eitaa logo
دوستان امام زمان(عج)
429 دنبال‌کننده
5.1هزار عکس
3.1هزار ویدیو
41 فایل
اۍڪــاش‌ڪـه‌انتخاب‌مان‌مهدی‌بود هرپرسش و هرجواب‌مان مهدۍ بود شادمانترین مردم ،بهترین چیزها ندارند،بلکه بهترین برداشت از زندگی دارند. هر هفته با موضوعی اخلاقی ارتباط با مدیر @Y_a_r_a_h_m_a_n لینک کانال https://eitaa.com/joinchat/3961127018C539fa8bf02
مشاهده در ایتا
دانلود
نشانه ها و خصوصیات منافقان‏: خداوند در سوره منافقون نخستین نشانه‏ای كه درباره منافقان بیان می‏كند همان اظهار ایمان دروغین آنها است كه پایه اصلی نفاق را تشكیل می‏دهد. «هنگامی كه منافقان نزد تو آیند می‏گویند ما شهادت می‏دهیم كه حتماً تو رسول خدائی. خداوند می‏داند كه تو فرستاده او هستی ولی خداوند شهادت می‏دهد كه منافقان دروغگو هستند.و اللّهُ یَشهَدُ اِنّ المُنافِقینَ لَكاذبون»[1] چرا كه آنها نمی‏خواستند خبر از رسالت پیامبر بدهند. بلكه می‏خواستند از اعتقاد خود به نبوت او خبر دهند و مسلّماً در این خبر دروغگو بودند. در اینجا نخستین نشانه نفاق روشن می‏شود و آن دوگانگی ظاهر و باطن است كه با زبان، مؤكّداً اظهار ایمان می‏كنند ولی در دل آنها مطلقاً خبری از ایمان نیست. این دروغگویی محور اصلی نفاق را تشكیل می‏دهد.
از دیگر نشانه‏های منافقان آنست كه «آنها سوگندهایشان را سپر ساخته‏اند تا مردم را از راه خدا باز دارند، اتّخذوا ایمانهم جنّه فصدّوا عن سبیل اللّه» و در ادامه خداوند می‏افزاید: «آنها كارهای بسیار بدی انجام می‏دهند، انّهم ساء ماكانوا یعملون»[2] تعبیر «جنّه» (سپر) نشان می‏دهد كه آنها دائماً با مؤمنان در حال جنگ و ستیزند و هرگز نباید فریب ظاهرسازی و چرب زبانی آنها را خورد، زیرا سپر مخصوص میدانهای نبرد است. خداوند در آیه 56 سوره توبه نیز از سوگندهای دروغین منافقین یاد می‏كند: آنها به خدا سوگند یاد می‏كنند كه از شما هستند، «و یحلفون باللّه انّهم لمنكم» و خود در ادامه در پاسخ به این سوگند دروغ می‏فرماید: در حالی‏كه نه از شما هستند، بلكه آنها گروهی هستند كه فوق‏العاده می‏ترسند، و ما هم منكم ولكنّهم قومٌ یفرقون» آنها از شدت ترس كفر خود را پنهان كرده و اظهار ایمان می‏كنند مبادا كه گرفتار شوند.
منافقان فقط لقلقه زبانی دارند، نه حرفشان پشتوانه فكری و عقیدتی دارد و نه عملشان. آنان با دروغ و تزویر زنده‏اند و جالب است كه این كار را یك نوع زرنگی می‏دانند. «آنها با این عمل می‏خواهند خدا و مؤمنان را بفریبند در حالی‏كه تنها خود را می‏فریبند اما نمی‏فهمند، یخادعون اللّه و الذین آمنوا و ما یخدعون الاّ انفسهم و ما یشعرون»[3]
خداوند در آیه 10 سوره بقره به این واقعیت اشاره می‏كند كه نفاق در واقع یك نوع بیماری است: «در دلهای آنها بیماری خاصی است، فی قلوبهم مرض» اما از آنجا كه در نظام آفرینش هر كسی در هر مسیری قرار گرفت و وسایل آن را فراهم ساخت در همان مسیر جلو می‏رود، قرآن اضافه می‏كند، «خداوند هم بر بیماری آنها می‏افزاید، فزادهم اللّه مرضاً» در واقع منافقان در سراشیبی گناه قرار گرفته‏اند و هر روز و هر لحظه بر خسران آنها افزوده می‏شود. [1] . سوره منافقون، آیه 1. [2] . همان، آیه 2. [3] . سوره بقره، آیه 9.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
7.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓چرا از چیزی که به صلاح مون نیست، اینقدر خوشمون میاد؟ ❓چرا بجای دنبال (عج) بودن، دنبال زینت دنیاییم؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺 ✍️سخنرانی استاد 🎬موضوع: از کم شروع میکند.اما به کم قانع نیست!
9.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگه اعصاب بچه نداری، به «بهشت» فکر هم نکن! |
یكی دیگر از ادعاهای منافقان، اصلاح‏طلبی است. آنها خود را اصلاح طلب معرفی می‏كنند در حالی كه مفسد واقعی هستند «و هنگامی كه به آنها گفته شود در روی زمین فساد نكنید می‏گویند ما فقط اصلاح كنندگانیم، و اذا قیل لهم لا تفسدوا فی الارض قالو انّما نحن مصلحون»[4] منافقان هدف خود را اصلاحات بیان می‏كنند در حالی كه اصلاحات آنها جز فساد و فحشا نیست. در طول تاریخ نیز هرگاه خیانتی توسط منافقان صورت گرفته است برای عوامفریبی و پیشبرد آن، به نفع مردم معرفی كرده‏اند. قرآن در پاسخ به این ادعا می‏فرماید: «بدانید این‏ها همان مفسدانند و برنامه‏ای جز فساد ندارند ولی خودشان نمی‏فهمند، الا انّهم هم المفسدون ولكن لا یشعرون»[5] [4] . سوره بقره، آیه 11. [5] . همان، آیه 12.
و این گونه، قرآن پرده از ظاهر اصلاح‏طلبی آنها بر می‏دارد. منافقان آنقدر در راه نفاق اصرار و پا فشاری كرده‏اند و آنچنان با برنامه‏های زشت خود، خو گرفته‏اند كه تدریجاً گمان می‏كنند این برنامه‏ها، مفید، سازنده و اصلاح طلبانه است در حالی كه جز فساد چیز دیگری نیست. از نشانه‏های دیگر منافقان كه در آیه 13 سوره بقره به آن اشاره شده است. این است كه آنها خود را عاقل و هوشیار می‏دانند و مؤمنان را ساده لوح و خوش‏باور. «هنگامی كه به آنها گفته شود ایمان بیاورید، آنگونه كه توده‏های مردم ایمان آوردند می‏گویند ما همچون این سفیهان ایمان بیاوریم؟!، و اذا قیل لهم آمنوا كما امن النّاس قالوا انؤمن كما آمن السّفها» این گروه منافق، افراد پاكدل، حقیقت جو و حق‏طلبی كه در برابر دعوت پیامبر و تعلیمات آسمانی‏اش سر تعظیم فرود آورده‏اند را به سفاهت متهم می‏كنند. البته خداوند در ادامه آیه واقعیت را این گونه بیان می‏كند: «سفیهان واقعی (منافقان) هستند اما نمی‏دانند، الا انّهم هم السّفهاء ولكن لا یعلمون».