخش نسخه های خطی کتابخانه آیت الله روحانی این کتابخانه را به غنی ترین کتابخانه ی دارای نسخه های خطی #مازندران مبّدل نموده که دو صد حیف به علت نبود بودجه ی ناچیز و مختصر برای آفت زدایی، مرمت و اسکن، همچنان بلا استفاده مانده و دور از دسترس علاقه مندان جهت بهره برداری در کنج کتابخانه در حال خاک خوردن است.
🔹 تالیف کتب متعدد تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی، سیاسی و اجتماعی این دیار توسط پژوهشگران و نویسندگان بابلی یکی دیگر از مواردی است که انتشار آن حتی با تیراژ اندک مستلزم مساعدت مالی خیران نیک اندیش شهرمان می باشد.
#دیارعلویان
#طبرستان_کهن
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3403
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺ﻋﯿﺪﺗﻮﻥ ﻣﺒـﺎﺭﮐــــــــــ🌺
خورشید، محمد است و صادق ماه است💞 خورشید همیشه با قمر همراه است💞
یعنی که ولادت امام صادق 💞
در روز ولادت رسول الله است💞
🌷عــــیدتون مـــبارک
🙏خداوندا
⇦به حق خط خط قرآن
⇦و به حق روح پاک محمدمصطفی(ص)
⇦هیچ خانه ایی غم دار
⇦هیچ مادری داغ دیده
⇦هیچ پدری شرمنده
⇦هیچ محتاجی ستم دیده
⇦هیچ بیماری درد دیده
⇦هیچ چشمی اشکبار
⇦هیچ دستی محتاج
⇦هیچ دلی شکسته
⇦و هیچ خانه ایی بی نعمتت نباشه
الهی آمین یا رب العالمین
🌷🍃 سلام
🍃🌷 روزتان بخیـر
🌷🍃 عطـرگلهای محمدی
🍃🌷 آواز نسیم
🌷🍃 رقص شاپرک ها
🍃🌷 صدای پرندگان خوش آواز
🌷🍃 در این صبح زیبـا
🍃🌷 تقدیم دل پاک شما
🌷🍃 امروز و هر روزتان بکام
🌷عیـدتون مبـارک🌷
🖊#سیدقاسم_صیادمنش
🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄﷽🍃⃟🌸᭄•🍃⃟🌸᭄•
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
@edmolavand
#قرارگاه_فرهنگی_سیده_میر_مریم
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─
🔎بازدید از #کاخ_موزه_سعدآباد و گزارش تصویری البته با محدودیت و نور نامناسب برای عکاسی.
🗓جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳
📸#سیدقاسم_صیادمنش
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─