منافقان فقط لقلقه زبانی دارند، نه حرفشان پشتوانه فكری و عقیدتی دارد و نه عملشان. آنان با دروغ و تزویر زندهاند و جالب است كه این كار را یك نوع زرنگی میدانند. «آنها با این عمل میخواهند خدا و مؤمنان را بفریبند در حالیكه تنها خود را میفریبند اما نمیفهمند، یخادعون اللّه و الذین آمنوا و ما یخدعون الاّ انفسهم و ما یشعرون»[3]
خداوند در آیه 10 سوره بقره به این واقعیت اشاره میكند كه نفاق در واقع یك نوع بیماری است: «در دلهای آنها بیماری خاصی است، فی قلوبهم مرض» اما از آنجا كه در نظام آفرینش هر كسی در هر مسیری قرار گرفت و وسایل آن را فراهم ساخت در همان مسیر جلو میرود، قرآن اضافه میكند، «خداوند هم بر بیماری آنها میافزاید، فزادهم اللّه مرضاً» در واقع منافقان در سراشیبی گناه قرار گرفتهاند و هر روز و هر لحظه بر خسران آنها افزوده میشود.
[1] . سوره منافقون، آیه 1.
[2] . همان، آیه 2.
[3] . سوره بقره، آیه 9.
7.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓چرا از چیزی که به صلاح مون نیست، اینقدر خوشمون میاد؟
❓چرا بجای دنبال #امام_زمان (عج) بودن، دنبال زینت دنیاییم؟
9.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگه اعصاب بچه نداری، به «بهشت» فکر هم نکن!
#کلیپ | #استاد_شجاعی
﷽🕊🌹 سلام امام زمانم 🌹🕊﷽
هر صبح،
به شوق عهد دوباره با شما
چشمم را باز میکنم
عهد میکنم با شما،
هر روز که میگذرد،
عاشقانه تر از قبل
چشم به راهتان باشم...
#اَلسَـّـلاٰمُعَليكَاَيُـّهَـاالاِمامُالْمُنتَظَـر
#السّلامُعَلَیْکَیاصاحِبَالزَّمانِ
#اَلسَّلامُعَلَیْکَیاخَلیفَةَالرَّحْمانِ
#اَلسَّلامُعَلَیْکَیاشَریکَالْقُرْآنِ
#اَلسَّلامُعَلَیْکَیاإِمامَالْإِنْسِوَالْجانِّ
#اللّهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
یكی دیگر از ادعاهای منافقان، اصلاحطلبی است. آنها خود را اصلاح طلب معرفی میكنند در حالی كه مفسد واقعی هستند «و هنگامی كه به آنها گفته شود در روی زمین فساد نكنید میگویند ما فقط اصلاح كنندگانیم، و اذا قیل لهم لا تفسدوا فی الارض قالو انّما نحن مصلحون»[4] منافقان هدف خود را اصلاحات بیان میكنند در حالی كه اصلاحات آنها جز فساد و فحشا نیست. در طول تاریخ نیز هرگاه خیانتی توسط منافقان صورت گرفته است برای عوامفریبی و پیشبرد آن، به نفع مردم معرفی كردهاند. قرآن در پاسخ به این ادعا میفرماید: «بدانید اینها همان مفسدانند و برنامهای جز فساد ندارند ولی خودشان نمیفهمند، الا انّهم هم المفسدون ولكن لا یشعرون»[5]
[4] . سوره بقره، آیه 11.
[5] . همان، آیه 12.
و این گونه، قرآن پرده از ظاهر اصلاحطلبی آنها بر میدارد. منافقان آنقدر در راه نفاق اصرار و پا فشاری كردهاند و آنچنان با برنامههای زشت خود، خو گرفتهاند كه تدریجاً گمان میكنند این برنامهها، مفید، سازنده و اصلاح طلبانه است در حالی كه جز فساد چیز دیگری نیست.
از نشانههای دیگر منافقان كه در آیه 13 سوره بقره به آن اشاره شده است. این است كه آنها خود را عاقل و هوشیار میدانند و مؤمنان را ساده لوح و خوشباور. «هنگامی كه به آنها گفته شود ایمان بیاورید، آنگونه كه تودههای مردم ایمان آوردند میگویند ما همچون این سفیهان ایمان بیاوریم؟!، و اذا قیل لهم آمنوا كما امن النّاس قالوا انؤمن كما آمن السّفها» این گروه منافق، افراد پاكدل، حقیقت جو و حقطلبی كه در برابر دعوت پیامبر و تعلیمات آسمانیاش سر تعظیم فرود آوردهاند را به سفاهت متهم میكنند. البته خداوند در ادامه آیه واقعیت را این گونه بیان میكند: «سفیهان واقعی (منافقان) هستند اما نمیدانند، الا انّهم هم السّفهاء ولكن لا یعلمون».
از مشخصههای بارز منافقان آن است كه هر روز به رنگی در میآیند، میان هر جمعیتی كه قرار بگیرند با آنها همصدا میشوند، امروز فریاد «زنده باد» و فردا شعار «مرگ بر» سر میدهند. قرآن این صفت منافقان را در آیه 14 سوره بقره اینچنین بیان میكند: «هنگامی كه افراد با ایمان را ملاقات كنند گویند ایمان آوردیم. امّا هنگامی كه با دوستان شیطان صفت خود به خلوتگاهی میروند میگویند ما با شمائیم، و اذا لقوا الذین آمنوا قالوا آمنّا و اذا خلوا الی شیاطینهم قالوا انّا معكم» و میگویند «و اگر میبینید ما در برابر مؤمنان اظهار ایمان میكنیم ما آنها را مسخره میكنیم، انّما نحن مستهزئون». این دوگانگی شخصیت و تضاد برون و درون كه صفت همیشگی منافقان است، پدیدههای گوناگونی در عمل و گفتار و رفتار فردی و اجتماعی آنها دارد كه به خوبی میتوان آنرا شناخت.
روح نفاق در یك «مرد» با یك «زن»ممكن است متفاوت باشد. اما نباید فریب تغییر چهرههای نفاق را در میان منافقان خورد، لذا خداوند میفرماید: «مردان منافق و زنان منافق همه از یك قماشند، المنافقون و المنافقات بعضهم من بعض»سپس اوصاف منافقان را این چنین بیان میكند: «آنها مردم را به منكرات تشویق و از نیكیها باز میدارند، یأمرون بالمنكر و ینهون عن المعروف» یعنی درست بر عكس برنامه مؤمنان راستین كه دائماً از طریق «امر به معروف» و «نهی از منكر» در اصلاح جامعه و پیراستن آن از آلودگی و فساد كوشش دارند.
منافقان دائماً سعی میكنند كه فساد همه جا را بگیرد و معروف و نیكی از جامعه برچیده شود. خصلت دیگر منافقان این است كه «دستهایشان را میبندند، و یقبضون ایدیهم». نه در راه خدا انفاق میكنند، نه به كمك محرومان میشتابند و نه به خویشاوند و آشنا از كمك مالی آنها بهرهای میرسد و در یك كلمه میتوان گفت «آنها خدا را فراموش كردهاند و البته خداوند هم آنها را از بركات و توفیقات و مواهب خود فراموش كرده است، نسوا اللّه فنسیهم» كه البته آثار این دو فراموشی در تمام زندگی آنها آشكار است.