4_5909231896662902420.pdf
1.37M
کتاب شریف «الأذکار» با محتوای اذکار و دستورات سلوکی اهلبیت(علیهم السلام) و هفت مقاله در نظام سلوکی معرفتی انبیاء و اهلبیت علیهم السلام
⚡️نگاهی به جمعیت اهلسنت ایران در بیست سال دیگر
✍مهدی مسائلی
بارها شنیده و خواندهایم که بعضی با استناد به سخنان و تحلیلهای نامعتبر از غلبه جمعیت اهلسنت ایران در آینده نزدیک سخن میگویند و اظهار میکنند: «با این روند فرزندآوری اهلسنت احتمالاً تا 20 سال آینده اکثر جمعیت ایران را اهلسنت تشکیل خواهد داد!»
اخیرا نیز فایل صوتی یکی از مداحان انقلابی منتشر شده است که ایشان برای تأکید بر اهمیت فرزندآوری شیعیان، از تساوی جمعیت شیعه و سنی در بیست سال آینده سخن میگوید.
چند سال پیش بنده در یادداشتی با تکیه بر آمارهای رسمی به نقد این سخن پرداختم.(متن را میتوانید در کانال تلگرامی بنده بخوانید) حالا نیز مجددا نکاتی را یادآور میشوم:
۱. بنده به شخصه حدود بیست سال است همین سخن را در جمعهای گوناگون میشنوم، اما با گذشت زمان، از این بیست سال هیچ وقت کم نشده است و هرچه ما جلو میرویم این بیست سال نیز با ما جلو میآید.
۲. در یادداشتم با استناد به آمارهای رسمی بیان کردم که در بین استانهای سنینشین ایران فقط استان سیستان و بلوچستان رشد جمعیت و ولادتهای بیشتری نسبت به آمار متوسط کشور دارد. این درحالی است که در استان کردستان که اکثریت آن نیز اهلسنت هستند، رشد جمعیت و تعداد ولادتهای آن حتی از آمار متوسط کشور نیز پایینتر است. بالابودن آمار ولادتها در استان سیستان و بلوچستان نیز به خاطر انگیزههای مذهبی نیست، بلکه به خاطر شرایط فرهنگی این مناطق است، به تعبیر صریحتر فرهنگِ غربی در این مناطق کمتر از سایر نقاط کشور رسوخ کرده است و فرزند بیشتر در این مناطق هنوز یک پشتوانهی خانوادگی به حساب میآید. البته در این مناطق نیز نسبت به دهههای گذشته آمار موالید و رشد جمعیت افت بسیاری داشته است و از حدود ۵ درصد به حدود ۳درصد رسیده است. قسمتی از این افت به خاطر فعالیت فرهنگی اِنجی اوهایی است که برای کنترل جمعیت در این مناطق فعال بودهاند، اما افزون بر این، زنان در این مناطق، نسبت به سایر نقاط کشور آزادی فرهنگی و سوادآموزی و حضور اجتماعی کمتری داشتهاند، اما با گسترش سواد و نقش اجتماعی زنان به مرور از تعداد ولادتها در این مناطق نیز کاسته شده و میشود. مثلا یکی از گزارههای تأثیرگذار بر تعداد ولادتها، پایین بودن سن ازدواج است و در این مناطق هر چه سن ازدواج بالاتر میرود تعداد ولادتها نیز کاسته میشود. طبق آمارهای رسمی نرخ ازداواج نیز در استان در سالهای اخیر کاهش یافته است.
۳. در سال ۱۴۰۰ جمعیت استان سیستان و بلوچستان حدود ۳۱۰۰۰۰۰ نفر(سه میلیون و صدهزار نفر) است که از این جمعیت حدود ۳۵درصد آن را نیز شیعیان تشکیل میدهند. طبق پیشبینی اداره ملی آمار ایران که با گزارههای علمی صورت گرفته است جمعیت این استان در ۱۵ سال دیگر، یعنی سال ۱۴۱۵، به حدود ۴۱۹۲۰۰۰(چهارمیلیون و صد و نود و دو هزار نفر) خواهد رسید. (این پیشبینی در سایت اداره آمار موجود است.) این در حالی است که طبق پیشبینیها جمعیت کل کشور در این مقطع زمانی حدود ۹۵ میلیون نفر خواهد بود.
حال سؤال این است که رشد جمعیت در استان سیستان و بلوچستان باید با چه شتاب و چه درصدی صورت گیرد که موجب تساوی جمعیت شیعه و سنی در ایران در بیست سال آینده شود؟!
غیر از اینکه همهی بانوان محترم اهلسنت در این استان در طول بیست سال، چهل فرزند به دنیا بیاورد!
۴. به دوستان مداح عزیز و بزرگوار توصیه میکنم دغدغهی شما برای تأکید بر رشد جمعیت محترم است، ولی سعی نکنید با اطلاعات نادرست جایی دیگر را خراب کنید تا این مشکل را حل کنید. رشد جمعیت کل کشور نیز با ایجاد هیجان مذهبی در یک یا دو هیئت مذهبی حل نمیشود. رشد جمعیت موانع فرهنگی و خصوصا اقتصادی دارد که باید آنها را برداشت. آداب زندگی کنونی با آداب زندگی گذشته متفاوت است، برای رشد جمعیت در زمان کنونی باید با توجه به آداب زندگی کنونی، راه حل ارائه کرد.
از این گذشته اگر اهلسنت کشور نقش خود را در رشد جمعیت کشور خوب ایفا میکنند باید آنها را ملامت کنیم؟! رشد جمعیت اگر خوب است شیعه و سنی ندارد.
.........
* #رجب #روزه
🔻اگر انسان بتواند روزه بگيرد در سبک كردن بار انسان خيلي دخيل است. ما ها بايد به مسائل كليدی بيشتر توجه داشته باشيم.
🔸اگرچه روزه ضعف مي آورد. اگرچه كج خلقي و خواب مي آورد...
خواب روزه دار از دويدن هاي بي خود بهتر است. اگر فقط بخواهد بدود (اعمال عبادی غیر از روزه انجام دهد) گاهی انسان بايد چهل سال بدود. روزه كه ميگيرد اگر چه خوابش ببرد بهتر است.
بي خود اهلبيت اینقدر به روزه سفارش نمیكردند...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
🔹مراعات شادابى مخاطب
الإمامُ عليٌّ عليه السلام ـ فِي الحِكَمِ المَنسوبَةِ إلَيهِ ـ : مَن لَم يَنشَط لِحَديثِكَ فَارفَع عَنهُ مُؤنَةَ الاِستِماعِ مِنكَ .[شرح نهج البلاغة : 20 / 314 / 609 .]
امام على عليه السلام ـ چنان كه در حكمت هاى منسوب به ايشان آمده ـ فرمود : هر كس كه براى سخن تو نشاط نشان ندهد ، زحمت شنيدن سخنت را از او بردار.
@ejtehadjame
آیتاللهها و حجتالاسلامهای هشت سال دفاع مقدس +تصاویر | خبرگزاری فارس
https://www.farsnews.ir/news/14001201000256/%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AD%D8%AC%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1
منشور روحانیت.pdf
2.84M
💢 منشور روحانیت
🔹 بنیانگذار جمهوری اسلامی در روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات که منشور روحانیت نام گرفت استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه های علمیه را تعیین کردند.
#منشور_روحانیت
🆔 @rasanewsagency
🗓۱ اسفندماه سال ۱۳۴۸
🏳رحلت مجتهدکتابشناس
🏳معرف آثار علمای تشیع
🏳صاحب کتاب الذریعه؛
🏳مرحوم آقابزرگ تهرانی
💠رهبرانقلاب
‼️از مکر الهی نباید غافل شد. غفلت از آنچه که ممکن است پیش بیاید و خطائی که ممکن است سر بزند و مجازاتی که خدای متعال ممکن است بر ناسپاسیها متوجه یک ملت و یک امت کند، خطر بزرگی است. خوشبختانه حوادث بیدارکنندهای هم وجود داشته است، همین حادثه ننگین اهانت به قرآن شریف و عزیز در کشور آمریکا، حوادث بیدار کننده است؛ اینها آن زنگهائی است که میخورد تا انسان در خواب غفلت فرو نرود؛ این نعمت بزرگی است. ما در طول تاریخ از اینگونه حوادث داشیم که افراد مؤمن و بصیر از این استفاده کردند؛ از دشمنی دشمنها استفاده معروف بود، ما شنیده بودیم که این کتاب «فجر الاسلام» را که احمدامین مصری نوشت که تهمتهای زیادی و اهانتهای زیادی در این کتاب به شیعه کرده است - که بعد هم «ضحی الاسلام» و «ظهر الاسلام» و «عصر الاسلام» را نوشت، وقتی منتشر شد، موجب شد که تعدادی از بزرگان و روشنفکران حوزهی علمیهی نجف پاسخ عملی بدهند. لذا مرحوم آشیخ آقا بزرگ تهرانی کتاب «الذریعة» را نوشت؛ مرحوم سید محسن جبل عاملی کتاب «رجال» و «اعیان الشیعة» را نوشت؛ مرحوم صدر کتاب «تأسیس الشیعة لفنون الاسلام» را نوشت؛ اینها دفاع علمی که عملی کردند. یعنی یک کتاب ۴۰۰صفحهاىِ فجر الاسلام موجب شد که چند دائرةالمعارف بزرگ در شیعه به وجود آمد. این، زنگ بیدارباش بود؛ خورد، این طرف بیدار شد و کاری که باید بکند، انجام داد. ۸۹/۶/۲۵
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓۳ اسفند۱۲۹۹ش
🏴کودتای رضاخان
🏴باحمایت انگلیس
💠رهبرانقلاب
‼️حکومت رضاشاه از سلطنتش که شروع نشد، از کودتای سال ۱۲۹۹ شروع شد؛ اصلاً استبداد از آن وقت شروع شد. رضاخان بود که توانست آن استبداد قاهرِ رضاخانی را - سردار سپه بود - مثل یک میوهی رسیدهای در دامن او (محمدرضا) بگذارد؛ والّا امکان نداشت. پس مبدأ استبداد دوم را، سال ۱۲۹۹ شمسی بگذارید. ۸۵/۲/۹
‼️من کلّاً به جوانها و بخصوص به دانشجویان و طلاّب توصیه میکنم که آگاهیهای خودشان را افزایش دهند. بسیاری از این کجرویهایی که شما ملاحظه میکنید، ناشی از کمبود آگاهی است. نسل امروز جوان ما باید از تاریخ کشورش اطّلاع داشته باشد؛ بخصوص از زمان مشروطیت به این طرف را بداند. شما باید بخصوص تاریخ رژیم گذشته را بدانید. نسل امروز ما درست نمیداند که انقلاب اسلامی چگونه این کشور را از چنگال آن رژیم خلاص کرده است. این را ما که با همهی پوست و گوشت و همهی هستىِ خود آن رژیم را حس کردیم، خوب میدانیم. شما باید تاریخ کودتای رضاخان در اسفند ۱۲۹۹، بعد رسیدنش به سلطنت در ۱۳۰۳، بعد جانشین شدن محمدرضا را بدانید من گمانم این است هر کسی، هر جوانی و هر دانشجویی که بداند این انقلاب و این نظام، کشور را از دست چه گرگهای خونآشامی گرفته شده و با چه زحماتی به اینجا رسیده و چه دشمنیهایی با آن شده، درآنوقت کاملاً وظیفهی خودش را حس میکند و تشخیص میدهد! ۷۹/۱۲/۲۲
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
💠رهبرانقلاب
‼️علم وقتی جهت نداشت میشود استعمار و بوسیله آن پدر میلیونها انسان را در میآوردند. علم بیجهت و بی منطق و غیر اخلاقی و معنوی، میشود بمب اتم پس ما بایستی دستگاه علمی خودمان را مراقبت کنیم و یک راه جدیدی برای علم درست کنیم. آن چیست؟ آن عبارت است از سازندگی اخلاقی و معنوی در کنار علم! ۹۴/۸/۲۰
‼️من اصرارم بر اینستکه این را فراموش نکنید که علم و دین توأمانند. علم مجرد از دین شاید در کوتاه مدت یک کشوری را به یک نقطهای از افتخار هم برساند، اما در بلندمدت برای بشریت زیانبار است؛ نتیجهاش همین میشود وسیلهی زورگوئی و استثمار و تخریب حرث و نسل و بمب اتم و روی کار آمدن سیاستمدارانِ دور از همهی احساسات انسانی در خیلی از کشورهای دنیا. علم را باید با دین همراه دانست. علم را برای خدا و در راه خدا باید تحصیل کرد و به کار گرفت. این، جزو تعالیمِ اولیهی ما باید باشد؛ در همهجا. ۸۶/۴/۲۵
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
71-مکاسب، خیار غبن(نقش شریعت در تنظیم قوانین عرفی.mp3
21.63M
71-مکاسب، خیار غبن(نقش شریعت در تنظیم قوانین عرفی، شریعت انبیاء از چه زمانی شروع شد)
79-استصحاب(اصالةالصحة در اقوال و اعتقادات) مهم.mp3
32.31M
اصالةالصحة در اقوال و اعتقادات
(از نظر عقل نظری و عقل عملی)
#اعتباریات