18.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
.
چقدر شبیه صحبتایی هست که شهید رئیسی روزای اول انتخابات توی مناظره میگفتند
من کاری به انتخابات بمعنی که امروز در همهجا هست و باز ما را به هول و ولا انداخته و پریشانمان کرده و ما را از یاد برده ندارم
ولی در صدا وچهرهی این مرد باز هم حکایت تکراری غم رو میبینم و میشنوم!
میخواهیم این حزن را به کدام وعده و وعید سیاسی بفروشیم
کدام تکه از دنیا ما را حریص کرده
یا کدام عنوانی که باز سیاست توی چشم ما بزرگ کرده میخواهد بزرگی این لحظه را که به شهادت کات میخورد بپوشاند!
اهل اجرا بودن یا پول یا ....
همهی وعدهها جز این لحظهی نقد لبریز از صداقت، نیستند و دروغند
ما که میخواهیم رای بدهیم همان مایی هستیم که در تشییع حاج قاسم و شهید زاهدی و شهید رئیسی بودیم یا مایی که باز فراموشی گرفته؟
@eghtesad_daneshbonyan
همه ی وعده ها جز این لحظه ی لبریز از صداقت، نیستند و دروغند...
@eghtesad_daneshbonyan
نگاهی دیگر لازم است...
|روایت اقتصاد قسمت دوم|
☘قطعاً یکی از چالشهای اساسی دولت آینده، راه افتادن ماشین دولت در اقتصاد دانشبنیان، اصلاح نظام اداری و بهتبع آن راهاندازی ماشین دولت است. این مسئله دهههاست که در کشور وجود داشته است که اغلب در تلاش بودهایم با ایدههای شخصی و در قالب سازوکارهای مرسوم مدیریتی این امر را پیش ببریم و در قریب بهاتفاق موارد نیز در این امر ناموفق بودهایم. به بیانی دیگر مسئله اساسی نظام اداری در کشور ما مشخص نبودن جایگاه هر وزارتخانه و یا دستگاه اجرایی در نسبت با یکدیگر و نقش هرکدام از آنها در یک نظام بزرگتر باشد؛ تا آنجا که اغلب سازمانهای ستادی ایجادشده جهت رفع چنین چالشی نیز خود به یک سازمان در عرض سازمانهای دیگر بدل میشوند و عملاً تلاشها نهتنها نتیجهای نمیدهد بلکه خود حاصل تلاش دیگر مجموعهها را از بین خواهند برد.
☘به بیانی دیگر میتوان گفت، در یافتن نخ تسبیح نظام اداری کشورمان ناکام بودهایم.
نظام برنامهریزی فعلی کشور، متأثر از اقتصاد نفتی دهههای گذشته است. ساختار اغلب سازمانهای کشور به نحوی آرایش یافته است که یا در پی افزایش استخراج منابع نفتی و یا تأمین نیازهای بیپایان کشور از طریق واردات است. بودجهریزی کشور با پیشبینی از فروش نفت صورت گرفته و سهم هر دستگاه اجرایی از این بودجه با توجه به هزینه نیروی انسانی و نیازهای مالی جهت امور توسعه فیزیکی اختصاص مییابد.
☘برای نمونه گمرک جمهوری اسلامی ایران نیازمند تجهیز گمرکات کشور به سامانههای ایکسری بازرسی کالا است. مثل رویکرد برای رفع سایر نیازهای کشور، روند بدین گونه است که بعد از مطرحشدن نیاز و تبدیل آن به مسئله در مجامع خطمشی گذاری کشور، با توجه به اهمیت و استراتژیک بودن آن نیاز، منابع تأمین مالی آن به نحوی در سهم گمرک از بودجه سال آینده پیشبینی میشود. مجلس بودجه را تأیید کرده، وزارت اقتصاد مکلف است درصدد تأمین مالی موردنیاز بربیاید و گمرک بهعنوان مجری قانون مشغول فعالیت میشود.
☘کمبود نقدینگی لازم، گمرک را مدام به این میکشاند که تلاش کند ردیف بودجه اختصاصی را افزایش دهد که البته با توجه به کثرت مسائل اولویتدار کشور نه نقدینگی موردنیاز وجود دارد و اگر هم وجود داشته باشد تغییر درنتیجه ایجاد نمیکند. عدم توفیق روال ذکرشده دولت را به فکر تولید دستگاه در داخل کشور میرساند. غیر اقتصادی بودن تولید و سطح بالای فناوری مجال ورود بخش خصوصی را نمی دهد.
☘روند به نحوی است که این وظیفه یا بر دوش دولت اضافه میگردد و یا شرکتهای شبهدولتی ایجاد میگردد تا این کار را به نتیجه برسانند. در دهههای گذشته با رویکردهای واردات و یا ایجاد شرکتهای شبهدولتی، مسئله گمرک بههیچعنوان حلنشده است.
☘در مقابل رویکردهای یادشده، از سال 1396 و با ورود شرکتهای دانشبنیان به بومیسازی این محصول، دولت در یک نسبت صحیح با بخش خصوصی و با صرف کمترین هزینه ممکن توانست علاوه بر رفع نیاز کشور، سرمایههای بخش خصوصی و مردمی را نیز به بخش مولد هدایت کند.
☘تغییر ریل کشور از اقتصاد نفتی به یک اقتصاد درونزا نیازمند تغیر آرایش فضای تولید در کشور است. جایی که برای فعالسازی سازوکارهای اجرایی، شرکتهای دانشبنیان میتوانند بهعنوان یک حلقه میانی زمینه تغییر چنین ریلی را فراهم سازند. آنها با فتح قلههای فناوری مسائل را از نو برای دستگاه اجرایی باز تعریف میکنند و میتوانند پویایی را به آنها بگردانند. دست و پای بخش خصوصی در چنین شرایطی از غل و زنجیرهای اقتصاد سرمایهای ناشی از اقتصاد نفتی، خارجشده و با ابتکارات خود بازاری پویا و خلاق را ایجاد میکند.
@eghtesad_daneshbonyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دکتر جلیلی: مهمترین فرصت کشور توانمندیهای آحاد جامعه است
🔹ما یک نسلِ خلاقِ باهوش داریم که میتواند نقشآفرینی کند.
🔹دولت باید برای هر یک از شهروندانش امکان نقشآفرینی ایجاد کند.
@eghtesad_daneshbonyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر جلیلی: سال ۹۲ یکی از مهمترین بحثهای من در انتخابات ریاستجمهوری اصلاح ساختار اداریِ دولت بود
🔹پساز انتخابات سال ۹۲ به نامزدِ پیروز گفتم «ما باهم اختلافنظر داریم، اما این ماشین دولت نه من را به مقصد میرساند، نه تو را.»
🔹دستگاههای اداری باید ملجأ و پناهگاه مردم باشند؛ سازوکارهای دولتی باید تغییر کند.
@eghtesad_daneshbonyan
صف اول 14030324.mp3
44.59M
به نام خدا
☘صوت کامل سومین ارائه دکتر جلیلی در برنامه ی تلویزیونی نامزد های انتخابات در برنامه ی صف اول
☘دکتر جلیلی: برای چه امروز ما آمده ایم در بخش ریاست جمهوری و داریم نگاه خودمان را ارائه می کنیم؟ امروز کشور ما در یک فرصت تاریخی قرار دارد، فرصت های فراوان اقتصادی، سیاسی، بین المللی، صنعتی و تاریخی و حتی بین المللی در برابرش قرار گرفته است. امروز هنر رئیس جمهور این است که این فرصت ها را بشناسد، به آن اشراف داشته باشد و با برنامه از آن استفاده ی حداکثر شود.
عصاره و خلاصه ی برنامه ای که ما برای این چهار سال داریم، با دیدن تحولات جهانی و ظرفیت های داخل می گوییم: یک جهان فرصت؛ یک ایران جهش.
@eghtesad_daneshbonyan
9.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دکتر جلیلی: مناسبات قدرت شکلهای جدیدی به خود گرفته است
🔹 برخی از فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی مناسبات قدرت را تغییر خواهد داد.
🔹 هر فناوری جدیدی آمده قدرتهای بزرگ بر آن محدودیتهایی وضع کردهاند که کشورهای دیگر نتوانند به آن دست پیدا کنند.
🔹 ما اگر نتوانیم به این فناوریهای جدید دست پیدا کنیم ممکن است ۴۰ سال عقب بمانیم.
🔹 این که میگویم یک جهان فرصت معنیاش همین است. ما در کوانتوم و هوش مصنوعی در مرزهای دانش هستیم و دولت باید بستر را برای هر ایرانی فراهم کند تا بتواند نقشافرینی کند.
@eghtesad_daneshbonyan
5.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 جلیلی: برای شهروندان باید فرصت نقش آفرینی اقتصادی را فراهم کرد
🔸در زمانی که معاون اروپا و آمریکا بودم، خاطرم هست که صادرات فنی و مهندسی، تراکتور و... به کشورهای آمریکای لاتین رونق گرفت.
🔸یکی از اقدامات ارزنده شهید رئیسی، تقویت دیپلماسی و ارتباطات با همه کشورها بود و صرفا به چند کشور اکتفا نکردیم.
🔸دولت باید دولتی نقش آفرین در عرصه های جهانی و علم فناوری باشد و باید برای شهروندان، نقش آفرینی در عرصه اقتصاد را فراهم کند.
@eghtesad_daneshbonyan
فرصت برادری.mp3
9.52M
#بشنوید
🎙 فرصت برادری
"تاملی بر شعار دولت دکتر جلیلی"
در سالهای بعد از دفاع مقدس و آن فرصت تاریخی حضور مردم و نقش با شکوهی که مردم بر عهده گرفتند و سخت ترین شرایط، عرصهی زیبا ترین صحنههای هنر مردمان ایران شد، عموم دولتها با نگاهی خیرخواهانه متولی امور مردم شدند و ناخودگاه فرصت نقش آفرینی و برادری از مردم گرفته شد، حال آنکه این نقش آفرینی و مسئولیت خود زندگی است...
#دانش_بنیان_نقش_باشکوه
#دولت_مردم_دانش_بنیان
@eghtesad_daneshbonyan