هدایت شده از رسانه انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 میگفتند پیروزی انقلاب شدنی نیست؛ انقلاب پیروز شد
#فجر_گام_دومی
#رسانه_انقلاب_اسلامی
کانال رسانه انقلاب اسلامی🔻
@rasaneh_enqelab
•┈••✾•🍃🌺🍃•✾••┈•
@t_manzome_f_r
کانال تبیین منظومه فکری رهبری🔺
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖سرودهای انقلابآفرین
[۱]. پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بدون شک معجزهای الهی بود که به رهبری امام خمینی(رحمةاللهعلیه) و حضور پرشور مردم به وقوع پیوست و امید را در دلهای مظلومان و مستضعفان جهان زنده کرد. عواملی مانند: نفوذ معنوی رهبری، وجود ایمان، اراده و روحیهی شهادتطلبی، وحدت کلمه مردم، در پیروزی این انقلاب مؤثر بودند. یکی از عواملی که در افزایش همدلی و شورآفرینی امت، تقویت روحیه استکبارستیزی و پیروزی انقلاب اسلامی نقشآفرینی کرد؛ «سرودهای انقلابی» بود. سرودهایی که خونی تازه در رگهای انقلاب اسلامی پمپاژ نموده و حماسهآفرینی میکرد؛ بهگونهای که بعد از گذشت سالها همچنان در ذهن مردم ماندگار است.
[۲]. سرودهای انقلابی در طول اوجگیری پیروزی و پس از انقلاب اسلامی در ایران برای پشتیبانی از انقلاب و مخالفت با نظام پادشاهی پهلوی ساخته و اجرا شدند. بسیاری از آنها در استودیوهای زیرزمینی، خانگی به شکل آماتور ضبط و بر روی نوار کاست در دسترس عموم قرار میگرفتند. سرودهایی مانند «خمینی ای امام»، «آمریکا آمریکا مرگ به نیرنگ تو»، «ایران ایران»، «بهمن خونین جاویدان»، «به لاله در خون خفته»، «بهاران خجسته باد»، «این بانگ آزدیست کز خاوران خیزد» و ... از ماندگارترین سرودها هستند که به یقین میتوان گفت که در حافظه تاریخی مردم ثبت است.
[۳]. سرود نقش بسزایی در حفظ روحیه حماسی و تحرکآفرینی بهعنوان یک رسانه دارد. سرود «وسیله تبلیغی» بسیار خوبی بهخصوص برای نوجوانان و جوانان است. سرود و شعر موجب «حركت، نشاط، امید و جهتدهى» و ایجاد «یکدلی و اتحاد ملی»، «افزایش انگیزه و مشارکت در روابط و تعاملات اجتماعی» میشود. با تکرار و زمزمه کردن سرود بطور همگانی، آرمانهای انقلاب تکرار شده و با تکرار در شعرخوانیِ دستهجمعی و سرود، این اهداف نهادینه میگردد. در اسلام و مراسم حج، سرود جمعی «لبیک اللهم لبیک» را داریم که همه حجاج آن را با هدف قرب الهی و با شکوه خاصی همخوانی و تکرار میکنند. درباره تأثیرگذاری سرود، مقام معظم رهبری میفرمایند: «به نظر من سرود يك نوعى از شعر بسيار پرتأثير است، اثرگذار است. از بسيارى از انواع شعر، شايد بگوييم از همهى انواع شعر اثرگذارىاش بيشتر است؛ يعنى گسترش اثرگذارى و سرعت اثرگذارى آن بيشتر است.» (۳۱ خرداد ۱۳۹۵، در دیدار شاعران)
[۴]. سرود «سلام فرمانده» یکی از سرودهای تأثیرگذار بود که علاوه بر مضامین بالایی مانند گفتگو با امام زمان(عج)، اهداف والایی را پیش چشم بچهها قرار داده و احساس بزرگی و شخصیت و قهرمانپروری را تقویت کرده و با اجرا شدن در اجتماعات بزرگ، روح اتحاد ملی و همدلی را در پیکره جامعه دمید. در جامعه کنونی خلاءهای چنین سرودهایی بسیار احساس میشود آیتالله خامنهای در موارد متعددی به این نیاز اشاره نمودهاند.
«يكى از خصوصيّات سرود اين است كه در جامعه فرهنگسازى ميكند و سطح هم نمىشناسد؛ يعنى از سطوح بالاى معرفتى و علمى و مانند اينها تا سطوح عامّهى مردم همه را با سرعت فرا ميگيرد... سرود مثل هواى تازه، مثل هواى بهارى نفوذ ميكند؛ هيچ لازم نيست وادار بشوند كسانى كه آن را ترويج كنند، تقريظ بنويسند، شعر بگويند؛ نه، خود سرود وقتى كه خوب تنظيم شد [اثر ميكند]. ما اين را امروز كم داريم.» (۳۱ خرداد ۱۳۹۵، در دیدار شاعران) «الان در زمينه [ترانه و سرود] انصافاً ما كم داريم و كم گذاشتهايم؛ در زمينهى ترانه و در زمينهى سرود، سرودهاى خوب كم است.» (۹خرداد ۱۳۹۷، دیدار شاعران)
[۵]. راهکار این است که خلاء سرودهای همگانی جدی گرفته شود و مؤسسات هنری و فرهنگی، مدارس و دانشگاهها و... نیازسنجی نمایند و بر اساس مخاطبشناسی، شعر، سرود و ترانههایی تولید نموده تا این تولیدات پرمحتوا توسط دانشآموزان و دانشجویان و عموم مردم در مکانهای مختلف زمزمه شوند؛ اگر محتوای جذاب با مضامین عالی توسط نیروهای خودی تولید نشود ترانههایی توسط دشمن تولید میگردد که جان و روح جوانان ما را تسخیر خواهد کرد. باید مفاهيم سرود «غنى و برگرفتهى از آيات، روايات و مفاهيم عالى» و «مضامين قوى و اسلامى» باشد. در سرود زيبا باید به آهنگِ خوب و ضرب آهنگِ مناسب توجه کرد. سرود يا نشريّههاى صوتى؛ يك كار هنرى است؛ مسائلى وجود دارد كه با شعر، با اجراى هنرى، تأثيری چند برابر پيدا ميكند که نباید از آن غافل شد.
✍زهرا حاجیحسنی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖 شکستِ یک معادله
[۱]. سوال خبرنگار: شما زندگی خیلی منزویای داشتید، شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بینالمللی را مطالعه نکردهاید. تحصیل شما مربوط به علوم الهی است، شما در سیاست و گرفتن و دادنِ یک زندگیِ اجتماعی درگیر نبودهاید، آیا این در ذهن شما این شک را به وجود نمیآورد که ممکن است عواملی در این معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟ امام خمینی(رحمةاللهعلیه): «ما معادلهی جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسی که تا به حال به واسطه آن تمام مسائل جهان سنجیده میشدهاست را شکستهایم. ما خود چارچوب جدیدی ساختهایم که در آن عدل را ملاک دفاع و ظلم را ملاک حمله گرفتهایم، از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم. حال شما اسمش را هرچه میخواهید بگذارید. ما این سنگ را بنا خواهیمگذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند، نه بر پایه نفوذ سرمایهداران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هر کسی را محکوم نمایند بلافاصله محکوم کنند. آری با ضوابط شما من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.»(مصاحبه امام خمینی با نشریه آمریکایی تایم/صحیفه نور، جلد ۶، صفحه ۳۳۸ تاریخ ۱۳۵۸/۰۹/۰۹)
[۲]. مؤمنم به تو، که با نگاه نافذت، ایمان به خدای لاشریک و اسلام ناب محمدی را در دل ما نشاندی و باور ما را بارور کردی و حکومت اسلامی، این بزرگترین معروف و عمل صالح که آرزوی همهی انبیاء و اوصیای الهی بوده را به منصه ظهور رساندی. نظام اسلامی که به دست توانای تو و همراهی مردم پا گرفت، خاری شد در چشم دشمنان و مستکبران عالم و نیز گلی خوشبو و معطر شد که شمیم آن فطرت مستضعفان عالم را بیدار کرد تا آنجا که خنجری شد به قلب ستمگران عالم. با آمدنت، تاریخ با افتخار، مسیرش را تغییر داد، جباران به زانو در آمدند و چنان بر ظلم و ستم حملهور شدی که استکبار در این پیچش تاریخی به کنار جادهی تباهی و ضعف و زبونی افتاد؛ تا جایی که برای برگشت به جادهی سلطهی مجدد، به هر دستاویزی آویزان شده و طناب پوسیده جاهلیت را روز به روز محکمتر گرفته؛ تا مگر آبروی از دست رفتهی خود را دوباره به دست آورد تا تکیه به فرهنگ پوسیدهی خود زند. اما تو با آمدنت مسیر ظهور را هموار ساختی. و چه خوش آمدی امام روحالله، چرا که روح خدا را در میان مستضعفان و محرومان دمیدی. خوش آمدی، آن چنان با صلابت و مهربان بر قلب ملت ایران فرود آمدی که ایام الله دهه فجر تا ابد بر پیشانی امت اسلام خواهد درخشید. ای امام، هویت ملی، اسلامی و انقلابی خود را مدیون تو هستیم، ای عبد صالح خدا.
✍کبرا خالقی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسمالله الرحمنالرحیم
📍رسولی از ایران
🔹️ رسولان فرستادههای خداوند هستند برای امتها. خداوند برای هر امتی رسولی مخصوص و از جنس خودشان برایشان میفرستد. ایشان وظیفه اقامه دین، در میان امت را دارند. فرستادگانی که نهتنها صالح هستند، بلکه مصلح نیز هستند؛ یعنی به فکر اصلاح جامعه نیز هستند. اگر امت این فرستاده را قدر بدانند و همراهش شوند نعمات و برکات خداوند نیز شامل حال آن ملت میشود و وای بر روزگاری که امت دست از رسول بکشند؛ این همان زمانیست که مشمول عذاب میشوند.
🔹️ سرزمین ایران نیز رسولی از رسولان الهی را در خود پرورش داد. رسولی که نه تنها خود متدین بود بلکه دغدغه او دینداری امت بود. او کسی بود که به تنهایی، برای رشد و اعتلای دین در ایران به پا خاست و زمانی که مردم با او همراهی کردند نعمت الهی نصیب این امت شد و عصر جدید دنیا آغاز شد. عصر جدید، عصر خمینی، با انقلاب سال ۱۳۵۷ آغاز شد. البته که شروع اين عصر سالها قبل از این تاریخ پیریزی شده بود. همراهی مردم با این فرستادهی ایرانی باعث این حرکت بود و اینک همراهی این مردم با رهبر فرزانه امروز نیز تدوام انقلاب را تضمین خواهد کرد.
🔹️عصر خمینی، شروع عصری بود که در آن یک امت با ظلم و ستم و بیعدالتی و تبعیض مبارزه کرد و با قدرت ایمان و اعتقاد توانست در مقابل تمام امکانات و تجهیزات قدرتهای برتر زمان بایستد و قد عَلَم کند. این امت امروز قدرتمندتر از گذشته استکبار را در همه عرصههای نظامی و فرهنگی و اقتصادی شکست داده است و امروز درحال مقابله با جنگ ترکیبی دشمن است. جنگی که دشمن به یکباره در تمام عرصهها فعال است و مشغول پاشیدن بذر ناامیدی و یاس است. اما اینبار نیز امت با ایمان و اعتقاد خود نقشه دشمن را نقشه برآب میکنند و دشمن را مجبور میکنند که در مقابلشان زانو بزند.
🔹️ خمینی کبیر این رسول ایران، با اخلاص و ایمان راسخ خود این ملت را در جهان عزیز کرد. او کسی بود که عزتمندی و احساس افتخار را به تمام مسلمانان جهان هدیه کرد و ایران را الگوی مسلمین قرار داد. خمینی عزیز راه پیامبرگونه خود را به بهترین نحو پیمود. و بذر این راه و مکتب را در دلهای همهی ما کاشت. و ما هرساله سالگرد شروع این عصر را در دههای به اسم «دهه فجر» جشن میگیریم. جشن میگیریم تا یادمان باشد چه سختیها و مرارتهایی در این بین تحمل شده است تا اسلام و ایران سربلند بمانند.
و امروز، ما؛ یعنی نسلی که از خمینی عزیز تنها عکس و فیلمی دیده است، میکوشیم تحت لوای خمینی ثانی، ایران عزیز و اسلام گرامی را روز به روز پیشرفتهتر و قدرتمندتر در معرض دید جهانیان قرار دهیم.
✍ف.جیم
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖 آمریکا دشمنِ استقلال
افرادی در جامعه باورشان این است که آمریکا و غرب هیچ گونه دشمنی با مردم و کشورِ ما ایران ندارد، و این ما هستیم که با آمریکا مشکل داریم، باید دید واقعیت چیست؟
[۱]. از همان ابتدایی که انقلاب پیروز شد آمریکا و کشورهای غرب در پی به چالش کشاندن نظام جمهوری اسلامی بودند. شاید برای شما سوال پیش آید به چه دلیل آمریکا و غرب با نظام اسلامی دشمنیاش را بعد از انقلاب اسلامی شروع کرد؟ چون در زمان حکومت پهلوی به ظاهر امور کشور دست شاه بود در حقیقت تمام اختیارات و تصمیمهای کشورمان دست آمریکا و انگلیس بود، و مهمترین مسئله، منافع کشور خودشان بود تا منافع مردم ایران. آنان تمام منابع و ثروتهای کشورمان را به غارت میبُردند و این مسئله برای امریکا و انگلیس و غرب قابل تحمّل نبود، چون دستشان از ایران کوتاه شده و دیگر نمیتوانستند ثروت ایران را به تاراج ببرند و ایران را جولانگاه خود قرار دهند.
[۲]. در این مدت ۴۳ سال گذشته تاکنون آمریکا و همپیالههایشان هر دشمنی از دستشان بر آمده بر علیه مردم کشورمان انجام دادهاند، دشمنیهایی هم چون، ترور مردم و دانشمندان، تحریم های سرسخت و ظالمانه اقتصادی، به وجود آوردن شبکههای معاند ماهوارهای و فضای مجازی برای به انزوا کشیدن مردم و جدا کردن مردم از مسئولین و نظام و همچنین تهاجم فرهنگی بر علیه مردم کشورمان و...
[۳]. رهبر انقلاب آیتالله خامنه ای میفرمایند: هر چه جمهوری اسلامی پیش میرفت و استقلال و عزت کشور افزودهتر میشد، این جنگ شدت بیشتری مییافت. کسی که نقطهی مقابل ما قرار داشت، عمدتاً دولت آمریکا بود و بعضی از همراهانش در اروپا و در نقاط دیگر، تحریمهای بیرحمانه و همهجانبه بر پروژههای اساسی، کشور را در یک محاصره اقتصادی قرار دادند.» (۱۰ بهمن ۱۴۰۰ در دیدار جمعی از تولید کنندگان) و در سخنرانی دیگری میفرمایند: «سیل جعل و دروغپردازی واژگون کردن حقیقتها و سیاهنمایی از کشور توسط رسانههای غربی، از ابزارهای دیگر دشمن در کنار تحریم است تا کشور را متوقف و از رشد و پیشرفت جلوگیری کنند.» ( ۲۸ آبان ۱۴۰۱ در دیدار با نوجوانان)
[۴]. رهبر انقلاب آیت الله خامنهای میفرمایند: «این دشمنی را جمهوری اسلامی به وجود نیاورده بلکه چون ذات جمهوری اسلامی، مخالف ظلم و استکبار و منکرات و موافق معنویت است، طبیعتاً ظالمان و متکبران و عاملان به منکر و مخالفان معنویت با آن دشمنی میکنند.» (۱۴ خرداد ۱۴۰۱ در دیدار پرشور مردم در مرقد مطهر رهبر کبیر انقلاب). در ادامه رهبر انقلاب چند توصیه به جوانان و مردم برای مبارزه و مقابله با دشمن انقلاب اسلامی تأکید داشتند؛ «نگذارید دشمن و ضد انقلاب از انقلاب شما هویت زدایی وحقیقت آن را وارونهنمایی کند،» «نگذارید یاد امام که روح انقلاب است در جامعه کمرنگ شود و امام را تحریف کنند» توصیه دیگر ایشان «افشای دروغ و فریب و جنگ روانی دشمن»، «استفاده از سرمایه ایمان مردم برای تولید عمل صالح»، «جلوگیری از القاءِ بنبست در کشور»، «وظیفه قدرشناسی از مسئولان انقلابی»است؛ راه دیگر مبارزه با دشمن جهاد تبیین است یکی از شیوههای دشمن دروغپردازی است باید به وسیله جهاد تبیین با آن مقابله کرد. آیتالله خامنهای میفرمایند: «پروپاگاندا و تبلیغات در رأس نقشههای دشمن قرار دارد؛ علاج پروپاگاندا تبیین است». (۹ دی ۱۴۰۱ در دیدار با مردم قم). باید تبیین درست از دست آوردها و پیشرفتهای کشور در چهلوسه سال گذشته، امیدآفرینی بین جوانان و مردم، شبههزدایی از ذهن مخاطبین صورت بگیرد؛ مسئولین رسانهها، مسئولین امور ارتباطات قبل از دشمن، محتوای دارای حقیقت و صحیح را به ذهن جوانان درست انتقال دهند. باید ضعفهای دشمنان و حقوق بشر و همچنین نوع آزادی زنان و از بین رفتن پايههای خانوادهها در غرب با روشنگری درست صورت بگیرد. راه دیگر نیز این است که باید قوی شُد تا دشمنان جرأت حملهی نظامی به کشورمان را به ذهن خود راه ندهند.
خدیجه دادخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی