احکام شرعی ⬅️
‼️ (حکم کفاره تأخیر):
🔷 کسی که روزهی ماه رمضان را به واسطهی عذری نگیرد و تا رمضان آینده هم به خاطر سهلانگاری و بدون عذر قضای آن را به جا نیاورد باید بعداً روزه را قضا کند و برای هر روز کفارهی تأخیر بدهد،
اما اگر قضای روزهی ماه رمضان را به علت استمرار عذری که مانع روزه گرفتن است، مانند مسافرت تا ماه رمضان سال آینده به تأخیر اندازد قضای روزههایی که از او فوت شده کافی است و واجب نیست کفاره بدهد، هر چند احتیاط (مستحب) در جمع بین قضا و کفاره است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
التماس دعا 🙌 @setad600
هدایت شده از حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلم🎤مصاحبه حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در حاشیه جلسه رزمایش مواسات با محوریت مساجد فعال و منتخب با حضور نماینده محترم ولی فقیه و ائمه جمعه استان لرستان .
🔹و با هدف شبکه سازی و ساماندهی مساجد ذیل رزمایش مواسات
🆔 @Shahrokhy_ir
⭕️ کرونا مشکلی برای روزه داران ایجاد نمیکند
🔸علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و وزیر اسبق بهداشت درباره روزه داری در بحران کرونا:
🔹ویروس کرونا برای روزه داران مشکلاتی ایجاد نمیکند و تمام مطالعات جهان نشان میدهد روزه داری سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
🔹باید تمام نکات بهداشتی را مثل سایر زمانها در ماه رمضان رعایت کرد و مردم خیالشان راحت باشد ویروس کرونا برای روزه داران مشکلاتی ایجاد نمیکند، اما اگر فرد بیماری زمینهای مثل دیابت کنترل نشده دارد و پزشک تشخیص میدهد که نباید روزه بگیرد، شرایط متفاوت است.
التماس دعا 🙌 @setad600
مبحث قرآنی ⬅️
موضوع: تأثیر اخلاص در انفاق
[ سوره بقره / آیه ۲۶۴ ] ؛
"یٰا أَیُّهَا اَلَّذِینَ آمَنُوا لاٰ تُبْطِلُوا صَدَقٰاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ اَلْأَذىٰ كَالَّذِی یُنْفِقُ مٰالَهُ رِئٰاءَ اَلنّٰاسِ وَ لاٰ یُؤْمِنُ بِاللّٰهِ وَ اَلْیَوْمِ اَلْآخِرِ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ صَفْوٰانٍ عَلَیْهِ تُرٰابٌ فَأَصٰابَهُ وٰابِلٌ فَتَرَكَهُ صَلْداً لاٰ یَقْدِرُونَ عَلىٰ شَیْءٍ مِمّٰا كَسَبُوا وَ اَللّٰهُ لاٰ یَهْدِی اَلْقَوْمَ اَلْكٰافِرِینَ "
✔️ ترجمه آیه :
ای کسانی که ایمان آورده اید، صدقه های خود را با منت و آزار، باطل مکنید، مانند کسی که مالش را برای خودنمایی به مردم، انفاق می کند و به خدا و روز بازپسین ایمان ندارد. پس مثل او همچون مثل سنگ خارایی است که بر روی آن، خاکی [نشسته ] است، و رگباری به آن رسیده و آن [سنگ ] را سخت و صاف بر جای نهاده است. آنان [ ریاکاران ] نیز از آنچه به دست آورده اند، بهره ای نمی برند؛ و خداوند، گروه کافران را هدایت نمی کند.
( تاثیراخلاص درانفاق )؛
✔️ تفسیر آیه :
این آیه و آيه ی بعد با دومثال زیبا، نخست حقیقت انفاقهای آمیخته با #منت و #آزار و #ریاکاری و #خودنمایی را ترسیم میکند،
و سپس از انفاق هایی سخن میگوید که از ریشه #اخلاص و #عواطف_دینی و #انسانی سرچشمه گرفتهاند۰
این آیه عمل ریاکارانه را به قطعه سنگی تشبیه کرده که قشر نازکی از خاک روی آن را پوشانده است ؛ قطعه سنگی که #ظاهری_آراسته و سرسبز اما #باطنی #سخت و #خشن دارد وهنگامی که بارانی با دانه های درشت برآن می بارد آن #ظاهر زیبا کنار رفته #حقیقت سنگ نمایان میشود۰
افراد ریاکار و بیثمر نیز #باطن_خشن و #بیثمر خود راباچهره ای از #خیرخواهی و #نیکوکاری می پوشانند و اعمالی انجام میدهند که #هیچگونه_ریشه_ثابتی در آنها وجود ندارد؛
اما #حوادث زندگی به زودی #پرده را کنار میزند و #باطن آنها را #آشکار میکند۰
📚 تفسیر نمونه ج ۲ ص ۳۲۶
التماس دعا 🙌
@setad600
#حدیث_روز ⬅️
✳️ شرط #شفاعت = کمک به نیازمندان
قالَ النَّبِىُّ صلي الله عليه و آله:
« منْ قَضى حاجَةً لاَِخيهِ كُنْتَ واقِفا عِنْدَ مِيزانِهِ فَاِنْ رَجَحَ وَاِلاّ شَفَّعْتُ لَهُ»
پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) فرمود:
« كسى كه نياز برادر دينى خود را بر طرف نمايد من در موقع سنجش اعمال او حاضر خواهم شد، اگر موفق بود كه هيچ، والا او را شفاعت مى كنم »
📚 مستدرك، ج ۲، ص ۴۰۶
التماس دعا🙌 @setad600