🔘هشت توصیه امام هشتم برای روزهای آخر شعبان 👌
▫️اباصلت میگوید:
در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم.
فرمود:
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است،
پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
۱. زیاد دعا کن.
۲. زیاد استغفار کن.
۳. زیاد قرآن تلاوت کن.
۴. از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
۵. هر امانتی که گردنت هست ادا کن.
۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
۸. و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
📚 عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱.
📚 بحارالانوار ج ۹۴ ص۷۳.
#معارف_اعتقادی
👇🌺
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
⁉️عدالت خدا پس کجاست!!!
🔹چرا فلانی پولدار است و من فقیر؟ یا فردی با دیدن زیبایی دیگران و سنجیدن زیبایی خودش، شکوه میکند که چرا من همانند او زیبا نیستم و...
🔰 این پرسشها از شناخت نادرست معنای عدالت خداوند، ناشی میشود.
🔸 توجه به چند نکته زیر در حل این مساله کافی است:
1️⃣ عدالت به معنای تساوی نیست. نمره 20 معلم به تمام دانش آموزان، عدالت نیست، بلکه معلم عادل کسی است که هرکدام از شاگردان را به اندازه استحقاقشان ستایش یا نکوهش کند. پس عدالت را باید به معنای هر چیزی را بهجای خود نهادن، یا هر کاری را به وجه شایسته انجام دادن دانست.[1]
2️⃣ عدالت این نیست که خداوند همه مخلوقات را یکسان بیافریند و مثلاً به انسان هم شاخ، یال، بال و... بدهد یا همه را سفید یا سیاهرنگ بیافریند، بلکه اقتضای حکمت و عدالت آفریدگار این است که جهان را بهگونهای بیافریند که بیشترین خیر و کمال بر آن مترتب شود و موجودات مختلف را بهگونهای بیافریند که متناسب با آن هدف نهایی باشد.[2]
3️⃣ از طرفی ملاک و معیار بندگی، عبودیت خداست. پولدار و بیپول، سیاهوسفید و... ملاک برتری نیست و این تفاوتها نیز لازمه نظام خلقت و بر اثر علل و عوامل متناسب با خودش پدید آمده که ما نسبت به بسیاری از آنها آگاهی دقیقی نداریم.
🔹 ضمنا خداوند هیچ وقت نخواسته است که بندگانش فقیر، ناقصالخلقه و... باشند بلکه این علل و عواملی داشته است که گاهی خود فرد آن را ایجاد کرده است و گاهی دیگران باعث آن شده اند لذا خداوند به آنان وعده عذاب داده است.
📗پینوشت:
[1]. آموزش عقاید، علامه مصباح یزدی، ص 195.
[2]. همان، ص 196.
🌐جهت مطالعهی بیشتر کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/236731
📎 #مباحث_خداشناسی
📎 #عدل_الهی
#معارف_اعتقادی👇🌹
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
.
.
کهقلبمبهتووصلاست
چنانکهزمینبهرویش..🌱
#اللهمعجللولیكالفرج♥️
#معارف_اعتقادی
👇🌺
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
#سؤال
چرا حتی یک پیامبر هم از چینی ها نداریم؟
✍️پاسخ:
📌یکی از مشکلات رخدادهای تاریخی عدم شفافیت آن است؛مکان ظهور پیامبران از مسایل تاریخی است که ابهام دارد و قضاوت درباره آن مشکل است. اما با توجه به رهنمودهای وحیانی می گوییم:ظهور پیامبران اختصاص به منطقه خاصى ندارد .
🔹 به تصریح قرآن ظهور پیامبران اختصاص به منطقه خاصى ندارد .طبق آموزه های اسلامی همه امت ها از خود پیامبر داشته اند: « و ان من امّه الا خلا فیها نذیر، در هر امتی نذیر و هشدار دهنده ای وجود دارد». نیز:« لقد بعثنا فی کلّ أمه رسولاً أنِ اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت؛ در هر امتی پیامبری فرستادیم (تا به مردم بگویند) که خدا را بپرستید و از بت دوری کنید ». در هر حال اگر در قرآن مجید، تنها نام عدّه معدودى از پیامبران بزرگ برده شده؛ بدین معنا نیست که تعداد ایشان منحصر به همین افراد است؛ بلکه در خود قرآن تصریح شده که بسیارى از پیامبران بودهاند که نامى از ایشان در قرآن به میان نیامده: « و رسلاً لم نقصصهم علیک؛ پیامبرانی که داستان آن ها را برایت بازگو ننمودیم » .
🔸مضافاً برخی از روایات به نوعی موید همین مطلب است چنان که در برخی روایات از امیرالمومنین ، حضرت على علیه السلام نقل شده که خداوند پیامبرى را مبعوث کرد که سیاه پوست بوده و داستان آن به ما نرسیده است.
🔹 بنابراین نمىتوان گفت که همه پیامبران در یک منطقه خاص ظهور نمودهاند، بلکه طبق احادیثى که در مورد تعداد آنان رسیده ؛ یعنی124 هزار نفر، از این تعداد چند پیامبر مشخص مربوط به آسیا و خاورمیانه است، از بقیه خبری نیست ؛ در نتیجه هرچند یقینا پیامبران اولوالعزم و صاحب شریعت و کتاب آسمانی،به دلایل خاصی که فعلا در مقام بررسی آن نیستیم ،از شرق میانه برخاستند اما این احتمال بعید نیست که در بسیاری از مناطق جهان همانند هند، چین، آمریکا و ... نیز در گذشته های دور که امکان ارتباط وجود نداشته ،بر حسب ضرورت پیامبرانی مبعوث شدند .
🔸همچنین برخی از شواهد و قرائن تاریخی و اجتماعی بیانگر آن است که در سایر مناطق جهان نیز در گذشته های دور انبیایی مبعوث شده اند ،مثلا برخی از اقوام سرخپوست و ساکنان منطقه آمریکای جنوبی ،سنت های دینی و اذکار و اورادی نظیر عبادات سایر ادیان دارند که به احتمال قوی ناشی از تعالیم انبیایی است که در گذشته در آن مناطق زیسته اند، ولی نامی از آن ها به دست ما نرسیده است.
#معارف_اعتقادی👇🌹
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b