هدایت شده از شرح حکمت های علوی
#نهج_البلاغه
💠 اهل دنیا همچون کاروانیان هستند که آنان را به سوی مقصد میبرند وآنها در خوابند.
📚 #حکمت_64
@nahjol_balagheh_1
هدایت شده از شرح حکمت های علوی
#شرح_حکمت ۶۴
❣ اميرالمؤمنين علی علیهالسلام فرمودند:
✨ اهل دنيا همچون كاروانيانى هستند كه آنان را به سوى مقصدى مى برند و آنها در خوابند.
✍ میدانيم دنيا مسير آخرت است و در اين مسير منزلگاه هايى است كه در آنجا بايد زاد و توشه براى آخرت برگرفت تا هنگامى كه انسان به مقصد مى رسد دستش خالى نباشد.
🔹 ولى دنياپرستانى كه در تمام عمر به دنيا مشغول اند، همچون كسانى هستند كه بر مركب سوار و در خوابند و ساربان آنها را به سوى مقصد مى برد. انتهاى اين مسير همان مرگ است آنها زمانى كه سيلى اجل در گوششان نواخته شود از اين خواب غفلت بيدار مى شوند و تهى دست به سوى آخرت مىروند.
🔹 به بيان ديگر انسان ها سرمايه دارانى هستند كه وارد بازار دنيا مى شوند مدت اين بازار ـ مانند بسيارى از بازارهاى جهانى محدود است ـ و سرمايه آنها ساعات و شب ها و روزهاى عمر آنهاست هرگاه در اين مدت در خواب باشند سرمايه از دست مىرود و تجارتى حاصل نمىشود.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh_1
═══✙❆♡❆✙═══
هدایت شده از شرح حکمت های علوی
هدایت شده از شرح حکمت های علوی
#شرح_حکمت ۶۳
❣ اميرالمؤمنين علی علیهالسلام فرمودند:
✨ شفاعت كننده چونان بال و پر در خواست كننده است.
✍ این گفتار حکیمانه امام، واقعيت مسلّم عقلى و نقلى است. همان گونه كه هيچ پرنده اى بدون بال و پر نمىتواند پرواز كند، بسيارى از طلب كنندگان نيز بى بال و پر شفاعت پرواز در آسمان قرب خدا براى آنها غير ممكن است.
🔹اين جمله كوتاه در واقع هم اشارهاى به فلسفه شفاعت و هم مفهوم و معناى آن و هم شرايط شفاعت كننده و شفاعت شونده دارد. پرنده بايد همه چيز او كامل باشد تا بعد از رويش بال و پر بتواند پرواز كند و استفاده از بال و پر براى پرنده عيب نيست، بلكه افتخار است و عالم اسباب در جهان هستى در واقع چهره هايى از همين شفاعت است.
🔹در عالم تشريع نيز گاه معصومان و پيشوايان بزرگ شفاعت مىكنند، گاهى علماى دين و شهدا و صالحان و زمانى اعمال خوب انسان مانند نماز و روزه و جهاد او با دشمن يا با نفس سبب شفاعتش مىشود. در هر حال شفيع به منزله بال و پر محسوب مى شود.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh_1
═══✙❆♡❆✙═══
هدایت شده از شرح حکمت های علوی
#نهج_البلاغه
💠 چون تو را درود گفتند در پاسخ درودی بهتر گوی، وچون دستی از سر احسان به سوی تو دراز شد، به احسانی بیشتر پاداش ده، وفضیلت از آن کسی است که آغاز کرده است.
📚 #حکمت_۶۲
@nahjol_balagheh_1
هدایت شده از شرح حکمت های علوی
#شرح_حکمت ۶۲
❣ اميرالمؤمنين علی علیهالسلام فرمودند:
✨ چون تو را درود گفتند، در پاسخ، درودى بهتر گوى و چون دستى از سر احسان به سوى تو دراز شد، به احسانى بيشتر، پاداشش ده و فضيلت از آن كسى است كه آغاز كرده است.
✍ اخلاق اسلامى مىگوید هیچ کار خوبى را نباید بدون پاداش گذاشت؛ خواه سخن احترام آمیزى باشد یا اقدام عملى، بلکه بهتر آن است که پاداش برترى داشته باشد. این کار سبب مىشود پیوند محبت و دوستى در میان افراد جامعه روز به روز بیشتر شود و روح حق جویى و حق طلبى و حق شناسى تقویت گردد و زندگى در چنین جامعه اى بسیار توأم با آرامش خواهد بود.
🔹 اینکه امام در ذیل این کلام حکمت آمیز مىفرماید: برترى و فضیلت از آنِ کسى است که ابتدا کرده به سبب این است که شخص دوم هرکارى کند جنبه پاداش عمل دارد در حالى که شخص اول بدون این که خدمتى به او بشود اقدام به نیکى کرده و مطلقاً جنبه پاداش نداشته است، بنابراین شخص اول بر دومى برترى دارد.
🔹 اضافه بر این، کسى که ابتدا به سلام و تحیت یا کار نیک مىکند یک فضیلت اخلاقى دیگرى را نیز براى خود آشکار ساخته و آن مسأله تواضع در برابر برادر دینى است در حالى که پاسخ گوینده تواضع خاصى ندارد جزء این که حق شناسى مىکند.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh_1
═══✙❆♡❆✙═══
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بدون تعارف با طلبهای خاص با کارهای خاص
هدایت شده از 🌸کانال امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
جٵݩم فدٵے مھدے(عج):
🔸بهشت مشتاق دوستان علی علیهالسلام است و از این شوق نورش بیشتر میشود در حالی که آنها هنوز در دنیا هستند و وارد آن نشدهاند.
و جهنّم بر دشمنان علی علیهالسلام به خشم آمده و نعرهاش بلند شده در حالی که آنها هنوز در دنیا هستند و وارد آن نشد
#غدیر_عهدی_با_مهدی🥀